načítám data...

Proč tolik Čechů nesnáší škodovky?

U automobilek je zvykem, že mají na domácím trhu spoustu příznivců. Česká Škoda má však paradoxně podobně velkou skupinu zásadních odpůrců. Proč někteří Češi tak moc nesnášejí škodovky?

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Většina velkých automobilek má své fanoušky, ale také odpůrce. Je to normální. Lidé jsou zkrátka různí. Přirozeným jevem ale je, že domácí automobilky mívá fanoušek rád (prostě proto, že jsou domácí) a hnůj se háže spíše na ty zahraniční. Je typické, že v Německu si automobiloví příznivci chválí Volkswagen či německou prémiovou trojku, v Itálii kopou za Fiaty nebo Alfy a v Británii jsou hrdí na Jaguary a Fordy, přestože Ford už vlastně vůbec britský není. My v Česku ale musíme mít vždycky něco extra, takže jediná česká automobilka hromadně produkující osobní automobily, která úspěšně přežila až do dnešních dnů, má kromě řady příznivců možná stejně početnou množinu odpůrců. Velká část Čechů má s tím jediným, co z bohatého prvorepublikového zástupu českých automobilových značek zbylo, až bytostný problém a škodovka je pro ně terčem neústálé kritiky. Auto, ve kterém by v životě nedokázali jezdit, nedej bože si nějaké koupit. Ostatně, už i tady na Autíčkáři se tento fenomén projevuje v plné síle a nejdivočejší diskuze se většinou vedou pod články o mladoboleslavských produktech. Proč tomu tak ale je? A jaký je důvod, že lidí, kteří na Škodě nenechají nit suchou a všechny její výrobky považují za podřadné, je tak velké množství? Neměli bychom si jediné značky, která nám zbyla, spíše vážit a hýčkat si jí? Kolik Němců jste v životě slyšeli říkat třeba o Volkswagenu, že vyrábí jen samé klunkry?

Snažil jsem se zapřemýšlet, čím může Škoda některým jedincům způsobovat takové vředy a popravdě mě nenapadá moc rozumných věcí. Snad jen fakt, že Češi mají ve zvyku sami sebe ponižovat (určitě už jste mnohokrát slyšeli nářky o české malosti nebo buranství). Právě teď mě už někteří z vás určitě podezírají, že mi na účet připlulo hejno boleslavských kapříků a já zde budu do posledního dechu bojovat za právo postřelené slepice, ale věřte, že můj postoj ke Škodě je zcela neutrální. Vlastně jeden z pouhých dvou textů, které jsem za dobu svého působení na Autíčkáři o Škodovce vytvořil, je k tuzemské značce vyloženě nehezký. A nikdy jsem žádnou nevlastnil…  Přesto si myslím, že přesvědčené paušální plivání na cokoli, co vyleze z továrny s logem Škoda je v důsledku jen laciná póza. 

Nejčastějšim argumentem kritiků je prostý fakt, že vozy Škoda jsou podprůměrné pekáče, které za nic nestojí. Kdyby to tak bylo, není se o čem bavit. Vždyť i hrdí Britové rádi předhazovali jako veřejné otloukánky produkty Vauxhallu, či lépe auta od British Leyland, která skutečně byla natolik příšerná, až konsorcium dovedla ke krachu. Jenže tyhle důvody v případě Škody neuspějí. Automobilka vzkvétá a každý, kdo má v sobě aspoň kousek objektivity a automobilový rozhled, musí prostě uznat, že Škoda hrozná auta nevyrábí. Některé specifikace jsou horší, jiné povedenější, ale v rámci mainstreamové konkurence se v Mladé Boleslavi nemají za co stydět. Vyráběla-li by Škoda podprůměrné krámy nezasluhující pozornost, pak by jen stěží její auta pravidelně dosahovala vysokých hodnocení v zahraničních testech.

Vždyť při pohledu na současné portfolio automobilky musí člověk uznat, jak obdivuhodně se za 25 let proměnila. V roce 1992 jsme tady měli jen Favorit a jeho odvozené karosářské varianty, přičemž nejvýkonnější motor dosahoval výkonu 68 koní a komforní výbava byla chudá jako sídlištní kočka. Dnes je v nabídce 7 modelových řad se spoustou podvariant, nejsilnější motor poskytuje koní 280, můžete si vybírat z různých převodovek nebo zvolit pohon 4x4 a výbava je zcela odpovídající dnešním mainstreamovým standardům. Slyším ty hlasité argumenty o tom, jak Škoda stejně už není česká a je jen skladištěm odpadních dílů z koncernu VAG. Jenže kolik automobilek je dnes samostatných? A opravdu jsou ty “podřadné technologie” natolik podřadné, když s nimi lze bez problémů konkurovat ostatním? Je mi líto, Škoda zkrátka vyrábí dobrá auta. Nikdy z ní nebude rival pro Porsche nebo Mercedes a nikdy také nebude pionýrem a nositelem průkopnických technologií (od toho jsou ve VAG jiné značky), ale opět je nutné podívat se na přímou konkurenci a položit si otázku – kdo z nich to má?

Všechno výše zmíněné může podělat špatný marketing. I sebelepší produkt se může lidem zajíst, není-li prezentován vhodně. Rozlítila snad chronické odpůrce nějaká přehnaná sebepropagace značky? Nemohu si pomoct, tady také dochází k rychlému vylámání zubů. Marketing škodovky totiž považuji za velmi zdařily, lehký a chytrý. Nepamatuji si, že bych někdy viděl nějakou nabubřelsot či chvástání, vždy spíše nadhled a vtip. Škodovky jsou propagovány střídmě, bez siláckých řečí a útoků na ostatní. Tedy přesně tak, aby byly co nejvíce nekonfliktní a nikomu nevadily.

Můžem pomalu přecházet k závěru. Z důvodu k nenávisti už zbývá snad jen továrna a tvrdá kapitalistická pěst Volkswagenu, která sdírá nebohé dělníky z kůže a obecně tyranyzuje zaměstnance. Jenže i tady se zdá vše v pořádku. Škoda Auto je největší soukromý zaměstnavatel v Česku a práce pro automobilku je vnímána velmi pozitivně – pracovat ve Škodovce je pro mnoho lidí cíl nebo sen. Spousta z vás mi nyní jistě předhodí platy v západněji situovaných továrnách a naznačí tím, že dělníci o sovu kůži vážně přicházejí, leč já budu argumentovat raději jinými českými fabrikami. Jsem si docela jistý, že zaměstnanci z továren v Nošovicích nebo Kolíně by si pracovní smlouvy se svými kolegy ze škodovky milerádi vyměnili.

Tak to máme komplet. škodovka nemusí být vaše krevní skupina. Nemusíte po ní toužit a chtít ji. Nemusíte vyznávat její styl praktických rodinných vozů… Je však určitě škoda, když Čech pro Škodu nemá jediné dobré slovo. Z objektivního hlediska totiž můžeme být rádi, že v Boleslavi, Vrchlabí a Kvasinách vznikají moderní a plně konkurenceschopná auta a neskončilo to výrobou licenčních Renaultů pro východní trhy nebo hůře pomalým a smutným zánikem značky. 

Operativní leasing Škoda
 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

ma
martinw
20. listopadu 2017, 07:49
3

Před několika lety než se rozjel naplno automobilový boom se mi škodovky hodně líbily. Teď mi ale připadá, že se brutálně šetří a zároveň se šponují ceny nahoru, je fajn že se automobilce daří, ale už to je globální značka není to ta 'naše malá rodinná automobilka'. Možná češi víc nadávají protože na Octavii už nedosáhne tolik lidí jako drive :)

reagovat
Myshaak
20. listopadu 2017, 10:46
2

Sorry, neda mi to - ten argument, ze na Octavii nedosahne tolik lidi, je neprosto mimo. :)
Rok 2001: nejlevnejsi Octavie za 372.000 (motor 1.4 55 kW), verze 4x4 za 625.000, prumerna mzda byla 14.700
Rok 2017: nejlevnejsi Octavie za 408.000 (motor 1.0, 85 kW), verze 4x4 za 695.000, prumerna mzda je pres 29.000

Je fakt, ze uz skodovka v porovnani s konkurenci davno neni "vic auta za min penez" (a mozna to je jedna z veci, co lidi sere? ze by tak trochu cekali, ze "nase" automobilka by jim mela nabizet levneji - a kdyz to tak neni a skodovka chce za plusminus stejne auto jako konkurence plusminus stejne penize, tak se akorat nastvou a zatvrdi vysvetlit celemu svetu, ze za ty penize to fakt nestoji?) , ale rozhodne neni pro lidi mene dostupna nez driv. ;)

Irwinek
20. listopadu 2017, 11:33
3

A nemohlo by to být třeba tím, že na " průměrnou " mzdu v r. 2001 dosáhlo víc lidí?

Myshaak
20. listopadu 2017, 11:59
1

Ne. :) Muze mozna byt pravda, ze "nerovnomernost" v platech je vyssi nez pred 16 rokama, ze procento lidi, kteri pobiraji mensi nez prumernou mzdu (coz je pravda jen takove umele cislo) je ted vyssi. Ale pointa je, ze typicky Cech ted bere podstatne vic nez pred 16 rokama (median je ted kolem 25 tisic), zatimco cena auta vzrostla mene nez o inflaci. Proste si troufam rict, ze normalni clovek bere o dost vice nez v tom roce 2001. Muzeme se hadat o kolik, mozna ne o 100 procent, ale treba o 80, o 50, na na presnem cisle vlasntne nezalezi, rozhodne je to vic nez ten 10% narust ceny u skodovky. Takze je omylem tvrdit, ze na Octavii nedosahne tolik lidi jako drive.

Ji
Jirka_1
20. listopadu 2017, 13:37
-1

Obecně je problém, že výbavu a cenu Octavie neurčuje Boleslav, ale VW. Proto i v nejvyšší výbavě máme tvrdý plast ve výplni dveří (nechápu, copak je takový rozdíl v ceně?) a další nesmyslosti, které dřív Octavie měly v základu, nyní jsou za příplatek. Kdysi nasadili cenu Octavie relativně vysoko s tím, co se bude dít. A dělo se to, že cena byla akceptována jak to leží a běží jak u nás, tak venku. Takže žádná tendence ke slevě není a dlouho nebude, dokud bude mít Octavie a i ostatní auta Škody taková prodejní čísla. Přitom když bylo zapotřebí, náš šéf bez problémů ukecal 50 000 Kč slevu, abych se dostal na limit, předepsaný naší "matkou". Takže je to skutečně o tom, že se dá cena vyjednat. Hodně se dá získat na skladové vozy z loňska, což je už v lednu na auto třeba ze září...

Ji
Jirka_1
20. listopadu 2017, 13:39
-1

Irwinek: na průměrnou mzdu dosáhlo tehdy stejné množství lidí, jako nyní. Proto se tomu říká průměrná mzda... :-)
Jinak nikde není psáno, že si musím koupit nové auto, bazary a hlavně bazary leasiingových společností (auta se skutečným nájezdem do 200 000 km) jsou škodulí plné, stačí si vybrat...

Irwinek
20. listopadu 2017, 14:04
0

No já nevím, před 16 lety jsme všichni technici v podniku měli lehce nadprůměrné mzdy, teď jsme hluboko pod průměrem, a to dokonce i pod mediánem :-( Spočítám -li průměr v podniku, tak se průměr vytahuje nahoru, ovšem dřív jsme měli jednoho ředitele za 50 litrů a dva náměstky za míň, teď máme generálního ředitele, 4 další ( nákup, personál ,.... ), každej má asistentku, poradce atd atd a taky samozřejmě služební škodovku, v nejhorším případě obyčejnou oktu. Platy těch ředitelů se pohybují v pěticiferných částkách. Ale podnik zas o tolik víc nevydělává. Bylo nás něco přes 1000, z toho cca 800 techniků a zbytek administrativa, teď je nás 500, ale techniků jen 223 :-(

beastar
20. listopadu 2017, 14:14
0

Irwe no samozřejmě ty v těch kancelářích nedělají nic. Mají obří platy a chudák dělník aby se ztrhal co? Buržoazie jedna už aby vám to zase zestátnily ne a ředitel půjde na vrátnici;)

Ča
Ča Snač Aj
20. listopadu 2017, 14:25
1

Ovsem poměr administrativy a vyrobni síly 1:1 je docela mazec, uznejte. :D

beastar
20. listopadu 2017, 14:29
0

Nevíme obor. Jestli to je ale pravda, tak celkem jo. Záleží jaký má ta administrace význam:)

Ju
Junior
20. listopadu 2017, 17:50
0

Ono záleží, co bereš jako administrativu. Šikovná účetní ušetří neboli vydělá tolik prachů, že si o tom chlapci z obchodního můžou nechat jenom zdát :)

beastar
20. listopadu 2017, 18:30
0

Já třeba účetní nemám a taky ušetřím, že by se i Andrej divil.

Ju
Junior
20. listopadu 2017, 18:40
0

Zase když máš nějaký nedoplatky na daních, nemůžeš říct, že je to omyl, že to chudinka dělala poprvé a hodit to za hlavu :(

gr
grazl
20. listopadu 2017, 20:16
0

když už tak by mi stačilo aby mi ta slavná domácí značka nabídla za ty samé peníze stejnou výbavu jako nabýzí třeba v německu... - jsou to uplně jiná vozidla. čecháček si koupí ty předražené škopky

Irwinek
20. listopadu 2017, 21:37
0

Beastar: Oborem je elektrotechnika, vedení - bývalý vedoucí autoprovozu v pekárnách, truhlář, hajný,...... Proti účetním nic, i když dřív jich byla polovina a zvládaly všechno, tyhle jsou spíš ochotný ledaccos za.......
Obchodník přijde k zákazníkovi a bude to takhle a takhle - zákazník ho vyhodí a bere si jinou firmu - vina je na straně technika. Chceš víc?
Na to se vykašli, tohle je o autech, byl to jen povzdech :-(

Od dob fáva se mi prostě škodovky nelíbí TEČKA. Ne, že by byly vyloženě špatné, to říct nemůžu, ale......

Beny
20. listopadu 2017, 08:00
6

Jestli spíš než o auta jako takový nejde o majitele. Přiznám že taky vidím rudě když mi někdo vysvětluje že lepší auto než je ofce v sazometu zeměkoule nepoznala. Co je dost subjektivní je design, osobně mi přijde strašně unifikovanej, když to přeženu tak se težko pozná Fabie od Superbu. A neoslovuje mě, přijde mi strašlivě usedlej. Pak motory, mám rád Hondy, sám vlastním dva Nissany s SRkama, u koncernu si nedokážu vybrat motor. A další hřebík do rakve jsou jízdní vlastnosti, překvapuje mě jak u novýho auta dokáže poskakovat prdel... Cena. Myslím si že za ty peníze dostanu (pro mě) lepší auto. Výhodou je pomalejší ztráta hodnoty. To jsou moje důvody proč ne. A asi proto nedokážu pochopit ty uctívače a dokážu pochopit ty plamenný diskuse. :-)

reagovat
Stanley
20. listopadu 2017, 08:02
12

Já taky zrovna nepatřím mezi obdivovatele škodovky a má to tři důvody. Při výběru prvního auta jsem byl správně čecháčsky naočkován a pořídil jsem klasicky oktávku 1.9 TDi v kombyku. Spokojenost nade vše. Jenže po pár letech mi jí ukradli, musel porozhlédnout jinde a to mi trochu otevřelo oči. Všechny další plečky, které jsem potom vlastnil, byly výrazně pohodlnější a celkově lépe jezdily. A to byly povětšinou levnější, než ona česká modla. Čekal jsem zlepšení u nejnovějších generací, ale služebky ukázaly, že oktávka je prostě pořád taková osobní Avia. Nic víc.
No a druhý důvod - princip akce a reakce. Z každé strany člověk poslouchá, jak je oktávka to jediné správné auto. Etalon auta a spotřeby a síly a všeho a ještě má levné díly. No a tyhle řeči se časem zají, a člověk jde do opozice. Kdyby neměl český chasník potřebu neustále protěžovat oktávku, neměl bych já důvod ji zase zadupávat. Prostě lidská slabost :-)
Třetí důvod - jestli se mi někdo na cestách lepí na prdel tak, že nevidím jeho přední světla, je to zásadně oktávka. Ne bavor, ne audi, ale oktávka.

reagovat
S.
S.h.I.t.
20. listopadu 2017, 08:36
1

Chtel jsem na clanek reagovat, ale koukam, ze nemusim. Jen se podepisu... :D
Za me jeste dodam, ze Skodovka = drahe, podprumerne vybavene auto s neskutecnym hype okolo toho, co to je zac.

speedfred
20. listopadu 2017, 08:15
7

Škodovky sú OK,len si myslím že v miestnych testoch (nemyslím autičkára) vychádza nadpozemsky fantastické auto. Čo sa u iných áut kritizuje,tak u Š je to nakoniec výhoda.
Ďalšia vec je cena,sám som niečo pred časom vyberal a asi by som skončil radšej u VW pretože mi ponúkli viac výbavy za lepšiu cenu (golf vs Oct).
Buďte ale radi za ŠA,pretože dáva prácu v nadväznosti aj iným firmám.

reagovat
Woyta
20. listopadu 2017, 08:37
6

Je to o skupine lidi ve ktere se pohybujes. Ridici ktere rizeni bavi vice ze Skodovek moc nadseni nejsou. Vetsina naroda je naopak glorifikuje. Staci se podivat na prodejni cisla a ceny v autobazarech. V ramci sluzebnich aut stridam hodne Skodovackejc modelu. Jako ridic hledam auto ktere posloucha a dela mi radost z jizdy. V pripade skodovek jsou pocity v lepsim pripade sterilni. V horsim pripade me svym chovanim vytaci. Napriklad Rapid mi prisel celkem OK ale Fabii 3 povazuji za nejhorsi auto jake jsem kdy ridil. Preposilovane brzdy se kterymi neslo rozumne pribrzdovat. Posilovac co se snazi volant drzet rovne az se s nim v zatackach musim prat. Motor nalazen tak, ze s nim nelze pojizdet v koilone. Bud nema silu, nebo tlaci turbo a ma zase sily moc. Zajimave, ze Rapid na stejne platforme temito vecmi netrpel. Pro me jsou Skodovky prumerna, nezajimava auta. Nemluve o tom, ze nemaji v nabidce nic co by me zaujalo. Moje dalsi auto na nakupnim seznamu je Subaru Impreza.

reagovat
Woyta
20. listopadu 2017, 08:39
2

PS: "Zachodova" ergonomie posezu za volantem VW Group mi hodne nesedi. Radeji obetuju objem kufru abych si poradne posedel za volantem.

Ju
Justdoit
20. listopadu 2017, 10:42
2

Přesně tak :) Škodu beru jako přepravník z místa A do místa B bez žádných emocí a když mě v jakýkoliv sedačce bolí záda po hodině jízdy tak může vypadat jak chce a jezdit jakkoliv ale nikdy si jí nekoupím. Potom je to možná kvůli řidičům služebních Octavií, Rapidů, Superbů a jak se chovají v provozu...

beastar
20. listopadu 2017, 14:18
0

Justdoit... No souhlasím. Přepravníky to jsou snesitelné. Sedačky jsou tradičně děsné, oc3 základ lavička. Ten superb není tak příšerný ale v autě za 3/4 mega by mohlo být líp tj fakt.

Ju
Justdoit
20. listopadu 2017, 14:57
0

Tak v novým Superbu jsem nejel to je fakt ale Fabie, Octavia a dvojkovej Superb ono i Passat B6 jsem trpěl. Jediný dobrý dedačky od VAG jsem zažil v novým Amaroku tam to bylo hodně dobrý.

Trinom
20. listopadu 2017, 21:50
0

Jo, za brzdy u Škodný a vůbec celýho VAG by zasloužilo někoho vytahat za pačesy. Ve městě jen ON/OFF switch, mimo město (čti ve vyšší rychlosti) se to už jakž takž dávkovat dá. Proboha proč?

M P
21. listopadu 2017, 10:25
0

Už dávno tohle neplatí :)

Trinom
21. listopadu 2017, 22:35
0

Minulej týden jsem byl služebně v Německu s novým Rapidem. A říkám ti, že měl brzdy stejně jedovatý, jako starej Golf, co má strejda.

jk
jakub kuba
20. listopadu 2017, 08:41
1

mladi jsem stravil na zadnich sedackach oktavky1, mam dlouhy nohy takze docela potrat, to svym detem neudelam :] taky bazar ceny jsou nerealny, ale kdyz je to vase modla tak proc ne, ja si koupim neco jineho

reagovat
ReVolte
20. listopadu 2017, 08:44
2

Za mě je to vcelku jasné. Akce vytváří reakci a jelikož majitelé Škodovek (hlavně z druhé ruky) se snaží svojí investici bránit horlivěji než u ostatních značek, tak to vzbuzuje vlnu odporu i na druhé straně, kde si lidi zase obhajují svojí volbu a investici. A v rámci počtu aut na českém trhu pak dává smysl, že nejvíce diskutovaná bude značka s nejvěším počtem obhájců své volby. Podle mě neexistovat Škodovka, tak tu máme největší hejty na Golfy :) (Plus Češi radši háží špínu, než aby hledali klady)
Za mě je Škoda stabilní, bezcharakterní slušně zpracovaný povoz dle standartů VW a proto bych i jí jen tak nekoupil.... Ale nenávistí vůči majitelům nedisponuju, dokud mě nezačnou přesvědčovat o své pravdě :D

reagovat
Pólin
20. listopadu 2017, 08:46
1

Škodovka je pro mě docela cool firma a třeba Octa RS bude určitě fajn svezení. Avšak v ČR bych si ji nikdy nekoupil, protože to má každý a já mám nějakou dětskou potřebu se trochu vymezovat vůči ostatním a taky, jak už bylo popsáno výše, mi vadí ten kult, který kolem těch aut v ČR je...

reagovat
mo
moonunit
20. listopadu 2017, 09:01
1

A není hlavní problém v tom, že drtivá většina Škodovek u nás jezdí v základních výbavách a motorizacích? Byl jsem dlouholetý odpůrce Škodáren a po několika Lanciích, Barchettě, Alfě a nakonec rodinném Sharanovi jsem rychle potřeboval auto. Chtěl jsem kombi kvůli děckám, benzín a alespoň 130 kW a před měsícem byla jediná skladovka široko daleko Octava 1,8 TSI SCOUT. To je trochu jiný svezení než naše služební Octava 1,6 TDI. Řekl bych teda, že není Škoda jako Škoda a chápu zklamání řidiče, kterej po nominacích Škodovek v aknetách apod. sed do základního modelu Fabie.

reagovat
tomyks
20. listopadu 2017, 13:05
0

Musím souhlasit. Prej na co si to Superb hraje? Kolega jezdí Supem II 2,0 Tdi s nějakou normální výbavou, látkovým interiérem. Člověk by řekl, že to není nic, než větší pohodlněšjí a zajímavější Octavia. Měli jsme příležitost přímého srovnání s L&K V6 4x4 a málem mi spadla brada, protože to už je vážně jiná liga. Asi bych si dal číct.

co
cosworth
20. listopadu 2017, 19:48
-1

to by me zajimalo z ceho ti spadla ve dvojkovym supu brada. mizernej motor na jeste blbejsim podvozku z golfa

tomyks
21. listopadu 2017, 06:23
0

Ok, tak Lexus to neni, ale na Skodovku velka parada podle me.

M P
21. listopadu 2017, 08:21
0

Dvojkový superb? Máš na mysli tu hlučnou, udrncanou a nepohodlnou věc, která vrzala snad už jako nová? Hmm...jasně, šestiválec je fajn, ale co do úrovně cestování po dálnici je to teda velký špatný. A to jsem zatím nezmínil třeba uplně tragické sedačky.

ra
ravac
21. listopadu 2017, 10:23
0

Mluvíme tady o tom manažerském vrcholu s nádrží velikosti octavie? Pro prostatika dobrý,ale dálniční křižníky, ve kterých jezdím čistě oblečen by mě neměly každou chvilku vyhánět do nepohody. Auta tohoto určení a vlastností mají 70 a více.(passat to dobře vi).Ale na podvozek golfa se to spolu s mamutím kufrem blbě roubuje.

M P
21. listopadu 2017, 10:26
0

To už taky dneska moc neplatí ale, třeba aktuální Mercedes třídy C má nádrž jako Yaris :)

ra
ravac
21. listopadu 2017, 12:44
0

já nedávno plnil gl a padlo tam 97l nafty,do c5 70l a dřív jak za 1400km mě tam neuvidí.Nejsem vykuřovač a kafe si dávám jinde.Každopádně co píšeš je zajímavé.Pokud to nemá základ v reálně nižší spotřebě,tak tomu nerozumím.Možná jsem za lenocha,co raději vozí "zbytečnou" zátěž, než aby vystoupil k cerpačce, která je na každém rohu.

M P
21. listopadu 2017, 12:46
0

Přesně tak, to auto je pak "lehčí"... Nevim, taky bych chtěl obří nádrž, do bývalé E34 jsem kdysi plánoval instalovat 110l nádrž z Alpiny, ale naštěstí z toho celého tak nějak sešlo :D

beastar
21. listopadu 2017, 13:32
0

Tak teda jedna výhoda Superbu tam totiž ta "malá" nádrž pokud je v naftě stačí na dojezd asi 1000 - 1200 km. To myslím docela stačí i těm čistě oblečeným manažerům, co teda žádné neznám kteří jezdí Superbem:D To je auto pro střední manažery, taxík a pro rodinu co jezdí často lyžovat. A ti střední ""manažeři"" mají nejdelší služebky Pha-Brno max Ostrava a na to jim takový Superb II/III bohatě stačí. Nechápu negramotné ignoranty, co se snaží tohle srovnávat s věcmi jako 5er, E-klasse, A6, Passat to totiž ani ta škodovka takhle nemyslí. Právě proto, že podvozek je zčásti golf a interiér je 90% koncernová uniformita bez nápada někde se totiž šetřit musí. A že vrcholová L&K atakuje cenovou hladinu těch aut to už je věc druhá ono se těchto verzí v celkovém počtu prodá minimum. Stejně tak se úplně jako housky na krámě neprodávala E500.D

mo
moonunit
21. listopadu 2017, 15:40
0

Jak jsme se dostali proboha od Oktávky k MB GL?? Vím, že to patří do jiné rubriky, ale co sem si měl teda podle vás koupit jako nový auto v benzínu s automatem s nějakým slušným výkonem a ve verzi kombi za cenu Octavie Scout (cca 800 000)? Jasně, že bych radši jezdil Mazdou 6 G190, ale ta na 800 začíná a navíc jen ve verzi 2WD.

M P
21. listopadu 2017, 21:22
0

Mmm kolik stojí levorg?

Safa
21. listopadu 2017, 21:50
1

Aktuálně je jen na sauto.cz k dispozici 19 minimálně jetých či nových Levorgů v cenách od 690 tisíc do cca 870 tisíc.
https://www.sauto.cz/inzerce/osobni/subaru/levorg
Na mobile.de či autoscout24.cz jich je samozřejmě mnohem víc... ;o)

Rien
21. listopadu 2017, 22:50
0

Tak muj supeb treba ani po neco malo pres 300000km vetsinou prazskyho provozu nevrze. Udrncany to trochu je, ale neprijde mi to nejak nepohodlny. Sedacky mi uplne vyhovujou, ale tak ja sem trosku sirsi, tak je to asi delany na me:D Mam jeste 2.0 pd, ten neni uplne nejtissi, ale podle me ok. Treba 1.6 byla ale uplne strasna. A to uplne celkove, to tam museli dat fakt omylem. Jinak dalnicni cestovani podle me ok. Pred 2 tejdnama sem dal 1200 km z prahy do vilniusu jen s 2 zastavkama a naprosto vyhovujici cestovani:D(akorat bych bral automat)

Rien
21. listopadu 2017, 23:03
0

Kazdopadne jako rodinny auto, pokud fakt clovek nepotrebuje zbytecne moc mista, tak je to zbytecny si ho porizovat. Ja ho nepotrebovat k praci, tak bych si ho taky nekoupil. Ale spatny auto to urcite neni, i kdyz bych moh napsat 100 veci co me na nem sere, ale i co se mi libi.

mo
moonunit
22. listopadu 2017, 00:25
0

To Matěj: Jo Levorg bych bral všema deseti, uznávám, že těch 7 kW nehraje roli a boxer od Suba je asi bez diskuze lepsi motor, pominu prevodovku Lineatronic, která je divná, ale nemám tolik zkušeností. Výbava je hodně podobná a navíc je to stálá čtyřkolka oproti Haldexu.
Jenomže sem jaksi nesehnal dealera, kterej by měl na skladu predvadecku pod 10 000 km za 680 000,- a kterej by mi vzal do protiúčtu 11 let starýho Sharana v Tiptroniku za 80 000,-.
Ale rozesmutněl jsi mě. Levorg.... Jo, to by šlo.

ra
ravac
22. listopadu 2017, 09:17
0

pro beastara-pokud koukneš výše,dojde ti,ze je tu řeč o 3,6v6, a to jsem ještě jako taxík neviděl.A málo který nižší management jej ochutná. Řešil jsem tragický dojezd s touto motorizací. Ochranná služba by mohla vyprávět,kor, když spěchají přes půl republiky.A na tomto modelu dosáhla škodovka limitu. Mělo to vše,co ostatní,ale stále to nebylo ono-pořád to drncalo....Tato poznámka padla i přes patriotismus a svojí nevhodnost.Ale je to tak.

Ronoath
20. listopadu 2017, 10:06
4

Nevyhledávám Škodovky z těchto důvodů:

1) cena - připadá mi, že za dost peněz příliš málo výbavy.
2) absence měničového automatu - prostě chci auto pohodlné
3) příliš tvrdé pérování - zkušenost z OC 2, 3 a Rapidu.
4) absence sedanu:-)

Závěr - auta produkována Škodou se míjí s tím, co po autě požaduji (a za jakou cenu), nic víc, nic míň. Žádné emoce do toho tahat nepotřebuji:-)

reagovat
CerVus
20. listopadu 2017, 10:49
2

Já nesnáším škodovky vesměs kvůli třem věcem:
1) Mám rád trochu odlišná auta a tady musím dát za pravdu Clarksonovi, že Škoda je stejně zajímavé auto asi jako mrazák.
2) Nepochopitelné zaměření na obsah kuru i když se na zadních sedačkách nedá skoro sedět (ok vyřešeno u oktávie třetí generace) a člověk se při tahání něčeho co je v kufru až vzadu kolikrát zašpiní o nárazník.
3) Zarputilí majitelé a obdivovatelé značky. Jakákoli rozumná debata s nimi je nemožná. Nejsou schopni připustit stinné stránky vlastních aut a každému nutí výsledky anket a testů.

Poslední superb ve 4x4 v nejsilnější naftě s DSG je hodně povedené auto. Asi to nejlepší co Škoda ve své historii udělala. Jízda v něm se mi líbila a přišel mi jízdně zajímavější než poslední A6 s biturbem ve čtyřkolce. Ale nepřenesu přes srdce neuvěřitelně nudný interiér. To je ale holt dědictví pasatu a vw obecně - neumí dělat zajímavá auta uvnitř. Kodiak se mi hnusí jak zvenku tak uvnitř. Poslední Fábie je alespoň z venku hezké auto. A Rapid je jednoduše ostuda.

reagovat
Pe
Pedróza
20. listopadu 2017, 19:31
0

1) mluvil pouze o Superbu jako o mrazáku, ale určitě nenazval Škodu jako mrazák!

CerVus
20. listopadu 2017, 20:28
0

No dobře. Ale pomlouval to nejlepší co škoda dělá, takže co by řekl o ostatních modelech. Krom Yetiho, ten se mu líbil.

Ha
Hanyz
20. listopadu 2017, 11:02
1

Já osobně Škodu rád nemám a důvody k tomu mám jak čistě subjektivní, tak objektivní - zkusím alespoň krátce vyjmenovat:
1) Moje první auto byla Honda Civic r.v. 1989, kupováno tuším 1998. Čistě subjektivní argument, víte, co se říká o prvním autu:-)
2) Čistě subjektivní je pak moje vnímání tvarů auta uvnitř i navenek, prostě nelíbí.
3) Moje zklamání z přístupu značky - jednoduše tvrdí něco, co není pravda - to není jen čistě o marketingu, kde se určitá míra nadsázky dá pochopit a leckdy je nezbytná (nicméně stejně jako Fabia není rodinné auto, tak Škoda není prémiová značka, byť si na ni cenově ráda hraje). Dále je to i o přístupu značky k záručním opravám (osobní a velmi neblahá zkušenost s Fábií I a dále s firemními oktávkami II a III), přístup k dieselgate, snaha házet vinu na zákazníka s praskajícími řetězy u TSI před pár lety - tohle ve mě vytváří nechuť a nedůvěru ke značce (samozřejmě u dieselgate je to to samé u VW) a to říkám jako celkem spokojený majitel Passatu B5,5.
4) Chronické poddimenzovávání dílů a jejich, nevím, jak to nazvat, snad záměrné spojování do celků, které nejdou rozebrat a musíte si koupit celou sadu? Typicky třeba mechanismus stahování okna - ty nejnamáhanější díly jsou z měkkého plastu a to vše je zavařeno, aby to nešlo vyměnit - tzn. díl s výrobní cenou cca pětikoruna, ale kupujete sadu na stahování oken za 2500,-

reagovat
beastar
20. listopadu 2017, 14:12
0

Bod 4 a to píšeš jako exmajitel Hondy? Ti už tohle praktikují od začátku 90.let. Není to nic překvapivého. Bmw dělá to stejně stahovačky jsou v sadě už u e39. A jestli si chceš užít předražené díly kup si Hyundai. Ta 3 nevím kdo a kde lže. Reklama je reklama. Jinak s bodem 2 souhlasím a kvalita servisu je děsná a vůbec jednání dealerského zastoupení a vše okolo.

Ha
Hanyz
20. listopadu 2017, 21:20
0

Ad bod 4 - přesně tak, jako velmi spokojený exmajitel - stejně jako kamarád, který měl civic z r. 1997. Krom běžného opotřebení jsme ani jeden nevěděli, co znamená slovo porucha.
BMW jsem neměl, nemůžu hodnotit, nicméně bavíme se o Škodě - argument "oni to dělají taky blbě" tedy neberu.
Hyundai - řekl bych, že story o drahých dílech jsou fakt jen urban legends - dneska jsou drahé díly na BMW, Mercedes, Volvo, Range Rover, zbytek jsou víceméně na stejné cenové rovni - jo, někde má člověk dražší co já vím světlo, jinde zase zrcátko, atd.
K té reklamě, vadí mi, že si Škoda hraje na prémiovku, ale přitom prémiová je tak maximálně cenou, zbytek toho, co dělá značku prímiovou (kvalita služeb, servis, přístup k reklamacím) je pod úrovní mainstreamu.

beastar
21. listopadu 2017, 02:45
-1

Díly na Hyundai jsou dost drahý i na obyčejný modely typu Elantra. Vím o čem mluvím takže legenda to fakt není. Mimochodem dražší než ta škodovka ve všem. Ten argument relevantní je právě proto, že to dělají i ta tvoje vybájená Honda:) Měl sem Accorda a že bych s ním šetřil o tom nevím. Nevím jak si přišel že si hrají na premii když jasnou roli v koncernu vw prémie má Audi potažmo dále bratrské Porsche. Ty si přesný opak těch, co škodovky obdivují. Škoda ve všem nejhorší chcanka jako Hyundai nejlepší, nebo Kia hlavně ne škodovku proboha;) K japoncům se vyjadřovat teď jednoho mám a pár let je prodávám taková sláva jak popisuješ to taky není. Každá automobilka má svoje. Že si něco v tvých očích hraje na prémii neznamená, že to tak je. Kolik nových Škoda aut si řídil, nebo vlastnil?:) Nemám důvod ta auta obhajovat, ale to co u jiných prehlizis ti na škodovkách vadí. Takže stupidní póza jako pulka nazorů tady bez vlastní myšlenky. Slepě vystavena na zkušenostech s autama z druhého konce planety. Ale jo je demokracie tak má každý právo na názor;)

Rien
21. listopadu 2017, 02:59
0

Ja mam supeba II a bracha ma kiu optimu, a drahy ceny dilu opravdu urban legends nejsou. Jinak je to fajn auto, teda az na tu dieselovou 1.7. Ale za superba bych nejspis nemenil.

Ha
Hanyz
21. listopadu 2017, 21:44
0

Ještě k Hondě - možná jsem si těch drahých dílů nevšiml, protože jsem žádné problémy s tím autem neměl, to tě nenapadlo? ;-)
Já bych teda preferoval vždy raději auto bez poruch, než poruchové, byť s náhradními díly o 5% levnějšími. A pokud mohu soudit z cen dílů, které se měnily z důvodu provozního opotřebení, tak věci jako destičky, filtry, olej byly ve stejné cenové relaci, jako na škodovky. Najezdil jsem desítky tisíc kilometrů s Felicií I, Fabií I a II (vče benzín), oktávkama I, II, III (1,6tdi, 1,9tdi) hlavně jako služební jízdy a mám bohužel zkušenosti i s jednáním servisů Škody, tak si myslím, že mohu hodnotit. Že je pro tebe každé negativní hodnocení Škody haterství, tak to vypovídá spíš něco o tobě.
Hyundai a Kia jsem se párkrát svezl, ale jen jako pasažér, tak nedokážu posoudit.
A psal jsem, že si Škoda hraje na prémiovku, nikoliv, že jí v rámci koncernu skutečně je - to je trochu rozdíl.

beastar
22. listopadu 2017, 00:51
0

Hraje na premiovku:) Ve tvých očích to neznamená že to tak je. Honda není poruchová jo? Ty mě baviš chlape. Ja zadnym zarytym fandou Škody nejsem:) Mám šest let starého Superba a další 4 auta jiných značek. A auta mě živý asi 20 let. A jeden poznatek sere se všechno:) I ta slavná Honda to že si měl štěstí na kus nic neznamená. A ano auta s 1.6tdi jsou peklo. Díly dráhy nejsou a origo servis stojí za hovno v Čr u všech tak nějak obecně. Takže hate mi je jedno. Nebaví mě číst polopravdy od člověka kterej si novou škodovku nikdy za svoje nekoupil snad krom tý felicie... A hned ví jak to stojí za hovno:) Nejvíc si svou odbornost projevil tou doměnkou o urban legends... Díly na korejce jsou jedny z nejdražších nejen v Čr. Spotřebák na škodovky je tak levný, že když dělám brzdy na Nissanu rád na to vzpomínám. Teď mám q50 a je to asi lepší auto jak třeba Superb, ale rozhodně ne tak moc jak tady někteří popisují. Nejvíc tady píčujou právě ti, co třeba v novým superbu ani nejeli. Jednoduše proto že na něj nemají a to je sere nejvíc;) Proto vychvaluji starý pekáče z japonska, který jsou rocnikove srovnatelný tak s tou feldou. Tolik k tomu a mínus zrovna mě vážně nevadí....

tomyks
20. listopadu 2017, 11:12
0

Osobně proti Škodě vůbec nic nemám. Od malička jsem měl k Boleslavi docela blízko přes známé a spoustu novinek jsem měl z první ruky. Sportovně laděná Octavia tehdy dávala docela smysl, já z toho skoro nespal a bedlivě jsem sledoval počínaní škodováků v MS Rally.
Ať chceme, nebo ne, diktát VW na produktech Škody bude vždycky znát, ale musím uznat, že ososbitost a jistý charakter Škodovce neschází, stejně jako schopnost prosadit si vlastní cestu, v podobě Fabie, nebo Superbu II. Obecně vzato, Škoda dnes bohužel nenabízí to, co od auta očekávám já, tedy nějakou reálnou přidanou hodnotu a emoce.
Jak už tady bylo zmíněno, spíše mně podvědomně irituje nekonečná masáž majitelů, především modelu Octavia, pro něž je to alfa a omega motoristického světa v němž žijí spolu s klasickými automobilovými klišé minulého století. U fanatických fanoušků je to torchu jiné a proto bych je nechtěl házet do jednoho pytle. Čili racionálně vzato uznávám, že Ocatvia může být dobré rodinné přemisťovadlo a novinářům nic nezazlívám. Jen je třeba stejně racionálně uznat, že existují i lepší a zajímavější auta, což občas uzná i řidič Škody a rozplývá se blahem když se sveze v něčem jiném. A co se pak stane? Raději si ji zase koupí. A vo tom to asi je.

reagovat
ha
hanz
20. listopadu 2017, 11:34
0

Jsou to určitě slušně udělaná a kvalitní auta, ale díky firemním vozovým parkům jich je na našich silnicích přespříliš.

reagovat
sheogh
20. listopadu 2017, 11:49
0

Za me je to proste sedej prumer za lehce nadprumernou cenu. Jak tu bylo zmineny, spis leze na nervy to, jak to nekteri propagujou jako pomalu navrat jezise krista. Znam takovych nekolik, a i takovy, kteri jinou znacku pri nakupu ani neuvazujou (neznaji - "no skodovku, co jinyho").
Design EU-Standard bych jeste prezil, ale pohodli, podvozek a lacinej interier (krome superba, tam je celkem ok) ne. Mame v praci fleetovou klasiku OIII 1.6TDi, a i mala Mazda 2 je pohodlnejsi a lip zpracovana..

Kdybych to dostal napr. jako benefit v praci, tak klidne, ale sam bych si asi nevybral...

reagovat
Maverick
20. listopadu 2017, 11:53
0

Osobně se škodovkou problém nemám, ať si každej jezdí, čím chce. Jsem spíš zastáncem aut ze země Galského kohouta (a všichni víme, že na ty se nadává společně s Italama asi nejvíc). Nicméně škodovku bych si asi dobrovolně nekoupil. Zkušenosti mám spíš se staříma modelama, jako O1,2 F1, a superBéčko... Teď je tu schálně srovnám s pár auty z Francie. Ano, jsou to čistě mé, subjektivní názory a ne každý se mnou bude souhlasit - čož ostatně ani nečekám, a každý máme jiný vkus či potřeby.

Na jedničkový octavii má stašně vadily její jízdní vlastnosti, no je to prostě přerostlej golf, její nepohodlné sedačky, příšerně tvrdej podvozek a v neposlední řadě nedostatek místa na zadních sedačkách (a to jsem fakt prcek, kterej má problém vidět přes psa na tramvaj). Pokud ji srovnám s Peugeotem 406, tak je to proti tomuhle autu neskutečnej trakař. 406 ji převyšuje snad ve všech ohledech. Pohodlná, prostorná, lépe odolává korozi a o kultivovanosti projevu motoru se asi ani nemá cenu bavit.

Fabia 1 opět neskutečně tvrdej trakař, tvrdý "cvakavý" řazení, no dejme tomu, že jízdn vlastnosti jsou celkem OK.

A superBéčko... no prostě si to hraje na něco, čím nikdy nebylo. Přerostlej Passa, u auta takovéhle cenové skupiny bych čekal pohodlí a jistý komfort, což se tu jaksi neděje, jako konkurenta bych k tomu přiřadil opět Peugeota, tentokrát 607... A opět, co se týče komfortu je ten Francouz daleko vepředu. A to nemluvím o tom, že v porovnání s Peugeoty jsou Škodovky neskutečně předražený. A já se ptám proč? Za co si mám v případě Škody připlatit? Za drahé ND? Za odražený ledviny ze sedaček? Za "spolehlivost"? Která mimochodem nebude o moc lepší/horší, než právě u Frantíků.
Samozřejmě i dobré vlastnosti bych na Škodovce našel, třeba O3 se mi neskutečně líbí po stráce vzhledu, co se jízdy týče, ještě jsem neměl tu čest, Taktéž poslední Superb se celkem povedl a tady musím říct, že Peugeotu se moc nevede, snad jen ta 508 je moc pěkný auto, jenže co s tim, když už se do nich nemontují pořádný motory :-( ale to je tak nějak problém snad všech moderních aut.

reagovat
S.
S.h.I.t.
20. listopadu 2017, 12:25
2

Srovnavas nesrovnatelne. 406 je trida SuperB, Octavia ma protejsek v 306, pozdeji 307. 607 u Skody svou tridu nema.
ja vim, skodovka a jeji fanatici to radi posouvaji a tak vznika mylna domnenka, ze Octavia je na urovni 406,ale neni... stejne jako neni konkurentem Mondea, ale Focusu.

Testeuros
20. listopadu 2017, 12:10
0

Když má Ibiza (6L) procházela servisem, měl jsem zapůjčenou Fóbii druhé generace s 1.4 TDI. Záměrně budu porovnávat svou Ibizu v původním stavu s touhle věcí..
Nepříjemný posez podobný výhledu z rozhledny (pro člověka zvyklý na nízký posez v rámci třídy jde o vskutku nepříjemnou situaci), brzdy bez jakéhokoliv rozumného dávkování (stačilo pohlédnout na brzdy a již jsem byl nalepen na čelním skle, u jiné Fóbie MK.II jsem se s tím také setkal, byť v daleko menší míře), náklony podobné lodi (na tomhle jsem se shodli s majitelkou Fóbie, která dříve vlastnila nejen moji Ibizu, ale i Ibizu ST), "poněkud" nižší účinek světel (zase abych si zachoval objektivitu - Ibiza ST ho měla srovnatelně mizerný) a spojka, která svým chodem připomíná jistou animovanou houbu žijící v ananasu (průměr dvou Fóbií). A výbava? I má stará Ibiza, zakoupena jako skladovka, má lepší výbavu nežli obě zmíněné Fóbie.

Na druhou stranu motorizace nebyla zrovna nejhorší, jen si dovolím tvrdit, že sám bych si jí do Fóbie nevybral. Ale to pak vyvstává otázka, jaký motor bych si vybral (1.2 12V je už u těchto aut přidušená, 1.4 je sice odolná, ale neskutečně líná, TDI do takového auta nedává příliš smysl (i přesto tahle kombinace do jisté míry funguje)...
Tohle je asi ten problém, co mě na (nejen) Škodovkách štve - nedostatek slušných motorů u modernějších modelů.

reagovat
gkchjhckl
20. listopadu 2017, 12:11
1

2 věci:
1) Image. Škodovka není české auto, je to česká image. Technicky je to jen platforma MQB s jinou plechařinou a chudší výbavou.
2) Cena-výkon. Pokud půjdu čistě po užitkové hodnotě, nedostanu se u Škodovky na úroveň Dacie, pokud půjdu druhou cestou, dostanu se do cenového teritoria, kde opět seženu podstatně vybavenější lepší vozy. Pro střední cestu tu máme Hjundaj.

reagovat
Ju
Junior
20. listopadu 2017, 17:51
0

Tak co si řidič slečny Daisy koupí místo Superbu 2.0TSI v kombíku? Klíčový parametry jsou cena, power, kufr.

gkchjhckl
20. listopadu 2017, 18:23
0

Vzhledem k tomu, že se mi jako nejnižší cena Superbu s 2.0TSI ukázalo v konfigurátoru 911k, bych si připlatil těch 30 tisíc a koupil si Mazdu 6, prakticky v plné a pohonem 4x4 (který v této motorizaci začíná u Supa na 1 041 bez výbavy, což už atakuje segment prémiovek).

Případně bych si jí nekoupil v plné, ale podobném packetu jako toho levnějšího Superba za příjemných 816k. A za těch sto kolíků, co bych ušetřil, si koupil MG F, abych si o víkendech mohl kompenzovat, že musím jezdit přes týden v kombíku.

beastar
20. listopadu 2017, 18:33
0

No já bych si koupil třeba Infiniti Q50 a kombíka bych prostě oželel. To ale neznamená, že Superb je špatný auto. Jenže já chtěl šestiválec a ten naprosto hloupě Superbu odebrali ve prospěch Audi (asi) Mazda6 je taky dobrá volba na soukromý ježdění jako rodinný auto.

Ju
Junior
20. listopadu 2017, 18:51
-2

Atakovat může co chce. Superb za 1,1 a Audi/BMW/Mercedes za 1,1 jsou diametrálně odlišná auta a kromě pocitu "prémie" je Superb zcela deklasuje. Oproti Mazdě na Superb dostaneš 15% dolů hned mezi dveřma a zůstatková cena za 5 let bude natolik rozdílná, že Superb v porovnání (nákupní-prodejní cena) vyjde možná dokonce levnějc.
Ten 2.5i v Mazdě a 2.0TSI 206kw je hra na úplně jiném hřišti, nesrovnávat prosím.
Ten V6 tomu objektivně chybí, přiznávám. Problém bude spíš tom, že Němec nebo Rakušák co o V6 opravdu stojí, si tu 3.0TDI prostě koupí a nabízet mu levnější alernativu je uplně zbytečné. On na to jednoduše má.
A co byl nakonec nejdůležitější argument, do Mazdy 6 se nedají tak hezky, doslova hodit, 2 jízdní kola :D

Safa
20. listopadu 2017, 21:23
0

Řidič slečny Daisy: Jsi moudrý muž, mistře Colburne. Mazda 6 v kombíku je prostě cool... ;o)

Ha
Hanyz
20. listopadu 2017, 21:31
0

Teda pardon ale 15% dneska dostaneš u libovolné značky prakticky obratem (Moje zkušenost: Mazda, Toyota, Honda, Opel, Citroen). Pokud potřebuješ vozit jízdní kola, tak úplně nechápu, proč si kupovat Superb (btw moc rád bych viděl, jak tam dvě dospělá kola v nerozloženém stavu dostaneš.

GanGreen
20. listopadu 2017, 21:52
1

Ja bych prosil video jak je tam DOSLOVA hodis ;-)

gkchjhckl
20. listopadu 2017, 23:30
0

beastar -> Kdybych teorreticky měl milion cash a teoreticky chtěl ho utratit za auto, tak to auto nebude nové a už vůbec to nebude kombík.

Junior -> Já ti to neberu. Otázka byla, co bych si koupil, kdybych si chtěl koupit. A já říkam Mazda 6.

beastar
21. listopadu 2017, 00:30
0

Hmm dobrý a proč mi to píšeš? Já o tomhle nepsal ani čárku. Mimochodem si dost starej na to/snad/ aby si věděl, že auta za miloše se cash dávno nekupujou. Až na výjimky. Kdyby jsou víš kde. Já za necelej milyön kupoval obyč sedan v6. Takže jestli si tim chtěl jako naznačit že by to bylo Porsche tak stejně nebylo;) by si tech milionu musel mít víc. To je jedno superb je dobrej a prodává se tak who cares nějakej trolling na provinčnim médiu typu náš milý web zde;)

gkchjhckl
21. listopadu 2017, 10:05
0

Protože píšeš, že by sis koupil Infinity Q60 a oželil kombíka v reakci na dotaz Juniora. Proto konstatuju, že tě chápu, protože dané specifikum vozů mě také neoslovuje, nicméně jsem se snažil dát Juniorovi teoretickou uspokujující odpověď (na otázku, která měla očividně poukázat, že Superb nemá konkurenci).

beastar
22. listopadu 2017, 00:54
0

Aha tak má ji třeba v nové Insignii a podle mě i v Talismanu například.

Ro
RosaV8
20. listopadu 2017, 12:24
0

Já bych si dovolil hledat odpověď na jeden z důvodů v minulosti. Kdysi jsem totiž nedokázal pochopit, proč mnozí Češi nemohli vystát Tatru 603..pak mi pamětnící vysvětlili, že nešlo o auto, ale o to, kdo tím autem jezdil.
A tak to dnes mám i já se škodovkou. V zásadě proti škodě nic nemám, mít prostor tak bych si dokonce moc rád pořídil úplně obyčejnou předfaceliftovou O1 a hýčkal si ji coby budoucího youngtimera. A přesto se ve mě vaří krev jen co na silnici nějakou škodovku potkám a mohou za to jejich řidiči. Jakmile totiž v zrcátku zahlédnu octavii (o Superbu ani nemluvě), pak je dost vysoká pravděpodobnost, že je to idiot, co se na mě nalepí, celou dobu pojede vystrčenej přes čáru, aby mě nakonec předjel a mohl si dál uhánět stotřicítkou, protože dálniční známka na okně přece opravňuje jezdit 130 úplně všude.

Takže tak, škodovky nesnáším, ale proti škodě nic nemám. (mimochodem pamatuji si, že v nějakém hooodně starém čísle světa motorů byl článek s názvem "nesnáším oktávisty" :D )

reagovat
Ji
Jirka_1
20. listopadu 2017, 13:30
1

Problém je, že v těch Octaviích většinou sedí zaměstnanci firem, kterým na autě vůbec nezáleží. A pořád někam spěchají, jako by jim něco uteklo. ale za to fakt auto ani její výrobce nemohou... :-)

Ji
Jirka_1
20. listopadu 2017, 13:24
2

Asi tak - jako dítě jsme měli Moskviče 408/I (řazení na podlaze, obdélníková světla). Auto pomalé, žravé a úzké. Pak jsem si jako osmnáctiletý kluk pořídil Š 100 (v té době bylo ojetých aut na trhu málo). Slabý motor (jako v té době skoro u všech socialistických aut, on si člověk nevybral), hluk, špatné topení, proti Moskviči tuze tvrdý podvozek. Pak jsem si sedl do Lady 1500 a zjistil jsem příšernou věc - to auto je uvnitř menší, než řada Š 742. Sice dobře topilo, bylo tišší a mělo větší výkon (s úměrně vyšší celkovou spotřebou), ale nějak mě neoslnilo, hlavně podvozek a tuhá zadní náprava.
Měl jsem několik Š 120 LS, jednu stotřicítku na plyn (než mi ji bejvalka rozbila) a teď mám Š 136/742 a Feldu 1,6 kombi (zrovna dnes má 20 let :-) ). Jezdil jsem i v jiných autech typu BMW sedmičkové řady, Lancii Stratos jsem měl také jednou možnost poznat na vlastní ruce, Fiat 125 1,6 2OHC atd. Dokonce se mi podařilo jednou jet i s Trabanntem... :-) Každé auto mělo cosi do sebe, ale srovnávat velké BMW s řadou 742 nebo 781 jaksi reálně nelze.
Jako firemní auto jsem měl nejdříve 2x Fel 1,6 combi, později pět Octavií Combi všech tří řad, 1,9 TDI a TDI PD, jednou 1,6 TDI CR, 1,8 TSI a nakonec 2,0 TDI CR. Ano, auto se zdá tzv. nudné, strohost tvraů interiéru je jaksi tak nějak krédem ve VW, totéž platí o tvrdém podvozku, který mě také docela iritoval a navíc hluk od kol. Ano, cena je vysoká - protože ji za ty prachy prostě lidi a firmy kupují. Pokud by silně poklesl zájem, cena by šla dolů.
Měl jsem velmi rád řadu 742, protože se velmi dobře na ulici opravovala. Ke všemu dobrý přístup, auto bylo jednoduché a nebylo třeba nákladného servisního vybavení, abych mohl udělat v garáži GO motoru či převodovky, totéž platilo o nápravách a elektroinstalaci. Jistě, doba je dnes jinde a takové auto už nikdo nechce. U Moskviče ani Žigula toto nešlo, motor se nedal vytáhnout v jednom člověku rukama, musela na to být kočka atd. Zato se třeba dobře vymontovávala převodovka...

Škoda neměla jinou šanci, jak přežít, než jít s někým do holportu, naštěstí byla tehdejší vláda natolik soudná, že ji neprodala Francouzům, ale našim úhlavním nepřátelům Němcům. :-) Jak vidíte teď, škodovka zpětinásobila výrobu proti roku 1989, o auta je obrovský zájem (tedy nemohou být špatná, když se za relativně vysoké ceny stále tak dobře prodávají). Škoda je v koncernu za konzervativní značku, tedy nečekejte emoce, hledejte užitnou hodnotu (ten velký kufr s velkými pátými dveřmi je mezi škodovkáři velmi ceněný), bytelnost a spolehlivost. A moje zkušenosti s téměř 830 000 km najetými v Octaviích říká, že jsou to nadprůměrně spolehlivá auta. Tentýž názor zastává jeden známý z rodiny, který má na starosti asi stovku osobních aut ve velké firmě a podle jeho objektivního hodnocení má nejméně problémů práve s Octaviemi a Fabiemi.
Co se týká estetiky a nepovedenosti prvního Superbu, souhlas, to auto není hezké ani zvenku, ani zevnitř. Druhá generace na tom byla jen o chlup lépe. Až teprve třetí generace je o čemsi. Ale takové úlety má každá automobilka tohoto typu, když vidím takový Cactus, stále nechápu. Roomster bylo ohledně vnitřního prostoru a užití bombové auto, akorát ho postavili na podvozku Fabie, což byla první chyba a pak vnější estetiku moc nevychytali. Byl to pokus, jako udělal třeba Fiat s Multiplou - auto bylo velmi prostorné, pohodlné a kdo ho měl, nedal na něj dopustit. ale ten tvar předku, to byl fak úlet, na který ani Cactus nemá... :-) Ještě ke strohému interiéru - když sednu za volant, tak kam se určitě nedívám a nekochám se tím, je vnitřní vybavení. Koukám na silnici a na přehledně uspořádáné budíky palubních přístrojů. Ovládání rádia mám na volantu, tempomat na páčce, zapínání světel jasně definované otočným přepínačem a víc člověk nepotřebuje. Klimatizace se zapne jednou pro vždy na stejnou teplotu a to krátkodobé zapnutí vyhřívání sedačky se přežije také. Nejsem na výstavě, nebo v Louvru, jsem v dopravním prostředku, který má sloužit. Všichni vidí, že nesedím v Bentleyi nebo v Rollsu, takže ví, že se zde není čím chlubit a co závidět... :-)

Když jsem přemýšlel o jiném autě, než Octavii právě kvůli tvrdému podvozku, jediný typ, který splňoval moje nutné požadavky na velikost a přístupnost kufru, vyšlo mi Mondeo. Jenže to je zase cenově jinde a co vím, tak ohledně spolehlivosti žádná slává a s mými kilometry ročně bych asi splakal nad výdělkem. Takže jsem posledně zase vzal Octavii Combi...

Ještě k mé bývalé firmě - byl tam pokus s japonskými auty (Nissan Primera a Mazda 6), pak s Mondeem, C- Maxem (děsný sráč, pořád v servisu s tím, že vždy klekl tak, že pro něj musela odtahovka), Octaviemi, Audi, Passaty a Volvem. Nakonec se vše zavrhlo, schvalují se jen koncernové značky a Volvo. S japončíky byl problém s neschopností servisu, drahým servisem a malou životností opotřebitelných dílů (spojka u dieselu po 80 000 km, to fakt nikdo nebere). Takže šéfové Audi a Volvo, ostatní Octavie nebo Passaty... Francouzské nebo italské auto? To zde fakt nikdy nikoho nenapadlo realizovat...

Jsem škodovkář a škodovkářem zůstanu. Dnes se vyrábějí jen auta dobrá a ještě lepší, vysloveně špatné auto na trhu není. I Hnujdaj nemá špatná auta, ale prostě Octavie je Octavie a kdo vyzkoušel jezdit v Octavii a apk přesedlal do i30, docela prská. Aspoň tedy já mám takové poznatky od svým známých, kteří se k takovému postupu dopracovali ve svých zaměstnáních.

Čecháčkům se jeden nikdy ničím nezavděčí. Když přišla na trh Oct I, všichni kritizovali malý prostor pro nohy na zadních sedadlech. Přitom byli Čecháčci jediní, kterým to vadilo. Auta toto kategorie byla vždy o malém prostoru pro nohy vzadu. Když se konečně tato nectnost odstranila, hned si našli další věc, na kterou mohou nadávat - nejdříve prolomené plechy karosérie, pak čtyři oči. A zase jsou jediní na celém světě, kterým to vadí... A můžete vymýšlet co chcete a jak chcete, dělat motory velké, malé, s turbem, bez turba, zase se najde plejáda nadavačů. Pak člověk zjistí, že tito nadavači nemají ani na to si koupit ojetého Trabanta, sedi doma v paneláku u dvacet let starého compu s Win98 a prudí a prudí... :-)

reagovat
beastar
20. listopadu 2017, 14:07
1

Já už myslel, že si o Škodě tenhle měsíc nepobrečíme. Tak teda dík Tome. Češi jsou divný já mám škodovku rád. Dokonce jednu pořád mám. Rozhodně z toho nemám komplexy. Třeba právě SuperbII byl za dobrou cenu fakt velký auto. Jak tady někdo psal je to o hodně příplatkach a vyjednat si cenu. Souhlasím i s tím že v rámci mainstreamu ty auta nedělají žádnou ostudu. Sám spatřuju problém hlavně v okyně. Málokdy slyším někoho nadávat na Yetiho, nebo Citigo. Tady je ten kult nafty a oktavky. Který samozřejmě dost přehání a lidi to štve. Já mám ty auta rád jako obchodní artikl u nás je to prostě numero uno a odpůrci se můžou třeba přeskočit. Že bych si ale běžel koupit 3jku v naftě to určite ne. Je totiž hrozná. Dnes víc než dřív záleží na motoru pod kapotou a jak si to auto zákoš nakonfiguruje. Design je dost o pohledu. Nepoznáš Fabii od Superba? Protože tak to teď je a poznaš céčko od éčka? Trojku od dvojky? Jestli škodovka dělá design podle prémie respektive myslí tam podobně bude to asi pořádku že. Mimochodem poslední oktávie je po designove stránce konečně alespoň trochu koukatelná. Souhlasím s tím, že taková ta přehnaná nenávist je většinou pubertální póza kloučků z 36tek které sere, že na to ereso nemají. Potom taková ta hospodská prechytralost. Kde to je na obě strany škodovka kram a škodovka nesmrtelný dělník. Přikláním se k tomu, že automobilka prosperuje a živí kolem sebe dalších 20 subdodavatelů, 50 dopravců a dalších takže práci mají tisíce lidí. Sem rád že stojí pořád v bolce a ne někde v Pripjati. A rozhodně raději podpořím domácí výrobce, než třeba Jaguar. Mimochodem víte že britové jsou nacionalističtí idioti a část čechů obdivuje Clarksona, který tvrdí o každém superbu že je nudný jako lednice. Asi tomu hlupáčkovy bez vzdělání neřekli, že zábavné jako F40 to být nemůže. Na druhou stranu vychvalil do nebes Yetiho. Takže škodovka vlastně jitri vášně všude. Buďme hrdí na to že máme vlastní značku. To neznamená že si to musíme kupovat jezdit v tom. A v hospodě to obhajovat. Nedělají top auta ale ani odpad. Je to hodně o výbavě. Drahé to není minimálně pro firmy, tam jsou slevy že by mnozí otočili hlavu o 360 kdyby to viděli:)

reagovat
Rien
21. listopadu 2017, 03:05
0

Souhlas

ha
hanbu
20. listopadu 2017, 14:24
0

protože ten predni VYTLEM je proste prisprostlej. Urcite by se u nas nasli designeri, kteří by měli zhruba asi tak megavic citu pro to, jak udelat slusne vypadajici auto. Slusne vypadajici myslim smerem AUDI, ALFA ROMEO, BMW, VOLVO, VW, MERCEDES... Za sikmooke zpitvoreniny by se mely majitelum odebirat body z ridicaku :-) Jinak ostatni kvality bych nechala posoudit zanicenejsi odborniky.

reagovat
ch
cheyene
20. listopadu 2017, 14:29
0

Ahoj, všichni diskutující,

v souvislosti se zdejšími příspěvky a článkem bych se Vás rád zeptal na názor. Předně musím říct, že Škodovky mám rád (líbí se mi), což je ale subjektivní, nikomu to nevnucuji a také je nepovažuji za středobod automobilového světa. Prostě se mi jen líbí a možná nesmyslně v sobě stále chovám ten pocit, že jde o "české" auto, resp. auto s českými kořeny. Ano, jsem trochu patriot. :)
Zkušenost mám se Škodou Favorit/Forman, Felicia, Fabia 1 a 2 (obě htp), Rapid (tsi) i Octavia 2 a 3 (tdi). Mám samozřejmě nejen pozitivní zkušenosti, ale obecně zatím převládají ty kladné. (Vadí mi např. spoluúčast v době záruky a to i na výrobní závadu, co se časem projeví, ale na níž nemám coby uživatel podíl.)

Každopádně k jádru mého dotazu na Vás. Zvažuji koupi nového vozu (benzín), avšak finančně nechci přesáhnout 350 tisíc. Hledám vůz s prostorným zavazadlovým prostorem (alespoň 430l), lépe hatchback/kombi (sedany mi přijdou nepraktické). Chci, aby auto mělo dobré výsledky v crashtestech , nemělo přehnanou spotřebu a předražený servis. Možná jsem v některých svých požadavcích naivní , ale nemohu si dovolit auta od Toyoty, Hondy či Volva. Nakonec i samotný VW či Seat mi přijdou cenově přemrštění. Procházel jsem si různé modely od Renaultu, Dacie, Peugeota, Forda, Opela, Citroëna či Fiata, ale stejně mi ve výše uvedených kritériích vychází nejlépe Fabia Combi. (Když už nic, tak alespoň v oněch crashtestech vychází dobře.) Je pravdou, že 350 tisíc za "pouhou" fábku je docela balík, ale chci-li auto, v němž se budu cítit bezpečně nejen já, ale nadprůměrné "papírové" bezpečí bude poskytnuto i dětem na zadních sedačkách, nevyšlo mi prakticky žádné auto lépe. Fiat Tipo (bohužel sedan) se mi líbil po všech směrech, ale v crashtestu spíš vyhořel (zejména bezpečností systémy jsou ve výsledcích tristní), Dacie to samé (Sandero má celkově 4* z 5, ale je to zase malé auto, nevhodné pro 4 člennou rodinu), Renault Captur (malý kufr), Citroën C4 Cactus ničím neoslnil, podobně Peugeot 301.

Budu rád za Vaše názory a případné tipy, zkušenosti s jednotlivými modely, atd.
Díky.

reagovat
CerVus
20. listopadu 2017, 15:38
1

Co hyundai i30SW potažmo sestřička kia ceed? Do těch 100kw 1.6 se dá dát ještě levně plyn a vejdou se do 350k. Otec má tenhle motor v kia sportage a jezdí to pěkně. Dva kolegové v práci si právě tuhle motorizaci v plynu pořídili do ceedu v kombiku a také si nestěžují. Ta sportage s tím má trochu vyšší spotřebu, ale to spíše dávám za vinu velikosti kol a auta obecně.

Vavris Vavrisovic
20. listopadu 2017, 16:03
2

Jen stručně.

1. Fabia Combi určitě není zlá volba.
2. Kia Ceed SW a Ford Focus Combi jsou na konci životního cyklu - určitě budou k dostání se zajímavými slevami, takže za 350 půjdou sehnat solidní , která jsou o třídu větší, než Fabia

3. NEPŘECEŇUJTE CRASH TESTY a hodnocení EURO NCAP! Při čtení věty "zejména bezpečností systémy jsou ve výsledcích tristní" mi bylo ihned jasné, že jste v zajetí tabulek. Hodnocení bezpečnostních systémů je zcela marginální záležitost, která by vás měla zajímat spíše jen okrajově a mít spíše informativní charakter - metodiky EURO NCAP se mění - Tipu třeba byly strženy body za nepřítomnost systému pro hlídání jízdního pruhu - u Fabie se tato položka ještě vůbec nehodnotila, naopak Fabia dostala 3 body za systém jízdní stability, který je již nyní brán jako standardní položka, z hodnocení byla odstraněna a Tipo tedy v porovnání s Fabií přišlo o další tři body - přitom jsou na tom auta prakticky stejně, rozdíl je jen v datu provedení testu a jiné metodice...

Primárním bezpečnostním systémem by pro vás ale měl být dobrý pocit z auta a jeho ovládání, že se vám dobře řídí a je z něho třeba dobře vidět - tedy aktivní bezpečnost - primární štít, který třeba zabrání, aby se nehoda vůbec stala. Určitě nic nepokazíte, pokud budete vybírat auta s dobrým výsledkem v testu ochrany dospělých i dětských pasažérů, ale pozor, v hodnocení můžou být opět boty - Tipo bylo v rámci testu ochrany dětských pasažérů hodnoceno pro děti ve věku 6 a 10 let, Fabia pro děti ve věku 18 a 36 měsíců - nejsou to tedy porovnatelná data. Dále je třeba brát v úvahu, že jde stále jen o laboratorní testy - automobilky se na ně připravují a konstruují auta tak, aby v nich dopadly co nejlépe. V reálném světě ale dochází i k jiným typům nehod, než jsou situace, které testuje EURO NCAP a ne vždy platí, že tabulkově bezpečnější auto je bezpečnější za každých okolností.

Rozdíl pár procent v hodnocení EURO NCAP by tedy rozhodně nemělo být alfou a omegou výběru nového auta ;)

Woyta
20. listopadu 2017, 16:51
1

Co se tyce crashtestu, tak v poslednich letech je pata hvezdicka za "blbosti" ktere se samotnou pevnosti konstrukce nemaji nic společného. Jde třeba o aktivni prvky. Pokud je nějaký výrobce nabízí volitelně a nemá je standartně ve všech autech, tak jdou body dolu. Koukej jen na vysledky crashe. Konkretně na figuríny. Hvezdicky nefunguji. O tom, že auta stavíme na testy nemluvě. 90% aut co je na trhu by neprošlo testem nárazu s 15% překrytím.

GanGreen
20. listopadu 2017, 14:54
2

Škodovka nevyrábí špatná ani ošklivá auta, já s ní mám ten problém že ve mě nevzbuzují absolutně žádnou touhu po vlastnictví... Předpokládám že je to tim, že jich je všude moc, nejsem extrovert kterej se potřebuje za každou cenu něják odlišovat, ale sralo by mě jezdit autem kterejch potkám deně dalších několik stovek kusů...
Prostě je u nás moc běžná a tim pádem pro mě nezajímavá, nechci jít po prakovišti u obchoďáku a přemejšlet která že stříbrná fabie/octavie je vlastně ta moje... :)

reagovat
Woyta
20. listopadu 2017, 16:53
0

Posledni Skodovka co me zaujala byl Joyster. To vypadalo na zabavne auto.

GanGreen
20. listopadu 2017, 19:23
0

Tek ten mě nikd ymoc nezaujal... :)

Bavoraczech
20. listopadu 2017, 15:02
0

Mě by neštvala Škodovka tolik, kdyby nešlo o stádovitost. Je plno lidí, kteří nic jiného nevidí. Prostě jejich děda měl spartaka, otec Favorita a tak já budu mít Oktu. Mladí machrují, že si kupují Oktu v TDIčku, protože je to to nejlepší, co si na popojíždění od paneláku do skateparku můžou pořídit... snad kromě Golfa. Jenže u nás, protože jsme patrioti, mi přijde že ani jako nové Škodovky zrovna nejlevnější nejsou a jako ojetiny byly donedávna dost drahé. Dnes už je situace trochu jiná, ale přeci jen, jestli mám jít do bazaru, kde budu mít vedle sebe Audi A6 ve střední výbavě, Passata Highline a Oktávii v holobytu za stejnou cenu, to je to, co mě dráždí. S Oktávií 2. generace už jsme pár tisíc km najel a něco máloé i s generací 3. a přijde mi, že ta 2. byla méně ošizená. Možná nejlepší z nich. Přesto zbytečně tvrdá, nedotáčivá a bez citu v řízení. A ani nikterak extrémně spolehlivá nebo levná na díly. V tomhle jsou dnes rozdíly minimální a záleží spíš na konkrétním kusu. Takže za danou cenu najdete auta, která jezdí líp a jsou pohodlnější. Jediné, v čem je Škodovka objektivně nejlepší je objem zavazadlového prostoru. Pro mě to není parametr, který při výběru auta hraje hlavní roli. Naopak je tomu u Fabie, kde dvojková je přehlídka úspor a naopak trojková Fabie je celkem povedené auto, které bych si dovedl v dané katehgorii i představit jako své... jen jestli nebudou v bazarech zas o 20-30% dražší oproti konkurenci...

reagovat
Kubajs
20. listopadu 2017, 16:01
0

Jak tady už kolikrát zaznělo...
proti škodovce bych nic neměl kdyby:
1) každej uctívač z týhle značky, potažmo celýho VAG koncernu nedělal modlu. Nejsou to špatný auta, ale abych každej den poslouchal jak to jsou nejlepší auta na světě a vše ostatní je odpad, tak na to nemám nervy. Vlastně díky těmhle lidem se ve mě spustil odpor vůči týhle značce. Dřív mi škodovka nevadila, některý modely se mi líbí, ale jen kvůli nim bych si je nekoupil už jen z principu, že bych se přiřadil k takový sortě lidí.
2) kdyby tahle mánie nebyla i v časopisech. Například v časopise Svět motorů se vítězem v testech proti ostatním značkám s 85% určitostí stane škodovka popř. VW atd. V testu se kolikrát člověk dočítá o absurdně zanedbatelných kladech škodovky, zatímco u ostatních značek se hledají za každou cenu chyby za které jim srážejí body.

Dál občas nechápu onu vyzdvihovanou kvalitu zpracování. slícování karoserie je kolikrát tragédie a interiér mi nepřijde o nic líp slícovanej než konkurence. Ohledně přemrštěných cenách se ani nemá cenu bavit.

docela by mě zajímalo jestli ve francii jsou tak pošahaný z pežotů, renaultů, nebo v itálii z fiatů a alf jako tady naši pacienti v Čechách se škodovkou...

reagovat
Ha
Hanyz
20. listopadu 2017, 21:42
0

Nezapomínejte na jednu věc, vliv škody na redakce motoristických časopisů - zrovna Svět motorů, resp. jeho bývalí redaktoři, by mohli vyprávět, jak šli prakticky na hodinu, když si dovolili jedinkrát kritizovat Škodu. Tomáš Vavrečka to v článku glosoval vtipem, ale PR Škody je v tomto perfektně fungující a žádné vydavatelství, které pomýšlí na placenou inzerci od Škoda Auto, si nedovolí říct proti libovolnému modelu Škody ani popel.

BobAsh
21. listopadu 2017, 05:42
0
Kubajs
21. listopadu 2017, 18:33
0

no já měl asi tři roky předplatný, ale pak už mi došli nervy a zrušil jsem ho, nedalo se to číst :D

Perníček
20. listopadu 2017, 16:04
0

Protože spousta lidí z toho dělá modlu českých silnic. Prostě "chceš pořádný auto, tak si kup škodovku..." Přitom za ty peníze můžu mít daleko lepší auto nebo auto s bohatší výbavou. "Jsou na to levný náhrandí díly..." tohle je lehce spekulativní, záleží na stáří a stavu vozidla, taky můžu protiargumentovat, že si koupím raději auto co se tak nesere (v poslední době jsem začal i potkávat jedničkové Octavie, které začínají reznout na specifických místech...). "Táhne to od spoda, letí to jak kameň..." Znám širokou paletu aut, která mají daleko lepší jízdní dynamiku a jsou ve stejné nebo nižší cenové relaci, prostě to není závoďák, což si někteří stále naivně myslí.
Takhle bych mohl pokračovat dál až bych se dostal k poslední, té nejpovrchnější věci a tou je vzhled. Zde měla a má Škodovka jak své dobé, tak i slabé chvilky. Dost se mi líbí 3. generace Octavie před faceliftem (bohužel pro cenově nedostupná a asi bych stejnak šáhl za ty peníze po něčem jiném), na druhou stranu facelift je kopanec jako kráva a nemůžu pochopit kam dali lidi oči, když to kupovali. Roomster by se podle mě vešel do TOP 10 nejošklivějších aut, co u nás můžeme potkat.
Prostě jak na houpačce.

reagovat
JayK91
20. listopadu 2017, 16:05
-1

Proč nenávidím Škodovky:
1) Němci maj radi své německé vozy bo jsou německé, italové sve bo jsou italské ... well Škoda je prostě z valné části skopčácká a ne česká... takže patriotismus tu fakt nemuže fungovat
2) Hraje si na to co není (cenově), ale to má po matičce volks která má opravdu "lidové" ceny :D
3) protože ji všichni adorujou právě za to co má od němců a nejsou schopni rozumně připustit že ta auta prostě bezchybna nejsou (takže ano za nenávist můžou jeji slepí vyznavači vyznavači)
4) je nudná protože je všude, když se podivam ven z okna tak je to 90% parkoviště
5) protože pro mě škoda umřela s prvni generaci novodobe oktavky :D

reagovat
beastar
20. listopadu 2017, 16:32
-1

1.Ten první bod ten ti trochu kulhá ne? To musí tedy třeba angličani své výrobce ze srdce nenávidět. Takové Bentley je vlastně německé podle této logiky. Lamborghini je vlastně koncern v českém žargonu, totiž VW to je teda italská automobilka jak má být. Takže neberu ti to, ale netahej do toho ostatní národy. Jediný z čim můžu souhlasit tak, že skopčáci na svoje BMW, MB, VW nedají dopustit a největší modla Porsche (zaslouženě). Rumunská, nebo francouzksá Dacia ?,)

2. Tenhle bod je taky dost subjektivní v porovnání s čím je drahá? A pro koho? Pro firmy asi těžko, když to 90% z nás má jako služebák. Drahý jsou vrcholový verze, tak jako u všech výrobců včetně mateřský VW. Že ty más e36 v benzínu z roku 1993? :D

3.To je pravda a je to humus. Lidi budiž, ale že i velké procento novinářů a odborníků to je na pováženou. Jde to ale vcelku úspěšně ignorovat. Pokud teda někdo nevypustí článek o škodovce a ty si ho zrovna nepřečteš....

4. U nás naprostá pravda. Jak odjedeš 100 km za Rozvadov, nebo Dvořiště tak si připadáš v Superbu jako v super originálním autě. Provoz vozidel Škoda opadne asi o 70%. Takže kdyby si to kupoval tam(hypoteticky) tak by si na to koukal úplně jinak v tomhle bodě.

5. To teda nevim. Poslední real Škoda je felda, ale proti gustu. Jedničková oktavka byla dost hrozná zejména 1.4, 1,6..... ale v té době jezdili po silnicích obecně horší věci. Třeba hjundé nebo dejwůůů.

Beny
20. listopadu 2017, 17:31
1

No, vlastně ani ta Filcka není, Škoda je součástí koncernu od 91, pokud se nepletu. Helmuti už zasahovali do Favoritu.

JayK91
20. listopadu 2017, 17:51
0

beastar - psal jsem proč já nenávidím škodu, nebylo to obecně ...
=>
1) ano pro mě je i lambo a a porsche jen blbe vw stejně jako je ferrari prostě jen fiat a jaguar jen nějakej ind (z pohledu vlastnictvi zanček)
2) jo psal jsem subjektivně tak to subjektivní je :D
co se bodu 5) tyče tk u mě je ta okta zlom kdy prostě už nic z puvodni škody nepřežilo tudiž to myslime oba stejně s tou feldou - ten bod nebyl že bych měl rad tu oktavku - od jeji vyroby je pro mě škoda mrtva :P přečti si to znova ;-)

Beny: to máš pravdu no :-)

Ju
Junior
20. listopadu 2017, 17:53
0

VW je overall opravdu Volkswagen. Akorát ty české platy stojí za hovno :)

beastar
20. listopadu 2017, 18:25
1

JayK91: Víš co mě pobavilo oba v podstatě tvrdíme trochu něco jiného, ale oba máme mínus. Trolling škodovkářů už je přítomný i tady :D Pravdou je že jedinou přípustnou obecnou pravdou v Čr je, že do škodovek se nekope páč jsou nejlepší. Můžeme se tomu smát což docela já osovně činím, ale ze strejcema pupkatejma co jedou oktávku od jedničky nehneme. Jo a jinak taliáni si zase jedou AR a Fiat to je neměnný fakt.

Felda pravda už má prvky od VW, ale pořád to je alespoň původní idea toho AZNP favoritu. Lehké auto s realtivním prostorem přístuipné masám to už o Fabiaticu nejde napsat.

Ju
Junior
20. listopadu 2017, 19:13
1

Pupkatej strejc nejede oktávku od jedničky, ale oktávku jedničku, protože na nic lepšího nemá a nebude mít prachy, Takže musí šířit náboženství rotačky 66kw a ubezpečovat se, že má poslední pořádnej wágen.

Mi
Michal D
20. listopadu 2017, 16:49
0

Osobně se domnívám, že téma by se dalo postavit z druhé strany - proč majitelé Škodovek svá auta tolik milují. Je to opravdu do očí bijící, většinou ani nemají širší záběr, prostě jediná volba. A když ne jediná, tak koncern a přes to nejede vlak. Je to hloupé a občas i protivné. Proč nejdřív při výběru neporovnat různé aspekty, pak udělat užší výběr..., prostě jako každý normální člověk. Škodovku jsem nikdy neměl a zřejmě ji mít nebudu právě kvůli tomu, jak se k motorismu staví škodovkáři. Už jsem párkrát dostal sežrat své Mondeo, pak Insignii... Řeči typu ,,my octaviáni'' mě dojímají. Mé poslední auto bylo v ceníku za 1.260.000, podle toho i vypadá a je opravdu hodně vybavené. Takže když se do mě někdo kdesi sám od sebe pustí, že jeho Octavia je prostě lepší..., nechci být jako on, nejsem další octavián...

reagovat
88
883ccm
20. listopadu 2017, 17:29
1

No, já tedy Škodovky nesnáším kvůli jejich majiteli - Volkswagen bytostně nenávidím, je to snad firma s nejhorší image na světě. Od toho, že jejím duchovním zakladatelem byl Adolf Hitler, byla postavena organizací, která stavěla koncentrační a likvidační tábory za II. světové války, po válce pomáhala ukrývat nacistické zločince v Jižní Americe, až po poslední zářezy v podobě opakovaných lží a vytáček ohledně TSI nebo dieselgate.
To, že dělají hnusná a předražená auta, nespolehlivé motory a velmi často je řídí je arogantní řidiči nerespektující pravidla jen dokresluje celkový obraz VAG.

reagovat
Wi
Willow
20. listopadu 2017, 17:32
1

Proc???Vzdyt tu mame nejdražší škodovky z cele EU :-D

reagovat
Ja
Jaworz
20. listopadu 2017, 18:01
0

Kdysi jsem četl v zahraničním časopisu test tehdejší naši novinky Š 105. Souhrnné hodnocení bylo: Automobilu podobný výrobek. Hodně mne to tehdy naštvalo (co si to dovolují??). Pak jsem si ji koupil..... a tisíc krát jsem jim dal za pravdu. Měl jsem ji cca 18 let, až do úplného rozpadu. Pak bylo dlouhé období : Dost bylo Škody!
Pak jsem vyzkoušel Hyundai (skvělé spolehlivé auto z tehdy perfektním a zdaleka né tak drahým servisem jak se v praví v českých pohádkách, jen škoda, že už to dnes neplatí) teď mám Fiata už asi 12 let, (skvěle vymyšlené auto, průměrně vyrobené, naprosto hororový servis jak kvalitou tak přístupem k zákazníkovi tak i cenou)
Ted´ bych rád obměnil a škodovka je v hledáčku na předních místech. Fábie z 85 KW litrem jezdí skvěle jenže jak dlouho?
Nemám obavy přímo z mechanické konstrukce ale z velmi složité a drahé elektroniky (vydrží alespoň 10 let??? nevím). Jenže podobně to je i u jiných značek a zatím jsem nenašel nic co by mne "chytlo". U škodovky mi vadí ještě její "uniformita", je jich prostě moc a před velkými markety ji někdy nejde na první pohled najít, (moje zkušenost z občas zapůjčenou Oktavkou od děti). Za to ale Škodovka nemůže. Jinak hodnotím teď táto auta jako slušný poměr kvality a ceny. Servis má výhodu velkého výběru a zkušeností mých potomků mi určitě pomohou si dobře vybrat.

reagovat
Skipper
20. listopadu 2017, 18:03
1

Moje první auto byla Felda. V té době pro mně nej auto - krásná tmavě zelená metalíza, motor 1,6, výbava GLX. A doteď lituji, že jsem jí prodal. Jak je to ale se vztahem ke Škodovce? No, docela sloźité.

Chápu, že pro člověka, pro kterého je auto přepravníkem z místa A do místa B, může být Škoda naprostý ideál. Jenže pro mně auto není jen prostředkem pro přepravu osob. Je to spíše splnéný sen z dětství a já snil trochu výš, než o Škodovkách.

Část problému vidím v tom, že jsou prakticky VŠUDE. Kolem autowebů se pohybují lidi, kteří mají auta rádi a velká část z nich se i ráda odlišuje. Pak je tu skupina majitelů, podle které Octavia TDi naftu prakticky produkuje, jízdní vlastnosti má lepší, než supersport atd.

Další problém tvoří média. Když se kouknete na konkurenční weby, kde Škoda s přehledem vyhraje jakýkoliv test, tak to už zavání a lidi to akorát naštve. Není mi jasné, jestli si to automobiloví novináři neuvědomují, tohle je krásná antireklama a vytváří vůči značce negativní postoje. Dále je to i mnoźství ćlánků. Občas mám pocit, že kdykoliv si někdo v Mladé Boleslavi prdne, tak je o tom potŕeba napsat článek. A jasně, když se na trhu objeví nová modelová řada, tak určitý humbuk je na místě (I když se opét jedná o další z konkurence nijak moc nevybočující pixlu na přepravu osob z A do B a ne o źádné dechberoucí GT, supersport atd). Ale kdyź Škoda nic nového náhodou nemá, tak vyhledáváme ojeté Octavie 1 a podobné. Další veselá část mediální antikampaně tkví v článcích, které začnou vycházet po uvedení nové generace. V té chvíli se o předchozí začne psát jako o problematické, začne se mluvit o problémech, které do té doby byly tabu a z před měsícem vychvalovaného auta je rázem popelnice. WTF?

Takže za mné největší problém Škody jsou automobiloví novináři. Nicméně ty články čte relativně málo lidí, takže na celkovou prodejnost to vliv prakticky nemá.

reagovat
fortress
20. listopadu 2017, 18:25
2

Škodovka je prostě domácí značka a tak se o svoje novináře stará víc než kdokoliv jinej. Není pro ně problém připravit auto ve všech možných motorizacích a zapůjčit ho klidně i na víc jak týden. Stejně tak sveze i toho posledního českýho redaktůrka po celém světě do luxusních hotelů. Navíc nedělá vyloženě špatná auta která jsou v určitých verzích (motorizace / výbava) i výhodná. Stejně tak kam člověk plivne je servis a dají se vyjednat slušné slevy. Co chtít víc. Mně spíš serou ty věčný plačky na škodu jako kdyby těm "bychařům" kteří si v reále koupí leda tak velký hovno a ne novou škodovku někdo držel u hlavy pistoli.

reagovat
beastar
20. listopadu 2017, 18:38
1

Souhlas.

Pe
Pedróza
20. listopadu 2017, 19:38
0

Pěkný článek. Jen ať se Škodovce daří! Já jí fandím.

reagovat
Breakthru
20. listopadu 2017, 19:39
0

V podstatě se jen připojím.Štve mě, že je to modla český rodiny, do očí bijící reklama ve formě testů, kde cokoliv od Škodovky válcuje zbytek světa....Vůbec to není žádnej zázrak a do toho majitelé, z nichž někteří jsou vážně pacienti, kteří Škodovku kupujou jen proto, že v Mladý Boleslavi maj patent na dokonalý auta.....Ale ať si všichni jezdijou třeba v Geely :D

reagovat
gr
grazl
20. listopadu 2017, 20:12
1

ano je to modla české rodiny, která se modlí aby se to po 200 000 celý nerozsipalo... radši 5let starý bávo než předraženou 3letou škodovku která je defakto po smrti a všechno tam vrže. a to mluvím z vlastní zkušenosti... u premiových značek nepoznáte že to někdo stočil o 100-200 000 pouhým okem protože ten interier mají propracovaný a místo 2 šroubků použijí 5 a ve finále jsou ještě levnější neý ta slavná škodovka...

co
cosworth
20. listopadu 2017, 19:42
-1

skodovka je hnuj pro dobytek. skodovkou jezdis protoze musis. skodovka se nekupuje ale fasuje

reagovat
Ra
Radekul
20. listopadu 2017, 20:01
0

Pěkně udělaná reklama????prostě Škoda,proto mě tak s...

reagovat
fortress
20. listopadu 2017, 21:09
2

Nejprve si osvoj učivo prvního stupně ZŠ.

gr
grazl
20. listopadu 2017, 20:04
0

zkuste si lidi nakonfigurovat oktávku tak , aby jste v ním měli co se vám líbí, pak se podívejte na cečkový mercedes a udělejte to samé... koukněte se na ceny a pak se podívejte na cenu kolik nasipete do servisních prohlídek a uděláte si tak ucelený obrázek o tom jaká automobilka si tu na co hraje a jak je vlastně ta premiová značka levná... i servisově.... - já to udělal tenkrát s 2jkovou oktávkou a zjistil sem že je dražší vlastně než to cečko ale jde o neporovnatelné vozy hlavně kvalitou

reagovat
Pe
Petous
20. listopadu 2017, 20:51
1

Ale kufr, co ten kufr ????????

PepaSFI
20. listopadu 2017, 20:14
0

nevím kolik čechů nesnáší škodovky, myslím že z těch BFU, Běžných Frantů Uživatelů jich moc nebude. Já občas slýchám takové to brblání od lidí co brblají ze zásady na všecko, obvykle na téma že to už nejsou pořádný auta, že na tom nikdo nic nespraví. Obvykle jde o lidi co si nic nespravili ani na té š105. A taky jim už nedochází že s jejich nájezdem nejspíš nebudou potřebovat servis do smrti. Teda u zachovalé ojetiny, na novém dokážou servisy pěkně dojit skoro za nic.

Různí mí známí mě pokládají za nepřítele Škodovek (a taky za nepřítele cyklistiky), což není tak docela pravda. Já to prostě nemusím mít a co dělají ostatní, do toho mi nic není až do bodu kdy mi nějak zkříží cestu. Bohužel škodafans se do značné míry prolínají s naftovými jehovisty, pak je tady vysoká promořenost firemních flotil, mnozí jistě pamatují dobu "moru zásobovačů" Felicií 1,9 D a fabií SDI které jely jako nákladní vlak, řidiči byli permanentně ve spěchu, furt nasraní a podle toho to vypadalo. Dnes jak pozoruju, to nevypadá o moc líp ikdyž ty auta jsou lepší. Už jste viděli jak někdo leze z Octavie v dobrý náladě a chválí si jak se hezky projel? Každej leda čučí jak Mussolini. jak to jede? Jede to. No ale jak? Co jak jede? No to auto jak jede. Jo auto, no to jede fakt skvěle. A protáh jsi to někde zatáčkama? Co jsem protáh? No to auto. Co bych dělal v zatáčkách?

Mě se moc nelíbí ta unifikace vzhledu. Vizuálně se mi líbil Yeti s kulatýma světlama a Čičigogo městochod. Rumcajs je divnej, zbytek mi nic neříká.

reagovat
Pe
Petous
20. listopadu 2017, 20:49
3

Ja skodovku nesnasim, ne kvuli autum, ale kvuli motoristickym novinarum, kteri z ni delaji modlu, napriklad jiz zmineny svet motoru. Tam mate jistotu, ze pokud jde Skoda proti jakekoli jine znacce, tak vyhraje. A nekolik prikladu straneni skodovce
1) je jedno jak velky kufr.na golfa navarite, porad to bude nizsi stredni trida
2) ne, ani superb neni konkurentem A6, Mercedesu E a BMW 5, i kdyz si to moc preje
3) velikost kufru nikdy nebude mit stejnou hodnotu jako vybava
4) driv daval SM do hodnoceni i cenu, to skoncilo kdyz zacala byt skoda drazsi nez konkurence
5) cena uz promlouva do hodnoceni jen ldyz se skoda.srovnava s vozy o tridu nebo dve vyse, a samozrejme kufr, protoze ten ma superb vetsi nez BMW 7 ????
6) Škoda se uvadi v cene holatka, ale fotky jsou obvykle uvedeny z nejvyssi vybavy
7) pri.srovnani infotainmentu se vzdy vezme Columbus bez ohledu na fakt, ze ve srovnavane vybave nikdy nebyl
8) skoda se obvykle postavi na priplatkove pneu, aby se dala lepe hodnotit jeji ovladatelnost
9) v hodnoceni ma vyssi vahu vyjimatelna lampicka v kufru nez opravdu potrebna vybava
10) na ostanich znackach se hledaji sebemensi chyby, u skody se kazda blbost.nazve simply.clever a vychvali do nebe
11) a nakonec neco, za co automobilka nemuze, a to jsou ridici octavek a "az vyrostu budu octavka" (cti Rapidu), neustale masirovani tim, jak je skoda uzasna si ten nejnizsi management a obchodaci mysli, ze ridi minimalne Porsche a podle toho se na.silnicich i chovaji. Pokud vas na.dalnici predjede ve 180 jine auto, tak mate 100% jistotu, ze je to octavka jedouci na hranici svych moznosti pronasledovana rapidem jedoucim za hranici svych moznosti.

reagovat
ra
ravac
20. listopadu 2017, 20:53
3

Jedním slovem nepopsatelná :-)
1)zničila mi dětství - táta byl škodovkář - pacient, který se jí nechtěl vzdát (dokud neokusil zahraniční auto, myslel, že lepšího není -asi jako někteří dnešní pacienti) Dnes už se tomu jen směje. Měli jsme modrou 100MB. Vzadu nešly stahovat okna a ta černá koženka v létě....není lepší způsob, jak zamordovat dítě. To, že to nemělo pásy vzadu, to bylo to pozitivní. Jak se trh rozjížděl, kámoši se vozili v regatách a dalších autech. To byly letadla...Pak rodiče mojí první lásky obnovili vozový park - opel vectra, astra, občas přijel soused s corolou....a já bych raději, aby na to naše auto z nebe spadlo třeba piano :-)
2)Když jsem v 18 kupoval svoje první auto a 50 tis. nestačilo ani na totálně vybydlené a shnité fáčko, bylo jasné, že si škodu s radostí odepřu. Místo toho jsem za 40tis. skočil do hyundaie, tehdy pony 1.5, 83k, všechna okna v elektrice, posilovač, výborný motor, 4x repro, auto opisující u micin....paráda. Absolutně bezstarostných pár let a 100tis.km
3)začala láska k primeře p11, avensisu,acordu,mazdě 626 jako dítě,pak 6, s vlastními dětmi k M 5, ale i focusu (toho jsem každému doporučoval, mondeo bohužel nikdy nezkusil)
4)pak začal zlý sen. Do škodovek jsem se musel vrátit v práci - feliny, fabie, O1,2,2-korejský facelift,3. V ten moment jsem začal cítit nepopsatelnou nevraživost k novinářům do nebe vychvalujícím ŘAZENÍ,ŘÍZENÍ,KUFR. Nikde se nepsalo o nepopsatelné bolesti zad z jejich destruktivních sedadel, reálně max.4 místné obsazenosti auta a složitosti přenesení pár koní výkonu po naložení kufru. Na nemožnost převozu dospělých osob piloti vždy jen zasyčeli "mně je to jedno, já vzadu nejezdím". Bohužel já nikdy neseděl v tom megakufru, abych se napravil :-)
5)reálná zkušenost po cca 400tis. km v jejich posledních výrobcích s deutsche nouhau. 1.8TSI - opravdu slepá ulička - pořád ende (na 300 tis km. 3 motory KO,2 převodovky KO, 67 závad, spotřeba 7,7 - 17l) 1,6 z pravěku držák(spotřeba 8-11) - i 600 tis. nájezd(volant, řadička, sedadla 3x nová), 1,2 TSI - po rozjetí na max a sundání nohy z plynu 2x KO. Superb 1 - čtyřmístné auto, sup. 2 - toto drncá, že by supersport? Sup 3 - pápá šestiválce. A o traktorech tdi se nebudu ani bavit. Člověk vždy slaví, když z toho vyleze a srovná se v pořádných sedačkách.(p11 má úžasná, C5 poslední model, MB GL AMG - to je radosti v zádech) Ergonomie?? zkuste v O2 - korea přečíst pikrogramy na ventilaci (trošku schovávaná za tím vylezlým čudlíkem) a co teprve seřízení sklonu světel za jízdy a stmívání palubky(pokud máte" laurinxklement") jo, je to někde za volantem, nahmatat to nejde, vidět vůbec ne. A co u O3 vytáhnout 1,5l pet lahev proti palubce? taky dobrý. A už jel vzadu někdo ve třech? To jediný vás pobaví.Palubka ala gumáky už tak nepobaví a do středovýho tunelu by dnes uklidili to 1l TSI. To politicky korektní novináři nenapíší.
6)lidi kolem škody - kolem žádné automobilky není tolik ocasů, kteří mají na škodě s bubny vzadu odznak VRS, RS nárazník, odznak lauer a hardy výbavy a dalších zvětšovačů přirození... Každá druhá bora, passat měl 96kW, ale jak to bylo ve škodovce, všichni skrze oči menstruovali, jako by se jim tam zrcadlilo ferari. Měřítko, že superb je víc jak pasat, oct. víc jak golf a vlastně úplně nejvíc nikoho nepřekvapí. A abys nepochyboval, rozchrochtám to na 160, vezmu tě přes 2 plný a pozor, jedu za 4l/100. kdo je víc? Pak jsou tu důchodci s klapkama na očích kupující auta na celý život(100,120,felda,fabie,rapid...), pak jezedáci, chalupáři, spořílci - ti to mají zas jedině jetý - klidně 2x svařenou, 5 x stočenou oct, hlavně aby byla doma. Ti jsou nejvíc nemocní. Pak jsou tu další - jezdiči - ti neonemocněli, auto neřeší - prostě auto vyždímou a za 3-5 let jej dostanou právě výše uvedení pacienti, kteří už tolik nejezdí, ale uctívají je. A pak novináři...Poznáte server, kde mají rádi auta - autíčkář, garáž a pak už snad ani nevím, kde se dá číst i o priusu (krásný článek), ale i staré simce, ale i škodovce !! (garáž) a člověk se s tím ztotožní. Každé něčím zajímavé auto je fajn. Ale číst škodovka versus raketoplán? To už ne..."Píár" články piště pro ty, kteří se utvrzují, že koupili to nejlepší, lepší něž BMW.
Snad jsem nikoho neurazil a ten negativní image dělá jen pár pitomců, kterými diskutující nejsou. To, že je škodovka gigant zaměstnávající(živící) čtvrt republiky je fajn, ať jim to dlouho vydrží.(horší, až půjdou auta ke dnu). Já si ji po svých pracovních zkušenostech nekoupím, to je jisté. Není to auto, které bych chtěl hýčkat a už vůbec ne v něm dlouhodobě jezdit a trávit dlouhé přesuny. Nikomu to nevnucuji, jen se pozastavuji nad tím, že to nevidí více lidí, včetně novinářských kapacit. A je to možná i tím, že o to auto zakopáváte na každém kroku a nastává určitá forma alergie. To přiznám. Někde to kupují - viz topgear, kde byl yety v plné náloži levnější, než ta jejich astra v kombíku. Uvidíme, co škodovce přinese odchod Kabaně a němečtí odboráři.Jinak článek moc pěkný. Snad nebylo účelem zjistit, kdo je antiškodovkář a vymazat ho :-)))

reagovat
MartinCoupe
21. listopadu 2017, 13:22
0

Těm znakům RS na orezlých pekáčích s očouzeným výfukem se taky směju... :-)

ra
ravac
22. listopadu 2017, 10:25
0

Ještě jsem zapomněl na jedno - kup 77kw- nemá dpf a dej tam chip na 110kw!!! Lidi,co to dotáhli ještě dál než ti samolepkáři. V noci při spánku je osvítilo a získali více vědomostí než mají všichni koncernoví inženýři. Na druhý den si na to vyčlení 7 minut a maj závoďák.Pochopitelně sjetá RS kola už pořešili na bazoši a uprdnutí po přeřazení chystají na příští rok.Tak tihle jsou úplný postrach silnic.To u jiné automobilky není.Jsou zkrátka auta, která můžou jet i schválně hodně pomalu po městě, být v původním stavu a stará 20let a člověk jde do kolen.To oni nikdy nezjistí.

Safa
20. listopadu 2017, 21:35
0

Značku hejtovat nebudu - svým způsobem ji totiž obdivuji za to, kam se od roku 1989 dostala.
Od roku 2000 mě od ní "přesvědčilo" šest modelů: Škoda Felicia 1600 (prožil jsem s ní své "dravé" mládí), Škoda Octavia WRC (ten zvuk), Škoda Fabia WRC (Colin ukázal, co umí), Škoda Fabia S2000 + Škoda Fabia R5 (ve svých kategoriích jasná světová extratřída, "vychovaly" spoustu jezdců do továrních týmů ve WRC) a - světe, div se - Škoda Citigo (malá mrdka, ale za ty tři roky, co jsem v ní denně seděl a ujel s ní cca 50 000 km, jsem si ji prostě oblíbil). Ostatní - fajn, ale neměl bych zájem ani o koupi, ani o svezení. Je to celé akové šedivé, neslané, nemastné, nevýrazné.
Co mě u Škodovky každopádně mrzí, je absence roadsteru a cabria (ideálně v kombinaci). Věřím, že by to kluci z Bolehlavi i uměli, ale koncert je prostě tlačí jinam... Ostatně, na tohle už jsem si "stěžoval" pod jiným článkem...

reagovat
JA
JAN156
20. listopadu 2017, 23:35
1

Škodu mám rád, líbí se mi a nikde ji nevychvaluju. V rodině máme a měli jsme několik Škodovek a jeden Volkswagen, ale taky Peugeot, Ford a Alfu Romeo:
1) Octavia I 1.6 - hrozný křáp, jízdní vlastnosti žádné, líné a nehorázná spotřeba, rychle letěla pryč.
2) Octavia I 1.9 TDi - svezení není žádná zábava, ale celkově je spolehlivá, nežere, zkrátka je to dobrý pracant, jezdí dodnes.
3) Fabia I 1.4 16V - tady taky svezení žádná zábava, ale to se ani nedá očekávat, spotřeba taky ok kolem 5,5l, skvělá spolehlivost.
4) Fabia 2 1.6 TDi - byl to služebák, měl "sporotvní" podvozek, sice to bylo hodně tvrdé, ale celkové to drželo na cestě jak přibité.
5) Passat B6 2.0 TDi - celková spolehlivost, nízké náklady, ale jízdní vlastností nic moc.
6) Octavia 3 2.0 TDi RS - zatím spolehlivé, nízká spotřeba, jízdní vlastnosti sice nejsou jako u nějakých hot hatchu, ale na Škodu s dieselem se jim to překvapivě přibližuje.
V 18nácti jsem si jako první auto koupil Octavku 2 RS v dieslu a po dvou letech s ni stále jezdím a jsem spokojen. Při výběru jsem hleděl, aby se mi líbilo jak z exteriéru, tak z interiéru, aby nebylo lenivé a taky abych nejezdil za 10l/100km. O Francouzech, Korejcích, Japončících jsem ani neuvažoval, protože se mi zkrátka nelíbí. Další možnost bylo Volvo, Mondeo ale tam se mi nelíbíl interiér. Ano, někomu se to může připadat jako nesmysl, ale pro mě při výběru auta je to důležité, přecejen nechci dávat peníze za něco, co se mi nelíbí. Vybral jsem sice tuctové auto, ereso neereso, pořád je to Octavka, ale alespoň nejezdí na každém rohu. Pro mě je důležité, že se mi líbí a jezdí se mi dobře. Když to mám porovnat s Octou 1 a 3, tak rozdíly jsou velké, dle mého názoru je na tom dvojková Octa v kvalitě materiálu nejlépe. Jízdní vlastnosti se blíží k trojkovému eresu. Například ze všech naších aut sedadla jsou pro mě nejpohodlnější u mojeho eresa a taky mají nejlepší boční vedení. Každý je jiný a sedí mu něco jiného. Škoda nedělá špatné, ani extrémně ošklivé auta, ale co nesnáším jsou verze v základu s halogenama, nehorázný hnus, jako by to bylo jiné auto. Dále se jim taky nepovedlo Citigo, Rapid, Fabia 2, Kodiaq.

reagovat
Pj
Pjoin
21. listopadu 2017, 01:39
0

Škodovky jsem měl dvě (Felicii a Oktavii 1) a už bych to nikdy neudělal. Ne že by mi nějak vadila přímo ta auta, problém mám spíše s nekompetentními prodejci a hlavně naprosto diletantským servisem. V autorizovaném servise Škoda nedokázali ani jedno auto opravit, soustavně tápali a měnili a měnili, až to zase nějak jelo. To samozřejmě až po té, co se mě snažili přesvědčit, že to vlastně není porucha, že je to takto správně. Na 3 měsíce staré škodovce nešla zaaretovat zpět sklopená zadní sedačka, to není porucha, to si přeci můžu něčím přidrátovat. Oprava proběhla až po žádosti o vrácení peněz. Soustavné výmluvy a hlavně mlely naprosté nesmysly. Nyní jezdím v Subaru a servis mě vždy překvapí naprosto opačným přístupem. Nikdy jsem se nemusel žádné opravy domáhat, stačí zmínka, že to asi není úplně OK a už to řešili, velice často nechtějí za drobnosti jako výměna žárovky, přečipování ventilků a td. ani korunu. Při nahlášení záruční opravy nejdou na poruchu koukat, zda je to tak, jestli jsem si to nevymyslel, prý bych přeci jinak nepřijel, kdyby to tak nebylo. A hlavně, u Škodovky naprosto nemožné, dokáží ta auta opravit. V podstatě bych si Škodovku nenechal ani kdyby mi ji dali zadarmo, okamžitě bych ji prodal.

reagovat
ya
yarmil
21. listopadu 2017, 02:24
-12

Tomáš Vavrečka a vavrečkovka nebo i Vavrečkovaka je ta stejná soudružka co stejně jako soudruzi po celá léta hanobí jméno tohoto podniku a výrobku.Nikdy a nikde jsem neviděl třeba nad branou podniku nápis š- Škodovka.Velké písmeno je u vlastního jména důležité a podle pravidel pravopisu a gramatiky nutné.Stejně tak jsem nikdy neviděl žádný výrobek s nápisem š-Škodovka.Opravdu umíte,naučila jste se číst v-Vavrečkovko? Víte vůbec co zde znamená jméno Škoda?Pokud ne,jsem ochoten vám to vysvětlit a předpokládám že vy to poté vysvětlíte všem čtenářům. PS.Nápověda zní:Jméno Baťa je jakého rodu a proč?

reagovat
Honza Hamster Křeček
21. listopadu 2017, 08:34
2

Vážený Yarmile, v jazyce českém a mně téměř rodném je zvykem psát velké písmeno na začátku jmen vlastních. To jsou jména jako Tatra, Baťa, Škoda, Jarmila či Yarmil. Ovšem pozor, jazyk má tendence jména přejímat v tzv. zevšednělý či zobecnělý výraz, kde už ovšem nejde o vlastní jméno a velké písmeno na začátku tu tak již není na místě. Toto platí u slov jako tatrovka, baťovka, škodovka či cvička jarmilka. A k vašemu dotazu - co znamená jméno Škoda naprosto netuším, snad by to mohlo mít něco společného se škodou, ale to opravdu jen hádám... :-)

Safa
21. listopadu 2017, 08:34
3

Zajímala by mě motivace člověka, který se sem někdy ve dvě v noci zaregistruje a jako svůj první příspěvek v diskuzi (a k článku o škodovce) vyplodí tohle. Napadá mě jediné slovo. Frustrát - podle vzoru substrát... :o)

Sa
Sausages
21. listopadu 2017, 09:19
1

Boha jeho, negramoti ze Seznamu útočí už i na autickare? Vždycky mě baví lidí, poučující ostatní o správném pravopisu, a přitom sami neschopní napsat srozumitelnou větu.

ra
ravac
21. listopadu 2017, 09:56
0

Pane/paní Yarmil, máte tedy konkrétní příspěvek k vozidlům značky Škoda? Všechny by určitě zajimalo,jak je vnímají profesoři jazykovědného ustavu AVČR. Pokud máte vědomosti objasňující vznik názvu automobilky (ne, že bych neuměl s googlem),složte o tom basnickou sbírku a vyčkejte tématu.Pro nás ostatní je důležitější obsah,ne forma.

ya
yarmil
21. listopadu 2017, 20:18
-2

Opravdu nevím co+jak budou vnímat profesoři,ale já umím číst nikdy jsem neviděl s emblémem škodovka.V mých rodných Kvasinách u vstupu do podniku takový nápis také není,není v Ml.Boleslavi ani v Plzni.Kdo chce mluvit o š-Škodě,prosím,ale pouze před vyšetřovatelem,soudcem a v pojišťovně.Podniky i všechny výrobky tohoto jména mají své jméno po zakladateli podniku,plzeňském rodákovi,baronu Emilu Škodovi.Tzn-zde TEN Škoda.Stejně jako TEN Baťa.Škoda se vým podnikovým jménem přežil i reálný socialismus. Věděli jste někdo že Škodův syn zachránil před bankrotem jiné dva továrníky? Postupně převzal a pozvedl k prosperitě podnik Lauri&Klement. Oba tito továrníci se jmenovali Václav. Smiřte se s tím že slovo škodovka vnímám pouze jako nadávku,urážku a deformaci váženého a světoznámého jména. A navíc,skoro všechno co kdo znáte se jmenuje příjmením továrníka-zakladatele.Ten nejznámější byl Ford.

Safa
21. listopadu 2017, 20:53
2

Nevím, co je horší. Zda hovorový (zlidovělý a běžně používaný) výraz škodovka, nebo váš písemný projev, hodný označení "grammar nazi" (neboli prznění českého jazyka). Osobně se přikláním k tomu druhému. Tolik k tématu: mimochodem diskuze u tohoto článku se vede o něčem zcela jiném. Nicméně zakončím v rozverném duchu. Byl takhle jednou také jeden yarmilek... :o)

Honza Hamster Křeček
21. listopadu 2017, 21:30
0

Ajo, fordka, to mi něco říká....

Safa
21. listopadu 2017, 21:55
1

No jasně, Honzo! Stará fordka se mezi kovboji na divokém západě říkalo kobylám, které byly líné táhnout. To přece ví každý, kdo v mládí četl Otakara Batličku. ;o)

beastar
22. listopadu 2017, 00:59
1

No co to je za člověka? Já to teda napíšu... Idiot jako diagnóza. A asi problémy doma přísná manželka drží kasu a Jarmila pak nemá na prášky. Ale určo fandí ŠšškodoFce..

ra
ravac
22. listopadu 2017, 09:30
0

Škoda má urozený původ...Hned mi přijde víc anglická, když to nebyla fabrika nějakého obyčejného šmudly. A teď už bychom se od názvu mohli dostat k té Vaší Škodě.Tak jakou jste si vybral? Která Vás chytla za srdce Yarmile?

ya
yarmil
22. listopadu 2017, 23:41
-1

Nevybral jsem si žádnou škodu protože nepotřebuju vysvětlovat nikomu jaký je rozdíl mezi škodou ženského rodu a Škodou-továrníkem.Je to stejně inteligentní jako hovořit o smetaně co psala opery a byla Bedřich anebo o Smetanovi kterého si kápnu do kávy.Doporučuji všem soudruhům s různě inteligentními poznámkami,prozkoumejte+zeptejte se pana Google co různá jména výrobců a výrobků znamenají i odkud pocházejí. Jestli můžu pár dotazů-proč je Bentley stř.rodu a Disney ne? Proč jsou Ferarri,Bugatti,Maseratti,Lamborghini,Pagani a Ducati stř.rodu a Berlusconi,Felini,Pasolini,Musolini i např.Stradivari opět ne,Proč Ferdinand Porsche a John Dodge jsou nesmrtelné děti???
Ravac - Škoda má urozený původ,a pokud ti přijde víc anglická,pak zkus hovořit a psát o > damage

Safa
22. listopadu 2017, 23:53
0

Tohle je vážně hodně slabý trolling. A čeština opět roní krvavé slzy (Ferrari, Maserati, Fellini, Mussolini...). Co takhle něco k tématu této diskuze, nebylo by? Máte rád škodovky, nemáte? Jestli máte, jaké a proč? Jestli ne, jaké a proč? :o)

beastar
23. listopadu 2017, 02:32
0

Nepokoušel bych ho. Utrhne se ze řetězu a rozkouše klávesnici. Češtinář z dřevěné školy. Tak alespoň, že přiznal barvu a nesnaží se vést debatu k tématu. Hlavně už žádné podobné články.

Honza Hamster Křeček
23. listopadu 2017, 10:40
0

My tu však milý Yarmile nemluvíme o továrníku Škodovi, ale o značce Škoda. Český jazyk u takové značky neváhá změnit rod (ostatně rod se změnil i cestou od slova škoda ke jménu Škoda). Jaký rod to bude, to vychází z přirozenosti - zkrátka jak to nejlépe 'sedne'. Takto to zkrátka je, taková jsou pravidla češtiny, my v Autíčkáři s tím nic neuděláme ani kdybychom chtěli, smiřte se s tím.

GanGreen
23. listopadu 2017, 10:41
0

Jarmil fetuje, to mě zabilo :D díky!!!

ya
yarmil
11. prosince 2017, 21:37
-1

Yarmilnemusí fetovat,ale zkus si vysvětlit desítky debilních názorů na jméno podmiku a výrobků.Jak se asi říká v jiných zemích škodovka? Že to nejde opřeložit? A proč všude po světí jeden Škoda nebo mnoho Škodů? Jsou snad angl.dmage,německy Schade,Fr.damage a It.damagio?Proč mlčí autorka článku Vavrečka?

GanGreen
12. prosince 2017, 06:24
0

Uz se tu neztrapnuj Jarmilo, nikoho nezajimas ty, ani tvoje blby kecy...

Gazdiq
21. listopadu 2017, 09:06
2

Ja vám poviem prečo má škodovka série.
1. Robia z oktavie ako keby to bolo auto strednej triedy a to nie je. Superb zase porovnávajú s Audi A6 alebo 5 kovym BMW. Čistý blud.
2. Presstitucia. Uplacaju weby o autách veľmi očividne. Napr autoforum alebo auto.cz
Idem si prečítať recenziu na Opel Insignia a zistím že súper je najlepšie auto. Vďaka.

reagovat
Vy
Vywern
21. listopadu 2017, 09:40
2

Cesi kritizuji radi vsechno. To neni o skodovce, ale o vsem co se u nas deje. Nejsme tak nacionalni, jak radi o sobe tvrdime. K volbam jde 60%, ale k situaci se pak vyjadruje plnych 100%. To je klasicka ukazka, jak to u nas funguje. Skodovka ma jeste jiny problem. Je vsude prezentovana a srovnavana, ale tak, aby vysla jako vitez. Bohuzel to neni vzdy pravda a lidi to vidi. Resp. lide, kteri maji moznosti srovnani nebo umi alepson cist. Vidi, ze tu neco nesedi a pak se v tom stouraji. A kdyz neco nesedi, je to podvod. Skoda urcite spatna auta nedela. Ale proc konkurencni modely stoji na domacim trhu mene, nez domaci znacka? Nekdo bude operovat cenou. Opravdu neni normalni, aby clovek za auto nizsi stredni tridy daval 500tis. Coz stoji podprumerne vybavena oct s jednim se zakladnich motoru. A to lidem vadi. Domaci znacka se zas az tak domacky nechova. Etalonem skoda taky neni. To jsou vsechno veci, proc skoda ziskava negativni hlasy. Proc myslite, ze lidi kupuji hyundai. Kvuli agresivni reklame urcite ne. Ale protoze to jsou proste stejne kvalitni auta, s delsi zarukou za podstatne nizsi cenu. Krasne to jde videt ted na reklame skodovky, kde nabizi fabie, kazdy na to ma.....Skodovka nam rika, ze kazdy cech si muze koupit zakladni model od skody. Parada, to jsme to v roce 2017 vyhrali.

reagovat
MartinCoupe
21. listopadu 2017, 09:56
0

Auta od firmy Škoda jsou low cost montovaný krabice na platformě MQB.
A montovaný v low cost části světa polskýma delnikama.
A hlavně většina zisku, co Škoda Auto vydělá jde hezký zpatky do VW.
Takže za mě nebrat...

reagovat
coolibra
21. listopadu 2017, 13:57
2

Kamarádi Autíčkáři, je složité napsat, že nesnáším vozidla značky Škoda, neboť přiznávám , že jednu novou škodověnku jsem kdys koupil a bylo to v roce 1988 a nešla ani pořádně sehnat, blbá to tehdy byla doba. Kdyby jsem ji měl dnes lidé by slintali. Měla super výbavu a já ji ještě doplnil o špičkové nádechy vzduchu z umakartu a kompletní audiosoustavu a středový panel z Mexico platzu. To auto fantaskně driftovalo, vyjelo i tam kam nevyjelo quatro a skvěle hrnulo kameny předním spojlerem, načeš jsem jej vyklepával , neboť byl jak z alobalu, no nádhera. No neřekl jsem , že to byla stodváca v posledním výkřiku. Ale již tehdy se formuloval můj budoucí vztah k těmto vozidlům. Po třech měsících odešlo postupně těsnění pod hlavou, prý to tehdy montovali vězni, tedy skoro jako dnes , výfuk, spojka, rozpadlé potahy a po pěti letech komplet rezavá. Zařekl jsem se , že už nikdy více a to i přesto , že moji předkové se v hrobě obrací. To co produkovala Škoda po revoluci byla taková bída , že se o tom nechci ani zmiňovat Favorit , Felcka, (kromě 1,6) Octa I v dízlu a i benzínu to byl výsměch všemu čemu já říkám parádní auto. Přešel jsem v devadesátých letech k Oplu a byl jsem maximálně spokojen. Jednoho jsem si ponechal až do dneška. To mě nedávno zastavil jeden rocker a ptá se mě co to máš za plečku( to jako myslí moji Calibru) Říkám mu. Kámo radši rozbitou prdel v Calibře jak bych měl jezdit ve Fábce. No viděl jsi někdy rockera ve fábce nebo Octě. No jo prý v Octě jezdí a dost často. A já mu na to , že to není rocker ale obyčejný naftový pizdoliz.
Takže škodofkám se můžu akorát pousmát , byť jednoznačně nový dizajn za jedna ale nabídka motorů - nula bodou súdruhovia. Mám je otestované jak Octu III tak Rapida a fakt "bomba" kšeft. To si za ty prachy musí koupit jen blázen, já namísto toho sedlám navíc japonského sleepera a za ušetřené radši pojedu 10x do Kambodže a jiných prdelí. Takže toť můj náhled. Takže jo réééspekt Škoda ale nikdy více.

reagovat
AnGeor
21. listopadu 2017, 15:31
1

me vadi trebas zbytecne clanky o skode, ktere slouzi jenom ke generovani kliku v diskuzi ;)
navic, kdyz jste zrejme jedini, kdo nenapsal nic o nove impreze...

reagovat
Vavris Vavrisovic
21. listopadu 2017, 17:58
1

Jenže my z těch kliků žijeme, tak nám je sem tam dopřejte ;) Nepíšem o Škodě každý den, jak je zvykem jinde. Navíc článek podnítil docela zajímavou diskuzi...

O Impreze jsme možná jako jediní nic nenapsali, ale to i o jiných novinkách a aktualitách. Redakce Autíčkáře je stále virtuální, zasedačku má v chatu na facebooku a je složená z lidí, kteří vykonávají jako HPP zcela jinou činnost a píší pouze ve svém volném čase - z tohoto důvodu nedokážeme pružně reagovat na všechny aktuality a píšeme spíše o věcech, které nezestárnou za pár hodin. Kdybych napsal o Impreze až teď , nemělo by to smysl ani pro redakci ani pro čtenáře... Nicméně šéfové se nyní snaží ulovit nějakého spolehlivého novinkáře, díky kterému by už žádná Impreza neunikla :-)

Csaba
21. listopadu 2017, 18:53
0

Dal jsem si tu práci a přečetl úplně všechny příspěvky, někdy jsem nevěřícně kroutil hlavou, občas jsem se fakt od srdce smál, místy mi bylo do breku a chvíli jsem si říkal že to už je na mě moc...
Inu - co člověk to názor, co člověk (řidič) to jiná priorita atd

Na vyjádření mého osobního názoru mi však budou stačit pouhé tři slova: Škoda? Simply NEVER!!!

reagovat
wu
wurdig
22. listopadu 2017, 20:13
0

No abych pravdu řekl nedávno jsem koupil MB E220 za 400 litrů. A když jsem viděl za stejnou cenu i Octavie, jsem se jen řehtal.:)

reagovat
Ja
Jaworz
23. listopadu 2017, 06:48
2

Sedí dva zahrádkáři u piva a jeden povídá:
-Četl jsi poslední srovnávací testy zahradních sekaček?
-Ne a jak to dopadlo??
-Samozřejmě vyhrála oktávka!
-Ale....oktávka není přece sekačka!!
-Noooo to není....ale je přece nejlepší!!!!

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Saturn Ostatní  2024
Saturn Ostatní

2024 rok výroby
200 koní výkon
0 ccm objem

Overland Redbird  2024
Overland Redbird

2024 rok výroby
200 koní výkon
300 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem

Ford F150 XLT Singlecab Longbed 1994
Ford F150 XLT Singlecab Longbed

1994 rok výroby
200 koní výkon
5 002 ccm objem