načítám data...

Autíčkář se ptá: Posloucháte za volantem nebezpečné songy?

Přežili byste v autě bez hudby? A pouštíte si hudbu bezpečnou, nebo nebezpečnou? Nesmějte se, to prý vážně existuje!

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Nedávný exkurs do vašich řidičských úchylek a zlozvyků mě poučil i zahřál u srdce, proto si dneska dovolím na něj volně navázat. Hudba v autě. Krásná to věc, bez níž si jízdu neumím vůbec představit. Nepotřebuju k životu tempomat, nepotřebuju couvací kamery, obejdu se (i když někdy nerada) bez vyhřívaných sedaček, ale v žádném případě se neobejdu bez hudby. A ne, sebeširší nabídka rádiových stanic nestačí, prostě si chci pustit to svoje. Tahle závislost mě předem vylučuje jako majitelku veteránů a perspektivních youngtimerů, protože transplantovat do nich poslouchatelnou reprosoustavu a radio kompatibilní s chytrým telefonem by bylo stejně šeredné jako drahé. Dodnes málokdo ví, že jsem svůj rodinný Ford Puma neprodala kvůli kovomorce a titěrným zadním sedačkám, ale kvůli tomu, že mi dlouhodobým působením vedra a mrazu chcíplo poslední cédéčko. Mizerný soundsystém mi zkrátka dokáže otrávit i jízdu v jinak povedeném autě, a pokud jsem kvůli tomu povrchní fiflena, která neví, co je dobré, tak bohužel. 

Hudbu v autě tedy poslouchám pořád a musím se přiznat, že poměrně nahlas. Ideálně tak, že se klepou okna. To pravé potěšení přichází až ve chvíli, kdy beaty a tóny vnímám celým tělem, nejenom ušima. Počátek použití auta coby soukromého koncertního sálu se datuje nejspíš do doby, kdy byly děti malé a jízda o samotě představovala jednu z mála příležitostí, jak si do hlavy pustit nějaký pořádný kravál. Průběžně jsem také zjišťovala (za vydatné podpory svého automechanika), že hlasitá produkce je jedním z nejcennějších spojenců provozovatele vozidel, která už nejsou právě nová a při jízdě hlásají svůj světonázor prostřednictvím celé plejády pazvuků – neškodných, nicméně otravných. Ale i u nových aut se kamuflážní funkce občas šikne. Právě teď jezdím aktuální Imprezou, a i když nekriticky miluju subarácký pohon, zvuk motoru zápasícího s CVT prostě nic libozvučného není (audio je nicméně velmi slušné i bez účasti slavných značek). 

Samozřejmě existují situace, kdy rámusení z repráku dobrovolně ztiším či vypnu. Občas je potřebné či žádoucí poslouchat motor, někdy si povídám s posádkou, vezu babičku, která žádné krákorání nesnese, nebo mě bolí hlava. To ale nic nemění na tom, jak vypadá ideální stav – sedět v autě sama, otočit volume doprava a pořádně na to dupnout…

A tím se dostáváme k otázce, co vlastně hudba v kabině dělá s řidičem. Pustíte-li si na plné kule svého oblíbeného interpreta, dělá to něco s vaším stylem jízdy? Cítíte se energičtější? Klidnější?  Odvážnější? Agresivnější? Měníte se z očkovaného civilizovaného občana v primitivní zvíře? (Nebo naopak?) 

Podle výzkumu z Memorial University of Newfoundland může poslech hlasité hudby (95 dB a více) prodloužit reakční čas řidiče až o 20 %, což není zrovna málo. Existuje prý i souvislost mezi rychlostí rytmu skladby a vnímáním rychlosti jízdy – pod vlivem svižných beatů mají řidiči sklon podhodnocovat svou aktuální rychlost až o 45 km/h. V autě jsou údajně nejbezpečnější skladby, jejichž bpm odpovídá lidskému srdečnímu tepu, tedy 60-80 za minutu. Naproti tomu bpm 120 a víc přináší rizikové chování jako časté změny jízdních pruhů, překračování rychlosti, jízdu na červenou, alkohol a drogy hadr.  (Mimochodem, v Británii můžete za příliš hlasitou hudbu v autě dostat pokutu 100 liber.) Tady už mi to vědátorství začíná malinko haprovat, protože opravdu nevím, komu prospěje, když za volantem usnu, byť by to byl příjemný šlofíček s doprovodem Mozarta nebo Maxe Richtera.

K hudebním stylům se studie vyjadřuje následovně: Poslech heavy metalu obecně zvyšuje pravděpodobnost bezohledného chování za volantem, stejně je tomu i při poslechu hard rocku; techno je nebezpečné hlavně pro mladé řidiče, zvyšuje úroveň jejich agresivity. Ehm ehm… větřím tu zbytečný hejt. Abychom se v těch číslech neztratili, sestavila britská leasingová společnost Moneybarn dokonce žebříček pěti nejbezpečnějších písniček:

  1. Stairway to heaven (Led Zeppelin)
  2. Under the bridge (Red Hot Chili Peppers)
  3. God's plan (Drake)
  4. Africa (Toto)
  5. Location (Khalid)

  a pěti nejnebezpečnějších:

  1. American Idiot (Green Day)
  2. Party in the U.S.A (Miley Cyrus)
  3. Mr. Brightside (The Killers)
  4. Don’t Let Me Down (The Chainsmokers)
  5. Born to Run (Bruce Springsteen)

Neptejte se mě, jak na to přišli…

Jelikož nemám v hlavě metronom, většinou netuším, jakým bpm právě pouštěná skladba oplývá. Žiju tedy v blažené nevědomosti, jestli se zrovna chovám jako dáma, nebo chuligán. Naslouchám pouze svému limbickému systému neboli savčímu mozku, který mi diktuje, co je dobré a co není. A dál jsem přesvědčená o tom, že až na výjimky mi Scooter za volantem prokáže lepší službu než Enya, no offense intended. U vás to samozřejmě může být právě naopak. Hudební vkus je věc tajemná a nevyzpytatelná, stejně tak účinky, jaké mají různé druhy muziky na různé lidi. 

Pojďme světu ukázat, že žádná univerzální pravidla neplatí. Máte radši hudbu, ticho, nebo přátelské klapání svého tédéíčka? Máte divný hudební vkus a jste na něj hrdí? Svěřte se nám, pokud patříte k lidem, kteří nejraději relaxují při poslechu techna, zatímco lehký jazz jim zvedá tepovku. Svěřte se nám ale i v případě, že byste všem řidičům povinně naordinovali poslech velrybího zpěvu, nebo radio v autě úplně zakázali. Diskuse je vaše.

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

bitner
20. ledna 2021, 11:37
10



Volume doprava, nejaky houpavejsi vehikl a zarucuju, ze je z vas jeptiska z cetnika v kachne. Vyzkouseno, testovano, funguje!

reagovat
PB
20. ledna 2021, 11:50
0

Naprosto!

Csaba
20. ledna 2021, 11:40
2

Když jsem si na začátku osmdesátých let koupil svoje první auto, žigulíka, rádio v něm nebylo a ani moc mi to nevadilo. Byl jsem rád že mám auto (jako takové) a podobné "podružnosti" jsem moc neřešil. Ona věčně vřískající dcerka vzadu vydala za celé hifi studio, takže další "hluk" v kabině mi vůbec nechyběl :-)
Postupem času jsem kvalitním zařízením na reprodukci hudby docela propadl (hlavně v domácnosti), ale v autě jsem tomu velkou váhu nedával, docela rád jsem poslouchal motor, jekot pneu ;-) a jiné mechanické (pa)zvuky a tak mi většinou stačilo to, co v autě bylo.
Měl jsem svou oblíbenou desítku kazet a ty v mechanice rotovaly dokola, pak je tedy nahradily CD a u nich jsem skončil.
Jinak ano, docela bych souhlasil že Metallica, Runnnig Wild a Iron Maiden mě za volantem tak trochu "popostrčí" ke svižnějšímu tempu, zatímco Enya, V. Redl nebo K. Kryl docela zpomalí :-)

reagovat
PB
20. ledna 2021, 11:48
2

Posloucham klasiku: predevsim Vivaldiho, Mozarta, Einstürzende Neubauten a Napalm Death. A taky dark synthwave... nak nevim, co z toho me uklidnuje nejvic:))

reagovat
Jaromír
20. ledna 2021, 12:02
2

Určitě nejnebezpečnější písnička kterou si rád pouštím je od skupiny 5cyl, song 5k+RPM. Hrozně návyková. :)

Ale mám někdy sto chutí najet na dálnici a pustit tohle: https://www.newgrounds.com/audio/listen/368924
Je to z nějaké webové hry, zombie invaze, sedíte v mustangu, a na highwayi je kosíte jednoho za druhým... možná si to ještě rozmyslím.

reagovat
Irwinek
20. ledna 2021, 12:09
2

No, poslouchám cokoli s vyjímkou country, ale Hymn o d Vangelise mne kdysi stál blatník :-)
Kvalitní audio a auto se promění v koncertní sál, to pak klidně zvládnu Rachmaninoffa, Beethovena, nebo Enyu, Enigmu , Vanessu Mae,.... Na cestu do Dubrovníku jsem si natáhl kompletní ABBU - ta se mi asi nikdy neoposlouchá. Nebo starší Olympic.


Pokud ale stojí rádio za prd, nechám ho raději vypnuté a taky si cestu užiju, motor si zpívá,.....

reagovat
František Čáslavský
20. ledna 2021, 12:15
2

Já se teda vůbec netajím tím, že když chci rozšiřovat svůj zen, tak si pustím v autě rádio Vltava. Na druhý místo v závodech na spotřebu u Mazdy to stačilo :)

Jinak mi ale v autě zní všelijaký zla a můj výběr nejoblíbenějších skladeb na Spotify vypadá jako bych měl solidně rozvinutou schizofrenii. A protože rád rozsévám dobrý vkus, tak nahodím i nějaké ty linky.

Na stálé pozici v mých playlistech je jen několik kapel. Jako první mi mysl přijde Izraelskej punk-rock od Useless ID.


A pak bych nemohl zapomenout na Turbonegro... A mohl bych pokračovat, ale počet znaků je, jak jsem nedávno zjistil, omezený. Takže jen názvy. Hank von Hell, Bad Religion, Zebrahead, Death by Stereo, The Bombpops, Spanish Love Songs, The Peacocks, Russkaja, Tarakany! Což mě přináší k trochu ruské inklinaci.
Znáte Sovietwave? Tak si to dejte. Hardbass už totiž všichni znáte a tohle je na chvíle, kdy už párty končí a nebo na nějakej ten chill.

Jo, kromě toho se u mě najde ještě pár ruskejch punkovejch kapel, někakej ten hardcore a tak.
Teď se ale posuneme zpět do našich luhů a hájů. 12:piet je totiž pecka.

Co dál, dál... No, nemůže chybět nějaká ta elektronika. Infected Mushroom? Ano. No, jenže pak se to zvrhává někam k experimentům. Igorrr je totiž jedna z nejlepších věcí, co znám a co mám velice rád.


Ale fakt jsem normální! Teď jsem si třeba oblíbil Bear Ghost.

A ocením i kvalitní osmdesátky ze současné austrálie. Donny Benét se musí slyšet.
;t=1s

Tak dlouhej a ještě nezazněl žádnej hip hop. Ale i ten se u mě najde. Hilltop Hoods znáte? A něco českýho taky? To je dobře. Takhle bych tu totiž mohl bejt celej den a nudit vás těma bizárama, co si pouštím. Takže už jen drobný výběr z hroznů.

Byznys front, párty bek, párty metal musí bejt.

Německý Ondřej Havelka taky.

A bez práce by to bylo taky lepší.

A tak dále a tak dále :)

reagovat
ReVolte
20. ledna 2021, 12:52
3

Tyhle příspěvky, kde člověk najde i hudební poklady mám rád. Dostanou mě vždycky z té mé vytyčené hudební zóny a zase se něco naučím. ALE WTF!! Jak se na tohle prostě člověk dostane?! :D Z těch bizárů ještě zlatý Little big .
Moje reakce, ale neznamená, že se mi to nelíbí, pár kousků už mám v playlistu ;)

František Čáslavský
20. ledna 2021, 12:57
0

Co z toho? :D

ReVolte
20. ledna 2021, 13:06
0

Hele já se skoro stydím :D Funkle phil, Igorr a Soviewave... A nějak zvrhle mě láká německé melodie od Max Raabe, ale mám strach to pod svym accountem na youtube pustit dohromady, pak budu mít uplně rozhozenou cílenou reklamu :D Jo a jedu si teď francouzskou vlnu a takové Therapie Taxi: Candide crush a další je stravitelné sousto.

Ch
Chochin
20. ledna 2021, 14:44
1

Dubioza kolektiv :-) parada! od nich je super aj No escape from Balkan... to ked si pustite na cestách po Bosne a Hercegovine, to je ako keby ste boli v nejakom videoklipe od nich :-)

sheogh
20. ledna 2021, 15:56
0

Tak to cumim, Igorrr jsem uz dloooouho neslysel :-D

PB
21. ledna 2021, 05:55
0

To vypada jako muj playlist na Youtube ve tri rano po patnacgi pivech. Jeste tam chybi Axel F, Carpenter Brut a die Antwoord. Od Little Big Poljusko Pola, Max Rabeho Sexbomb a nezapomenout do toho zamichat nejakej mongolskej metal...:) dubioza mela ted dobry sessions na YT..

PB
21. ledna 2021, 05:56
0

A samozrejme, Knorkator a jeho nejuchylnejsi verze MaBaker od Boney M:)))

Irwinek
21. ledna 2021, 07:23
2

Jo, Max Raabe a ELO - We Will Rock … mi vždycky zvednou náladu :-D


Ha
Hansoff
21. ledna 2021, 09:15
4

A tuhle znáte?

Beny
20. ledna 2021, 12:26
3

Takovejch sprostejch slov v jednom odstavci... Techno jazz, tedéíčko...

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
20. ledna 2021, 13:14
0

Techno moc nemusím, ale jazz mám rád a diesely taky.

Černá Vovce
20. ledna 2021, 12:29
1

Já mám nejradši mluvené slovo. Takže když jedu sám tak sjíždím různé podcasty nebo ČRo plus. Když někoho vezu tak přepínám na Radiožurnál :)

reagovat
cP
cPetan
20. ledna 2021, 12:33
0

Na problém youngtimerů a moderní konektivity má odpověď Blupunkt: (reklama od jisté společnosti, která se nám sem neustále cpe, byla redakčně pokrácena)
-
Komentář upraven 20. 1. 2021, 12:36:45

reagovat
František Čáslavský
20. ledna 2021, 12:36
1

Děkujeme za odpověď na otázku, na kterou se nikdo neptal!

cP
cPetan
20. ledna 2021, 12:43
3

cit. aut. "Tahle závislost mě předem vylučuje jako majitelku veteránů a perspektivních youngtimerů, protože transplantovat do nich poslouchatelnou reprosoustavu a radio kompatibilní s chytrým telefonem by bylo stejně šeredné jako drahé."
Neříkám že Bremsen je levné, ale do 80´s aut sedí. A se společností nemám nic společného, byl to první odkaz co na mě vyběhl, tak se omlouvám

František Čáslavský
20. ledna 2021, 12:49
0

Ajo, tak to pardon, já vidím 2din a už vidím rudě.

Viola Procházková
20. ledna 2021, 15:12
0

Já jsem neměla to srdce vykuchat originální radio ani v té Pumě, a to není žádný designový skvost.

PepaSFI
20. ledna 2021, 17:16
1

repráky se dají vyměnit skoro ve všem, ovšem s rádie je to horší. Všecky after rádia jsou odporný kolotočářský hnusy co se nehodí vůbec do ničeho, natož do youngtimera místo original rádia. Já dlouho řešil rádio v Pandě. Je tam original Blaupunkt, celkem slušný, jenže má jen CD bez MP3, Přes FM transmiter to nestojí za nic a dát tam jiný rádio, bych se poblil kdykoliv bych se na to podíval. Nakonec to vyřešila krabička co se zapojí do rádia zezadu do přípojky na CD měnič, umí všecky běžné zvuky včetně FLAC, jen není úplně nejlevnější.
Jo a když bráchovi odešlo divný a ošklivý rádio Sony, tak chtěl něco decentního co při zapnutí nevypadá jak výbuch v továrně na rachejtle a našel něco obyčejného od Blaupunkt. Dva kroutící knoflíky, pár tlačítek, vlastně by to neurazilo ani v autě z devadesátek. Jedno USB schovaný vzadu, jedno vpředu, pod panelem SD karta.

Vojta
20. ledna 2021, 19:04
2

Ten zmiňovaný retro Blaupunkt je fajn a do starých aut sedne. Případně jde taky vzít něco jako je Parrot MKi9100 a zapojit to mezi repráky a origo rádio. Zachována zůstane kompletně funkčnost původního rádia, ale přibude BT Handsfree a možnost poslechu hudby z USB nebo přes BT, ovladač se pak dá schovat kamkoliv. Elegantně to má jinak vyřešeno například 164 - rádio je schované za dvířky a tak není vůbec vidět a vzhled nenarušuje.

ro
rock
20. ledna 2021, 12:47
5

No, musím vyslovit varování před Highway Star od Deep Purple; ta je pro mne velmi nebezpečná.

Jinak jsou v mém přehrávači velmi vítáni Zeppelini, RedHoti a Toto z bezpečného žebříčku stejně jako Green Day a Springsteen z nebezpečného. Vybírám si sám, s rádio mne nepochodí a i vůči doporučeným playlistům ze Spotify mám výhrady. A podobně jako u paní autorky, oželím ledasco, ale audio musí fungovat.

btw jako příjemné a uklidňující na dlouhé cesty se u mne ukázalo býti mluvené slovo. Mám na mysli audioknihy, ne spolujezdkyni, co neví, kdy má zavřít kušnu.

reagovat
Kuře
21. ledna 2021, 11:01
0

Palec nahoru za Purply;)))

Vencos
21. ledna 2021, 12:28
0

Zrovna Highway star mam jako titulní skladbu v playlistu "rychlost" :-))

Moses
20. ledna 2021, 12:54
0

Ty brdo! Tu Eltu v prvom obrazku mala este segra v 120-ne :D

reagovat
Ha
Hansoff
20. ledna 2021, 13:47
2

Když byla řeč o nebezpečné hudbě, jednou se i v mém případě málem stala příčinou nehody.
Experimentoval jsem se Spotify a pouštěl si v autě Daily mix. Fungovalo to docela dobře, ale potom jsem se se stejným účtem přihlásil na televizi a pouštěl písničky dětem. Vůbec mi nedošlo, jaké následky to může mít. To takhle ráno jedu před 5. po D1 do práce, z reproduktorů se line výběr od punku až po metal a nejednou bez jakéhokoli varování Dáda. Já se tak lekl, že mi najednou byl levý pruh úzký!!
Od té doby dávám přednost rádiu, kde se tohle nestává.

reagovat
bkralik
20. ledna 2021, 15:42
1

Já sám jsem takový průměrný "automuzikant" - rád poslouchám hudbu, ale obvykle tak, abych slyšel motor - když neslyším, jsem nervozní a nevím kdy mám řadit :-). A většina kamarádů teda to co poslouchám řadí do kategorií "bizár" nebo "bourání zdí", ale to je detail.
Co mi přišlo daleko zábavnější je historka z pradávného roadtripu někde v zahraničí. Jeli jsme tehdy nějaký noční přejezd, bylo kolem tří hodin ráno a řídil kamarád. Snažili jsme se ctít pravidlo "jeden řídí a druhý dává pozor" a zbytek auta samozřejmě spal. A řidič si, v tu chvíli kdy i sovy usínaly, poručil pustit Echoes od Pink Floydů. To že spolujezdec usnul asi za minutu bylo jasné. Ale fascinující bylo, že řidiče to tak rozhicovalo, že řídil bezpečně až do rána...

A abyste nepřišli o nějaký ten můj bizár, tak
(ne tolik bizár, spíš klasika)



(autíčkářský bizár)


(klasický nebizár)


(netuším jak popsat)

reagovat
Trinom
22. ledna 2021, 12:37
0

Díky za propláchnutí trubek před dávkováním posluchatelné hudby :-D

po
potkanX
20. ledna 2021, 18:27
4

najnebezpecnejsia pesnicka za volant je Ministry - Jesus built my hotrod

reagovat
Viola Procházková
20. ledna 2021, 20:49
0

To podepisuju! :)

Le
LennyLeonard
21. ledna 2021, 18:34
0

system of a down- fuck the system
Za me top. 1 na nejnebezpecnejsi song.

Sedrik
22. ledna 2021, 15:32
0

Fuck the System je dobrá, ale pro mě za volant nejnebezpečnější od SoaD - Darts

;ab_channel=blackheartedsoab

BigBang
23. ledna 2021, 19:42
0

SOAD mi hrajou v autě pravidělně v rámci stálého playlistu :) Z mého pohledu jezdím stabilně v „rychlém“ módu a do pomalého se dostanu hudbou typu Pink Floyd apod. Ovšem nemám rád, když mi hudba v autě hraje nahlas, ale zase musí na ruhou stranu být taky slyšet.

Bu
Bubak.cz
20. ledna 2021, 18:41
1

Zpravidla poslouchám rádio Beat.

Zjistil jsem ale že mě za volantem nesvědčí (přesněji to nemusí svědčit okolí, když jedu v noci po městě a semafory jsou na blikající oranžovou :-))


reagovat
Trinom
22. ledna 2021, 12:51
2

Tahle skladba mi připomíná jeden perfektní elektrohousovej mix z roku 2013.

PB
02. ledna 2022, 12:41
0

Ale jo:D

Mechanik
20. ledna 2021, 18:59
4

;ab_channel=TheHU

reagovat
Le
LennyLeonard
21. ledna 2021, 18:09
0

Konecne nekdo????

BigBang
23. ledna 2021, 19:44
0

Ještě jsem je do auta neimplementoval :D

Ronoath
20. ledna 2021, 19:13
4

V autě mám naladěn Radiožurnál a nastaveno rádio tak, aby zesílilo dopravní informace. To když jedu daleko, a nechci se vyčerpávat hudbou, tak hlasitost stáhnu na 1.

Když si chci něco poslechnout, co že zhruba 85% času, mám tam flashku a největší početní zastoupení dle interpretů mají čtyři alba Melody Makers. Pak je tam všehochuť. Vypíchnul bych Doop jakožto klasický úlet k nakopnutí při dlouhých cestách:



Ono stejně nejvíce záleží na tom, v jaké jsem náladě. Když se mi chce, nehne se mnou ani jedna z těch písní, které jsou vypsány jako pět nejnebezpečnějších. A když jsem v dobrém rozmaru, rozpálí mě klidně i Banjo Band Ivana Mládka a pak jedu rychle a ostře:

(Mimochodem, mám tam celé album 60 nej, to je taky docela bizár. Nicméně, na prázdninové cesty jako dělané.)

Teď ale už delší dobu sjíždím podle mého nejkrásnější album s tematicky zimními písněmi:

reagovat
RBMK
20. ledna 2021, 21:07
5

Scooter je do auta dobrý. Pak trance, DnB. metal už tak vhodný není, ale třeba Umbrtka zaujme svými texty.
Mám rád rytmickou hudbu, kde ale pod "tuc tuc" je i nějaká zajímavá schovaná melodie. Je to dost zajímavé na relaxaci ale rytmus nedovolí usínat. ideální do auta.

reagovat
ma
magnum
20. ledna 2021, 21:33
2

Mám rád vážnou hudbu, zejména R. Wagnera. Na dálnici si ho už nepouštím, poněvadž při posledním poslehu Tanhausera jsem se docela kochal a předjel četníky, kteří prý jeli poctivých 130. Měl jsem docela štěstí, protože jeden byl podobný magor jako já a lehce identifikoval árii a operu. Vždy to říkám, s inteligentem se snáz domluvíte. Dokážu poslouchat i country, která mě nikdy nenutí šlapat na plyn. Zejména Mirek Černý a jeho Balíček karet, Zatím co ty spíš, Fantom 305 apod. Vřele doporučuji, tohle šetří palivo a kapsu. Kdysi jsem si i zpíval, ale pokud nemám kytaru v ruce, tak to za chvíli přejde. Proto čekám až paní Viola otestuje Teslu.

reagovat
theGeno
20. ledna 2021, 21:38
0

Jako člověku s lehce audiofilními sklony mě hudba v autě fakt netankuje. Naopak nejlepší je originál rádio, protože většinou nejlépe komunikuje s autem, neruší estetické pojetí a nejlepší soundtrack je stejně nějaký krásně znějící motor. Kvalitní hudbu je třeba hledat jinde, než v autě. Jinak co se týče výběru, vždy se mi nejlépe jezdilo při Vltavě (překvapuje mě, kolik lidí to má podobně). Ta klasika mé něco do sebe i v autě. :-)

reagovat
martin_100
20. ledna 2021, 21:55
0

Arche Enemy, Trautenberk, Amon Amarth, Septic Flesh, Alien atn farm, Orlík, Tři sestry, ZNC, Zvlášňý skola, Brutus, The Agonist, Leo Moracchioli

To je jenom takovej drobnej nástřel toho co tak asi posloucham v autě. Zatim sem došky z žádnýho auta nenaštípal. Drobný postrčení třeba na sněhu nepočítam..... Tak nevim no. Jet hodinu v kuse nějakýho Mozarta nebo Kluse tak asi nenabouram... Tak prostě vletim na chodník u školky přejedu třídu na vycházce, podříznu pár kolemjdoucích a nachčuju jim do očí :-)

reagovat
Sa
Sato
20. ledna 2021, 23:33
4

Moja oblubena rychla:


Ale pri ostrej jadze musi byt radio vypnute

reagovat
Trinom
22. ledna 2021, 13:14
0

Tuhle variaci znáš?

Sa
Sato
22. ledna 2021, 13:52
1

Nie! Nepoznal som to, zly zly YT algoritmus ze mi to nikdy neukazal :D Uplna pecka, miesteami to do seba pasuje az neuveritelne. Tiez mam rad rozne metalove covery pop pesniciek, napr jeden cas som strasne ujizdel na THE AGONIST - Take Me To Church :)

Le
LennyLeonard
22. ledna 2021, 15:45
1

Tak to musis znat exit eden-total eclipse of the heart nebo jejich dalsi covery

Ju
Junior
21. ledna 2021, 08:02
1

Mám svůj oblíbenej mix, zejména když se v pátek odpoledne probíjím z centra Prahy na Brno.
Nero - Shaolin Style
Slayer - Angel of Death
Slayer - Raining Blood
Motorhead - In the Name of Tragedy
Marilyn Manson - This is the new shit
a tak :)
Potom plynule přecházím na Toxxxe a zpívám si "čekuj mě sem v hajzlu, děfko sem v hajzlu". Většinou už tak u Chodova. Když mi dojde, že těch 140 kilometrů zas pojedu 2 hodiny.

reagovat
Ju
Junior
21. ledna 2021, 08:10
0

Btw vtipný storka ze včera, s hudbou to souvisí. Valím si tak STIčkem po okreskách, v kufru docela blbě přikurtovaná forma, navíc mi to navzdory zimním Pirelli a "pokročilému systému AWD" klouzalo jak prase. Tak sem to moc nehrotil. A poslouchal Rammsteiny, Mann gegen Mann. A teď mě ty vole předjel jedničkovej fokus. A začal mizet v dálce. Si říkám že ty vole, tak to asi tolik neklouže, navíc rammstein ty vole, tak jedu ne. Mann gegen Mann, Japonsko vs. Amerika, pomsta bude sladká!. A teď se Vám přiznám pánové, on mi prostě ujel. Klouzalo to, bál jsem se, tak jsem ho nechal jet. Ego poškrábaný, rally legendu vypleskal bazarovej krám v ceně slušnýho telefonu.
Dojedu na míso, pořeším co je potřeba, zpátky se vracím jinudy. A vidím fočusa ležet v poli na střeše za zatáčkou, kolem něj běhají 3 chlapi a vypadají dost nešťastně :) Takže jsem nakonec vyhrál :P

Ale abych Vám taky rozšířil obzory ->

a) Jedu si hodně Hrzda, což je takovej východoslovenskej folk nebo jak to nazvat. Hrozně pozitivní muzika
b) poslech podcastu snižuje spotřebu až o 33,7%. Tuhle jsem se přistihl, že se reálně schválně loudám, abych stihl slyšet i konec :)

Sedrik
22. ledna 2021, 15:37
0

Marilyn Manson - This is the new shit

Jaj, tuhle mám mooooc rád :p Naposledy jsem si to musel pustit, když mě vezl kolega a během cesty se slovy "tohle je fakt dobrý" zesílil MIG21....

Přišel jsem domů a šlo to hned a naplno :)

BigBang
23. ledna 2021, 19:51
0

Na Migáče mi nesahej! Nicméně MM má pár dobrých skladeb, ale já radši trash, power nebo všemi opovrhovaný nu :)

Sedrik
25. ledna 2021, 07:39
0

Každému dle jeho gusta :p

Galveston
21. ledna 2021, 08:23
-1

Dobrý den, Violo, nevím, zda zmíněný vědecký výzkum zahrnoval i ženy řidičky, nicméně doporučuji jeho výsledkům důvěřovat. Ženy obvykle nemají sklony k agresivitě, ale u mužů za volantem se rychlá agresivní hudba rozhodně projevuje rychlejší a agresivnější jízdou. Znám to z vlastní zkušenosti (dávno minulé). Jako mladý řidič jsem rovněž bez hudby za volantem nevydržel. Hudba je moje vášeň. Ale za volantem už ne. Jen doma a hezky postaru z vinylu. Jinak co se žánrů týče, za jízdy se mi nejvíce osvědčila americká country music, nejen ta hodně stará, ale hlavně současná. A potom normální západní pop. Klasická hudba je příliš uklidňující, zatímco třeba jazz typu Miles Davis, nebo John Coltrane do auta vůbec nepasuje. Z normální pop music je třeba Chris Rea do auta ideál. Ale v tomto žánru je ideál prakticky cokoliv. Hard rock, metal a tak, to se dá v autě poslouchat taky, ale jen se zataženou ruční brzdou... :-) Foo Fighters forever!

reagovat
Viola Procházková
21. ledna 2021, 08:41
0

Jsem žena a sklony k agresivitě mám jako kdokoliv jiný, skóre bych té studii asi moc nevylepšila. Myslím si ale, že hudba je v tom většinou nevinně, na jiných okolnostech záleží víc. Občas si všimnu, že když mě někdo rozzuří, tak potom jedu jako prase hlava nehlava, to se musím vysloveně hlídat a nějakou tu alternativu velrybího zpěvu si vědomě naordinovat.
Potěšila mě zmínka country, to je poslední dobou moje guilty pleasure. Objevila jsem kompilace "Dark country" a Blues Saraceno je můj nový superhrdina :). Ale ani Johnny Cash nezarmoutí, ba dokonce Dolly Parton... :).

ro
rock
21. ledna 2021, 09:52
2

Chris Rea není normální pop music (fuj), Chris Rea je excelentní pop music (a občas taky blues rock nebo blues). A když Rea, tak proč ne Dire Straits a sólově Mark Knopfler. Nebo třeba J.J.Cale. Album Riding With the King od Claptona s B.B. Kingem atd atd...
Johnny Cash je skvělej, stejně jako Willie Nelson (ten kupodivu v poslední době zraje jak víno). Z českých cokoliv, v čem se angažuje Robert Křesťan

Viola Procházková
21. ledna 2021, 08:48
1

V článku jsem nezmínila ještě jednu věc, která mě fakt baví – pouštět si hudbu, která nějakým způsobem souvisí s autem. Třeba do Toyoty LC76 dokonale sedlo tohle:



Mercedesu třídy G slušelo:



Do pickupů klasická country, loket ven a jedem :)

reagovat
Vencos
21. ledna 2021, 12:42
0

Většinu svého života "shuffle-uju" léty nasbíraný playlist Happy, kde jsou jen písně s pozitivní energií v různých žánrech.
Dlouhá léta je se mnou taky flashka založená na hudbě z Test drive 6 a 5, doplněná o náladově podobný skladby, používal jsem to v práci, když bylo potřeba spěchat.
Tady třeba Pitchfister:



Ve svých starých autech pak ještě valím několik CD, od Dance Mission 2(eurodance), přes Landu, Bestofku Elvise, kompilaci , pánovu flétnu a originální CD The Sims 1, kde je naopak velmi uklidňující nálada.

Na uklidnění a příjemnou velmi rád poslouchám moderní americký country, jako třeba Coryho Branana a takový sub-country Indie kapely, jako CROSS Canadian Ragweed...

reagovat
Viola Procházková
21. ledna 2021, 13:28
0

Díky, přátelé, již jsem si v autě pustila playlist s výběrem z vašich tipů a cítím se velmi obohacena.

Ještě pár kousků, co mě v poslední době zaujaly:







reagovat
GanGreen
21. ledna 2021, 14:05
2

Sem si projel diskusi a přijde mi že se predhanite, kdo sem postne větší uchylarnu :)))
Jsem asi hroznej zaprděnec, ale rádio Beat je pro mě dostatečná zásobárna kvalitní hudby a když jedu s pritelkou, tak většinou hrajou Scooter :)

reagovat
František Čáslavský
22. ledna 2021, 10:18
2

Poťmihop? :D

GanGreen
22. ledna 2021, 13:35
0

:D

PepaSFI
21. ledna 2021, 18:10
0

bigbít ve všech jeho podobách, takže rádio Beat, pak si tahám z radia Dixie jižanský rock a různý ty říznější odrůdy country pomíchaný s kdovíčím, prostě aby to šlapalo. Ale taky někdy pohodovky, třeba Aneta Langerová je super. Někdo se možná ušklíbne, v rádiích furt hrajou tu pitomost Křídla motýlí ale zkuste ty novější. Moc pohodová, dobrá hudba.

;t=136s

Nedávno jsem objevil tuhle čarodějnou partu, to je do auta někdy taky nebezpečná muzika

reagovat
Trinom
22. ledna 2021, 13:21
0

Kordula je fajn, jen by ji na Radiožurnálu nemuseli pouštět tak často.

Le
LennyLeonard
21. ledna 2021, 19:13
0

Take prispeji troskou do mlyna. Ja posloucham vsechno hlavne svoji zenu a maminku. Kazdopadne kdyz nejsem pod dohledem jedne z techto zen, je u me tato hudba. Kuprikladu






Eric serrena-melt into matter
Kadebostany-early morning dreams.
D.notive-red light syndrom
Yma sumac-gopher mambo
Heilung-alfadhirhaiti
Two steps from the hell- skoro vse.
Dropkick murphys- rose tattoo
Trans siberian orchestra- wizatds in winter

Ps:cd z pumy hraje dodnes. Muzu klidne zaslat z5.

reagovat
Viola Procházková
22. ledna 2021, 08:52
0

Díky, ale já už si to nemám kde pustit :). A díky podruhé - přivedl jsi mě na docela zajímavé kousky.

PB
02. ledna 2022, 13:29
1

Yma Sumac je bozi :D dekuji :)

Zd
Zdeny60
21. ledna 2021, 19:20
0

Já v autě neposlouchám nic. Mám totiž Subaru a tak napjatě čekám, jestli nezačíná klepat :-) Jinak te´d vážně - rádio mám naladěné na ČR1 a zapnutá dekodér dopravního hlášení. Dříve jsme na cestách poslouchal rock 70´a dál, klasiku, jako DP, LZ, UH, PF, ACDC atd. Bohužel protože jsme zvyklý z domu na špičkový zvuk mé domácí aparatury, v autě už nemohu poslohcta nic a doby, kdy jsem do audia v autě pustil 100 litrů jous už dáááávno pryč. Dnes si vychutnám muziku doma a v autě už chci mít klid a ticho.

reagovat
St
Staromil
22. ledna 2021, 09:55
0

Zase bych to na začátek mohl "specifikovat" jako prostě "staromil". Vlastně můžu vše z oblasti rocku nebo prostě bigbítu z let 60. / 70. /80. ...to hlavně, něco pak z těch 90. a pak už toho ubývá. Na krátkých a v posledním období výrazně převažujících trasách je to většinou rádio a když tedy bigbít tak na "rááááádiu bííííít"...:-)))... Pak Rockzone, Oldies, když jedu dál a nemají třeba někde pokrytí, tak normálně ČR s dopravním hlášením. Nebo pak něco ze zásob CD, což je třeba namátkou Queen, Sting a Police, Ramstein, Kabáti, abych nebyl jen v cizině, Floydi, DeepP, Kiss, AC/DC, Prince, Genesis, Gabriel, Collins, Clapton. Fakt všehochuť. Něco z toho, když se trochu pustí, tak fakt s člověkem hýbe a uvádí "do tempa". Většinou si moc tvrdé věci ani nepouštím, možná podvědomě proto...teď jsem se také dopracoval k dost tichému autu a dost dobře hrající audiosoustavě ( BOSE), když to vosolím ve městě, že se mi něco líbí, zapomínám třeba řadit...:-)))... a je tam v 50km/h chvíli klidně 3t otáček...:-)))..(ano, nemám automat...).

No, a zkusit si třeba na dálnici tohle :





...asi bych za chvíli jel 200km/h a moc to nevnímal...možná, že né sám...( ti s adaptivním tempomatem a automatem by si u toho mohli i "zašlapat" na podlahu)...

reagovat
St
Staromil
22. ledna 2021, 10:22
0

...jinak z mnoha odkazů zde výše jsem si trochu doplnil "vzdělání"...!...Díky! Fakt plno moc dobrých věcí. Nahlédl jsem do málo známých vod, takže k těm, co jsem ani neuváděl ( U2, Metallica, Ozzy, apod a s trochu kontrastu bych asi neměl vynechat i T. Patyho, M.Jacskona i nesmrtelné Beatles a "Stouny"...), zase něco novějšího.




Takže za mne celkově asi něco takového, kdo budete mít náladu na historii (tohle musel prostě sestavovat pořádnej "staromil"...:-)))..a nebo prostě někdo, kdo slyší nebo chce slyšet víc, než duc, duc a nemusí leckdy primitivní kolovrátkové rytmy, které když se chtějí odlišit a být "cool", tak vykradou do pár taktů něco z této 100 a mnohý posluchač ani o originálu neví...) :




...tak tohle bych chtěl mít na CD v plném znění....tedy bez práce, aby to někdo sestavil za mne....:-)))....pak by mi možná dost dlouho stačilo 1CD a pořád dokola...



-
Komentář upraven 22. 1. 2021, 10:25:07
-
Komentář upraven 22. 1. 2021, 10:25:31
-
Komentář upraven 22. 1. 2021, 10:27:33

reagovat
St
Staromil
22. ledna 2021, 10:31
0

..nedaří se vložit to, o čem tady výše povídám, tak to zkusím samostatně...Footloose šlo hned...



-
Komentář upraven 22. 1. 2021, 10:32:48

ro
rock
22. ledna 2021, 15:16
0

Jedno CD by ti asi nestačilo, 100 skladeb bude tak na 5 placek.
Asi tak 80% se v mé CD sbírce nachází, ale skládat se s tím nebudu :-). Ale na Spotify bude podle mne všechno, tak když si dáš hodinku práce, máš to po kupě...

St
Staromil
22. ledna 2021, 15:59
0

...samozřejmě jsem myslel na MP3, do auta by to stačilo...mám takhle komplet třeba Pink Floyd, Queen, Beatles. Oldfielda. Jinak je i podle Tvého nicku jasné, že hudebně jsme asi dost kompatibilní...:-)))... Tu sbírku CD docela závidím. Já mám na CD jen to nejoblíbenější, do auta jsem si je přepaoval, abych je nehuntoval. Svého času jsme si s kámošem CD půjčovali ( stály 400-500, výplata byla v 90. jinde, než dnes...) a přehrávali na kazety, těch mám mraky, ale holt už málo použitelných a taky mám pěkné věci na LP, což zase v autě moc nehraje...:-)))... Fakt závist, mít těch 80% doma... No, možná jsi mne s tím Spotify inspiroval.

ro
rock
22. ledna 2021, 18:08
2

Tak ony z té sbírky mohou vyplývat i drobná negativa :-)))

Le
LennyLeonard
23. ledna 2021, 08:38
0

To je fotka z googlu nebo to ma fakt nekdo doma takovou sbirku?

ro
rock
23. ledna 2021, 10:20
1

Je to reálná fotka a ani tam není všechno. Ale v posledních letech se to už moc nerozrůstá. Starší věci už do značné míry mám a nové (interpreti, jejichž tvorba se datuje převážně do současného milénia) buď nejsou dost dobré (čest výjimkám), nebo se totálně míjejí s mým vkusem.

St
Staromil
25. ledna 2021, 12:40
0

Tak k té fotografii není co dodat...prostě "rock"....:-)))... To je jak v nějakém rádiu dřívějších časů. Já mám takový "sloupek" jeden a možná půl...:-((... Už se nedivím, že se tam dá najít téměř vše z TOP 100. Tak ať Ti to hraje dál ! Bohužel s těmi přírůstky z nového milénia to mám podobně... Ale pozor, to nění tím, "že prostě staré je lepší hlavně pro staré". Mám dvě děti, tedy už dost větší děti..:-))...nové věci poslouchají zcela vyjímečně a tak asi maximálně z rádia v autě. Vlastní CD a teď nově zase LP jedině starší "kousky" včetně jazzu.

VK
VK
22. ledna 2021, 10:46
0

Audioknihy, naposledy Victor Hugo, Die Elenden. Po tom mám absťák.

reagovat
St
Staromil
22. ledna 2021, 16:11
0

Pravda, mluvené slovo se zde moc neprobírá, ale i u mne má nebo mělo své místo. Třeba při delších cestách do Itálie a tak...jezdili jsme na noc, mám to raději. Tenkrát letěl Donutil, pustil jsem si třeba (audiokazetu...:-))...) "Furt ve střehu", "Pořád se něco děje", "Ptejte se mne na co chcete.", ...Já na co chci odpovím", u toho se fakt usnout nedalo. Dětem, když nespaly, tak třeba Záhada hlavolamu, Dvacet tisíc mil pod mořem a místo otázek, kdy už tam budem, když jsme fakt dojeli, tak seděli ještě 15 min v autě, aby si to doposlechli...:-)))...

Viola Procházková
22. ledna 2021, 17:56
0

Podcasty jedu při běhání a je to nejlepší způsob, jak zapomenout, že člověk vykonává nějakou fyzickou aktivitu. V autě mě to nebaví, ale nikdy neříkej nikdy no.

ransom
23. ledna 2021, 18:14
0

Zkuste si za volantem pustit podcast nějakého hodně neoblíbeného veřejného činitele, a večer budete ve zprávách ("předběžné vyšetřování nenaznačuje, že by šlo o teroristický útok...")

Sedrik
22. ledna 2021, 15:13
0

Jeden čas jsem poslouchal radio Beat, ale obrovské množství reklam mi to tak znechutilo, že od té doby (cca 5let) rádio neposouchám.

Bez hudby bych si auto představit nedovedl (je to asi i tím, že první věc, co ráno udělám je, že zapnu hudbu a vypnutí hudby je poslední věc, co udělám před spaním - jsem magor, co nesnáší ticho).

Vždycky, když čtu u nějakého sportovního auta větu "rádio nepotřebujete, budete poslouchat motor" - to je pěkná volovina. Poslouchat motor je legrace 10 minut. Pak už je to nuda a na dlouhé trase otrava.

Co se hlasitosti týče - rád slyším, co se s autem děje, takže hodně nahlas mám hudbu výjimečně. Většinou letí volume doprava právě když hraje nějaké nebezpečná skladba (pro mě jednoznačně Thuderstruck od ACDC).
Když se jedu vyvětrat někam na okresku, tak hudbu vypnu, nebo hodně ztlumím - při jizdě pro radost chci opravdu poslouchat motor a auto. Na okruhu celý infotainment vypínám.

A styl hudby? Všechno - Klasika (spíš delší trasy a když jedu sám), na normální ježdění - deep house a trance, hity šedesátek, RHCP, RATM, System of a down, Gorillaz, Foo Figters, Pearl Jam, synthwave, techno...dle chuti. Taky podcasty a mluvené slovo.

Jo a zpívám si v autě - hodně a nahlas :)

Jediné, co neposlouchám nikdy a nikde je česká a slovenská hudební tvorba.

reagovat
St
Staromil
22. ledna 2021, 16:17
0

Abych nezapomněl, Viole díky za "nahození" dalšího inspirativního téma, jak je i vidět pod jejím příspěvkem, člověk se trochu zamyslel a třeba i zavzpomínal, projel internet... vůbec, vždy přijde na docela diskusehodné a zajímavé oblasti života autíčkářů...:-)))..

reagovat
Holofaust
22. ledna 2021, 16:43
1

ideální, když tě ve tři ráno zastaví policajti, řidičák hledáš po všech čertech, a z rádia ti začne hrát:

reagovat
Michal88
23. ledna 2021, 14:47
0

U mě spíš záleží na momentálním duševním rozpoložení... Umím jet jak debil u slowrocku (a jiných pomalejších skladeb) a naopak jako kliďas u speed a powermetalu nebo The Agonist či Arch Enemy (neumím to úplně zařadit do konkrétního žánru, tak pro ilustraci). Nejvíc, co mě umí uklidnit, tak jsou skladby, kde jsou prvky ze starších tradičních nástrojů, tzn. třeba Eluveitie s dudy Avantasia s některými skladbami s houslemi, Apocalyptica i když se jedná o rychlejší skladbu atd.

Jinak mám hudbu řazenou jak podle interpretů, tak pod interprety dle data vydání alb, ale ty největší pecky od každýho mám ještě ve zvlášť složce dle žánru (takže mám mix 1 - 2 - 3 atd.) A v každém kolem 30 písniček od různých interpretů dle rychlosti pro mou konkrétní náladu.

Hlavně co poslouchám jsou hard a slowrock a symphonic, melodic, power a speed metal.

reagovat
Michal88
23. ledna 2021, 15:16
1

Jinak interpreti, které poslouchám nejraději - Guns&Roses, Eluveitie, Accept, Powerwolf, Sabaton, Ancient Bards, Stratovarius, Sonata Arctica, starší Škwory (poslední 3 alba jsou jen recyklovaný Sliby a Lži s jinými texty), Landu, Agonist, Pink Floyd atd. a občas si dám i něco z country/folk/bluegrass, tzn. Nezmary, Kryla, Nohavicu, COP, Redla. Na flashce v autě mám celkem 300 hodin hudby, ale občas zapnu i rádio (zásadně rockový, tzn. Beat, RockZone a sem tam i RockRádio, když už je Marotha v prdeli, protože ten se nedá poslouchat), abych si občas rozšířil obzory, co je v beatovým éteru nový a třeba by se mi mohlo líbit (nebo pustí starou pecku, kterou si pak najdu a hodím na flash). Spotify a jiný online služby moc neberu, není nad "offline" poslech, protože nejsem závislý na netu. Na některých fachách je horší signál a stejně mohu tedy poslouchat.

ransom
23. ledna 2021, 17:32
0

Rádio mi do auta nesmí, krom občas (vzácně) Vltavy a ČRo Jazz. Mám sice ještě jednu oblíbenou internetovou stanici (St. Louis Classic rock), ale i tam občas hrozí nějaký nečekaný šok vyžadující okamžitý zákrok. Co do muziky by ideální do auta bylo třeba tuzemské Rádio Dixie. Hraje jižanský rock a moderní US country, absolutně bez reklam a žvanění. Jenomže ono bohužel vysílá zprzněný zvuk, protlačený kompresorem dynamiky a brutálně přebasovaný.
Poslouchám nahlas, abych z toho něco měl. Nikoli však tolik, abych neslyšel střelbu, nebo že mi policajt buší pendrekem do střechy.
Šustící muzika na hranici slyšitelnosti je mi odporná a v tom případě (třeba když nejedu sám) radši ticho.
Mám široký záběr oblíbené muziky, od hardrocku, některých forem metalu přes blues, jazzrock, moderní jazz, country, folk až k etnické hudbě a elektronice či minimalismu. Ale domnívám se, že mě muzika neovlivňuje v tom smyslu, že bych při klidné usínal a při divoké jančil. Muzika všeho druhu mi dává radost a pokoj. (Na druhou stranu, poslouchám často věci, které musejí druhé příšerně srát...)
Jako milovník muziky a věrného zvuku nepreferuju krutohustopřísně dunící subwoofery, ale co nejsrozumitelnější reprodukci při snesitelné hlasitosti.
Neposlouchám jednotlivé písničky ani playlisty, nýbrž výhradně celá alba, respektive v autě vždycky dlouhodobě sjíždím celé diskografie.
Muziku sbírám, takže toho mám nebpřeberně. Ale když už, tak třeba:


;list=PL3I1hmT4-LnDqrYNqyB7_EzbJNpIwE8rt&index=5




Když už tu někdo nakousnul Rusko, tak moje favoritka je Inna Želannaja:

reagovat
Oh!Gust
23. ledna 2021, 23:08
0

V lete som si na fajront púšťal túto, hneď Jumper veselšie rezal zákruty :D

;ab_channel=GipsyKUKI

reagovat
Le
LennyLeonard
24. ledna 2021, 10:20
0

Okamzite jsem si vzpomel na

Oh!Gust
24. ledna 2021, 11:58
0

Vďaka Budovi Spencerovi som sa k tejto pesničke dostal :D



Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Peugeot 307 JEN 60 000 NAJETO ,automat 2002
Peugeot 307 JEN 60 000 NAJETO ,automat

2002 rok výroby
107 koní výkon
1 600 ccm objem

Lincoln Town Car 4.6 V8 Signature 2003
Lincoln Town Car 4.6 V8 Signature

2003 rok výroby
239 koní výkon
4 601 ccm objem

Ford LTD Coupe 1971
Ford LTD Coupe

1971 rok výroby
260 koní výkon
6 590 ccm objem

Ford S-MAX Ford S-MAX 2,0 TDCi, 110 kW 2016
Ford S-MAX Ford S-MAX 2,0 TDCi, 110 kW

2016 rok výroby
150 koní výkon
1 997 ccm objem