načítám data...

Násilí na silnici - už jste ho zažili?

Volant a klávesnice mají doslova zázračný účinek. Jakmile je někteří jedinci třímají v rukou, nánosy kultury berou za své a zůstávají jen zvířecí pudy.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Tak schválně – kdo z vás nikdy za volantem nepronesl sprosté slovo? Kdo nepocítil touhu opustit vůz a dojít si pro toho %@$#~!!!, co právě bezdůvodně dupnul na brzdu nebo vám udělal myšku? A kdo z vás to skutečně udělal? Mikrokosmos kabiny auta mnohé z nás mění v neohrožené strážce spravedlnosti a obránce utiskovaných – rozuměj svého vlastního ega. Stačí malá chybička, a z neznámého účastníka silničního provozu se stává kretén, p*čus, a kokot, jemuž je nutno vysvětlit, jak se věci mají, a to klidně i ručně. Když do vás takový člověk strčí na chodníku, nanejvýš zvednete obočí a počastujete ho nepřátelským pohledem. Ale na silnici…?

Mám-li mluvit za sebe, dopravní frustrace ventiluju výhradně verbální formou – ideálně tak, aby mě dotyčný neslyšel – načež se snažím nahnat co největší vzdálenost mezi sebou a tím HOVADEM, CO BY MĚLO SAKRA OKAMŽITĚ VRÁTIT PAPÍRY A JEZDIT UŽ LEDA NA TŘÍKOLCE. Vychovávat cizí dospělé lidi mi připadá jako ztráta času. Kromě toho mám pud sebezáchovy. Silniční konflikty mají totiž tendenci eskalovat nečekaně rychle…

Ještě větší magor, než jsme doufali

Dobrý důvod, proč nenechat prchlivost cloumat naším majestátem, je ten, že nikdy nevíme, kdo v dotyčném voze sedí. Bylo by hezké, kdyby se za volantem nacházel rozumný jedinec, který vystoupí, uzná chybu, omluví se nám a pak oba spokojeně pokračujeme v cestě. Jenže na silnicích není nouze ani o jedince nepříčetné, zdrogované či nachmelené, ozbrojené, případně prchající před zákonem. 

Na takového řidiče v řekněme komplikované životní situaci narazil Stephen Cameron v roce 1996 na okraji Londýna. Kenneth Noye prožíval těžké období. Jakožto účastník jedné z největších krádeží zlata v dějinách – šlo o tři tuny zlatých prutů z bankovního skladiště Brinks-Mat – nejprve pár let sledoval, jak se kolem něj stahují mračna a komplici jeden po druhém mizí ve vězení nebo v márnici. Jako zázrakem se mu podařilo vylhat se z vraždy policisty v utajení, který ho sledoval, jenže pak bylo pár zlatých prutů nalezeno na jeho pozemku a musel si odsedět osm let. Když se pak dostal ven na podmínku, kroužili kolem něj nejen detektivové, ale i přeživší členové gangu, kteří zjistili nesrovnalosti v dělení kořisti. A v tomto rozpoložení se mu do cesty připletl Bedford Rascal s mladým párem v kabině. Došlo k malému ťukanci a řidič Bedfordu si vystoupil, aby od řidiče Discovery žádal vysvětlení. Místo omluvy obdržel několik ran nožem, jimž o chvíli později podlehl. 

Pravděpodobnost, že vám zkříží cestu zrovna lupič a vrah, samozřejmě není vysoká, ale nikdy nevíte. Mimochodem, Noye byl letos propuštěn na podmínku. 

Chyť mě, když to dokážeš

Pokud si nedokážete poručit, abyste rivalovi na silnici neukazovali prostředníček nebo paroháče a nečastovali ho šťavnatými přívlastky z otevřeného okýnka, vždycky je dobré si ohlídat alespoň volnou cestu k ústupu. Ve chvíli, kdy se z vozu vyřítí ploskolebec s páčidlem, byste možná rádi vzali svá slova zpět, ale už je pozdě. Šlápnout na plyn a vyklidit pole je jediné řešení, které zachrání když ne čest, tak alespoň život. Samozřejmě za předpokladu, že jste nenarazili na zvlášť zarputilý exemplář. Ten vás totiž začne pronásledovat. 

Naprosto bizarní situace nastává, pokud se takoví stíhači sejdou hned dva. Jako se stalo v roce 2015 na Floridě. Operátoři linka 911 obdrželi tísňové volání v rozestupu pouhých desítek vteřin. První znělo “někdo se mě snaží vytlačit ze silnice”, druhé “na silnici je člověk, co jede jako šílenec”. Upřesnění lokality potvrdilo, že volající žalují jeden na druhého. Účastník Robert Doyle ujížděl, v patách s účastníkem Candelario Gonzalesem, který byl odhodlán svého nepřítele pronásledovat až domů. V tuto chvíli se nám ještě Doyle může jevit jako jasná oběť silničního násilí. Jenže když skutečně došlo na zastavení obou vozů a vystoupení řidičů, měl už Doyle v ruce pistoli a Gonzalese bez okolků zastřelil. Výpovědi svědků byly tak zmatečné, že dodnes nikdo neví, kdo si na silnici začal ani jestli šlo o přiměřenou, či nepřiměřenou obranu.

Násilí bez hranic

Z médií by člově snadno získal pocit, že rájem silničních berserkerů jsou Spojené státy. Z Youtube se zase jeví, že jejich zemí zaslíbenou musí být Rusko – dejte si vyhledat ‚road rage Russia‘, a můžete se kochat dlouhé hodiny, dny a týdny. Něco na tom jistě bude, ale přiznejme si, že být Čechů tolik, co Američanů nebo Rusů, plníme nejspíš videokanály a stránky novin právě my. Stačí si vzpomenout na velmi čerstvý incident v Ústí, kde se tasily kolty jako na Divokém západě. A to prosím nešlo o nabušeného extremistu se zlatým řetězem, nýbrž o strejce v Dacii naložené dětmi (tady čuju možný důvod vnitřního pnutí). Jistě tak nejsem daleko od pravdy, pokud se domnívám, že zkušenosti se silničním násilím má velké procento z vás.

Takže dost bylo veselých historek z natáčení. Tato rubrika patří hlavně čtenářům. Zažili jste někdy na silnici pořádný výbuch vášní? A byli jste jeho cílem, nebo původcem? Svěřte se nám a my vás rádi politujeme či odsoudíme!

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

ma
martinw
23. srpna 2019, 07:37
0

Já se držím v klidu a spíš to komentuju : nepřekvapil, hele co dělá, týjo... a nadává za mě spíš manželka - možná jsme oba víc v klidu díky palubní kameře kterou máme vepředu i vzadu.

reagovat
ratan groch
23. srpna 2019, 14:35
5

Pekny flame si vytvorila, pani Zlokocka, pekny...

K pribehu len tolko: Ak v roku 1994 niekto vystupi z Bedfordu, tak velmi ine cakat nemoze... Kto si kupi Bedford??? Preco s nim nejazdi len v Arkansase, Missouri a mozno este tak v Utahu, aj to mimo miest s viac ako 5000 ludmi?

Moje zaciatky s road rage
su z 90-ych rokov, ked som si zo zadneho miesta v skodovke 105L neuvazene zatukal na celo (medzinarodne gesto vyjadrujuce pochybnost ci je adresat dusevne zdravy) autu, ktore nas predbiehalo a islo velmi agresivne, ludovo povedane "jak kokot". V aute sedeli dvaja chlapi, ktorym steroidy premenili telo na kopku svalov a v pripade ak pred tym mali v hlave mozog, tak im ho steroidy z hlavy bezo zbytku vytlacili. Zacala nerovna nahanacka, ked nas dva krat predbehli, jeden vyskocil z auta z bejzbalovou palkou rovno k nam. Svaly mu nastastie nedovolili bezat rychlejsie nez spiatocka na plny plyn. Vratil sa do auta a situacia sa zopakovala. Poznali sme okolie a mierili smerom na najblizsiu policiu, ale. Ich BMW s ciernymi foliami nemalo problem nas znovu predbehnut a zablokovat nam cestu. Zablokoval nas v kopci a ked znovu vyskocil spolujazdec z auta, tak na jeden moment jeho velkost sposobila lokalne zatmenie slnka. V jednu chvilu bol uz len asi len 2 metre od nas a mozno klamem, ale kvoli vystrekujucim steroidom sme museli zapnut stierace.
Trvalo to od prveho zatukania na celo minimalne 3 minuty, ale ten chlap bol nazureny rovnako, ak nie viac. Ked pochopil, ze nas znovu nedobehne, tak po nas hodil bejzalku a inak odolny plech kufra skodovky sa takmer pretrhol. Keby tu palicu hadzal smerom hore, tak vyleti na orbitalnu drahu. To toho hodu dal tolko sily, ze zrejme na moment precitol a uvedomil si, by v sirsom centre Bratislavy zrejme nemal zabijat 3 este vcera teenagerov a nechali nas potom utiect. Ludia z blizkej autobusovej zastavky na to pozerali a najodvaznejsi z nich by mozno po velkom prehovarani bol ochotni ist na sud ako utajeny svedok. Koniec 90-ych rokov v Bratislave bol miestami celkom drsny.
Dodnes nechapem ako je mozne, ze sa ani jeden z nas v aute neposral. Popravde, mozno som na zachod nesiel este par dni potom.
A poucenie: Absolutne ziadne. Dodnes sa dostavam do situacii, kedy zurim ja alebo zuria na mna. Nemyslim, ze je toho dramaticky menej alebo viac. Zijeme vystresovane zivoty a takyto druh ventilovania napatia tu bude aj v buducnosti.

Sprava z roku 2037.
Autonomne vozidlo Quing hou sa na 3 urovnovej dialnicnej krizovatke pred Viednou zrazilo autom cinskeho giganta Tesla. Po vzajomnej vymene dat spustila Tesla obrovsky DDoS utok (znamy z 10. rokov tohto storocia) na celu aplikacnu siet Quing hou v Latinskej Amerike. Situaciu musel nakoniec riesit az Council, ktory po 11 sekundach utok zastavil. Prve skody su vycislene na 197M juanov. (Klikni na dalsiu spravu: USA so spojencami zacal v Afganistane rozhodujuci utok na teroristicke jednotky Talibanu)
Takze ako vidite ani v buducnosti to nebude lepsie

vojtacz
23. srpna 2019, 07:53
0

Mě se cca 10 let zpátky stalo, ze z auta přede mnou vylezla plešatá hora testosteronu, začala na mě rvát ať vylezu ven, následně lomcovala dveřma a zakončila to ranou pěstí do bočního okna. Já vydesenej, sestra vedle mě taky. Důvod dodnes neznám, stál jsem za ním v odbočovacím pruhu a čekal až pojede.

Situace to byla nepříjemná. A je fajn že dneska se auto zamkne po rozjetí samo.

reagovat
BubaaCZek
23. srpna 2019, 08:14
2

Před pár lety jsem, jako spolujezdec, stál na červenou. Dlouho nic. Pak najednou zezadu pištění gum a malý, přesto znatelný, ťukanec. Řidič, 130kg, pomalu vystoupí a kráčí k autu za náma. Mladík se začíná pomalu utápět za volantem škodovky. Řidič se u škodovky zastaví. Kouká na mladíka, který je už opravdu jen velmi malinkatý a zbývají z něj jen vykulené oči, a obrátí zrak na svůj nárazník. Zjistí, že na nárazníku není ani škrábnutí, vrátí se do vozu a jedem dál ;)

reagovat
bitner
23. srpna 2019, 08:43
7

Vedeli jste, ze v Loganovi je pod podlahou kufru za rezervou takove misto, kam se vejde upilovana broka?

reagovat
PlusOne
23. srpna 2019, 08:53
5

Zpravidla nemívám potřebu si s ostatními členy silničního provozu něco "vyříkávat", nebo zuřivě gestikulovat, tedy pokud zrovna nejedu na motorce....je zajímavé, že jako motorkář člověk tyhlety přešlapy ostatních vnímá jinak, nevím, jestli je to tím, že je víc ohrožený (detto méně chráněný)....každopádně, jedna situace, kdy jsem opravdu lezl z motorky dolů, a šel pána upozornit, že mi opravdu měl dát přednost (vletěl do křižovatky z vedlejší bez zpomalení, a pravděpodobně se ani nerozhlédl...nebýt toho, že mi nechal dost místa na průjezd, jsme byli v sobě - tedy, já v něm...) skončila spíš komicky, starý pán ani nestačil vylézt z auta, když kolem nás projela policejní Octávka na majácích, z ní vystoupily dvě policistky, a že jely za pánem, všechno viděly, a že mu to vysvětlí....

reagovat
Ji
Jira24
23. srpna 2019, 10:10
2

Stalo se mi něco dost podobného. Po 250km na motorce 300m od baráku odbočovalo protijedoucí auto přes můj pruh doleva. Zastavilo, čumělo a těsně přede mnou se rozjelo. Ve svíci na předním kole jsem to netušíc jak poslal do protisměru a vyhnul se. Velkým zadostiučiněním bylo, že mi pak kamarád říkal, že hned za křižovatkou dostal řidič dvojku flastr, protože tam stáli benga kvůli řízení dopravy během průjezdu pelotonu závodu Brno - Bíteš - Brno. Co mě na motorce taky dost sere je potřeba blbečků sprchovat vás ostřikovačema, když jedete za nima. Naposledy kokot ve Felicii, který okno myl 30 vteřin v kuse. Bohužel jsem t.č. jel na 125ccm, takže to nešlo úplně rychle vyřešit :D. A v autě mě mega sere nepoužívání pravého pruhu a výrazné omezování ostatních účastníků ve stoupáních na D1. Ale tam se to dá vyřešit podjetím.

PlusOne
23. srpna 2019, 10:25
0

Jojo, ostřikovače taky miluju.... :-) Nejsem přesvědčený o tom, že to vždycky schytám schválně, ale jsou případy, kdy je to bez diskuze . zvlášť když po "umytí" skla ještě jede prostředkem silnice, aby mi jó zavazel...a pokud u toho navíc ještě ukazuje, že jsem "jednička", je to úplně bez pochyb.

beastar
23. srpna 2019, 10:36
2

Kurvy. Sice na motorce nejezdím. Ale snažím se motorkáře respektovat, pouštět atd. Už jenom proto, že fakt nechci nikoho zabít. Představa že mu pustím sprchu frajer se lekne položí to a blbě se bouchne... Lidi jsou prostě fkt dementi někteří. Tj asi jako lidem v metru neschvál podrážet nohy. A čekat kdo si rozbije hlavu...

PlusOne
23. srpna 2019, 11:07
1

Měl jsem vlastně ještě jeden incident, který dlouho nezapomenu...na motorce jsem jel Olomoucí směrem od RCO, a chtěl jsem se napojit na hlavní tah (Tovární->Velkomoravská), na křižovatce na mostě STOPka, tak zastavím, blikám doprava, dávám přednost, pomalu se rozjíždím, a řidič auta, které jelo za mnou, asi nechtěl čekat - zleva mě objel, a poslal to přede mnou do pravého pruhu, prostě mě natvrdo zavřel.... mě to stálo leknutí, pána novej plastovej kryt a sklíčko na levé zrcátko. To je taky jediný případ, kdy jsem ho někomu schválně rozflákal...

Pochtli
23. srpna 2019, 09:21
2

Asi nejhoršího debila na silnici jsem potkal kus od domova, kdy se hrkal (zřejmě schválně) roomsterem tachometrových 30 a vychutnával si, jak to malý placatý kabrio musí jet potupně za ním. Jakmile byla konečně možnost, tak jsem ho předjel s poklepáním na čelo a jel dál až k vjezdu do garáží. Kde se vzal, tu se vzal on, vylezl z auta a hned co mám za problém, že mi rozbije hubu. Jen jsem mu koukal do očí a snažil se udržet na uzdě. Pak lezl zpět do auta. Při poznámce, že neměl jet tak nepřiměřeně pomalu a měl jet ke kraji aby nepřekážel, tak okamžitě vyletěl z auta, chytl mě (už sedícího v autě) a tvrdil, že má problém s autem (to určitě, když byl v cuku letu za mnou). Až po ledově klidným (vevnitř to hodně vřelo) "jste normální?" a zopakování mě konečně pustil a zalezl to té své hnědé kraksny.

Naštěstí pro mě i pro něj jsem si v tu chvíli vůbec nevzpomněl, že mám v tašce vedle boxera a kudlu, pak nevím, jak by to dopadlo.. Blbý pak bylo, že se tím člověk užíral variantami "kdyby" další dva dny a možná by se mi asi víc ulevilo, kdybychom se tam prostě trochu zrubali. Bohužel pro mě tam nebyly nainstalované kamery, jinak by měli policajti co na práci.

reagovat
ReVolte
23. srpna 2019, 09:27
0

V standartním autě jsem více expresivní na účty ostatních účastníků provozu, ale v kabriu se staženou střechou je to více bezprostřední a na očích, že své soukromé nadávky držím na uzdě.

Možná by všichni měli jezdit MX-5 a agresivita ustoupí :D

reagovat
Pochtli
23. srpna 2019, 10:03
0

Věř mi, neustoupí :oD

fortress
23. srpna 2019, 09:34
4

Jsem klidnej řidič asi jak s fyzickou tak i kW převahou, přesto mám v kufru menší bejsbolovou pálku a chvilku jsem vozil i omalovánky s pastelkama kdybych zase potřeboval situaci deeskalovat.

reagovat
Inženýr
23. srpna 2019, 14:25
0

S těma omalovánkama jsi mi udělal den, Fortressi. :D Díky!

Mimochodem, použils je někdy?

sp
spooon
23. srpna 2019, 21:28
0

asi sem natvrdlej, co je myšleno omalovánkami?

whitenight
25. srpna 2019, 20:18
0

@spooon takový obrázky, co musíš sám dovybarvit

sp
spooon
26. srpna 2019, 21:20
1

tak to není žádný přirovnání, OK :-D

J.K.
23. srpna 2019, 09:58
0

Za pleskolebce s páčidlem klobouk dolů ZloKočko! Rozesmál jsem se na celý kancl.

A vlastní zkušenost? S lehkou agresí se setkávám často od doby, kdy řídím GT prémiové značky. Stačí se při zelené na semaforech o pár vteřin zdržet a už slyším klakson za mnou stojícího vozu.

reagovat
krab
23. srpna 2019, 10:01
0

Já jsem to možná u podobnýho tématu už kdysi psal .... v zásadě se mi nestalo nikdy nic a ani na ostatní nenadávám, spíš furt sleduju co se děje a kdo se mě zrovna chystá zabít... Třeba včera koukám jak puk, když na dvouproudovce směrem k Mostu jede protisměrem černý X5, předjíždí něco co jelo pravým, ale on se v té své krabici poněkud ani neuměl vejít do svýho levýho pruhu a přečuhoval. A to je vůbec nectnost ... už s tím leta intuitivně počítám, ale lidi obecně jezdí uprostřed silnice. Čím menší silnice a čím víc zatáček, tím větší šance potkat auto v protisměru co si to zkracuje zatáčku prostředkem, i když nejede zdaleka tak rychle, aby musel. To jsou ty situace, kdy jede po okresce 70, bojí se že to nevytočí ( přitom by mohl jet třeba i 90, ale nemá ten odhad) , špatně zvolí brzký apex (vždycky by měl pozdní) a končí na druhé straně za středovou čárou.... A stává se to bohužel i motorkářům.

Jinak jeden stresující incident se mi stal před lety, kdy mě regulerně na R7 bezdůvodně vybržďoval policajt v civilu (ukazoval pak placku) a pak si zastavení rozmyslel a ujel dál... To byl jedinej zatím naštěstí případ střetu s vyšinutým jedincem. To ve mě tehdy hrklo tedy, protože jsem netušil co jsou některý lidi zač.

A pak taky mě asi 2x zachránilo od nehody to, že se ještě radši rozhlídnu než vjedu do křižovatky jakmile padne zelená. Občas prostě jede střelec na hodně červenou a je to pak na hraně...

reagovat
PlusOne
23. srpna 2019, 10:19
0

Na motorce je totiž docela problém, zejména pokud to tam neznám, zvolit správně průjezdovou rychlost - a když v půlce zatáčky zjistíš, že jseš moc "dlouhej", musíš utlumit pud sebezáchovy, a víc se položit - jenže většina lidí instinktivně hrábne spíš po brzdě, čímž si motorku v zatáčce rovná, a je tak ještě delší. Stalo se mi v začátcích několikrát, a měl jsem vždycky kliku, že proti mě nic nejelo...

PlusOne
23. srpna 2019, 10:22
1

..mluvím tedy o pravotočivých zatáčkách, řezat levotočivou, když do ní nevidím, může jenom sebevrah. Nicméně i tak se mi občas stane, že když zatáčku kroužím středem svého pruhu (u krajnice většinou v zatáčce bývá bordel, na kterém fakt uklouznout nechceš), moje helma se ocitá nebezpečně blízko protijedoucích vozidel. Čím je silnice užší, tím horší pocit to je...

krab
23. srpna 2019, 10:25
2

Já vim, na tý motorce se mi to párkrát povedlo taky. Pomohlo mi absolvovat pár kurzů s člověkem co učí na motorce lidi jezdit. Hodně mi to pomohlo. Takže to já se těm lidem neposmívám nebo tak... není to sranda jet správně na motorce hlavně úsek co neznáš. Ale občas vidím, že ti motorkáři (někteří) si to neuvědomujou a střihají takhle špatně jednu zatáčku za druhou.... Ono to je o odhadu, použití plynu, pochopení, že se zatáčka musí jet pod plynem atd... člověk se to upřímně řečeno sám nenaučí

PlusOne
23. srpna 2019, 10:57
0

Nějakej 1:1 kurz člověka asi fakt posune nejdál...kluků, co tohle nabízejí, je dost (a zpravidla si to nechají i dobře zaplatit, nicméně je to investice, která se vrátí), levnější varianta jsou kurzy pro menší skupinky na okruhu, ať už Učme se přežít nebo Silniční Motoškola....fakt to člověku dá hodně, a hlavně ze začátku by to měla být povinnost, než si člověk vypěstuje svoje (leckdy ne úplně správné) návyky, těch se pak zbavuje o to hůř...

PepaSFI
23. srpna 2019, 19:54
0

já obecně proti motorkářům nic nemám, je mi fuk že jsou často mnohem rychlejší a že se protáhnou kolonama. Trochu mi vadí když někdo blbě předjíždí, to platí i pro auta. Kilometr prázdný silnice a on mi to pošle půl metru před auto. Pak je to to zmíněné přesahování do protisměru. To fakt někdy hraničí se sebevraždou, vážně nechci mít něčí helmu ve skle. A ještě jedna věc. Motorkáři, nesviťte dálkovýma! Je to blbý, je to bezohledný, je to arogantní. Nejste líp vidět, jste jen víc vidět. Víc než je snesitelný. Oslňuje to zepředu, v zrcátku je vidět jen zářící flek, není poznat jak je to rychlý, jak je to velký, kolik toho je. Vpodstatě je to přístup ve stylu " teď jedu já, všichni mi táhněte z cesty".

PlusOne
23. srpna 2019, 20:19
0

PepaFSI: Naprosto souhlasím, a děkuju za takový přístup a pohled na věc. Když začala svítit i auta, motorky, které do té doby jako jediné svítit musely, se začaly mezi auty ztrácet. Proto někteří jezdí s dálkovým, ale je to hovadina, přesně kvůli tebou popsaným důvodům.

ro
rock
23. srpna 2019, 10:04
4

Nadávám minimálně a při setkání s kreténem se držím toho, co zmínila Zlo Kočka: položit mezi mne a toho dotyčného co největší vzdálenost v co nejkratší době a je mi jednou, jestli zmizí vpředu nebo vzadu. Důležité je jenom jedno: pravděpodobně mu to dřív nebo později nevyjde a až ta situace nastane, nechci být u toho.

reagovat
ro
rock
23. srpna 2019, 10:10
1

...vlastně ne, jednou jsem se neudržel: při jedné vyjížďce na kole se mne pokusil zabít autobusák. Stálo mi za námahu dohnat ho o pár kilometrů dál ve stanici, kde měl pauzu a povykládat mu tolik nehezkých slov, kolik jsem jich nevyslovil od začátku života až do toho okamžiku v souhrnu.

reagovat
beastar
23. srpna 2019, 10:25
2

Hmm já sem fakt hodně v klidu. Hodně chyb a věcí přejdu. Nemám 130 kg ani 2.05m ani plešatou hlavu a řetězy. Nicméně ruku i nos zlomit umím. Musím ale dát za pravdu článku... O tom zda se umiš prát to často není. Protože to není fér a kvér a kudlu neustojí nikdo. Vozím teleskop, vozím tejzr právě proto, že nikdy nevíš co vyleze za naprostého debila.

Zážitků mám mraky. Co ale nejvíc nesnáším. Debily co zbytečně troubí a školí ostatní. To mě opravdu rozruší:)) A právě proto jak tady píše Pochtli. Abych si nemusel říkat, co by kdyby, tak když mě někdo sere prostě k němu jdu. A zeptám se co je. Pokud neujede a prostě záleží na situaci. Když vidím frustrovanýho dědka ve služební dodávce nic s nim neřeším. Vše je jasný.

Skutečnou bitku sem na silnici zažil dvakrát. Naštěstí došlo fakt jen na fér ruce bez tahání pálek atd. S jedním z těch lidí sem dodneška v kontaktu:D Znáte to ty m$#ko bum bum... Po minutě nám to došlo... A nastalo známé...ty vole sorry...já dneska bla bla... Nezajdes někdy zaspárovat.... A fakt sem tam zajdem... Poslední zážitek ze včera... Jede cyklista v pruhu pro auta... Levém. Opálený mladý klučík v bílém tílku. Jede rychle jak hovado... Samozřejmě ukázat kam se neobtěžuju. Tak v pravem zpomalim aby moh predeme a přejet do cyklopruhu. No co myslíte? Čumí na mě. Neukáže nic. Tak zrychlim a jedu kolem mě. A jen tak mimoděk slyším jak říká jeď do p××e s tim pekáčem, kkte... Což sem dle jeho představ slyšet neměl. Tak sem mu ten cyklopruh bloknul. Chtěl sem se ho zeptat v čem má problém.... No a on ujel:) Jel teda fakt rychle myslim, že na Giro by to stačilo. Pokud to tu čteš ty hnuse z toho kola.... Nauč se na tom jezdit.

Nicméně násilí na silnice nepatří. Když mužu ujedu, neresim, nenadavam, nepletu se.

reagovat
Pochtli
23. srpna 2019, 12:39
0

Na to troubení je tady kupodivu poměrně dost alergických řidičů, jenže jak jinak někomu sdělit, že je debil (typicky nedání přednosti, nepozornost, šnečí závody kamionů, jízda v prostředním ze tří pruhů..) nebo mu na semaforech/na křižovatce trvá půl hodiny , než najde řadičku a odhodlá se zařadit jedničku?

J.K.
23. srpna 2019, 13:35
4

Jsem přesvědčen, že je třeba striktně rozlišovat mezi troubením pro větší bezpečnost = troubením ve významu "Pozor nebezpečí!" a tím ostatním. Totiž troubením ve snaze vychovávat.

Pochtli
23. srpna 2019, 14:28
0

Jenže zatroubit (a aspoň trochu si ulevit) je bohužel ta jediná věc, kterou můžu udělat při střetnutí s ignoranty, rádobyřidiči a debily. Nejsem čuně, abych někoho vyblokoval nebo vybržďoval.

Bavoraczech
23. srpna 2019, 14:52
2

Koupil jsem domek u vedlejší silnice s běžně malým provozem. Zatím tam ještě nemám bránu s elektrickým pohonem, takže musím zastavit u krajnice, vyhodit blinkry a jít si otevřít bránu. To si nedovedet představit, kolik troubení, poklepání na čelo, nadávek a fakáčů jsem za poslední čtvrtrok zažil. Prostě vole potřebuju jet s tim kamionem nebo vytuněným Golfem přes tu tvoji ulici 80 a ty blbečku si tu zastavíš a jdeš si jako parkovat na ten tvuj za*ranej pozemek před barákem? To neee, to se nedělá!! to tě musím vytroubit aby sis pamatoval, že si u sebe před barákem parkovat nebudeš :D

ma
martinw
23. srpna 2019, 15:02
1

no hustější je když řidiči nadávají účastníkům dopravní nehody, čeká se na policii a do toho každý pátý řidič pořvává z okna - uklidte si to pryyc co delate jako to neumite ridit... bez ohledu na to kdo byl vinik nebo obet...

Inženýr
23. srpna 2019, 21:20
2

Nevím jak vy, pánové, ale já nikdy neviděl lepší textové znázornění rvačky než-li ''m$#ko bum bum''.

Beastar prostě umí. :)

martin_100
24. srpna 2019, 11:30
2

Bavoraczech - jo to znam. Znam vydechla mi 19ti tuna. Přijede odtah s majákama, kokem auta nahází kužely já mam za autem trojůhelník. Rovnej širokej úsek, zasahujeme ani ne půl metru do pruhu. Při zvedání auta na vidle a sundavání kardanu tolik troubení, fakáčů a nadávek....
Asi to tam kuplujem na odtah jen tak pro svou potěchu že jo.....

Inženýr
24. srpna 2019, 12:25
2

martin_100: Tohle taky nepochopím. Holt lidský kreténismus a nulová ohleduplnost.

Na druhou stranu, když jedu ve špičce domů a vidím blbečky jak stojí a dlouho blokují celý pruh, protože si po ťukanci prohlížejí neviditelné poškození, taky někdy zrudnu.

Do mně už párkrát ťukli kvůli nepozornosti v koloně. Vždycky jsme vystoupili, obhlédli to, můj nárazník v pohodě, tak jsme si podali ruce a za pár vteřin jeli po svých.

Ale takhle jednou když jsem večer jel z práce - tři pruhy, špička, a pak po čtvrthodince šnečí rychlosti vidím jak se ťukli dva auta a blokují celé dva(!) pruhy, tak to je moc i na mně. Prostě ten uprostřed asi přejížděl do vedlejšího pruhu, trochu se ťukli, a namísto toho aby to alespoň postavili za sebe to nechali tak jak to bylo, a pak tam stáli jak kokoti a dívali se na to s mobilama v rukách. Tohle člověka nasere.

J.K.
26. srpna 2019, 11:19
0

Pochtli: Dnes cestou do Prahy jsem si taky zatroubil. Na řidiče dodávky v protisměru předjíždějícího kamion. Řidiče, který mě donutil dopnout na brzdu a sjet dvěma kolama do trávy, abychom se nesrazili. Jakmile jde o život, troubím. To považuji za případ "Pozor nebezpečí". Ano, je v tom i agrese, ale zároveň jde o signál všem kolem, že na místě právě vznikla nebezpečná situace.

martin_100
08. prosince 2019, 19:36
0

J.K. jak to kdysi říkal známej. "Já netroubim. Já narážim. Od čeho ten nárazník taky je že." :-)

Vavris Vavrisovic
23. srpna 2019, 10:49
2

Já jsem schizofrenik. Za volantem nadávám ostatním do %@$#~ anebo %´ˇ;!đĐ[đ€ , ale reálně je pak stejně pustím / uvolním jim místo / nevytroubím / objedu... Zřejmě proto jsem nikdy žádný road rage nezažil.

teda, minulý týden jsem k němu měl blízko, když jsem za Olomoucí na D1 ve zúžení měl tu čest potkat nějakého polského čuráka v kamionu, který záměrně blokoval ZIPování tím, že přejížděl do levého pruhu.

reagovat
PlusOne
23. srpna 2019, 11:02
0

Tak to je kapitola sama pro sebe, nezřídka to dělají i řidiči osobáků, když tohle budu chtít zažít, pojedu do Olomouce na kruháč u Globusu, směrem od Ostravy/Prostějova je tam permanentní kolona, a vždycky se najde debil, kterej buď naschvál najede do levého, a blokuje ho (vyjede z řady, pak jede pomalu současně s pravým, a až na konci hodí pravej a myšku před auto, který ho pustí), anebo to natvrdo zašlápne kilometr před zúžením, dá pravej, a čeká, kdo ho pustí...

Pochtli
23. srpna 2019, 11:03
0

Tyhle kriply s kamionem taky miluju. Pak ještě jedou celou dobu v zúžení prostředkem. Na dálničních zúženích by měli PČR sledovat provoz povinně a ne měřit rychlost v Horní Dolní..

Ul
Ultim
23. srpna 2019, 11:36
1

Jo a až tam pojedeš v 10 večer náhodou 90km/h tak tě pěkně vyhmátnou, protože sis dovolil jet o 10 km/h víc než je tam dovoleno = ukrutný pirát, kterého je potřeba potrestat.

martin_100
24. srpna 2019, 11:34
0

Potchli - víš proč hezdíme ve zůžení prostředkem?
Aby se vedle nás nesrali dodávkáři a široký suvkaři co se tam nevejdou a akorat nám to orvou, urazí špígl a zmizí.

Ev
Evlo
24. srpna 2019, 14:25
0

A to jsi ho jako nemohl objet po trave nebo co? Jako zas neprizpusobeni auta realite ...

Pochtli
24. srpna 2019, 16:27
0

martin_100: Normální osobáky doufám (dle tvé filozofie) pouštíš.. Na druhou stranu suv a dodávky většinou za chvíli pochopí, že se tam prostě nevejdou a zařadí se. Nepočítám těch pár podnikatelů, co prostě musí projet za každou cenu.

beastar
25. srpna 2019, 14:12
3

Nechápu proč zrovna podnikatelů. Typická Česká postbolševická výchova kdokoliv má nový auto a chová se jak dmnt musí být podnikatel? Co když to je třeba nějakej hejhulák z pojišťovny? Soudce? Fízl? Zaměstnanec Lidlu co podedil a koupil ojetou X5?;)

Pochtli
25. srpna 2019, 21:52
0

Všimni si, že to většinou jsou nový (do cca 5 let) velký SUV renomovaných značek, ve kterým sedí chlap kolem šedesátky..

Ju
Junior
27. srpna 2019, 00:11
0

drahý auto a ještě tě má v piči. chápu, že nasere

liška
23. srpna 2019, 11:45
2

Ja se teda obcas neudrzim, typicky D1 kopec kyvalka z Brna na Prahu - tri pruhy a vetsina vemen vzdy v prostrednim. To pak predjizdim pravym a na vsechny troubim. Efekt to ma ale malokdy. Vetsina lidi mi stale tvrdi ze kdyz jsou 3 pruhy tak krajni pravej je jen pro kamiony.

reagovat
Ev
Evlo
25. srpna 2019, 23:37
1

Vsak ten vpravo je turbo pruh, i je to na te znacce nakresleno tak

BigBen
23. srpna 2019, 12:00
1

Když jsem viděl nadpis článku a vedle Zlokočku s montpákou, tak jsem očekával story jak někomu rozmlátila hlavu :-)

reagovat
STANLI
23. srpna 2019, 12:27
0

Z jedné noční cesty, kdy jsem mimo civilizaci potkal ve tmě asi 15 puberťáku lehce pod vlivem, kteří se mi snažily vlézt do auta a odmítali mě pustit, jsem si "odvezl" avulzni frakturu malíčku :/ a to jsem se snažil jen vysvětlit, že chodit ve tmě v tmavém přes celou silnici není dobrý nápad. Operace a 4 měsíce mimo... A PČR případ odložila......

reagovat
Bavoraczech
23. srpna 2019, 14:56
0

Chtěli do Alfičky? Tak to je milý na druhou stranu :-D. Mně furt někdo kreslí na kufr prstem něco jako Pi + Ču = ♡

STANLI
28. srpna 2019, 12:39
0

No v ty době korejský liftback :D do toho se nechtělo pořádně ani mě :D ale byl z nutnosti...

Po
Pospis
23. srpna 2019, 13:45
0

Ale mám na tyhle agresivní kluky smůlu.

Denně mě někdo předjíždí když v protisměru je náklaďák, (říkám tomu silniční trojka). Nebo to samé v protisměru.

K nadávání za volantem

V autě používám oblíbené Panebože jeď, prosím jeď.

Měl jsem zlozvyk, že jsem na lidi troubil, když mě ohrožovali, v kombinaci se zablokovanými koly. Ale to troubení je kontraproduktivní, lidi se lekají…. Tak na to seru.

Na motorce nenadávám vůbec. Nasadím helmu a jsem klidný a soustředěný.

Nicméně mě deprimuje, když jedu v koloně( na motorce) 90 km/h a týpek ve služební oktávce jede metr za mnou. Většinou ho pustím před sebe. A pak si ho předjedu když potřebuju. (jsem sráč).

reagovat
BigBen
23. srpna 2019, 14:02
0

To mi vadí i v autě, když se mi lepí na prdel. Hlavně frajer si neuvědomuje, že když ty na motorce budeš muset prudce zabrzdit, tak on takovy brzdy nemá. Takže ty budeš pravdopodobně mrtvej a on v kriminále - až tě přejede...
Já nevim proč ty Octaviatici potřebujou někomu dokazovat, že jim to jede.

Inženýr
23. srpna 2019, 14:22
2

BigBen: Aniž bych měl nejmenší snahu obhajovat lepící se silniční odpad, s těma brzdama jsem si vždycky myslel že je to v naprosté většině motorka, kdo hůř brzdí.. Řekl bych, že je to kvůli menší styčné ploše.

PlusOne
23. srpna 2019, 14:50
3

Mně na motorce stačí zavřít plyn, a motorka začne dost razantně zpomalovat - a to mám čtyřválec. Zadní brzdové se přitom samozřejmě nerozsvítí. Jízda metr za motorkou je hazard.

BigBen
23. srpna 2019, 15:40
0

Inženýr: S ohledem na váhu bych si myslel, že motorka obvykle zabrzdí dřív než auto. Jasně, asi bude záležet co s čím porovnáváme. Stejně tak jako mezi autama jsou rozdíly tak i motorky budou brzdit různě.

PepaSFI
23. srpna 2019, 19:09
2

největší rozdíl je v tom že u auta když zabrzdíš, tak jediná starost je abysis neobtisk zuby do volantu. Jinak se můžeš u toho třeba škrábat na kulečníku, ono to pořád bude víceméně rovně a když to zastaví, nespadne ti to na nohu. Ale motorka při intenzivním brzdění vpodstatě balancuje na předním kole a sebemenší odchylka znamená velkou pravděpodobnost pádu.


A jinak souhlas, lepení na zadek je debilní úchylka. Zřejmě způsobená tím že lidi jsou dementi kteří se nenamáhají myslet ani na pár sekund dopředu, kteří mají nepřekročitelnou hranici světa na špičce vlastního nosu. Možná taky jedna z věcí které se řadí pod souhrnné označení "syndrom malýho ptáka". Já to vůbec nechápu, vždyť mezera vpředu je hlavně moje pohodlí, moje rezerva na řešení situací. Vždycky budu mít radši dvě sekundy než tři desetiny.
Bohužel, jsou lidi co tak daleko neuvažují. S jedním takovým bohužel jezdím do práce. Tuhle se nalepil na kolegyni co jela před náma a brblal. A když zpomalila u houfu dětí z tábora, nalepil se snad na metr a prskal že za jízdy se má používat plynový pedál. Tak jsem mu řek že kdyby to někdo udělal mě, tak zastavím a vykropím ho hasičákem. A co by jako dělal, kdyby se některý to dítě rozhodlo vlézt do silnice a auto před náma by muselo na brzdy. Koukal na mě jak kdybych mu rozšláp barbínu. A pak ještě dostal vynadáno od té kolegyně, že jsou prostě místa kde rychleji nepojede ikdyby jí vjel až do kufru.

yellec
23. srpna 2019, 20:50
-1

Kdysi to testovali v Motohousu. Motorka (nepamatuju si která) Báwo M3 a Octavka RS. A výsledek byl že z vysokých rychlostí do cca 100km/h brzdila nejlíp motorka, ale o fous. A pod stovku brzdily líp auta. A překvápko bylo že RS brzdilo líp jak M3.

PepaSFI
24. srpna 2019, 19:35
0

ale to platí v testu, v kontrolovaných podmínkách. Na silnici, při nouzovém brzdění ten motorkář bude mít plný ruce práce aby to nepoložil kvůli troše písku nebo výtluku.

Bavoraczech
23. srpna 2019, 14:39
0

jednou se mi stalo, že jsem jel po hlavní na známém úseku a zprava se přiřítilo auto, ignorující jak stopku tak to, že přijíždí z vedlejší a prostě přede mě vjela tak, že jsem byl i při mohutném sešlápnutí brzdy rád, že jsem to ubrzdil. Dotyčná ihned odbočila na nejbližší čerpací stanici, kam jsem shodou okolností taky jel. z auta vystoupila s partnerem, který šel tankovat jako by se nechumelilo. Tak jsem ještě trochu v šoku zahájil dioskusi slovy "Co to jako bylo?" a místo omluvy jsem dostal ještě slovní nakládačku od arogantního partnera řidičky ve smyslu abych se staral o sebe jestli nechci mít zmalovanej xicht.

reagovat
beastar
23. srpna 2019, 14:51
1

Ty vole:D Samozřejmě sem u toho nebyl, ale jako co si dělal? Já bych do něj i na ty pumpě skočil snožmo... Kdyby semnou mluvil takhle. Jak říkám sem v klidu, ale když se někdo chová jak kkt a vyhrožuje zmalovanim ksichtu...tak ať se ukáže.

Ok na pumpě kamery atd. Možná proto byl ten cápek tak drsnej. Mám zkušenost že odeme lidi odchází a nadávaj když jdu k nim. Nejčastěji takový ty co mají potřebu vychovávat... Mnohdy se ještě diví když si k němu dojdeš a ptas se co mu mrdá...

Bavoraczech
23. srpna 2019, 15:01
2

Jsem moc klidná povaha asi... Nějakou dobu jsem přemýšlel, jaký by to bylo, kdybych to nedobrzdil a narval to do ní z boku. Tehdy to auto stejně bylo na dojetí a za půl roku jsem ho šrotoval. Mohl jsem alespoň dostat něco na pojistce a paní mohla být ponaučená že jako na stopce se brzdí a kouká kolem sebe.

BigBen
23. srpna 2019, 16:25
2

Kámoš takhle jezdil s Multikárou. Moc mu to nebrzdilo, takže párkrát někomu obtisknul přední nárazník (traverzu) do dveří.

Da
DavidS
23. srpna 2019, 15:09
1

Na D10 me dojelo vysokou rychlosti cerne BMW a ridice asi dost popudilo, ze si dovoluji jet v "jeho" levem pruhu pri pedjizdeni nakladaku. Mel jsem na tachometru pres 140 ale asi hostvalo, ze nechci jet jeste rychleji nebo co a zacal na me najizdet a zurive blikat. Dokoncil jsem predjeti a zaradil se do prava. On jel soubezne se mnou vlevo a porad neco gestikuloval. Nakonec jsem se neudrzel a ukazal mu prostrednik. To byla chyba! Od ty chvile jel stridave prede mnou a za mnou a kdyz videl, ze chci sjet, rychle to strihnul taky za cala me pronasledovat. Rikal jsem si, ze kdyz projedu mestem a zjisti ze jedu dal kamsi do prdele tak ho to prejde. Omyl. Zacalo byt jasny, ze me fakt pronbasleduje a je mu jedno kam az jedu. Od ty chvile jsem se zacal bat a prestalo mi to myslet. Misto abych zavolal policii nebo se vratil do mesta a zastavil pred policajtarnou jsem se upnul na myslenku, ze utecu k sobe za branu a tam ho nepusti psi... Odbocku k baraku mam za zatackou a je to takova nenapadna cesta. Povedlo se mi to tam strihnout tak, ze to nestih a projel. Dal je to uzky a otocit se da az na navsi, takze jsem vedel ze mam chvilku casu. Dost na to, abych dobeh do trezoru. Nevedel jsem co je zac ani co ma u sebe a byl jsem odhodlan, v pripade ze bude u vrat, nedat mu sanci. Ale nebyl tam, tak jsem se sel podivat do cesty. Uvidel jsem ho, jak stoji za krizovatkou a rozhlizi se. Porad mi to nemyslelo, takze misto abych si ho vyfotil nebo se na nej vykaslal, tak jsem se vydal za nim. Hrdintvi ho opustilo a zacal se zamykat. Sedel tam malej obtloustlej veprovej ksicht v prouzkovany kosili....

reagovat
Woyta
23. srpna 2019, 16:11
0

No mnozí to už asi ve zprávách viděli ale těď jsme měli v Hořicích exeplárního idiota. Ignoroval uzavření silnice , ignoroval pořadatele závodu, jednoho i svezl na kapotě. A se slov, že mu jsou nějaké závody u prdele a jede do města na nákup, vyrazil v protisměru na závodní okruh kde se zrovna jel závod nejvyšší kategorie motocyklů. První skupina jezdců ho velmi těsně minula. https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/motorsport-motocyklove-zavody-irrc-horice-policie-osobni-auto-incident-kralovehradecky.A190819_140957_hradec-zpravy_tuu

reagovat
Ul
Ultim
23. srpna 2019, 18:26
0

http://www.nsfwyoutube.com/watch?v=EQELefJ0q3E

Se pak nedivme, že když toho dementa vytáhnout z auta, tak než dojede policie, tak mu ten dav vymlátí všechny zuby.

ransom
23. srpna 2019, 19:49
0

Pro všechny případy mám za oknem kameru a na dosah ruky teleskop a pepřák. Za třicet roků jsem se ale s žádnou (ani slovní) přestřelkou nikdy nesetkal. Sám se snažím nikomu nepřekážet a nikoho nesrat a kdo se pokouší srát mně, ten mi může políbit prdel a zakukat. Svět je plný debilů a nevím proč se kvůli nim rozčilovat.

reagovat
Mrkef
23. srpna 2019, 20:39
12

S kolegou projíždíme přes Letnou směrem na Hradčanskou v levém pruhu rychlostí okolo 70km/h. (Nebyla Blanka) Celou dobu na nás natlačený Passat. Pravý pruh plynul okolo 50km/h. Od půlky rovinky začal problikávat a troubit. Finále nastalo na křižovatce u Hradčanské kde padla červená a my byli v první řadě. Manager v košili v tu chvíli vyskočil z auta a šel něco vysvětlit kolegovi za volantem. Netušil, že kolega je velký psychopat, který stáhl dobrovolně okno. Po pár nadávkách od manažera a nabídce zda nechce z toho vytáhnout. Kolega se v tu chvíli již neovlád a chytil ho za kravatu, kterou následně prudce stáhl dolů. Manažer si dal tvrdě bradou o střechu vozidla. Kolega ale držel kravatu dále, zařadil 1. rychlostní stupeň, opřel se o dveře a rozjel se. Manažera pustil do světa asi tak ve 20km/h uprostřed křižovatky. Ten provedl nějakou akrobacii a dál nevím. Jak mi vždy říkal kolega: Neser lidí!

ransom
26. srpna 2019, 11:53
0

To je hezká příhoda. Brácha vyprávěl podobné, když dělal tramvajáka. Tam se nejspíš k podobným situacím dá přimotat nejsnáz. Jako ostřílený rváč měl vždycky převahu a někdy i vděčné publikum. Zdrhnul prý jen jednou, když se mu do tramvaje nakýblovalo na Štrosmajráku kolem třiceti Baníkovců mířících na Spartu.

sp
spooon
23. srpna 2019, 21:56
5

no vtipný je, že drtivá většina komentářů popisuje, jak bylo ublíženo jim :-D

Ale vcelku vzato si myslím, že to tu je celkem klidný. Občas se nějaký dement najde, ale není jich mnoho a já je raději nechám předjet a jet doprdele, než to pak řešit. Připadně jim ujedu, většinou se mi daří, vlastně vždy se zadařilo.
Jako onehdá, když sem jel s MX-5 a nějaký yntelygent ve Fabce s dírou ve výfuku na mě soustavně najížděl. Nechal si mezeru, pak to rozjel a zabrzdil asi metr za mnou. Předemnou auta, tak sem zastavil na zastávce a ať si jede. A ten dement zastavil taky a začal vystupovat. Tak sem počkal, až bude tak metr od auta a odpálil sem to pryč. Než se rozjel, zmizel sem v postraní uličce a už sem ho neviděl.

A abych na sebe taky něco prásknul, pěkně čerstvýho, tak slyšte. Včera sem jel se starým D tranzitem s matrošem (asi půl tuny) přes Ještěd domů. Strana od liberce, a hned za parkingem u Lanovky autobus. Kdo zná, tak ví, že jde předjet tak na 2-3 místech a to je ještě potřeba celkem dost výkonu. No jenže ten autobus jel asi 30, no hrůza. A na jedný skoro rovince zpomaluje a dává blinkr (pouští mě). Řeknu si super, tak zřejmě vidí, že nic nejede, tak jedu (já tam moc neviděl). Podřadím za dva, turbo mocně kvílí, házím levý blinkr a předjíždím. No a v půlce předjížděcího manevru proti mě motorky. No naštěstá bus zajel půlkou do lesa, a ještě k tomu skoro zastavil, tak sem to dal. Ale řeknu vám, fakáče od motorkářů byly zasloužený. Jak já to nemám rád, a když tam JÁ nevidím, a někdo mě pouští...skoro nikdy tam nejedu, a zas dlouho nepojedu.

reagovat
Pochtli
23. srpna 2019, 22:46
1

Občas každý udělá nějakou chybu, samozřejmě pak záleží, jak se zachová - normální se omluví a stáhne, idiot ještě prudí (a na diskuzi se k tomu stejně nepřizná).

Po
Pospis
26. srpna 2019, 17:12
0

Každýmu z nás se to stalo. přehlídl jsem ho, protože mrtvej úhel. Začne mě vybžďovat. Zastavím vylezu z auta, Kámo fakt sorry neviděl jsem tě. Moc se omlouvám seš celej? Vyzkoušeno dvakrát. za tím jsem do huby nedostal. I když jsem si to zasloužil.

Ev
Evlo
23. srpna 2019, 22:07
0

Me se to vubec nedeje, vzhlem k bezohlednosti ostatnich ucastniku se snazim jet o patro nad nima a snazim se vzpomenout a byt bezohledny, ale proste me to nejde. Zatim jsem bullbar za celou dobu k odtlaceni vozidla vyzil jen jednou, a byl jsem u toho vklidu. Jinak i presto, ze mam vzadu traverzu, zboku trubky, zepredu trubky a ostnaty drat se lidem dari moje auto otloukat a i tak me to nechava klidnym.

reagovat
Fa
Fandatik
23. srpna 2019, 23:02
0

Tak někdo musí být ten špatný. Těchto raging road strories jsem zažil docela dost. A v naprosté většině nebyl spouštěč vlastní dopravní situace. Ale následná gestikulace. Všichni jsme někdy udělali hrubku a jsem rád, že řidiči v té chvíli (když jsem ji udělal já) byli pozorní. Každopádně omluva, blikačky a jede se dál. Na druhou stranu, když mi někdo udělá obr prasárnu a na zatroubení nebo bliknutí reaguje hrdinnou gestikulací zdviženým prostředníkem a navíc demonstrativním pokusem o vybrždění (a pokud někdo čeká tmavé RS Audi, BMW apod. tak výrazně častěji to je frustrovaný tatík v nějakém kompaktním kombi/MPV/SUV s vedle sedící vyzobanou slunečnicí a minimálně dvěma parchanty vzadu. Prostě žádný pud sebezáchovy). Tak to je u mě konečná a rudo před očima. Manévr ala Trpišovský/Lacina mám ve svém repertoáru k zastavení takového z.mrda a z auta jsem velmi rychle. Nebo jiný dement se rozhodne přejít křižovatku s dvěma dětmi a kolama. Zřejmě přes hustý provoz nemohli přejet. Světelný převod je cca. 40 metrů od toho místa. A když se skřípěním brzd a troubením zastavim tak je ještě drzý? Vědět tuhle reakci předem, tak jsem mu minimálně to kolo ustřelil.
Na druhou stranu, když za mnou na benzíně (už jsem měl natankováno a šel platit) zastavil chlapík a s křikem, že řídím jak hovado (nevím co myslel, nebyla jediná krizovka, jen jsem jel o něco málo rychleji) tak to mě vůbec nerozhodí. Pokrčím rameny a pokračuju v tom co právě dělám.
Jenže jak poznat takové dementy které v klidu zbořit od těch co si to uvědomí, omluví a jsou v pohodě?

Fa
Fandatik
23. srpna 2019, 23:03
0

To měl být samostatný komentář článku, nikoliv reakce na Evlo.

Ev
Evlo
23. srpna 2019, 23:09
0

Nevim jak gestikulace souvisi s bezohlednou spolecnosti, ale mozna to bude UI autickare, kdy jsi na me nechtel reagovat, ale chtel jsi reagovat na clanek a nepodarilo se ti to.

Fa
Fandatik
24. srpna 2019, 14:13
0

Nevím, kde je v mém příspěvku jakákoliv zmínka o souvislosti mezi gestikulací a společností. Budiž.

Mám bohužel tu smůlu, že když si spletu reagovat a nový komentář, tak zrovna narazím na pana dokonalého.

Breakthru
23. srpna 2019, 23:39
-1

V Česku zcela běžné, v Rakousku jsem to zažil párkrát a to byly česko-polsko-rumunsky bitky... Několikrát jsem vystoupil a šel si k debilovi pro vysvětlení, naháněl jsem se mockrát s blbečkama, semtam po někom v sebeobraně něco hodil, šel jsem se několikrát omluvit za svoji chybu a nejvíc potyček jsem měl s cykloblbama (ostřikovače plním pravidelně) . Jednou jsem z auta startoval po dementním pelotonu a poplival jejich cyklovůdce.... Nejvic mě zahřálo, když autobus v protisměru vytlačil octu, ta se rozblikala, otočila a za 5km nasranej polda tahal autobusaka ven. Karma....
Sice tu každej píše jak mu bylo ublíženo, ale občas na cestách Trpišovskýmu rozumím.... Když někdo na 90 jede 70 uprostřed nebo se Zetkem na prdeli ve stylu ať se ti za mnou třeba zblázní, tak pak stačí narazit na nějakýho labila a je vymalováno.... Je určitá pravděpodobnost, že ten druhej může být nějak ozbrojenej, ale samo auto je zbraň....

reagovat
Ev
Evlo
24. srpna 2019, 10:17
-4

jsi kokot kdyz ti vadi, ze nekdo jede pomalej nez rychlostni limit, ale lidi jako je tu hodne, nedivim se, ze mas ty problemy a me se nedejou, mozna to souvisi s tim, ze me nevadi jak kdo jede dokud me neohrozuje a kdyz me ohrozuje.

VK
VK
24. srpna 2019, 12:09
3

Jak říkám, původně jsem nevěděl, proč tě Beastar tituluje dementem, už to vím.

K věci, existuje aktivní a pasivní agresivita, jezdit soustavně pod limit je ten druhý případ. Agresivita za volantem je to rovněž.

Inženýr
24. srpna 2019, 12:49
2

Evlo: Tak to se taky hlásím do klubu kokotů - oddíl mladší inženýři. Podle tebe jsou auta samotná taky "demence", nemám pravdu? :)

Normálnímu člověku nemůže vadit samotný fakt, že někdo jede pod limitem. Otázkou ovšem je, proč to dotyčný dělá. OK, třeba má problém s autem, nebo se necítí dobře. OK, takový člověk má taky chápat ostatní a třeba na jednoproudovce je čas od času pustit i za cenu svého malého zdržení. Taky by neměl jezdit prostředkem dálnice a jakékoliv komunikace dost pod limitem. Proč? Je to jednoduše nečekané a tím pádem nebezpečné.

Ev
Evlo
24. srpna 2019, 13:51
0

Jako, ze cekas od spolecnosti lidi v CR ohleduplnost? :D :D :D

VK
VK
24. srpna 2019, 14:16
0

Ohleduplnost by bylo, když už nedáš jinak, než že musíš jezdit krámem a chceš na dálnici předjíždět, tak šlápnout na plyn - to je Evlíku takový ten pedál úplně vpravo, víš? - a na to předjíždění to vytáhnout na 130. Předjíždět na dálnici 110 a ne, víc prostě nepojedu, je prasáctví, Evlíku.

Inženýr
24. srpna 2019, 14:20
0

Evlo: No já bych tu ohleduplnost čekal a vyžadoval. Jak od těch co už z nějakého důvodu musí jet pod limit, tak od těch kdo musí za takovým řidičem jet a řešit co dál.

Ev
Evlo
24. srpna 2019, 14:24
0

Vsak na to taky reguji.

Breakthru
24. srpna 2019, 16:42
1

Asi si me nepichopil, ale me nesere rychlost jako neohleduplnost. Nemuzu chtit po Avii 120km/h a to stejny po 90 lerym dedovi. Sere mi, kdyz je nekdo pan silnice a jede si svou. Asi litas jen kolem komina, kdyz to neznas, kurburte...

Stanley
24. srpna 2019, 10:47
0

To jsme tak jednou jeli v zimě na hory a blížíme se k hroznu autobusu, oktávky a audi. Jeli pomalu, takže po dojetí jsem se jal předjíždět. Oktávka (klasicky) to nevydýchala, dupla na to a honem před autobus, nicméně pořád ještě bezpečně. To už jsem dal taky blinkr a začal bus s audi předjíždět. V tu chvíli ale zacukalo audinářovi (ano, opět kombi tdi) v jeho malém pérku a když zjistil, že bude poslední, vzal to doleva, to už jsem byl v jeho cca třetině, a začal mě vytlačovat. Kdybych nedupl na brzdu, jsme v poli.
Pak jsem ho dojel, zastavil a šel za ním ho seřvat. Týpek zkušeně počkal v autě a až zjistil, že je o půl hlavy a 50kg větší než já, vystoupil a začal máchat pěstmi. V mezičase, kdy jen pořvával a nevykonával krouživý pohyb pažema, jsem měl chvilku ho i jeho spolujezdkyni pozorovat. On, typický skinheadský zjev z před dvaceti lety, tupá očka zapadlá kdesi hluboko pod nízkým čelem, takový ten hrošík, co kdysi v bomberu pořvával na akcích na batůžkáře, že tady nechce vidět, aby si píchali tu trávu do žil a pro jistotu to potvrzoval ranama, pokud měl kámoše kolem sebe. No a spolujezdkyně, nešťastná se sklopenou hlavou a pozorující nás. Zjevně to nebylo poprvé.

Kamarádi se mi později smáli, že proto standardně vozí pepřáky, příp. i teleskopy. Ale to už jsme vážně tak daleko, že si člověk musí vozit obranu při normální jízdě z a do b? Nedávno jsme byli svědky při nepěkné bouračce několika aut, kterou způsobil závodní oktávkář. Policajti pak při výslechu sami doporučovali jezdit s kamerami a tyhle hovada nahlašovat, sami že jiný způsob neznají. A budu se tím řídit, pepřák a teleskop si nechám jako poslední možnost, protože co udělá frustrovaná poloopice, když ji při obraně sejmete teleskopem? Pořídí si příště do toho auta minimálně to samé.

reagovat
ganmiki
28. srpna 2019, 14:09
0

Věřím pořekadlu "kdo čím zachází tím také schází", nevozím k sebeobraně nic, nevystupuji, neblokuji, nevybržďuji, blikám, dávám přednost ...... prostě takovej Mirek Dušín v černým BMW na ústeckejch značkách ( lol ), ale na motorce bych občas ty kretény mlátil zmrzlým prknem přes držku to jo.

ganmiki
28. srpna 2019, 14:20
0

Ale abych byl spravedlivej, nejvíc asi ječím na cyklisty a to do 100m od baráku, bydlím totiž na konci vesnice a k našim posledním třem barákům a pár chatám vede už taková spíš polňačka a má i zatáčku a tam už jsem nespočetněkrát málem nějakýho vyfešákovanýho bajkera svezl na kapotě a to tam jezdím tak 15 km/h a co nejvíc vpravo, no a pak se přijede na křižovatku z tý naší "polňačky" a není značená hlavní takže mám přednost zprava ovšem k už více asfaltový silnici a tam je to taky občas zajímavý. Ale zatím bez průseru tak snad to vydrží.

Vo
Vorlosup
28. srpna 2019, 15:01
0

@ganmiki byl bych opatrnej na pojem účelová komunikace...

ganmiki
28. srpna 2019, 15:26
0

No cestu vlastní obec tak předpokládám že to účelová komunikace není a vzhledem k tomu, že tyto nepodléhají žádný speciální evidenci pak by dokazování toho či onoho mohlo být zajímavý. Každopádně se snažím střetům vždy raději vyhnout.

martin_100
24. srpna 2019, 11:05
2

Nadávam občas mi hlavou letí scénáře kde toho debila vystrčim ze sinice, rozmlátim mu xicht kladivem a pak ho i s autem zapálim...
Ale skutečný konflikty jsem měl dva kdy došlo na f2f vysvětlování.
Kdysi s trabantem mi pán v renaultu nedal přednost z prava. Tak jsem si dovolil zatroubit. V tom to zašláp a vyběhnul. Mě zlobila přeska pásu a občas nešla povolit. Tak se stalo že mě začal kokot vytahovat z auta za bundu což nešlo :-) Cloumal semnou a řval co si dovoluju troubit. Já řval že je kokot když neví kde má pravou ruku. Furt cloumal a pás nepovoloval. Komická situace. Zatim co kokot řval já se mu začal smát do xichtu. To ho po chvíli nakazilo a rozchechtal se taky :-)

Druhá situace je pár měsíců stará.
Situace - vedlejší silnice, velmi širokej pruh kam se vejdou dvě auta vedle sebe, místní zvyk he že ti co odbočují doleva stojí v řadě vedle těch co pojedou doprava. Nic kolizního, pochopí i debil. Samozřejmě ti co točí doleva čekají většinou dýl bo dávají přednost oběma směrům. Řada aut v levo stojí řada v pravo pomalu jede. To psychicky nevydrží jeden chlapík a když pomalu projíždim já, vytočí plbej rejd, nasune se na mě a ještě troubí a fakuje. Tak taky zatroubim a odjedu. Zachvíli na další křižovatce přistane vedle mě a cosi haleká. Svuj proslov zakončil v

reagovat
martin_100
24. srpna 2019, 11:07
4

zakončil ve smyslu že mam štěstí že jsou kolem lidi a nejsme tam sami. Tak jsem mu navrhnul že kousek od nás je plácek bez lidí kamer a můžeme tam zajet..... ujel.

Fa
Fandatik
24. srpna 2019, 16:34
1

Těch reakcí, na vození pepřáku, teleskopu, baseball pálek, atd. k obraně, bych většině lidí nedoporučoval. Je to mimořádná situace a většina lidí nezareaguje tak jak si představuje. Navíc u pepřáku je vysoká pravděpodobnost, že obránce zasáhne i sebe. V případě teleskopu (pokud je v autě při ruce) není výjimkou, že tím jen dáte agresorovi lepší zbraň než ruce a situaci jestě víc vyeskalujete. No a pálka v kufru vám bude platná jak mrtvýmu zimník při tom fofru a zároveň platí stejné jako v případě teleskopu.
Řidiči s legálně drženou palnou zbraní mají aspoň základní zkušenost. Ale je potřeba to mít nastavené i v hlavě. Když už tasím, musím být ochoten a schopen vystřelit. Na to už se na střelnici připravit nelze.

Mě situace na silnicích velmi připomíná nějaký klub ve tři ráno. Hodně testosteronu, alkohol supluje nervozitu řídičů a pak už stačí opravdu málo k násilnému řešení.

reagovat
beastar
25. srpna 2019, 01:19
1

Podle toho, co si tady psal. Tak máme na dost věcí stejný názor. Včetně těch některých situací, kdy prostě přijde "blikanec". Jak říká Tomík. Pálka v kufru je úplně k ničemu, ale dokáže zlepší sebevědomý což je spíš ke škodě. Pepřák bych viděl jako poslední instanci dobře, jen se teda s tím alespoň umět postavit.... Každopádně nože, teleskopy, boxery a tak dále v autě po ruce. Málokdo s tím opravdu umí něco dělat. Nepočítám nůž to může vozit fakt jenom vylízanec. Tak ano podle mě je to nesmysl. Provoz a auto v CZ/EU fakt není válečná zóna. Přesto teleskop vozím a ano nikdy sem ho nevytáhl za já nevím 16 let třeba... ? Primárně se přece nechceš s nikým strkat, mlátit, nebo dokonce někoho zranit, zabít.

Jde čistě o případný prostředek obrany když by nebylo zbytí, nebo o vyrovnání šance odvrátit útok například silnějšího útočníka .. fyzicky. Když máš kvér, tak taky nemáš chuť na někoho někde střílet. A pořád já nevím 95% lidí je normáních tudíž často konflikt deeskaluje sám. Ten druhý, nebo ty, nebo oba. A pro těch 5% je potřeba být připraven když už teda chci těmto situacím čelit, nebo by se mě nějaké hovado vydalo pronásledovat. Každopádně souhlas s tím, že pokud máš zbraň musíš vědět kdy a jak s ní "bojovat". JInak je to spíš na obtíž. Vždycky je stejně lepší do konfliktu nejít.... I přestože víš, že by si toho druhýho umlátil čepicí. A to si myslím, že je to největší umění... Polknout tu slinu hořkosti. Zlobu a jet dál s KLIDEM.

Fa
Fandatik
25. srpna 2019, 07:59
0

Jde o to, že člověk, který se nikdy nepotkal s nějakým chlapským sportem (fakt nemyslím šachy, fotbal a podobně) a třeba v mladí neměl brigády jako dveřník v nějakém klubu nebo pořadatel na fotbalovém utkání si tu akci nedokáže představit. K filmu s Chuckem Norrisem to má daleko. To samozřejmě neznamená, že člověk nemůže prohrát. Já už nic v autě (co by připomínalo zbraň nevozím).
Samozřejmě vím, že je to špatně. A pokud se něco takového přihodí, tak jsem rád, že se borec zamkne v autě a celé to skončí kopancem do dveří. Ale u mě je to o té drzosti, nikoliv o řidičské chybě. Stejně tak zareaguju třeba v obchoďáku, pokud mi někdo vjede košíkem na paty a místo omluvy přijde drzost a arogance. Prostě takový je svět.

beastar
25. srpna 2019, 14:19
1

Je to tak. Bohužel spousta lidí má pocit, že stačí mít 110 kg, bříško, kérku a zlatej řetěz a jsou takzvaně neporazitelný kdekoliv a kdykoliv. To potom vede k té aroganci a pocitu neporazitelnosti. A co je 2x pravda i když si všechno uvědomuješ neznamená to, že nemůžeš prohrát.

Já se nenervuju když to tam někdo pošle udělá problém. A omluví se i kdyby jen zvedl ruku. Ale přesně sere mě debil, co tě ještě fakuje, nebo magor co tě ještě začne vybržďovat nebo nadávat. A samozřejmě pokud já udělám chybu. Tak se snažím se podle toho řídit i sám. Omluvou nic nezkazis.

Ju
Junior
25. srpna 2019, 13:01
0

já jsem teď nedávno tak jako aktivně zipoval (no nalítl jsem tam jak píča, co vám budu lhát) a na další křižovatce vedle mě zastavila paní ve věku +- mých prarodičů, stáhla okno a začala vřískat, co jsem to za dementa. Jsem přemejšlel, jak to měla vymyšlený, kdyby narazila na blbce viz první komentář Ratana. :-)

reagovat
beastar
25. srpna 2019, 14:10
0

No jak?:D Zamkla by se ve voze a zavolala 158. A vlastně by udělala dobře.

Moses
25. srpna 2019, 15:28
2

Pri tychto pribehoch si musim vzdy spomenut na tohoto hrdinu:



Inak mne sa uz tiez stalo, ze ma podobny troglodyt zacal prenasledovat, ked som si dovolil iba jemnym gestom naznacit mu, ze nie je normalny, ked sa mi s Q7-ou nasral z protismeru do mojho pruhu...

reagovat
Ny
Nyte
25. srpna 2019, 15:28
0

Dlouho se mi tyhle věci na vyhýbaly, až nedávno na dálnici za Brnem kolem mě projela 206, kterou vyblikávala O3 FL, podjela ji a začala vybržďovat/vytlačovat. 206 přešla do aktivního protiútoku, ale po krátkém souboji skončila skoro stojící na krajnici, zatímco ridič ovce sjel pryč. Nebýt toho, asi bych mu v následné koloně vysvětlil, co si o takovém porovnávání pindíků za plného provozu myslím.

reagovat
Po
Pospis
26. srpna 2019, 16:52
0

To je klasická silniční trojka, jako motorkáře mě to nechává úplně klidným.

reagovat
PlusOne
27. srpna 2019, 08:33
0

Já jsem dneska dostal na mašině prostředníček, a vůbec nechápu, za co...napojoval jsem se v těchhle ( https://en.mapy.cz/zakladni?x=17.2026229&y=49.5632391&z=18&pano=1&pid=69094134&yaw=1.158&fov=1.557&pitch=0.096 ) místech na dálnici, z fotky je patrné, že jsou tam dva pruhy, jel jsem já, přede mnou Duster, a před ním Touran. Oba už pod mostem blikali doleva, že pojedou na dálnici směr Olomouc. Touran se řadí do pravého pruhu, Duster do levého, a chce Tourana předjet, jenže v Touranu sedí závodnická mamynka, a nechce se dát....když Duster vidí, že to nedá, řadí se do pravého, já v levém beru Dustera, a řadím se mezi ně....když v tom vidím, že mamynka na mě kouká do zrcátka, a ukazuje, že jsem "jednička"...poté přidává plyn, řadí se do průběžného pruhu, já pokračuju připojovacím/odbočovacím, srovnávám s ní tempo, a gestikuluju směrem k ní, co to má být, a za co jsem si to jako zasloužil...mamynka nasazuje pohled "tunelové vidění", prostě mě ingoruje, nejsem tam, ani se na mě nepodívá, něco si brblá, a přitom tupě zírá před sebe. Seru na ní, beru za heft, a nechávám ji za sebou, ale vrtá mi to v hlavě celou cestu až do práce..

Fa
Fandatik
27. srpna 2019, 09:01
0

Patřilo to tobě?

PlusOne
27. srpna 2019, 16:04
0

Dívala se na mě, takže se celkem nedá pochybovat...



Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Peugeot 307 JEN 60 000 NAJETO ,automat 2002
Peugeot 307 JEN 60 000 NAJETO ,automat

2002 rok výroby
107 koní výkon
1 600 ccm objem

Lincoln Town Car 4.6 V8 Signature 2003
Lincoln Town Car 4.6 V8 Signature

2003 rok výroby
239 koní výkon
4 601 ccm objem

Ford LTD Coupe 1971
Ford LTD Coupe

1971 rok výroby
260 koní výkon
6 590 ccm objem

Ford S-MAX Ford S-MAX 2,0 TDCi, 110 kW 2016
Ford S-MAX Ford S-MAX 2,0 TDCi, 110 kW

2016 rok výroby
150 koní výkon
1 997 ccm objem