načítám data...

Autíčkář se ptá: Bourali jste?

V hospodě je sice spousta řidičů, kteří najezdili miliony kilometrů bez jediného škrábnutí, v reálném světě to je ale jinak. Dnes se zeptáme, jak jste na tom s karamboly za volantem.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Někdy stačí málo a dopravní nehoda je na světě. Třeba si jedete v poklidné ranní zácpě do práce, přemýšlíte o tom, jestli v kantýně ještě zbydou míchaná vejce, když tu vás vpřed posune neznámá síla. No, neznámá jen do prvního pohledu do zpětného zrcátka, ve kterém uvidíte čelní sklo bílého vozu a nešťastného pána za volantem, který nedával pozor a myslel, že se auta před ním rozjela. On si myslel a hned z toho byl zkažený den.

A protože otázka, jakou nejhorší poruchou vás naštvalo vaše auto, už zazněla, je na čase se zeptat jinak. A co vy, rozbili jste to někdy? Nebo rozbil někdo vás?

Já rovnou můžu přidat pár veselých příhod. Mezi ty hospodské machry totiž fakt nepatřím.

Vezměme to od nejstarší. Můj Lincoln byl původně jednobarevný, tedy v rámci možností. Kdo si jej ale pamatuje, nejspíš si vzpomene, že později měl modrý blatník a nárazník. Jednoho prosincového večera jsem absolvoval cestu z okolí Liberce až do Brna, po okreskách, protože dálniční známka byla tou dobou pouze pro snoby. Celou cestu byla zima, sněžilo a tak. A když už jsem byl víceméně v Brně, zapomněl jsem na jednu utahující se zatáčku, která navíc byla pořádně klouzavá. No, odnesl to přední nárazník, světlo, blatník. No jo, mladej a blbej. Alespoň jsem si z toho odnesl nějaké ty zkušenosti. Ty se hodí vždy.

Když jsem byl novopečeným majitelem MX-5, tak jsem si užíval ježdění kamkoli, ať už to bylo po městě, po okreskách, prostě šťastný nový majitel. Tuhle radost mi ale velice záhy zkazil jeden listopadový večer, kdy jsem přijížděl ke křižovatce, radostně jsem si podřazoval s meziplyny, vidím zelenou šipku a odbočuji, když tu náhle osoba v černém, rána a rozkřaplé čelní sklo. Rychlost nebyla vysoká, chodec přežil, já přežil, čelní sklo se vyměnilo a jedinou připomínkou této události je vryp na kapotě. A teda, bylo s tím docela papírování.

Můj zához už jsem zmiňoval v jednom z článků o soužití s MX-5. Při prudkém brždění na mokru se mi rozuteklo auto po silnici a po snaze jej urovnat jsem s ním zaplul do lesa, kde jsem si zlomil obratel. Tou dobou jsem to tedy nevěděl a zjistil jsem to až o několik hodin později po odtahu auta, když jsem si zašel na pohotovost, protože mě fakt bolely záda. O několik měsíců později už jsem ale byl jako rybička.

Poslední story můžete vyčíst z prvního odstavce, je to přibližně týden stará příhoda, kdy se mi do kufru Hondy podíval Passat.

A teď už je diskuse vaše.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

krab
10. prosince 2019, 16:09
0

Tak story, kdy se mi do motoru podívalo Clio, tu jste už všichni četli :)
Jinak ale v pohodě. Spíš těch momentů zahnědnutí, ale se šťastným koncem by pár bylo...

Jednou jsem projel škarpu v mámině Hondě Accord, to jsem měl relativně čerstvej řidičák. Jednou jsem nacouval s GMC Jimmy do feldy... Tak to bylo taky více méně kosmetický.

Jednou jsem s kamarádem boural do pneumatik v Sosnový, ale to byla taky jen kosmetická záležitost. Řídil teda on...

pak jsem vzal v Sosnový dveřma bokem takovej ten balík (naštěstí ne ze slámy, ale plnej lehounký výplně, takže škodu to nenapáchalo kupodivu vůbec žádnou. Ani se to neodřelo...) Ale v tom momentě jsem si byl jistej, že si půjdu pro nový dveře. Až jsem nevěřil svým očím, když jsem dojel do paddocku že vlastně nic...

Jednou mi spadla srandovně motorka, když jsem stál někde na pěkný vyhlídce a kochal se. Stojánek se klasicky zabořil do hlíny a motorku už jsem nechytnul. Aspoň mi ale nepřerazila nohu.

Tak snad bude dál štěstí jako dosud a bourat do ničeho nebudu...

reagovat
sp
spooon
10. prosince 2019, 16:44
0

K sosne - to se teda máš. Moje MX-5 se rozhodla nebrzdit u vracecky, jak se vjíždí na okruh a téměř v plný rychlosti sem začal přeskupovat traktorový pneu po obvodu. Chtěli po mě asi 6 litrů za rozházeny gumy a lehce ponicenej plot + škoda na autě (blatník, světlo, nárazník, obě ramena, brzdová hadička, kapota a ještě možná něco. Kolo to překvapivě přežilo - OZ ultraleggera, asi dobrej oddíl)

A pak, asi největší ostuda, doteď si z to rvu vlasy. Řidičák asi měsíc, scorpio, dvoulitr a oslizla zimní silnička 3. Třídy. Dostal sem smyk na výjezdu ze zatáčky, takže kontra. Jenže jak sem měl nulový zkušenosti, tak sem to samozřejmě přetáh a kyvadlo na druhou stranu ale s větším výkyvem. Pak ještě jednou a nakonec bum do stromu. Mě se vůbec nic nestalo, naráz asi ve 40, ale auto KO.

A ještě jedna, to sem mel řidičák tak rok, jel s rodinným Méganem. Zima, sněhu šest půlek a já si přes Ještěd frčím svoji erzetu. A co nevidět mě začal zdržovat novej Renault Modus, či co to bylo. Ještě bych rád podotkl, že Mégane neměl ABS a naopak co měl, bylo špatný zimaky. Nějakou dobu se už za ním táhnu, předjet není kde, tak udržuju odstup. Na vteřinu mrknu na rádio, že preladim stanici. Jenže v tu chvíli to zrovna predemnou zadupne, protože tam prý byla Srnka. A když mrknu před sebe, tak jen dupnu na brzdu a už se vezu jak na saních do jeho kufru. On sotva promacklej nárazník, Mégane předek dost posramocenej.

Hnědých chvilek taky pár bylo, ale o tom článek nebyl.

Safa
10. prosince 2019, 20:41
0

Hm, tu ránu s Miatou v Sosně pamatuju, dojel jsem tam na čumendu chvilku poté. Ale tak zase jezdíš, ne?

sp
spooon
11. prosince 2019, 10:17
0

Jj, jezdím. zrovna sem to vzal s repasi podvozku (PUR siláče, repase tlumičů) ale jezdím. Jen teda okruhy a ostrý okresky bez ABS :-D (to byla ta příčina nebrždění)

Veet
12. prosince 2019, 08:55
0

Koukám, tich MX5, které v Sosně přestali brzdit je již víc :D Kamarád to tam také poslal na konci cílové rovinky rovně. Auto KO, ale on byl v pohodě.

sp
spooon
12. prosince 2019, 10:25
0

:-D asi prokletý okruh

a já mám přitom Sosnu hrozně rád, osobně jí říkám česká Tsukuba :-D

STANLI
10. prosince 2019, 16:14
0

Několikrát to bylo o pověstný fous, ale asi největší karambol s vlastním autem jsem zažil jako spolujezdec :/ půjčil jsem ho kamarádovi (pak už nikdy žádný :D) a on auto poslal do skarpy, kde se zastavilo na boku a poté se otočilo na střechu... Nikdy bych neřekl, že se na podlahu vejde tolik věcí :D

reagovat
STANLI
10. prosince 2019, 16:18
0

Ps: roztoceni auta na ledu z kopce s následným výletem do straně a prerazeni asi 15cm průměru stromku se počítá jako karambol? Auto to přežilo bez poškození (zastavil jsem se až "v koruně stromu"), jen já když jsem šel na asfalt jsem si málem zlomil nohu...

Vencos
22. prosince 2019, 23:58
0

Hahah, the same. Cestou ze srazu Amerik v Jizbici, řídila kamardka, ja byl na šrot. Škarpa. Od tý doby už nešetřim na gumách. Starý slicky do deště nejsou vhodný

ro
rock
10. prosince 2019, 16:17
0

Hmm, Škoda 120 L, začátek zimy, oslizlá až namrzlá silnice, za volantem pilot s rok starým řidičákem.
Na horizontu při řazení ztratila zadní kola grip a v klesání mne zadek začal přebíhat. Chytil jsem to kontrem, ovšem zadek se přehoupl na druhou stranu. Opět kontra, opět kyvadlo. Ale držel jsem se na silnici :-). Po 200 m jsem doplachtil do nejnižšího bodu klesání a už už jsem začínal doufat, že se to v prostisvahu zastaví samo :-), ale... v nejnižším místě klesání byl potok a nad ním mostek s jemným esíčkem, ve kterým už mi byla silnice úzká. Na mostku byla krátká svodidla -naštestí na krajích plynule zapuštěná do země-, na to jsem najel a auto šlo na dveře. Naštěstí směrem zpátky do silnice a ne do toho potoka. A to bylo vše. Z auta jsem vylezl řidičovým okýnkem jak z tanku, pomocí projíždějících řidičů jsme to shodili zpátky na kola a po vlastní ose to auto pak dojelo domů.

No a pak teda jednou na kole, kdy jsem na úzké silnici s nulovým výhledem potkal v protisměru Golfa, který mi na míjení nenechal doslova ani centimetr. Já dobrzdil do téměř nulové rychlosti, ale paní to o nějakých 5-10 metrů nevyšlo, tak jsem jí šel přes kapotu. Ale odešel jsem po svých, mám neuvěřitelný štěstí...

reagovat
Skipper
10. prosince 2019, 16:31
0

Tak moje karamboly byly naštěstí vždy jen kosmetické.
Nejhorši moment za volantem jsem zažil ve Feldě, okreska po ránu proti mně klesal z kopce do zatáčky kamion a začal ho bokem předjíždět návěs, ktery se řítil na mně. Stahl jsem to na krajnici a pole, minuli jsme se tak o metr a já se skoro pos...

Pak uz jen klasika. Odřené zpěťáky, jeden ťukanec na parkovišti.

Z čerstvých - když se střídáme na závhran e tak občas stojíme na chvilku na chodníku u plotu, pak si auto daváme na naše ohrazené parkoviště. Já jsem couval, kolem jela fábka, ktera byla v mrtvém uhlu a tak jsem jí sejmul zadním nárazníkem Daimleru. Nu, fabka pohlá náprava a blatník, já akorat zadní nárazník.

A poslední - jak jsem měl půjčenou Nivu, tak jsem si zvykl, že volantem musím otočit aspoň 2x, aby auto trochu změnilo směr. Pak jsem vyjížděl z garáže XJ12, chtěl jsem mírně zatočit, ale zrovna jsem přesedl z Nivy, takže jsem o futra odřel zadní blatník.

reagovat
Skipper
10. prosince 2019, 16:32
0

A jako spolujezdec sanitou bokem o svodidla na dálnici...

Raspby
10. prosince 2019, 18:05
1

Ne...nikdy...díky bohu :)

reagovat
Bigg.I
10. prosince 2019, 18:07
1

Kdo cetl muj blog, tak vi

cca 2 mesice po dvoulete renovaci Sierry ...
blatnik, bryle, blatnik, svetlo, blinkr

Při výjezdu do kopce z pravého vracáku jsem jel na 2ku a přidal plyn, čekal jsem, že zadek může trošku hrábnout, protože tam bylo popadané listí, ale ono se nic se nestalo, pohled a soustředění jsem upřel na otáčkoměr. Drželo se to okolo 2 tis/min a nic se nedělo, motor měl špatný zvuk, dusilo se to, žádný výkon. S nohou na plynu jsem ani nehnul a auto najednou akcelerovalo. Šlo to bokem, dal jsem kontra a přidal na vyrovnání. Zase nic, bez výkonu. Auto šlo čumákem na břeh a na kameny.

Infarktovy stav...

reagovat
bobo23
10. prosince 2019, 18:50
1

Řidičák asi rok, sníh, led a zatáčka. Jak to asi mohlo skončit. :) Naštěstí nic, auto přežilo bez úhony.


No a potom klasika. Stojím na světlech, čekám na zelenou, když se přiřítí felda... mé tehdejší fáčko jen zlomený nárazník a rozbité světlo, felda pomuchlaná daleko víc. Naštěstí bez dalších následků.
No a potom ty klasiky, když sem dělal kurýra, takže nějaký ten sloup, střecha... naštěstí vše v malých rychlostech.

reagovat
David Střítežský
10. prosince 2019, 19:35
3

Už jsem to sem taky párkrát dával ... posádce ani autu se nic nestalo
(jen ten polštář o kterej jsem brzdil neunesl všechnu mou lásku)

reagovat
Ny
Nyte
10. prosince 2019, 19:51
0

Jeden takový, co najezdil miliony km bez nehod, mi na férovku vjel při odbočování vlevo před auto tak, že jsem měl sekundu na reakci v 70 km/h. Výsledkem byl nový škodavwagen off, pár pohmožděnin a velká zkušenost. Od té doby považuji ostatní řidiče za nesvéprávné.

reagovat
PachezZ
10. prosince 2019, 19:57
2

To sem si takhle jednou ve tri odpoledne trosicku schrupnul... probudila mne skarpa, chvili sem v ní pokracoval jak v bobový dráze až se konečně čumák zaryl do země a já udělal ukázkový kotrmelec přes čumák...

reagovat
PachezZ
10. prosince 2019, 19:59
2

Ještě předtím to do mne paní suveréně nakouřila Tiguanem z vedlejší...

reagovat
Bigg.I
12. prosince 2019, 10:07
0

celkem hezkej Probe :D

beastar
12. prosince 2019, 12:17
1

Ty voe co ty kostky v tom? To jakože hustej 60s hotrod racer? Tejk jo kár ón d malhoulénd drajv n aj bet fifty baks on ya?

Po
Pospis
10. prosince 2019, 20:54
0

Nějak takhle jsem se poštuchoval v Bratislavě asi v kilu s A8(Bez SPZ).
https://www.facebook.com/koapaka.puahala/videos/3021450844551005/
A v autě, něco jako PachezZ. Si tak v klidu spím. A potom jsem potkal paní v protisměru.... chytli jsme se ráfkama levejch předních kol... 70km/h ja 40km/h ona.
Aktualně najeto 120 000 km na moto a 600 000 km autem.

reagovat
Kenmeri94
10. prosince 2019, 21:55
2

Kromě takových tradičních "čerstvo-řidičákových" štrejchanců (malá zídka při couvání, která nebyla vidět a skočení do škarpy v zimě s bráchovým Favoritem, kdy jsme soutěžili v počtu přeskočených sněhových jazyků, což odnesla akorát SPZka), tak letošní červen byl kapku výživnější...

"Pravá jedna váže levá jedna středem" z kopce na rozbité ouzké uskákané silničce na Radouňské rally 2019, které jsem se účastnil jako spolujezdec... pravé zadní kolo chytlo rozbitý kraj, Felinka se spakovala a pilot měl na výběr mezi více-než-vzrostlými duby nalevo a nebo to zkusit smotat zpět a omlátit to o škarpu u lesa vpravo. Vybral škarpu (menší zlo), ta nás bohužel nakopla a v krásných cca 140 km/h jsme vyzvali na souboj dva stromky. Jeden nás praštil přes kapotu a druhý přes zadní vrata. Díky bohu jsme vylezli bez jediného škrábance. Ale ani toto nás neodradilo a už je v řešení nový vehikl... :)

reagovat
Černá Vovce
10. prosince 2019, 22:16
1

No, co byla asi nejvtipnější, kdy mě před lety cestou do práce napadlo v křižovatce zatáhnout za rukáv. Samozřejmě jsem skončil na takové zídce se zábradlí co slo skrz auto, resp motor. Až mě z toho zábradlí musely vyřezat hasiči :) ale nejvíce mě pobavilo, že se strašně divily, že autu nic není. Já jen pak odpoledne zavařila výfuk, olejovou vanu, koupil novou pozicku a frčel jsem dal.
A ještě byla vtipná historka z Německa, kde u Mnichova na konci kolony na dálnici, mi Němec v Berlingu udělal ze jednickoveho Superba Oktávku :) A já pak s tím jel ještě domu zpět do Čech, DE polizei jen zkontrolovala jestli z auta něco cestou neodpadne a nechali mě jet :)

reagovat
BubaaCZek
10. prosince 2019, 22:27
0

Zrobili jsme tymovo-stavitelskou aktivitu. Dve vecu budou pravda, jedna bude lez. Nikdo mu neveril, ze 8 ruznych aut doslo uhony bud uz moji nebo cizi vinou, zatimco jsem byl za volantem :) Pripoctu cento a je to 9 :) Do nepojizdnosti celkem 4, z toho moji vinou 3. Na odpis jen to posledni. Je to blby, ale je to tak :)

reagovat
Po
Pospis
13. prosince 2019, 00:06
0

Kdo nebourá nezrychluje....

Ju
Junior
11. prosince 2019, 00:04
-3

Jedna totálka, čelní ťukanec s kamionem.
Jedna přeražená značka, zadníma dveřma při lehce zběsilé jízdě bokem.
Jedno nacouvání do lapmy veřejnýho osvětlení, kdy jsem víc čuměl na spolujezdkyni vzadu než skrze zadní sklo na cestu.
Jedno nacouvání do auta stojícího zamnou na vedlejší. Pán na mě tak zběsile šermoval rukama a prostředníčkem, že mi normálně úplně omylem sjela noha z brzdy a řízl sem to do něj. Zmiňoval jsem, že v tu chvíli "moje" auto mělo tažné zařízení? Zasloužil si to, hajzly.

A ještě na něco bych si určitě vzpomněl :-)

reagovat
ma
martinw
11. prosince 2019, 10:35
6

Emoce za volant moc nepatří, nejsi dobrý řidič pokud stačí prostředník na to abys do někoho najel...

J.K.
11. prosince 2019, 13:03
0

martinw: To, že Junior je pičus, je tady známá věc.

Ju
Junior
11. prosince 2019, 21:52
0

drž piču bolševiku

Ko
Komin
11. prosince 2019, 22:30
4

Tolik lásky, to člověka úplně dojímá.

Ju
Junior
11. prosince 2019, 22:39
0

Jááá, jáá Vááás máám ráááád,
ikdyž mě už trošku začínáte srááát.

Ju
Junior
11. prosince 2019, 22:41
-1

ještě add martinw: jop. Nejsem na to vyloženě hrdej. Dneska bych to asi řešil jinak. Ikdyž, těžko říct. V daným kontextu mi to prostě přišlo jako super nápad :)

BubaaCZek
11. prosince 2019, 23:55
3

Dik kluci, jsem se dnes potreboval zasmat :)

beastar
12. prosince 2019, 12:29
4

No jako tak přesně vznikaj ty hádky:D I v provozu... Někdo zatroubí. Jinýho to nasere a už se jede mad max rally.

PepaSFI
12. prosince 2019, 14:34
5

odborně se tomu říká syndrom malýho ptáka.

beastar
12. prosince 2019, 20:19
1

Nebo virtual cock measuring:))

Ju
Junior
12. prosince 2019, 21:31
0

spíš nedostatek sebekontroly z mojí strany.
ať už v popisované situaci, nebo faktem, že nedokážu blbečka jako je JK rovnou odignorovat :/
jdu se stydět.

beastar
12. prosince 2019, 22:42
0

Já to měl na silnici dříve často taky. S věkem přichází relativně klid. Jako ne že by mě nikdo nenasral. Ale fakáče atp. To už ignoruju. Startuju až když mě někdo vybržďuje, vytlačuje a takový ty věci...

Po
Pospis
13. prosince 2019, 00:23
1

Beastar: Něco jako: Předjedeš někoho kdo jede 70, a ty 110. Von si najednou uvědomí, že má auto co jede na rovince 180+ a asi tak 10x dražší než ty. Předjede tě v zatáčce. Asi ve 140. Okamžitě zaflekuje na 65. a v klidu s pocitem uspokojení ti pustí mlhovku do obličeje? ANO potom se mi hrne krev do očí.......... a mívám ztrátu paměti. Naučil jsem se jediné a pomáhá to: Zastavím na nejbližším bezpečném místě a čekám 30 minut. Potom v klidu pokračuju v jízdě. Ale trvalo mi to, než jsem se to naučil..

beastar
13. prosince 2019, 10:50
1

Pospis: Tak něco podobného. Například. Nebo když ti začne zrychlovat jak předjíždíš. Začne se rozčilovat. Jak ho předjedeš tak ti pustí schválně dálkový. A vjede ti výhrůžně na kufr. Mě se zrychlí tep trochu a zvýší tlak. Dveře už otvírat ale nechodim.

Dřív za mlada sem takhle urval kliku u Lexusu nějakýmu dědkovy, co byl zamčenej najednou. To je tak 13 let. A taky provokace zbytečná. Dneska bych se na něj vysral...

PepaSFI
13. prosince 2019, 17:30
0

jojo, já kdysi jezdil Trabantem, dávno před tím než to začalo být cool. Nejhroznější čin co se dal udělat, bylo předjet do kopce Škodu 105/120, což šlo technicky poměrně snadno, ovšem chtělo to dobrý odhad protihráče. Někteří by si radši překousli volant a udělali na vocasu uzel než by uhnuli Trabantu.


Jak říká pan doktor Honzák, ikdyž nemám rád statistiku, tak statisticky, dní co jsou přede mnou je míň než dní co jsou za mnou. Proč si je mám nechat kazit nějakým psychopatem? Už jsem to tady i jinde mockrát psal, já rád uhnu blbcovi. Bojovat s ním nemá smysl a pokud je dost pitomej, jednou narazí na někoho kdo mu neuhne, třeba na mostní pilíř. Nebo na někoho kdo mu vzápětí vysvětlí že to rychlý zleva je bouchací pravačka. A u toho já být nemusím.

sp
spooon
14. prosince 2019, 12:00
0

Hrozně by ne zajímalo, kde se to v těch lidech bere. Co z toho mají když ti začnou schválně zrychlovat při předjíždění, nebo do tebe poté najíždět? Podle mě to jsou takový sráčové, co se tak chovají i v běžným životě. Jedním slovem bych to popsal jako zmrd.

beastar
14. prosince 2019, 13:01
1

Jo já mám pocit, že jsou to často frustrovaný lidi. Něco jako ten magor s tou služební fabii. Co odletěl zprávy i net. I tady to někdo postil už. Hlavně to není o věku ani fyzičce... Často se mi stalo, že šlo u pupkatyho strejce 50+ kterymu by si dal facku a jel by na aro. Takovej se predemnou jel schovat za policii. Potom co na prázdné 3 proude silnici kde jsem jel uprostřed asi 90 přijel zprava troubil. Pak ukazal fakáče a jal se mě hrdinsky vybrzdit... Leč dopadlo to tak jak nahoře píše Pepík. Měl sem v autě svojí přítelkyni. A nelíbí se mi když mě někdo bezdůvodně vybrzdi z 90 na 0...

Jako snažím se bejt v klidu ale tohle fakt nikomu neprojde. Jak si chlapek asi uvědomil že to přesral a co se bude dít... Začal ujizdet... Ghibli diesel versus Octavia 2 mpi:) Neujel mi nikde ani o metr... 2x sem se ho snažil zastavit rozumně. Čili bez vybrždění... Když viděl že neujede běžel se schovat za policajty který tam na odpočívadle asi spali:))

No komedie. Chudáci nevěděli která uhodila. Ten idiot se tak bál že se raději nechal odvést že to oznámí... Nevim co. Co z toho? Typický frustrovaný ubožáček... Který čeká že karma neexistuje...

Jednou za X let se mi stalo. Že na mě vylezl borec 2.05cm 160 kg:)) A to prosím pěkně z Focusu 1:D co na mě troubil, mimochodem jak hovado... Že sem si dovolil zastavit na chodniku. Opět úplně zbytečný... Ale byl v klidu tak jsme podiskutovali jak je to na píču den a že sorry sorry ... To je ale spíš občas...

Typický pasivní agresor... 45 až 55 let. Pupek, sociální vzhled. Škoda, Hyundai, Dacia tak 5 až 10 let stará. Občas nálepka Ortel, Sparta atd. Například nikdy mě neohrožoval nikdo v obleku v nové eskádě:)

PepaSFI
14. prosince 2019, 16:15
0

doporučuju přečíst si třeba Vzpouru deprivantů od Mudr. Františka Koukolíka. To je drsný čtení a člověk získá na svět a lidi trošku jiný pohled. Uvědomí si že svět kolem nás je vlastně docela fajn místo, že stačí málo a mohlo by být mnohem hůř. Těch magorů je totiž docela významné procento a jen společenské normy a trestní zodpovědnost je drží na uzdě. A každý má tu mez kdy to spustí a jak moc to spustí, někde jinde. Někdo potřebuje válku aby zmagořil, někomu stačí aby ho předjel Trabant. Ten vybrzďovač by možná v trošku jiné situaci, kdyby mu někdo řek že může, nebo že se to od něj očekává, šel pověsit svý sousedy, jako to před pár lety dělali ti milí a pohostinní lidé ke kterým dnes půlka Čechie jezdí na dovolenou.

ransom
14. prosince 2019, 16:54
0

Jestli myslíš Chorvaty, tak ti tohle sice dělali, ale hlavně za druhý světový s náckama za zády. V devadesátých byli na koni spíš Srbové. On tam nikdo není nevinnej, jen se v těch lumpárnách historicky střídali. Katolíci proti pravoslavným, každej zvlášť proti machometánům. Jedni štvaní k nenávisti Rakouskem, druzí Ruskem, třetí Tureckem. Nemaj si co vyčítat.
Koukolík (plus Drtilová, na ni jsi zapomněl) je dobrý a varovný čtení, znám.

sp
spooon
14. prosince 2019, 18:17
0

Vzpouru deprivantů mám už asi rok připravenou ke čtení, tak tohle je dobrý impuls.

beastar
14. prosince 2019, 19:39
0

Hmm myslím že si to přečtu asi taky. A jako Chorvati celkově Balkán tam si pravda nemají co vyčítat. O tom že bylo v 90. na koni Srbové nejsem přesvědčen. V pálení vesnic, vraždění a mučení civilistů si mohli podat ruce. Akorát o Srbech se víc psalo a mluvilo.. Protože měli za prdeli původní jugo army.

Byl sem v té prdeli 2 roky po válce a ty prázdný rozstřílený vesnice a na rychlo opuštěný statky jistě nevyrabovali Srbové... V dnešním Chorvatsku samozřejmě... Mimochodem Češi se za odsunu a za bolšána taky ukázali. Nicméně slušný OT... Sorry:)))

ransom
14. prosince 2019, 20:01
0

Najdeš to v .pdf třeba na uloz.to. Tištěná kniha byla vydaná v malém nákladu a myslím že už je všude rozebraná.

PepaSFI
15. prosince 2019, 09:28
0

nedávno vyšlo přepracované vydání, takže v obchodech to je ale i to starší je super. Mimo to doporučuju najít si na joutroubě přednášky mnou už zmíněného psychiatra Radkina Honzáka. Tématu psychopatů mezi námi se věnuje často a je to náramná sranda. On se ten vysmátej děda snaží ve všem najít něco pozitivního, něco z čeho mít radost. Legendární je jeho "dojení krávy radosti". Prostě, člověk si má večer udělat inventuru a snažit se najít tři věci co mu udělaly radost, tři věci které si udělal pro radost a občas vymyslet co by tak pro někoho udělal hezkého...... a udělat to pro sebe.

Ju
Junior
15. prosince 2019, 12:11
0

mimochodem, když už jsme tady zaháli čtenářskej kroužek.
Prolomení hradeb od Hampla. Odmyslet si osobu Hampla a názvosloví, které používá. A soustředit se jenom na tu myšlenku.
Dává to smysl :)

Goldies
11. prosince 2019, 07:11
2

Já se jen přihlásím :-D o mě už to asi každý ví :-D

reagovat
František Čáslavský
12. prosince 2019, 11:19
4

Já si to tu osvěžím :D

Goldies
12. prosince 2019, 13:09
1

Hajzle nedobrej :-D

Goldies
12. prosince 2019, 22:38
2

A tohle si zapomněl? :-D

custom1
11. prosince 2019, 09:05
0

Bourali jste?
Ano!

reagovat
Supafly
12. prosince 2019, 12:44
1

tyvole turbomyši byla fakt škoda no...

custom1
12. prosince 2019, 12:56
0

Ani nemluv... :(
Ta druhá už nebyla tak dobrá, i když mě taky hodně bavila. Mít volné prostředky, tak bych se po P-body poohlížel znovu...

Pochtli
11. prosince 2019, 16:15
0

Jedno nedobrždění do kolony za zatáčkou = lehčí ťukanec, o půl roku později nezvládnutý smyk = totálka. O další půlrok kombinace únavy a oslizlé silnice - služebák mimo silnici ve stromu = totálka. Jako poučení a varování zafungovalo. Z druhé strany - jednou to za mnou nedobrzdil motorkář a málem jsem měl v MX-5 spolujezdce = motorka totálka.

reagovat
PepaSFI
11. prosince 2019, 17:04
0

nějaký ty drobný věci nepočítám, to se stane že člověk něco neodhadne, při otáčení o něco zavadí a je to. Ale největší řacha byla ještě se Škodou 105 cestou do práce. Jel jsem asi trochu rychleji než bylo vhodné ale zas nic moc, v zatáčce v lese se auto divně zazmítalo, buch buch drc a najednou koukám že nejedu, světla svítí do lesa a není tady sklo... Pak bylo prázdný přední kolo takže asi defekt, pak to nějak zakoplo a přes střechu zpátky na kola. Zůstalo to zadkem na patníku napříč přes silnici. Kousek vedle desetimetrový stráně do potoka. Brácha měl podobný štěstí, jen o pár desítek metrů nad tou zatáčkou. Na náledí vypad ze silnice a zůstal předkem ve stromě pět metrů pod silnicí v prudký stráni co pokračuje dolů ještě dobrých 20 metrů.

reagovat
Pajinex
11. prosince 2019, 17:59
3

Zřejmě nebohatá rodinka u marketu mi přes usilovné troubení (za mnou stálo auto) nacouvala do předku. Měl kouli a praskl mi nárazník. Vypadali fakt chudě, tak jsem si řekl litr. Chlap ho vyndal a řekl: A můžeme jet domů. Babička, děti, všichni si zklamaně povzdechli, málem jsem jim ho vrátil..
V Itálii MV Agusta F4, zatáčky krájela sama, v jedné nepřehledné bohužel jel pán s Multiplou asi dvacet a já se mu koukal najednou na zadní dveře v rychlosti asi o osmdesát vyšší. Přebržděný předek, vykopla mě na oběžnou dráhu a po chvilkovém blackoutu jsem ji šel sebrat se zlomenou kličkou. Naštěstí se v továrně nezlobili. Pak ještě Fireblade na okruhu v Portimau, poslední model bez trakce. Ujelo mi to naštěstí na výjezdu z nejpomalejší, kdy už měl zadek po několika sešnách dost. A to nám vehementně tvrdili, že ji Fireblade nepotřebuje. Jen bok, páčka a já nic. Plyne z toho pro mne poučení, že když si myslím, jak mi to jde, tak to za chvíli nejde..

reagovat
le
lekla_ryba
11. prosince 2019, 22:27
0

No kromě kosmetických dotyků, které se přešli mávnutím ruky, do mne nedobrzdili 2 pánové. Jeden OK, vyřešila pojištovna. Druhej ujel. I když policie zjistila jméno, tak to řešila má havárka bo jej nechytili - odloženo.

Když jsem si pořídil LC120 a letos v Praze zkoušel, co to umí, tak jsem to poslal po ztrátě trakce na sněhu, pod kterým byl led, do dodávky. Já celkem OK, dodávka o poznání hůře. Hrdině jsem zavolal policii, dostal pokutu. Policista se mne ptal, jak se vám to s takovým autem povedlo - no docela snadno... Po pravdě od tý doby jsem zpomalil bo 2,5 tuny a musím přiznat, že pokuta mi byla ukradená. Výchovné bylo to 3 hodinové čekání na policii....

reagovat
ma
martinw
12. prosince 2019, 22:23
0

na policii se čeká tak dlouho že si mezitím svědci a účastníci nehody objednávají hromadně fast foody popř. přijede podpora od rodin :D

beastar
12. prosince 2019, 22:44
0

Jo jo a co teprve když mě nabourali kluci z kriminálky. Abychom společně v mínus deseti čekali na příjezd jiné Policie asi 4 hoďky... Bezva zážitek

ma
martinw
13. prosince 2019, 12:34
0

já teda čekal *jen* 2.5 hodiny, ale to je proto že UAMK asistence přijela a řekla že "zavolala policii" a zas odfrčela pryč (pomohli nám označit místo nehody a poptali se zda někdo potřebuje doktora). No jo jenže po 45min jsme zjistili že UAMK tu nehodu nenahlasilo takže čekáme vlastně na nikoho. Nikomu nevěřte a volejte sami ! :D

sheogh
12. prosince 2019, 10:28
0

Zatim ne, klep klep na drevo :-) Nekolikrat to bylo "malem" s nahnedlyma trenkama, ale zatim pralo stesti :-D

reagovat
Doubitch
12. prosince 2019, 11:02
1

Dvojková Fóbie se sjetejma čínskejma zimákama v kombinaci s úzkou namrzlou silnicí byla vtipná kombinace. :-) Prdel se sklouzla, přehnal jsem kontra a dal jsem přednost zmrzlý hlíně před svodidlama. Odnesl to jen nárazník a chladičová stěna. :-D

reagovat
Ka
Kavis
12. prosince 2019, 17:56
1

Me se pred cca 13ti lety povedlo nedat prednost motorce. Od te doby jen jeden tukanec se skodou cca 1500 dohromady. Poslednich 10 let bez skrabance :)

reagovat
Irwinek
12. prosince 2019, 22:39
0

No pár ťukanců z mé viny, pár z viny druhých, jeden kotoul přes střechu a jedna " divná " nehoda, kterou mi podnik nechal zaplatit : 4 hodiny ráno, - 15 °C, sednu do Roomstra, vymáčknu spojku, otočím klíčkem a byl jsem v 15 cm vzdálené zídce - nicmoc rána, nárazník ani nepraskl, jen odpadla krytka a servis vystavil účet na 15 000! Nikdo se se mnou nebavil, nepomohlo ani to, že vozidlo bylo půl roku předtím v řetězovce a asi špatně opravené :-(

reagovat
S.
S.h.I.t.
13. prosince 2019, 18:18
0

Vlastni vinou jen jednou... Fotky nejsou, tehdy jeste nebyly poradny fotomobily a 0.3Mpx za sera proste nic nevyfotilo...
Mokry papiry, tatuv Forman, oslizla silnice a stojici kolona. No, kouknul jsem na radio, pak slapnul na brzdy, pak rana... a posunul jsem 3 auta pred sebou. Forman KO kapota, chadicova stena, svetla, chladic prekvapive prezil, jen se posunul... no bylo to asi za 15000 oprava :D
Od ty doby, tuk tuk tuk, vlastni vinou nic a nevlastni jen sramy z parkoviste

reagovat
ickxs
13. prosince 2019, 21:15
0

Ja mel nedavno crash na motorce a mam do dokonce natoceny..???? video:

reagovat
beastar
14. prosince 2019, 13:05
1

Ty by si mohl padat zavodne za Argentinu... :)) Nic ti nebylo?

BubaaCZek
18. prosince 2019, 11:28
0

To vypada, ze jsi stihl na posledni chvili nadskocit, abys to auto preletel.
Ti dva motorkari co meli tvuj naraz 4 metry od sebe to nahrane nemaji?

ransom
14. prosince 2019, 17:05
1

Mojí specialitou je odjet bez zaškobrtnutí v zimě a skoro beze spánku 5000km do Ruska a zpátky a po návratu utrhnout nárazník při parkování.
Nejlepší kousek se mi povedl předloni na podzim. Pošmourno, všecko jednolitě šedý. Slezu ze střechy haly na fabrický nádvoří obklopený šedýma halama. Nahážu krámy do Sprintera, skočím za volant. Kouknu do praváho zrcátka - šedo. Kouknu do levýho - šedo. Kopnu tam zpátečku a na plnej knedlík tryskem před nádvoří. Měl jsem nějakou divokou náladu. Najednou strašlivá rána až vylítlo rádio z palubní desky. Sprinter srolovanej po boční dveře.
Zatím co jsem dělal na hale, uprostřed nádvoří si zaparkoval místní dopravce návěs. Ve stejný barvě jako ty plechový haly okolo...

reagovat
Caddy
18. prosince 2019, 12:34
0

Ja nikdy opravdovou bouracku svoji vinou zaitm nezazil, jen nevinne incidenty a nikdy jsme nepotřeboval plnit z pojistky.
1) Couval jsem do úzkého místa mezi dvě auta, ještě jsme se radoval, jak jsem se pěkně vešel a už přemýšlel, kudy z auta vystoupím (no, naštěstí se sundanou targou to nejde blbě). Ale z té radosti jsem trochu zapomněl na zrcátko spolujezdce (kovové a špičaté), na něž mě upozornily až střepy zadního světla Omegy letící do mého obličeje :-D Pánovi (nalezenému v baru) jsem zaplatil světlo z vrakáče a tím to haslo.
2 a 3) obojí nedobrždění, hlavně vlivem toho, že mám gumy svině klouzavý (s normálními bych zastavil v půlce dráhy) a částečně nepozorností (první případ už si moc nepamatuji, druhý byl důsledek koukání kolem i do zrcátek, kudy se prosmýknout mezi auty jedoucími moc pomalu, kdy Felda přede mnou náhle začala brzdit). Naštěstí obě trefená auta měla kouli, takže to nenechalo následky. První ani nevystoupil a dle stavu zádě už byl asi zvyklý :-D Paní s Feldou se prolétla nárazem asi tři metry dopředu a kouli měla jen přihlou k nárazníku, takže nakonec dostala 700,– za opravu a flašku :) Nemít to tažné, asi by škoda byla už nemalá...

reagovat
JJ
Jelen Jelen
19. prosince 2019, 21:53
0

Koukám, tak nikdo žádný větší nehody... To je dobře.

Já se 19 letech v zimě vykutálel v jedničkový Fabii, což byla samozřejmě totálka. Všechny skla vysypaný, nebylo na autě ani jedno menší místo, kde by nebyl pomačkanej plech. Motor se rozpůlil o kameny, co byly na okraji silnice zapuštěný do země právě kvůli častým nehodám, kdy majitele zahrady, kam padlo několik aut ročně, už to začalo srát.

Pak o rok a půl později na rakouský dálnici zapřemýšlení se nad nějakou blbostí, pán s novým Jaguarem XF přibrzdil v rozjíždějící se koloně a už to bylo.
Octa se podomácku spravila a jezdí vesele do dnes.

Od ty doby nic. Od toho kutálnení se mám docela dost respekt a bojím se dělat hovadiny, což je dobře, že to přišlo takhle brzo.

Ze škrábanců, kterých bylo málo, je srandovní třeba to, jak jsem asi rok a půl zpět spěchal do práce. Naskočím do Octy (do jiný) zaparkovaný podélně polovinou nachodníku, kouknu do zrcátek, za mnou nikdo neparkuje. Chtěl jsem stihnout vyparkovat než dojede šńůra aut jedoucích po ulici. Zpátečka, šlápl jsem na to a rána jak svina!
Zapomněl jsem, že za mnou je dřevěnej telefonní sloup. :D Octa jen miniškrábanec na nárazníku, sloup docela dost velkej vryp, to mě zaujalo. :D
Jo a taky malý parkovací místa, který pokládáte za krátký proto, že do nich roste živej plot, jsou dost zrádný. Občas to místo fakt krátký je a v keři se skrývá betonovej sloupek. :D

reagovat
Vencos
23. prosince 2019, 00:03
0

Poslední dva měsíce, co jezdim po Praze, už jsem naboural do ledasčeho, ale krom zaparkovaný Feldy, nikdy ne do auta. Pak kamoska chytla škarpu v mym Neonu a to je tak všechno. Většinu života jsem řidičák neměl, tak jsem ani neboural.

reagovat
wdave_t
31. prosince 2019, 01:05
1

Vectra na sračku potom co sem vyletěl ze silnice, proletěl skrz stromek a skončil na střeše v bezvědomí (ještě mokrej inkoust na řidičáku) a potom S80 na sračku, když nějakej panák usnul za volantem, srazil Audi A8 v protisměru (za kterou jsem jel já), která ho vymrštila bokem na mě. To Volvo se mi docela vyplatilo - bylo to 10 dnů potom co jsem si koupil miatu a měl v plánu ho prodat; ve výsledku jsem za totálku a prodej vraku dostal asi víc než za kolik bych ho prodal. Ta vectra se vyplatila míň - najel sem v ní asi 700 km a bylo to čerstvě po velkym servisu, takže mě to v ceně na kilometr vyšlo zhruba jako Bentley s vlastním šoférem :)

Kromě toho jen malý blbosti, většinou někdo škrábnul mě.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem