načítám data...

Autíčkář se ptá: Jaké auto se vám líbí (a stydíte se za to)

Stalo se vám někdy, že jste si sympatie k určitému vozu nechali raději pro sebe? Žádný strach, nejste sami...

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Existují auta, jejichž pochválením nemůžete nic zkazit. Prohoďte, že se vám líbí Mercedes SLS AMG, Range Rover Evoque nebo Jaguar F-Type, a nikdo neřekne ani popel, protože ty se líbí všem. Pak je tu kategorie vozů s možná diskutabilním exteriérem, ovšem s cool factorem sahajícím ke hvězdám, tím pádem vám zalíbení v nich přinese maximálně nálepku excentrika s odvážným názorem. Takový Lamborghini Countach, Mitsubishi Evo nebo Ford 150 nepředstavují ideál klasické krásy, jejich obdivováním si ale ve slušné společnosti nelze uškodit.

A pak jsou tu auta hnusná, opovrženíhodná a nevkusná. Ta se nikomu líbit nesmí. Když se řekne Fiat Multipla, každý si povinně sedmkrát odplivne přes rameno (snad kromě členů fanklubu, kteří povýšili její ohavnost na perverzní kult), a jméno Pontiac Aztek se mezi střízlivými příslušníky Homo Sapiens Sapiens vůbec nevyslovuje nahlas. 

Jenže svět je zvláštní pokroucené místo, a i když to zní absurdně, někde na světě žije nebo přinejmenším žil člověk, který při pohledu na nešťastný Aztek řekl: „Jo, to vypadá dobře!” a svým podpisem posvětil zahájení výroby. I na Fordu Scorpio druhé generace spočinulo oko designéra s láskou a dojetím. Určitě už víte, kam mířím. Estetické aberace se nevyhýbají ani lidem, kteří netráví produktivní věk experimenty s psychotropními látkami nebo obrážením výstav současného umění. 

Jmenuji se Zlokočka, a líbí se mi PT Cruiser. Uf, je to venku. Přiznání bylo o to těžší, že mě donedávna ani nenapadlo, že by bylo zač se stydět. Svítat mi začalo až na nedávném setkání Kafe&Káry. Z hloučku ostřílených a všeobecně uznávaných motoristických novinářů jsem zaslechla ono jméno a se zájmem jsem se chtěla vmísit do hovoru, následující věta však zmrazila můj elán a v duši nastolila zmatek. „To jezdí tak mizerně, že hůř už to jenom vypadá.” Párkrát jsem si rozpačitě olízla tlapku a jakoby nic pokračovala do baru. Kdybych se nebála výsměchu a opovržení, podotkla bych, že je to charismatická a rozhodně zajímavá krabice, takový veterán zkřížený s rakví na kolečkách. Jenže pak by se mnou už nikdo nepromluvil do smrti smrťoucí. 

Jediný důvod, proč jsem se rozhodla jít s kůží na trh, je ten, že se mi mezitím podařilo vylákat skryté deviace z většiny svých kolegů. Nepřipadám si tak divně, když teď vím, že i Matějovi se líbí PT Cruiser, dokonce ve verzi cabrio (už fakt, že ten pán sobě zcela dobrovolně pořídil Fiat 500 v blankytně modré barvě, vypovídá o ne zrovna příčetném vkusu), a tajně uctívá tunerskou modlu – první generaci Octavie RS –, což mu musí vysloužit hejt každého moderního petrolheada s náhonem na zadní končetiny. František by ve své garáži rád viděl Messerschmitt KR200, asi pro Miatu na hraní. Radek ve skrytu duše obdivuje Nissan Pao, důvody si raději nechal pro sebe. A Vojtovo doznání je stejně překvapivé jako dojemné: „Mnoho let mi trvalo, než jsem si přiznal strašlivou pravdu – hrozně se mi líbí první Audi TT. Je nádherným kouskem designu, jehož jednoduché linie odkazují na předválečnou školu Bauhaus a funkcionalismus (byť, jak se brzy ukázalo, z aerodynamického hlediska zrovna příliš funkční nejsou). Je to dobré auto? Asi moc ne. Je společensky přijatelné ho vlastnit a mít rád? To nejspíše ještě méně. Zaparkoval bych ho před svou vysněnou funkcionalistickou vilu, i kdybych s ním neměl vůbec jezdit? Zcela určitě!“ Aby toho nebylo málo, Shelby GT500 Eleanor je podle něj hezčí než originální verze. 

Štafetu přebírá Dominik. Nejistě vstává ze židle v kruhu a třesoucím se hlasem povídá „Víte…mně se to, no…mně se hrozně líbí banglovská šestka!“ Máme mezi sebou jedince, který nalezl zalíbení v podivném šestkovém kupé z dob krutovlády Chrise Bangla. „Aerodynamika divného víka kufru sice ve vysokých rychlostech odlehčuje přední nápravu, ale jinak není se šestkou předchozí generace objektivně nic moc špatně. Velké cestovní kupé od BMW je prostě velké cestovní kupé od BMW a pod kapotou zpravidla hostí benzínové osmiválce. Yummy!“ Inu, hlavně že si to umí obhájit…

Vítězné vavříny si s celé této úchylné soutěže odnáší Dan s vozem Kia Opirus, o jehož existenci jsem do té doby neměla tušení. Dan na jedné straně uznává, že Opirus vypadá, jako kdybyste s Mercedesem W210 zaparkovali čumákem do vosího hnízda, má pod kapotou šestiválec o výkonu čtyřválce a se spotřebou osmiválce, na druhé straně však ospravedlňuje jeho existenci pohodlím a nebývalou prostorností kabiny. No nevím, Dane. V tom musejí vězet nějaké sentimentální vzpomínky, protože k téhle zpotvořenině by se každý soudný člověk bál jen přiblížit, natožpak testovat jízdní vlastnosti…


Jakou zahanbující sympatií  jste postiženi vy? Svěřte se nám v komentářích – uvidíte, že se vám uleví.

 

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Mára
04. března 2016, 07:30
0

Pro mě je tímto autem jednoznačně Lancia Lybra. Před kamarády to sice nahlas neříkám, ale v soukromí projíždím inzeráty a přemýšlím nad tím, jaké by to bylo, kdybych si Lybru pořídil.

reagovat
custom1
04. března 2016, 08:33
0

Mám to podobně. U některých aut to je dokonce tak, že když se na ně dívám v inzerci a někdo jde kolem, tak ten inzerát okamžitě stahuju na lištu, případně vypínám. A když to někdo přece jen uvidí, cítím se, jako kdyby mě načapali při sledování porna :D

cu
custom1
04. března 2016, 07:31
0

Pontiac Aztek se píše s "k" na konci ;)
Jinak za mě je to AMC Gremlin, ale to se vlastně říct nestydím. :)
Tak dobře, je to Opel Kadett E... ;)

reagovat
BobAsh
04. března 2016, 07:58
0

Vidíš, dík! Opraveno!

custom1
04. března 2016, 08:30
0

Za málo ;)
Akorát nevím, proč jsem se nepřihlásil normálně :)))

Irwinek
04. března 2016, 07:37
0

Mno, mě se PT taky líbí, a právě asi tím, že je odlišný, trošku dnes tak modní retropojatosti se v něm kloubí s originalitou, a hlavně - nemá ho každý:-D
TT - napřed jsem ho zavrhl, jako všichni okolo, ale postupem času jsem mu přišel na chuť, a to dokonce tak, že kdybych nepotřebova čtyřdvířko, klidně bych do něj šel, a možná na to za pár let i dojde. jen mi vadí způsob pohonu, ale s tím se dá žít :-D
A právě z potřeby čtyřdvířka vyplývá i zkousnutelnost Opiria - za 70 vočí pohodlné auto nacpané vším potřebným . Zatím jsem neměl možnost se sním svézt, a ani nepřemýšlel nad praktičností ( spotřeba, atd atd ) ale vzhledově mne neodpuzuje, je to zase kategorie - málokdo ho má, a tu já prostě preferuji :-D
A taky se mi líbí New Bettle, co už není new :-D ale ani sám nevím proč :-D

reagovat
Ro
Ronoath
04. března 2016, 08:04
1

Líbí se mi Citroeny! Už to se ve světě uctívání Šáde werke neodpouští. Se svým Berlingem jsem spokojen a mým automobilovým snem je C5 s hydropneumatickým podvozkem a automatem.

Jinak PT Cruiser Cabrio obdivuji v Ostravě vždycky, když kolem něj jedu. Krásné auto.

A Lancia Lybra je pro mě snad jediné auto, kde se mi kombík líbí více než sedan.

reagovat
JP
04. března 2016, 10:47
0

K poslední větě - Je to trochu rána pod pás, ale přesto... co jedničková Fabie? :D

martin_100
05. března 2016, 00:01
1

fóbie sedan je jediná fóbie co se mi líbí :-)

JP
06. března 2016, 23:26
1

Tak to je vskutku nevšední vkus, abych tak řekl:)

Testeuros
02. dubna 2016, 20:35
0

Byť sám se k tomuto vkusu přidávám - první fóbia combi mi svým designem zádě připomíná pokus naroubovat kruh na hatchback... ale taky zde hraje roli fakt, že kombíky jsou pro mne naprosté pasé, to už bych radši dotáhnul dom Roomstera s 1.2 HTP...brrr.

Hy
Hynek
04. března 2016, 08:10
0

Za me Multipla, Thesis, XM a Scorpio klaun

reagovat
Trinom
04. března 2016, 09:03
0

Thesis, Klaun a XM určitě, Multipla není úplně můj šálek kávy, ale protože ji má kamos tak vím, jak neskutečně prostorný a pohodlný auto to je. Skládat kočárek? Na co? Vždyť se tam vejdou tři rozložený vedle sebe!
Jinak moje úchylka míří směrem Pinto - Pacer.

HT
HTRATR
04. března 2016, 16:52
1

Thesis je nádherný a krásně individuální a zapamatovatelný.

Mi
Michael
04. března 2016, 08:51
0

Banglovská SEDMIČKA je strašně hezká :)

reagovat
Tomb
04. března 2016, 13:36
0

Souhlas a hlavně před faceliftem kterej zničil celé původní pojetí! Nej sedma pro mne :D
Jinak se opravdu stydím za to že se mi líbí novej superb.... protože jinak škodovky vůbec nemusím..

HT
HTRATR
04. března 2016, 17:10
0

Nový Superb se moc povedl, minulá generace byla hezká jen v kombíku a ten nový vypadá dobře i jako sedan, coby člověk, kterému Škodovka nic neříká musím uznat že udělali velký krok kupředu a pokud to co teď produkuje někdo kritizuje jen proto že má potřebu se distancovat od všeho jen trochu Českého tak je kokot (teď se nebavím o sociálním statusu majitelů Škodovek ani o kritice použité techniky, jde mi jen o slepé kritizovaní čehokoli jen proto že to vyrobil subjekt XY).

Goldies
04. března 2016, 08:59
0

Me se prekvapive zamlouva zminovana Multipla a mam dojem, ze pro me jako pracovni nastroj (na montaze jezdime ve 3 lidech) dava velky smysl

reagovat
Ho
Honza
04. března 2016, 09:11
0

Malý japonský dodávky - Toyota Hiace, Mazda E2200, Nissan Vannete... a ani se za to moc nestydim.

reagovat
Yatka
07. března 2016, 06:52
0

Konečně někdo! :) Mám je moc ráda, ty absurdní krabičky od sirek. Ale myslím, že se není za co stydět, ty auta mají chrakter .)

ts
tsu
04. března 2016, 09:12
0

Multipla předface, stejně jako u pár lidí nade mnou. Tak ošklivé, až se mi líbí. A v týdnu jsem po dlouhé době viděl Daewoo Espero, nevím proč, ale nějakým zvráceným způsobem se mi z určitých úhlů taky líbilo.

reagovat
peca
04. března 2016, 09:22
0

VW Beetle Cabrio...

reagovat
JayK91
04. března 2016, 09:25
0

PT Cruiser se mi taky libí (a v kabrioletu ještě více) stejně jako Pymouth Prowler :-) spousta lidí ten design ala retro odsuzuje ... mě fascinuje :))

reagovat
JayK91
04. března 2016, 09:25
0

*Plymouth Prowler

wlko
04. března 2016, 09:26
0

Samozrejme fiat multipla pretože je to zázračné auto, zvnútra veľké zvonku malé. Ale predsa len by som siahol po pofacelifte aj ked si myslím že stále by mi bolo vyčítané ako som si to mohol kúpiť. A čo dalej? Určite MX-5 a Mini Cooper S...a možno Megane sport :D

reagovat
HT
HTRATR
04. března 2016, 16:58
0

Nechápu jak může někdo uvažovat o MX-5 jako o dirty pleasure, vždyť to se musí líbit snad každému bez pocitu provinění.

wlko
04. března 2016, 21:11
0

nechcem vypadať ako geeej :D ono vlastne akékoľvek auto okrem ojazdených oktáviek passatov a audiniek sa v mojom okolí (rodina, kamaráti) stretne s nepochopením :D

Ka
Karlsberg
04. března 2016, 09:32
0

mně se odjakživa líbil AMC Pacer :-) A nikdy jsem se za to nestyděl. Ale v USA bych to asi nepřiznal...

reagovat
Pe
Petey
04. března 2016, 09:46
0

BMW E65, E63, Vel Satis, Avantime, Thesis, Hyndai XG, Opirus, C3 Pluriel, X-type, Rexton... je toho strasne moc

reagovat
Yatka
07. března 2016, 06:54
0

Pluriel? :D To je vážně dost!

Lu
Luksov
04. března 2016, 09:56
0

Mě se strašně líbí Chrysler 300M , pořádný velký sedan, ten výraz majestátnosti.. Nechápu, proč se tolika lidem nelíbí a docela lituji, že jsem místo něj dal přednost bmw e39.. :/

reagovat
jo
johan
04. března 2016, 10:07
0

bmw X5

reagovat
Pe
Petr
04. března 2016, 10:08
0

Jmenuji se Petr a libi se mi Lancia Thesis, AR 166 pred faceliftem a PT Cruiser cabrio :-)

reagovat
kv
kvakosh nocni
04. března 2016, 10:11
0

nijak zvlast se za to nestydim, protoze vim ze mam pravdu:) ale oktavka 1gen pofejs je proste krasny auto......

reagovat
M P
04. března 2016, 14:50
0

Jo, a zejména RS:)

martin_100
05. března 2016, 00:04
1

to se dá léčit :-D

M P
05. března 2016, 09:43
0

Určitě dá, ale už mám jedno velice zachovalé jedničkové RS zamluveno na test:)

ho
honza
04. března 2016, 10:13
1

Citroën C6. Před sebou se za to ani moc nestydím, ale nahlas to radši neříkám - můj okruh známých razí německou školu považuje C6 za vyloženě hnusné auto.

reagovat
martin_100
05. března 2016, 00:05
0

miluju C6 a jen cena mě od toho auta dělí....

Michal88
04. března 2016, 10:14
0

Jak už napsal Michael, mě se taky moc líbí E65 i když je hlavně u BMW fans naprosto out a ani zbytku se moc nepáči. :)

PT se mi líbí moc, to skloubení americké automobilové historie s moderním designem vypadá super. :) Třeba Chevrolet HHR se už tolik nepovedl, ale taky je pěkný (a to se taky moc neodpouští. :D) Takové to klasické vzít auto z šedesátek, které už bylo relativně moderní a překopírovat ho do nového hávu, to dělá kde kdo, ale to, co udělal Chrysler, to se jen tak nevidí. :)

reagovat
Michal88
04. března 2016, 10:18
1

Jinak, jako Citroëňák také miluji C6 a je to sen si ji jednou pořídit. :) Ale za to se nestydím, jsem v kolektivu Citroënistů. :D

Ale zas na druhou stranu nemusím velmi oblíbený Citroen Xsara Picasso, přijde mi to jak blob a nejošklivější auto, které Citroën vyrobil. :)

Mare34k
04. března 2016, 10:19
0

Líbí se mi dost aut, jejichž designový jazyk se u mých kamarádů nesetkává s obdivem či alespoň akceptací. Některá z nich jsem si sám koupil vyzkoušel jaká vlastně doopravdy jsou. Třeba před faceliftová Alfa Romeo 166. Podle mě velmi povedený a originální kousek. Od přátel však dostala díky své přídi přízvisko "smutný vepř".

A pak je tu nenáviděné Audi TT první generace. Měl jsem pro něj vždy slabost, možná proto, že dorazilo na trh v mých klučičích letech.

Před pár měsíci jsem napsal "test" tohoto modelu s co největším důrazem na objektivitu a přesně podle konceptu testů "Autíčkáře". Usiloval jsem v tu dobu o jeho zveřejnění zde jako "jednorázový přispěvatel" (čistě za účelem seberalizace), ale nepodařilo se mi navázat kontakt s redakcí. Pokud by si někdo ze zdejší redakce tento příspevěk přečetl a byl ochotný si můj článek přečíst a posoudit, tak ať mi prosím dá vědět, díky :)

reagovat
BobAsh
04. března 2016, 13:41
0

Ha, podíváme se do hlubin našeho spamového filtru, určitě to tam najdeme!

Mare34k
04. března 2016, 23:22
0

Díky za odpověď :) ... Pro případné snadnější dohledání jsem článek přeposlal i nyní na následující emailové adresy:

vojta.dobes@autickar.cz, t.vavrecka@seznam.cz, redakce@autickar.cz

Souča
04. března 2016, 10:51
0

Bugatti Veyron a Chiron :D všichni na ten design nadávaj, přitom je to prostě mazec a je super, že existuje něco, co vypadá až tak hodně jinak než ostatní auta (hypersporty)

reagovat
Yatka
07. března 2016, 07:00
0

Bugatti nejsou auta, za kterýžto obdivování by se člověk měl stydět ve většinové společnosti, to se přece odpouští :) A aspoň mně se ten dyzajn líbí a to jsem nekritickou obdivovatelkou hranatých krabic :)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
07. března 2016, 12:23
0

V Praze jich pár jezdí. Je to strašně zvláštní auto, ale mně se taky moc líbí. Ze začátku to mělo motor 5,3L V8, 300HP z Chevy Tahoe, ale po dvou letech ho nahradili 6,0L V8 z Corvetty C6, který měl 400HP, takže žádný ořezávátko to rozhodně nebylo a na sprintu to pak díky zrychlení 0-100 za 5,4 sec. ujelo kde čemu. :-)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
07. března 2016, 12:26
0

Sorry, to patřilo dolu, ale smazat už to nejde. :-)

Souča
07. března 2016, 16:41
0

no mně právě přišlo, že se to neodpouští :D ve svym okolí jsem jedinej, kdo je schopen říct "Design Bugatti Veyron se mi velice líbí!", úplně všichni v mym okolí s tim autem a jeho designem maj problém a velká část říká, že je to vyloženě hnusný auto...

PepaSFI
07. března 2016, 17:30
0

je fakt že Veyron se nemusí líbit každému. Ono to jaksi nevypadá jako auto a pro lidi kteří mají jako ideál krásy šedou oktávku to je prostě mimo chápání. A pak tady je další věc, to auto je celkově mimo chápání. Je tak drahý a nedostupný že si nikdo nedovede představit že si to někdo koupí. A taky nepochopitelně rychlý a výkonný. K čemu to je? To by se mělo zakázat! A když to nemůžem mít ani zakázat, budem to aspoň pomlouvat.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
04. března 2016, 11:00
0

Já už jsem velkej kluk, takže se nestydím za to, že se mi líbí i takový podivnosti, který zbytek populace odsuzuje. Třeba na tom PT nevidím vůbec nic špatnýho. pořád mi připadá pěknej a když bych si ho trošku poladil, třeba takhle:
http://cdn.barrett-jackson.com/staging/carlist/items/Fullsize/Cars/112690/112690_Front_3-4_Web.JPG
tak proč ne. Je to možná divný, ale mně se to líbí a ve verzi cabrio je to auto podle mně úžasný a nestyděl bych se v tom ani jezdit. :-)

A to samý platí pro Chevy HHR. Ty auta jsou praštěný samy o sobě, tak proč je neudělat ještě praštěnější? :-)
http://photos.ecarlist.com/Gs/8W/SP/iS/Na/Fx/5d/s7/oy/k5/jQ_640.jpg

Chevy má vůbec občas takový období úletů. Třeba SSR je taky boží úchylárna. :-)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3d/Chevrolet_SSR.jpg

Plymouth Prowler mi připadá naprosto úžasnej a kdyby nebyl tak strašně drahej, tak bych ho bral všema deseti.
http://www.thelingenfeltercollection.com/wp-content/uploads/Plymouth_Prowler_23.jpg

reagovat
Michal88
04. března 2016, 11:28
0

Ten PT v červenočerné je luxusní... :slint: :)

CerVus
04. března 2016, 12:30
0

Pamatuju, že Prowler se jeden čas dal sehnat i pod pul mega. Ale to se se snad ještě vyráběl a každý na něj ukazoval co je hrůzu to je. A teď je to klenot.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
04. března 2016, 12:45
0

A teď je Prowler klenot, který stojí dvakrát tolik. Nikdy jsem ho neřídil, ale naživo už jsem ho viděl mockrát a přesto mně vždycky naprosto uchvacuje, když ho vidím.

CerVus
04. března 2016, 12:58
0

To je jeko když jsem před nějakými 6ti, 7mi lety viděl tuším že v Ostravě v prodávat červené porsche 968. Krásně zachovalé, za nějakých 380k. Očividně opečovávaný kousek. Ale bylo mi líto za to dávat tolik peněz když 944s2 stály kolem 200k. No a před pár měsíci jsem to 968 viděl v nabídce znovu v Polsku. Za 1,2 mega. V tu chvíli bych si nafackoval. Slušné 944s2 se nesežene pod 300k a cena e46 M3 strmě roste. Teď je otázka: Které z aut co stojí 200-300 zažije tenhle zářivý vzestup?

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
04. března 2016, 13:00
0

Já myslím, že tohle se týká většiny výjimečných a legendárních aut. Ty běžné zapadnou v propadlišti dějin a na kovošrotu.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
04. března 2016, 13:05
0

Já bych si třeba zase nafackoval za 1978 Pontiac Firebird Trans Am. Je to asi 5-6 let zpátky, kdy jsem hodně vážně přemýšlel nad jedním kouskem v provedení "Smokey and the Bandit" za 160.000,- Kč kousek za Prahou a dneska tohle auto seženu tak za půl milionu. :-( A ještě se pro něj potáhnu kdoví kam po Evropě. :-(

http://www.1shopauto.com/wp/wp-content/uploads/2013/09/PontiacTransAm1977_blackGold_15658.jpg

Pe
Petr
04. března 2016, 14:03
0

Plymouth Prowler měl i stylovej origo přívěs myslím

CerVus
04. března 2016, 14:22
0

Jedíná věc co mi na tom autě vadí je automat. Ale kdyby mi stál před domem, tak bych to asi překousnul :)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
04. března 2016, 15:32
0

Přesně tak, měl úžasnej stylovej přívěs, protože to auto v podstatě nemá žádný kufr. Občas i s tímhle přívěsem jezdí jeden majitel na sraz US cars do maďarskýho Komárna.
Nad tím automatem jsem taky přemýšlel. Jak bych ho do sportovně střiženýho auta nechtěl, tak kvůli tomuhle přibližovadlu bych udělal výjimku. :-)

CerVus
05. března 2016, 14:47
0

Co na to říká znalec? fotek je to nádherný kousek.
http://www.sportovnivozy.cz/75118-chevrolet-corvette-c4-57l-350-ci-lt1-v8

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
05. března 2016, 17:23
0

Tak to cumim, ze se tady da vubec tenhle rocnik sehnat a jeste ke vsemu v manualu. Vypada neuveritelne zachovale. Za tyhle penize absolutne bezkonkurencni cena.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
05. března 2016, 17:28
0

Ma to evidentne horsi vybavu, ale to by mi vubec nevadilo. Ten stav je neuveritelnej.

Antihmota
07. března 2016, 11:39
0

Chevrolet SSR jsem viděl na živo a mam pro něj slabost........

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
07. března 2016, 12:25
0

V Praze jich pár jezdí. Je to strašně zvláštní auto, ale mně se taky moc líbí. Ze začátku to mělo motor 5,3L V8, 300HP z Chevy Tahoe, ale po dvou letech ho nahradili 6,0L V8 z Corvetty C6, který měl 400HP, takže žádný ořezávátko to rozhodně nebylo a na sprintu to pak díky zrychlení 0-100 za 5,4 sec. ujelo kde čemu. :-)

JP
04. března 2016, 11:07
0

Ne že bych se za to styděl, ale líbí se mi Volvo 850 estate, faceliftový Scorpio, MGF, Lybra, nebo starý CLK W208. Naopak vůbec nechápu jak se někomu může líbit třeba Integra Type-R, starý Scirocco, E65, libovolnej Golf kromě IV a libovolnej Passat kromě B5 - to jsou auta, z jejichž designu bych si při každym setkání nejradši ublink.

reagovat
Skipper
04. března 2016, 11:24
0

Asi jsem taky úchyl. Banglova E65 E66, AR 166 před face, Citroen XM, Renault Avantime, Lancia Thesis, Fiat Multipla, New Beetle...

reagovat
Vl
Vladis
04. března 2016, 11:35
0

Bnaglovky mozem ci sedmy e65,66 aj sestu aj petku e60 kt som sprvoti nemal vobec rad prisla mi uplne divna a kupodivu strasne obycajna nie ako sedan s kt mam mat radost s jazdy taka slusnacka uhladena ... s odstupom casu ju zboznujem .... toto bolo to mensie akceptovatelne zlo ... k Multiple mna teda nedonuti sa nikto doznat to nemozem prekusnut to je pre mna otras ale proti gustu ziaden disputat ale vacsie zlo mam rad audi TT a najradsej v druhej generacii auto pre kadernikov... je fajn mam ho rad a samozrejme top je RS ci S ani ale vobec by mi nevadil ani 6valec pod kapotu civilneho modelu ... mam rad TT :D aj novy New Beetle mam rad je podareny a Citroen C6 som tiez teda povazoval za hnusny paskvil no teraz ho mam velmi rad, je to fakt kus netradicneho auta s uzasnou technikou a ano aj by som ho chcel! Co tam mame dalej milujem Mini Mk7 uplne uzasne auticko a som hrdym majitelom Volva S80 cize diagnoza Volvo a milujem ich pohrebaky hranate ale is stare sedany absolutne nevzhladne a hranate kt si viem predstavit ze u oabyc ludi vedia vzbudit nechut ... Ja ich zboznujem a Milujem "stare" Maybachy 62 a 57 pri kt som sa zrovna nestretel s pozitivnymi ohlasmi co sa tyce designu a celkovo reakcie na nihc uznanie luxusu ano ale inak v celku na to ludia s mojeho okolia pindali pro mna to je modla

reagovat
Mi
Michal
04. března 2016, 11:46
0

Tak kdo bude největší úchyl a řekne Ssangyong? :-D

reagovat
ja
jarda
04. března 2016, 12:07
0

Velmi se mi líbí poslední VW Jetta. Vůbec nevím proč.

reagovat
M P
04. března 2016, 14:49
0

Měl jsem ji v půjčovně, americkou verzi s benzinovým pětiválcem. Naprosto nekriticky jsem ji miloval.

CerVus
04. března 2016, 12:17
0

A neměl by spíše v názvu být ....a nestydíte se za to?
Mě se třeba PT také líbí, Plymouth Prowler považuju za jedno z nejhezčích aut vůbec. Tohle je čistě suběktivní věc. Mě osobně se hnusí většina výtvorů škody a vw - nemají charakter a nelíbí se mi krabiciozni, nemocniční vzhled.

reagovat
Se
Sedrik
04. března 2016, 12:37
0

Asi není žádné auto, které se mi líbí a za které bych styděl.

Mám to takhle - jsou auta, které jsou vzhledově "problematická", ale jsou super po stránce techniky a jízdních vlastností: Impreza Bugface, Forester, Morgany, G63 AMG, pro někoho i Miata, nebo bangleho šestka a sedmička - tyhle není třeba obhajovat před petrolheadem, ale pro nepolíbení nepochopí.

Na druhou stranu jsou auta, která jsou považována za hezká, ale jejich vlastnictví budeš zase muset obhajovat před "autařem" - skoro všechna SUV, některé Lexusy, Prius atd.

Ale obecně se nestydím za nic - pokud se někomu něco líbí, pak se s tím nedá moc argumentovat. Pokud někomu pomáhám vybrat auto beru to, jestli se mu auto líbí jako nejsilnější argument - já bych nechtěl jezdit autem, které je sice o 2 procenta lepší, ale nelíbí se mi...

reagovat
Ri
Rijen
04. března 2016, 12:39
0

Me se E65 predface libi stokrat vic nez face. Sestka je taky super. Naopak jejich novej design mi prijde strasne nudnej (asi az na sestku). A multipla mi prijde tak v poradku divna. A jednickova oktavka poface v dobrym stavu mi prijde hezci nez vetsina novejsich skodovek.

reagovat
Iv
Ives
04. března 2016, 12:40
0

Za mě to bude asi Fiat Barchetta, a ano vím jak bych v to mvypadal nicméně...něco na něm vždycky bylo.

reagovat
da
danklapy
04. března 2016, 12:41
0

Mně se líbí Lancia Thesis, to je taková úchylárna, až je to krásný. Pak Citroeny XM, BX a ujíždím na Favoritu

reagovat
Aleš
04. března 2016, 12:54
0

Hrozně se mi líbí v článku zmiňovaný Pontiac Aztek(nejlépe ve kanárkově žluté s černými plasty) a ano dokázal bych s tím jezdit. Dále tam je první Viper RT/10 kterej je prostě krásnej. Potom Lamborghini Centurio které se podle mě povedlo. Jako ideální auto na nákupy považuju Peel P50, protože s ním člověk může zaject i dovnitř. Potom bych zmínil Peterbilt z filmu Duel(ano vím je to truck a ne auto,ale to snad nevadí),dál tam je Ford F-650. Elanor tam taky je,ale ta původní. Potom bych ještě zmínil BMW X6M a to je asi všechno. Ano jsem divný. Jo vlastně ještě jsem zapoměl na Volvo 850 Wagon a Hummera H1. A jihočeská Godzilla 6X6

reagovat
Trinom
04. března 2016, 16:25
0

Když už jsi nakousl Peel, tak bych bral spíš Tridenta. A vím úplně přesně, jak bych za jeho volantem vypadal :-D
http://d13beo3f7vpmvd.cloudfront.net/wp-content/uploads/2012/08/Rutledge-Wood-Pace-Atlanta-628x352.jpg

Aleš
04. března 2016, 16:36
0

Já bych bral P50 už jenom kvůli tomu že s ní Jezza v jednom díle Top Gearu jezdil po BBC. Ale i Trident by mi nevadil.

Trinom
04. března 2016, 22:14
0

P50 je "jen" mikroauto. Trident je designovej úlet na kolech. Napadá tě snad nějaký jiný auto, co by místo střechy mělo průhlednou polykarbonátovou bublinu?

Aleš
05. března 2016, 06:20
0

Souhlas s tím že Trident je fakt úlet a nenapadá mě nic jinýho co by mělo místo střechy bublinu(teda krom sci-fi filmů,kde se občas něco takovýho objeví)

*Bureko 6X6 a ne Godzilla 6X6 v mým prvním příspěveku. Oprava.

Aleš
05. března 2016, 06:30
0

A teď jsem si díky Irwinkovi a Edselu vzpomněl na Chevy HHR a SSR. Tyhle auta žeru. Prostě se povedly a to ať si říká kdo chce co chce.

AspidMan
04. března 2016, 13:09
0

Mne sa strašne páči Volkswagen Fox. :-D
Koncern nemusím. Zjavne sa mi však okrem krabicoidného poňatia dizajnu páči aj taký nafúknutý a zároveň uhladený, keďže nemám problém ani s piatym Golfom a Sciroccom.

reagovat
Ho
Homer J. Simpson
04. března 2016, 13:13
0

Ssangkyong Musso, MX-5 NC pred fl, Oldsmobile Vista Cruiser

reagovat
ae
aeon
04. března 2016, 14:33
0

Oldsmobile Aurora, posledný Pontiac Firebird Formula

reagovat
Ča
Ča Snač Aj
04. března 2016, 15:45
0

Nissan Figaro, Fiat Multipla, Citroen C6

reagovat
Ča
Ča Snač Aj
04. března 2016, 15:50
0

abych nezapomněl Mini Cooper One Cabrio, a mějte si mě za gaye jak chcete, mě se líbí :D

BobAsh
04. března 2016, 15:59
0

Mini Cooperu S Cabrio bych rozumněl - tam je kabrio dokonce nejlepší, protože nejvíc slyšíš prskat vejfuk :)

Skipper
04. března 2016, 15:59
0

Jo a abych nezapoměl - i kdyź za to budu možná právě tady kamenován - Octavia II před faceliftem. Je to prostě hezké auto.

reagovat
liška
04. března 2016, 16:00
0

to sem netušil, že lybra je až tak kontroverzní, zazněla tady docela dostkrát
sám jednu mám a na ulici to auto člověk snadno přehlídne

reagovat
martin_100
04. března 2016, 16:05
0

PT - cajk, TT taky cajk, Banglovský bavoráky se mi líběj všechny a z počátku zmiňovaný Scorpio mkII? No to je z tutěch verků moje jeoblíbenější. Ten design prostě žeru! Do klauna jsem se zakoukal už před lety kdy ho měl kamarád a od tý doby mě to nepustilo.

Ale oukej to ještě neni tak hrozný ale mě se opravdu líběj škodovky řady 742... poslední emka ať už sedan nebo rapid prostě poslední dva modelový roky před ukončením výroby. ..... Tak a od teď si odemě už autíčkářskej pes kůrku nevezme... a jistě ani (zlo)kočka :-D :-D :-D

reagovat
martin_100
05. března 2016, 00:00
0

Pardon a zapoměl jsem na moje (co se designu týká) nejoblíbenější auto a tím je citroen C6 .... ten semi líbí strašně moc a až teď si zpětně uvědomuju jak se všem, kterym sem o tom řek strašně moc nelíbí.
Ale to je tim že jsou hloupí a nevyznají se v tom že ano :-)

HT
HTRATR
04. března 2016, 16:50
0

Jednoznačně Nissan Juke a Cube, Cube je úžasně hranatý a tím odlišný, každá strana vypadá jinak, je krásně roztomilý, vím že po technické stránce to není nic extra, ale i tak se mi moc líbí, stejně tak za zmínku stojí Figaro a Pao.

reagovat
Hospodský
04. března 2016, 16:50
2

Nevěřil bych, že se tu shlukuje tolik estetických úchyláků:-)

reagovat
sistri
04. března 2016, 17:20
0

Tak abych popravdě řekl, nemám moc rád koncernový auta, ale vždycky se mi líbila OI RS a ani nevím proč, naopak OII zvlášť po face považuji za jedno z nejošklivějších aut :-)

reagovat
fa
fabia
08. března 2016, 09:50
0

A co takhle fabia 1.2 htp a nebo combo ?

Pe
Petr
04. března 2016, 17:37
2

Za mně Subaru Libero, moc pěkné, praktické a jen tak nikdo to nemá.

reagovat
Yatka
07. března 2016, 07:11
0

Libero je boží!! Ale za to se přece nebudeme stydět, ne? Dokonce jsem teď chvilku koketovala, že si jedno koupím...

Pochtli
07. března 2016, 11:44
0

Jj, jsou to takový srandovně roztomilý krabičky na kolech..

ra
rainero
04. března 2016, 17:45
0

Fiat Regata, Ritmo a Giugarove krabice: Panda I, Uno, Tipo/Tempra.

reagovat
PepaSFI
04. března 2016, 17:47
0

já se nikdy netajil tím že se mi líbí divný věci. Jiná věc je s tím jezdit, jsou auta který bych nechtěl z jiných důvodů. V zásadě se shodnu s velkou částí těch názorů tady. PT Cruiser, jezdí tady jeden "v dřeváku" a sluší mu to. Multipla, nechápu ty hysterie co někteří lidi dělají. Obvykle ti co mají šedou Octavii na orezlých plechových kolech. Líbí se mi Golf I a taky starý Scirocco,ale to jsme v historii, to sem asi nepatří, ty novější už nelíbí. Jak už jsem napsal jinde, ze škodovek Čičigogo městochod a první Yeti. Lancia Thesis, Lybra. Bylo by toho hodně.

reagovat
Berzelius
04. března 2016, 17:57
0

Tak za mě: 1. Jak už tu mnozí psaly,AR166 před faceliftem...to auto jsem měl dlouho snad za jedno z nejhnusnějších co jsem kdy na vlastní oči
viděl,já ji nazíval "rybí xzicht" a nevím vůbec proč teď se mi líbí moc.Holt změna je život.
2.Citroen BX
3.SAAB 9000 CS (94-98)
4.Volvo 850/S70 - Asi prostě proto že v dětsví pří slově AUTO se mě vybavily tyhle tvary
5.Ford Escort IV (86–90)
6.Audi 90 B2
7.Renault 21/25
8.Superb II. generace
9.WV Jetta II.generace (84–92)
10. Fiat regata
11. Mitsubishi sigma
A možná by se ještě nějáký našly,jsou to převážně auta co se většině lidí kolem (rodina,kámoši,známý) mě vůbec nelíbí.

reagovat
Je
Jenyk
04. března 2016, 19:20
0

Multipla... se mi zatraceně líbí. Směje se jako delfín.

reagovat
adam7c3
04. března 2016, 19:44
0

DB7 Zagato, měl čumák jako vysavač dřív, než to bylo cool. Líbí se mi to zadní okno a c sloupek

reagovat
Honza Hamster Křeček
04. března 2016, 19:59
0

Tak si tu pročítám ty komentáře a hodně často se tu objevuje Lancia Lybra, Lancia Thesis, Alfa 166 (auta, co už sem koupil) a Multipla (taky se mi líbí), asi sem teda divnej a ani se za to nestydim... :-)
Já teda tajně pokukuju po Fiatu Croma s dieselem, ale moc to nikomu neřikám, je to takové dědkovské a příliš rodinné... :-)

reagovat
Frenki190
04. března 2016, 20:03
1

Daewoo/ssangyong Chairman

reagovat
Michal88
05. března 2016, 10:17
0

Když jsem projížděl diskusi, říkal jsem si, jestli někdo nenapasoval ve photoshopu na mamuta Daewoo xsicht a musel jsem se hodně snažit, abych to pobral, že to tak není. :D

Kr
Krocan
04. března 2016, 20:12
1

Honzo a co Libero? To je správná pětisedačková jednomístná úchylárna...jinak jsem měl za komunistů svou!!! Š1203 Mikrobus a každý se tomu autu smál, a měse přesto vždy líbila a nestyděl jsem se za ni. A vůbec, já se stydím jenom za to, že se vůbec nestydím...

reagovat
Ra
Raven94
04. března 2016, 21:33
0

Lancia Lybra... a koukám že nejsem sám, každý mi ji rozmlouvá, směje se mi... ale já to auto prostě žeru...

reagovat
ma
majstro
04. března 2016, 22:22
0

Asi se poserete, ale mne se krome C6ky a Vel Satise libi i Opel Vectra C v sedanu.
Chtel jsem si ho i koupit, ale ridi se to fakt strasne. Ale holt jsem designove ujetej. Jinak Bangpeho sedma pred FL mi taky prijde pekna. Ale ja uz jsem takovej a mam rad originalni reseni. Ale PT Cruiser se mi treba nelibi vubec, divny...

reagovat
Irwinek
04. března 2016, 22:33
0

Už jsem párkrát narazil na auto, ketré se mi ošklivilo už na dálku, a pak jsem ho uviděl v jiné barvě a ošklivost byla ta tam :-d
A líbí se mi Edsel, a to i návrh na vzkříšení z 2007 :-D

reagovat
BigBang
17. dubna 2016, 18:12
0

Myslíš ten prachbídnej virtual tuning na Mustangu?

Irwinek
17. dubna 2016, 19:06
0

Viděl jsem jinou fotku, jen nevím kde :-( Tahle mi prostě vypadla na dotaz na G :-D

Pi
Pietro
05. března 2016, 00:42
0

Géčko od Mercedesu. Totální fascinace až obsese. A to jsem vnitřně hodnej člověk, ale strašně se mi líbí ten arogantní vzhled.

reagovat
Bigg.I
05. března 2016, 01:03
0

Citroen BX

reagovat
Da
Dad
05. března 2016, 03:47
0

Jako prehnane konzervativnimu starci se mi nelibi temer nic novyho (cimz myslim r.80 a vejs) a zas libi kdejakej starej kram, treba Moskvic 412. Za to se ovsem nestydim. Co ovsem casto nezminuji je moje slabost pro rav4 prvni generace, tahle

reagovat
Ja
James
05. března 2016, 10:08
0

Otosan Anadol 16
FSO Polonez pickup dvoukabina
IFA W50 dvou-trojkabina: obyč. verze na práskačkách s tupláky vzadu (ne Agro) + přestavba na jeřáb Takraf
Destacar NX (pérování vzd. měchy jako Skovej Mercedes)
a
samozřejmě Multipla předfacelift, protože tím si dovolí jezdit jen ten kdo má opravdu koule, a proto už jsem koupil druhou :D

reagovat
briza
05. března 2016, 13:03
0

Za mě třeba Subaru Libero. Jednak to mám rád, protože mi to připomíná v ksichtě moje pravěký Justy a druhak chci prostě hrozně vyzkoušet kolik potřebuje, aby se převrátilo :) Akorát se za to asi nestydím.

reagovat
pe
pech.
05. března 2016, 13:10
0

Tak kia opirus vypadá podle mojí ženy "dostatečně důstojně" i pro prezidenta :-)

reagovat
BobAsh
07. března 2016, 21:32
0

Tak pro toho našeho by to byl odpovídající vůz... vypadá to, že to nakreslil někdo hodně ožralej.

bobo23
06. března 2016, 18:50
0

Sem si říkal, jak budu jeden z mála a místo toho si jen stoupnu do dlouhé řady. Taky se mi líbí PT a Multipla. Je na ní něco zvláštního.

Jo a taky Toyota Hiaci. Hlavně od té doby, co mi v kopci bez problémů úkazala záda (nevíte někdo, co se do toho kruci rvalo za motory?). :-D

reagovat
Aleš
17. dubna 2016, 18:45
0

Do HiAce poslední generace (TJ. Od 2004) se montovali tyhle motory. Nechce se mi to vypisovat tak sem hodím akorát screenshot. Vím že odpovídám na víc jak měsíc starej komentář.

bobo23
17. dubna 2016, 22:29
0

OK. Dík. Teď už to začínám pomalu chápat. :-D
Ale stejně to byl zvláštní pocit, když vám ujíždí taková piksle. :-D

VoFi
06. března 2016, 21:48
0

Tátovi se taky PT zalíbil..dokonce natolik, že si ho pořídil domů :)
Člověk mu musí přijít na chuť..teď už mi to nepřijde jako něco divného (možná to bude tím, že ho zas tak často nevidím..)

reagovat
Pochtli
07. března 2016, 11:55
0

Asi sem zapadnu, ale jako svůj úlet beru Mercedes-Benz G63 AMG 6x6. Být miliardář, hned bych si jedno na blbnutí pořídil..

reagovat
Aleš
07. března 2016, 12:50
0

Asi určitě jsem divný,ale když jsem viděl dneska Priuse,tak jsem si říkal,,Hm to vypadá dobře",a další auto které je pěkné pro mě(ano vím jak ujetý to je) je 1933 Cadillac V16.

reagovat
Jk
Jk
07. března 2016, 16:08
0

Hyundai Tiburon 2. gen (zvenku i zevnitř).

reagovat
Fe
Ferenc
07. března 2016, 20:05
0

Opel Vectra B i C (samozřejmě ne kombi), byly to sice hrozný krámy, ale vzhledově fakt pěkný stroje.
VW Passat B3 když jsem měl cca 10 let, strejda si ho koupil jako novýho a mně se tenkrát strašně líbil a koupil bych si ho i teď, kdyby byl k sehnání nějakej obstojnej kus.
Opel Astra F, moje první auto. Myslel jsem, jakej nejsem driver a rozsekal ho o strom na okresce. Dodneška mě to mrzí.

reagovat
M P
07. března 2016, 20:08
0

Vectra B asi nebyla úplně krám na svou dobu. A jestli teda něco žeru na tom autě, je to napojení zrcátek na linii kapoty. Ale na vrzající silentbloky zadní nápravy, které vrzaly nové, se zapomenout nedá: D

PA
PARMANCZ
10. března 2016, 19:35
0

Za mě je to je Ford Fiesta Mk.3 Diesel nedávno jsem jednu koupil a opravil (r.1995) a jsem naprosto spokojený a rozhodně se za to nijak nestydím.
Je to můj miláček :)

reagovat
code64
12. března 2016, 16:54
0

AR 147,156,166.Prý jsem idiot.

reagovat
Sa
Safa
21. března 2016, 21:49
0

Multipla. Je prostě boží... :)

reagovat
Ar
Arcane
25. března 2016, 16:41
0

Citroen C6. Ne, že bych se za přímo styděl...ale když to někde řeknu, spousta lidí se diví...

reagovat
Sa
Safa
27. března 2016, 23:37
0

Asi jsem úchyl, ale před chvílí jsem objevil Corbin Sparrow a chci se svést! Nemáte to někdo? :o)

reagovat
Ga
Galant1997
17. dubna 2016, 12:36
0

Líbí se mi nový Hyundai Grand Starex Royale, ikdyž se v Evropě nedá vůbec pořídit... Chtěl bych s ním dělat prémiovou přepravní službu.

reagovat
Pe
Petrus
30. dubna 2016, 11:21
0

Americký designový krasavec Cadillac CTS Sport Wagon. Být vlastníkem cadillacu však v českých podmínkách není z různých důvodů jednoduché a zrovna tento typ, kterého se všeho všudy vyrobilo 8600 kusů, je u nás zcela raritní.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Aveo LPG Nová bomba  1kč/km 2008
Chevrolet Aveo LPG Nová bomba 1kč/km

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR 2011
Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR

2011 rok výroby
300 koní výkon
4 600 ccm objem

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem