načítám data...

Auta jako jediný koníček? | Autíčkář se ptá

Pro mnohé z nás jsou auta vším. Je ale možné provozovat automobilismus jako jedinou zálibu? Na to se vás ptáme právě dnes!

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Již dlouho se zde neobjevilo nic z druhdy populární rubriky Autíčkář se ptá. Takže to dneska zase trochu oživíme a, jak doufám, trochu rozproudíme diskuze.

Redakce Autíčkáře auty žije a auta miluje. Vy také, ostatně proto nás čtete. S auty jezdíte, žijete, o autech sníte a někdy vám zase nedají spát. I já, ve svých slabších chvilkách, jsem ochoten připustit, že mám auta docela rád. Jenomže je tu taková věc. Nedávno jsem totiž v jedné knížce sebraných sloupků Jeremy Clarksona četl pár hezkých myšlenek.

První z nich, a objevovala se často, tvrdila, že není na světě horších fanatiků, než jsou majitelé vozů značky MG. Prý jsou to lidé, kteří neustále jenom řeší karburátory, zapalování, seřizování předstihu a podobně. Co hůř, dokonce jsou schopni se pohádat, který model karburátoru v tom kterém autě je nejlepší. Údajně jsou to lidé, vedle kterých opravdu nechcete sedět na nějaké společenské večeři. Dokonce s nimi prý ani nechcete sedět u jednoho stolu. Dobrá, já tedy s majiteli MG příliš do styku nepřijdu, ale tu a tam se mi stane, že mě řeči o autech začnou nudit, otravovat, a nejraději bych se z takové diskuze potichu vytratil.

Čímž se dostáváme k myšlence druhé. Týkala se témat rozhovorů v redakci časopisů, v nichž Clarkson působil. Ti lidé samozřejmě trávili celou svou pracovní dobu psaním o autech. Čekali byste tedy, a zcela oprávněně, že jejich rozhovory u oběda či o přestávce na cigaretu, se budou zase točit kolem aut. Ale prý ne, protože se, mimo jiné, bavili často o motorkách. Zvláštní, že? 

My se ovšem v redakci o autech bavíme často. Jelikož redakce neexistuje jako fyzické místo s počítači, psacími stoly, pětadvaceti kočkami a jedenácti kočičími hajzlíky, používáme chat. A tam si často posíláme fotky zajímavých aut, za jejichž volant jsme se dostali (čti: vecpali), do krve se hádáme nad smysluplností některých aut, vedeme sáhodlouhé debaty o našem řidičském (ne)umění, tu s větší, tu s menší mírou exhibicionismu, zkrátka auta řešíme tak často, až si někdy říkám, zda máme vůbec taky nějaké jiné životy, zájmy a záliby.

Samozřejmě, Vojta se vám v testech pravidelně snaží více či méně násilnou formou podat nějaké zajímavé informace ze světa hudby, Krab ve volném čase jezdí na kole (jakože fakt, ten chlap sedlá ve volném čase jízdní kolo, a to dobrovolně), a víceméně všichni mají, krom alkoholu a chovu lenivých koček, ještě nějaký zajímavý koníček. František například, ten se hodně vrtá v elektrice.

To nás tedy přivádí k mé dnešní otázce. Přemýšlel jsem nad tím už mnohokrát, často při setkání s vámi čtenáři, ať už to byly Kafe&Káry, trackdaye, nebo naposledy lednový pubquiz v Brně (mimochodem bude další, FB pozvánka zde). Říkal jsem si, čím se asi tihle všichni lidé, krom aut, ještě ve volném čase zabývají. A pokud se nevěnují jen autům, která sama o sobě seberou hodně volného času, kde ten čas berou? A utrácí za ostatní koníčky podobně, jako za auta? Protože upřímně řečeno, auta jsou sice fajn, ale jako jediná záliba, to mi přijde trochu málo. V životě musí přece být spousta zajímavějších zálib, než jsou auta.

Přijdou vám auta jako jediný koníček dostatečná? Máte krom automobilismu ještě další záliby?

Pochlubte se v diskuzi! Debatujte, sdílejte své záliby a třeba si tak ukážeme, že lidé od aut jsou víc, než jen pouhé benzínové hlavy, že jsou to lidé širokého záběru, pestrých zájmů a bohatého ducha. 

Diskuze je opět vaše!

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Irwinek
20. ledna 2018, 08:02
3

To máš těžký :-D
Pokud se autům hodláš věnovat úplně, ne jen v podobě " bezduchého kecání " v hospodě, tak máš za koníčka kdeco - historii, elektrotechniku, rukodělné práce, četbu, cestování,...., takže automobilismus vlastně spojuje všechny moje záliby do jedné :-D
koneckonců. ten rc model je zas jen auto :-D

reagovat
bitner
20. ledna 2018, 09:01
1

Asi bych sem vubec psat nemel, o auta se tak trochu zajimam, ale konicek v tom smyslu, ze bych mel garaz, jamu a spravoval nejake stare vrany, to ne. Ani do toho nejsem schopen ani ochoten vrazet statisice.
Na prvnim miste jsou u me letadla, nasleduje hudba (TOP jsou Beatles, Pink Floyd, Radiohead z 90. let, Dvorak, z poslednich objevu me zaujala Lola Marsh). Dal bych to videl na hattrick.org, film (Dr. Strangelove - obecne Kubrick delal fakt zajimave veci, Pulp Fiction, z novejsich Interstellar), nejaka ta knizka (kdyz pominu ty o letadlech, tak Douglas Adams - "Prezidenti ani vlady nemaji za ukol moc vykonavat, ale odvadet od ni pozornost"). No a protoze mi neni cizi ani dekadence, tak cesky hokejovy a fotbalovy narodni tym a politika.
Pochopitelne se to neda "delat" vsechno naraz, takze je to vetsinou tak nejak na stridacku.

reagovat
Bavoraczech
20. ledna 2018, 09:25
0

Tak hifi a audio technika a ostatní (hlavně ta chyrá) elektronika. Zajímavé, že zrova mobily jako takovémě moc nezajímají. Pěší turistika a trochu kolo. A když je počasí, tak údržba a drobnější opravy mého auta nebo aut známých. Je to někdy spíš nutnost po zjištění, za co všechno jsou místní servisy ochotny si říct o peníze a dokonce o nemalé.

Breakthru
21. ledna 2018, 11:05
0

nevím jak u vás, ale když se v tom pohybuješ, tak zjistíš, že i to blbý sundání kola v servisu něco stojí....Nemám nic proti tomu, že si lidi doma dělaj údržbu aut, sám jsem tak začínal, ale když ti dovezou auto, kterýmu někdo do oleje omylem nalil vodu nebo popletli fridex a smíchali je nebo vypustili převodovku při výměně oleje anebo namontovali vzduchovej filtr s návodem uvnitř, tak to prostě něco stát musí:D

ToMyx
21. ledna 2018, 13:42
0

Breakthru: Ten vzducháč s návodem uvnitř je docela tvrdej kalibr:-)

Breakthru
21. ledna 2018, 14:03
0

stává se:D...to víš, starline...

beastar
21. ledna 2018, 17:11
0

Starline to je ta výborná značka oleje kterou mi lejou při výměně do auta, že jo? ,)

Breakthru
21. ledna 2018, 17:14
0

já bych tím nemazal ani řetěz od bicyklu:D

beastar
21. ledna 2018, 17:46
0

Tak ono to nebude o moc horší, než jiný podobný lowcost srágory. O tom co je dobrej olej se vedou už léta bitky napříč internetem. Já bych řek že nejlepší je ten kterej předepsal výrobce auta. Viz Alfa a to jak ty auta jezdí když se k tomu chováš jak máš. A jak ty auta jezdí když si kretén a leješ do toho Mogul.

Breakthru
21. ledna 2018, 18:10
0

souhlas...dodržovat předepsaný specifikace výrobce, neprodlužovat intervaly a moc nevěřit Longlifům....nejhorší je, když se to míchá a tvrdí se, že je to jedno.Kdybys do Alfy lil Formulu od Forda, tak by nejspíš dlouho nefungovala....ale to zkoušet nebudu :D
Kvalitní olej je důležitej, ovlivňuje celou životnost motoru, spotřebu, výkon atd...Neználci řešijou mazivost a dle některejch čím hustší, tím lepší...To dnes už nevadí, fakt jsou to vodičky, ale dneska jsou na to motory stavěný.To třeba nechápou staří dědci, co sežrali rozum a na nás mladý nezbylo...
nicméně to není jen o tom hrábnout prstem do olejem a zkoušet jak se matlá a mlaskat si jak při výměně teče krásně čistej olej.Olej má motor taky čistit, chladit, neničit gufera atd. a hlavně si co nejdéle udržet svoje vlastnosti....

beastar
21. ledna 2018, 20:23
0

Je to docela odborná věc. A těch věcí kolem toho je hromada, co je potřeba brát v potaz. Já si myslim že výrobci docela dobře vědi proč něco předepisujou. Není ve všem jenom kartelová dohoda a reklama. Longlife je špatnej, ale musim se přiznat že v 2.0tdi/103kw se na to jezdil a ten motor to normálně přežil asi 260 000km. A pořád to auto funguje tim teda neřikám, že sem toho fanoušek. Ono taky ty starý si nějak nevšimli (někteří) že se ty motory docela mění v posledních 40 letech. Do Porsche sem dával nějakej Mobil 1 co snad údajně splňuje to co předepisovala fabrika. Tam je to těžký když je to starý skoro 30 let :)) Jinými slovy olej je poměrně důležitej.

ToMyx
22. ledna 2018, 11:44
0

Souhlasím s vámi pánové. Občas jen kroutím hlavou, co mají v manuálu auta stejné značky, stejného stáří v rámci životního cyklu v jiných částech světa (EU a nonEU). Chápu, že teplotní pásma hrajou svou roli, ale pořád nechápu jak vodička 0w30 může fungovat jinde než u městských prdítek. Tady si spíš myslím, že se v EU pro snížení tření obětuje živostnost motoru. Já jsem posera, takže beru, že v manuálu jsou vždy výměny v rámci ideálního provozu a pokud je tam max 20tis km, je opravdu vhodné to zkrátit o 30-50%, pokud mám auto na deset let = 200tis km.

Nimrod
20. ledna 2018, 09:28
0

jezdim na kole, fotim na film, občas si něco malýho vyrobím, boulderuju a jo, občas se i hrabu v autě...

reagovat
GanGreen
20. ledna 2018, 10:00
5

Já bych ani neřekl že mám auto jako koníček, jako koníček mám spíš to ježdění s autem (a to ježdění mě baví v každé situaci, at už vyrazim ztrestat nějákou okresku nebo prostě v pohodičce na vejlet) .Vrtat se v tom moc neumim, zvládnu základní servis ale nic víc, myslim že by to byla spíš otrava než záliba, mít ruce po lokty od šmíru...
Ale ani to ježdění určitě neni jedinej koník kterýho mám, celkem rozumnej kůň je že si chodim párkrát v týdnu zacvičit, celkem NErozumnej kůň je že se občas zajdu i pěkně vožrat, stojí to prachy ale nemužu se toho něják zbavit :D no a jeden zajímavej vostrej kůň, že když je nálada tak vyrábim nože... Nic víc nezvládám, ono s prací na 3 směny je to prostě těžký :D

reagovat
PeterLuk
20. ledna 2018, 10:33
0

Tiež nemám auto ako koníček, hoci by som chcel. Zatiaľ nemám možnosť jazdiť niečim zaujímavým, ale aj tak si riadenie užívam a snažím sa o auto starať. Ale rád by som sa autám venoval viac, zohnal si dačo zaujímavejšie, naučiť sa robiť si jednoduchšie opravy doma, zrenovovať nejaké staršie auto... Ale na to momentálne nemám čas, peniaze, priestory. Je to o prioritách.

Ináč, história, ktorú aj študujem, grafika, amatérske fotenie, v čom by som sa chcel zlepšiť a dostať sa na lepšiu úroveň, reenactment a trochu aj tá hudba. A samozrejme, bike, v lete som na ňom každý deň.

reagovat
Jo
John Galt
20. ledna 2018, 10:49
0

Titulní fotka mě opravdu pobavila. Farmář co pěstuje na auta :-D

Jinak já rád cestuji, poslouchám hudbu, projedu se na kole, fotím, hraji videohry. Automobilismus mě baví hodně, ale auto je často jen prostředek, který mi umožňuje provozovat mé ostatní záliby.

reagovat
ratan groch
20. ledna 2018, 18:17
0

Mozno to tak vyzera, ale stary pan nepestuje auta. Stary pan zvlacal cely zivot auta na svoj pozemok, prevazne v zlom a horsom stave a starostlivosti o ne nevenoval pozornost. Teraz mu mesto prikazalo auta z pozemku odstranit, lebo to je uz skladisko srotov. Myslim, ze najviac siel po BMW a Mercedesoch. K dnesnemu dnu by to uz malo byt vypratane. Kdesi na Jalopniku bol k panovi clanok.

M P
20. ledna 2018, 19:44
0

Přesně tak. On teda měl hlavně BMW, ale tady je něco jiného na obrázku.

Bigg.I
20. ledna 2018, 12:19
0

Letadla 2. světové, fitko, focení, knížky, občas hra na pc - nečekaně letadlová nebo auta. Co čas dovolí...
Nedokázal bych žít jen autama... ikdyž ovlivňují tak 60% mého volného času.

reagovat
sumy
20. ledna 2018, 12:52
0

Rodinka, toť "koníček" č.1 a protože to je ten nejdražší možnej koníček, tak dál už jen ty ekonomický nenáročné jako je létání(Ulla a větroně) RC modelářství, občas rybařina, výroba všeho možného, rekonstrukce baráku(už 13 let :-D zedničina, voda, topení, elektro, tesařina-remesliniky jsem zatím vždy vyhodil)No a mezi tím vším se ještě drbu s autama. Zrovinka mě čeká lehká rozcvička a výměna všech 4 křížů na kardanech-skoda že se u toho budu válet ve sněhu. No a už tu na mě čeká nezávislé topení Webasto na zástavbu, takže vlastně i elektrotechnika, bo z toho kouká bambilion drátu :-)
No a ve výsledku je málo času na všechno :-/

reagovat
sumy
20. ledna 2018, 12:56
0

No a zapomněl jsem na motoristickou rodinnou turistiku po hlubokejch a pustejch prdelích světa. Letos bude Rumunsko-Ukrajinskej vejlet. Před tím ale musím sehnat a dát do pucu druhý pajero.

Nawi2203
20. ledna 2018, 12:55
0

Co se koníčků týká, musel jsem si najít k autu ještě něco co mě nesežere a skončil jsem u modelaření. Jinak ještě provozuji agressive in-line a rád jezdím na kole. Ale ono ani takové výletění není bez auta ono...

reagovat
Woyta
20. ledna 2018, 13:36
3

Mno myslím že za největšího magor tu budu asi já. (řadím se spíše pod termín car freak než petrolhead) Živím se jako konstruktér pro automobilový průmysl, ve volném času se hrabu nebo jezdim s mými starými auty, jezdím si s rc auticky (rc článek v radakcnim bufferu) , amatérský fotografuji (převážně auta) a když jsem u PC tak buď koukám na videa o autech či si s nimi hraji. No a sem tam ještě napíšu článek. OK baví mě technika všeobecně takže se vrtám v kde čem. Jak Elektro tak mechanika.

reagovat
Breakthru
20. ledna 2018, 18:52
2

To jsme na tom podobně.Pracuju jako automechanik v servisu, občas bokem ve svý dílně někomu něco spravím a hlavně jako koníčka se hrabu ve svejch starejch autech.Nepočítám ty, co mám na ježdění, ty se serou furt, protože VW a ty se prostě serou....A když su doma a nechcu se v ničem hrabat, tak zas čumím na net na inzerce s autama nebo si čtu různý články o autech, koukám tak na tři fora o autech a čtu si časáky o autech anebo taky stahuju pořady jako Obchodníci s autama, Rychle a hlučně atd.....Na jiný koníčky už mi nějak nezbývá čas, páč toho mám moc kolem aut:D a když už se něco namane mimo auta, tak mě hrozně baví zlepšovat si vědomosti ve strojařině, fyzice atd., protože to souvisí s autama anebo se snažím zdokonalovat v AJ a NJ, jelikož i to souvisí s autama.:DOvládám Němčinu, kterou v práci potřebuju, když prostě nejdou sehnat informace a data v jiným jazyce a taky kvůli shánění ojetin z venku:D a občas musím i tu AJ, poněvadž třeba o Fordech je toho valná část jen v tomhle jazyce.No a když mám úplně nejvíc volnýho času a jebne mi, tak modelařím a zase auta:D..
Mám vlastně hrozně chudej život.....

RCNP
20. ledna 2018, 14:13
1

Vypadá to, že se tu rýsuje nějaký demografický model. Auta, letadla, focení a chlastání se zdají být určitý rys :D Já teda letadlům vůbec nerozumím a nezajímám se o ně, ale zbytek si můžu odškrtnout. Fotím (hlavně auta), poslední dobou i na klasický film i polaroid. Pak mám rád architekturu, kterou tu a tam fotím, ale hlavně že mám cíl, kam dojet autem. Následně vytvářím 3d modely (zase auta, ač spíš díly než celky). Trošku i zkouším grafiku (stejný téma). No prostě jedna věc je záminka pro druhou :D Co se diskuzí týče, tak se rád pošťuchuju s kamarády a dáváme si sežrat předsudky jednotlivých značek, koncepcí, stáří a tvaru aut. Což mi přijde fajn. Ale nemám rád když je někdo hodně zarputilej a trvá na nějakém absolutním názoru, který nefunguje na všechno. Navíc když je to přesně nějaká blbost jako ten karburátor. Nakonec máme všichni rádi stejnou věc, ale lidi se kvůli tomu dokážou skoro porvat.

reagovat
Romus
20. ledna 2018, 15:36
8

Hodně pracuju, tak abych měl na auto, na který kvůli práci nemám čas :-D

reagovat
GanGreen
20. ledna 2018, 15:48
4

to je peklo :/ :D

beastar
20. ledna 2018, 15:59
3

Mě auta nebaví. Moje záliba je hlavně Zonda. A to v sobě snoubí design, hudbu, umění, historii, sport, dějiny, turistiku, lyžování, letectví a dokonce i zahradu a přírodu. Je prostě skvělá. Sem tam opera s nějakou bábovkou.

reagovat
Adam
20. ledna 2018, 19:05
1

Jsem člověk, kterému se i automobiloví nadšenci smějou, že jsem naprostej šílenec. NePetrolheadi pak např. i při popisu průměrné spotřeby. Ale ani mne by auta z daleka nestačila. Poměrně dost se zajímám o filmy a hudbu, neznám jiného svého věku, který by mne porazil ve znalosti “staré” hudby. Dále pak posilovna a především rugby. V zimě jsem pak pravidelně na lyžích a často cestuji.

reagovat
PachezZ
21. ledna 2018, 00:59
0

Auto, letadla, cestování, 3D tisk (přičemž mne živí 3D skenování), počítače...
Auto se trochu upozadilo tím že už nemám ženskou co má dům se zahradou a otce s autodílnou :D stávám se pomalu zase spíš uživatelem
cestování narůstá, k tomu letadla kterýma mne nakazila kamarádka letuška...
Počítače oproti dřív dost opadly, postupně se stávám spíš "vzdělaným konzumentem" :)

reagovat
Rob
21. ledna 2018, 04:40
0

Taky se asi řadím spíš car freak... Svoje auta řeším ve dne, v noci. A když neřeším, tak čumím na netu čím bych mohl jezdit. Jaký kola koupit.... Co za díly bude potřeba. Je to spíš už porucha. Co se servisu týče jsem s pomocí strýce a fór samouk. Zvládnu toho asi celkem dost... Jinak krom aut ještě airsoft, focení, druhá světová válka...

reagovat
tomyks
21. ledna 2018, 09:45
0

Zvlastni je, ze strany rodicu nebyl zaden impuls k tomu, abych se stal fanatikem do aut. Nejspis je to dano tim, ze na ulici jich potkam vic, nez zenskych a tech peknych aut je hodne, kdezto zen, hmmm... Od mala jsem modelaril, vetsinou auticka a po par vyplatach jsem presedlal na RC auta. Sleduju a ctu vsechno mozne kolem aut, jezdim obcas na nejake srazy a hlavne rad ridim. Krom toho me navi mechanika vseho druhu, rad montuju, bohuzel auto je vetsinou posledni na seznamu, pokud se nejedna o nutny servis. Zajima me historie druhe svetove, vcetne tanku a letadel. Virtualni svet je k mym konickum velmi vstricny, takze po vecerech rad hobluju okruhy, nebo RZ na PS, nebo letam na PC. Obcas jsem delal nejakou muziku, ale na to uz nezbyva cas. Momentalne me bavi prace se drevem, na coz je cas, protoze to zena oceni. Prevazne se ted venuju svemu rocnimu synkovi.

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
21. ledna 2018, 09:49
2

Auta ani zdaleka nejsou jediným mým koníčkem, byť jsou tou největší
vášní. Nejsem ale typ, který by se chtěl lopotit ve špíně a něco tam
opravovat. Tohle neumím a přenechávám kvalifikovaným. Jezdím na kole,
pravidelně několikrát týdně chodím běhat a cvičit, dlouhá léta jsem
dělal bojové sporty, ale v poslední době už na ně není čas kvůli práci
a taky už jsem líný a pohodlný. :-) S paní Knightriderovou máme rádi
cestování a už několik let si držíme tradici, že k narozeninám si
většinou dáváme prodloužené víkendy někde po Evropě. Řím, Kodaň,
Helsnky, vánoční trhy v Krakově nebo v Paříži, objeli jsme toho hodně
a i v zimě to má svoje kouzlo. V tomhle směru doporučuji norské hory.
Naprosto fenomenální.
Vždycky mně zajímala historie, takže je u mně celkem normální, že když
třeba ve filmu vidím nějakou zajímavou historickou postavu nebo
událost, tak rovnou během toho filmu jdu hledat na net nějaké reálné
informace k té věci. Baví mně to a sdoučasně se tak vzdělávám. Mám rád
středověk, líbí se mi gotické stavby, má to pro mně ohromnou
atmosféru. Když jsme s paní Knightriderovou začali před pár lety řešit
bydlení, tak jsme objeli i několik zrekonstruovaných statků z 15.
století. Je u nás několik italských architektů, kteří dokázali tyhle
budovy citlivě a s nápadem převézt do moderní doby. Ta atmosféra je
tam naprosto neopakovatelná. Obyčejný moderní dům se tomu nemůže
rovnat. Nakonec mi to ale neprošlo. Ono je to popravdě bohužel hlavně
o penězích a tak bydlení v historickém objektu nebo v loftu ze staré
fabriky pro mně zůstává nesplněným snem. Vždycky jsem měl strašně rád
design, což je asi i vidět na úpravách našich aut a i při stavbě toho
normálního, moderního domu, se dokážu neuvěřitelně realizovat. Ohromně
mně baví vymýšlet různá neotřelá řešení. Strávil jsem spoustu času na
internetu nebo obcházením firem a výstav, abych nasál nějakou
inspiraci, kterou bych pak dokázal převézt do praxe. Baví mně to a je
to další způsob, jak se realizovat a současně relaxovat, byť tyhle
věci celkem snadno spolknou ještě víc peněz, než ta auta. Takže i když
venku sněží a Corvette stojí v garáži, nenudím se. Vždycky je co
dělat. :-)

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
21. ledna 2018, 09:52
0

Nějak se ten text celý rozházel. Počítače holt nejsou mojí vášní.

sumy
21. ledna 2018, 12:43
0

To chápu, moderní techniku jako mobily, tablety a podobně číčoviny mě vysloveně nebaví a rozčilujou (a to mám ještě pár let do 40) Počítače pak jen v nejnutnější omezené míře (AutoCad, ArchiCad, Inventor a ostatní cad a 3D software) To se dá alespoň využít u aut. Nakreslit, vypálit, posvarovat a hurá.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
21. ledna 2018, 13:06
0

Ja doma notebook zapinam, jen kdyz uz neni zbytí, coz je tak max. jednou za mesic, spis za dva. Na net mi staci mobil.

BubaaCZek
21. ledna 2018, 12:04
0

Rodina konickama zamicha. Rizeni auta do a z prace je nejlepsi cast dne :) Zvladnu jen zakladni servis, ale rad travim cas tlachanim o autech s prateli. Kazdy tyden si najdu cas potrenovat s nunchakama a kdyz je pocasi tak vyrazime na hory. Jo a casto se pristihuju dolovanim jeste neprectechych clanku ci nevidenych videi v x jazycich o brz/gt86, kterou planuju na jaro! A denni cteni autickare ;)

reagovat
Picklenose
21. ledna 2018, 12:29
0

Já mám koníčky dva, jedním se živím to je focení a druhým jsou auta, ve kterých se rád hrabu, když fotit nemusím. Ale hodně se ty koníčky propojují, protože za focením jedu autem a občas jedu autem, abych fotil auto, je to těžký. :D

reagovat
sp
spooon
21. ledna 2018, 13:36
0

občas se v něčem kolem aut povrtám, základní servis di udělám, ale snažím se spíš, aby vše fungovalo a já mohl jen jezdit. U PC taky strávím dost času sledováním nebo čtením něčeho o autech, ale dokážu se i realizovat jinak. Tak krom aut se trošku zajímám o zbraně, nejsem teda žádnej pucovač a leštič, spíš si jdu sem tam zakropit na střelnici. Zbroják mám zatím jen krátce, takže mám jen dvě zbraně - malorážkovou pistoli a uzi 9mm, další si budu moct koupit prý až dostavíme barák, který je vlastně teď mým hlavním nechtěným koníčkem. Sem tam se jdu projít na nějaký hory a nebo někam na kole (dávno pryč jsou dny, kdy sme s kamarádem vyrazili od nás s plnou bagáží třeba na Stelvio, či objet po obvodu Slovensko, k moři do Itálie..). Toť asi vše. teď se jdu podívat na nepojízdnou Miatu do garáže, a hurá se zbíječkou do budoucího domu :-D

reagovat
Jimi
21. ledna 2018, 15:24
0

U mně jsou auta celý můj život. Od mala jsem je kreslil, modeloval, později s kamarády, co vozili zvenku auta, jsem toho vyzkoušel spoustu. Vystudoval jsem design, a teď navrhuji auta pro určitý koncern. Náhodou jsem dostal k navrhování i toho nejrychlejšího. Ale auta doma jsou teď většinou s modrobílou vrtulí a původem ze země červeného slunce. Mimo práce, rodiny a domu se občas dostanu k autům, něco se občas musí opravit a ne se vším to vozím do servisu. Pár kamarádů jsem výběrem aut možno i inspiroval. Prakticky se teď konečně dostávám k mému výběru vozového parku ze studií. Do práce mám pár vlásenek, o zábavu je taky postaráno. Takže mimo povinných "koníčků" jsou auta a někdy i motorky mým jediným hobby.

reagovat
briza
21. ledna 2018, 17:48
6

Poslední dobou mě hodně bere vaření. Pustím si k němu nějaký smooth jazz a smyslně tančím...

reagovat
GanGreen
21. ledna 2018, 18:23
4

:-D :-D bude video?

Safa
21. ledna 2018, 18:53
4

Briza: Tak to moc nerozbaluj, ať ty ubožáky neztrapníš! :o)

Oh!Gust
21. ledna 2018, 21:09
0

Alkohol - check ☑️
Líné kočky - check ☑️
Snáď by som i zapadol :-)
Moje schopnosti v opravování zatiaľ končia tam, kde treba vymeniť žiarovku. To zvládam aj svetlo vybrať. :-D
Inak okrem automotive je viacero záujmov, z hlavných hudba ako znalec a poslucháč, knihy, kultura, história a technika, skauting-junák (člen i rádce). Baví mě tiež psychology a sociology. Pohyb sezónne dle období - lyže, běžky, korčule/bicykel, korčule. Běh najlepšie, keď sa ponáhľam.
Sem-tam niekam pocestovať, alebo po přírodě chodit.

reagovat
Vikis
22. ledna 2018, 11:42
0

Takže koníčky? tak to mám auta, auta a ehm... jo auta... :D Plácám se v práci, kde máme fabriku plnou aut (na druhýho nejlepšího českýho výrobce jich je fakt hromada), doma si zajezdim na konzoli, nebo pc auta a když se ségře vysype ta její plechovka, tak se v tom i hrabu. Popravdě ta plechovka mi přidala dalšího koníčka a to je meditace a kurz sebeovládání, protože "K...a jakej č....k vymyslel takovo p......u! Dop..e!!! Já tu m...u zapálim a ty b.......y postřílim... Z...i! K...ááááá!!!!" Takže tak, jinak jsem vcelku vyrovnanej člověk :D

reagovat
GanGreen
23. ledna 2018, 08:15
0

Tyto pocity zazivam ja v zamestnani :-D meditace nehrozi, ja se jdu pak vyvstekat pri cviceni... :-D

Vikis
23. ledna 2018, 08:38
0

V práci se snažím nenadávat a když už, tak alespoň v autě kde mě nikdo neslyší, nebo si to alespoň myslim... :D Když nad tím tak přemýšlím, tak je čas si koupit antistresové prso... a házet ho po lidech :D

Ka
Karl Bader
22. ledna 2018, 11:48
0

Sex,drogy, rock 'n' roll, auta, to jde k sobě. Koneckonců, tady je jasnej důkaz


K tomu lyže, lumbering, flyfishing, trochu sochařství. Farma by se taky šikla, v tom to má Neil Young lepší..

reagovat
Rien
23. ledna 2018, 03:13
0

Muj nejvetsi konicek je jidlo, pak nekde v dalce jezdeni na okruhu. Ale bohuzel jsem musel zacit hubnout, aby se mi do ty mazdy vesel zadek (i kdyz ted se s ni stejne neda jezdit). Takze mam ted vlastne docela smutnej zivot:)))

reagovat
Pólin
23. ledna 2018, 13:25
0

Určitě rodina, to je teď hlavní a největší kůň :D Jinak ale muzika(blues, jazz, RnR, šansony, hiphop, dechovka...), filmy (animáky, dokumenty, dráma), auta (moje, cizí, jakákoli), práce (jsme rodinná firma a vyrábíme dynamometry snad pro všechny automobilky na světě). Ale mě by docela zajímalo, co baví lidi, kteří nás tady každý den tak baví skvělými články o naší společné zálibě. Člověk sem tam nějaký střípek přečte (Matěj: letadla, kouření, zelená Vojta:muzika, chilli con carne...) ale nebylo by zlé ty vaše maličké profily nějak rozpracovat...

reagovat
Perníček
23. ledna 2018, 22:59
0

Auta jsou mou součástí života od mala, takže všechno to postížení, co jsem měl v mladí mám i doteď. Čili ve svém volném čase s auty jezdím, pomáhám opravovat, projíždím inzerce, koukám na videa a stahuji obrázky (cca 6000 fotek aut se mi mění na ploše monitoru po 5-ti minutách), sbírám modely, fotím auta pro vlastní potěšení a už jenom z řídka je i maluji. Každopádně krom toho mě provází mým volným časem sledování hokeje a bojových zápasů, amatérská grafika (z části moje portfólio taky zasahuje do automobilismu), poslech hudby a sem tam nějaký ten sport. Bohužel, nejde to všechno stíhat najendou, takže dost často bývají ostatní věci (včetně mého studija na VŠ) ošizeny auty. :D

reagovat
MiB
16. února 2018, 22:52
0

Jak tak koukám, tak jsem asi slušný exot. Můj volný čas kromě prohlížení autoinzercí, čtení článků o autech a sledování videí a filmů vyplňují naše 2 Jack Russell teriérky, s přítelkyní vyhledáváme dobré restaurace, jezdíme na výlety(hlavně do přírody a hrady/zámky) a o víkendech běhám po fotbalových hřištích s píšťalkou. K tomu nějaká práce doma a na zahradě a na nic jiného není čas.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem

Ford F150 XLT Singlecab Longbed 1994
Ford F150 XLT Singlecab Longbed

1994 rok výroby
200 koní výkon
5 002 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem