načítám data...

Autíčkář se ptá: Jaký je váš vysněný roadtrip?

Není právě teď ten správný čas splnit si své dávné touhy a vyrazit na cestu za dobrodružstvím? Kam to bude?

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Léto je v plném proudu a jako obvykle ubíhá rychleji, než by se nám líbilo. Filmové festivaly, hudební akce, dětské tábory, sportovní soustředění, dovolené a spousta jiných aktivit. Tím vším je celé léto doslova našlapané. Je to však také takřka ideální čas a období na automobilové radovánky. A teď nemyslím všemožné srazy, kterých je plno, či vcelku obyčejné víkendové vyjížďky za krásami našich luhů a hájů. Mám spíš na mysli vysněné cesty za dobrodružstvím ve formě spektakulárních roadtripů. A protože každý z nás je jiný a přitahují jej jiné typy dobrodružství, je dnešní otázka nasnadě. Jaký je ten váš vysněný a ideální automobilový roadtrip? 

Možná se budete divit, ale pro spoustu lidí je i běžná cesta na dovolenou do Chorvatska jistou formou dobrodružného roadtripu. Zamyslete se nad tím se mnou. Nacpat celou svou nejbližší rodinu do vašeho každodenního posunovadla, přetížit kufr k prasknutí (v ideálním naplnit i rakev na střeše) a vydat se na jeden zátah vstříc lepším zítřkům po těch nejexponovanějších dálnicích v Evropě, je svým způsobem zajisté také adrenalinový zážitek. Byť tedy spíše toho hororového typu než toho zábavného. Nicméně z jistého úhlu pohledu to prvky automobilového roadtripu splňuje, ať se nám to líbí, nebo ne. Já sice takovému cestování úplně nerozumím, ale respekt každému, kdo to absolvuje a zároveň přežije ve zdraví (především po psychické stránce). Nicméně, tady ta naše malá autíčkářovská komunita má k automobilům a s nimi spojenému cestování jiný vztah, takový bližší. A proto mě zajímá, jakému dobrodružství na kolech jste nakloněni právě vy?

Také máte doma (jako já) knížku o nejlepších alpských průsmycích? A vždy začátkem léta v ní listujete a přemýšlíte, kam se vydat tentokrát? Baví vás ty zakroucené silničky a hrozně rádi byste se někdy podívali na Stelvio, či Grossglockner Hochalpenstrasse. Tak co vám brání? Že na to nemáte vhodné auto? Ale kdeže. Povím vám malé tajemství. Tyhle známé silnice jsou buď plné cyklistů, nebo je na nich velký provoz či špatný povrch, takže je úplně jedno s jakým autem tam vyrazíte. Já třeba projel celou severní Itálii, včetně těch nejproslulejších místních silnic, dieselovou Octavií a bylo to boží. Hrozně jsem si to užil. Rychlou jízdu tam beztak nečekejte, tady jde o něco jiného. A na to, abyste nasáli tu správnou energii daného místa, je úplně jedno čím tam přijedete. Já osobně se řadím právě do této skupiny, která miluje hory a horské silničky. Mým tajným snem, je pokoření rumunských hor (nejenom Transfagarasan tam stojí za pozornost), tak mi držte palce, ať se to třeba někdy splní.

Nebo snad máte raději klidné korzování po pobřeží? Pohodlný kabriolet, stažená střecha a spousta sluníčka a pohody. Potom je pro vás jako dělaná Francouzská riviéra. Saint-Tropez, Cannes, Nice či Monaco. Tam všude si užijete do sytosti. Skvělé jídlo, ještě lepší víno, spousta možností kulturního vyžití, mnoho vkusných kasin, pokud nevíte, co s penězi, nebo se rozhodnete zdvojnásobit rodinné úspory na kuličce, to vše je vám tam k dispozici. A ten pocit, že nemusíte nikam spěchat, protože všechno počká na vás, ten prostě stojí za to. Je snad tohle váš ideální auto výlet? 

Nebojte, nezapomněli jsme ani na drsňáky. Mnoho lidí vyjíždí potrápit svou techniku za hranice naší republiky, protože řekněme si na rovinu, tady u nás si toho extrému člověk příliš neužije. A v této oblasti se kreativitě meze nekladou. Máte rádi syrovou přírodu a nebojíte se? Nevadí vám přespávání v autě na lesní cestě? Třeba byste ocenili Balkán, který si mnoho offroadových nadšenců pochvaluje. Táhne vás to spíš na sever? Za polárním kruhem to také stojí za prozkoumání. Jak říkám, v oblasti terénních vozů je těch možností opravdu mnoho, stačí si jen vybrat. A přestože, jakožto typický městský panáček, offroadu moc nerozumím, takový nějaký výlet by mě také hrozně lákal. 

Do které skupiny se řadíte vy? Máte svou vysněnou destinaci, kam se určitě chcete autem podívat? Plánujete na letošní léto nějaký větší roadtrip? Máte zkušenosti s takovými cestami a můžete posloužit užitečnými poznatky, případně doporučit zajímavá místa? Podělte se v diskuzi. 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

ma
martinw
15. července 2019, 15:32
1

z Te Anau do Milford Sound, je to jak cesta do pravěku - parádní asfaltová silnice, okolo divoká příroda, krajinky, vodopády, ručně kopaný tunel a pak vjezd do pralesního ráje :)

a na druhým místě ninety mile beach - člověk je v klidu z toho že jede po rovné plaži desítky kilometrů postupně zrychluje a najednou vlítnete do potoka co teče přes pláž do moře sedmdesatkou a jste rádi ze nešla dodavka na strechu, jo a zapadnutí v mokrým písku prověři každou čtyřkolku - zapadnutý Subaru Outback nás docela překvapil.

reagovat
Fa
Fandatik
15. července 2019, 15:55
0

Asi by záleželo na autě. V nějakém fajn veteránu nebo jangtajmru bych viděl to pobřeží Francie. Klídek, tabáček denně pár set km a na noc v jiném hotýlku.

V nějakém supersportu asi ostrov Man (auto bych tam, ale nechal poslat Fedexem). A v černým pytli zpět.

reagovat
beastar
15. července 2019, 15:57
0

Příští tejden mám Mnichova a Basel, tak snad to bude průjezdný a roadtrip si užiju :D

reagovat
ratan groch
15. července 2019, 17:26
0

Isiel som to teraz v januari. Do Zurichu. Po Mnichov z Bratislavy nic specialne, nesiel som tam ani prvy ani druhy raz.
V Mnichove som bol v muzeu BMW do zaverecnej (nieco mi hovori, ze ty tam nepojdes aj ked je tam pekne) a kedze bol januar, tak uz bola tma a do toho dazd so snehom a hmla. Ten kus cesty po svajciarske hranice bol horsi ako Mordor. Keby tam bol v ten den Frodo Pytlik, tak sa otoci a ide naspat do Kraje. Som sa skoro posral co som nevidel ani krajnice a obcas sa z nicoho nic len vynorilo auto z tej hmly a tmy. Drzal som sa vlavo, lebo som veril, ze ak sa niekto rozhodne len tak zastavit, tak hadam to urobi na pravej strane cesty. Takto si predstavujem ocistec.
Ked som sa o tyzden vracal domov, tak som siel cez den a to bola spanila jazda (tak ste inak nazyvali vase drancovacie vypady na Slovensko, nastastie odvtedy ste uz vsetky vojny prehrali :) a nechcelo sa mi verit, ze to moze byt ta ista cesta.
Takze ti prajem, aby si mal tu cestu ako ja spiatocnu...

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
15. července 2019, 17:44
0

Kolem Mnichova jsem jel v minulem tydnu dvakrat, plus cca pred mesicem znovu a je to tam furt stejny. Kolony kolem celyho mesta. Porad je tam rozkopana cast dalnice, kterou delaji uz minimalne tri roky, co si pamatuju a jezdim kolem. Clovek se tam musi obrnit trpelivosti, ale da se to.

ro
rock
15. července 2019, 18:05
0

"Keby tam bol v ten den Frodo Pytlik, tak sa otoci a ide naspat do Kraje."

ratan, ty seš vůl :-). Málem jsem se utopil v espressu a poprskal jsem si klávesnici, kdo to má čistit...

sheogh
16. července 2019, 10:51
0

10 dni zpatky taky cesta pres bavory - ja to vzdycky vnimam jako takovej balzam po zazitku z D1. Akorat okolo Regensburgu nekdo neco udelal s pocasim, a ze slunecnyho dne najednou kroupy a z dalnice byly benatky.... Zase vyrazne opadl provoz :-)

Pekna cesta je ze Zurichu do Interlaken, je tam cast pres kopce, takova kochaci :-)

beastar
16. července 2019, 11:57
0

No tak dobrý to vypadá že je to pořád stejně na hovno. Tak jako vždycky. Ještě že do toho Rakouska se jezdí tak dobře:D Po našich exlusivních autostrádách.

Ratan: Spanilá jízda na Slovač jo:)) A co bychom tam drancovali, když tam nic nebylo a Blava mělo 50 obyvatel a 4 dřevěný statky. Hlavně tehdá se to tak nebralo. To jsme jezdili na Maďary. Slováci ještě nevěděli že je Rasťá Štefániků národně vybudí. Bohužel za pár let vám došlo, že vás vybudil moc.... ;D

ro
rock
15. července 2019, 16:19
5

Vysněný? Třeba pobřeží Amalfi v Itálii, ve zbrusu novém spideru Fiatu 124... ale asi tak v r. 1975.

btw mimo toho roku je to dosažitelný; přímo v té lokalitě je půjčovna aut specializovaná na klasický kabria, třídenní půjčovné toho Fiatu 124 na obrázku je 560 E.

reagovat
DV
DVader
15. července 2019, 16:35
0

Loni jsem pri navsteve Rakouska kvuli neprizni pocasi nedokoncil cestu na Grossglockner High Alpine Road tak snad letos to vyjde

reagovat
ratan groch
15. července 2019, 17:30
0

Co sa tyka tych cyklistov, tak pokial viem, tak na Transfagarasane nie su. Ale este som to tam nebol. Mozno sa k tomu bude vediet vyjadrit niekto, kto to uz ma za sebou.

reagovat
ov
ovocny
15. července 2019, 21:27
0

Musím te zklamat ale i na Transfăgărășan jsou ciklisti. Je ale pravda že stejně jako na Grossglockner to nejsou cesty na to pořádat si své soukromé závody. Všude plno aut, lidí autobusů a i ti cyklisti. Na motorce si to ještě jde celkem i užit ve svižnějším tempu ale na prasení v autě to fakt nebývá.

ratan groch
15. července 2019, 22:44
0

tak mozno ist koncom oktobra (rijen) ci zaciatkom marca (brezen), to uz si dufam cyklisti zaliezli do kanalov alebo z nich este nevyliezli.

Vojta
15. července 2019, 23:10
0

Když jsem byl naposledy na Transfagarasanu, což bylo loni, tak tam byla kolona pohybující se sotva krokem :D Cyklisti opravdu nebyli ten problém...

ro
rock
16. července 2019, 09:09
0

Začátkem března na Transfăgărășan? Možná by to šlo, ale spousta úseků je 2000+, to by taky mohlo být spíš na sněžnej skútr než na auto...
btw cyklisti obvykle vylízají z kanálů dřív, než řidiči kabrioletů nebo sportovních aut...

Ha
Habakukk
16. července 2019, 12:00
0

Transfagaras otvírali 3 týdny zpět tak to opravdu není na Březnový výlet.

sp
spooon
16. července 2019, 12:11
0

Já teda zažil transfagarasan 4 roky na zpět v červnu naprosto bez aut a jízda to byla fenomenální. A i pak asi o 6 dní později, když sme se vraceli.

sumy
18. července 2019, 09:11
0

Právě zakoncujeme naše off cestování po Rumunsku. Banát... masakr, kde se hranice strachu posouvá. Lesní stoupání 43% s nalozenym autem...Kratky(bez zadních brzd) se mi tam uz stavěl na zadni-zena to už odmítala projet, dlouhý se 150kg na střeše jen zlověstně pohopkaval, ale obě auta to daly) a pak dalším toulkama až na Transalpinu a z ní sjet a vzit to po hřebenech. Boží. Škoda jen že mi začala tect přídavná prevodovka(dělala se týden před odjezdem) a trochu se bojím tomu dávat na 4x4 plnej kour. Uz ted mam na obou autech odhadem tak 20-30h prace na uvedeni do.puvodniho stavu(nárazníky a takový ty zbytecnosti) a rozlesteni manželky auta, který je sedreny jako sviň :-)
A vysneny road trip? Alespoň 1-2 měsíce a Rusko, Mongolsko a takový ty kraje kdesy v dali bohem zapomenutý.

MV
MV_cz
18. července 2019, 16:21
1

Na Fagaraši jsem byl vloni v půlce srpna, krásné počáska, takže lidí hafo. Doporučuji vyjet ráno a být do 10:00, pak je to ještě docela pohoda, bylo jen pár aut. Potom dolů z kopečka k přehradě a tam už se to dost štosovalo (autobusy plný turistů, co jely od jihu) a na zpáteční cestě (okolo 14 hodin na vrcholu) už je to kolona aut. Dost lidí tam spí těsně na začátku serpentin pod silnicí - karavany, výhled na hory, pohodička 8-)
Transalpina je v tomhle ohledu trochu lepší, menší provoz, ale nemá to takový "wow" efekt jako pohled na serpentiny na Fagaraš (kde jste byli o den dříve) a nahoře byl trochu rozbitější povrch ...
Původně jsem si myslel, že nejdřív navštívíme Grossglockner Hochalpenstrasse, ale když tahle Rumunská varianta je taková - prostě lepší - má to patinu, super prostředí, žádné vstupné, silnice má sice nějakou denní "otevírací" dobu, ale nikdo to neřeší.
Jen škoda, že je to do Rumunska taková dálka...

ratan groch
18. července 2019, 16:34
0

MV_cz, predpokladam Ministerstvo vnitra Ceske republiky,
takto ma presne vyzerat kvalitna odpoved. Dakujem. Zo Slovenska to mam blizsie, tak si mozno pockam na koniec tohtorocnej sezony a kouknu te ceste na zoubek.

MV
MV_cz
24. července 2019, 11:48
0

Ne, rozhodně s Ministerstvem vnitra nemám nic společného, ale dík za pochvalu :-)

motion
15. července 2019, 17:51
3

Vysněnej roadtrip by byl každej, při kterým by se lidi věnovali řízení, neléčili si na silnici mindráky, naučili se jezdit v pravém pruhu a tak nějak předvídali a byli k sobě ohleduplní, jóooo to by byl sen....

reagovat
beastar
16. července 2019, 11:59
0

Stačí vyjet kousek za hranice a pář věcí se zlepší:)

Csaba
15. července 2019, 19:37
1

Vzít 1971 Buick Riviera a projet s ním francouzskou Rivieru...

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
15. července 2019, 22:11
3

Já jí projel v Corvettě a taky to šlo. :-D

beastar
16. července 2019, 12:00
0

Já v 5er a dobrý jen ten styl mi chyběl trochu. Nicméné já tam byl primárně na dovolený.

GanGreen
16. července 2019, 13:19
0

Já ji projel v naftový ofci s rakví na střeše a i tak mě to bavilo :D :D :D

beastar
16. července 2019, 13:55
2

Já myslím, že tomu s jakým autem si to projdeš se dává moc velká důležitost. Jasně v naftovým Transitu to asi nikdy nebude tak super jako ve Ferrari F40, ale stejně. To prostředí a ta silnice jiná neni. Ok tady je to o dream tripu, tak tady tuhle poznámku berme s rezervou.

briza
15. července 2019, 20:00
7

Někdy bych chtěl zvládnout trasu Praha - Brno, po D1, pod 8 hodin a bez kompletní výbavy pro přežití v kufru.

reagovat
Safa
15. července 2019, 20:19
0

Jeden z nich si dám za měsíc. Rakousko (Korutany) a Slovinsko (Triglav, Bled, Koper). A zpět přes Berchtesgaden. Oj, už se těším... :o)

reagovat
ReVolte
15. července 2019, 23:07
0

Jo Triglav dobrý, ale cesty mě nenadchly. Bled plný turistů, ale pokud pojedeš přes Taury, tak se vyhni tunelů a vem to přes vrcholky, nádherné silnice a příroda, pro NC ideálek :)

Safa
16. července 2019, 00:31
0

Maličko upřesním. Ten Triglav jdu pěšky. :o)

ransom
15. července 2019, 20:43
1

Za dvou podmínek (že bych byl bohatej a že by se akce z roku 2013 opakovala) bych se s chutí zúčastnil příštího memoriálu Peking-Paříž. Auto ještě nemám vybraný.

reagovat
GanGreen
16. července 2019, 13:22
0

Občas se taky zasním u fotek z tyhle akce :)

beastar
16. července 2019, 13:57
1

Já bych to jel Lamborghini Diablo SV... protože je pohodlný, prostorný, akorát tak rychlý a vejdou se do něj férově zavazadla. Jo a taky všude to projede a zaparkuje.

Si
SilverGhost
15. července 2019, 20:53
0

Loni to byla Albánie, krásná země, většinou i hezké cesty pohořím, občas offroad a rozbité nebo štěrkové silnice. Super výlet. Zajímavá na silnice byla i Černá hora, hlavně cesta skrz pohoří a tunely.
Letos snad Rumunsko vč. Transfagarasanu, hlavně spíš asi po silničkách, nic moc ofroad. záleží, zda se podaří zítra koupit CRV, jinak Leonem.

reagovat
handy
15. července 2019, 20:56
0

Stelvio a podobný mám radši na kole než autem (doufám, že se za tohle rouhání na Autíčkáři nekamenuje).
Ale abych jen nerýpal, loni jsem narazil na krásnej úsek kdy jsme se přesouvali z Kranjske Gory do Benátek. V Itálii se za hranicema nenapojit na dálnici, ale pokračovat po SS13 podél řeky a se zapadajícím sluncem dojet k San Daniele del Fruli, posilnit se výborným prosciuttem a pokračovat dál podél vody až třeba k Bibione (variace na Chorvatsko).

reagovat
Co
Core
15. července 2019, 21:59
0

Tohle vypada na hodne dobrej tip....

ransom
15. července 2019, 21:22
3

Ještě jeden nápad: Poznávací okruh po německých a rakouských ekologických zónách, ideálně Wartburgem 353.

reagovat
krab
15. července 2019, 22:00
3

Asi po stopách starých okruhů. Dát si Targu Florio ( i když na Sicili je ten asfalt dost sflikovanej) , Toskánsko a silničky kde se jezdí Mille Miglia, Passo Futa a další ...

Úplně miluju česko/německo/ rakousko/uherský (jemně nakrájený - jak je z cimrmanů) pomezí. Takovej Waldviertel, tam si pohlídáš jen traktory, jinak nikde nikdo a parádní silničky. To samý Německá strana Šumavy, Českýho Lesa i okolí Ambergu někam jakoby na jih od Norimberka. Tam jsem jel tentokrát lotusem když jsem jel z Nordscheife. Jo, pak Nordschleife a okolí ... to prostě nemá chybu. Pak musí být super Francouzský středohoří, tam je prastarý okruh, ještě teď funkční Le Puy Notre-Damme nebo tak nějak se jmenuje, Harris tam myslím natáčel testování BMW M2 Competition. Pak bylo parádní celý Burgundsko, ale to jsme sjezdili nejvíc na kole teda než autem... A pak taky Route Napoleon. Schwarzwald je parádní, ono toho je ... a to jsem zůstal zatím jen po střední a jižní Evropě.

reagovat
sp
spooon
15. července 2019, 22:03
0

tak já si zatím o výletu můžu nechat jen zdát (rodina, dům) ale jinak Rumunský Transfagarasan je o dost lepší nez třeba asi nejznámější Stelvio. V Rumunsku sme to pálili co to auta a povrch silnice dovolil a všichni nám fandili, kdežto Stelvio bylo jak na Tour de France, takže sme se proplítali mezi cyklistama...

A Saint Tropez mi ani nepřipomínej, jednou sme se tam cestou ze Španělska na půl den zastavili, a pak sme v podvečer jeli asi 6hodin v koloně...

reagovat
Jimi
15. července 2019, 23:13
2

Ze St.Moritzu k Lago di Como, ve 4 ráno lepší než kafe...

reagovat
RTjohny
15. července 2019, 23:31
1

Jo, dostalo me vice zde zminenych prusmyku. Ale nejvetsi prekvapeni pro me byl Grandcanyon du Verdon a jeho blizke okoli. To doporucuji opravdu hodne.
Cela lonska trasa pak zde (bez fotek; snad budou odkazy jeste funkcni): http://forum.mx-5.biz/viewtopic.php?f=57&t=6411

reagovat
PachezZ
16. července 2019, 00:38
0

Já miluju mořský pobřeží, je snad jedno kde... Stejně tak ale horský průsmyky apod...
Grossglockner v probečku sem si užil, ještě víc ale snad plockenpass z italsky strany zpět do rakous...
Nicméně vysněný roadtripy jsou dva - na nordkapp přes lofoty atd...
a druhý nějaká šílenost typu mongol rally... (tak že by za rok konečně gumbalkan?)

reagovat
beastar
16. července 2019, 13:58
0

Já se nejdřív špatně podíval a myslel sem že je to fotka z letadla:D Jakože malýho sportovního. Až pak sem viděl to zrcátko.

PachezZ
16. července 2019, 23:31
0

VW UP! 1.0 :D na to že to nebylo letadlo se po peloponéských horách škrabal statečne :D

beastar
17. července 2019, 01:48
0

No že sem chtěl rejpnout jakože letadlem to je dream trip v pohodě. Jo jo UP! to je letadlo... i když vlastně takhle do hor a klikatých cest je taková malá relativně jednoduchá krabice fajn.

vojtacz
16. července 2019, 09:45
4

Vysněnej úplně nebyl, ale když si to tak vezmu, tak byl úžasnej úsek Miami - Key West přes Florida Keys. Mosty, malý ostrůvky, moře, X zastávek na koupačku. A hlavně žádnej spěch a náramná kochačka.

reagovat
po
powpow
16. července 2019, 12:57
0

Route des Grandes Alpes - Francie od Zenevy na Rivieru pres ty nejhezci horsky pasy. Jel jsem ji loni zacatkem zari.
Koncem srpna konci i turisticka sezona a silnice jsou v podstete prazdne, muzu jen doporucit.

reagovat
PlusOne
17. července 2019, 15:38
0

Já se těším, až po cca deseti letech odložíme mláďata k babičce, a zopakujeme se ženou trasu naší první dovolené vůbec - kolem republiky, tentokrát na motorce ;-) Lednice, Frymburk, Krumlov, Liberec, Vrchlabí a domů, pěkně po okreskách, v klídečku a žádné závodění....Alpy bych chtěl výhledově taky, aspoň nejznámější passa (a kdo nebyl na GG, ten prý není motorkář....), tak třeba se někdy zadaří.

reagovat
Máří
17. července 2019, 16:49
0

Dřív jsem roadtripy bral jako cestu na hledání super cesty, kde si užiju auto a zároveň se u toho budu kochat. Jak "stárnu", zjistil jsem, že si na té často neznámé silnici vůbec nedovolím jet rychleji. Už jen proto že by to v případě problému pokazilo celej ten trip, ale většinou taky proto, že z toho prostředí nic nemám. Můj vysněný roadtrip? V čemkoliv co má víc jak 4 válce, žere to benzín a hlavně to nemusím řídit!

reagovat
Basino
17. července 2019, 21:32
0

Transfagarasan jsem už jel třikrát, vždy jsem začínal na straně od přehrady Vidraru, která se mi asi líbí víc. Jel sem vždy v týdnu večer, než se udělala tma a provoz skoro žádný, takže za mě paráda, můžu jedině doporučit. Jednou to bylo Fiestou mk5 1,4 16V, podruhé a potřetí BMW e46 330d.
A dnes jsem si projel Nockalmstrasse kolem oběda a protože nebyl téměř žádný provoz, tak jsem si jí dal rovnou tam, zpět a zase tam. :-D Teď tedy s BMW e61 550i.

reagovat
beastar
18. července 2019, 17:16
0

Ok. Mě na tom přijde nejvíc vtipnej ten posun od Fiesty s nulovým výkonem po 550i :D Jak dlouho to trvalo ten posun.... Mimochodem jasná ukázka toho, že kdo jednou okusí výkonu, tak ho nějaký rádoby hustý (lehký auta) nebudou absolutně bavit.

Basino
18. července 2019, 17:53
0

Mezi fiestou a 550i sou 3 roky. 3 roky s chipovanou 330d na 190kw. Ne ze by fiesta byla spatna a musim rict, ze i jela moc pekne ale hlavni problem byl, ze to nebyla zadokolka. Hned kdyz sem udelal ridicak, tak jsem mel po dedovi zigula, na kterym jsem si udelal 1,6 motor aby to jezdilo a na tom sem se naucil ridit, tak kdyz jsem pak mel fiestu, tak mi ta zadokolka desne chybela... No a s 330d mi zas ani tak nechybel vykon jako mi spis zaclo vadit, ze je to nafta ac radova sestka od bmw je vynikajici, tak je to furt jen nafta. Ted s 550i jsem uz spokojen. :-)

MiB
18. července 2019, 19:47
0

Byl jsem na motorce na GG, objel jsem feldou za 3000Kč po hranicích ČR(Expedice Scrab) a láká mě Stelvio, Transfagarasan a Gumbalkan :-)

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Moskvič Ostatní Šlapací 1978
Moskvič Ostatní Šlapací

1978 rok výroby
1 koní výkon
0 ccm objem

Peugeot 307 JEN 60 000 NAJETO ,automat 2002
Peugeot 307 JEN 60 000 NAJETO ,automat

2002 rok výroby
107 koní výkon
1 600 ccm objem

Lincoln Town Car 4.6 V8 Signature 2003
Lincoln Town Car 4.6 V8 Signature

2003 rok výroby
239 koní výkon
4 601 ccm objem

Ford LTD Coupe 1971
Ford LTD Coupe

1971 rok výroby
260 koní výkon
6 590 ccm objem