načítám data...

Autíčkář se ptá: Je Drive-thru zlo?

Na první pohled působí jako geniální řešení hladu za volantem, ale na ten druhý...

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Nevím, jak to máte vy, ale ve mě řízení auta celkem spolehlivě vzbuzuje hlad a chuť na něco dobrého. Navíc v práci jezdím denně ne úplně malé vzdálenosti a luxus oběda v restauraci u kanceláře si můžu dopřát spíše výjimečně. Logicky mě tak nejednou láká si za volantem něco zakousnout. Zvlášť, když jsou hlavní tahy obestavěny rozličnými provozovnami, v nichž pro získání kalorické krmě slané, sladké a mastné (tato kombinace se mimochodem v přírodě přirozeně vůbec nevyskytuje a byla vyhodnocena chytrými vědci jako vysoce návyková) ani není nutné vystoupit z auta. ​

Nevyhnutelně tedy pravidelně končím před mluvícím sloupkem, do kterého diktuji svou objednávku, kterou školená obsluha pomocí šikovného vedení rozhovoru (...a dáááál?…) ve spolupráci s mýma velkýma hladovýma očima nafoukne na kalorickou hodnotu, co by uživila menší africkou vesnici. Znáte to. Pěkně na Big Smoka. “I'll have two number 9s, a number 9 large, a number 6 with extra dip, a number 7, two number 45s, one with cheese, and a large soda.”

 

Což je jen počátek problému, protože pak přichází ono dilema, jak tyto lukulské hody zabalené ve velkém množství papírových sáčků efektivně zdebužírovat. Jistě, kulturní člověk sní potravu na parkovišti, případně si vleze do provozovny, ale když hoří termíny a není času nazbyt, dojde občas i na variantu “jídlo na cestu”. To ale není zrovna vrchol bezpečnosti. Ačkoli legislativa to vysloveně nezakazuje, cpát do sebe vysoký burger při snaze udržet vozidlo ve svém pruhu je dost možná nebezpečnější, než démonizované volání bez handsfree. 

Klasický malý kompaktní cheeseburger, případně hranolky bez omáčky šikovně vklíněné do cupholderu ještě jdou, ale například různé tortily, jež se mají tendenci v tu nejméně vhodou dobu otevřít na opačném konci a vysypat směs omáčky světlé barvy někam do rozkroku a na čalounění, ohrožují nejen cestu samotnou, ale i její cíl, v němž pak se špinavými kalhotami nepůsobíte zrovna důstojně.

Bývaly doby, kdy jsem snědl za jízdy skoro vše, dneska už si ale většinou alespoň na pár minut na parkovišti postojím. Ale že by to bylo nějaké stolování na úrovni, to se moc říct nedá. Navíc mi po tom vždycky zbyde na podlaze u spolujezdce hromada mastných sáčků a krabiček společně s papírovým kelímkem plným ledu, které plní jedoucí vůz vůní oleje a výčitek, že tentokrát to zase podle nutričního koše úplně nevyšlo.

Samozřejmě mě napadlo, že by se to dalo všechno krásně vyřešit nějakou tou doma připravenou svačinkou plnou zeleniny a oblíbených surovin, jenže to má dva zásadní problémy. Ten první je její domácí příprava, do které se vám chce asi tak jako do vypisování výkazu práce v poslední pracovní den měsíce. No a ta druhá je skutečnost, že i když se snažíte sebevíc a domácí sváču si “vytuníte” čerstvou zeleninou a máte co dělat, abyste ji rovnou večer nesnědli, ale nechali si ji na další den, přes noc a dopoledne prostě část ze své přitažlivosti ztratí a v přímém srovnání s čerstvě připravenou směsí tuku, slaného a sladkého většinou nemá příliš dobrou výchozí pozici. 

Ani nezačínám téma benzínkových baget, případně různých kosmických jídel v tubě, Many a podobných věcí, které by prý měly tento problém řešit elegantně a bez námahy. Neříkám, že hovězí Maestro je nějaká vysoká gastronomie činící ze mě labužníka, ale přeci jen nejsem taková popelnice, abych jedl majonézové peklo v celofánu, nebo sosal dokonale vyvážený mix živin a energie, který ale chutná jako bahno s cukrem. 

A tak mám trochu pocit, že tento problém asi nemá žádné kloudné řešení. A jak tak pozoruji pravidelné fronty před pitoreskními uličkami drive-thru restaurací (to je mimochodem taky docela komické, v USA by se nám za ty miniaturní silničky vedoucí k okýnkům vysmáli, nemluvě o tom, že by se na ně velká část tamního vozového parku ani nevešla), myslím, že rozhodně nejsem sám, kdo o této problematice alespoň občas zapřemýšlí žvýkajíc housku s hovězím, případně kuře ve strouhance. 

Ptám se vás tedy dnes, jak to máte vy. Jezdíte do drive-thru restaurací? A jak často? Jaká je podle vás nejlepší? Jaké jídlo v nich považujete za nejmenší zlo? Vaše tipy mě dneska opravdu zajímají, protože mě osobně se podobně pohodlnou náhradu cestovního občerstvení, která by mě vysvobodila ze spárů klauna Ronalda, plukovníka Sanderse, nebo krále burgerů najít zatím nepodařilo.

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

ransom
26. května 2022, 21:09
4

Jezdil jsem roky po montážích a servisech, většinou cesta zabralala tak den za volantem (Pobaltí, Bělorusko, Ukrajina). Někdy dva dny (Rusko). Nemám problém nažrat se někde na parkovišti nebo u lesa na střeše auta nebo v otevřeným kufru. Ale do nějakých těch rychloobčerstvoven mě nikdy nikdo nedostal. Tedy vlastně jo! Jednou, asi před osmnácti lety jsem byl pozván šéfem do Mekáče. Nelíbilo se mi tam, nechutnalo mi to. Většinou jsme to já i kolegové řešili přes manželky - krabice řízků s nakrájeným chlebem, k tomu tašku syrové zeleniny, PETky sodovky a termosky s kafem.
Nažrat se dovedu i za volantem, na to stačí rohlíky. Kdo má pak ale sedět v těch drobkách.
Ovšem kam se hrabu na jednoho kolegu. Ten si dokázal během jízdy za volantem nakrájet chleba, otevřít vepřovou konzervu a oloupat cibuli...

A bejt občas o hladu a jenom doplňovat tekutiny, to člověku taky nijak neublíží. Najíst se dá až po cestě.

reagovat
Trinom
27. května 2022, 11:05
0

To bych fakt chtěl vidět :D
Asi bych se tlemil zbytek cesty :D

ransom
27. května 2022, 12:29
1

Já jsem si jednou cestou z Lotyšska koupil v marketu v Bausce uzený šproty v oleji. Kolegové spěchali, já měl už z hladu klepačku. Tak jsem si jednu pikslu otevřel a říkám řidičovi před sebou (staršímu, roztržitýmu, vychlastanýmu a šišlajícímu Ing.): "Láďo, pomalu, žeru rybičky." "Jašný, neboj še, teď je žrovna rovnej úšek." Tak žeru, najednou mu zazvonil telefon, on hamtnul na brzdu, strhnul to na krajnici a šproty měl na hrbu. "Jéžiši, nežlob še, já šem žapomněl." On chodill stejně tak zaprasenej, i ta jeho služební Felicie vypadala, jako by v ní vozil kozy ke kozlovi, že to ani nebylo poznat.

Když bych se ještě vrátil k těm občerstvovnám. Tak třeba kdykoli jsem se vracel z letiště po nějaký delší montáži, to už měl člověk po několika týdnech exotické stravy vyloženě těžkej absťák i po našem obyčejným chlebu, tak první zastávka byla na D11 za exitem 18. Dnes je tam MOLka, nevím jestli ve službách pokračují. Ale léta tam člověk dostal guláš z kotle, nebo dršťkovou, či klobásu jako cep. S čerstvým chlebem.
Nebo fungovávala Zlatá studna na trase od Rychnova na Brno. A měl jsem víc podobných míst, kde člověk dostal i brzo ráno horkou polívku. Cestou z Chorvatska jsem tradičně zastavoval (v noci) na gulášovku na malý benzince za Mikulovem. Vyhlášená byla Studená loučka mezi Moravskou Třebovou a Mohelnicí. Udírna někde mezi Březovou a Letovicemi. Nebo na Ukrajině či v Bělorusku u silnice prodávali horké pirogy a beljaše, nebo pekli šašlik. Tomu se nikdy žádný Drajfsrů nevyrovná.

sheogh
27. května 2022, 13:42
0

Jojo, zlata studna v sebranicich a ta udirna taky, ta je tam snad od zacatku veku :-)))

Opelfahrt
27. května 2022, 16:34
0

Zlatá studna je kvalita pořád, ale udírna za Letovicema? Na I/43? To vůbec nevím, co myslíte. Mám to blízko z domu a fakt teda neznám. Vím, že jedna udírna je v zatáčce v lese na I/35 u Jaroslavi (Vys. Mýto – Holice).

ransom
27. května 2022, 21:16
0

Tak jsem si musel tu starou cestu projet v panoramatu na Mapách. No jo, spletl jsem se, bylo to na lesním úseku, asi tak někde u Závisti. Dřevěná bouda na odpočívadle ve směru na Brno. Když to tam zrušili, párkrát jsem si ještě dával sekanou v housce v Globusu u Brna. Dávno už ale na ten směr nejezdím. Vlastně už skoro vůbec nikam dál nejezdím. Užívám si poprdlávání na dohled od základny. Nejdál tak leda k bráchovi na návštěvu. Švagrová je kuchařka. S takovým cílem se dá ta hodina cesty bez žrádla (s trochou pevné vůle a trpělivosti) vydržet.

Ha
Habakukk
27. května 2022, 21:16
0

Jo u Jaroslavle maj uzený koňský salám.

Opelfahrt
28. května 2022, 00:04
0

ransom: Na odpočívadle před Závistí už stává jenom teréňák s přívěsem a občerstvením s uzeninami jedné firmy z Olešnice (nedaleko), takže asi takový duchovní nástupce toho, co tam bylo předtím. Já to ale mám na půl cesty z domova do rodného Brna, tak se mi tam nevyplatí na jídlo zastavovat, čili nevím, jak to tam chutná.

Sa
Sato
26. května 2022, 22:29
4

Tak zrovna bageta mi vždy prišla výrazne zdravšie jedlo ako McDonald/KFC atd... Ani neviem ci je to vlastne pravda, ale nie je to smažené. Každopádne jedol som to pravidelne celú vysokú školu, v automate na fakulte to nejakým zázrakom stálo menej ako v tescu. Sýrový Mlsoun a Šunkový Eiffel od krokodýla, all you ever need :) Druhá menovaná dokonca myslím nemá ani majonézu len maslo.

Inak v Drive Thru som bol prvý krát vo Vegas, len preto že som bol v amerike :) Ani slovo som z tej budky nerozumel. Inak oni tam majú drive thru kadečo

reagovat
Opelfahrt
26. května 2022, 22:53
0

Jo, mají třeba banku s bankomatem nebo i s úředníkem. Schválně napište, kdo zažil nejbizarnější komoditu prodávanou stylem drive thru.

beastar
26. května 2022, 23:08
0

Sato: Vzhledem k tomu že budeme plus mínus 5y stejný ročníky. Tak bageta v automatu byla dotovaná a taky bez nutnosti živé obsluhy v krámu. To už ji řádně zlevní. Já to žral kdysi taky pořád. Ještě Golf. Ono tyhle mrtvý bagety jsou doslova Česká specialita. V té době jakoby na tom západě vyspělým:)) tak už se jelo na pumpě všude fresh. Dneska už to teda je i v ČR.

Nebo teda baleny toasty jdou koupit i v Rumunsku, šli i deset let zpět. Je to ale taková exotika. Hned prozradíš že si Čech, Slovák nebo ten kdo dlouhodobě žije v bývalé ČSR.. jinak já jezdím do MC v Německu na snídaně a taková pravá Deutsche brejkfst do Maserati aby sis pořádně nadrobil. Vylil kafe všude a po ráno zanadával do č..aku . Na to je to vážně super.

Oh!Gust
26. května 2022, 23:30
0

Sato: na internátnej vrátnici a vlastne asi v celej škole je práve teraz syrový mlsoun à 61 czk, čo mi pripadá veľa. Lepšie sú fakt tie fresh, ako píše beastar, aj sa z toho dá viac najesť, keď sa to porovna.

Aj keď som niekoľko mesiacov pracoval s predajnymi automatmi, do ktorých som plnil aj balené bagety, veľmi som ich nejedol. Nechával som ich ako núdzové riešenie pre prípad zabudnutej desiaty (Kto sa nevie dobre najesť,nevie ani dobre robit). Za volantom sa však jedli obstojne, keď bola núdza, inak som si vozil podobné obložené pečivo radšej pripravene z domu. Ešte sa mi za volantom osvedčilo ovocie, ktoré sa dobre hryzie a nezaspini človeka, ako jablká, hrušky, banany.

Sa
Sato
27. května 2022, 00:28
0

Necelych 15 let dozadu staly tie bagety tak tretinu. Ale to aj pivo v hospode a asi aj vsetky ostatne sluzby. Takze to celkom sedi.

Trinom
27. května 2022, 11:08
0

Jo, tyhle bagety mám taky rád. Člověk se nemusí bát, že se po..re, když ji ráno koupí v krámě nebo na benzínce a zbaští až v čase oběda. Jako bonus, většinou z ní ani není moc bordelu, když to do sebe člověk tlačí za jízdy (čemuž se teda snažím vyhýbat, jak to jen jde).

beastar
26. května 2022, 23:13
0

Kubo v ČR velmi kvalitní drive(bohužel málo) Bageterie Boulevard. Zajímavý doplňkový věci k bagetám. A kde jinde si můžeš vzít sebou polévku s lžíci a čaj rovnou do flašky... Na drajvu.

reagovat
kotzitzaq
26. května 2022, 23:16
0

Já si z motorky v Tunisku slezl a najedl se v "bistru", jelikož by se mi to v helmě blbě jedlo. Ale místní to měli jako drive-thru.

reagovat
af
afro-r1
27. května 2022, 08:43
0

Kazdy podle svych preferenci, ale v mych autech je za jizdy povolena maximalne mineralka bez prichuti. Kdo ma pak ten svincik nasledne uklizet.

reagovat
Mechanik
27. května 2022, 11:53
1

Bejvávalo, co mám mrňavý děti, vzdal jsem to a pro jistotu koupil náhradní sedák do auta, ten starý prostě vyhodím až přejde prasácké období

af
afro-r1
27. května 2022, 12:26
5

Dite se vcelku rychle pravidla nauci. Horsi je k tomu "donutit" i doprovazejici je matku. ; o )

Frankie
27. května 2022, 12:48
4

Přesně tak, taky znám. Stojíme na parkovišti, já jim venku a dcera s mamkou musí být v autě se slovy je tam zima, fouká, lítají vosy atd.

Mechanik
27. května 2022, 14:08
1

U těch dětí jsem to vzdal, protože máma jim to pak stejně dovolí, když je veze sama. Jako roztátá čokoláda V sedačce, přesnídávka. Někde něco dostanou, ono to západně za ty dětský sedačky a pak se to rozmačká, roztaje.... To už z toho nedostanou. Nějaký drobky z rohlíku, to je pohoda.

Opelfahrt
27. května 2022, 16:37
0

Existují takové polské koženkové chrániče pod autosedačku. Jak jsem koupil auto s kůží, tak jsem si dvě dozadu pořídil. Mám variantu v plné délce od opěrky až po kobereček. Chrání to i před okopáváním sedadel zepředu patama.
https://www.google.com/search?q=chr%C3%A1ni%C4%8D+pod+autoseda%C4%8Dku&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiP0Ljg8__3AhUI_6QKHRtvChkQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1280&bih=881&dpr=1

af
afro-r1
28. května 2022, 09:03
0

Takovy skryty boj o vudcovstvi smecky. To ma kazdy v sobe od narozeni.
Zalezi na kazdem, jak jsou pro nej ruzne veci dulezite. A jak si potom necha slapat po hlave, kdyz se pro nej dulezite veci nedodrzuji.

martin_100
28. května 2022, 22:28
1

Stačí aby křepelka měla svojí káru a tam ať jí haranti třeba serou do loketky. Prostě takovej hnojnej vůz kam vůdce smečky nevleze jinak než v zasraných moterkách aby se nezaprasil. :-D
Pak se snadno povoz pána tvorstva udrží v čistotě.

af
afro-r1
31. května 2022, 11:20
0

A na dovolenou dvemi auty??
; o )

martin_100
31. května 2022, 21:26
0

Třeba a nebo tim jejim smetištěm ;-)

Ha
Habakukk
27. května 2022, 09:35
1

Ne nikdy jsem na Drive-thru nebyl, asi obecně averze vůči produktům které v těchto oknech vydávají. Ono to bude asi i tím, že nejbližší Drive-thru je možná 40km daleko tak proč bych tam jen tak jezdil, když mám hladový vokno za rohem a holt z auta těch 30m dojdu.

reagovat
BigBen
27. května 2022, 11:45
3

... a dáááál....
To je naprosto výborná scéna. Dlouho jsem ji neviděl a zase se po dlouhé době pořádně zasmál :-D

reagovat
Ju
Junior
27. května 2022, 14:22
1

ráno si nakrajím jabka nebo zbalím nějaký kyselý hrozny, přes den to průběžně požírám a kolem oběda si zastavím na Benzině a pošlu tam mega kabanos s tou belgickou omáčkou. nemůžu žrát za volantem, čistě kvůli tomu, že po nějakým meníčku z kfc bych za tím volantem asi usnul

reagovat
Holofaust
27. května 2022, 19:41
-1

no... radši si zastavím a nažeru se u stolu... a jedno teplý jídlo denně prostě musí být... takže restauračky po cestě, meníčka, atd...
Nebo známý vyhlášený motoresty, naháč, xxx lutz řízkárna na D2 v Modřicách, studna v sebranicách, Marché na A2 u Vörthersee atd.. Maximum fastfoodu co snesu je pizza...
Kdysi jsem zastavil hned za Prahou na D11 v Burger Kingu, a od té doby se tomuhle druhu občerstvení vyhýbám...

reagovat
Pochtli
28. května 2022, 07:55
-1

Nechápu, jak to někdo z těch mekáčů a KFC může pravidelně jíst. To si radši zajdu do hypersuper a koupím něco dle chuti nebo si prostě udělám čas a najím se jako člověk (bufet, restaurace).

reagovat
martin_100
28. května 2022, 22:31
3

Když mam chuť na KFC tak nepolezu do bufáče páč tam nic z nabídky KFC neseženu....

PepaSFI
28. května 2022, 11:40
3

připojím se k několika předchozím, myslím že trocha slušnýho jídla je něco co by si člověk měl občas dopřát a ne se odbývat nějakým zamotaným slepencem. A taky si myslím, že i v práci nikdo nemá takovej votoč, aby si nemohl dopřát chvilku na jídlo. Každý svého štěstí strojvůdce. Na benzinkách a v různých těch žracích okýnkách už se dá pořídit slušný jídlo, jistě, ne všude ale dají se najít tipy a hodnocení, někdy jsou to podniky nadšenců co dokážou i z blbýho smažáku v housce udělat zážitek.
A pak je tady ještě další věc, jedení za volantem z pohledu bezpečnosti. Autor tady píše že to není zákonem přímo zakázáno. Omyl! Zákon praví, že řidič je povinen se plně věnovat řízení a sledování provozu. Takže když naboříte protože vám z housky vypad hambinec s kečupem, jste v tom na plný pecky. Že se to moc nehlídá a jen pro telefony se to podepřelo ještě tuplovaným zákazem, protože to už fakt nešlo dál a stejně se na to zhusta kašle, to je jiný problém.

reagovat
Jenik
28. května 2022, 11:40
0

Když člověk lítá tmou tak mu kolikrát nezbyde nic jiného nežli svěží strava stanic čerpacích, tedy ‘majonézový nákyp s čímsi v bagetě´ nebo nutričně vyvážená fair trade sojová klobása ‘šunková’ s medo-hořčičnou šmakuládou. Případně nějaká mňamka z bistra u nádraží. Po nějaké době si to stejně rozmyslíte, či vám žaludek dá najevo, že lahev vody z Ondrášova (zajeďte si někdy přímo ke zdroji ;) ) a domácí chleba s máslem parmskou šunkou, sýrem a hromadou zeleniny je prostě nebe a dudy. Ale kdo se s tím má dělat, že jo...
Na druhou stranu, z pohledu zákazníka vzadu je zmíněná benzínková krmě velmi oblíbená a často volená jako zastávka na cestě domů... Se slovy ´Nebojte, já nedrobím’ si sedne a žvejká. Fakt, bylo tam snad pár snítek. Ale posléze jsem zjistil, že asi při placení jak ten pokrm držel a zároveň bagroval drobné mi ho obtiskl jako razítko zezadu na spolujezdcovu sedačku... Od té doby, jí všichni venku. Kromě mě, bo kdo ma na to čas, ni? :)

reagovat
martin_100
28. května 2022, 22:35
0

Mam rád Twistra nebo Qurito z KFC. Občas nepohrdnu ani Big macem od donalda. Ale to je jednou za čas na chuť než na pravidelný krmení.

A stejně mam pocit, že fastfoody ceslosvětových řetězců hejtujou hlavně ty kdo tam nikdy nic neochutnali. Prostě "ví" že je to hnusný a militantně svuj názor brání.
-
Komentář upraven 28. 5. 2022, 22:36:20

reagovat
ransom
29. května 2022, 13:42
3

V tomto ohledu se držím Bible. Jak napsal sv. Pavel: "Zkoušejte všecko, a co dobrého shledáte, toho se držte!".
Ale když vono mi v tom Mekáči fakt nechutnalo vůbec nic. Co tam s notnou nadsázkou vydávají za kafe, to radši ani nekomentuju. Navíc tam chodí rodiny s dětma. Brrr...
Echtovní Mekhejtři už ale (doufám) vymřeli. V devadesátkách přece brali Mekáče útokem s dlažkama a v kuklách. To se nedělá.

martin_100
30. května 2022, 22:33
1

Aspoň si to vokoštoval. Ale osobně znam několik lidí co mc i kfc hejtujou ale na dotaz co konkrétně jim tam nechutnalo odpoví že by tam nikdy nevlezli tudíž tam nic nevochutnali. To je pak těžký.

PachezZ
30. května 2022, 23:19
1

vidíš, mi mekáčový kafe zase chutná :) U většiny lidí co jsou anti-fastfood je to spíš póza, viz týpek o pár příspěvků vejš co mekáč nikdy ale random hladový okno za rohem už mu neva... přitom tam nemáš nejmenší tušení co v tom je, narozdíl třeba od mekáče...
Ty nejlevnější cheeseburgery apod, ty mi teda nejedou, ale takovej maestro fresh si dám rád, nicméně ano, normální stravu to nenahradí...

ransom
31. května 2022, 12:09
1

Mekáčový kafe samozřejmě spoustě lidem chutná, jinak by ho nekupovali a nepili, ne?
Ono nemusí jít vyloženě o pozérství. Když člověk nemá rád uniformitu, nelíbí se mu prostředí nebo klientela, tak se prostě zašprajcuje.
Každý má i nějaké věci, které odmítne aniž by je musel zkoušet. Pro mě to jsou třeba drogy včetně těch nejlehčích a nejneškodnějších. Ale odmítám je s úsměvem a nikomu je nezakazuju.
(Znám lidi, kteří odmítají monogamii. Jak ale můžou vědět, že je monogamie špatná, když nikdy nezkusili prožít s jednou ženskou celej život?)
Jak se koukáte třeba na nudle u Vietnamců? Nebo kebab? Denně bych to žrát nemohl, ale když se mi tu a tam sejdou konstelace, tak nepohrdnu, naperu si nácka za rozumný peníz a i si pochutnám.

Cp
Cpt. Slow
29. května 2022, 23:31
0

dTest dělal tuhle rozborku párků v rohlíku u Shellky, Benziny, a třetí nějaké takové stanice, a všechny vyšly dobře, tak jsem to zkusil. Světe, div se, ono je to dobré (taky to není za dvacku). Že bych to musel konzumovat často, to ne, ale když už jednou měsíčně jedu někam dál, zastavím se.

reagovat
Filip Střítežský
30. května 2022, 10:35
0

Do "drajvů" jezdím celkem často, třeba 1 týdně to zvládnu. Jakožto čerstvýmu dvacátnikovi mi nějaký tuky a cukry problém nedělaj. Obecně nejlepší je Mekáč, protože ti dají hromadu tašek, krabiček a podobých obalových bordelů, takže to nakonec všecko nacpeš do té velké tašky a zahodíš.
Největší problém drajvů byla nefunkční stahovačka... takovej ten problém co tě sere ale ne dost abys to opravil a holt si ten burger dáš vevnitř a aspoň si nezasviníš auto. No ale stahovačku jsem začátkem jara opravil, takže si zase vesele žeru v autě.
A jelikož svoje auto obsesivně vysávám podobně často jako jezdím do toho drajvu, drobky mi moc nevadí :D jinak je potřeba všecky obaly házet na sedačku nebo spolujezdcovi pod nohy, protože jakmile se to strčí do dvěří, nedejbože na zadní sedačky, jen těžko to pak auto opustí dřív než za pár tejdnů.

reagovat
Sk
Skopy
30. května 2022, 17:05
0

Na drive thru nejezdím, když už jím na cestách tak radši zaparkuju na parkovišti před kfc/mekáčem/jinou restaurací, udělám pár kroků, protáhnu se, koupím jídlo a sním ho v restauraci nebo na lavičce venku. Jednak protažení a pár kroků uprostřed cesty je fajn, druhak nechci mít interiér auta zapatlaný od všeho možného.

reagovat
Michal88
30. května 2022, 17:38
1

Do Mekáčů, KFC atd. Jsem tak nějak přestal úplně jezdit. Zjistil jsem, že na to, jakou to má hodnotu, je to předražený. Obzvlášť, když krom zdražování začali zmenšovat i porce (cca 2 -3 roky zpět). Člověk toho sežere kvanta a furt má hlad. Začal jsem obrážet nerenomovaný čerpačky, kde mají i různá ta Bistra atd. (robinoil, km prona atd.) Benzina/Mol/OMV/Shell párky jsou sice dobrý, člověk se z toho taky jakž takž nají, ale někdy je toho moc (kečup od Benziny dobrej, ale dost aromatickej a někdy si člověk řekne, proč tam toho perou tolik).A občas člověk narazí i na bistro, kde se dobře nají za málo. Jinak jím za volantem, nestíhám. Jen nějak nemusím drive thru, rád vylezu a protáhnu se.

Bagety si dám jen v nouzi, stejný problém jako fastfoody, jen je to ještě studený.

reagovat
Pe
Peťas
12. června 2022, 14:21
0

Na mcdrive jezdim minimalne. Radsi si sednu dovnitr nebo pokud je aspon trochu teplo tak ven. Piti zasadne bez ledu-casto to stejne daj s ledem tak jim to vracim. V menu si skoro vzdy necham dat misto hranolek salat a omackou 1000 ostrovu.

reagovat
wdave_t
18. června 2022, 13:20
0

Ten salát v mekáči je pro silný povahy.



Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR 2011
Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR

2011 rok výroby
300 koní výkon
4 600 ccm objem

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem