načítám data...

Autíčkář se ptá: Násilí na silnici

Jak si poradit s agresivním řidičem? A co dělat, když se za vás pověsí a rozhodne se vám svůj názor demonstrovat?

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Každý, kdo na silnici stráví v průměru alespoň hodinu denně, se nutně musí dostat od krizové situce. Ať už celá záležitost skončí jen hromádkou slovních exkrementů nebo pomačkanými plechy, nepříjemným zážitkům za volantem se zkrátka nevyhneme. Co má však nebohý řidič dělat, když se setká s člověkem, kterému jak se říká 'ruply nervy'? Ilustrujme si takový případ na situaci, do které jsem se nedávno dostal.

Je středeční podvečer, z nebe padá kombinace sněhu, mlhy a deště, zahalující okraj dvacetitisícového města. Auta se pohybují průměrnou rychlostí kolem třicítky, s okamžitými hodnotami kdekoliv mezi nulou a sedmdesátkou. Předvánoční shon a brzký západ slunce jen přispívají k nárokům kladeným na osoby za volantem. Představme si kruhový objezd ve středně těžké dopravní špičce. Ke kruháku se blíží dva řidiči. Prvního vjezdu plánuje využít tmavošedý Focus, druhého (proti směru hodinových ručiček) přijíždějící redaktor prominentního motristického magazínu ve stříbrné Pumě. Oba jedeme okamžitou rychlostí mezi třiceti a čtyřiceti kilometry v hodině. Na kruhový objezd vjíždíme zároveň, což nutně znamená, že musíme brzdit. Zkrátka se to snažíme oba 'stihnout'. Jenže na v pořadí třetím výjezdu, kterého bychom oba rádi co nejrychleji využili, je přechod pro chodce a nouzově brzdící Octavia. Focus využívá prvního vjezdu ve vyšší rychlosti a snaží se prostřední ostrůvek tvořený 'boulí' z dlažby lidově řečeno říznout. Já v maličké Pumě zároveň využívám druhého vjezdu v podobné rychlosti, čímž se řadím před Focus. Doposavad je situace v pořádku. Oba vjíždíme současně, oba stejnou rychlostí a v normálním případě bychom spořádaně a plynule kruhák opustili. Jenže záležitost komplikuje zmíněná Octavia. Teď to ještě neví, ale za okamžik bude muset ze všech sil zabrzdit, aby nesrazila sebevražedného chodce. Jen co se chodec rozeběhne vstříc jisté smrti, případně slevě v přilehlém Penny, Octavia smykem brzdí. Já brzdím poněkud sofistikovaněji, jelikož jsem si díky jinému úhlu mohl chodce všimnout a navíc jsem stejně pro průjezd křižovatkou musel rychlost snížit. Jenže řidič za mnou, který se snažil projet rovně a trochu si zkrátit cestu kruhákem, je najednou odstřihnut a musí využít každého newtonu přítlaku brzdových destiček. Zezadu slyším sykot smýkané pneumatiky a podvědomě očekávám ránu.

Naštěstí tmavošedý vůz zastavuje několik centimetrů před mým zadním nárazníkem. S notnou dávkou úlevy pokračuji svou cestou. Jenže tmavošedý Focus se mě drží s odstupem, s jakým přede mnou zabrzdil. Říkám si, že mě chce předjet, což by k jeho původnímu spěchu tak nějak sedělo a na městském okruhu mu uhýbám ke straně, aby mohl nerušeně pokračovat v návratu ze zaměstnání. Jenže Ford mě násluduje ke krajnici. Nešťastný kruhový objezd je ve vzdálenosti asi 150 metrů od mého domova, proto hned uhýbám z hlavní silnice na slepou příjezdovou cestu k několika betonovým pomníkům socialistického dostupného bydlení. Co čert nechtěl, Focus zahýbá za mnou. Začínám bystřit. Na lidi paměť sice nemám, ale auta z okolí znám bezpečně všechna. Tohle před můj domov určitě nepatří. Že bych snad náhodou potkal zrovna člověka navštěvujícícho někoho z mnoha mých sousedů? Přijíždím k domu, konstatuji beznadějnou obsazenost parkoviště, otáčím se a náhle stojím tváří v tvář pronásledovateli. Gestikuluji aby uhnul ke straně nebo zacouval, ale řidič má zcela jiný plán.

Otevírá dveře a vystupuje z vozu. Naskytuje se mi pohled na zajímavý exemplář českého občana. Muž neurčitého věku kdekoliv mezi 25 a 35 lety, výšky asi metr sedmdesát a šířky asi metr. Váha neurčitá, ale podle zhoupnutí vozu při vystupování nejméně dvakrát vyšší než ta moje. Módní outfit složený z opatlaných šedých tepláků a pytlovité šusťákové bundy zdařile imitující pytel na odpadky vkusně doplňují náhodně vyholené oblasti na jinak zarostlé tváři. Zapdlá malá očička na růžové naducané tváři soustředí veškerou nenávist a býčí odvahu směrem k mé osobě. Když řidič přichází na metr od mého vozu, váhavě zpomaluje. V malé Pumě nejsíše čekal vyděšenou blondýnu namísto štíhlého mladíka v saku. Stáhnu okénko jen o centimetr abych si vyslechl názor příchozího. Moje pravá noha čeká milimetr nad pedálem plynu a levá tlačí na spojku. V kulise čeká zařazená zpátečka a zatímco pravicí svírám volant, levou zamykám dveře a ukrývám ji do útrob dveřní výplně. Obličej mého soka (neboť nyní jsou role neodvratitelně určeny) poněkud připomíná naštvaný pomeranč. „Nauč se řidičák vole!“ Ozve se hlasem o septimu výš, než bych čekal. Neohrožený bojovník za spravedlnost nad asfaltem se otáčí a množstvím krátkých ale čilých kroků odcupitá ke svému vozu. Nalodí se se zhoupntím připomínajícím první spuštění křižníku na hladinu oceánu a mizí v dáli.

Levou rukou přestávám svírat bajonet ukrytý ve dveřích, měním připravenou zpátečku za jedničku a pokojně parkuji. Tohle ještě dopadlo dobře konstatuji v hlavě, když se s lehkým třesem doprovázejícím vyplavení adrenalinu soukám z miniaturního vozítka. Ačkoliv jsem si neodpustil jisté jedovaté poznámky (sloužící k lepšímu zapojení čtenáře do děje – přísahám!), docela si dokážu pohled odjíždějícího hrdiny představit. Vidí kruhák – je tam prázdno. Trochu na to šlápne a najednou má před sebou Pumu. Musí brzdit. Protože chtěl jet rovně, nemusel zatáčet a mě si nevšiml, stíhá zastavit jen s vypětím všech nadějí. Pro něj je situace jasná. Já mu tam vjel. Naopak pro mě se celá lapálie zdá být jeho vinou, možná částečně opepřená nepředvídavostí Octavie. Samozřejmě chodec stojící u přechodu je z obliga. Pruhy na vozovce přeci jasně značí, že se nemusí rozhlížet, nebo jinak věnovat provozu kolem sebe. Samozřejmě (prozatím) nemáme rubriku 'Autíčkář se ptá' jako výspu našich stesků. To bychom ji mohli rovnou přeznačit na 'Můj milý deníčku'.

Autíčkář se tedy ptá: Jak si poradit s vozem, který vás sleduje po vypjaté dopravní situaci. Co dělat když zatočíte do slepé příjezdové cesty a někdo vás sleduje se zjevným úmeslem situaci vám vysvětlit? Má smysl skrývat v útrobách řidičových dveří nabroušený bajonet k československému samopalu vz. 58? Má smysl skrývat tam bajonet jiný? Nebo snad alternativu k bajonetu obecně? (dobře, mám rád svůj bajonet) Má vůbec smysl někomu něco vysvětlovat? Sám jsem mnohokrát odolal chuti jít si to s někým vyříkat. Jenže mě kromě zatvrzelého odporu k násilí brání v podobných eskapádách i poněkud křehká tělesná konstituce. Věřím, že cholerický muž nadopovaný testosteronem s vyspělejším rozložením svalů takové zábrany mít nemusí.

Využijme tedy skvělé komunity našich čtenářů:

1) Už jste někdy šli jinému řidiči něco vysvětlit?

2) Už vám, ať už oprávněně nebo ne, šel jiný účastník provozu dopřád pokárání?

3) Jaký druh sebeobrany v takovém případě zvolit?

Čekám vaše rady v komentářích, protože já sám z toho rozum zkrátka nemám.

 

 

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Vt
Vtec
13. ledna 2017, 08:19
4

I když na silnici trávím víc jak hodinu denně, do podobné situace jsem se naštěstí nikdy nedostal. Né, že bych tu chuť, vyříkat si to, někdy neměl, ale stačí si napočítat do 10 a člověk je zase klidný :)
Ale onehdá mi kamarád vyprávěl jeho příběh. Stalo se to v Praze, v hustém provozu na víceproudé silnici. Špatně odhadl rychlost auta za sebou a celkem nepěkně mu vjel do cesty, takže za ním muselo prudce brzdit. Věděl že udělal chybu, ale nevěděl jak jinak než bliknutím se omluvit. To ale zřejmě nebylo řidičovi za ním dost a došlo k situaci popsané v článku. Auto ho sledovalo a když zastavil na některém z dalších semaforů, objevil se za ním chlap jak hora, dobré 2 metry výšky, ramena přes celý záda, prostě ten typ, který opravu potkat nechcete. Blížil se k němu rázným krokem, zamračené oči i pleš a kamarád se v autě snažil schovat někam mezi brzdový pedál a spojku. Dorazil k jeho autu, podíval se ohromnou hlavou do okýnka a hlasitě, ale klidně řekl : Styďte se! a zase odkráčel.
A kamarád se za to stydí dodnes.

reagovat
MG
MG
13. ledna 2017, 08:29
-1

Tohle mne na Česku sere a slušně to napsat nejde.

U Vás na autíčkáři mne toto téma velmi zklamalo... tím, že to vůbec vytahujete, tím to podněcujete a podporujete.

reagovat
MG
MGRR
13. ledna 2017, 12:24
0

80.000km ročně 3x týdně Sasko-Praha-Sasko přes ústecký kraj.
Slušnost v Česku, je vždy po zásluze potrestána.

Osvědčil se mi bohužel jediný recept... jezdím s Německými značkami a kamera na kterou při problému jen ukážu. To si v Česku každý drží odstup, aby se nezapletl s pojišťovnou a soudy v Německu.

RCNP
13. ledna 2017, 14:57
0

To je zajímavý, dělám to totiž stejně. Mám taky kameru a má vepředu takový světíltko, co sice nic neosvětlí, ale když ho zapnu tak si většinou začnou lidi dávat bacha. Třeba když dojde k nějaký menší krizovce a někdo se cítí ublíženě, tak zapnu světílko a je klid. Hlavně na vybržďovače a podjížděče to celkem platí. Bohužel moje auto je jak červenej hadr na blázny a pseudozávodníky, takže je to pro mě velký duševní cvičení denně jezdit :D

di
didovoleprdele
15. ledna 2017, 00:21
0

Mě zase sere, že jsou lidi, kteří to prezentujou jako ryze český problém.

MG
MGRR
16. ledna 2017, 13:03
0

Pise se o Cesku :) mame byt opravdu na co hrdy.

Matt
13. ledna 2017, 08:32
0

Teď jezdím s jedničkovým Explorerem, zvednutým a se špalkama a šnorchlem, váha vozidla se všema kapalinama a plnou nádrží přes 2 tuny, váha řidiče 100kg a výška 2m. Kombinace, která odrazuje všechny potencionální raply :-)

Ale přiznám se, že jednou ruply nervy mě. Měl jsem ještě trojkovýho bramboráka a předjížděl sem kamión na dálnici a řidič toho trucku se rozhodl, že předjede kamion jedoucí před ním. Bohužel bez toho, aby se podíval jestli něco nejede v levým...Třeba já ve 150km/h. A tak to tam loupnul jen tak z ničeho nic bez blinkru. Musel sem to vzít doleva na trávu ke svodidlům na jedný straně a přední nápravou trucku na druhý straně. Jen tak tak sem se tam prosmýkl a zachránil si krk. Ani sem neměl čas říct "Do p.dele" :-) A pak sem ten kamion pronásledoval a chtěl ho zastavit. Nechal sem ho na sjezdu předjet a jel za ním. A on se bál a na jednom kruháku nechtěl sjet abych ho nesledoval dál a já furt za ním. Asi 10 minut sme tam oba kroužili furt dokola, no musel na nás být pohled :-) Pak sem vychladl a odjel směrem dom.

reagovat
Pólin
13. ledna 2017, 08:38
1

Minulý rok v létě jsem na motorce, v klidu, asi krokem, předjížděl kolonu v dopravní špičce. Pár metrů před křižovatkou jsem se zařadil před auto z něhož jsem, už jak jsem ho míjel, slyšel něco o mužských pohlavních orgánech. Jak jsem však před ním zastavil, tak mi 2x drcl do zadního kola a kousek mě potlačil. Otočím se, co se děje a je to jeden dobře známý frustrovaný primitiv, který mě ale určitě nepoznal. Vzhledem k tomu, že jsem spěchal, jsem jenom omrkl motorku, které nic nebylo, ukázal idiotovi prostředník a pro ten den to nechal být s tím, že až ho potkám, tak si s ním o tom promluvím. O 2 dny později jsem ho potkal, tak jsem se ho klidně zeptal, jestli se mu nepřihodila eskapáda s motorkou na tom a tom místě a on se mi začal svěřovat, jak to tomu zmrdovi na motorce natřel a že ho nikdo takhle předjíždět nebude. Tak jsem mu řekl, že ten zmrd jsem byl já a jestli to udělá ještě jednou, tak si koleduje o problémy. On mě na to odvětil, že jestli to udělám znovu, tak mě sejme s větší razancí. tak co chcete takovému člověku vysvětlovat...? Nicméně o pár dní později jsem kolonu, která obsahovala i onoho frustráta předjížděl znovu a při našem dalším setkání se o ničem ani slovem nezmínil. Asi mu docvaklo, že fyzická inzultace, navíc autem, by se před PČR a soudy dost těžko obhajovala. Jen doplním, že pokud mě někdo neohrozí schválně, tak nikdy nic nevysvětluji, protože co chcete vysvětlovat dospělým lidem a zvláště v problematice řízení auta, kde si každý, včetně mě, myslí, že tomu rozumí nejlépe ze všech:)

reagovat
Se
Sedrik
13. ledna 2017, 09:35
0

Ačkoliv bych občas chtěl někomu něco vysvětlit, neudělám to. Nikdo není zvědavej na to, aby jej někdo poučoval.
Lidi, kteří to dělají nechápu - nerozumím, čeho chtějí dosáhnout.

Ale mám zkušenost podobnou jakou autor s tím rozdílem, že jsem jel v Miatě, bez střechy a s přítelkyní. Na jedné silnici tady u nás v okolí je zúžení a já v něm potkal motorkáře. Problém byl v tom, že já jel dost rychle a on mě tam nečekal. Z nějakého důvodu se rozhodl mě dojet a vyblokovat. Začal na mě řvát, že jsem prase a podobně. Všiml jsem si, že veze nějqakou mladou dívku (dcera?). V ten moment jsem si nebyl jistej, kdo v tom zúžení má přednost a protože jsem nechtěl konflikt, několikrát jsem se mu omluvil a on odjel.
Přednost jsem měl já.

Ale prosím - nevychovávejte lidi na silnicích. Pokud si člověk uvědomí svoji chybu, je výchova zbytečná (stejně jako já jsem si uvědomil, že jsem motorkáře ohrozil a i když jsem měl přednost, netěší mě, co se stalo) a pokud si řidič svoji chybu neuvědomí, tak mu vyhrožování někde na krajinici oči neotevře.

reagovat
Bageta
13. ledna 2017, 11:16
0

Vezmu to pekne po bodech tak jak je to v clanku:

1) Nikdy. Snazim se byt k chybam ostatnich tolerantni. Sam obcas nejakou botu neumyslne vyrobim. Zatim se mi nastesti nikdy nestalo, ze by me nekdo zacal ohrozovat umyslne.

2) Ne. Zatim se to vzdycky obeslo troubenim, pripadne klasicky gestem rukou, kdy tomu druhemu naznacite, ze je jednicka. Oboustrane. Nejbliz jsem ke konfrontaci z oci do oci mel, kdyz me jedouciho na kole projizdejici auto skoro sestrelilo do skrapy u cesty. Ja to odmenil vyse zminenym gestem, nacez ridic zastavil u krajnice a cekal az k nemu dojedu. Rozmyslel si to ve chvili kdy se z lesa vynorilo par mych kamaradu na kolech, kterym jsem pred incidentem trochu ujel.

3) Jak jsem uz napsal zatim jsem zadnou sebeobranu nastesti resit nemusel. Ale kamarad, ktery se do podobnych situaci dostaval celkem pravidelne sebou pro pripad, ze by slovni argumentace byla malo vozil peprak a pry to fungovalo.

reagovat
Caddy
13. ledna 2017, 11:41
1

Já měl takové příhody dvě.

Poprvé to bylo na BobAshově svatbě, kdy jsem rozvážel hosty limuzínou. Vezl jsem celou rodinu do nějaké vesnice za Přeloučí a samozřejmě jel tak, jak se s ohledem na cenný náklad sluší, přece nechcete příbuzné kamaráda někde setřepat na hromadu, navíc ta zadýchaná 4.1 je ráda, že se s tak těžkým autem a osmi lidmi na palubě (a řidičem) vůbec rozjede. Navíc jsem jel zrovna v obci, přes úzký most, takže výjimečně opravdu předpisově. To se ovšem nelíbilo červené Fabii za mnou, která zřejmě pospíchala. Napřed troubení a dálková světla, jakmile bylo možné předjet, šel přede mě a začal vybržďovat (chorému mozku nedojde, že taková limuzína nemá daleko k náklaďáku) a kličkovat. To mu vydrželo opakovaně až do cíle jeho cesty, který byl asi o půl kilometru dále (!). Tam odbočil doleva a zastavil před hospodou. Já pokračoval do další obce, vyložil cestující a s prázdným autem se vydal zpět. Posádka Fabie stála stále u ní (tři holohlaví debilové, jak jinak), ve mně to ještě vřelo, tak jsem si neodpustil prostředníček z okénka. Ti naskákali jak čertíčci do Fábky a jali se obnovit stíhání. Za první křižovatkou hned přede mě (ono to fakt nejede), začali vybržďovat a najíždět na roh auta. Já v tu chvíli litoval, že auto nebylo moje, protože by jinak hned šli ze silnice. Tak jsem apsoň zamkl všechny dveře a modlil se, ať se nepovede mě nějak zastavit, protože mám ještě otevřené zadní střešní okno, které od řidiče zavřít nešlo, a pokračoval v jízdě. Občas jsem se setrvačností dostal před ně, asi třikrát mě znovu předjížděli, ujet jsme jim tímto nemohl, bojovat na plechy taky ne (a jim se do kontaktu taky očividně nechtělo), tak to bylo docela dlouhé, nakonec to vzdali, zřejmě jim po deseti minutách došlo, ža sedmimetrové 2,5tunové auto s metrákovými chromovými nárazníky prostě Fabií dobrovolně zastavit nepřimějí (nebo jim docházel benzín, toho já měl ještě dost :))

Podruhé to bylo přímo v Pardubicích, to bylo tehdy firemní Fabií (já nikdy neměl štěstí, abych měl auto vhodné k ujetí...na druhou stranu dobře, že ne nějaké své, to by si každý zapamatoval a pak by mohlo přijít dodatečně k úhoně, kdyby někde bezbranné stálo...), klasická situace, dva pruhy jedním směrem na světelné křižovatce, nějaký týpek ve Felicii jel vedle mě, ale padla červená a já potřeboval dále být v tom pruhu, kde jel on, takže jsem zpomaloval méně zhurta a zařadil se před něj. Úplně na pohodu, on zpomaloval na červenou taky, já byl rychlejší, několik metrů před ním jsem to tam poslal, ale pozvolně, ne natěsno, nemusel nějak razantně brzdit; nakonec před ním jsem intenzitu zpomalování jen dorovnal s tou jeho, před něj jsem to nevpálil nižší rychlostí, aby se nelekl. Ale jemu to přišlo asi jako drsná myška nebo nevím. Začal blikat dálkovýma, padla zelená, já se rozjel a on taky, blikaje neustále dále a ještě si položil ruku na klakson, ať to podpoří. Původně jsem měl už namířeno domů, ale tohle za sebou si tam přeci nepovedu, takže jsem jel dále. Zkusmo jsem dal plyn, abych si ověřil, že s HTP nemám šanci ujet, držel se jak přibitý. A furt troubil, lidi čuměli... takže jsem nakonec odbočil na benzínku, tam je světlo a kamery. A stejně jsme potřeboval náplň do ostřikovačů. Zastavil jsem u stojanu a on u vedlejšího. Staženým okénkem začal něco klasicky o řidičáku, tak jsem ho poslal do prdele, že místa bylo dost, on si začal dělat srandičky z mé výslovnosti, tka jsem zavřel okno, mávl rukou a šel pro tu náplň. On popojel od stojanů na parkoviště naproti, zaparkoval a čekal. Když se neměl k odjezdu, tak jsem prostě zavolal na policii, že je takový problém. Za chvíli přijeli, pospal jsme jim situaci, šli za ním, ten jim sdělil, že tam telefonuje :-D :-D Ptali se mě, zda ho chci z něčeho obvinit, tak jsem jim řekl, ať ho tam jen zdrží, že se chci dostat domů, tak ať mě nemůže sledovat. Tak si ho tam vzali do parády ještě a já odjel.

Pokud jde o to, jak se v takové situaci chovat. Pro mě je naprostá zásada se prostě nenechat zastavit a neopouštět auto, protože vím, že pro boj nemám buňky. Takže prostě jet přes mrtvoly, zůstat v pohybu. Pokud mám svoje auto s váhovou převahou, klidně toho i využít. U otho prvního připadu bych tu fábii možná ani neucítil a pak jen narovnal gumy na nárazníku... A když není zbytí, zavolat prostě policajty.

Já obecně nemám sklony k násilí, spíš ji potrpím na principy a někdy mám děsné nutkání lidem vysvětlovat, co udělali blbě, protože si to ani neuvědomují a třeba to nedělají schválně. A nebo naopak, když udělám píčovinu já, nevím, jak se kvalitně omluvit a dát vědět, proč to tak bylo a že jsme z toho fakt špatný. Když jsem někoho zavřel ve vedlejším pruhu (mrtvý úhel), nespal jsme z toho tři dny a dodnes se opotím, když si to vybavím. Asi by nebylo špatné mít nějaký panel, kam se dá pustit nějaký nápis. Podle mě stejně agrese vzniká hlavně z nedorozumění, nepochopení, kdyby si ti lidé mohli v klidu říci, co se jim honí hlavou nebo proč to udělali...nojono, utopie :)

A na závěr jedna humornější: Kamarád mi vyprávěl, jak se po nějaké vyhrocené situaci k němu vydal řidič druhého auta. Když došel k němu, kamarád se se svými 2,10 metry a 100 kg váhy vysoukal ven s tázavým pohledem. Chlapek zvolnil krok a říká: "Vy mi to nebudete věřit, ale já se vám přišel omluvit" :-D

reagovat
sp
spooon
13. ledna 2017, 15:19
0

souhlasím s tebou a zároveň taky nevím jak to řešit se situací, kdy se chci omluvit. Neprožívám to sice až tak extrémně, ale každopádně pár desítek minut,/jednotek hodin mě to taky štve. A snad zatím dvakrát, z řekněme 10 bot, co se mi povedli udělat, řidič postiženého vozidla mou omluvu pochopil a mávl s pochopením zpět. Většinou jen lítaj mým směrem jedničky a troubí klaksony...a probliknutí varovnýma taky ne každý pochopí, někdy dokonce opačně.

Napadá někoho něco, jak se dostatečně srozumitelně omluvit?

sheogh
13. ledna 2017, 16:22
0

Omluva je dost tezka, vetsina aut nedisponuje omluvnyma svetlama. Mozna by se dal dat za zadni sklo takovej ten bezici LED displej treba s napisem "Sorry vole, ja nechtel" :-D

Kazdopadne ta situace s limuzinou je pitoma oboustranne. Taky jsem parkrat jel treba v dedina za traktorem a nadaval jak spacek, ale traktor holt nemel kam uhnout a ja nemel kde predjet. Co se da delat. Ale kdyby na me zacala takto najizdet Fabka naplnena demenci, tak bych je (i za cenu narazniku) s Phaetonem asi do te skarpy poslal. Myslim, ze by me to nedalo ani moc prace.

Co se stalo jednou me (bohuzel taktez pujceny auto od kamarada), jedu cca 100kmh kolem Jicina (Passat B5 petivalec) a nalepi se za me tmave fialova OIII. Prijela o dost rychleji nez jsem jel ja, odhad cca 120kmh. Po male chvilce si zacnu rikat, coto je za kokota, proc se na me lepi tak, ze ani nevidim masku chladice, kdyz je kolem volno a muze me predjet. No a pak rozeznavam nejaky displeje za sklem a 2m prutovou antenu na strese.... Takze slowdown na 85kmh tachometrovych... Po par km to zabalili, objeli a zmizeli v dali... Byt to moje auto, tak na tu brzdu s chuti dupnu (a nasledna omluva "prebehla kocka/zajic/whatever")

JLK
13. ledna 2017, 16:41
0

To meli v Top Gearu myslim kdyz meli za Kia Rio zaprahly karavan. Clarkson tam psal neco ve smyslu 'Sorry, za volantem James May'

sheogh
13. ledna 2017, 17:06
0

To je dobra omluva :-D

Taky me napadlo, ze by bohate stacila ta stejna trojka oktavka, na strechu antenu od CBcka... pak by nikdo omluvu necekal :-D

Caddy
14. ledna 2017, 09:49
1

sheogh: Tohle zamerne pruzeni policajty me dost stve. Lidi jedou i v ramci rozumu a oni schvalne tlaci a delaji kraviny, at je vyprovokuji. Slysim takovou prihodu kazdou chvili. Naposledy mi to vypravel zrovna tata meho kamarada a mechanika. Dokazali ho vydrazdit az na 180 a pak ho zastavili. Asi se divili, kdyz zjistili, ze si to rozdali asi s osmdesatiletym panem :)

Limuzina zase nejde prirovnavat k traktoru, tak drsne to nebylo. Jen predpisova jizde a plynulejsi rozjezdy/brzdeni, aby posadka nevylila chlast :-D A kdyz jedu za traktorem/avii/cokoli, tam nasrani ani neprichazi, tam proste vim, ze vice nemohou, ma to nejaky duvod. Ale kdyz pak jezdi vocasove 50-60 po silnicich prvnich trit, to ve mne teprve vyvolava tu pravou agresi a chut je inzultovat :) Aze je takovych pozehnane. Stale vice. A nasobne vice nez tech, co jezdi rychle a jsou desni pirati :)

sheogh
16. ledna 2017, 10:17
0

Caddy: Me to je jasny, ze jsi s tim nejel 15kmh :-)
S tema policajtama je to fakt na par facek. Uz jen proto, ze to je defacto opak toho, co maji delat. Me to dodneska mrzi, ze jsem je to u brzdou neotestoval, zvlast kdyby do me tukli. Schvalne na co by se zacali vymlouvat.....

Kdyby jim slo primarne o bezpecnost a nejaky dodrzovani pravidel, tak fizlum nikdy nenakoupi zadny "maskovany" auta, ale naopak co nejviditelnejsi.
Takhle je vic nez zrejmy, ze jim nejde to to, aby lidi pravidla neporusovali, ale jen aby je u toho chytili....

JLK
16. ledna 2017, 15:29
1

Za me at' klidne pouzivaji maskovana auta ale at' taky prehodnoti priority co chteji pokutovat.
Kdyz jedu po dalnici tak vidim jak obcas do leveho pruhu vjede kamion bez blinkru, nejaci kreteni se pravidelne lepi na zadek blikaji i kdyz vidi ze jsem zrychlil co to slo a za vterinu se uklidim do praveho, sem tam nekdo hodi mysku kdyz predjizdi me, parkrat me podjizdeli zprava kdyz jsem prejel do leveho abych predjel kamion (to mam nejradeji, zrychlim, zleva nikdo, blinkr, prejet, blizim se ke kamionu a najednou do te nekolikametrove diry vleti zprava jakysi chytrak) a spousta dalsich nesvaru. A nikdy jsem zatim nebyl svedkem kdyz nekoho kvuli tomu zastavili policajti.
Naopak kdyz na prazdne dalnici mimo vas prosvisti 7er 160 tak po par kilometrech ho mijite stojiciho vedle blikajici octavie na sjezdu. Toto se mi stalo uz vicekrat. A kdyz tak premyslim tak prece se spoustou kamer v aute neni problem nekomu prokazat nebezpecne predjizdeni a podobne veci, ktere jsou casto nesrovnatelne nebezpecnejsi nez samotna rychla jizda.

Přemda Honda
13. ledna 2017, 12:00
0

Já celkem v pohodě,s Primerou jezdím 4 km do práce a zpět,s Volvem na delší cesty,ale ty jsou minimální..S motorkou jezdím podle známého pravidla - jako by mě všichni chtěli zabít...Ale právě na motorce se mi stala nepříjemná věc,která mě žere do teď,i když se to stalo na začátku července...Vracel jsem se z pohodového,skoro 200 km výletu a už jsem byl před barákem.S předstihem jsem dal levý blinkr,několikrát problikl brzdové světlo,aby mě nikdo za mnou nepřehlídl..Bydlíme pár metrů od hlavní silnice,kde je sice 50,ale je to na periferii,takže tam většina jezdí rychleji..Tenkrát jely do protisměru dva kamiony,takže jsem se necpal ke středové čáře,ale zůstal jsem stát u pravého kraje (nemám rád,když mě sestřelí kamion nebo odhodí tlakovou vlnou :-) ).V zrcátku jsem viděl,že za mnou zastavila stříbrná Kia Ceed SW.Kamiony projely,já jsem tedy chtěl odbočit k baráku,když v tom Kia stojí vedle mě zleva,řidič stahuje okénko a říká mi takovým tím "policejním" hlasem: "Poslouchej,ty hňupe"...a pak něco o tom,proč nestojím u středu a jak má vědět jestli budu odbočovat...přesně už si to nepamatuju,protože po těch prvních slovech jsem zůstal tak trochu ochromen...A pak tvrďák i s manželkou naštvaně odjel.
Ano,připouštím,že jsem měl při odbočování měl jet ke středu,prostě jsem zastavil jak jsem zvyklý s autem a čekal až projedou vozidla z protisměru.Ale vpravo by stejně myslím nebylo tolik místa,aby mě řidič auta mohl bezpečně objet zprava a ušetřit si 20 sekund života.Kdybych se rozjel k baráku ve chvíli,kdy on se mě rozhodl "vyškolit" tak mě prostě sundá :-( A kdo by měl potom větší podíl viny na nehodě?
Zajímal by mě váš názor..Zda jsem ho opravdu tak závažně omezil nebo dokonce ohrozil a jsem tudíž skutečně takový hňup jak říkal..

reagovat
Irwinek
13. ledna 2017, 13:53
0

Já se sice rychle vytočím, ale taky celkem rychle vychládám, takže zatím jen pár pitomostí vyřešených posunky z jedné nebo druhé strany. To moje drahá polovička by potřebovala před sebe ještě jedno tlačítko klaksonu, a nejlíp takové, které by po zmačknutí zařvalo " KRETÉNE ", i když občas by se asi ozývalo jen KREKREKREKRE...... a přitom donedávna mne vždy klidnila :-D
Taky pamatuji nějaké 4 blbi v Escortu, kteří se okolo nás furt motali a najížděli zezadu a hned zas vybržďovali zepředu, až polovička nevydržela a zeptala se, jestli jim můžem ujet. Měl jsem toho plný zuby, za sebou 8 hodin za volantem a domu chybělo cca 100 km, tak jsem jen kývl a pomaličku přidával. Escortův taneček se zklidňoval, pak už se jen chvíli držel vedle a za okny prsteníčky, které pak odezněli a ve 190 už se začli dost nasupeně koukat, jak se vzdalujem. dotáhl jsem to na 200, chvíli je držel a pak se vrátil na cestovku 140. Co blby vyprovokovalo, to netuším .

reagovat
Ju
Junior
13. ledna 2017, 15:52
0

počkat v autě, minimálně stáhnout okénko, když bude drzej, praštit ho dveřma, nebude to čekat, a praktikovat údery a kopy. Následně přeparkovat, ubožáci se často zkoušejí mstít na majetku. Vyzkoušeno, ověřeno.

reagovat
Ho
HonzaCZ
13. ledna 2017, 16:13
0

Na nějaké to vysvětlování - podotýkám slušné - došlo pouze z okýnka do okýnka, ale nemá to moc smysl. Zatím jsem se setkal jenom s 2 typy: 1) nevidí, neslyší, asi ví, že něco provedl, ale nemá koule se ani ohlídnout 2) nadávali, i když zjevně udělali chybu oni, ovšem sami si jí neuvědomovali, protože a) jsou nejlepší a všechno dělaj správně b) neznaj předpisy.

Z toho vyplývá, že ačkoliv touha po přátelském vysvětlení některých zákonů a (případných) důsledků jejich nedodržování bývá často dosti silná, tak to nemá cenu řešit, ani se o to pokoušet.

Jinak prevence:
- nedělat nepěknosti ostatním
- předvídat nepěknosti ostatních
- kamera za oknem

Obrana:
- obranný sprej
- hliníková trubka za sedačkou
- Glock

reagovat
Franz Kafka
13. ledna 2017, 16:52
2

Tady je hlavně v první řadě smutné, že toto je téma v posledních dekádách hlavně na silnici v Čechách nebo možná někde na Slovensku, Ukrajině, Rusku a Polsku škoda, že se stále řadíme mezi tyto řidičsky "exotické" destinace. Jezdím poměrně často do Švýcarska takže klasika kolem Mnichova, nebo přes Rakousko a tam mě nikdy, nikdo vědomě nechtěl insultovat a tím neříkám, že tamní řidiči neudělají chybu, ale udělají, mají k sobě mnohem větší respekt a jsou ohleduplnější to Čechům stále dělá problémy.

Více jak hodinu denně na silnici určitě trávím docela často uvnitř města, nebo kolem něj takže v hustém provozu zhruba co je popsáno v článku.Obecně platí, že nejvíce bolí srážka s blbcem a to jak na silnici tak i mimo ni.

K bodu číslo jedna, ano šel jsem (normálně to nedělám, protože jak tady někteří z vás napsali nemá to cenu a je to neměnný fakt) Jel sem po hlavní silnici a plynule zpomaloval abych zaparkoval podélně u silnice mezi dvě auta a to tím stylem, že jsem použil blinkr vpravo a když byla moje rychlost asi 5 km/h tak jsem zapnul "varovky" a čekal, že vůz jedoucí zamnou mě objede v protilehlém jízdním pruhu kde nic nejelo a bude pokračovat v jízdě. To se však bohužel nestalo. Fialová Corsa zamnou zabrzdila začala blikat a troubit. Bylo to v Létě tak jsme měly oba stažená okénka (podotýkám, že celou dobu co prudil tím troubením mě mohl v pohodě objet) Držel jsem se zpátky a ukázal mávnutím ruky ať mě objede což se bohužel nestalo, dočkal jsem se odpovědi ve stylu nějakého mumlání a rozkládání ručkami. Vydržím dlouho v klidu, ale najednou do mě vjelo ( i přes přítomnost manželky ) asi 220 a vyskočil jsem z auta, že se půjdu velmi nezdvořile zeptat co mu jako je. Došel jsem k jeho okénku a tam holka asi 45 kg a 20 let.... vedle ní nějaký mladý dement od pohledu tak kolem 18. Co potom normální chlap může dělat? Uhodit dívku i když se chová jako smyslů zbavená, která bude mít ŘP. tak pár měsíců možná rok. Řekl jsem jí, že je pohlavní orgán a samice skotu a šel zpátky do auta po této události mě najednou mohla normálně objet bez dalších posunků dodnes to nechápu.

K bodu dvě, většinou, když mi někdo chce dopřát ten luxus a něco mi vysvětlit tak ho nechám ať přijde problém je v tom, že valná většina vybržďovačů a magorů jsou telata a když mají možnost tak nezastaví. Maximálně se zmůžou na gestikulaci přes okénko a já jsem se už naučil se jim spíše smát než je brát vážně. Když udělám chybu tak se snažím omluvit pokud je na to samozřejmě čas. Jednou se mě stalo, že jsme skutečně oba zastavili a pán měl dost kuráže (cením) vystoupit a přijít i přestože nešlo o stokilového vazouna, ale spíš o takového staršího milovníka pivního moku. Vskutku slušně jsme o dané situaci podiskutovali a nakonec jsme se oba pousmáli a pokračovali v jízdě s tím že jezdit v Praze je stejně o nervy. Škoda, že takových borců co mají i vychování je minimum. To co se stalo autorovy článku se mi zatím nestalo, že by mě někdo sledoval k domu a tam mě chtěl nějak ohrozit.

Bod 3. je v rámci České Republiky docela oříšek, protože obrana je tady v zákoně jenom slovo, které ještě někdo doplnil o slovíčko přiměřená a nebo nutná. Prevencí problému je určitě kamera do auta, která zastaví většinu vyšinutých d*bilů ještě před rozvinutím agrese naplno. Když už k problému dojde tak se nenechat zastavit někde uprostřed polí a luk, ale na místě kde by mohlo být vše dokumentováno a kde budou svědci(Č.S, parkoviště marketu, odpočívadlo a tak) Kdyby mělo dojít na nějakou fyzickou aktivitu doporučil bych raději se držet zpátky, když budete větší a silnější můžete agresora těžce zranit a to se tady u nás neodpouští a kvůli bláznovy jít za katr asi nechcete. Když budete menší pravděpodobně dostanete i to i se zbraní. Pepřák je fajn, když ho stihnete použít stejně tak nějaké rádoby drsné baseballové pálky nebo teleskopy, když budete slabší, magor se ubrání a dá vám tu vaši zbraň sežrat i s úroky. O věcech, které budou vždy kvalifikovány jako neopodstatněné se řadí nože, sekery, pistole i bajonety:) to bych použil jedině v situaci, že mě půjde o život a nebo násilník bude vyzbrojen stejně.. jinak půjdete sedět a ne na málo let. Když se blb vzteky pustí do auta a necítíte se na fight tak ho klidně nechte a třeba natočte, však to jde opravit, životy nikdo nenahradí.

Já dělám desátým rokem Kickbox a i když nevážím 100 kg ani zdaleka tak ve fyzické šarvátce se o sebe docela v pohodě umím postarat a přesto se řídím tím, co jsem tady v kostce popsal. Není umění nechat se vytočit a násilí na silnici nepatří, proboha jsme lidi. Nikdy by mě nenapsalo , že půjdu někoho vybrzdit, nebo bít, protože mi udělal myšku. To co se stalo autorovy článku mohlo být nepříjemné, ale důvod k tomu vrazit do někoho bajonet to určitě nebyl.

Jezděte v klidu podle názorů tady je vidět, že nám daný stav nevyhovuje a máme zájem aby těchto pitomců jezdilo co nejméně.

reagovat
sheogh
16. ledna 2017, 10:37
0

Naprosto souhlas, taky si myslim, ze pokud se da konfliktu vyhnout, tak proc se mu nevyhnout. Na pretlacovani s buhvijakym blbeckem, kteryho vidim poprve a nejspis naposled v zivote nic zabavnyho ani prinosnyho asi nebude.

Na druhou stranu rozhodnuti nekoho napadnout/ohrozit je vetsinou svobodny rozhodnuti toho cloveka a musi za nej nest zodpovednost. Bohuzel musi pocitat s tim, ze ten dotycnej se muze zacit branit.

Wi
Winie
13. ledna 2017, 17:00
2

Už jsem párkrát podobného stíhače zažil taky. Když jsem byl mladší a nevěděl jsem jak reagovat. Jednou to bylo mou drzostí, kdy jsem předjel kolonu stojící před železničním přejezdem a zrovna když šli závory nahoru, tak jsem využil mezery díky pomalejšímu rozjezdu jednoho fiatu a střihnul sem to před něj, proletěl závory a tradá ke králíkárně. Nicméně začal mě pronásledovat ublížený golf. Dojel jsem k baráku, zaparkoval a už se na mě sápal z polorozpadlého golfa nějaký kluk kolem 30 a kam prý pospíchám. Odpověď, potřebuju sr*t ho naprosto odzbrojila a s úsměvem od ucha k uchu spadl zpět do golfa a za zvuku poklepávající 1,9D se odsunul pryč. Druhá příhoda byl střet s hnědočechem, který mě objížděl po chodníku, takže klakson a tím to pro mě haslo. Pro něj ne. Objel blok a už si to se mnou šel vyřizovat. Tam jsme si vpadli v náruč a naše drahé polovičky nás roztrhli.

A jak to řeším dnes? Jsem už o dekádu starší a "moudřejší", takže podřazuji o dva rychlostní stupně, šlapu na plyn a se širokým úsměvem a průpovídkou "tak pojď" zkouším řidičské dovednosti dotyčných agresorů/učitelů. Většinou to vzdají po dvou, třech zatáčkách a nebo se drží a končíme oba vysmátí, ukazujíc si navzájem palec hore :-)

reagovat
whitenight
13. ledna 2017, 17:14
0

Já jako motorkář jsem pod koly asi šestkrát týdně, ale beru to s klidem. Zaklepu si na hlavu, mávnu rukou...
Akorát jednou, jednou to bylo troubení a prostředníčky z obou stran. Jel jsem si na hlavní a dědek ve Fabii nebo čem mi vjel pár metrů před kola.
A Můj milý deníčku mam zabraný já, heč.

reagovat
Arutoro .357
13. ledna 2017, 18:09
3

Jednou jedinkrát jsem donutil zastavit druhého řidiče.
Léta Páně 2008 jsem se vracel z Mošnova do Příboru před dopolednem zrovna v okamžiku, kdy se tvořila zvěrská kolona v protisměru z důvodu počínajícího Dne nato. Můj směr byl prázdný a já si to hrnul ani ne osmdesátkou v předtuše nějaké pošetilosti od vystresovaných řidičů z protisměru.
Inu, stalo se. Doteď vidím výraz toho děcka, které na mě se smrtí v očích zíralo z bočního okénka oktávky, jež mi nastavila pravý bok. Pár metrů před mým autem prostě vykoukla z kolony, aby se otočila na cestu zpátky. Brzdit jsem začal až když jsem měl pravé kola v příkopě, dřív by to stejně nemělo smysl. Zastavil jsem se pár desítek metrů před inkriminovanou oktávkou, všechna kola kupodivu zpátky na asfaltce. Říkám vám, chybělo málo, a já to narval přímo do toho děcka... Oktávka kolem mě projela jakoby nic.
A tehdy, tehdy mě posedl ďábel. Od předních kol mé (nebožky) alfy 156 šel dým, motor ječel až k omezovači. Dojel jsem na úroveň inkriminovaného přibližovadla, nehledě na nic vůkol jsem se jal dostat na jeho úroveň, okýnko na okýnko. Auta blikaly a uhýbaly, já prostě musel dojet svého soka. Ani nevím jak, vytasil jsem naň svůj služební průkaz příslušníka PČR jak z levného filmu (přiznávám, dva a půl roku jsem sloužil u četnictva, ale dostal jsem naštěstí rozum :-) a dosáhl svého - zastavil jsem jej. Vyběhl jsem, řidič vystoupil a... pak jsem se nachytal v roli toho vořecha, který štěká za každým projíždějícím autem, aniž by věděl, co si s ním počne, kdyby jej náhodou lapil.
Neudělal jsem prostě nic. Viděl jsem pána, který udělal obrovskou chybu, jež naštěstí nikoho a nic nestala žádnou daň, viděl jsem jeho vyděšenou ženu na místě spolujezdce, jeho děti... V tu chvíli jsem ze sebe stěží dostal pár slov. Ani už nevím jaká, krom: nashledanou. Kompletně jsem vychladl, bylo mi na nic celou cestu zpátky. Ten pán byl srovnaný s tím, že dostane přes budku, ale určitě by za nic na světě neměnil za to, že se nic nestalo.
Tehdy jsem si víc než kdykoliv jindy uvědomil, že udělat chybu může být tak strašně snadné. Mrtvý úhel, moc široká A-sloupek, remcající žena, nevrlé dítě v autosedačce, je toho tak moc.

reagovat
sk
skodafil
13. ledna 2017, 21:23
0

1. Moudřejší ustoupí. Cílem je bezpečně dojet. Ne že bych to vždycky dokázal dodržet, ale fakt se snažím ....

2. Vozím pepřák.

3. Kameru právě sháním.

reagovat
PeterLuk
13. ledna 2017, 21:23
1
reagovat
PepaSFI
14. ledna 2017, 10:25
0

tuhle funkci má v sobě skoro každá CB vysílačka, stačí si jen pořídit ten venkovní reprák. Bohužel to má malý výkon takže na auta by to moc nefungovalo. Ale na cyklohovada to funguje. Oni při jejich sledování provozu netuší kdo jede za nima a někteří pokládají za správné bránit v předjíždění, no a když se za nima místo klaksonu ozve rozhlas, hned jedou hezky spořádaně po kraji.

Irwinek
13. ledna 2017, 21:48
7

Abych vás trošku pobavil :
Objížděl jsem potřetí blok, když se uvolnilo místo téměř před vchodem, nacpal jsem se tam ( přecijen byla 505 trošičku větší než vyjíždějící uno ), vysoukal se ven a než jsem stačil zavřít dveře, zakvílely mi u kufru brzdy oktávky a z ní se vyřítila blondýna , abych si přeparkoval, protože oni mají nové auto a manžel jí nařídil parkovat tak, aby na auto viděli :-D málem mi upadla čelist a otáčel jsem se snad ještě ve třetím patře

reagovat
Polar Bear
14. ledna 2017, 03:23
0

Hehe, tak tohle jsem neště nežral :D
I když, máme tu v králikárně jednu madam, co svůj český VW musí za každou cenu nacpat na malinké parkoviště před vchodem, i kdyby tím měla zablokovat ostatních 20 aut. Ona na to luxusní, obrovské a věčně poloprázdné parkoviště, které je dvě minuty chůze vzdálené prostě nedá. A neodradí ji v tom ani jedna scéna, které jsem byl náhodou svědkem. Dva borci kolem 28 let stoji na malém parkovišti u červené feldy a jeden povídá. Nestojí tahle Oktáfka nějak blbě? A druhej: jo, tu znám. A jestli mi ještě jednou ta blbá zablokuje výjezd tak, že to budu muset brát po chodníku, nechám ji odsud odtlačit bagrem. Oni neviděli, že ta dotyčná se právě za jejich zády taky sune z nákupu domů. No hodně zrychlila krok :D

krab
14. ledna 2017, 08:31
0

Tak to je dobrý :) Když jsme před lety bydleli v paneláku, tak to bylo taky tak. Bohužel, mám na sídliště blbou vzpomínku. I když jsem parkoval téměř u vchodu jako inkriminovaná paní z Irwinkova příspěvku, beztak to zloději nevadilo. Pořád se směju nad slohem policejního protokolu, kdy strážník píše : "předmětem šetření je prázdné místo u tří vzrostlých tůjí..." Prostě mi ho někdo šlohnul. Starý auto, ale naše a navíc zákonem schválnosti těsně po tom co jsem na něm opravil dost věcí. A bylo to Mitsubishi Galant, žádná oktávka.

Aspoň že vypjatý řidičský scény se mi nestávají. Poslední dobou vůbec. A to jezdím nejvíc po Praze a okolí. Ani s naší červenou Bertou ( Z3 Coupe, kdo by nevěděl) se mnou nikdo nezávodí. Naopak často si vyměníme "thumbs up" s řidiči jiných sportovněji laděných aut a hlavně starejch bavoráků.

Jeden incident se mi ale stal tak už mnoho , mnoho let zpět. A to jsem potkal opravdu silničního pirata co se na mě agresivně nalepil na přeplněné dálnici, pak chtěl využít malé mezery a předjíždět mě zprava, což mu samotnému nevyšlo ( vyšlo by pouze kdybych já v levém intenzivně přibrzdil a pustil ho, což jsem neudělal protože bych zas mohl ohrozit toho za mnou) , takže se bloknul mezi 2 kamiony, pak mě nějak opět dohnal v té dálniční koloně a nalepil se. Když konečně bylo volněji, šel jsem do pravýho a on se na mě natlačil donutil téměř přizastavit v odstavným ( měl jsem osobák a on taky, tak jsem se prostě choval defenzivně) a čekal jsem co bude. Počítal jsem že se ten člověk definitvně zbláznil asi. Jak v těch ruskejch videích. A víte co? ten člověk ukázal viditelně směrem k oknu spolujezdce policejní placku, něco gestikuloval a asi za vteřinu jí stáhnul, zrychlil a zmizel.
Tak to byl jediný můj případ. A otřesný v tom, že ten aggressor byl nějaký druh policajta. Nezastavil mě, protože asi velmi dobře věděl jaký by z toho mohl mít průser. Takže chápu všechny kdo mají v těch autech kamery. Já ne, věřím že už se mi nic podobnýho nestane, ale náhoda je blbec. I když jedete defenzivně.

Irwinek
14. ledna 2017, 09:23
0

To nebylo sídliště, klasické Nusle :-D ale výsledek je stejnej
a o zlodějích mi nemluv, zničil mi zámek levých dveří, vylámal rádio a když zjistil, že tam není panel, alespoň na něj dupnul - oprava Clarionu stála tenkrát přes 4 litry a stejně už to nebylo ono, pak sebral dětskou sedačku a ze zadního okna vylomil záclonku - prostě debil !

RCNP
14. ledna 2017, 12:27
0

Krab: Nebyl ten "policajt" náhodou v černém mercedesu (starší CLS)? Protože víceméně stejná situace se mi stala taky. Nejdřív jel sám v levém pruhu asi 110, tak jsem na něj z velkýho odstupu bliknul blinkrem doleva (přijde mi, že to lidi berou líp než dálkovkama), tak neuhnul, ale zrychlil. Tak jsem si říkal, že třeba telefonoval nebo něco a nevědomky zpomalil a uvědomil si to. Tak jsem za ním jel v pohodě s odstupem, jelikož jel rozumně rychle. A protože bylo volno a já vlastně už nepředjížděl, tak jsem se zařadil do pravýho. Což udělal taky a zvolna zpomalil. Znova si říkám, že asi když mě viděl v pravém tak pochopil, že jede zbytečně v levém pruhu a zařadil se. To je častej jev. Jenže já měl tempomat a nezpomaloval jsem a tak jsem ho dojel a začal předjíždět. A v tom mi to tam fouknul, div jsem si nevyrazil zuby o volant. A to jsem pochopil o co tu jde. Takhle mě chvíli vybržďoval, já jsem se za ním prostě vezl a čekal kdy ho to přestane bavit. Pak přišel můj sjezd a já se zařadil úplně doprava. Tak se promyškoval přede mě a zpomalil asi na 70, což už jsem byl dost nervózní jelikož za mnou jeli kamiony a měl jsem strach že to do mě někdo napálí. Sjel jsem na sjezd, kde jsou dva pruhy, tam skoro zastavil a začal na mě ukazovat z okýnka policejní odznak, tak jsem ho předjel a ukázal mu palec nahoru :D

Woyta
14. ledna 2017, 02:49
0

Ja se zatim dostal jen do pomerovani aut. Jednou jsem jel po serizeni auta trochu to prozkouset. Pak jsem to chtel vzít nejkratsi cestou domu. Takze ve vesnici jsem se na pojil na hlavni a na konci jsem dojel nejakej hatchback a za nim naftovou Cocktavii RS. V te dobe nove auto. Zacal jsem blikat a plynule prejizdel do leveho pruhu, ze je predjedu. Kdyz jsem byl tesne za Octou, tak mi tam umyslne hodil prudkou mysku a musel jsem na brzdy. V to, ze me prehlídl, moc neverim, protoze jsem byl v levem relativne dlouhou dobu a tiche auto take nemam. No nic, pockam az si dokonci predjizdeci manevr a pak ho taky predjedu. Za takovym volem se mi jet nechce. Kdyz jsem ho zacal predjizdet, tak umyslne zrychlil aby mi ukazal jak vypada kral ceskych silnic. Pred nami byli 2km rovne silnice mirne do kopce a tak jsem podradil a nechal motor zazpivat nasi oblibenou japonskou vysokootackovou pisnicku. Evidentne se nechtel nechat predjet 20 let starym kramem, nebo chtel ukazat spolujezdci co umi RS a tak jsme nejakou dobu jeli bok po boku. Ve 180 nafte dosel dech a ja porad tocil ctvrty prevod. Plynule jsem dokoncil predjeti, zaradil se a ve zrcatku vidim jak zpomaluje na normalnejsi rychlost. Take jsem zpomalil na beznou cestovni rychlost. Po 10k cesty co jel za mnou nez jsem odbocil si radeji drzel velmy vyrazny odstup od meho auta.

reagovat
Polar Bear
14. ledna 2017, 04:07
0

Že se nestydíš. Závodit ze sazometem. Jednak je to od tebe nefér a druhak to není stylové :D
Já, i když předjíždím minimálně, tak sazomety jsou moje oblíbené. Pokud už se některý rozhodne nenechat se předjet, tak než to podřadí, než tomu mrtvému motoru nafouká turbo, mých rozdrážděných plnotučných osm válců je už dávno před ním. A opravdu silných dehtových pekáčů na našich silnicích moc není a když už, tak rozhodně nejsou brzda provozu :)

sheogh
16. ledna 2017, 10:51
0

:-D Na me v A8 jednou v Brne posunkoval jakejsi sohaj s "brutal tuning" felckou (mel na tom vyfuk jak z lokomotivy) jakoze dame zavod. Vecer na semaforech. Tak jsem mu kyvnul, ze jo, ale stejne jsem odbocoval doprava :-D :-D

martin_100
16. ledna 2017, 11:50
0

Jo mě takhle jednou ve vsi předjel nějakej nissan... no na to že sem jel nějakých 65 tak byl odvážnej. Oukej spěcháš jeď říkam si. Vyjedeme ze vsi a on nezrychluje. Drží si nějakých 80 no prostě to samý jako když mě předjel ve vsi. Tak žě ho předjedu rovina dlouhá co by ne. No s tim se nechtěl smířit a přidal. Nenasral mě prostě sem si držel plyn a čekal co bude. Ve 180 mu došla rychlost ale neubral tak sem jel chvíli vedle něj pak sem zrychlil cca na 210 a ujel :-) Pak sem si zvolnil na svých oblíbených 110 cetsovních a měl radost že 27 let stará hajra umí pořád jezdit rychle.

Polar Bear
14. ledna 2017, 02:55
0

1) Jop. Křižovatka, oranžová, první auto dodávka brzdí docela ostře. Vedle mne v levém Renault (SPZ Vyškova), který potřeboval odbočit doprava, ale pořád nedával blinkr (co jsem nějaký jasnovidec? :) ). Já jel vklidu s nohou z plynu, času na dobrždění spousta. Renault zrychlil, poslal mi to před čumák a hodil kotvu, aby nenavalil tu dodávku. No a mně se zkrátil čas na brždění docela brutálně. Tak jsem to zahamstnul na krev.
Pohled řidiče Renaultu: Z černého mafiánského korábu, kterému se ještě kouří od brzd, vystupuje hovado dobře přes metrák dva metry na výšku v černém saku a rázným krokem a kameným xichtem míří ke mně. Honem hledám v přihrádce nějaký lifesaver, nacházím manuál k Renaultu (tady fakt nekecám, ten týpek svíral tu bichli v pravé ruce až mu bělaly klouby :D). Nevím co dělat, stahuji okýnko do poloviny a dávám pátý otčenáš. Ta gorila se usměje a zdvořile povídá: promiňte pane, ale nesvítí Vám ani jedno brzdové světlo. Chvíli mi trvá, než mi dojde, že dnes asi budu žit...
Ten týpek v Renaultu vypadal fakt vyděšeně, auto měl nátazník na nárazník zablokované kvůli situaci na křižovatce bez možnosti úniku. Skoro jsem se styděl, že jsem jej tak vylekal :P. Poradil jsem mu, kde je nejbližší autoservis a jeli jsme si každý svou cestou. Jinak nevystupuji, chybu udělá každý a opravdových prasat od porevolučních dob ubylo na minimum.
2. Ano, dokonce jednou bych řekl, že snad i po právu (i když v tomto případě řidič přijal moji omluvu s úsměvem a s tím, že vlastně vše dopadlo dobře). Ti ostatní zalezli zpět, když jsem vystoupil i já :D. Od dob mé černé 300c se mi to už nestalo.
3. Nosím Alfu compact, ale každé ráno poprosím madam prozřetelnost, abych ji nikdy na svoji obranu nemusel použít. Naštěstí na vystupovače platí, když vystoupím také. To se
Pak omezi na dštění síry z bezpečné vzdálenosti. Neeskaluji, jen jej v klidu pozoruji a čekám až mu dojde dech.

reagovat
Letis
14. ledna 2017, 10:47
1

Na týhle "problematice" mě nejvíc baví ti, co "strašně" pospíchají a pak najednou mají čas honit dotyčného, který je zpomalil o 10 sekund další čtvrt hodiny.

reagovat
Pochtli
15. ledna 2017, 15:48
0

Vloni v létě jsem jel mxkou v Brně do kopečka za viditelně bezdůvodně pomalujedoucím roomsterem tachometrovými cca 30-40 bez nějakého dalšího zrychlování a k tomu jel hezky co nejvíc ke středu komunikace, tak jsem si ho dovolil předjet s poklepáním na hlavu, jestli je normální.

Nenapadlo mě, že mě bude sledovat až ke garážím (najednou mu to jelo?), kde jsme vylezli z aut a dost agresivně na mě vyjel, prý kvůli tomu, že na něj nikdo klepat na hlavu nebude a že to má údajně rozbitý (duševně normální člověk s tím jede co nejblíž ke kraji, když už mu to nejede). Pak mi vyhrožoval, že mě zmlátí, já se otočil, sedal do auta a prohodil něco jako že se nemá plazit sotva čtyřicítkou. Sotva jsem dosedl a zavřel dveře, vrhl se na mě a chytl mě s tím, že prej „zopakuj to“, na to jsem mu odpověděl, jestli je normální a koukal mu do očí. Po našem zopakování téhož mě pustil a šel do auta.

Vyhráli jsme asi oba - on měl štěstí, že ve mně nebouchly saze (měl jsem v dosahu rukou boxer a nůž) a já zas, že jsem pak kvůli takovému dementovi neskončil ve vězení. Problém byl potom "jen" v tom, že jsem z toho byl rozhozený minimálně týden.....

reagovat
Franz Kafka
16. ledna 2017, 15:58
0

Neboj se, ono boží mlýny melou pomalo, ale jistě. On jestli se takhle chová běžně jednou to štěstí mít nebude a dostane velice zle.

Osobně si myslím, že si se zachoval dobře. Po takové situaci já mám tendence si to rozebírat v hlavě. Takové to měl si mu dát, ale udělal si to dobře a tak. To znamená, že máme asi mozek a svědomí;)

Tento typ dementa, co tě naháněl je nejhorší. Typická provokace z které nemůže nic dobrého vzejít.

piwel
16. ledna 2017, 10:31
0

klasická situace u obchoďáku...před pár lety zrušili vodorovné značení na silnici a nahradili jej značkou (ZÓNA 30, PŘEDNOST ZPRAVA atd) při vjezdu na parkoviště - proto si nevšímejte "přednostdávajících trojúhelníků" na obrázku. Od doby co zrušili to vodorovné značené jezdím výhradně tím posledním možným výjezdem (jako na obrázku - žlutý obdelníček jsem já) abych dostal přednost. Inu stalo se že jsem tak potkal staršího pána v C-MAXu. Já si jel podle pravidel silničního provozu, počítám s tím že mám přednost. To se ovšem C-Maxu nelíbilo a docela dlouho troubil. Tak jsem vystoupil a šel mu říct jak se věci mají "Pane tady mám přednost zprava!" "to víš že jo, kdes na to došel?!" "tady na té ceduli" (ukazuji na ceduli která upravuje přednost a rychlost na parkovišti) "aha, pardón"...tenhle případ se mi stal dvakrát... Lidi opravdu čumte okolo sebe a všímejte si těch značek.
Jinak mne nikdo ještě neškolil, pouze nějaký debil nechápal co je zip a odmítal mě pustit, tak jsem popojel o pár aut dál a tam jsem se bez problému zařadil.
Vozím s sebou mačetu (zatím jsem ji použil jen na sekání keřů :D ) a plynovku s pepřovou kapslí. Kameru si musím koupit, myslím že to je nejlepší prevence před debilismem.

reagovat
M P
16. ledna 2017, 11:52
0

Tak jako do Kauflandu v UH jezdit je fakt o držku:D tamní parkoviště fakt nemám rád. Pokaždé se mi tam stane nějaká špatnost.

piwel
16. ledna 2017, 12:19
0

a jak to tam lidi smýkají ke kruháči...když jedu od kruháče dál rovně tak často troubím na pitomce co si myslí že to stihnou od kaufu ale zůstanou půlkou auta trčet do mého pruhu protože ke kruháči už 5 aut stojí... holt akce v kaufu jsou akce v kaufu :D to se i ze svátečních řidičů stávají dravci silnic :)

PepaSFI
16. ledna 2017, 19:38
0

jo přednost zprava, obzvlášť když ta "hlavní" vede rovně, to není jednoduchý. A u těch obchoďáků kde lidi jsou navíc myšlenkama jinde, to je úplně beznadějný. Překvapuje mě že tady kousek vedle ve Velkém Meziříčí u kaufhladu se "pravá" dodržuje. Ale v Jihlavě u Tesca to nedodržuje nikdo, ani policajti. A tady mezi vesnicema jsou hned dvě křižovatky s předností zprava vedle sebe. je to tak unikátní že o tom vyučujou snad všechnuy autoškoly v okolí. Výsledek? Nevzpomínám si že by mi tam někdy někdo dal přednost. Prostě ta rovně je hlavní. Má to cenu se kvůli tomu rozčilovat? Jo, blbý je že si debilové budou myslet že jim vždycky někdo uhne. Ale až jim někdo neuhne, doufám že to bude někdo s odolným autem a schopným právníkem.

martin_100
16. ledna 2017, 20:06
0

Když jsem potřeboval po expřítelkynině eskapádě novej blatník a nárazník na focuse tak jsem pravidelně navštěvoval jedno takový "pravopřednostní" parkoviště v plzni. Jezdil jsem přesně dle značek co tam byly čili "zona 30" a přednost z prava" a voni to ty blbci vždycky stihli ubrzdit za obrovskýho rozčilování samozřejmě. Škoda nu .. nakonec si to auto koupil kamarád i s popraskanym nárazníkem a pomuchlanym blatníkem.

sp
spooon
16. ledna 2017, 22:23
0

to sem si taky říkal, že musí být takhle strašně jednoduchý nechat se nabořit. Kolikrát kdybych to já nezabrzdil, tak je ve mě...

piwel
17. ledna 2017, 08:42
1

taky sem si tak chtěl nechat proplatit auta :D bohužel se mi taková situace stane vždycky jen s autem které zničit nechci :D

martin_100
16. ledna 2017, 11:23
4

Zajímavý příhody. Docela se tu bavim :-)
Já teda nikoho z auta vytahovat nechodim ostatně nemam na to dostatečně namakáno. Ale fakt že už jsem párkrát (na motorce) nějakým debilům bacil pěstí do střechy když odmítali vejt na víceprodovej kruháč do pravýho volnýho pruhu a čekali až budou volný všechny pruhy. Na to nemam nervy ani čas.

Ale kdysi jsem byl vytahován jednim týpkem z trabanta. On mi nedal přednost z prava já ho vyfakoval tak mě zastavil a že si mě z auta vyndá.... škoda že tam byl poruchovej pás a občas nešel odepnout. Inu zrovna se tak stalo. Takže týpek se mě jal za bundu vytahovat z traboše kterej mě ale držel za pás... takže jak mě tahal cloumal s celym autem. No co vám budu povídat chvíli řval na mě chvíli já na něj do toho mě furt tahal jako řepu a já nemoh ven a pokoušel se uvolnit zaseklou přesku ... no komedie. Pak sem z toho chyt záchvat smíchu a tlemil se mu do xichtu z nastalý situace.... no nakonec se začal řechat i on a bylo po situaci :-)

Jednou mi vjel do cesty nějakej chlapík c favoritem z vedlejší a dost se ploužil (max 30) po nějakym čase když bylo misto sem ho chtěl předjet a to on se nedal a najednou našel plynovej pedál a ještě mě zkoušel nahnat na levej chodník. Nu předjel sem ho nakonec ale bylo to o chlup. Dojeli jsme na světla a on vylez a běžel zamnou. Začal mlátit do nástavby (jel sem pikapem) a furt se blížil ke dveřím. V tom padla zelená. Takže sem dal zpátečku navalil mu favorita tažnym na traverze a zmizel odtud jak pára nad hrncem. Čuměl dost nechápavě. A rána to byla pěkná když sem se po několika hodinách vracel tak sem si všim pěknýho mastnýho fleku od fridexu v místě kde byl milej favorit.

reagovat
Chosé
16. ledna 2017, 23:07
0

Sakra to je ale plodná diskuze, chtěl jsem jít spát už tak před půl hodinkou, ale komentáře se čtou skvěle.
Díky autorovi za vytvoření plodné diskuze.

Přihodím něco svého do mlýna.

Přiznám se, že mě Brno hodně změnilo. Autoškolu jsem dělal na vesnici (tak říká mému 20-ti tisícovému rodnému městu přítelkyně), kde jsem byl opravdu slušný řidič. Pouštěl jsem lidi na přechodě, uhýbal lidem, aby se mohli v klidu zařadit, blikal, pouštěl. Prostě velmi slušný, vychovaný řidič, který nikdy netroubil. No snad párkrát, když jsem se nemohl dočkat kamarádů, než se vypakují z baráku.

Brno mě změnilo. Velmi moc. Defenzivní způsob jízdy je ve větším městě trestán. Nikdo vás nepustí z vedlejší na hlavní čtyřproudovku a tak čekáte na rozumného kamioňáka, který jeden jednou za 100 aut. Vybržďování je běžná praxe, takže jsem jednou nohou na brzdě, abych blbečkovi předemnou nepocuchal nárazník. Nechat před sebou místo na 2 auta je potrestáno od souseda z vedlejšího pruhu, který si myslí, že můj pruh je rychlejší a tak se mi tam hned cpe.
Naučil jsem se být více agresivnější a už nepouštím každého, na přechodu zastavím jen pokud vidím seniory, paní s kočárkem nebo větší skupinku lidí.

Je nutno podotknout, že jezdím často, 1000km měsíčně je běžné, téměř každý den jsem za volantem.

Prozatím na mne nikdo nějak zběsile netroubil a nevyhrožoval, holt zatím neměli za co. Ačkoliv jezdím trochu více agresivněji, vždy předpokládám, že za mnou může být dědula s babčou, kteří mají reflexy asi jako lenochod. Za volantem si zanadávám, né že ne, kolikrát i blbečka vytroubím a ukážu mu svůj třetí prst zleva na pravé ruce (nebo zprava na levé, když teď mám RHD?). Pokud blbeček vybržďuje, tak si nechávám rozestup, když mě to sere hodně, tak dupnu na plyn a zmizím.

Story time:
1. Služební Combo, cesta ze Zlína do Brna po celodenní šichtě, cca 11h večer, úsek u Vyškova, který byl tehdy rozkopaný a levý pruh byl užší. Spěchám domů, cesta klidná, ale v zúžení jsem narazil na partu Poláků, kteří blokovali levý pruh. Párkrát jsem na něj bliknul, aby zrychlil a nebo se klidil doprava, kde nikdo nejel. Moc se mu nechtělo nic dělat. Po 3. bliknutí zrychlil, zařadil se vpravo za kamión a prudce dupnul na brzdy. Já si zrychlil na pohodlných 110, předjel kamión, vyjížděl ze zúžení a zrychloval. A za mnou se znenadání objevil blbeček poláček v 407 SW. Já na tachometru asi 150, stále za mnou, 160, přichází na řadu troubení a dálkové, předjíždím další z řady kamionů, aktuálně dálkové na plno, stále za mnou, nasral jsem se - zapínám zadní mlhovky (Combo je má pěkně nahoře, krásně vypalují oči), blbeček stále dálkové, předjíždím předposlední kamion, vypíná dálkové, vypínám mlhovky, předjedu poslední kamion a řadím se vpravo. Polák mě předjede, zařadí se přede mě a dupne na brzdy, já v cca 135-ti brzdím, uhýbám do levého, kde naštěstí nikdo nebyl a míjím kreténa v pravém pruhu. Setrvačností ho předjedu, zařadím se opět doprava, Polák šlápne na plyn, při předjíždění mě vytroubí a mizí v dáli. Kdybych měl v autě kameru, tak mu tu prdel asi očesám, ale chtěl jsem být doma, navíc to nebylo moje auto a zítra jsem šel do práce.

2. Jedu si domů ze školy přes Tomkovo náměstí na most přes Svitavu, v klidu v levém pruhu, protože stejně budu odbočovat na Vinohrady doleva. Jsem skoro na vrcholu mostu, 5m před sebou brzdící auto na červenou, sundávám tak nohu z plynu, kterou ovšem v zápětí přehazuji na brzdu. Proč? Sličná dáma v letech (čti stará kráva) v Yarisu se rozhodla udělat mi myšku a vjet do mého pruhu. Pro její smůlu neviděla přes auto před sebou, že můj pruh také brzdí na červenou (kdo by to byl řekl, když je to stejný směr), takže mi vjela před čumák a hned dupla na brzdy, aby netrefila auto předemnou, teď již vlastně před sebou. Kdybych nedupnul na brzdu, tak mi bokem očesá předek. To mě nasralo. Docela dost. Celou dobu jsem se táhl za ní, neměl jsem důvod jet do pravého pruhu a zpátky do levého, abych se zařadil před ní. Dojíždíme k odbočce na Vinohrady, kdo je z Brna, tak ví, že v 99% musíme počkat na zelenou šipku, protože je provoz a jinak neodbočíte. Odbočuje se mnou vlevo, podřazuji do D3, plyn na podlahu, auto si tam hodí dvojku, předjíždím ji, řadím se vpravo před ní. Dávám blinkr vpravo a přibržďuji k odbočce k Údolíčku. Chce mě předjet, kličkuji, aby pochopila, že musí zastavit se mnou. Zastavujeme oba, nasraně vylézám z auta a jdu k ní. Už z jejího pohledu vidím, že to má silně u prdele, slovně ji otituluji, podotknu, že by si měla zopakovat autoškolu, dodám poznámku o bezpečné vzdálenosti, otáčím se a jdu do auta. Prudce se rozjedu a na starých zimákách udělám krásnou smyk o 90°, abych byl nastaven k výjezdu z vedlejší. Jakmile nic nejede, tak odbočím vlevo a jedu domů.
Možná se zeptáte proč jsem to udělal? Adrenalin zapůsobil a já potřeboval tu zlost nějak vybít, nadávání nepomohlo. Tím, že jsem sepsul tu blbou kravku v Yarisu se mi ulevilo a opadlo ze mě napětí.

Jinak kameru plánuji již delší dobu. Přesně řečeno od doby, kdy jsem měl auto postavené za barákem a když jsem k němu ráno přišel, tak jsem měl rozbité dveře a urvaný nárazník z toho jak do mě 2x někdo naboural, když se učil parkovat. Bohužel zatím jsem se nedostal k fázi koupě, zvlášť protože ještě nejsem 100% rozhodnutý kterou.

reagovat
M P
17. ledna 2017, 08:18
0

No jestli tenhle způsob jízdy, popisovaný ze začátku komentáře není právě to, co dělá Brno tak blbým městem na ježdění. Jako jo, lidi tady moc jezdit neumí, ale že bych se setkával s nějakým velkým množstvím prasáren, to se říct nedá. Často mě někdo pustí z vedlejší, i když se zamyslím, tak proč to doprdele vůbec dělat? Jo, pokud je to zařazení do téměř stojící kolony, tak budiž, ale jestliže je provoz plynulý, tak od čeho je asi ta hlavní? Několikrát jsem zažil idioty, co zastaví na hlavní, aby pustili člověka z vedlejší, přičemž absolutně neberou ohled na to, že za nimi jede auto, ale dál už je silnice volná, tedy ten 'nešťastník' na vedlejší by si počkal maximálně dvě auta. Hrůza. A něčí pocity, že má nějaký nárok na to, aby ho auto na hlavní pustilo z vedlejší, jsou teda dost mimo. Ono stačí to nebrat jenom ze svého pohledu, ale vzpomenout si, že jsou na silnici i jiní.

Ko
Komin
17. ledna 2017, 09:14
0

No tyvole...mozna jsi kamo nepochopil ze ten clanek nebyl o tom aby se lidi pochlubili tim ze se na cestach chovaji jako kokoti ale o setkani s kokotama...suma sumarum tohle je ve velkych mestech problem vzdy a vsude, nejvetsi bordel tam delaji vesnicani z okoli...jeste ze jsem se z brna davno odstehoval

Chosé
17. ledna 2017, 16:55
0

Matěji to pouštění z vedlejší je samozřejmě myšleno při koloně, proč bych se měl dožadovat práva na puštění, když není provoz. :)

Komíne, no ty vole, co ti k tomu říct kámo?... Snad jen to, že jsem odpověděl na první dvě otázky kladené na konci článku.

Do
DoubleR
19. ledna 2017, 14:25
0

Nějakou vysloveně vyhrocenou situaci jsem díkybohu asi nezažil...kromě kreténů na čtyřproudovce od Kuřimi do Brna. Fakt mě nezajímá, že passatista za mnou neskousne, že předjíždím třeba stočtyřicítkou. Nejvíc mě vysíraj ti, co se v takové rychlosti pověsí ani ne na délku auta za mě a začnou problikávat. Největší extrémista byl jeden pták v pomalovaným Vianu, ten jel ve 150 max dva metry za mnou.

No a nejdivnější situacey, co si pamatuju, se mi přihodila ještě v době, kdy jsem jezdil noční rozvoz. Přijel jsem složit zboží k sanatoriu schovanýmu na kraji dědiny. Nikdo tam tou dobou (cca 4 ráno) nebývá, není k tomu důvod protože cesta tam je slepá a nic jinýho tam není. Přesto tam stálo auto a skupinka omladiny. No nic, složil jsem a odjel. Jenže oni za mnou. Jel jsem zpátky do nedalekého města, oni pořád za mnou, ve městě jsem se schválně motal po všech možných uličkách...a oni pořád v závěsu. Pak se troche vzdálili..asi aby nebyli podezřelí :D tak jsem dojel na náměstí a tam na ně počkal...projeli okolo jako by nic. Prostě divný.

reagovat
Da
Dad
23. ledna 2017, 00:49
0

Jak to tu tak čtu, mám asi ohromnou kliku. Ne snad že bych kokoty nepotkával, denně, ale nebývá to osobní. Asi že na ně netroubím, neblikám, negestikuluju, nejvejš se na ně nesouhlasně podívám.

Ale stalo se mi přece, že jsem něčím, ani už nevím čím, naštval takovýho strejčka ve stopětce či ekvivalentu. Když jsem ho pak předjížděl, stáhl okénko, a PLIVNUL po mě! A ten velkej, hnusnej, zelenej flusanec se mu přilíp způlky na obličej, způlky na zadní okýnko, a pomalu se přes něj vodorovně šinul ... až mi bylo pána líto, zvlášť když viděl jak se řehním ...

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Aveo LPG Nová bomba  1kč/km 2008
Chevrolet Aveo LPG Nová bomba 1kč/km

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR 2011
Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR

2011 rok výroby
300 koní výkon
4 600 ccm objem

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem