načítám data...

Autíčkář se ptá: Půjčovat nebo nepůjčovat auto?

Říká se, že manželka a auto se nikdy nepůjčují. Taky se ale říká, že sdílená radost, dvojnásobná radost. Tak jak to teda je?

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Odvěké dilema a otázka, na které se nikdy všichni neshodnou a má příznivce i odpůrce na obou stranách. Opravdu platí, že vlastní auto a žena se zásadně nepůjčují? Nebo je lepší nechat někoho orajtovat svůj povoz a jako revanš zase zkusit auto od někoho jiného? A je to skutečně jen černobílý duel dvou odlišných přístupů nebo se (jako v mnoha jiných věcech) nakonec ukáže, že ideální je šedá někde uprostřed? Měli bychom si to na Autíčkáři vyjasnit.

Tak si to zkusme probrat. Příznivci varianty číslo jedna – auto se nepůjčuje – většinou operují s možností poškození, zašpinění, či jiného negativního vlivu, jenž by mohl postihnout jejich čtyřkolého miláčka svěřeného do rukou nepovolané osoby. Nepůjčovači většinou na svém autě velmi lpí a zakládají si na něm. A logicky mají strach, že někdo jiný se k němu nebude chovat s takovou úctou jako oni. Možná také mají negativní zkušenost z minulosti. Ono vážně není zrovna nejpříjemnější, když někomu půjčíte auto a pak se jen bezmocně díváte, jak neomylně míří do blízkého remízku. Popřípadě zvednete telefon, ve kterém se ozve “Sorry Karle, trochu jsem ti to otřel o les…”. Sám jsem něco podobného zažil, byť ve velmi lehké formě. Je už tomu hodně let, tak to snad snese tíhu zveřejnění – zkrátka, jeden bývalý kolega, který svou pisálkovskou kariéru rozjížděl právě tady na Autíčkáři, kdysi v hluboké minulosti s čerstvým řidičákem dostal do rukou Toyotu Yaris mých rodičů. Jako pravý valach odhodil veškeré zábrany a ignoroval namrzající svinstvo padající na silnici, až se za jedním horizontem objevila stojící kolona a milý Yarisek zatančil tango vyvolané brzdami bez ABS, které zastavil až zadní nárazník Fordu Mondeo stojícího před námi. Naštěstí došlo jen k minimálním škodám. Jenže ne vždy dopadne průšvih takto neškodně a věřím, že řidičskou chybou skončilo nejedno přátelství – úplně vidím, jak se viník sice kaje, ale zároveň se mu vůbec nechce finančně kompenzovat částku x, požadovanou majitelem, protože podle něj má auto hodnotu maximálně y.

Pryč od těch škaredých věcí. Teď jdeme půjčovat ve velkém. Přesným opakem nepůjčovačů jsou tábory půjčovačů, které nemají problém poskytnout potěšení ze svého vozu druhým. Je však nutno dodat, že často očekávají, že i ostatní půjčí svůj vehikl jim. Ať už z prostého důvodu pomoci anebo z pomíjivých tužeb vyzkoušení čehosi jiného, zajímavého. My v redakci jednoznačně patříme do kategorie půjčovačů. Tedy, bylo by dosti pokrytecké nepůjčovat, když velká část článků o starých autech na Autíčkáři mohla vzniknout právě z důvodu, že nám někdo ochotný dovolil usednout za jejich volant. Půjčovat nám přijde přirozené a až na výjimečné případy v tom nevidíme problém. Jakto, že z toho tedy někdo dělá takovou vědu?

Dostávám se k té šedé zóně a zřejmě právě v ní bude největší procento lidí. Někdo se třeba považuje za nepůjčovače, ale přesto nemá problém někoho posadit za volant místo sebe, když bude fungovat jako dozor na sedadle spolujezdce. Prostě nepůjčuje bez dozoru. Jiný se třeba považuje za půjčovače, ale ve výsledku dělá to samé – s dozorem ano, ale že by s autem mohl někdo odjet sám, by odmítl. Také se jistě shodneme, že velmi záleží na konkrétní osobě, kterou za volant pustíme. Ten kdo přenechá svůj vůz pochybnému jedinci, o kterém je známo, že jezdí jako blb a již pár aut zrušil, zřejmě nebude mít všech pět pistolníků pohromadě. Stejně jako nepůjčíme nějakou bestii bez elektronických asistentů osobě s minimálními zkušenostmi v řízení běžného bezpečného auta. I já si pečlivě vybírám, koho pustím za volant Miaty. Naopak nemám problém dát klíče z ruky a jít si někam vypít kafe v případě, že auto bude řídit dobrý pilot.

Takže jak to máte vy? Půjčujete nebo nepůjčujete? A proč? Diskuze je vaše. 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

PeterLuk
12. prosince 2016, 09:57
1

Sú ľudia, u ktorých by som sa vážne o nič nebál. Potom si ľudia, ktorých možno nám rád, ale sorry, radšej nie. Každopádne, viem že tu tie najlepšie články vyšli vďaka ochote majiteľov áut ich požičať, ale žiaľ, nie každému vysvetlíte, resp. nie každý pochopí prečo ste X auto požičali a jemu nechcete a v príde mi tu oveľa jednoduchšie sa držať osvedčenej zásady autá a ženy sa nepožičiavajú. Človek sa tým môže vyhnúť mnohým problémom. Za volant vlastného auta by som asi púšťal, len keď by som sedel vedľa a požičal ho len vo "vážnych" prípadoch.

reagovat
JayK91
12. prosince 2016, 11:02
0

Amen! ;-)

Ev
Evlo
12. prosince 2016, 10:06
0

Pujcuji, ale exremne resim komu.

reagovat
mmedlen
12. prosince 2016, 10:11
0

Neviem, ci by som bol natolko odvazny s niecim svojim, kazdopadne je skvele, ked sa po nejake auto dostanete. Ked mi Frantisek ponukol jeho "bajnu" mx5, tak som sa trochu zlakol a prekvapil, kedze na to ani od.mojich znamych niesom zvyknuty. Kazdopadne mi tym priniesol super zazitok a este viac zlepsil den, ktory mam spojeny ako prvy den s autickarom nazivo.

Takze by som sa tiez rad stal poziciavacom, ak budem mat co poziciavat.

reagovat
mmedlen
12. prosince 2016, 10:15
0

Aj ked sa jednalo o, sedu variantu, vobec to teda na zazitku neubralo.

František Čáslavský
12. prosince 2016, 17:38
0

Ajo, to bylo když jsi potřeboval fotku MX-5, že? :D Tak když už sme byli fotit, tak co by sis to nezkusil :)

mmedlen
12. prosince 2016, 22:04
0

jojo a bolo to super, aj keď som trochu absurdne po tom zážitku prestal chcieť Miatu. :D
A to ju hodnotím fakt dobre a moje očakávania vlastne predčila. Každopádne to moc nechápem ale je to tak. Miata je skvelá, ale asi som hneď zistil, že nie úplne pre mňa.

custom1
12. prosince 2016, 10:47
0

Auto půjčuji velmi nerad. Bez dozoru s ním smí jezdit pouze manželka. Jednou jsem udělal výjimku a půjčil auto matce, protože jej vezla na vyčištění interiéru, když jsem nestíhal. Jinak půjčím, ale jen když jsem u toho. Už se mi totiž stalo, že mi kamarád vrátil auto s rozsvíceným CHECK ENGINE. Tím půjčování bez dozoru skončilo...
Když dám auto do servisu, tak s ním taky někdo jezdí, aniž bych byl u toho, ale to se jako půjčování nepočítá.

reagovat
Ev
Evlo
12. prosince 2016, 10:58
0

A to zrovna servisaci s tim jezdi hrozne, samy burnout, no do servisu uz nikdy.

Chosé
12. prosince 2016, 11:23
0

Právě proto si auto servisuji sám, když vím jak se k autům servisy chovají.

custom1
12. prosince 2016, 11:25
0

Když už do servisu, tak jen tam, kde mám známé. Sice to nic nezaručuje, ale člověk má přece jen trochu víc klid na duši. Stejně se snažím být vždy přítomen...

JP
12. prosince 2016, 15:03
1

To záleží na servisu. Základ je neservisovat silný/rychlý/výjimečný auta tam, kde na ně nejsou zvyklí. Když podobný auta servisujou běžně, tak nemaj potřebu s nima jakkoliv kravit (pokud to teda zrovna neni potřeba k projevení závady), protože je to rutina. Mam v autě kameru a moc dobře vim jak se kde k autu chovaj když tam nejsem.

Ono nakonec to samý u mě platí i pro půjčování - klidně svoje auta půjčím někomu, pro koho je řízení podobnejch věcí rutina, ví jak se k nim chovat a co od nich čekat. Případně i někomu kdo to neví, ale věřím mu že s tím stejně pojede normálně jako se svym autem, protože ho nic jinýho neláká (např. máti).

Když je to ale nějaký obyčejný snadno nahraditelný auto, tak je mi to jedno - obouchanou Fabii jsem půjčoval úplně všem, protože mi bylo fuk co s ní kdo udělá - přinejhorším se koupí další. Ono nakonec - co horšího se dá dělat s Fabií, než normálně jezdit.

ju
justdoit
12. prosince 2016, 16:03
0

Svatá pravda :) nemám problém pujčit kámošovi svoje auto když vím že jezdí podobně výkonným a nebude mít potřebu zkoušet co to zvládne naopak kamoš co nemá ani 60kw tak to jedině když jedu s ním aby nemachroval že má silný auto a pak to nedopadlo špatně, to samý je že jsem ho nepůjčil bráchovi co měl čerstvě řidičák.

jc
12. prosince 2016, 10:50
1

Vazim si kazdeho pripadu prokazani duvery, kdy mi nekdo auto pujci. Z nejakeho duvodu obcas nejaka takova nabidka prijde i u pomerne zajimavych aut. Zaroven (az na jedinou vyjimku) si o auta nerikam, nerad bych vyvolaval neprijemne situace.

Na druhou stranu auto pujcuji, ale jen velmi vybranym osobam, kterym to sam nabidnu. Pokud by se nekdo sam zeptal, s nejvetsi pravdepodobnosti bych odmitl.

reagovat
Bageta
12. prosince 2016, 11:00
0

V případě, že dělám dozor ze sedadla spolujezdce tak nemám problém auto půjčit prakticky komukoliv kdo vzbuzuje alespoň minimum důvěry. Půjčování bez dozoru provozuji prakticky pouze v rodině, tam je to pro mě ok. Mimo rodinu jsem auto bez dozoru půjčil zatím jen jednou a i když to bylo bez problémů, tak za ty nervy co jsem z toho celý den měl mi to asi nestálo.

reagovat
Sklenk@
12. prosince 2016, 11:07
0

Loni v létě jsem si přesně říkal, udělám dobrý skutek a půjčím auto (svojí E36 iSo) v Hradci na CzechRingu Greenymu, který během dne utrousil, že má třícu... Vlastně jsem ho vůbec neznal, touha po webové slávě byla ale větší... Nebudu říkat, že jsem se vnitřně nebál, nikomu (ani ničemu) se ale nic nestalo, takže vlastně všechno super... JENOM TA WEBOVÁ SLÁVA SE JEŠTĚ NEDOSTAVILA :(...

reagovat
František Čáslavský
12. prosince 2016, 13:57
1

To máš z toho, že půjčuješ auto Greenymu :D

beastar
12. prosince 2016, 11:12
0

Půčuji auta a vždy sem půjčoval jen opravdu rozlišuji komu a také co a kde třeba na běžnou silnici 15 let staré 100ps Audi klidně téměř každému ale 944 jen člověku co je od fochu a jen pod dohledem. Mě se půjčování také nevyhýbá a tak se snažím oplácet. Za mě je to ta šedá někde uprostřed zato peníze už nepůjčuju tam těch přátelství skončilo víc.

reagovat
Chosé
12. prosince 2016, 11:23
0

Palčivá otázka. Vidím se spíše v šedé zóně, klidně a rád auto půjčím i bez dohledu ovšem jedinců, komu takto věřím je opravdu jako šafránu. Patří mezi ně např. můj brácha, u něj nemám vůbec žádné obavy.
Popravdě když jsem svěřoval do rukou technika na geometrii kiwíka, tak jsem měl docela strach, aby mi ho nezničil jak byl nízko a měli do dvora docela hloupý sešup. Nemožnost auto vidět po celou dobu měření mi také nedělalo dobře.

Jak jste mohli vidět na minulých K&K, kdy jsem dovezl ukázat poprvé své IS, tak nemám problém půjčit s dozorem a na oplátku vyzkoušet jeho auto.
Omlouvám se, že to tu tak píši, ale musím. Po zkušenosti z K&K, kdy testovací pilot místo 3 zařadil 2x za 1 mi ukázal, že příště si budu dávat větší pozor koho pustím za volant. :)

reagovat
zimbic
12. prosince 2016, 21:09
0

V těhle chvílích si říkám, že je dobře že mám automat tam ani snad není co pokazit :D

Chosé
13. prosince 2016, 09:28
0

Divil by ses, už jsem jen s člověkem, kterému nebylo cizí s tím pracovat jako s manuálem. Chudák auto popravdě. Ještě, že bylo jeho a né moje. Osobně bych nikdy nevytočil motor do červeného pole a neposunul páku z N do D polohy.

Trinom
13. prosince 2016, 20:36
0

To může ovšem udělat jedině idiot.

Sa
Safa
12. prosince 2016, 12:32
2

Připomnělo mi to starý vtip.
Víte, co je to rozporuplný pocit? Když půjčíte své milované auto tchýni a ona to s ním vpálí čelně pod náklaďák...

reagovat
briza
12. prosince 2016, 13:13
0

Auto jsem ochotný půjčit každému, s kým zvládám jet jako spolujezdec, což je poměrně dost lidí. Zároveň je ale velice málo těch, kterým půjčím auto a ještě zvládnu s nimi jet. Prostě a jednoduše půjčím, ale nechci vidět co a jak s autem dělá :)

reagovat
Zdeny
12. prosince 2016, 13:17
0

Já to mám rozdělený na delší dobu a vyzkoušení. Na delší dobu kdy o autě nic nevím, půjčuju naprosto výjimečně a opravdu pár lidem. Za to na vyzkoušení půjčuju docela rád - zajímájí mě názory ostatních, zvlášt lidí co mají obyčejná auta a v ničem silnějším třeba nejeli a pak jsou překvapení jak se to vlastně hodí a hezky to jezdí ikdyž nechcete závodit atd. Takže je to vlastně i osvěta pro lidi co auta nezajímají, že výkon není jen na závody a akční filmy :D

reagovat
martin_100
12. prosince 2016, 14:46
0

Jako komu jak co.....
Třeba kdysi s mym fiatem cinquecento skoro půl roku jezdil kamarád z ukrajiny když přišel o svuj povoz. neměl sem s tim problém protože vim že je zodpovědnej a taky proto že to auto mi už pomalu začínalo pít krev.
Pravym opakem je T3 tu řídilo jen pár vyvolených u kterých sem věděl jak jezdí a jak se k autům chovají.... napak více bylo těch cos žádostí o vyzkoušení nepochodili.
Běžnej spotřebák ovšem asi i vpohodě půjčuju pokud vim že dotyčnej neni hovado a k autu přistupuje jinak než k televizi nebo mixeru.

reagovat
Ho
Hondzik
12. prosince 2016, 22:15
1

Taky jsi jeden z mála komu jsem půjčil Engstlera, obecně půjčím auto lidem o kterých vím že mají za A trochu ruce a za B mají k autům pozitivní vztah, používaj hlavu. A jsou auta a auta, na Alfy jsem přecitlivělej, protože kdyby jí někdo vzal za studena, vyndám ho přes okno ven. Kdysi jsem půjčil kamarádovi sierru, na telefon - " má sierra havarijko..." nezapomenu nikdy. Rozštípal mi jí o svodidla

martin_100
12. prosince 2016, 23:12
0

to bude ten samej kamarád co se nepohod v sieře se zastávkou u novýho divadla :-D

sheogh
12. prosince 2016, 14:57
0

Ja jsem asi taky v te sede zone. S dozorem vetsinou neni problem. Bez dozoru jen par lidem (par=2) :-)
Rekl bych, ze mezi kamosema je to mozna horsi pak v pripade, ze se neco stane...

reagovat
peca
12. prosince 2016, 16:51
0

Jelikoz travim celkem hodne casu na ruznych sluzebkach, pujcuju auto dost casto. Jednou jsem pujcil auto kamaradovi technikou nepolibenemu, a kdyz si pro neho po dvou mesicich pritelkyne prijela, ze ho potrebuje, kamos ji rika, ze je to strep, ze to vubec nejede a strasne zere. Nejak se ji to nezdalo a hned poznala, ze je jedna zapalovaci civka v haji. Jezdil s tim sedm tydnu na tri valce. Od te doby nepujcuji kazdemu prestoze je to stare tuctove auto. Ale musim rict, ze vetsinou se mi auto vratilo v lepsim stavu, nez jsem ho pujcil. Minimalne ciste :-D

reagovat
Přemda Honda
12. prosince 2016, 17:37
0

Kromě otce a bráchy bych asi s klidným srdcem půjčil auto jen jednomu nejlepšímu kamarádovi..A zrovna on auto nikdy půjčit nepotřeboval ani nechtěl vyzkoušet,protože už řídil leccos :-) Na druhou stranu ví,že já se rád svezu v jakémkoliv autě a tak jsem řídil všechny auta co měl (kromě starého Scénica :-)) plus několik služebních,např. i A8 4,2 TDI,330 XD,Fabia 1,4 TDI :-) :-) a mnoho dalších

reagovat
Pe
Peťas
12. prosince 2016, 17:38
0

Pujcovat ale s velky rozmyslem komu.

reagovat
sumy
12. prosince 2016, 18:51
0

Pujcuju jen lidem, ktere secsakra dobre znam a vim jak jezdi(vyjimkou je tchyne-ano i te brichoplaz pujcim :-) Bavim se tedy o obyc autech, nyni 8.g kiwik.
Pajero nepujcim nikomu. Tim smi zena a syn mimo silnici pod dozorem. Tam je takovych moznosti, jak to auto nevedomosti a neznalosti systemu 4x4 popravit az moc. Navic za deste jenom na zadek je to vyslovene svina.
A na druhou stranu, auta si pujcuju maximalne nerad, bo mi ty verky(vetsinou VW gruppe umiraj pod rukama, nemuzu za to, ale vzdy se neco pos... treba brzdy, nebo to za 300km sezere komplet olejovou napln a kdyz uz nic, tak se v tom pozvraci nejmladsi synator :-) Zlomena spinacka na svagrovi omeze a nasledne nastrkany draty taky nic moc, zvlast kdyz jsme si zapomneli vratit doklady a svaru staveli policajti. A obcas se i zadari a resit nastiplej 17" litak na limited edition MR2 v kaluzi maskujici 10cm hlubokou diru... nejdriv to tchyni vysvetlit a pak resit opravu
Mozna to vypada, ze jsem hroznej likvidator, ale tak to vubec neni :-D

reagovat
Br
Breakthru
12. prosince 2016, 19:04
0

Ne, ani náhodou.Párkrát jsem udělal vyjímku a jednou to dopadlo tak, že si pro mne v noci přijela policie...

reagovat
Br
Breakthru
12. prosince 2016, 19:04
0

jen dodám, že auto už stálo před barákem a já věděl kulový, co se děje...

Picklenose
12. prosince 2016, 20:36
0

No, půjčil jsem auto kamarádce, která v ten den dostala papíry a všude prohlašovala, jak jí autoškolák chválil, podlehl jsem a dovolil jí, aby se odvezla domů (jsou to asi 3km), na těch třech kilometrech auto dostalo takovej kouř, že jsem uznal, že mám statečnou spojku a brzdy (to jako vážně se teď učí před křižovatkou vyřadit na neutrál a všechno to rvát přes brzdy?). No, každopádně jsem pak ještě dostal seřváno, že je v mém autě vše na hovno a jde to ztuha a že chce zpátky autoškolovýho Fusiona. Autoškolák se jí zřejmě celou dobu koukal na kozy, jinak to chválení nechápu :)

reagovat
zimbic
12. prosince 2016, 21:16
0

Auto pujčuju většinou s dozorem, bez něj leda tak jen těm nejbližším přátelům a rodině. Ale nemám problém někomu kdo projeví o auto zájem, třeba na K&K komu se to auto líbilo tak jsem se ptal jestli se chce projet a v duchu očekával, že se třeba taky v něčem zajímavém svezu.

reagovat
BobAsh
13. prosince 2016, 02:08
0

U mě vždycky dost záleželo na tom, co to bylo za auto a co za člověka. Auta dostatečně levná, odolná a snadno ovladatelná (nebo dostatečnou kombinaci) jsem vždycky půjčoval s klidem spoustě lidí i bez dozoru.

Moji speciální pozornost si žádalo půjčování aut, u kterých reálně hrozilo, že dotyčný něco zničí nebo se v tom zabije (půjčit 250hp zadokolku v zimě, půjčit starého Jaguara).

Dokud jsem míval hodně aut zároveň, snažil jsem se vždycky mít alespoň jedno takové, které můžu půjčit komukoliv, včetně technických antitalentů a naprostých lam.

Ostatně moje současná Alfa zrovna taková je - s dohodou, že kdo to jakkoliv zničí, kupuje jí za 10 tisíc, jí půjčuju komukoliv :)

reagovat
Woyta
13. prosince 2016, 08:52
0

Modrej Street stal pár korun a byl omlacen že všech stran. Ridicsky to bylo hodně auto, které nekoukal. Takže jsem se nebál ho půjčovat veřejnosti. E36 naopak zkusebnimi jízdní s testovacimi piloty ukázala, že rwd patří jen do rukou omezené skupiny lidí a ani to nezaručí, že mě nečekají opravy.

reagovat
Trinom
13. prosince 2016, 20:42
0

Osobně si vybírám, komu a které auto půjčuji. Vzhledem k tomu, že kromě stříbrného Birda jsou zbylí Fordi s automatem, tak se nemusím moc bát, že by je někdo hnal jak nadmutou kozu. Takže Scorpio až tak moc neřeším. Birdy raději půjčuji jen pod dozorem a pouze vybraným lidem, přeci jen jejich nahraditelnost je podstatně omezenější, ač tedy v rámci US Cars komunity bych se je nebál půjčit asi nikomu, s kým se znám dýl, jak pět minut, pokud bych u dotyčného měl aspoň nějakou jistotu, že takové auto bez problémů zvládne a vrátí nepoškozené.

reagovat
kuc_t
14. prosince 2016, 13:39
0

Máme všechny auta dobře pojistěný - povinko + havarijko. Takže se nebojím to kamarádům půjčit, kdyby si chtěli zařídit nějaký nudný auta :D

reagovat
Škoďák
15. prosince 2016, 10:56
0

Budu taky asi někde v té šedé zóně. Každopádně, co se týká našich 2 rodinných aut, tak tam s půjčením v rámci rodiny a pár kamarádům nemám větší problém (kromě toho že si během zápůjčky bezděky o něco víc koušu nehty :-). U mého víkendového auta už to tak jednoduché není, a přiznám se že za cca 2 roky co ho mám jsem ho zatím z ruky nedal, na druhou stranu, zatím nebyla ani poptávka takže nikdy neříkej nikdy. Ale tady bych asi chtěl "být u toho".
Důležité je podle mě ale ještě zmínit jeden "všivácký" faktor mezi nebem a zemí, a to, že pravděpodobnost, že se na půjčeném autě se jako na potvoru něco vysype je mnohem vyšší, než když jedete autem svým, a i když za to ve většině případů vůbec nemůžete, není nejpříjemnější vracet auto (byť osobě třeba blízké) se slovy "díky moc, všechno super akorát nějak zatuhly stěrače" ...apod. :-)

reagovat
bobo23
17. prosince 2016, 01:08
0

Sem tak nějak v té šedé zóně. S dozorem téměř komukoli, kdo nevypadá jako totální nemehlo. Bez dozoru jen v rodině a dvou velmi blízkým kamarádům, u kterých vím, jak se k autům chovají a starájí se o něj.
Tak jsem pár let zpátky půjčil na pár dní jednomu z nich auto a jen sem si vše potvrdil. Zapomněl sem mu říct o odcházejících tlumičích, které při větší nerovnosti vydávaly nehezký zvuk. Hned první den mi volal, jestli něco neposral. :-)

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem