načítám data...

Nový TopGear podruhé. Naděje na zlepšení?

07. června 2016, 07:22 13 komentářů Vojta Dobeš Editorial

Po nepříliš nadšeném přijetí debutového dílu svítá nové podobě britského pořadu naděje. Dokáže se přeci jen přiblížit originálu?

Zobrazit galerii

Když jsem minulý týden shlédnul první díl třiadvacáté série TopGearu, byl jsem poněkud zklamán. Ne že bych snad očekával, že všechno hladce naváže na legendární trio Clarkson, May a Hammond. Protivně pisklavý a povykující Chris Evans spolu s nedostatkem humoru a protivnou snahou být za každou cenu pozitivní a navzájem si pomáhat místo zdravé dávky topgearovského nihilismu, to všechno udělalo z prvního dílu nové verze téměř nesledovatelnou záležitost.
Navíc, jak jsem si později uvědomil, chyběl “testům” aut v novém TG jakýkoliv náznak smysluplného názoru. Jako kdyby Evans, Sabine Schmitz a Joey Matt LeBlanc byli spíše showmani než recenzenti…

Každý si ale zaslouží druhou šanci a tak jsem cítil povinnost zvládnout i druhý díl. Třeba to bude alespoň o něco lepší a zkrátí to čekání na připravovaný pořad Grand Tour, natáčený v původní sestavě. Nečekal jsem ale zásadní změnu.

O to větší bylo moje překvapení, když do studia vpochodoval LeBlanc tlačící nemocniční vozík s ležícím Evansem a okomentoval to slovy, že brýlatý zrzek byl minule poněkud “přemotivovaný” a proto ho museli uspat. Tomu se říká rychlá a povedená reakce na kritiku!

A neskončilo jen u toho. V testu nového McLarenu sice Evans stále nedosahuje kvalit JC, ale přinejmenším máte sklon mu věřit, že ví, o čem mluví – a ne jen kvůli tomu, že si stejného McLarena sám koupil (za což to od LeBlanca také hned schytal). Bonusové body dostává část s Jensenem Buttonem komentujícím podstatné vlastnosti vozu.

Nevědět, že se “výletní” segmenty natáčejí s velkým předstihem, myslel bych si, že celý nový TopGear byl natočen za uplynulý týden a byl reakcí na kritiku diváků. I “challenge”, která to minule schytala za nudnou zápletku a skautíkovský přístup zúčastněných, najednou vypadala o mnoho lépe.

Sympatická je už myšlenka použití kompaktních SUV, která, ať se nám to líbí nebo ne, jsou dnes jedním z nejpopulárnějších tržních segmentů. Mercedes GLC, Porsche Macan i Jaguar F-Pace jsou v domovské Británii relativně běžnými rodinnými přepravníky a nikoliv nedostižnou exotikou.

Ještě lepší byl nápad se “slavnými” (nebo alespoň jakž-takž známými) muzikanty coby hosty. Zvláště Seasick Steve byl prostě okouzlující. A Eddie Jordan, ať už to je jeho skutečná osobnost nebo ze sebe roztržitého dědečka jen dělal, byl solidní náhradou za Cpt. Slow, aniž by to působilo, že se ho snaží napodobovat.

Ale hlavně – vrátila se soutěživost i ochota podvádět a zároveň nebožáka, který se snažil bojovat čestně, žít s následky jeho špatných rozhodnutí. Poprvé jsem tu viděl náznak klukovské rivality původního tria a celý jihoafrický segment byla jednoduše dobrá zábava. Nebyl to úplně starý TopGear, ale nebylo to nijak zásadně horší.

Když vidím zlepšení od prvního ke druhému dílu, začínám si říkat, že původnímu triu dá možná dost práce udržet si dlouhodobě jednoznačný náskok, zvláště až se “chemie” mezi novými moderátory s postupujícími díly a sériemi ustálí. A to je samozřejmě dobře – protože pro nás diváka nemůže být nic lepšího než dva podobné pořady, které si zdravě konkurují a hecují se k větším výkonům.

A co si o novém TopGearu myslíte vy? Už jste druhý díl viděli? Napište nám svůj názor do komentářů!

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Snowman000
07. června 2016, 08:08
0

Mozno si to tym prvym dielom u mna pokazili az prilis a netvrdim ze tam zlepsenie nebolo, ale stale je to strasne silene...netvrdim, ze sa na to neda pozerat...vizualne je to stale pecka, ale to vsetko ostatne nejak nefunguje...ani na druhy pokus...

- Evans bol otravny a ukricany este viac...test Macu celkom zvladal, ale to co hovori mu proste neverim a na konci stale netusim ake to auto je, proste citit ze CHM boli v prvom rade motoristicky novinari ktori vedeli na mna preniest ich pocit z toho auta
- Najlepsi video test sirokodaleko spravil Jenson Button
- Eddie Jordan je tam uplne zbytocne a otravnostou nebol daleko od Evansa. tu senilnost som mu jednoducho neveril (co sa mi potvrdilo pocas interview, kde nebol senilny ani trochu)
- Trojtest SUV mal snad aj svoje svetle momenty (sutazivost) ale TG moderatori boli uplne strceni dopozadia, nemalo ziadnu pointu a hlavne absolutne netusim ake tie auta boli a ktore to vyhralo...ci ziadne ani vyhrat nemalo?!

EG S01E02
- Chris Harris sa na to radsej vy*ral a siel si zajazdit na N24, necudujem sa mu
- Zistili sme ze Evans vie plakat a mnou to nejako absolutne nepohlo
- Test XC90, znovu som sa nejak nedozvedel ake to auto vlastne je (okrem toho ze sa to kyvalo jak trava vo vetre a znie ako rozureny vysavac), vlastne ano je to uplne najsamlepsie a spotrebu ma 135MPG...a teraz tu o tej karkulke...
Ani povodny TG bol co sa tyka testov viac fun ako fakty, ale nakonci som tusil ake vlastne je a ci by som take auto chcel alebo nie

reagovat
JayK91
07. června 2016, 08:37
1

někde jsem četl že druhý díl měl o hodně nižší sledovanost, tak jsem zvědav jak to pujde dál :D ... (snad bbc kdyžtak nechá alespoň extra gear) :D

reagovat
Trinom
07. června 2016, 20:54
0

Druhej díl byl naprosto v pohodě, za to extra gear byl nuda.

Redguy
07. června 2016, 10:54
0

Zatim jsem vcera videl jen prvni dil a tedy ubohost a hlavne nuda. Za celou dobu jsem se ani jednou nezasmal a nebyt zvedavosti, tak to po pulce vypnu. Dam tomu par dilu sanci jako US Top Gearu, ale pak to asi dopadne podobne.

reagovat
Trinom
07. června 2016, 20:55
0

Mně ta americká verze přišla ze všech nejlepší - co díl, to challenge a odstranit zbytečnosti (studio).

PeterLuk
07. června 2016, 22:56
0

Neviem čo proti americkému Top Gearu ľudia majú, zaujalo ma len pár dielov, ale Tanner Foust bol fajn a napríklad diel kde hľadali najlepšie americké auto bol super.

Trinom
08. června 2016, 20:43
0

Tak on Tanner i Rutledge jsou v pohodě, jen Adam je poděs. Ale i tak je to sranda.

briza
08. června 2016, 22:28
0

Ty deriváty jsou hodně specifický a USA obzvlášť. Mě to třeba nepřipadalo nějak špatný,ale nikdy jsem tomu nepřišel na chuť, protože se mi americký auta nelibila, nelíbí a asi nikdy líbit nebudou,čili je to jen o tom, že nekoukám na věci, co mě nezajímají. Ovšem když vidím tu bídu "originálu",možná bych na to mohl občas hodit očkem :)

Ev
Evlo
07. června 2016, 12:41
0

Vetsinou se na veci dodivam, tady jsem se nedodival :(

reagovat
Nedy
07. června 2016, 13:01
1

No mě teda druhý díl nijak nenadchl. První jsem sledoval s tím, že jsem zvědav, co bude. U toho druhého jsem si v klidu četl noviny, jedl a chatoval s kamarádama... Prostě mě to nezaujalo. Jako je to slušný motoristický pořad, kterých je ovšem k vidění celkem mnoho (v zahraničí). Rozhodně to není nic, čím by nějak vyčníval, nebo proč bych se na něj měl těšit. Řekl bych, že ten pořad dělá nejzajímavější jeho název...

reagovat
JayK91
07. června 2016, 13:31
0

tak musím říct že 2. díl byl mnohem lepší než 1. ... dokonce jsem se u offroadoveho tripu přistihl s úsměvem od ucha k uchu ... asi tomu dám ještě šanci, ikdyž vtipnost stále pokulhává :))

nicméně Evans je mi pořád dost nesympatický ... :D

reagovat
briza
07. června 2016, 22:58
0

Shlédnuto a musím souhlasit s tím, že původní trio bude mít dost práce s udržením náskoku. Teda alespoň do chvíle, než se vrátí na scénu. Oni by totiž měli náskok i v situaci, že už by nikdy nic nenatočili. Jakmile to spustí, přejedou současný TG stylem "tohle není jiná liga, ale úplně jiná hra". V porovnání s prvním dílem byl tohle totální propadák respektive absolutní nuda.McLaren se zrzavým chlupem na usnutí, byť JB to alespoň udělal koukatelným a JAR? Myslím, že výlet domova důchodců z Kadaně na Zemi živitelku by byl daleko větší odvaz. Obzvlášť když si představím, co by se stejným materiálem zvládlo původní trio. Jako bonus byl Eddie s vizáží homosexuálního pedofila za zenitem, myjícího nádobí v kožený kšiltovce. Říkám si, jestli má tohle zapotřebí?

reagovat
CerVus
10. června 2016, 20:24
0

Mě se tenhle díl opravdu líbil. Konečně tam bylo víc lidí a challenge byl mnohem zábavnější.
Chris sice stále řve, ale dalo se to vydržet. Matt byl zase úžasný a do budoucna vidím, že na něm bude celá show stát.
Ale souhlasím, že kdyby vystřihli úplně tu část s diváky, tak se nic nestane.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Moskvič Ostatní Šlapací 1978
Moskvič Ostatní Šlapací

1978 rok výroby
1 koní výkon
0 ccm objem

Peugeot 307 JEN 60 000 NAJETO ,automat 2002
Peugeot 307 JEN 60 000 NAJETO ,automat

2002 rok výroby
107 koní výkon
1 600 ccm objem

Lincoln Town Car 4.6 V8 Signature 2003
Lincoln Town Car 4.6 V8 Signature

2003 rok výroby
239 koní výkon
4 601 ccm objem

Ford LTD Coupe 1971
Ford LTD Coupe

1971 rok výroby
260 koní výkon
6 590 ccm objem