načítám data...

Kafe & Káry Praha vol. 27: Autíčkářova malá Káhira

11. července 2018, 17:03 10 komentářů Adam Forman Kafe&Káry

Horko a lenošení jako v Severní Africe a k tomu stooktanové kafe a výběrový benzín.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Obvykle nepatřím k pravidelným účastníkům K&K. Ne že bych neocenil krásná auta, ale vzhledem k tomu, že jsem se čerstvě přestěhoval do vesnice za Pardubicemi, nemám ani jednu z automobilových slavností zrovna za rohem. Tentokráte jsem se shodou šťastných okolností ocitl zcela bez programu na nedělní odpoledne. Testovací vůz měl být vrácen do Prahy a tak jsem se i já nachomýtl na asfaltovou plochu blízko koupaliště a autokempu Na Džbáně. Praha byla jako vymetená, provoz marně imitovaly prázdné tramvaje a na nebi nebylo ani mráčku. Na parkovišti stála Mazdí smečka připomínající hejno sleďů, které ví, že přežije jedině v těsném semknutí. Kolem se potulovali středně velcí predátoři: Zástup starších modelů BMW s hlasitými výfuky a má oblíbená karosářská varianta – E92 se skládací kovovou střechou.

Nechyběli zástupci poctivé švédské oceli, dvoučlenná delegace ze Stuttgartu zahrnující nepřehlédnutelnou 928 v barvě pomeranče, rallyový speciál Audi či bizarní Charger s lambo-dveřmi. Koneckonců, na fotkách si všechno můžete prohlédnout sami.

Nad asfaltem tančil vařící se vzduch, kolem se nesla vůně rozpálených borovic a z dálky doléhal sotva slyšitelný jásot koupajících se dětí. Prostě nedělní idyla s pětatřiceti stupni ve stínu.

Hlasitý kabriolet Mustang s nápisy ‚Roushcharged‘ na okamžik vyhnal zvědavce ze stínů, ale ani majiteli poctivého pětilitru se nechtělo týrat motor v takovém žáru. V přistavené dodávce Citroën H-Van, připomínající poválečný rozkvět Evropy, rytmicky bručel presovač. Vůkol vládla taková pohoda, že se do těch pár hodin pocitově vešel celý prolenošený den. Když se slunce zhouplo níž a pekelné horko se stalo alespoň trochu snesitelným, vylezli zvědaví autíčkáři a jali se prozkoumávat testované expediční Mitsubishi L200 a vedle stojící uhlazený Lexus NX 300h. Několik zvědavců se svezlo v čistě elektrickém režimu a tiché korzování ve futuristickém voze překvapivě hezky zapadalo do nedělního podvečera a uvolněné nálady. Když se stíny protáhly přes celé parkoviště a příjemný chládek se začal rozlévat od stromů až k přistaveným vozům, bylo na čase vyrazit domů. Nakonec se mi po urputném souboji podařilo vyhnat Honzu Křečka z agresivně vyhlížející Delty a když se ho pak podařilo vyhnat i ze druhé, do které ihned zalezl, vyrazil jsem vrátit Lexus a najít nějaký vlak na východ. Musím na ty K&K jezdit častěji, protože takhle zenově zrelaxovaný jsem se ještě z Prahy nikdy nevrátil.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Jakub Pospíšil
11. července 2018, 17:07
0

Sakra ale. Poprvé vynechám a hned se objeví dvě krásná Volva...
Teď jsem fakt smutnej :D

reagovat
MikeEM
12. července 2018, 08:54
0

Tak já zas někdy přijedu

Pólin
12. července 2018, 07:15
2

zdá se mě to, nebo je to tak, že v Praze jsou vždycky samé krásné a zajímavé auta, a v Ostravě je to povětšinou sraz náctiletých civicářů...?

reagovat
M P
12. července 2018, 08:25
0

zdá

Ronoath
12. července 2018, 09:45
0

Hodně je to o úhlu pohledu: dost aut, která jsou v Praze, by mě zajímaly, a v Ostravě jsem je nikdy neviděl.

Zdá se mi ale, že obecně v Praze se pokaždé sejdou trochu jiné povozy, v Ostravě je to více záležitost těch samých aut.

Pólin
12. července 2018, 09:52
0

Přesně o tom mluvím- byl jsem tam 2x a byly tam v podstatě ty stejná auta. Abych tu Ostravu jen nehanil: bylo tam i pár moc zajímavých aut (Supra, BMW 7er s tou giga výbavou na zadních sedačkách atd...) ale taky tam byl nespočet Civiců s roztodivnými úhly odklonů kol a různých Audi a Pasatů na vzduchových podvozcích... nějak si to nedokážu vysvětlit, páč se mě nezdá, že by Autíčkáře četli lidi, kteří obdivují takovéhle úpravy... jednou tady snad i vyšel článek, který si z takového pasata dělal hůmor...:)

M P
12. července 2018, 10:04
1

Pozor, snížený Passat byl jednou dokonce součástí redakční garáže! A my vždycky říkáme, že nezáleží, čím člověk přijede, vítán je vždy :)

Pólin
12. července 2018, 10:15
0

Já neříkám, že by měli být nevítáni, nebo, nedej bože, nevpuštěni na sraz, to ne, chraň bůh. Jen by se mě osobně více líbilo, kdyby se tam namísto takových objevily třebas nějaké Jaguary, Alfy atd...ale to jsou jenom moje osobní preference a přání:). Nojo, jenomže ten Váš redakční Passat byl benzínový, jestli se nepletu, a to je pomalu větší vzácnost, něž kdejaké Ferrari:D

Honza Hamster Křeček
14. července 2018, 10:47
0

V té době byly Passaty V5 v redakční garáži dokonce dva! Jeden lepší než druhý...

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
12. července 2018, 08:11
0

Pěkná směsice aut. Já dal tentokrát přednost ježdění na kole. Tak třeba příště. :-)

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Aveo LPG Nová bomba  1kč/km 2008
Chevrolet Aveo LPG Nová bomba 1kč/km

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR 2011
Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR

2011 rok výroby
300 koní výkon
4 600 ccm objem

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem