načítám data...

Autíčkář se ptá: Vaše plány na zimu?

14. listopadu 2016, 07:22 30 komentářů M P Autíčkář se ptá

Ať už máte zimu rádi nebo ne, svou zimní automobilovou zábavu si najde každý. Co plánujete na letošní zimu vy?

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Změnil se čas, do práce chodíme za tmy, abychom se domů vrátili za ještě větší tmy. Začalo mrznout a minulý týden dokonce sněžilo. Miaty snad konečně zalezly (až na Františkovu vánoční potvoru). Vypadá to, že zima je oficiálně zde. 

Zima v našich končinách obvykle většinu řidičů příliš neovlivní, nepočítáme-li přezouvání na zimní pryže a občasné otravy výpary metanolu obsaženého v nemrznoucí směsi do ostřikovačů. Jezdíme zkrátka sem a tam, do práce, na nákupy, o víkendech za rodinou nebo na punč do Vídně/Drážďan (nízkorozpočtová alternativa je Brno). Zapálená část motoristů se ale na zimu těší z rozličných důvodů. Majitelé roadsterů, sportovních automobilů, veteránů a dalších naleštěných krasavců se s koncem sezóny většinou zavírají do vyhřátých dílen, aby na svém klenotu provedli nejen pravidelnou údržbu, ale také nějaká vylepšení, opravy či zvyšování výkonů v přípravách na další léto. 

Majitele ziměvzdorných vozidel však první sníh vybídne k extatickému očekávání a vyhlížení větší nadílky, která teprve slibuje ty pravé zimní radovánky. Máte-li ve svém okolí například takového subaristu, určitě dobře víte, že zmínění sněhových srážek v předpovědi počasí na ně působí jako živá voda, naopak když je zima mírná, bezcílně bloumají okolo a vyhlížejí oběti, které by směnili za trochu toho bílého svinstva. Největší srdcaři si vystačí aspoň s nějakým tím bahnem, Subaru může přece obstojně bokovat nejen na sněhu. 

Každý asi trávíme zimu jinak, ovšem na jednom se shodneme. Zima poskytuje ideální příležitost připravit se na jaro, ale taky zdokonalit své řidičské umění. Současně se přes zimu cena některých aut dostává k bodu mrazu, což je ideální záminka pro brouzdání inzercí. 



Jaké jsou vaše plány na zimu? Těšíte se na sníh a přetáčivou zábavu, nebo se zavřete do garáže a konečně namontujete ty coilovery, které se vám od srpna válí v krabicích pod stolem? I ten lak by snesl nějaké rozleštění, co? 

Já si třeba s každým podzimem slibuju, že letos v zimě už se konečně naučím pořádně jezdit bokem. A tak jako každý podzim, i letos mi doma schází nějaká zadokolka.

A co účastníci našich trackdayů, a hlavně plechcupoví gladiátoři? Chystají něco nového, nebo vsadí na vylepšení osvědčené okruhové techniky?

Podělte se o vaše zimní plány v diskuzi, kterou tímto otevírám. Těšíme se na vaše komentáře!

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Snowman000
14. listopadu 2016, 09:16
0

Tak moja MX-5ka uz ma nahodeny Hard-Top a zimne Nokiany k tomu svor od vyroby...sme ready :)

reagovat
Sa
Safa
14. listopadu 2016, 09:20
0

PRHT to jistí. ;o)

Su
Sumu
14. listopadu 2016, 18:44
0

Jsem si vzpomnel, kterak jsem tchyni pred 5 lety schanel kabrio. V uzsim vyberu zustala MX-5 a MR-2. A slova bazarnika, kdyz jsem prohanel mazduchu na spatne uklizeny silnici :-) "Helejte pane, ja se s vama bojim", ale asi jsem ho neuklidnil odpovedi "Budte v klidu, ja taky" :-D
No a na konec je v garazi MR-2 a tu budu do 14 zazimovavat, bo na zimu ma panmama k daily CR-Z hezkyho Freelandera

Lu
Luksov21
14. listopadu 2016, 09:59
0

Na letošní zimu se konečně těším, poprvé za poslední 3 roky na ní jsem připraven. :) BMW E39 se zimy nemůže dočkat a doufám, že konečně napadne sníh i u nás. Dříve dvě Primery, kterým nefungovala ručka, takže zima byla vždycky akorát opruz.. :D Zároveň se ale nemohu dočkat jara/léta, kdy přijde nový přírustek a to Stratus nebo Sebring cabrio :)

reagovat
Adam Forman
15. listopadu 2016, 07:13
0

K E39 se bude víc hodit Barchetta než rozkydlý Stratus ;-)

ga
gastronome2
14. listopadu 2016, 11:01
0

Ja se chystam na vymenu termostatu, je zasekly v otevrene pozici a moc si nezatopim :D

reagovat
MG
MGRR
14. listopadu 2016, 11:03
0

Já jezdím jen běžně, ale 6x týdně v zimě, přes dost kalamitní Horu sv. Šebestiána a tam je to mazec. Tam se odděluje zrno od plev, v půlce kopce zůstávají i luxusní čtyřkolky, natož zadokolky. Když je největší marast a mezi odstavenými kamiony 20-30cm čerstvého sněhu, beru si nejraději 25let starou AWD Previi. Ta se po letitých zkušenostech rozjede i v situacích kde Quattro, či Subaru končí. No a když se nemůžu pro změť odstavených aut hnout a dojde LPG, mám ještě plnou benzínu, pouštím Webasto a přibírám zapadlé do vytopeného auta :)

reagovat
Su
Sumy
14. listopadu 2016, 13:58
0

Napodobne. K baraku to mam posledni cca 2kilaky fest stoupani(cast 10%, cast 14%) lesem.
No a tam budu jako kazdy rok delat kyvadlovou dopravu. Cvaknout lano, zavrit obe spery a nahoru :-) A to me privadi na myslenku, ze bych si mel sehnat to koncernovy tazny oko. Snad 90%ridicu ho v aute nema a ja si pak prasim luxusovy lano vazanim k nosniku. Dwti z toho uz maj prcu a doma hlasi, kolik aut jsme vytahli nahoru.
Ale ve volnym case se doufam dostanu nekam do poradnyho snehu a v tom bilym hnusu si poradne zaofroudim.

Wanix
14. listopadu 2016, 12:35
0

Na zimu se těším jak nikdy předtím, konečně jsem připraven zakoupením levné zadokolky, která pokud přežije mé zimní řádění, stane se novým plečkapovým monopostem do další sezóny :D

reagovat
Woyta
15. listopadu 2016, 11:37
0

Ja si letos dal celkem dokupy BMW E36 Compact, takze se na snih docela tesim. No a pomalu se pripravuji plany jak rozhejbat Compact cislo 2 pomoci dilu z ruznych vraku. Takze levne a vykonne auto.

Souča
14. listopadu 2016, 12:49
0

nedávno pořízená zadokolka pod plachtu a do víru velkoměsta hurá s fábií... koroze je svině, ale co nevidět bude pryč a pak už budu každou zimu hrabat jen zadními :D

reagovat
briza
14. listopadu 2016, 14:10
0

Anžto se blíží období, kdy budu většinu volného času trávit na horách a minulý rok jsem byl v místech, kde toho měl tuřín plný kecky, jsem momentálně ve fázi shánění Jimnyho, plus chystání lehkých úprav. Letos dojde na rám, naviják a átéčka, čili věci, které už jsou v garáži a jestli se prcek osvědčí, tak po zimě se bude ladit dál :)

reagovat
zimbic
14. listopadu 2016, 14:15
0

Došetření a pořízení Miaty, snad ještě stihnu poslední sníh a pak dát dohromady Rover, je potřeba zase utéct hrobníkovi z lopaty. Navíc mám stále nutkání pořídit nějakej zadokolkovej šrot za pár kaček, který kdyby vydržel tak pujde na plechcup tak uvidíme jak ta zima dopadne :D

reagovat
M P
14. listopadu 2016, 14:43
0

Ser na miatu, ve skutečnosti chceš tohle :)

http://www.sportovnivozy.cz/83914-renault-megane-brno

zimbic
14. listopadu 2016, 15:33
0

Pozdě už jsem byl nakažen :D i když ve skutečnosti bych chtěl nejradši tohle http://www.rajveteranu.cz/14899-porsche-911-32-carrera-targa-g50

Irwinek
14. listopadu 2016, 14:56
0

Hmmm, sníh :-D
Mazlík dostal dopředu nové Dunlopky, na zadek se přesunuly loňské Nokiany a protože RWD, tak hurrráááá jen musím ještě doplnit klimu, abych taky něco viděl :-D
jen musím ještě doplnit klima, abyc

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
14. listopadu 2016, 15:16
0

Já to mám jednoduchý. Corvette samozřejmě ničit ve sněhu a soli nehodlám, ale chystám se na další opravy na ní. Odešly tlumiče, což je položka bratru za 25.000,- Kč, takže mně čeká koupě nových, k tomu na cestě z USA je ještě pár dílů, takže přes zimu se na ní bude pracovat, aby na jaře mohla zase vyjet a mezitím se bude jezdit s Tahoe.

reagovat
Ra
Rade520
14. listopadu 2016, 15:22
0

Asi všichni bydlíte na horách že se těšíte na zimu, u nás na vysočině se drží sníh maximálně pět dní v roce takže nemá cenu kupovat nějaké extra auto na zimu,i když dva roky zpět jsem měl Bmw e30 s 50% samosvorem a to byla velká zábava .

reagovat
M P
14. listopadu 2016, 16:41
0

Ne, ale nadeje umira poslendi.

A pak si uvedomis, ze tvoje mala predokolka ma nevypinatelnou stabilizaci, pri zatazeni za rukav piska a vlastne se ji stejne pred vanoci zbavujes :D Takze me zajimalo, zda ma nekdo veselejsi vyhlidky, nez-li ja :D

PepaSFI
14. listopadu 2016, 17:07
0

Vysočina je v zimě větší výzva než zasněžené hory. Nikdy nevíš jak bude zítra, někdy ani za hodinu, předpověď počasí nefunguje. Nikdy nevíš co bude za zatáčkou, nevíš jestli sypači vyjeli (nevyjeli), mlha se mění co půl kilometru, na suché silnici je najednou flek ledu lesklého jak na NHL. Když už napadne sníh, tak je to obvykle nárazovka kalamita přes noc a druhý den je z toho sračka. A když je trochu trvanlivý tak to prohrnou traktorovým taženým pluhem který mají nastavený hodně naležato aby nezakopával o díry v našich skvělých silnicích a tím to utáhnou jak rolba na stadioně, jen se to leskne. Jednou jsem na takové prohrnuté silnici cestou z práce musel nasadit řetězy, bylo to horší než náledí, jak bobová dráha. A teď při tom prvním poprašku sněhu ukázali že jsou na zimu připraveni. Místama je nasypáno že by se v rom dal jezdit rallycross. Tak taková je Vysočina.

sm
smyko
14. listopadu 2016, 16:12
0

Mě čeká tuhle zimu AWD premiera s imprezou gt. Je třeba se naučit co a jak .. takže ještě poladit spojkovou hydrauliku .. první pořádný prašan a hurá na zapadlé příměstské parkoviště učit se jak "neutrhnou" nápravu :D..

reagovat
KristianSK
14. listopadu 2016, 20:31
0

Moj plán na túto zimu je začiatkom buduceho roka dorobiť autoškolu :D

reagovat
HerrHobler
15. listopadu 2016, 20:58
1

Ruku na to, dáme to!
Jen tak btw. dá se na sněhu/zimním kekelu užít zábava i s jedničkovou fóbií 1.2 (ona asi ta motorizace moc nerozhoduje, co...? :D )

KristianSK
15. listopadu 2016, 22:43
0

Mám ešte horšie fabia 1 combi sdi :D

František Čáslavský
14. listopadu 2016, 20:52
1

Hardtop nasazen, hadrová střecha vyndaná, zimáky nasazeny, spodek ošetřen. Kapalina do ostřikovačů dolita. Ještě kouknu, jak moc mám naředěnou nemrzku a kdyžtak doleju. Potvora jest připravena na zimní radovánky :)

reagovat
RCNP
14. listopadu 2016, 21:33
0

Neumřít by bylo fajn. BRZ.

reagovat
FamArt
14. listopadu 2016, 21:56
0

tak keďže počas sezóny nie je veľa financií, ani času na víkendovú zábavu, zima je na to ako stvorená a tak snáď už čo nevidieť pribudne dajaká tréningová dvaapólka..

reagovat
bu
bucek
15. listopadu 2016, 19:07
1

Klempíř,pružiny,tlumiče,čepy,silentbloky,komplet brzdy,spojka s organickým obložením,kratší převodovka,celý výfuk,lambda sonda,3bar MAP senzor a nějaké ty vícepráce. Spousta zbytečných a hloupých investic do postaršího Saabu.

reagovat
wdave_t
16. listopadu 2016, 21:29
0

Já jsem si v létě pořídil MX-5 NB FL a o 10 dní později jsem cizím zaviněním přišel o své Volvo S80. Takže v letos v zimě budu jezdit dveřma napřed v roadsteru :-)

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem