načítám data...

První trailer na nový Top Gear ukazuje hodně aut a o trochu víc srandy

„Původní“ motoristický pořad bez Maye, Hammonda a Clarksona už nikdy nebude tím, čím býval. A kdyby se o to přestal snažit, byl by snad i lepší.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Blíží se celkově pětadvacátá série Top Gearu a z pořadu, který byl kdysi miláčkem ekonomického oddělení BBC, se stal před dvěma sezónami především boj o návrat ztracené sledovanosti. Po odchodu ikonického tria Hammond, Clarkson a May, šlo to totiž s Top Gearem od desíti k pěti.

První sezóna bez tradičních moderátorů byla důvodem, proč mnoho lidí na Top Gear rázem zanevřelo. Svůj nezanedbatelný podíl zde měl rozeřvaný a nesympatický Chris Evans, velící příliš početné bandě moderátorů s celkem nevyrovnanými výkony.

Po sezóně s číslem 23 tedy nastala razantní čistka a do řady 24 už nastoupili zase jen tři moderátoři – Chris Harris, Rory Reid a Matt LeBlanc. A celá ta estráda začala zase trochu fungovat. Chemie a ostrovtip Clarksona a spol. se sice nekonal, ale celá show dostala vlastní osobitý styl, ve kterém bylo sice méně humoru, ale víc informovanosti.

Jenže nyní vyšel trailer na pětadvacátou řadu a my se musíme ptát, zda zamířilo BBC s Top Gearem správným směrem. Jak je vidět už v minutovém sestřihu ukázek, Top Gear chce zase přidat na vtipu a tak vidíme Chrise Harrise, který toho ví o autech hromadu a umí opravdu řídit, jak pleská tlouštíka na místě spolujezdce po holém pupku.

Je tohle vážně nutné? Chápeme, že prioritou jsou především počty sledujících diváků, ale proč se Top Gear prostě nemůže smířit s tím, že „Clarksonovská“ éra je nenávratně pryč a hledat jiný směr, místo konstantního oživování toho starého.

Třeba se ale necháme mile překvapit a výsledek bude lepší, než se na první pohled zdá. Datum premiéry zatím nebylo oznámeno. 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Inženýr
30. ledna 2018, 21:11
-1

Teď se to jmenuje The Grand Tour, pánové. :)

reagovat
Viper
30. ledna 2018, 22:08
0

Jakože The Grand Tour převzal otěže starého Top Gearu? O tom žádná.
Pořád je tu však otázka, co dál s Top Gearem...

Safa
30. ledna 2018, 22:32
2

Minulá série byla místy hodně povedená. Naopak některé díly The Grand Tour mi přijdou slabší.

saage
30. ledna 2018, 23:02
0

Ja to vidim Safo podobne. Top gear je uz jinej porad, ale Harris je super a Blanc me překvapil. Grand tour je spis hezkej akční film, nez porad o autech.

tomyks
31. ledna 2018, 10:13
0

Kazdy porad ma neco. GT stare trio, se svym typickym humorem, nekdy az trapnym. V novem TG se vykrystalizovala slusna moderatorska sestava. K tomu oba porady jsou vizualne skvele zvladnute. Vybornou kameru doplnuje slusny zvuk.

Vikis
31. ledna 2018, 11:12
0

Přesně. Starý TG už tak nějak dodělával. Až na tu jednu sérii v novym složení to je bomba. Evans byl krokem vedle, možná kdyby se tolik nesnažil, ale co už. Do poslední série přišlo osvěžení, nový vtip, nadhled a přístup k testování. GT je vlastně takovej cestopis tří mužů za středním věkem, kteří mají no limit rozpočet a užívají si to. TG zase začal být mladiství a pro mě i chvílemi zábavnější.

Inženýr
31. ledna 2018, 20:12
0

Vím, že někoho (a předpokládám většinu) název vůbec nezajímá. Nejdůležitější je v první řadě obsah. Já mám s Top Gearem ovšem ten problém, že Top Gear pro mně znamená Clarkson, Hammond a May. Pokud by se to nejmenovalo Top Gear, tak bych to bral jako motoristický pořad a možná se na to i podíval (nový TG jsem neviděl ani jednou). Grand Tour jsem viděl jednou - první část a pořád zapomenu na pokračování. :) Já mám nejraději TG ze začátku milénia tak do roku 2010, hlavně challenges.

beastar
31. ledna 2018, 20:36
0

Taky tak a speciální díly typu Afrika. Kde trápí nějaký starý kraksny a člověk krásně vidí, že ty auta vlastně vydrží docela dost. Nedávno sem někde viděl I believe in speed and power a fakt jsem se od srdce zasmál jak to tam s těma černochama potom vytlačujou z těch sraček.

Inženýr
31. ledna 2018, 21:56
0

To bylo taky dobrý. Pak tam ještě přeplouvali tu řeku a bylo vidět jak má Volvo těžkej předek. :)

saage
31. ledna 2018, 22:18
0

Ja mam nejradsi dil z Vietnamu, sice neni vubec o autech, ale jako groteska je nejlepsi :-D

Safa
31. ledna 2018, 22:46
0

Vietnamský díl je nejvíc... :o)

sp
spooon
01. února 2018, 14:11
0

pro mě je Top bolívijský speciál, ten má naprosto úžasnou atmosféru. A taky to bude tak trochu tím, že mě jižní amerika stále láká, a doufám, že se tam jednou alespoň na měsíc podívám :-D

beastar
01. února 2018, 14:24
0

Vlastně to ukazuje jak je to supa dupa natočený. Když i po letech na to člověk má vzpomínku.

Perunwit
05. února 2018, 19:42
0

Ahoj mám asi trochu jinej názor, než většina.... TGT sleduju každej týden, když vyjde nový díl a myslím, že staré trio z top gearu je v životní formě.

Top gear s novými sestavami jsem si vždycky skoukl taky a musím říct, že se mi tahle parta nelíbí, ať je sebeserioznější... a teď i vtipná (?). Nejvíc to ale nevěřím LeBlancovi, ten mi vyloženě vadí. Navíc myslím, že o jméno jde hodně a s koncem legendární trojky měla BBC změnit název pořadu. To je jako vyměnit v kapele manažersky komplet celou sestavu a tvářit se, že jedeme dál.

Trochu mi to celé připomíná nedávnou volební taškařici a oba hlavní aktéři jsou víc než jasní :-p

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Aveo LPG Nová bomba  1kč/km 2008
Chevrolet Aveo LPG Nová bomba 1kč/km

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR 2011
Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR

2011 rok výroby
300 koní výkon
4 600 ccm objem

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem