načítám data...

Okruhové ježdění: Poučení z krizového vývoje

Trackday v Bělé byl skvělý, leč jeho opakování se nedočkáme. Co se stalo a jak vám to vynahradíme?

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Ač jsem na Trackdayi v Bělé pod Bezdězem nebyl, vím jediné: Všem se líbil a my na něm prodělali kalhoty. Trošku jsme malý zájem čekali, přecijen nové místo, břízky podél trati a termínová kolize s Legendami jasně naznačovaly, že půjde o akci takříkajíc očichávací a prodělek jsme byli schopni akceptovat. Jéénže i kdyby přijelo podstatně více aut, narazili bychom na problém kapacitní a museli zvyšovat ceny a nebo limitovat počet účastníků a stejně by byla finanční situace na hraně. Nechtěli jsme slevovat ani z cateringu, ani ze zabezpečení a tlačit vedení Adventurelandu k dalším slevám nám přišlo neetické. Už tak nám vyšli vstříc až moc a jednání s nimi bylo natolik příjemné, že jsme se rozhodli jim nabídnout – i jako omluvu za zrušené termíny – mediální partnerství. V budoucnu vás tedy budeme informovat o akcích v Bělé a budeme rádi, pokud si tamní areál užijete klidně i pod "cizí" značkou.

Výsledkem ale je, že další dva termíny v Bělé padají. Jsou volné a upřímně: Pokud se někdo rozhodne uspořádat nějakou akci s volným ježděním a umí to lépe a levněji, než my, rádi mu ji zde zpropagujeme.

“Ale mít jen dva termíny v Mýtě je málo!” Víme. Problém s Mýtem je ten, že se na okruhu v neděli nesmí jezdit, protože jsou porušovány hygienické předpisy a provozovatel dostal stopku. Jistě pochopíte, že se nemohu o této situaci vyjadřovat příliš otevřeně, neb Autíčkář je na internetu i před desátou večerní a navíc dštít oheň a zášť úplně celé situaci nepomáhá. Takže jsme hledali nějakou alternativu a našli. Asi špatnou, ale našli:

14. 7. 2019 Sosnová.

Potřebujeme 50 aut a budeme spokojeni při současných cenách. Přijedete? Termín koliduje nejen s MX5 Cupem den předem. ale i s Rallye Bohemia. Ale kdo by nechtěl kabriolet trápit dva dny v kuse, že. Navíc jen koukat na cizí lidi za volantem je pro mladý a nadějný, my autíčkáři to stejně umíme líp! Nebo ne?

Jsme na vážkách, jestli zase zariskovat, máme trackdaye rádi, ale redakční rozpočet je napjatý a další veliký průšvih si dovolit nemůžeme. Ale taky nás napadlo, že bychom alespoň uspořádali nějaký menší turnaj na motokárách. Samozřejmě pokud by byl zájem, protože to vyhraje Radek Chlud protože to umí nebo Jindra Machalínek, protože to umí líp a je lehkej. Teda ne lehkej jako lehká holka, ale čistě fyzikálně. Prostě je tu nápad na slezinu na motokárách, byl-by mezi velectěnými čtenáři zájem?

Tak nám prosím dejte vědět v komentářích. A my jdeme dumat nad tím, jak najít okruhy na příští sezónu. Osobně bych nejraději kombinoval Sosnovou a Mýto… Jóó, Mýýto… ;-)

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

riderhenry
15. června 2019, 14:22
0

A co Písek? Mně osobně se líbí z kinder okruhů asi zatím nejvíc a poloha mi přijde srovnatelně dobrá se Sosnovou, možná i o něco lepší.

reagovat
Nimrod
15. června 2019, 18:19
0

písek jednou byl a skoro nikdo nepřijel, včetně mě. ale zkusil bych se alespoň přijet podívat, jak vám to ježdění jde

Rien
16. června 2019, 12:30
1

Me pisek teda prijde strasnej
-
Komentář upraven 16. 6. 2019, 14:48:10

ToMyx
17. června 2019, 09:46
0

Písek jsem zkusil zatím 2x, je to ještě menší okruh než Mýto, ale také zábava a vcelku trénink na pletení vánočky. Určitě to není stavěné pro přemotorované bestie typu M5 nebo Rienova píchlá svině :-)

Trinom
17. června 2019, 14:36
0

Písek je tragédie hlavně kvůli pořadatelům.

Ju
Junior
15. června 2019, 20:11
2

motokáry zní ok. Můžu na tom jezdit nalitej?

reagovat
BubaaCZek
15. června 2019, 21:05
0

Asi je nejvyssi cas, podivat se na možnosti mimo česko. Co to znamena? Neni to vylet na jeden den. Je to výlet na celý víkend od pátku do neděle. Příklad. Letošní slet polského Calibra Klubu ve zbrusu novém (na satelitní mapě jej ještě nenajdete) Toru ŁÓDŹ https://tor-lodz.pl/

Zapraszamy na kolejny - jubileuszowy 60 zlot klubowy.
11-13.10.2019
Konkurencje sportowe - sobota - Tor Łódź.
Noclegi - Hotel Dobieszków >>> http://www.hoteldobieszkow.com.pl/

Mamy dla was 25 pokoi 2 osobowych oraz kilka 3-osobowych.

W cenie zlotu:
piątek - grill/ognisko
sobota - śniadanie , tor , uroczysta gala z kolacją.
niedziela - śniadanie.

Warunki rezerwacji :
1. Wpłata zaliczki w wysokości 100 zł/osoba.
2. Wpłata pełnej kwoty maksymalnie do 15 września.

Koszt zlotu - do wyboru:
1) All inclusive:
- 340 zł/osobę (piątek-niedziela, tor w cenie)
- dzieci do 3 lat: gratis
- dzieci powyżej 3 lat: 50% ceny za osobę dorosłą

2) Dzień na torze:
- 99 zł/samochód. Bez limItu okrążeń. Godz. 11-16.

3) Celebryty Party
- 90 zł - wieczorna gala, puchary, loteria

reagovat
GanGreen
16. června 2019, 13:36
0

Nahradit jeden pulden celovikendovou akci může bejt pro dost lidí trochu problém...
Ale pokud na to má někdo čas, proč ne že? :)

Ev
Evlo
15. června 2019, 23:22
-4

A to mate jako za sosnovou jine ceny nez verejnost? Protoze normalne stoji na den 24k, nebo teda pred par lety stala. Nebo si do toho pocitate odmeny pro vsechny co tam z vas prijedou? Proti tomu nic nemam, jen moc nechapu jak tu furt, treba i Vojta, skuhra, jak se vam to nevyplati, ne sto lidi do sosnove podle me prijelo 100 * 1000 = 100 000 - 24 000 = 76 000, tak to by snad naklady pokryt mohlo, navic podle me prijde vic lidi a a myslim, ze chcete vic nez litr za den? Mozna ze ne kazdy kdo prijede jezdi cely den? A mozna ze vas ten pronajem stoji vic?

reagovat
St
Stichon
16. června 2019, 00:19
4

Sosnová zvedla hodně ceny po položení "nového" povrchu. Jeden víkendový den je teď za za 52,500,- za malý a 63.000,- za velký okruh. Obojí bez DPH. Podle mě to přehnali..

Ev
Evlo
16. června 2019, 16:01
0

vidis, to me nedoslo, ze vikend je drazsi, zas asi vyhoda, ze tedka kdyz je to drazsi maj terminy volny :D

saage
16. června 2019, 01:04
8

Nechci aby to vyznelo jakkoli ofenzivne. Ale Autíčkář jako predni ceske medium sdruzujicim nadsence do rizeni, kde je tydne nekolik clanku na tema zabava za volantem, a nedokazete domluvit na rok aspon 4 dny okruhoveho jezdeni? Celou zimu jsou tu napady na plechcup specialy, aby pak staly v garazi..To s tou Belou byla blbost, to vam muselo bejt jasny dopredu ne? Termin, a vubec charakter trate. My si loni zamluvili pisek na pul den, bylo nas asi 10 lidi a pekne sme si to uzili. Na cely den pokud vim chteji 30 tis. 30 aut vam prijede vzdy ne? Tak nechapu, co je za problem? Sosna je asi drazsi, ale zas ma vic moznosti jak to tam namotat. Porad si ale myslim, ze to nebude zadnej prusvih. Dokazou to Toyobaraci poradat, Special drive, tak nevim co vymyslite. Sorryjako.

reagovat
krab
16. června 2019, 10:17
3

Přesně tak. Ten Písek jsme si zorganizovali jen tak, pár lidí se smluvilo ani to nemělo nikde propagaci. A v pohodě jsme to zaplatili tak, že nikdo nebrečel ( snad až na Raspbyho, tomu snad první stint odešel posilovač řízení na MR2 a dál radši nejezdil)

Okruh je to ale malej, nádhernej pro motokáry, pro caty dobrý, ale pro větší auta už tolik ne. A taky tam moc velký auta pořadatel nechtěl si pamatuju....

Podle mě je na Autíčkářovo TD ideální Sosnová , doplněná tím Mýtem. Sosnová stojí o víkend 63 bez DPH za nejdelší variantu včetně ex. šotoliny, kde je asfalt a to si myslim není problem poplatit při účasti aspoň 30 aut. Když dáte 2900 v předprodeji + 3500 na místě, + možnosti jednotlivých jízd nebo jen odpo/dopo těch lidí se tam snad objeví dostatek, že se to zaplatí.

Kluci jako ten Petr (Special drive) umí udělat i Most třeba a to byla relativně komorní akce, krásný svezení, příjemná cena. V červenci bude Lotus den Most, taky v pohodě. Cca 4500 s DPH a je v tom dostatek Stintů na svezení. Tam se chystám...

A to ještě bývají levnější v Sosnový všední dny, to by taky mohlo zafungovat. Ten vyjde v Sosně na 47 tisíc.

beastar
16. června 2019, 14:04
3

Taky se nechci nikoho dotknout. A dal jsem nahoře +1. Jenže. Když vynechám poznámky k Bělé(nevim, co tam a jak). Vezmu v potaz co tady čtu. Co se ke mě dostane skrze ostatní úplně mimo tady stránky. Tak Mýto je hlavní tradiční Autíčkářova akce. A zjevně nebyl nikdy problém aby se povedlo. Respekt každýmu kdo cokoliv dělá pro druhý. Vím že to není jednoduchý.

Ovšem Saage i Krab přišli se silnou argumentací. Ono to jde když máš dostatečně silnej dosah. Což snad dnesja Autíčkář už má. Těch 30 až 50 lidí se na vaší akci třese od zimy. Chce to je přemýšlet nad termínem v širším kontextu. A já věřím když se tomu věnuje dostatečně péče, že je možné v krásném + skončit i v předražené Sosnové. Btw to s tim Mostem je pravda a akce tam je pocitově zase o desítky zážitků jinde. Většinou se to všem vyplatí. Jinak riziko neúspěchu je tu samozřejmě vždycky. Ale Autíčkář kurva jak dlouho to budujete ten brand? 8 let?

Sa
Sausages
16. června 2019, 19:53
2

Se obávám že to není tak jednoduché, jak to asi na první pohled vypadá. Kdysi dávno jsem podobné akce spoluorganizoval a sám vím, že udělat správný termín je dost složité. Těch konkurenčních akcí je fakt hodně. V jezdecké sezóně je zhruba 28 možností, když bereme duben až říjen a jindy než o víkendu nemá cenu něco takového pořádat. Jsou tu amatér cupy, Miata cupy. Legendy, rallye, vrchy, velké srazy a spoustu jiných zajímavých auto akci, které seberou lidí. Takže ve výsledku zbude tak 4-6 vhodných termínů. Další problém je nedostatek okruhů. Písek nemá cenu, pokud má člověk víc než 150 koni nebo jeho auto váží víc jak tunu. Prostě je to malý motokárový okruh tak akorát na caterham nebo Miatu. Mýto super. Sosna je taky dobrá, ale strašně drahá. 3 tisíce za celodenní ježdění na sosne je dost, to bych osobně nedal, protože se to nevyplatí. Takže díky autickari aspoň za to málo co se podaří zorganizovat, protože to vážně není tak snadné.

Lu
LukasGTi
16. června 2019, 09:50
2

Sosnovou všema deseti. A jestli bude možný jezdit bokem. Tak platím zlatem.

reagovat
Rien
16. června 2019, 12:32
0

Ja taky

sc
scorer
16. června 2019, 13:03
0

Sosnová super, rád přijedu

reagovat
sp
spooon
16. června 2019, 22:51
0

taky sem pro sosnu, už jen proto, že to mám asi 40km :-D

reagovat
Jindřich Machalínek
17. června 2019, 02:25
0

Áááá! Motokáry. Se spalovacím motorem. V písku. :)
Takže kdy?

reagovat
Honza Hamster Křeček
17. června 2019, 13:54
1

Přátelé, jak to tady čtu, nedá mi to, abych nezareagoval.

Ono je hezké si udělat od stolu kalkulaci, ale potom se nám to rozchází s realitou. Třeba cena x100 a je to - easy. Ale sto lidí? Sto aut na okruhu? To jako vážně? Tolik jich nepřijede a i kdyby přijeli, nemáme je kam dát.

A potom termíny - Krab a jeho kolega vám tu napíší, jak to není žádný problém, ale už zapomene zmínit detail, že se baví o všedním dni, ne o víkendu. Trochu podstatný detail....

Takže přátelé, ono to není tak jednoduché. Den na okruhu není úplně levná záležitost a je s tím spojená řada rizik a spousta práce. Může se stát cokoli, může být špatné počasí, může dojít k poškození okruhu, k vážnější nehodě etc. My jsme ochotni tahle rizika na sebe vzít, jsme ochotni připravit pro vás Track Day, ale zas jen do určité míry.
-
Komentář upraven 17. 6. 2019, 13:55:01

reagovat
Krank
17. června 2019, 15:15
-1

A je vlastně nutné se furt motat na motokárových okruzích. Co booknout Most. Tam nebývá problém sehnat dostatek zájemců, při zachování rozumné ceny.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR 2011
Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR

2011 rok výroby
300 koní výkon
4 600 ccm objem

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem