načítám data...

Krize středního věku nebo automobilové identity?

24. září 2018, 16:13 76 komentářů

Když stojíte na skále a nevíte, jestli je dobrý nápad skočit. :-)

zobrazit celou galerii : Krize středního věku nebo automobilové identity?

Je to už téměř rok a půl, co jsem tady napsal svůj poslední blog, mých komentářů pod články je také čím dál méně a tak je možná načase se zase připomenout. Většina z těch, kteří mně znají, nejspíš čekají, že napíšu zase o nějakém automobilovém nesmyslu zpoza velké louže, který má motor o váze Citroenu Saxo, podezřele velký počet válců a objem, o kterém se tady v Evropě už raději ani nešušká. Možná vás zklamu, ale dnes tu nejsem proto, abych se rozepsal o nějakém konkrétním autě, ale proto, abych si s vámi trochu zafilozofoval, ač to obvykle sám nemám rád.
https://www.google.cz/search?hl=cs&biw=1680&bih=966&tbm=isch&sa=1&ei=3_aoW560JaP6qwG2i7OoCQ&q=birthday&oq=birthday&gs_l=img.3..0j0i67k1j0l8.25868.27578.0.27836.8.7.0.1.1.0.307.701.0j1j1j1.3.0….0…1c.1.64.img..4.4.720….0.2LjfMJUwAKY#imgrc=r4eExC-xhEGBsM:&spf=1537799932247
Za dva měsíce mně čekají kulatiny. Bože, kolikáté už zase? :-) A protože v tomto roce kromě toho přijdou i další změny, je načase trochu bilancovat. Tak předně, po více než deseti letech se budu stěhovat z největší vesnice v republice do něčeho, co se snad ani nedá nazvat městem. Nebudu se rozepisovat o kulturním šoku, kdo zažil, tak ví přesně, co chci naznačit. Čas na malém městě prostě plyne mnohem pomaleji a tak nějak jinak. A udělat se s tím nedá nic, jen to přijmout a doufat, že se to na mém duševním zdraví tolik nepodepíše. :-) Co ale bude nutné řešit, to je doprava zpátky do civilizace, pokud se tak Praha dá nazvat. 45 km jedna cesta není sice žádná sláva, ale dá se. 60 km paní Knightriderové už je ale trochu na pováženou a tak je potřeba přemýšlet.

O našem vozovém parku bylo už napsáno hodně, tak jen pro připomenutí, 3x V8, z toho dva totální nesmysly a jedna relativně normální věc, teda když jedno oko zavřu a ve druhém mám mouchu. Pokud palubní počítač na průměrnou spotřebu nikdy nepřepnu, bude to v pořádku. :-) Obě práce jsou zatím relativně po směru, ale aby to bylo trochu zajímavější, dostal jsem nabídku, která se neodmítá. Teda až na pár detailů. Už tak vysoko nastavená laťka pracovních kompetencí se posune na úplně jinou úroveň, což s sebou přinese jednak mnohem větší nasazení (ze kterého už mně reálně asi jebne, protože nikoho nebaví zapojovat mozek pracovně na 12 hodin denně) a také jiné místo působiště v naší matičce stověžaté. Takže denní porce km by se mohla vyšplhat na cca 90 km jedna cesta nebo prostě cestu věnovat zkoumání autobusů značky Sor zevnitř. :-) Obojí má pro mně svoje pro a proti. Čím jsem sečtělejší (rozuměj: starší koště), tím mám víc plné zuby lidí. Vlastně pořád čekám, že se ze všech směrů na hranice kontinentu rozjedou bagry a alespoň dvě třetiny lidí nahrnou do moře, ale prý je to nehumánní, tak to asi budeme muset nechat, jak to je.

Druhá varianta je celkem nasnadě, obzvlášť tady na tomto serveru, kde všichni jezdí něčím a někteří to dokonce vtipně nazývají autem. :-) Pro tento druh denní kratochvíle by ale bylo potřeba zvolit vhodný nástroj. Má to být malé, levné, bytelné, elektrické, totální vrak co prostě jen jede nebo dokonce diesel? Doteď jsem myslel, že tohle nikdy nevyslovím, ale já vážně přemýšlím nad traktorem, co jezdí na dehet. Asi už bych neměl chodit na to Slunce. Nedělá mi to dobře. A nebo prostě jen nakoupím víc igelitových rukavic, abych ten mazut do nádrže nějak nacpal bez ztráty vlastního pudu sebezapření. Negativem trochu je, že mně vlastně i auta v poslední době dost serou, takže řešením by mohl být i ten vrak, co prostě jen jede.

Abych byl upřímný, čas na svoje koníčky poslední dva roky v podstatě nemám, zato denně jezdím v něčem, co prostě simply never. I když, nikdy neříkej nikdy. Za měsíc bude i ta škrabka na led dobrá. :-) Byl bych teď úplně nejradši, kdyby mně někdo vozil a já jen vystoupil, až tam budem. :-) A už tam budem? Ještě ne. A teď? Ještě dlouho ne. Tak co s tím? Nechci tím říct, že by mně už auta vůbec nebavila. Když usednu do Vetty, tak se pořád směju a dokážu se vyřádit jako malý kluk, jenže těch příležitostí je čím dál méně. Srážka s realitou všedního dne je bohužel tvrdá a nekompromisní. Prostě na zábavu není čas a to ani o víkendech. Dokonce už jsem tak daleko, že reálně uvažuji nad prodejem našich aut a nějakou dobu auta neřešit vůbec. Než nastane lepší konstelace hvězd. Zní to pesimisticky? Možná trochu. Jenže pak se někde objeví fotka Vipera (Martine, neměl jsi mě do toho nechat znova sednout, to bude diagnoza) nebo se mi zase naskytne možnost řídit některou generaci Corvetty a je to zpátky. Asi to nikdy nezmizí, jen teď není vhodná chvíle, ani místo. Ale třeba mi poradíte vy, nejen jak jste vyřešili nutnost denní přepravy. Pochlubte se i vy ostatní, jak se s věkem měnil váš pohled na svět a na auta. Jsem zvědavý, s čím přijdete. Ať tu krizi středního věku nějak zaženeme a nejebne nás z toho. :-) 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Jakub Pospíšil
24. září 2018, 16:46
1

Já mám opačný problém. Do práce to mám pěšky dvacet minut, tramvají sedm. Obchod hned za domem, restaurace taky, pizza též. Před domem mám vlez do metra a zastávku tramvaje. Kdybych úmyslně nevytvářel situace, kdy je to třeba, jezdil bych autem tak dvakrát, třikrát do měsíce. I tak občas vytáhnu auto na úplně zbytečnou vyjížďku, protože je mi prostě líto, že stojí. Takže ač to zní divně, tak ti vlastně ty kilometry v autě den co den docela závidím. Ono to má totiž něco do sebe se cestou do práce projet. Je to taková fajn věc hned po ránu, která mi dost chybí (do minulé práce jsem autem jezdil).
Takže zkoumání SORu určitě ne a ono se něco co má rozumný poměr zábava/náklady najde. Nevěš hlavu a běž se radši projet Corvettou, venku je hezky :)

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
24. září 2018, 16:52
0

Je fakt, že bydlet v centru taky není žádná výhra. Já to mám teď do práce taky kousek, ale do konce října se budu stěhovat z Prahy. Vette je fajn. V sobotu jsem jí chtěl umýt. Bylo z toho 100km a na myčku jsem vlastně doteď nedojel. Ale co už :-) Holka ale bude potřebovat větší servisní péči. Je teď nějaká chabrus a zní spíš jak diesel po srážce s vlakem.

Safa
24. září 2018, 20:17
0

1. Díky za oživení blogu. Zároveň je to pro mě výzva - ten můj leží ladem od konce února.
2. Cest z vesnice se neděs, bydlím za Prahou už přes deset let a cesty do práce se střechou dole (celoročně) jsou prostě radost. Takže rada pro tebe - oprav Vette a jezdi do práce stylově. Nebo si kup Miatu a narvi do ní aspoň šestiválec...
3. Nevím, zda se ukážeš na příštích K&K, takže - VŠECHNO NEJLEPŠÍ ke kulatinám, Stando! :o)

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
24. září 2018, 20:38
0

Diky. :-)
No hele je to kulturni šok to maly mesto. Nejsem zvyklej na to, ze zna kazdej kazdyho. :-)
Vette se da dohromady, i kdyz to financne boli uz ted. Nad tou Miatou se budu muset zamyslet. Jestli se tam da dat Chevy small block V8, tak by to mohlo zacit jezdit tak nejak normalne. Dle mych standardu. :-D
K&K nevim. Minule se to casove zkloubit nedalo a i ted to bude podobne. Uz i ja jsem si musel zavest kalendar, kde mam rozplanovany ukoly na dalsi mesic, vcetne vikendu, kdy mam obvykle schuzky se stavbyvedoucim a delnikama, protoze pres tyden to nedavam. Ale rad bych se prijel podivat alespon na chvili. :-)

St
Stal123
25. září 2018, 13:20
0

A kde bydlis? :)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 13:36
0

Doma. A ty? :-)

St
Stal123
25. září 2018, 13:37
0

V práci :p :)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 13:50
0

Jo, tak to máme podobný. Taky tenhle dojem mám dost často. Když se extra daří, tak dávám 25 hodin přesčasu týdně. :-D

beastar
25. září 2018, 14:29
0

To koukám vždycky jak dobře se vlastně mám. Někdy:))

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 14:31
0

Ty se máš jako pán. Beastar je Pán. :-)

beastar
25. září 2018, 16:55
1

Tfuj tajxl nepripominej mi tohohle prasopsa

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 19:55
0

Nejak se po nem slehla zem. Treba uz konecne skoncil v blazinci, kam bezpochyby patri.

ToMyx
26. září 2018, 08:58
0

Obávám se, aby nevymýšlel další "überprojekt" na matení zmatených.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
26. září 2018, 09:26
0

Jednu dobu vyhrožoval, že tyhle svoje kousky bude zkoušet v Americe. Já mu to hrozně přál. Vidím to jako šanci, jak ho legálně zastřelit. :-)

ToMyx
26. září 2018, 09:52
0

Je pravda, že společnost potřebuje trochu šokovat, aby nezapomněla zapínat mozek i mimo pás v ČKD. Ale záměrně a cíleně srát všechny kolem? Tohle asi nikdy nepochopím. V Emerice je jinej svět, jiná mentalita a zejména možnosti policie a moc mu přeju, aby to tam vyzkoušel, bude to bomba, první a poslední :-D

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
26. září 2018, 11:18
0

Přesně tak. Tam se s ním párat nebudou.

Ronoath
24. září 2018, 20:31
0

Mám to ještě jinak. Jezdím velmi nahodile, někdy dám v týdnu tisíc km, jindy zase nevyjedu z garáže. Na projížďky nevyrážím, a nebude to tím, že v garáži stojí Tipo a ne vysněný Challenger s V8; vím, že s ním by to bylo to samé: prostě se mi nechce. Akorát na mě to došlo už po třicítce:-)

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
24. září 2018, 20:43
1

No vidis, mne az o deset let pozdeji. :-)
Musim rict, ze to jezdeni z povinnosti mne nejak prestava bavit. Neni v tom ta radost. Obzvlast v ty Praze a okoli, kde clovek vic stoji nebo popojizdi, nez ze by skutecne jel. V tomhle smeru si jen povzdechnu nad vzpominkama z mych jiznich Cech. Tam se to jezdivalo. I do ty prace to byla pohoda. Kolony clovek znal jen z televize. :-)

Nimrod
25. září 2018, 17:50
0

...ale nesmíš dojet ve všední den do čb

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
26. září 2018, 09:27
0

Jasně no. Dlouhá louka je ucpaná taky pořád.

Beny
24. září 2018, 21:20
2

No já když jsem řešil dojíždění do práce tak z toho vyšlo LPG. Spoustě lidí to nevoní, ale faktem je že se sekvenčním vstřikováním ani nepoznáš na co jedeš. A je to levnější než pohon na mazut. Sám přiznám že jsem taky razil názor, že sporák nikdy. Pak se přeměnily priority a je to úplně jinak. Ale i tak jsem si v létě "víkendovku" tahal do práce skoro pořád, protože jsem si to prostě nemohl odpustit. Když ono bylo tak pěkně...

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 07:55
5

LPG je taky jedna z variant, nad kterou přemýšlím.

KS
25. září 2018, 15:28
0

Kromě Vette prodej ostatní V8 a můžeš koupit třeba 7 letýho Challengera V8, hodit do toho plyn a HEMI to schroupnou jak nic. Samozřejmě v automatu - na Prahu a kolony jak dělaný. Může to ovšem skrývat nebezpečí, že Vette kromě manuálu nenabídne moc věcí navíc...A bude taky na prodej. Když by člověk chtěl AWD, za mega jsou Chargery s V6 (taková sprostá motorizace :-) ).

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 15:40
0

Mustang je paní Knightriderový. Ten z domu určitě nepůjde. Zbytek možná jo. Uvidíme.

KS
25. září 2018, 16:00
0

Na daily bys potřeboval něco ne moc drahýho, na dálnici aby to mělo trochu výkon, slušný rozvor kvůli stabilitě, popř. ještě LPG. Nepřímovstřikový benzín je technicky o tolik lepší řešení oproti naftě, že pokud to nebude nutný, tak se toho nevzdám. Třeba by šlo E91 325i v automatu (možná by stačilo i 320i) , do kufru dát bombu a nějaký šrám z Práglu u takovýho auta už tolik nebolí. I když je E90 oproti E46 trochu ošizená, vůbec bych se toho nebál. Přesně takový báwo provozuje kamarád už hodně let a nedá na něj dopustit.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 19:57
0

Nevim. Jako ctyrkolku mozna. Zadokolku ne. Budeme s tim jezdit oba, v lete, v zime.

krab
24. září 2018, 21:34
0

Taky Stando všechno nejlepší! I když to přijde až skoro v zimě jak píšeš ... :)
Hele, to chce nefňukat a čas na koníčky si najít. Když se chce, všechno nakonec jde. Kdybyste věděli jaké veledůležité dilema teď zase řešim? :-D A fakt mě to vnitřně trápí a zaměstnává tu velkou část mozku, která je poháněna ozubenými kolečky v olejové lázni a harmonickým pohybem několika pístů ve válcích. Prostě byste se mi smáli...

Hele doděláš bydlení a zas toho času bude víc. Jinak mě se tu autíčkářské osazenstvo už dva roky směje, že do práce těch 25 km z vesnice do Prahy jezdím nejčastěji v obyčejným Yarisu, který oslavil akorát 5 let a teší se furt perfektnímu zdraví.

A já říkám : no a co? Jako dopravní prostředek pro dva lidi je vlastně perfektní. Jo a je to variátorovej automat... Je mi to fakt jedno.

A občas, když je hezkej suchej den vytáhnu z gáráže auto, který mě baví, nebo je nějakej výlet s kamarády o víkend a tak.

Takže moje rada? Kup si něco obyčejnýho a investuj do Vipera jakmile to jen bude finančně možné!

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 08:03
2

Mně je úplně jasný, že zase přemýšlíš nad nějakým anglickým keplem, kterej je na hony vzdálenej představě normálního člověka o autě. :-D
No hele, musím říct, že stavebnictví je fakt jen pro otrlé. Za ty tři roky, co se to táhne, už jsem podával tr. oznámení pro podvod, přihlašoval se u soudu k insolvenci na firmu, atd. Je neuvěřitelný, kolik podvodníků a zlodějů se v týhle branži pohybuje. Kdybych tady měl všechno vyprávět, tak by to vydalo na knížku a i tak byste ani nevěřili, že je to všechno možný a že se to mohlo stát jednomu člověku.
Auto na denní ježdění neřeším. Ať je to klidně i ten Yaris. Pro zábavu máme jiný auta, to dá rozum. :-)

beastar
24. září 2018, 21:46
3

Neber to osobně. Mě uchvacuje kolik lidí tady nadává a plive na diesel i na jiný alternativy. Benzín voe 4ever, v8 a tak dále. Dokud je to hobby je to totiž úplně jedno kolik a jak moc to žere. Kolik a jak moc stojí kotouč. Jakej olej se tam lije. Pro koníčky i leccos sneseš. Pak přijde tvá situace, děti, změny a najednou voe kámo já vlastně to lpg, cng, diesel docela chápu.

To já už vím dávno. Cesťák a dojíždění z vlastní kapsy na x km měsíčně kdy to musí fungovat je jiný kafe jak sranda na víkendy. A na tom kolik vydělává ten člověk to nakonec toho nezáleží až tolik. Každého štve zbytečně předplacený dojíždění a práce.

Takže kup něco extra obyčejného. Já bych to řešil Citigem na operak. Rok na zkoušku. Ideálně cng. Dva to uveze. 120 to dá. Muže s tim bejt i legrace v rámci kategorie.

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 08:24
0

Beastare, to já vím taky, o tom vůbec nepochybuj. Dokud jsem bydlel v Praze, tak jsem auto v zásadě nepotřeboval vůbec. Dokonce jednu dobu jsem auto skoro dva roky neměl a nijak zvlášť mi nechybělo. Diesel je pro mně problematickej spíš z důvodu spolehlivosti a větší servisní péče. Ekologie je mi u prdele.
O autě na denní dojíždění se o nějaký zábavnosti vůbec nemá smysl bavit. Denně minimálně 120km, když nikam neodbočím, ráno i odpoledne v časy, kdy jedou všichni, takže permanentně v kolonách. Řešením je postrk, kterej mně odveze tam a zpět za co nejmíň. Nic víc od toho nechci. Operák mně taky napadnul, přinejmenším bych se tím vyhnul řešení oprav, který mně teď dost serou, protože jednak mně stojí peníze a druhak mně okrádají o poslední zbytky volnýho času. Takže ano, operák na nějaký dětský odrážedlo je jednou z variant, ale je otázka, jak by to vycházelo finančně, když ročně najedu minimálně 30 tisíc km. Ale jak jsem psal, ježdění v autech mně poslední dobou spíš sere, takže uvažuju i nad tím busem nebo vlakem, kde dospím ranní vstávání a vzbudím se v Praze, bez toho, abych se musel rozčilovat nad popojížděním v kolonách nebo vymýšlet objízdný trasy. Ono zní hezky romanticky, že si cestu do práce protáhneš o výlet na pěkný okresky, ale dlouhodobě je to nesmysl. Ráno chceš vstávat co nejpozději a cestu co nejvíc zkrátit, abys tam byl načas. Málokdo si může dovolit přijít v poledne rovnou na oběd. A to samý večer. Teď to mám z práce 20 minut a i tak jsem doma nejdřív v šest, takže až vypadnu z Prahy, budu rád, že jsem doma a že jsem si stihnul nakoupit. Přes týden prostě čas nebude. Ta realita všedního dne je trochu jiná, než ty romantický zkazky, který člověk tak rád čte na netu. Naštěstí nemám děti, protože si myslím, že planeta už je lidma zasraná víc než dost, ale taky vidím u kolegů, jak odpoledne rychle letí pryč, aby je stihli vyzvednout ze školky nebo odvézt do kroužků a podobně. Prostě realita funguje jinak, než příběhy na netu. To víme všichni.

BigBen
25. září 2018, 08:50
0

Já myslím, že je potřeba vyzkoušet v praxi několik variant a ono se ukáže, která ti bude nejvíc vyhovovat. Pracuju v centru matičky stověžaté. Když náhodou jedu autem, tak trpím, postávat v kolonách není zábava ikdyž máš zábavný auto. V MHD si přečtu noviny nebo web na mobilu. Na kole jsem absolutně nejrychlejší. Když v Praze zaprší, tak všichni místo deštníku vytáhnou auto a máš o dopravní kalamitu postaráno. Hodně bude záležet na tom odkud kam budeš jezdit, zda je tamtudy nějaká méně vytížená autotrasa nebo dobré dopravní spojení třeba vlakem. Kolo u tebe asi nepřipadá v úvahu. Začni jezdit s autem a uvidíš jestli te to bude štvát, změnit to můžež vždycky :-)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 08:55
0

Asi jo. Budu muset udělat vyšetřovací pokus a uvidíme, co mně bude štvát nejmíň. :-D

Pólin
27. září 2018, 08:03
0

Já bych šel určitě do toho vlaku, nebo busu. Jak říkáš- ráno dospíš noc a odpoledne si můžeš něco přečíst, nebo mrknout na film...
A chtěl jsem se zeptat: proč pracuješ standardně těch cca 12 hodin denně, jak tady píšeš? Je to Tvoje firma, nebo...? Viděl jsem to u svého otce: teď už je v důchodu, ale když pracoval, tak měl pracovní dobu taky cca 12 hodin denně a teď toho hrozně lituje, že jenom kvůli posraným prachům strávil skoro celý život v práci...

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
27. září 2018, 08:08
0

Není. Jsem jen zaměstnancem. Mně to taky dost často nebaví, ale bohužel je to potřeba. Přes léto to bylo v pohodě. Přesčasy v podstatě nebyly, jak byla okurková sezona a všichni měli dovolenou. Ale opět začne přituhovat. Některý práce prostě vyžadují nadstandardní přistup. Jasně, změnit se dá všechno, i ta práce, ale to už je debata, která sem nepatří.

Jimi
24. září 2018, 22:18
0

To už jsou pěkné kilometry. Nedivím se té hříšné myšlence na ropáka. Ale toho už pomalu ale jistě zachvili i do stověžaté nepustí (ale tak zlé to ještě není). Poloelektriky ještě nic moc, elektriky vůbec. A zábava s turboprdítky nevalná. Viděl bych to na krizi středního věku automobilek... Nechám si asi jednoho Němce pro trochu nostalgie a zbytek- postupně asi budu přecházet k Japoncům a taky k jejich modelům nabízených většinou za louží... z evropské produkce si už neumím nic vybrat ..

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 08:28
0

Já jsem jednu dobu celkem intenzivně přemýšlel nad Fiatem 500E v elektrice. Je to levný, celkem pohledný, jenže ten dojezd je prostě zoufale malej a já potřebuju na jedny baterky dojet tam i zpátky, protože v práci není kde nabíjet, ani v nejbližším okolí. Takže problém. Jiný električáky jsou na tom s dojezdem buď stejně nebo je dojezd už akceptovatelnej, ale pořizovací cena ne, takže elektrika v tuhle chvíli padá.

Jimi
25. září 2018, 08:50
0

měl jsem stejný nápad, ale je kolem toho tolik komplikací, že obyčejný starší jakýkoli benzín je pořád bez větších starostí. A hlavně je to pořád levnější... ten výběr i částečně elektro je zkrátka zoufalý. Taky jsem koukal po Hondách Insight, CRZ ... ale nevím ty baterky...

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 09:22
0

Bohužel je to tak. Ojetý Fiat500E se dá už koupit fakt za celkem normální peníze, jenže výrobce sám uvádí, že životnost baterek je 8 let, takže když koupíš třeba 4-leté auto, tak už jsi v půlce jejich životnosti, nehledě na to, že i jejich kapacita už dávno nebude to, co nabízely nové. A tím se i ten dojezd výrazně zkrátí. Prostě zatím čistá elektrika není ekonomicky výhodná.

Irwinek
25. září 2018, 08:30
0

Gratuluji:-D
Já teď auto neřeším, ale když se mi začaly blížit tyhle " kulatiny " ( tzn nejzprofanovanější den v životě mém i tohohle státu ), tak jsem doma Marky trápil tím, že každodenní cesta vedla okolo výlohy s Rollsy a já každý den se ptal, který si tedy můžu vybrat. Odpovědí mi bylo, že si můžu jít oblíznout výlohu. Takhle to dopadlo :-D

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 08:35
0

No vidíš, dort si taky rád dám. V mým případě by mohl vypadat třeba takhle. Jako Corvette LS-1 cake. :-D

Irwinek
25. září 2018, 09:25
0

Taky dobrý :-D
já jsem spíš masosaurus, dorty minimálně a když potřebuju sladký, otevřu si plechovku salka a vyjím ho lžící :-D

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 09:29
0

To já sladký můžu. :-)

Mazy_CZ
25. září 2018, 10:19
1

Přečetl jsem teď všechny blogy a smekám. Mezi řádky jsem vyčetl, že asi děláš práci, ve které si velmi úspěšný a náležitě ohodnocený, asi tě i baví a aspoň si plníš sny a cpeš prachy do auta. Pro někoho nepředstavitelá kravina, pro nás asi správně utracené prachy :D. Dovolit si koupit auto z USA, a kompletně ho přestavět (ten mustang), asi financovat vývoj zadního světlometu? :D To jsem přostě četl s otevřenou hubou. A udělat to dohromady 3x, to chce koule, odhodlanost a prostředky. Já sám dojíždím denně do práce, 40km tam a pak zpátky. Řízení mě baví, ale už ne do práce a z práce. A to dojíždím teprve rok a nestojím nikde v koloně. Osobně mám E46ku 330i v LPG a na fórech kolujou polopravdy o LPG jak je to naprd, a že LGP do BMW nepatří a bla bla bla, mě je to jedno. A proč bych měl jezdit za 10 když můžu jezdit za půlku? A nakonec jde v podstatě o spotřebu, spolehlivost a taky bezpečnost. MYslím si, že finance máš a asi bych nekupoval fakt male vozítko, pokud bys nejezdil vyloženě po Praze v kolonách. Když to do tebe někdo napere tak necheš, aby tvoje tělo byla deformační zóna. Ono nakonec radit vlastně vůbec nepotřebuješ a vyřešíš si to sám, třeba si najmeš osobního řidiče, koupíš mercedesa a cestou si dáš šlofíka :D Tipuju, že MHD máš sice jako možnost, ale jen aby se neřeklo. Ale pokud je MHD (vlak stejne rychlý časově do/z práce, tak pak joo).

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 11:31
0

S tím finančním ohodnocením to není taková hitparáda. Jsem úplně normální smrtelník, jako každej jinej. Mercedes s osobním řidičem je naprosto mimo moje finanční možnosti. Je to jen o tom, že z toho celkem normálního pražskýho platu sypu všechno do aut. Neberu drogy, nekouřím, nechlastám jak dobytek, za kurvama nechodím a tak mi nějaká ta koruna na hovadiny kolem aut zbyde. Teda zbyla. Než jsem se pustil do stavění baráku a kromě různých průserů v podobě podvodníků, kteří jen sbalili prachy a zmizeli, jsem začal upgradovat i ten barák. Ale nějak se člověk realizovat musí. Je škoda, aby mozek zahálel. :-)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 11:33
0

Mimochodem, E46 je podvozkově fajn auto. Před 14-ti dny jsem s ním byl v Krkonoších. Jen ze sedaček mně hrozně bolí záda.

Mazy_CZ
25. září 2018, 12:33
0

Tak je pravda, že záleží na tom, jaké má člověk výdaje. Pokud jeden bydlí pořád v Mamahotelu tak i průměrný plat bez žádných výdajů je dost pěkné :D Tak hlavně ať dostaneš prachy zpátky. To bohužel u nás nechápu, že je takový problém nararit na poctivou stavební firmu. Nevím, jestli i v zahraničí se dělají takové prasárny, ale tady je to hnus velebnosti. Taky mě to v budoucnu čeká a už teď se toho bojím,Asi snad neznám nikoho, kdo by řekl, že postavil barák v pohodě a je spokojený.
Já jsem s tím vozítkem v podobě E46 spokojený dost. Sice to má pár much, vzhledových (nemá to Mpaket, je to tuctově stříbrné, sem tam důlek a šrám, někde to trochu začíná kvést) ale za cca 4 roky jsem tomu měnil jen olej, filtry a pár spotřebních věcí, co byla potřeba. Ale nedávno jsem dostal myšlenku, že až budeme zajištěni, tak že si koupíme nějaké pěkné auto na víkendy, výlety, pro radost. A co mě nenapadlo. Corvetka. Vettu jsem naživo viděl v životě asi jen 2x. Nedávno na dálnici C7, červená s černým pruhem, asi tipuju že to byla Z06ka a byla to bomba. zato Ferrka a Lamba, ty už člověk potká a už to takvý vývar není. Ale vždycky se mi líbila C5. Ty cenovky jsou docela dostupné tak třeba, někdy.. se přidám do klubu V8 pozitivních. :)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 14:12
0

Prachy jsou v nenávratnu. Bohužel. A zloději založili rychle nový firmy a vesele okrádají další chudáky. Vybrat zálohy, položit to, založit novou firmu a jede se dál. Co se stavění baráků týče, já v tom mám naprosto jasno. Víckrát už bych do toho nikdy nešel. Bylo nás celkem hodně, co jsme s těmahle dárečkama přišli o statisíce, ale někteří i o miliony. A to je pak na provaz. Nebo na prostřelení něčí palice.
No vidíš, to já vídám Vetty naživo celkem pravidelně. :-D C5 má tady můj kolega z práce. Je to fajn auto. Oproti mojí C4 je to Cadillac, jak je to neuvěřitelně pohodlný. Přivedl jsem ho k těmhle autům a pak jsme pro ní jeli spolu do Německa. Dneska už jsou ty ceny poloviční a je to celkem dostupný auto. Doporučuju neváhat a pokud chceš auto pro radost, tak to neodkládat, ať už je to Corvette nebo cokoliv jinýho. Jinak se nedočkáš nikdy. A když budeš mít cestu do Prahy, tak asi nebude problém se v tý kamarádový C5 alespoň svézt. C7 je krásná. To se mi moc líbí. Zatím jsem v tom jen staticky seděl, nejel jsem v tom. Ale kromě C7 a C2 už jsem jel ve všech generacích. A u mojí oblíbený C3 jsem už řídil snad všechny ročníky, od roku 68 do 82, jak s manuálem, tak s automatem, small blocky, big blocky, coupe i cabria. Jsou to výjimečný a krásný auta. :-)
Jestli máš tyhle auta rád, tak doporučuju navštívit některý ze srazů US cars, kterých se u nás pořádá hromada. Tam si je prohlídneš detailně všechny. Třeba na Lucky Cruisers Weekendu v Pasohlávkách bylo letos přes 900 Amerik. Jedinej průser je, že kdo na tyhle srazy začne jezdit pravidelně, tak už se prostě bez tý americký V8 ve vlastní garáži neobejde. :-) A podle rostoucí základny Amerik na všech našich srazech bych řekl, že tyhle auta mají lidem co nabídnout, byť v hospodě u piva člověk slyší něco jinýho.

beastar
25. září 2018, 14:14
0

No nevím jestli všude na světě. Táta stavěli hotel na Zanzibaru a bylo to taky krásný s locals dělníkama a Africko/Čínskejma firmama. V Itálii se staví takhle nějak stejně dobře jak u nás;)) Takže ne v tomhle nejsme světový.

Jinak mít něco většího na lpg taky vypadá jako dobrý nápad. Jinak koukám jak si Knightrider jede straight edge life. To mám asi podobně. A on by člověk neřekl kolik bez chlastu, hulení a kurev a ušetřiš prachů. Každej se pak diví. Btw kdyby to bylo na auto s řidičem nebude řešit vůbec dojíždění. A nebo každej den bude jezdit třeba v Challengeru a i tak by ho to za chvili sralo.

Každopádně je skoro jedno v jakym krámu ten čas strávíte. Důležitý jsou náklady a nějaký elementární pohodlí. Už proto bych si vzal i na těch 30k ročně prostě škodofku na operák. Otázka je jestli těch řekněme 7000 měsíčně je moc nebo ne.

Koukal bych lpg, cng v nejhorším nafta. Starší Zafira v cng by taky nebyla zlá. A je to dneska auta který ti je úplně jedno a za pár korun.

Mazy_CZ
25. září 2018, 14:24
0

Toho Mercedesa s řidičem jsem jen tak plácnul :D Ale já bych tě v něm klidně vozil :D Takový Kurýr :D
Já jsem taky v podstatě naprostý exot co se týče piva, alkoholu a podobně. V hospodách nesedím a nechápu lidi, co chodí na jedno každý večer a pak se zboří pátek/sobota a neděli dospávají s kocovinou a ješe k tomu hulí. Asi jinej gang.
Na auta na zábavu teď není ani čas, ani prostředky, ani nic jiného. Peníze jdou do pozemku a bydlení, a taky mám malého kluka co mu bude rok, a vlastně ani moje E46 není OK auto :D (ale zase E46 bylo taky jedno z mých aut, které jsem chtěl, sice v M3, ale tak mám takovou horší verzi). Další vysněné auta jsem neměl.

Do Prahy jedu příští víkend, tak třeba bych tě zkontaktoval přes SZ? :) Třeba by to klaplo.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 14:30
0

Je to přesně tak Beastare. Já to vidím úplně stejně. Auto pro radost na denní dojíždění je zhovadilost. Já chápu, že 20-ti letí kluci se chtějí za volantem bavit, ale my už to vidíme trochu jinak. Denní dojíždění nás sere a chceme taky trochu odpočívat a nestresovat. To tak prostě je.
CNG je taky zajímavá alternativa. Ale s tím teda nemám vůbec žádný zkušenosti a vím jen o jedný pumpě, kde to mají. Ale shodou okolností kousek od práce, takže i tohle by mohlo být řešení. ale netuším vůbec, co to obnáší, kolik takový auto žere a podobně.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 14:34
0

Aj. Já jsem příští víkend na Moravě. Škoda. Ale tuhle sobotu je v Letňanech jeden z posledních srazů Amerik před ukončením sezony.

beastar
25. září 2018, 17:00
0

Zrovna jsem to četl v totálně ucpané Uhříněvsi... Praha 22 každej má svoje vídle a stejně to tu nejede. Představa že tu třeba sedim v nějakým supersportu mě taky moc nezahřála u srdce:)) Takže jo chci si odpočinout. Jak sem psal jinak se dojíždí do Prahy a z ní. Jinak po JČ třeba.

Chápu že kdo neřídí tolik baví ho i ta cesta za prací. To mě už asi 10 let fakt ne. A obávám se že ani Zonda by to nezměnila.

BubaaCZek
25. září 2018, 12:41
1

Cesta do prace ve spice nema s radosti z rizeni vubec nic spolecneho. Idealni je autopilot, ktery v zacpe zapnes a venujes se emailum ci knizce. V techto situacich to funguje spolehlive. Pro stredni tridu dle mne nejlepe pres leto mensi motorka. Radeji se aktivne propletat mestem nez sedet v kolone. Na zimu nejlepe teleport a prace z domu. Taky si muzes privstat a jet v 6 rano s Vette, nez se do ulic nahrne zbytexveta.

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 13:48
0

Motorka je dobrej tip, jenže já na tom neumím jezdit. Přiznám se, že jsem na motorce v životě nejel. Ani na to nemám papíry. Ale nějakou Vespu nebo podobnou plácačku bych asi taky snesl. :-)

beastar
25. září 2018, 14:24
0

Nj jenže 60 km na Vespě? Stará na tom jezdí 10 km z kopce k Národní a zjevně jí to stačí.... Tak jednou tejdně. Pochopil sem že budeš za Prahou někde ve 3 zóně tzn Berounsko a kružnice kolem. To na skutra není. Jedině velkýho a to je zase jinde.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 14:37
0

Ono obecně na žádnou motorku to není, protože i to je jen sezonní záležitost a já nějak tuším, že zaměstnavatel bude chtít, abych přišel i v zimě. :-)

ma
martinw
25. září 2018, 14:55
0

Já nakonec kombinuju do Prahy auto a když není úplný nečas nebo mráz tak elektrokolo 8km přes les na vlak do řevnic... šlo by to I na kole bez motoru jen bych domů přijel o hodinu dýl...

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 15:41
0

Tady už to nejde. Jak jsem psal, jedna cesta bude 60km.

Nimrod
25. září 2018, 18:18
2

je hodně nereálný nějaký americký sedan z 90. let? něco jako i zde známý chrysler lhs a dát ho do plynu? tak nějak by mi k tobě seděl nejvíc, navíc by byl pohodlný a ta denní porce čítající desítky minut v zácpě by se díky tomu mohla přežít znáze

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 20:01
0

To by mohla byt celkem zajimava alternativa. To by zkousla i pani Knightriderova.

ToMyx
26. září 2018, 09:48
0

Gratuluju k oživení blogu po takové době, není to sranda. A mrzí mě, že nejsem první gratulant k narozkám Knighte, no ne?!:-)

Z města na vesnici je to u zaměstnaného člověka na začátku dost "velký skok vzad". No, kdo dnes ve věku plus mínus 40 není hodně zaměstnaný, že? Hypo, sny, děti a hrozba zkracujícího se produktivního věku.... Na druhou stranu se to za nějakých 10 max 15 let pomalu otočí a energie a práce bude pomalu ubývat a pak je výhra mít blíž k přírodě a relativnímu klidu. Zejména, pokud pracuješ s lidmi.
Co se týče dojíždění do Práglu, to je po nějaké době vždy opruz. O prázdninách je provoz poloviční, všichni si na to zvykneme a od září do června je to hnus. Při pořízení každého nového auta si vždy říkám, že je to super jezdit každý den do práce cca 30 tam a 30 zpátky, jenže pokud tuhle trasu jedu hodinu, rychle mě nadšení přechází. To si pak říkám, že bych měl raději pořídit Corollu s 1.6 automatem od Toyoty nebo něco nezničitelného a komfortního s vhodným motorem pro přestavbu na LPG.
Pokud máš kde parkovat, bus nebude asi nikdy vhodnou náhradou.

Na dojíždění a do zaměstnání víkendovkou mám ještě jeden pohled. Mám na blbnutí na okreskách v ranních víkendových hodinách nebo na okruzích tak málo času, že jsem kolikrát rád, že tou víkendovkou jednou za týden do těch kolon jedu. Není to komfortní, není mi 20, ale na psychiku a lepší náladu to má blahodárný vliv :-)

Stejně si myslím, že buď sklouzneš někam za louži ke staršímu kousku a bouchneš do toho LPG, protože to máš prostě rád...

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
26. září 2018, 11:24
0

Narozeniny budou až za dva měsíce, takže času je dost. :-)
To parkování v Praze je problém. Bude to na ulici. Vidím to podobně. Prostě jezdit denně takovou štreku je opruz. Vyzkoušel jsem si to teď na 14 dní, kdy jsem si naopak vzal dovolenou a jezdil kontrolovat dělníky na stavbu. Po těch 14-ti dnech jsem toho měl plný zuby. A to mně nijak netlačil čas. S ježděním do práce to bude mnohem horší. Takže ano, buď nějakej malej nesmrtelnej sráč, co nic nechce nebo naopak Amerika na LPG, co taky nic nechce. :-)
Problém nastane, pokud změním tu práci, což se jeví reálně, protože pak se časově ani místně nesejdeme v Praze s paní Knightriderovou.

ToMyx
26. září 2018, 11:42
0

Že bys za chvíli kupoval 1x menší postrk + 1x větší postrk? Já jsem původně řešil podobnou dopravní otázku s mou polovičkou. Nakonec jsme si řekli, že počkáme až to nastane a ono se to vyřešilo samo. Třeba nebude tak zle;-)

VK
VK
26. září 2018, 09:57
0

A to bylo řečí, bez benzínu a osmi válců to není auto. S manuálem, samozřejmě. Ale stejně mi ta logika uniká. Kdy už jindy si pořídit něco v čem mě jinak jezdit baví, než když dojde na původní účel provozu auta, jezdit daleko a hodně? Aby ty cesty byla alespoň co nejpřijatelnější. Nevím, když to mám 5 kilometrů, je jedno v čem se sedí, to se přežije v sebevětším krámu. Ale 60 nebo víc, to si nedokáźu představit.

reagovat
beastar
26. září 2018, 11:44
0

Noo trochu něco pravdy na tom asi je. Jenže ono pokud má rád takový auto jako má. Tak těžko nejen z finančních důvodů bude jezdit něčím co má rád. Je fakt že jak tady padlo starší us auto v lpg by byla volba. Třeba mustang nějakej poník základní.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
26. září 2018, 14:00
0

VK: Bez benzinu a V8 to neni ono. Ale ja se tady nebavim o aute pro zabavu, ale nutnym dopravnim prostredku a to je dost zasadni rozdil. Na minimalne 120km denne uz proste budes resit naklady.



Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem