načítám data...

Kafe&Káry Brno 7.10.2018: Babí léto jak řemen!

28. října 2018, 07:22 28 komentářů M P Kafe&Káry

Malé, ale naše. Tak by se daly popsat brněnské Kafe&Káry. Jenže zas tak malé nejsou a v našich srdcích mají své stále místo. Říjnový sraz toho byl důkazem.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

V prvé řadě přijměte mou omluvu, že tenhle report z říjnových K&K přichází až tři týdny po jejich konání. Bylo to fakt hektické období, kdy nikdo nestíhal nic, ale nakonec se našla chvíle a článek je zde.

Je to přesně tři týdny od té doby, kdy jsem seděl v kavárně ERA v Černých Polích, venku stála Miata bez střechy, počasí bylo nádherné, a já psal svůj sentimentálně laděný editorial o působení v Autíčkáři. Nakonec z toho vyšel tak pozitivně laděný článek, až se Jeník Machačů začal obávat o můj zdravotní stav.

Fakt, že bylo tak krásné počasí, sliboval mnoho. Pro mě osobně byl také jeden důvod navíc, proč se těšit, z Prahy se totiž řítil černočerný Sprinter plný kolegů redaktorů. Představoval jsem si, jak to asi na palubě vypadá, a očitá svědectví z cesty nezklamala. Ostatně, Zlokočka se o tom rozepsala v testu onoho přepravníku.

Těsně po druhé jsem se tedy ocitnul na oblíbeném místě za Lužánkami, kde již postávala pestrá směsice poněkud chaoticky rozmístěných vozů. Zlatý Rolls Royce? No, tak to jsme tu ještě neměli. A ten zelený Jaguar vypadal taky naprosto luxusně. Věděl jsem, že si chci odpoledne užít v pohodovém duchu, jako doposud. První kafe, první pozdravy, spousta známých tváří, vypadalo to velmi nadějně. Najednou bylo v Brně zase hezky.

Jak se parkoviště plnilo, nestíhal jsem ani dávat pozor, co všechno přijelo. Jasně, ten den se konaly také Kafe & Káry v Ostravě, kde se Vavris pravděpodobně rozhodnul natrhnout Legednám prdel, protože účast i rozmanitost vozů návštěvníků všem vyrazila dech. Na to jsme si myslet nemohli náhodou, přesto se našlo leccos hodné pozornosti. Třeba Porsche 911 997 Turbo.

Střih

Sedím na sedadle spolujezdce v bílé 997 Turbo, která je naprosto divoká, splašená, turba kvílejí, já svírám dveřní madlo a jsem v úžasu. Nikdy v 911 ani neseděl, a tohle byl teda dost ostrý začátek. Dokonalost. Chci!

Střih

Kde se vzal, tu se vzal, přijel černý autobus. Kdesi z hloučku se ozvalo tlumené zvolání o parníku, známé z toho filmu s Bolkem Polívkou, jak měl pštrosa a chtěl plyn, pak měl kolotoč, neměl nic a pak měl ještě víc. Ku**a se neříká! Jo, to zvolání vyšlo z mých úst, jak jinak.

A už se hrnou ven. Perfektně upravený, radostný a jemně vyhlížející Adam, spokojený ale Brnem vyděšený Hamster, životem očividně unavený Jeník, stále ještě nevěřícně rozkoukávající se nový redaktor Kubajs, a taky Zlokočka, která je na svůj ansámbl patřičně pyšná. Provezl jsem je v Safari stylu okolo aut, aby viděli, jak to u nás chodí. A bylo na co koukat.

Klasické Mini, Mustangy, JDM auta, italské krásky Alfa Romeo, již zmíněný Rolls a Jaguar, 911, nějaké ty kabriolety, skvostné modré Octavie RS ve výsostně praktickém provedení kombi, dokonce i RX7. Moc hezké. Podívejte se do galerie a udělejte si představu sami. Fotky od věrného čtenáře a blogera se snad už pojízdnou Sierrou vám ale neřeknou nic o skvělé přátelské atmosféře, která sluncem zalité odpoledne opanovala. Všichni byli spokojeni, kafe bylo výborné a sladkosti taktéž.

Možná nedokážeme překonat Ostravu, a ani si to neklademe za cíl. Možná máme trochu chaos v organizaci a pravidelnosti, rádi bychom to zlepšili, ale myslím, že už nás znáte dobře. Možná … Ne, žádné další možná. Bylo to moc fajn, rádi jsme vás viděli a děkujeme vám za potvrzení, že má smysl se snažit i nadále!

P.S: Pokud počasí dovolí, a že meteorologové slibují na listopad opravdické zázraky, možná bychom to zkusili letos ještě jednou. Neslibujeme prozatím nic, nechte se překvapit. A kdyby to přece jen nevyšlo, na jaro se zase uvidíme!

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
28. října 2018, 07:36
0

Velmi pestrá směsice aut. Pěkné.

reagovat
Goldies
28. října 2018, 09:42
1

JJ K&K byly super, mladýmu se stejně ale nejvíce líbil přístup na postapo stadión a pořád vykřikoval něco o Walking Dead :-D Ale já byl pokojenej, krásný auta, dokonce i MR2 v druhé generaci se ukázala! O těch O RS jsem si myslel tedy svoje... Co mě teda ale hodně stvalo, bylo odjíždění některých aut na plný plyn... Nebyl jsem sám, kdo tam měl děti a fakt to nebylo nejrozumnější... Navíc to zbytečně tahá pozornost okolí... No, ale to je jen malý škraloup na jinak super dni :-)

reagovat
riderhenry
28. října 2018, 23:17
0

Když tam pár Focusů začalo předvádět asi pětiminutovou střelbu do výfuku, zatímco mi deset metrů za nimi spala dcera v kočárku, bylo mi z toho trochu smutno :(

Stanley
29. října 2018, 09:22
4

Přátelé snad nečekáte, že na automobilové akci bude klid pro spánek vašich dětí? Já sice nejsem ten, kdo by odjížděl na plný plyn, nebo túroval na místě, ale naprosto chápu lidi, co tohle divadlo dělat chtějí.
Možná to mám jinak nastavené, ale kdybych chtěl, ať mi spí dítě, jdu s ním do přírody a ne mezi auta.

BubaaCZek
29. října 2018, 10:37
0

To mas tezky, me taky krajel pohledem tatinek s kocarkem, kdyz jsem v Myte jel dochlazovaci kolecko vzadu za okruhem smerem k brane.

Ha
Habakukk
29. října 2018, 10:40
3

Vodjezd na plný plyn je cajk :-) bez pořádné dávky plynu se mě auto hodně neochotně pohne z místa. Jó tůrování motoru to je jiná písnička prošlápnutí plynu pro zjištění zvuku linoucího se z výfuku proč ne, ale nějaké dlouhé tůrování to je spíš vo vostudu zvlášť v "centru" města. Nebavilo mě to nikdy na srazech motorek a u aut je to nuda úplně stejná. Děcka neřešte každý to má jinak třeba dítě spí jen ve městě a v přírodě se budí :-)

riderhenry
29. října 2018, 10:50
0

Smyslem téhle akce je právě to, že auto jsou statická a lidé se o nich baví. Vysloveně pořadatelé ze začátku žádali, aby se na akcích nedělal bordel. Jestli se to změnilo, netuším, ale podle reakcí asi ne. Jen se málokomu chce řešit nějaký konflikt. Většinou jedeme do parku nebo jinam do klidu, ale jelikož má malá auta ráda, tak nevidím důvod nejít se podívat jednou za čtvrt roku na zajímavá zaparkovaná auta. Teda vlastně teď už vidím...

BubaaCZek
29. října 2018, 11:12
3

Turovani nekam do omezovace naprazdno patri tak maximalne na tuning party. Proto tam nechodim. Prijde mi to trapeni motoru a nemam to rad.
Rad si treba poslechnu nejaky osmivalec, ale to uplne staci polechtat a je to bud symfonie nebo z toho jde strach (SRT...).
Tim chci rict, ze jsem absolutne pro to na K&K "nedelat bordel".

beastar
29. října 2018, 12:51
1

Klasika. Akce je větší. Víc lidí. A to se rovná víc idiotů. Víc problémů. Nevim jak to vypadá na místě. Zase na druhou stranu blbnutí k podobným akcím patří. A auta zaplať pan bůh pořád ještě dělají zvuky:)) Jako nejsem rodič ale snad je jasný, že mezi auty to občas někdo vytočí. To je jako jít na motokros a nadávat že na těch motorkách dělají hluk.

riderhenry
29. října 2018, 12:55
0

Fakt to chceme srovnávat s motokrosem? A já se tu bavím o tom, že někdo nakopne Focus a několik minut ho vytáčí za střílení do výfuku. Nad tím, že někdo odjede pod plynem se pousměju a myslím si svoje, ale tohle mi přijde prostě už moc.

beastar
29. října 2018, 13:03
0

A co je špatného na motokrosu?:)) Jak píšu nebyl sem tam. Nehodnotím tvůj ani jiný názory. Jen si osobně myslím, že na akci s auty. Snad kromě muzea se může i několik minut ozvat motor. Nakonec když ti ostře odjede auto 1x může ti holku vzbudit taky.

A to tam měl někdo přijít a říct jim... Hale kluci vypněte to tady na akci Autíčkáře takový věci neděláme. Támhle spí dítě? To si umíš představit? Jezdim občas po podobných akcích... Ne k&k. A fakt bych za nima nešel:£) Měl si je teda umravnit sám...

riderhenry
29. října 2018, 13:54
0

Na motokrosu není špatného nic, jen nevidím souvislost. Já nikomu nevyčítám, že nezakročil, ani já bych to neudělal. Jenom tu byl náznak určitého nesouhlasu s podobným chováním, tak jsem se přidal. A z lidí, s okolí, kteří byli na místě, nebyl nadšený fakt nikdo. Sám vidím smysl té akce v něčem trochu jiném a myslím si, že to celé akci může ublížit - už při posledním setkání kroužili okolo PČR, "naštěstí" však vždycky v době klidu. Navíc to pak dál přitahuje různé pochybné existence, které mají tendence se takto projevovat (viz různé tuning srazy).

Druhá věc je, že spousta aut odjížděla v podstatě parkem pár metrů kolem laviček. A na takovém místě to "rozpálit" může opravdu jenom hovado. Místo není uzavřené pro ostatní veřejnost a obecně se jedná jinak o klidné místo, kde by asi nikdo nečekal auto, jedoucí 100 km/h dva metry od lavičky...

M P
29. října 2018, 14:20
1

Jo jasně, ty focusy byly trochu zbytečný. Co se týká dětí a psů na těchle akcích, ja vám nevím, to je každého věc. Mimochodem, když to někomu fakt vadí, nikomu rozhodně nebudem bránit, aby dotyčného poprosil, aby takového chování zanechal... pro příště pozvánku vylepšíme o podobnou žádost.

Jo, rychle jezdící auta okolo těch laviček jsou nahovno, ale jak to chceš vyřešit, když to auto odjíždí? Mám ho dojet, zastavit, vyčinit mu, nechat odjet?

Mimochodem to s PČR je trochu paranoia..., naši uniformovaní strážci pořádku tuhle akci navštěvují prakticky pokaždé, a nikdy nebyl problém. Jen ať tam jezdí, já jejich přítomnost vítám.

PepaSFI
29. října 2018, 15:13
0

je potřeba si uvědomit dvě zásadní věci. Nemáme na to místo žádný nárok, akce není nijak organizovaná, nikdo nestanovuje žádná pravidla nad rámec těch obvyklých. A je to tam jakási klidová oblast, vedle je parčík, chodí tam lidi mimo naši akci. Lehce se může stát že se to někomu nebude líbit. Půjde tam rodinka s dětičkama a kolem prohučí gumující uřvaná kára. Vždycky mi to tam připadalo jako pohodovka kde může přijet i přijít kdokoliv, i náhodný kolemjdoucí, bez toho že by se tam cítil nepatřičně a už vůbec aby se bál že mu někdo přejede nohy. Možná i proto se přestali vyskytovat tuningáři páč na to nikdo nebyl zvědavej. Holt jsme jiní.

Goldies
29. října 2018, 16:26
1

Jako az takovou diskuzi jsem rozjet nechtel, ale fakt by se nad tim chtelo zamyslet. Ono totiz ze tam zatim jezdi PCR jen tak na prohlidku nic neznamena, taky to jednou muze byt s pruserem. Ty ST Fordy byly super kdyz prijizdely, ale turovat na miste fakt nemusely. Ad deti, to jako vazne, ze je mame nechat doma? Ja to beru tak, ze ho k tomu tak nejak tahnu, chci aby ho to bavilo (a zatim se mi to dari). Takze mozna na pozvanku dat prosbu o slusne chovani?

riderhenry
29. října 2018, 16:43
1

Já po nikom nic nechci, fakt si tady nebudu vydupávat, aby to bylo vhodné místo pro spící děti. Na druhou stranu bych tu nerad byl za nejhoršího otce, když tam vezmu dvouletou dceru... Dokonce nemám ani problém tam fakt s dcerou nejít a zajet s ní mrknout na auta třeba do AAA Auto, když bude chtít :D Rozhodně nebyl záměr, abych zněl kriticky ke komukoliv z týmu Autíčkáře. Jenom mi přijde škoda to nezmínit, protože to podle mě vadí velké části lidí (respektive minimálně všem, které jsem měl v okolí při každém takovém "projevu"). Nemluvě o tom, že vytáčení motoru naprázdno není zrovna něco, co by mu dělalo kdo ví jak dobře...

K té PČR - nevěřím, že kdyby tam jeli zrovna ve chvíli, kdy něco takového probíhá, tak že by z toho nebyl problém. Nemluvě o tom, že z pohledu naší legislativy bych se trochu bál, že už se jedná o organizovanou akci, která musí splňovat určité věci, takže bych se snažil držet spíš při zemi, než pořádat dragrace parkem nebo soutěž v pálení pneumatik ;)

Pólin
30. října 2018, 13:42
7

Já myslím, že takové vytáčení je nesmysl úplně všude a za všech okolností... kde jsem to viděl byl nějaký vidlácký tuzingový sraz, na který jsem kdysi bohužel zavítal. Vždycky mi za ty tůrovače bylo trochu trapně. Myslím, že většina lidí co čte tenhle web se od těchhle individuí chce distancovat a tak bych všechny chtěl vyzvat k tomu, aby tyhle akce vypadaly, co se týká chování, spíše jako concourse de elegance Villa DeEste, než tuningový sraz v horní dolní... souhlasíte, pánové?

beastar
30. října 2018, 22:30
0

Yes. We can. Make a Autíčkář great again....

M P
31. října 2018, 12:35
0

Tyjo a vidíš, člověk by čekal, že tohle se tak nějak předpokládá, slušné vychování a todlencto. Ale jak chcete, máte to mít...

C70C
28. října 2018, 13:25
0

Hmm. Taky moc pěkná smečka aut.. jako začít 911 s 997turbo je hodně veliky hardcore.. je pak jasný, že "chceš" a už napořád chtít budeš..

reagovat
custom1
29. října 2018, 07:10
2

Slušná účast! Ten Rolls je nádherný!

reagovat
Bigg.I
29. října 2018, 23:12
0

Jsem rád, že se fotky líbí. Nad smyslem střílení do výfuku od teho Focusu jsem se taky pozastavoval no. Takové trápení motoru fakt nemá smysl dle mého. Jsem rád, že i má Sierra byla zmíněna, ona už i chvíli pojízdná byla, pak mě ale potkala dvojitá smůla. V Brně mi někdo ulomil zrcátko a pár dnů na to vinou technické závady motoru se na vlhku objevila technická závada karoserie.... tak zas mám co dělat.

reagovat
František Čáslavský
30. října 2018, 08:25
0

Počkej, počkej, vinou závady motoru závada karoserie...?

beastar
30. října 2018, 13:49
0

No to vypadá, že závada byla v rukou.

BubaaCZek
30. října 2018, 16:11
0

Ale neee, to je ta cos' tady daval tak horkotezko dokupy?
https://www.autickar.cz/blog/clanek/cesta-k-memu-prvnimu-autu-6---technicka/544/
Snad to neni do srotu...

Bigg.I
30. října 2018, 21:08
0

Jo to je ona, serial bude mít ještě pokračování, která mám rozepsané... takže se nechcu moc předbíhat tady v komentáři. Asi člověk dokáže pochopit, jak moc mě to mrzí. Slovo šrot ani nevyslovovat ! Je to "jen" naraznik, světlo, maska a blatník.

Bigg.I
30. října 2018, 21:21
1

vysvětlení co se stalo:
Auto den před divně jelo, jakoby chvilku netáhlo a pak se to vzpamatovalo a dobrý (jakoby se něco ucpávalo, zanášelo).
Tak jsem ji jel projet, že zkusím vypozorovat proč a jak to dělá. Jel jsem do kopce z vracáku na 2ku cca 30-40 km/h. Rozjížděl jsem se a pozoroval, že to má divný zvuk a netáhne (oči na otáčkoměru), v momentě to ale zabralo, otáčky vyletěly nahoru a už jsem se sunul bokem. Dal jsem kontra a chtěl přidat, jenže motor zas bez výkonu, takže jen na brzdy a doufal jsem, že to nějak dopadne. Jel jsem na břeh kde bylo jen blato, ale byl tam schovanej šutr...
Takže to jak se zachoval motor + moje levý ruce + oči na otáčkoměru = tohle. Člověk s ní nenajel ani 1000 km, už mi ji stihl někdo zvandalizovat v Brně (někdo mi urval zrcátko), ještě pokuta za parking a pak tohle.
Tak je přes zimu zas co dělat, v sobotu jde ke klempířovi na prohlídku.

Ha
Habakukk
31. října 2018, 09:09
0

Však se říká, že motor táhne nejlíp před smrtí :-)



Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Aveo LPG Nová bomba  1kč/km 2008
Chevrolet Aveo LPG Nová bomba 1kč/km

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR 2011
Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR

2011 rok výroby
300 koní výkon
4 600 ccm objem

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem