načítám data...

Auto hodné, auto zlé a auto ošklivé

„Vyberte si pět aut snů!“ nebo „Kdybyste měli XY peněz, co byste si koupili?“ Ano, i my se vám chceme položit otázku tohoto typu. A naše pravidla? Chceme po vás vybrat auto hodné, auto zlé a auto ošklivé. Pojetí necháme zcela na vás, postupně budou výběry přibývat. Tak já začnu.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Auto hodné: Jaguar XF 2016 3.0 V6 Diesel

Aristokratická čičinka konkurující pětkovému BMW a éčkovému Mercedesu se dočkala pro letošní rok zcela zásadní obměny. V konstrukci z hliníku, která je výrazně lehčí než doteď, schovává se jeden z nejlepších dieselů současné doby, a sice třílitrový šestiválec nabízející 300 koní a ukrutných 700 Nm točivého momentu.

Takže proč XF? No protože vás v naprostém komfortu bude vozit tam a zpátky po Evropě, je neokoukané a nabídne jízdní vlastnosti, na které již řada prémiovek zapomněla. Samozřejmě namítnete, že byste raději brali ‚eskovou‘ variantu s benzínovým kompresorovaným třílitrem, jenže ta na rozdíl od dieselu nejezdí se spotřebou hluboko pod deset litrů. Kompresor má sice koule a charakter, ale o tolik rychlejší není a brzy byste chodili jen v reklamních hadrech z benzínky.

Auto zlé: Nissan 200SX/Silvia S14

Z  gauče se přesuneme do těsně svírající skořepiny, která je místo kůže pošita jen symbolickou vrstvou semiše. Nastartujeme dvoulitr, který už dávno nemá původních 200 koní, ale díky dvojnásobnému plnícímu tlaku atakuje hodnoty kolem 400. Zatáhneme hydraulickou ručku, přidáme plyn a ozve se šílená palba z výfuku, způsobená anti-lag systémem. Jop, sedíme v upraveném Nissanu z devadesátých let.

Tady se na cestování evropského formátu nehraje. Moje zlé auto by znalo okruhy a drastické zacházení, stejně jako hromady aftermarket dílů, putující po kontejnerech z Japonska a USA. Zkrátka taková malá a zamračená továrna na bordel.

Auto ošklivé: Chrysler PT Cruiser Convertible

Tahle nádhera, která vypadla z pera amerického designéra Bryana Nesbitta (přiznám se bez mučení, nikdy jsem o něm neslyšel), vypadá trochu jako necky s rámem. A i když bude celé vaše okolí pindat, že je to auto prostě hnusné, vy v něm jako správný autíčkář uvidíte skrytou hodnotu. To auto totiž není hnusné, ono je perverzní.

Jak můj zdejší kolega Vojta Dobeš naprosto trefně shrnul „Klasickej PT Cruiser je jako dostat pěstí – nikdo prostě nechce dostat pěstí. Jenže PT Cruiser v kábru, to je jako když vás někdo zbičuje devítiocasou kočkou – jsou jedinci, kterým se to může líbit.“

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Ča
Ča Snač Aj
29. prosince 2015, 08:35
0

Souhlas s tím PT Cruiserem, to auto je tak hnusný, až je vlastně hezký :D

reagovat
Aleš
29. prosince 2015, 08:38
0

Auto hodné.
Tady bych si počkal na novej Cadillac CT6 v plný palbě. Protože mít auto zhruba o velikosti BMW 7 za cenu BMW 5 je dost zajímavá myšlenka(teda aspoň pro mě)
http://www.caranddriver.com/cadillac/ct6
Auto zlé.
Tady beru '69 Bosse 302 upravenýho na pro street dragster. To musí bejt něco když při startu jdou přední kola do vzduchu a má to zrychlení z 0 na 100 za míň jak 2s. Tyhle auta maj běžně 1500 a víc koní a můžou legálně na silnice(respektive tak je to v Británii,nevím jestli i tady).
Auto ošklivé.
Jednoznačně Fiat Multipla.

reagovat
Aleš
29. prosince 2015, 08:41
0

Poznámka. Ano vím že na tom dolním obrázku není '69 Boss 302,ale '65 Mustang Coupe,protože jsem nemohl najít rozumný obrázek Bosse.

Sh
Shackall
29. prosince 2015, 09:00
0

Auto hodné - Volvo 740 Combi
Auto ošklivé - Fiat Multipla

Auto zlé je trochu problém, a přiznám se, že ho nemám vyřešený. Podmínky pro základ mám následující:
1) Kombík, SUV nebo pick-up
2) Patřičně "drsný" vzhled (Teoreticky by šla i Felda pickup, Roomster fakt ne-e)
3) Nějaký normální poměr váha x výkon
4) Slušné univerzální jízdní vlastnosti, aby se s tím člověk nebál řezat zatáčky, ale ani zajet do lesa nebo na polňačku (což vylučuje většinu "off roadů" a Amerik)
5) Díly za normální peníz, speciálně plechařina, aby se to člověk nebál pořádně obouchat, eventuelně trochu upravit flexou a vrtačkou. (Tj. El Camino bohužel ne).
6) Nesmí to stát ranec

Výsledek by byla skutečná "silniční krysa" - neplést s tím, co se dneska považuje za rat rod (jízdní vlastnosti na h*vno), nebo ty blbosti v rust stylu, (tj. spoustu bezúčelného rezu a půl vetšnictví na střeše). Něco jako kamion z Duelu, ale v malém... Nemáte někdo tip?

reagovat
GanGreen
29. prosince 2015, 11:10
0

Subaru Baja ale ta plecharina by byla asi peknej ranec :-D :-D :-D jinak bych mu celkem veril v zatackach i v terenu...

Viper
29. prosince 2015, 11:15
0

No, to je vcelku oříšek...nabízela by se osvědčená klasika v podobě Nissanu Patrol či Mitsu L200, ale tam se o schopnostech na silnici nedá moc mluvit.

Sh
Shackall
29. prosince 2015, 13:32
0

GanGreen: Ono na Subaru stojí věci dost ranec - a "zlé auto" bych právě nehýčkal.

Viper:Trola nebo L200 jsem nikdy neřídil, ale z papírového výkonu těch věcí nejsem právě odvázaný. Přidou mi dost podmotorovaný .Moje Teranno je +- to samé má R4 2,4 benzín o výkonu 87 kW a já si na silnici pravidelně říkám, že by mu další dva válce a 30 kW opravdu neškodily.

Já osobně jsem uvažoval o Favoritu/Felicii pick up. Vnější vzhled co nejhumusnějšího náklaďáčku, kterým cigoši (pardon Romové) vozí šrot, doplněný o pár vychytávek - např. přední bezpečnostní nárazník s trubkou, jednoduché vyrámování + podvozek a motor upravený podle soutěžáků. Problém je, že se něco takvého nedá koupit za rozumné peníze tak, aby to nebylo nutné pomalu znovu vyrobit, a dále se tam musí ty slušné jízdní vlastnosti z normální s*ačky doslova vykouzlit (jasně, to se dá při použití správných dílů zvládnout doma). Tedy výsledný produkt přijde na nesmysl (pod 100 tKč ani teoreticky), případná prodejní cena je tak 30 kdo ví jestli a aby se to člověk bál někde rozstřelit.

Za ty prachy už bych si koupil nějaký starší americký pick up. Ty mají sice jízdní vlastnosti na exkrement, ale člověk v tom alespoň zle vypadá. Nicméně stále na toto téma přemýšlím.

RevolutionX
29. prosince 2015, 11:13
0

Auto hodné:
Saab 9-5 SportCombi (2012) 2.0T BioPower 4x4 - auto které vám dělá radost vzhledem, komfortem a ekonomikou provozu.
Auto zlé:
Caterham R600 Superlight - auto které se vás snaží zabít od nastartování motoru po jeho zhasnutí
Auto ošklivé:
Ford Mustang (jakákoliv generace) - protože ať dělám co dělám, nikdy na tom autě nenajdu alespoň hezký detail

reagovat
Br
Breakthru
29. prosince 2015, 11:36
0

Jako hodný auto bych bral něco, co léta funguje....tak třeba VW brouk, Ford Cortina, MB W123 300D, Škoda Rapid 742 atd.....
Mez zlý auta bych zvolil něco, co vyžaduje pekelný investice do paliva, dílů, pokut a enormní množství čas strávenýho v dílně a sháněním ND....tak třeba Escort Cosworth, Delta Integrale, BMW M5 e34, jakákoliv stará amerika nebo cokoliv z japanu.Nejlíp stará RX-7:)
Mezi ošklivý auta bych volil asi všechny italský, možná pár vyjímek by se udělal, ale pospolu s Frantíkama.Samozřejmě do toho by přišla spousta japonskejch aut a bez vyjímky všechny korejský:DA samozřejmě auta jako Fabia atd......

reagovat
CerVus
29. prosince 2015, 13:23
0

Hodné: Aston Martin V8 Vantage - krása spojená s funkčností a pohodlím
Zlé: Shelby Cobra - obrovský motor zabalený do papírové karosérie
Ošklivé: Peugeot 1007 - omyl technické civilizace

reagovat
adam7c3
29. prosince 2015, 13:44
0

Hodné:

Fordí platforma Panther od r. 1998 - Crown Vic a Town Car, pohodlná a spolehlivá auta s neskutečnou výdrží.

Zlé:

Z osobní zkušenosti mě nenapadá auto vyloženě zlé nebo které by mě chtělo zabít. Ve dvojkové fábii HTP jsem se sice cítíl strašně, ale přežít se to dalo. Napadá mě Chevy Corvair první generace, který měl opravdu špatnou pověst.

Ošklivé:

Z poslední doby asi všechna auta s tlamou a la vysavač, mají to všechny od Hyundaie po Lexus a Bugatti Veyron, který vypadá jako bochník chleba.

reagovat
PepaSFI
29. prosince 2015, 15:58
0

našel jsem si ten PT Cruiser v jiných barvách a ano, jak jsem předpokládal, ta stříbrná prostě nesluší. A není to perverzní. Perverzní je to v černé nebo rudé barvě. V té stříbrné je to jak vyrazit si mozek z hlavy uklouznutím na veřejném záchodě.
A moje tipy, opírající se o aspoň nějakou osobní zkušenost:
hodné- Lancia Lybra, úžasně pohodlné a vybavené auto. Dnes už jich moc nebude ale před pár lety to stálo pár korun, na tu dobu v místních poměrech neobvykle velký a kultivovaný benzin. I diesely běhaly hezky.
Zlé-no napadá mě asi škoda 105 ale ta byla spíš protivná a pak něco z těžší vozby, PV3S a T148. To byly stroje který uměly řidiči dát najevo že to není pro slečinky.
Ošklivé- no to je složitější, Multipla mi nevadí, PT Cruiser, no v černé by to byl správně úchylnej Batmobil. Pokud bych to měl brát jako "to je tak ošklivý že to chci" tak asi starý Land Rover nebo Toyota Land Cruiser. A ošklivý že vedle toho nechci ani parkovat, u mě vítězí Audi A2. No možná ještě Peugeot ion nebo jak se ta prchající lednička jmenuje.

reagovat
en
endless
29. prosince 2015, 16:05
0

Za mě, asi po 5 vteřinách přemýšlení... :-)

Hodné auto: Subaru Outback

Zlé auto: GMC Typhoon

Ošklivé auto: Hyundai Veloster

reagovat
piwel
29. prosince 2015, 16:16
0

Hodné - MX5 NA s otevřenýma kukadlama - je něco roztomilejšího? :)
Zlé - RADBULL MX5 (ze silničních aut Aventador)
Ošklivé - X6 a GLE a cokoliv od SsangYongu

reagovat
M P
29. prosince 2015, 16:18
0

A já to zkusím jen za použití Fiatů 500.
Hodný: Fiat 500 X diesel
Zlý: Fiat 500 Abarth
Ošklivý: Fiat 500 L

reagovat
piwel
29. prosince 2015, 16:29
0

dokonce jeden model? mě napadlo vybrat pouze vozy jedné značky :) ale je to výzva, zajímalo by mě co by vypsali ostatní
Hodné - Honda Civic 6g
Zlé - Honda Civic Type-R
Ošklivé - Honda Civic 7g 5dv

Hynek
29. prosince 2015, 20:05
0

Celkem jednoduše u Mazdy:
hodné: 3
zlé: RX-7
ošklivé: Demio

I u Volva to jde:
Hodné: všechny kromě níže zmíněných
Zlé: S60 Polestar V8
Ošklivé: S40/V40 1.generace

Viper
29. prosince 2015, 22:47
0

Půjde to se spoustou aut tímhle způsobem:
Hodné - MINI Clubman
Zlé - MINI Cooper Coupé JCW
Ošklivé - MINI Countryman

Vidíte? Já to říkal :-)

Bufik
29. prosince 2015, 22:05
0

Hodné: MX-5 NA
Zlé: 200sx s13 swap 2JZ
Ošklivé: Boxster S

reagovat
Frenki190
29. prosince 2015, 23:46
0

Hodné - W124 AMG estate
Zlé - Die Rote Sau
Ošklivé - Pontiac aztec


reagovat
Picklenose
30. prosince 2015, 11:28
0

Auto hodné: Cadillac CTS-V
Auto zlé: Jeep Grand Cherokee SRT Hennessey HPE600
Auto hnusné: Peugeot 3008

reagovat
briza
30. prosince 2015, 19:45
0

Já si vystačím s jedním autem. Konkrétně se jedná o Volvo 850R. To auto je hodný, dokud člověk chce. Když nechce, tak dokáže pěkně hryznout a jeho silueta se dá vytvarovat ze tří krabiček od big-macu, tak "krásný" je :)

reagovat
Frenki190
31. prosince 2015, 00:23
0

Po tom jsem před pár lety toužil asi rok, verze kombi, neměl jsem na to tehdy finance, na zachovalej kus.... ale líbí se mi pořád.

Vl
Vladis
30. prosince 2015, 23:02
0

jak hodne auto by som zvolil asi S klasse a po vzore autora to zoberem ked hodne tak hodne S 500e Long plug in hybrid v sucte 435hp udavana spotreba 2.8/100km... jasne bachorky starej matere ale mylsim ze nejakych 5-6l uz by mohlo byt realnych a to by sa mi na 435-konovej S klade nehnusilo s dojazdom na 70l nadrz cez 1000km .... alebo potom Maserati Ghibili diesel ... neco nekonvecnejsi od nemeckej svatej trojky .... jak zlé auto tiez nejaky Japonec alebo asi este skor M5 e60 predsa atmosfericka 5l V10 s 507k pod prdelou je uz docela slusne seriove zlo nejaky afetermarketovi lauf neh to robi zo zivota peklo aj vsetkym na okolo (HELL !!! :D ) a to skarede som teda aspon za seba pochopil nieco skarede ale ze sa mi to ma pacit a ze by som to bol ochotny provozovat alebo nejaka uchyla co sa zda vacsine skarede a mne sa paci tak za mna by bolo asi Volvo V70R pre vacsinu laickej verejnosti otrasny hnusny hranaty pohrebak pre mna :3 porno :D

reagovat
Sa
Safa
02. září 2016, 22:42
0

Auto hodné: Miata s mrkačkama. Auto zlé: Marauder. Auto ošklivé: C2V od Citroëna...

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Aveo LPG Nová bomba  1kč/km 2008
Chevrolet Aveo LPG Nová bomba 1kč/km

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR 2011
Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR

2011 rok výroby
300 koní výkon
4 600 ccm objem

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem