načítám data...

Jak jsem se rozhodl koupit garáž

27. února 2018, 12:06 20 komentářů Starman

Moje rozhodování o tom, jestli investovat do garáže, nebo nadále parkovat před barákem na ulici.

Pavel Slezák: Jak jsem se rozhodl koupit garáž

Na začátek musim říct, že jsem fanda BMW. Mám už v životě třetího bavoráka (hold srdcová značka) a nedám na něj dopustit, navíc jsem nikdy neměl problém starší kousek prodat. Jak jsem psal v minulým blogu na víkendové výlety s přespáním v autě máme ještě dohromady s přítelkyní Volvo V70, se kterým tedy každodenně jezdí hlavně ona. No, a já jezdím v BMW :-)

Dokud jsem bydlel u našich na vesnici, parkoval auto před domem nebo na zahradě a nikdy jsem neměl problém s tím, že by mi na auto někdo sahal, nedejbože v něm chtěl odjet. Jenže po přestěhování do středně velkého města se mi už dvakrát stalo, že mi auto někdo objel klíčem nebo kdoví čím. A tak jsem začal uvažovat, že si koupím garáž. Říkám si, že garáž snad moje auto ochrání, nejen před výtžníky, ale i před rozmary počasí (takový kroupy taky nejsou pro auto nic moc)

Naskytla se mi možnost koupit garáž, která není na dohled našeho domu, je cca 5 minut chůze, což není úplně ideální. Navíc je v oblasti, kde jsou jen garáže a není tam žádná kamera nebo jiné zabezpečení a tak řeším, jak garáž můžu sám zabezpečit (asi jsem blázen, ale myslím, že jen samotná garáž prostě nestačí :-D). Jako první, co vám poradí každej, je investice do nových garážových vrat a bezpečnostního alarmu. Právě vybírám, do jakých vrat půjdu, protože ta stará jsou v katastrofálním stavu. Na druhou stranu si ale říkám, jestli zbrusu nová vrata spíš nepřitáhnou pozornost zlodějů… Na netu samozřejmě najdete spoustu článků a návodů, třeba jako Jak zabezpečit svou garáž, a po jejich prostudování jsem došel k tomu, že investuju do  bezpečnostního systému. Protože co víc člověk může dělat? Kombinace pevných garážových vrat s alarmem by snad měla fungovat.

Nikdy předtím jsem garáž neměl, ale nakonec jsem se rozhodl, že garáž koupím, protože poziva (auto bude pod střechou a nebude vystaveno vlivům počasí, a bude chráněno proti vandalům a zlodějům) vyvažujou případná negativa. Sice mi pak nestojí auto přímo před domem, ale zase se nemusím bát, že mi ho někdo úmyslně poškodí. Jsem zvědavý, jestli to náhodou nakonec nedopadne stejně tak, že budu přes den parkovat před domem, ale co, hlavně ať je můj bavorák schovaný přes noc, ne? :-D

Teď by mě zajímalo, jestli máte vlastní garáž nebo parkujete venku? Vyplatí se podle vás koupit garáž? Jak ji zabezpečujete? Těším se na komentáře :-)

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Jakub Pospíšil
27. února 2018, 13:35
1

Chtěl bych koupit garáž do 2 km od bytu. Bohužel nejlevnější (a jediná na prodej) stojí 520000,-, což je za garáž trochu moc a navíc je tak krátká, že bych do ní ani nedal na délku Volvo.
Chtěl bych si pronajmout garáž do 2 km od bytu. Bohužel nejlevnější stojí 3700,-/měsíc, což je prostě moc.
Chtěl bych alespoň garážové stání do 2 km od bytu. Bohužel nejlevnější stojí 2500,-/ měsíc a to je pořád moc.
Long story short - kabriolet budu parkovat cca 20 minut jízdy od bytu. Není to nic veselého. Pokud je garáž za rozumnou cenu, být tebou bych neváhal.

reagovat
Rien
20. března 2018, 08:32
0

Ty kravo za 520, to je fakt raketa. Ja platim na petrinach nastesti jenom 1500 mesicne:D

beastar
27. února 2018, 18:56
1

Garáž se vyplatí. Mám jedno stání v podzemních garážích. A jednu garáž u domu. Bohužel míst potřebuju o něco víc. Zase auto do 100.000 hodnoty bych do garáže nedával. Je to zbytečný kór když je ta garáž v nájmu. To radši dobrou pojistku. Stejně ti to klíčem můžou objet u Kauflandu, nebo v podzemkách někde. Pokud je to velká garáž kde udeláš i drobný servis je to nejlepší, ale zase jde o cenu. Garáž za půl miliona bych fakt nechtěl a už vůbec do ní chodit 2 km.

reagovat
Perníček
27. února 2018, 20:39
0

Pokud garáž nestojí ranec, tak se to určitě vyplatí. Kdybychom nebyli v rodinném domě v podnájmu, tak okamžitě vysypu z peněženky 20k a nechám si na zahradě postavit plechovou dvougaráž, bohužel nemůžu. Do garáže, co je při baráku se toho, po nastěhování všemožného harampádí, moc nevlezé, maximálně to nejmenší vozidlo v domě, čili moje Almerka. Sám jsem měl pak před zimou problém sehnat útočiště na zimu pro C70 kabrio, páč toto počasí moc střeše a celkově autu nesvědčí. Vyřešila to až náhoda, kdy prarodiče kamaráda mají asi už 5 let volnou garáž. Za symbolické 200 kila za měsíc je suchá garáž, ještě k tomu v areálu s oplocením, úplná výhra i přes to, že auto se tam vleze tip ťop (původně stání pro Mazdu 121 a následně Corsu C). Bohužel zbytek obecenstva musí stát před nebo za domem mimo pozemek, štěstí aspoň je, že bydlíme na vesnici v uličce, kam málokdo zavítá.

reagovat
Kr
Krocan
20. března 2018, 10:04
0

Perníček, to jako fakt ti dneska někdo na pozemku postaví plechovou dvougaráž za dvacet tisíc? Můžeš pls. dát nějaký odkaz?
Já se tím totiž vůbec nezabýval, protože do běžných zděných garáží se nevejdu, takže pronájem, nebo koupě je pro mne pasè, stavět novou jsem zamítl, mám tři rozdělené chaloupky, které už určitě nikdy nedodělám a tak nic nového už začínat nebudu. A o plechových garážích jsem si myslil, že začínají někde na kile, což je víc, než cena všech mých autíček dohromady, tak jsem po tom ani nepátral.

Perníček
20. března 2018, 11:04
0

Narazil jsem na to na bazoši, je to jenom pouze pozink plech a ani nevím, co vše to obnáší, ale pokud je ta cena taková, jakou udávají, tak i proti blbým kroupám, dešti a sněhu je to zlatý než to nechat přímo po širou oblohou. Odkaz třeba zde: https://sluzby.bazos.cz/inzerat/86573649/Plechova-garazplech-pozinkstrecha-dozadudvoukridla-vrata.php

Kr
Krocan
20. března 2018, 16:46
0

Tak Ti dikx za odkaz, jak se dnes módně říká, posunul jsi mne dál.

Safa
20. března 2018, 18:23
0

Perníček: Díky, tohle je super, mně osobně by to úplně stačilo. Parkovací místa máme ve vlastnictví, takže už jsem to rozeslal sousedům z našeho SVJ, co tomu říkají... :o)

Safa
27. února 2018, 22:11
0

Já bych chtěl garáž fakt moc. Jenže u nás na vsi jaksi nejsou a Praha je drahá jak cyp. Chceme teď zkusit ukecat starostku na prodej kouku obecního pozemku, že bychom si je postavili sami (stavaře máme a lidksé zdroje taky). Vhodný flek je cca 200 m od domu. Kdyžtak dám vědět, jak jsme dopadli. :o)

reagovat
beastar
27. února 2018, 22:32
0

Ja platil v Praze do Ledna 1.500 měsíčně:) To mi přišlo docela málo. Pravda nebyla to velká garáž. Vešlo se tam ale i suv.

Safa
27. února 2018, 22:46
0

Vyjádřil jsem se nepřesně. V Praze bych bral garáž maximálně na zimu - prosinec až březen. A to chce každý, že? :o) U nás na vsi bych ji užil celoročně, ale to zase není aktuálně nabídka...

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
28. února 2018, 09:04
1

Já platím v Praze dvě garáže a u baráku si stavím dvojgaráž 6x7m, aby se tam pohodlně vešly dvě plnohodnotný auta. :-D

reagovat
sumy
28. února 2018, 09:34
0

Jdu se teď akorát vysypat cca za 400tKč do dokončení rekonstrukce baráku-stodoly, abych měl alespoň prostor na práci na autech. Sice tam bude jen 5,5m na délku, ale co nadělám. To jak se třeba teď v mínusech trápim při rehabilitaci krátkýho pajera je fakt voser. Zárověň tam bude vždy i jedno zaparkovaný. No a pro zbylý 3 kousky co by mi jinak stály jen tak u baráku budu páchat alespoň přístřešek. Hrozná pruda škrábat a ometat 2m vysoký auto :-/ Jinak ani vesnice není uplně OK. Stačí mít 1-2 "nepřítele". Už jsem taky řešil, že "někdo" 2x po sobě povolil šrouby na kole na tehdejšim MPV-ještě že to tenkrát maželka včas poznala... na D1 :-O Kolo ještě mělo alespoň 3 matky z 5. Taky utřžený sterače, vypáčený víčko nádrže...

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
28. února 2018, 10:35
0

Pro Taháka mám v plánu taky jen přístřešek. S tím se prdět nebudu.

Bavoraczech
02. března 2018, 11:19
0

Já mam vždycky takovou smůlu. Jedna se prodávala u nás v ulici za 80 tisíc. Ale bohužel jsem byl jeden z posledních, komu ty noviny s inzerátem přišly do schránky a dovolal jsem se až jako 4. No a nedávno byla k pronájmu za 600 měsíčně (malé město) asi 5 minut pěšky, ale byl jsem až druhý zájemce. Kamarád s motorkou byl rychlejší. Jinak nesmysly typu 20 minut pěšky od baráku za 1500 měsíčně mi za to nestojej. Nejsem v Praze...

reagovat
kuc_t
06. března 2018, 09:55
0

Nemám leštěnku takže parkuju normálně na modrý zoně v Praze, ale uznávám, že třeba už jen přezout auto na letňáky je problém, proto mám garáž ještě na venkově u rodičů :D

reagovat
Jakub Pospíšil
06. března 2018, 10:04
1

Tak zrovna opravy na chodníku se docela dají. Už jsem toho udělal docela dost, kola jsou to nejmenší. Sousedi se tím docela baví, protože v létě se v tom hrabu tak dvakrát do měsíce. A občas přijdou pokecat a pokybicovat i řidiči tramvají z vedlejší točny.
Akorát teda minulý rok mi při výměně hadice od chladiče nejprve vytekl fridex na chodník, tak jsem ho tam sušil mopem a pak mi nějakej ukrajinec zkoušel ukrást nářadí, co jsem měl odložené na střeše zatímco jsem byl skloněnej do motoru. Naštěstí jsem si ho všimnul.
-
Komentář upraven 6. 3. 2018, 10:04:54

PlusOne
06. března 2018, 14:54
0

Postavil jsem barák s "garáží", která slouží jako odkladiště na všechno možný (a na motorku). Auta parkuju před barákem na příjezdovce a na ulici. Sousedy zatím nemám (všichni mají rozestavěno), takže zatím s tím nikoho neseru. Až začnu, nastěhuju si je před barák :-D

reagovat
MadMattCZ
20. března 2018, 09:12
0

Já mám garáže dvě. Akorát ta první aka parkoviště pod mostem je zrovna v rekonstrukci a o tu druhou co je pod lidlem se musím prát s chalupářema a jejich Feličitama všech generací :D

reagovat
Irwinek
25. března 2018, 09:17
0

Garáž se snažím sehnat už leta, ale jsem klasický smolař - " teď tu byl " :-(
A co je okolo? 10 minut pěšky krásná, garáž za 45 litrů, ale má jen 7m2 - rád bych schoval celé auto a ne jen kapotu
25 km od baráku 65 litrů, ale to snad ani nemá smysl
garážová stání? to nejbližší je cca 3 minuty pěšky od práce :-D bohužel je to zároveň cca 40 km od bytu :-(
takže asi tak

reagovat