načítám data...

Autíčkář na lovu: Studentský speciál

Semestr je za dveřmi a studenti dojíždějící do škol mají nejvyšší čas na nákup dostavníku. Co je v tuzemské inzerci k mání?

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Pokud jste student a za studiem na své milované univerzitě musíte dojíždět, pak vás už určitě napadlo, že cestování autem by bylo mnohem pohodlnější než každotýdenní sezení ve vlaku či natřásání v autobusu. Některé školy dokonce poskytují parkování pro studenty, takže odpadá starost, kam s autem během týdne. Někdy se to zkrátka vyplatí. Ale jaké auto? Výběr je obrovský, navíc vám do něj určitě budou mluvit rodiče (o to víc, pokud se na nákupu finančně podílejí). Co tedy pořídit? Mám pro vás několik tipů.

Varianta první: Hatchback

Pokud chcete zábavné auto, určitě se díváte po zadohnaných BMW. Ta však mají ten problém, že kousky v rozumném stavu často sahají mimo rozpočet, a když ne, tak se na vás pohoršeně dívají rodiče, kteří vás už vidí omotané okolo stromu. Proč si raději nepořídit nějaký radostný hothatch? Co třeba Saxo VTS? 

Tento čerstvě dovezený kousek s pěknou modří v interiéru vás určitě dostatečně zabaví a obhájíte si ho i před rodinnou radou. Není to velké zlé BMW, ale roztomilé francouzské vozítko. Určitě s ním všude zaparkujete! A po složení sedaček se zvládnete i přestěhovat na kolej. Prostě malý užitečný vůz. O potenciálu verze VTS vaši rodiče nic vědět nemusí.

Pokud nejste z rodu brousičů okresek a chcete jen menší nenáročné auto, pak by vám mohlo stačit toto. Na žluťoučkou pokemoní verzi Saxa snad ani nepotřebujete příspěvek rodičů, doveze vás za pár peněz, kam potřebujete, a ještě k tomu vám díky subwooferu v kufru natřese vnitřní orgány. Co víc si přát?

Varianta druhá: Kombík. A v naftě.

Většina Čechů má v oblibě šampionát v převážení vzduchu, tak proč se k nim nepřidat? Naftové kombi u nás má takový kult, že se skoro nemůže stát, že by vám jej rodinná rada neschválila. Co kdyby bylo potřeba odvézt ledničku? Stinnou stránkou věci je, že nejspíš budete muset vozi babičky, tetičky a další příbuzné, protože nikdo jiný nemá tak velké auto. No, ale zase vám třeba přidají na naftu…

První auto, které mě napadne při slovním spojení ‚naftový kombík’, je Volvo 850. Tento kousek je dokonce vybaven automatem, takže je to vlastně ideální vůz pro důchodce nebo líného studenta. Sice se za volantem nebudete bavit, ale to vám snad vynahradí velice nízké provozní náklady, které nahrávají roadtripům s kamarády. A to se vyplatí.

Varianta třetí: Passeratti

Jak by mohlo ve výběru chybět auto, které je v našich zemích jedním z nesmrtelných kultů! Pokud chcete být free, cool a in, nutně potřebujete Passat. S matkou všech motorů, tedy TDi. Jedním ze zástupců může být třeba tento kousek v kombíku s nájezdem jen trošičku přes 300 tisíc, takže vlastně tak akorát zajetý. Jestli mi nevěřite, že Passat je to nejlepší, pak pro vás mám něco, co vás určitě přesvědčí…

Bonus na konec:

Pokud se nechcete jen stěhovat z místa na místo, ale vozit si svůj domeček s sebou, potřebujete bydlík. A proč si jeden nepostavit z pořádné dodávky? Během studia můžete bydlet na parkovišti, a až dostanete vytoužený diplom, během chvíle se můžete přestěhovat, kam chcete. A třeba naznat, že civilizace stojí za prd a je na čase odjet do divočiny. I na to budete mít ideální vůz.


 

 

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Sc
Schwarz
18. září 2016, 09:02
1

Zdravím

Ako študenta ma tento článok zaujal a tak sa dovolím opýtať:Uvažujem o kúpe Mercedesu W123 rok 1985 alias piáno v nafte s nejakým slabším motorom(okolo 53 kw) a automatickou prevodovkou.Bolo by toto vhodné auto pre študenta??

reagovat
Ko
Komín
18. září 2016, 09:20
2

Leda v pripade ze studujes nejaky obor zabyvajici se korozi kovu... Vsechna piana jsou zrezla na prach. To uz radsi 124 ale dneska uz budou i tyto pekne nahovno

PeterLuk
18. září 2016, 22:13
0

Po tom istom pokukujem aj ja - ale ako bolo povedané, mnohí od toho dávajú ruky preč už ako od veterána - project caru (ako aj redakcia tohto webu), pretože zohnať auto v dobrom stave je problém a potom ho v ňom udržať, alebo ho doň väčšinou vôbec dostať si tiež vyžaduje starostlivosť. A jazdiť s ním v zime a parkovať ho pred domom by mi prišlo škoda, hoc toho veľa vydržia, na ich stave sa to podpíše. Mimochodom, veľa ľudí čo poznám, čo má staré Meďáky ich má viac. Takže, ak máš chuť a peniaze, tak by to bol štýlový povoz, ale nebude to len tak...

Ma
Machy
18. září 2016, 09:20
0

No, upřímně saxo 1.4 ma k VTS 16V hodně daleko

reagovat
Wbinn
18. září 2016, 10:32
1

Hohoho, to je vyber, ktery studenta tak maximalne zruinuje. Passat v nafte s najezdem pres 300? Ano, taxikari s tim najizdely pres 700k, ale s peclivym servisem. Naprosta vetsina prosla rukama lidi, ktery se to rozpocotve snazili utahnout na tkanicce od bot - netesnosti ve vedeni paliva, nesoumerne opotrebeny vacky, hydrostely, turbo, muzu pokracovat do nekonecna, na ekonomicky provoz muze student zapomenout. Volvo je silenost, jeste bych tak pochopil to Saxo. Nejlepsi volba pro studenta je Felicie 1.3 mpi, sam jsem to na studia poridil a je to jedno z mala aut, ktery se da utahnout na rozpoctu stylu instantni nudle s parkem k veceri. Kdyz uz diesel v kombiku, tak Fabii 1.9SDI, to je celkem neprustrelny. Pokud se chce student za malo penez zabit v hothatchi, ma na vyber milion variant od Swifta GTI, Clia 16v prvni generace az po stary Fiesty. Nebo R19ku s 16ventilem. Vsechno se sezene olitany za par supu, ale student to nakonec stejne rozpoctove neuservisuje, pokud sam maka a nenarodil se aspon se stribrnou lzickou v zadnici a rodice ho nesponzoruji.

reagovat
CZmisak
18. září 2016, 14:54
0

S rozpočtem "nudle s párkem" jsem 5 let provozoval Mitsu Galant na plyn, v nákladech to vycházelo stejně jako ta felicie, ale komfort nesrovnatelný. Jen kovomorkou to trpělo stejně. ;-)

sp
spooon
18. září 2016, 18:16
1

Jako student, bez stříbrné lžičky při narození kdekoli, sem naprosto v pohodě uživil Mondeo 1.8i. A to je taky trochu jinde srovnáváme-li s Felicitou.

Ale stejně hlavní věc při udržení auta při životě, koupeného za obnos dražšího balíčku žvýkaček, je počáteční stav a plánovaný nájezd.

Wbinn
18. září 2016, 19:26
0

Tak to kazdopadne s tim stavem. Ja mel velky oci a snazil se uzivit Audi 100 2.3E alias doutnik. Po roce a pul jsem to vzdal, vymenil za Filcku, byl klid a razem bylo i na pivo :)

František Čáslavský
18. září 2016, 20:35
0

Bitch please, jako student jsem živil Continental :D

Woyta
18. září 2016, 21:19
0

Jako student na Fabii 1.9sdi jen tak mit nebude. Hype okolo Shadewagenu drzi ceny nahore. Volvo 850 v kombajnu mel kolega. S tim autem fakt nejde litat. Je to takova pohodlna amerika. Jako student bych koukal asi po nejake Mazde.

Trinom
19. září 2016, 19:15
0

Víme jak. Miata is always the correct answer.

Zp
Zpjevy
18. září 2016, 10:54
1

Podobně jsem vybíral cca 4 roky zpátky, nakonec jsem pořídil BMW e36 318IS coupé. Původně to měl být RWD entry level a v plánu byl brzký přechod na šestivál, ale tak nějak ho stále ještě mám :)

reagovat
VoFi
18. září 2016, 17:32
1

Abych pravdu řekl, mám sto chutí nacpat sem svojeho Rovera co prodávám.. :D Ale nejdřív bych se možná měl zeptat redakce,zda-li jsem se s cenou 25 tisíc nezbláznil :D

Jinak z výběru se mi značně zamlouvá Saxo pokemon, myslím že je to ideální pro někoho kdo nepotřebuje 5 dveří :)

reagovat
Trinom
18. září 2016, 18:25
1

Nějak mi ve výběru chybí nějaký streštěný nesmysl, nějaké moderní auto, které nikdo nechce a které je tak podstatně levnější než srovnatelně starý jiný pekáč, taková obdoba mojeho Scorpia v automatu. To bylo naprosto ideální studentské auto.

reagovat
rw
rwalker
18. září 2016, 21:01
0

Ford SportKa?

Sklenk@
18. září 2016, 22:05
0

Fusion padá dolů jak jablko... Pro študáky ale furt dost peněz

Trinom
19. září 2016, 08:12
0

SportKa budiž. Kolik vůbec stojí ten Fusion?

JLK
19. září 2016, 09:24
1

Fusion je dneska od 50k. Pro studenta celkem dost, ale na druhou stranu hodne jich je opravdu po duchodcich a opravdu mohou mit malo najeto, takze by se to dalo provozovat celkem za malo.

Trinom
19. září 2016, 18:43
0

50k jsem měl tenkrát taky limit. Zas tak moc to není, obzvlášť pokud ti na to přispějou po troškách babičky, tetičky a další příbuzenstvo třeba v rámci narozenin. V kombinaci s penězma z letní brigády to je poměrně reálný cíl.

Kryton2X4B-523P
19. září 2016, 07:05
0

Článek super, ale díky tomu videu jsem šel pod stůl. :D Takhle jsem se dlouho nepobavil :D. Správná hymna pro VW TDi fanatiky :D

reagovat
bitner
19. září 2016, 14:37
0

Libi se mi u tech inzeratu na 15+ let stare veci ten popis, co vsechno na tom dotycny delal, vymenil, opravil. Pripadne kolik ho to stalo. Asi to ma nalakat kupce, pritom je to jenom seznam duvodu, proc se toho vraku zoufale snazi zbavit a vytriskat z toho jeste aspon nejake penize.

reagovat
Adam
19. září 2016, 19:53
0

Taky akorat nastupuju na vejsku a promejslim, co by po autech jako E36 316i Coupe, E46 330Ci Cabrio a Mercedes C200 Kompressor SportCoupe (zrovna na prodej pokud by mel nekdo zajem ;) ) bylo lepsi. E39 540i s manualem, nebo Mazda 6 MPS. Dik

reagovat
Fr
Franc
19. září 2016, 23:34
0

V8,V8, V8

reagovat
Adam
24. září 2016, 17:55
0

Záleží ale taky na tom, jestli bude ta V8 v 19 udržitelná při životě...

Ni
Nimrod
20. září 2016, 05:36
1

dlouho jsem chtěl w123 300td, ale když přišel čas na to si koupit auto, vzal jsem volvo v70 tdi a nelituju. sice jsem už na něm musel udělat všechno možný i nemožný, ale to bylo spíš dáno tím, že jsem koupil chudinku, o kterou se nikdo nestaral. krom dvou teček na pátých dveří nevím, co je to koroze, jezdí to pod 6 a není problém se v něm se sklopenýma zadníma sedačkama vyspat. navíc vychází i o fous levněji jak w123. hodně jsem přemýšlel o volvu 945, který je k w123 podstatně blíž, ale ta má smysl jedině s redblockem, ale těch minimálně 10l/100km se mi fakt nechtělo živit

reagovat
Ji
JirkaH
26. září 2016, 21:14
0

Já jsem student a jako dostavník jsem si koupil Mercedesa W124 250 D.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Peugeot 307 JEN 60 000 NAJETO ,automat 2002
Peugeot 307 JEN 60 000 NAJETO ,automat

2002 rok výroby
107 koní výkon
1 600 ccm objem

Lincoln Town Car 4.6 V8 Signature 2003
Lincoln Town Car 4.6 V8 Signature

2003 rok výroby
239 koní výkon
4 601 ccm objem

Ford LTD Coupe 1971
Ford LTD Coupe

1971 rok výroby
260 koní výkon
6 590 ccm objem

Ford S-MAX Ford S-MAX 2,0 TDCi, 110 kW 2016
Ford S-MAX Ford S-MAX 2,0 TDCi, 110 kW

2016 rok výroby
150 koní výkon
1 997 ccm objem