načítám data...

Autíčkář se ptá: Kabrio, roadster či osmiválec?

Vybírat auto, když vlastně žádné nepotřebujete a jste tak trochu úchyl, je problém. Občas potom nevíte, jestli se rozhodnout pro JDM nesmysl, fullsize ameriku nebo být rozumný a koupit si francouzské kabrio.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Občas zdá, že jediní členové redakce, kteří kupují (v případě našeho slovutného vůdce spíš dostávají) a prodávají auta jsou Vavris a BobAsh. Adam zatím svůj vozový park pouze rozšiřuje (i když už má prý zakázané kupovat další auta) a naši nováčci se zatím také neprezentují jako automobiloví prostituti. A já jsem se od koupě Lincolna taky nijak nevytáhl. Ale teď pomalu nastavá doba, kdy propustím Lincolna ze svých služeb a pravděpodobně budu potřebovat budu chtít koupit jiné auto. A aby to byla větší legrace, tak i vy můžete ovlivnit, co dalšího může zaparkovat v autíčkářově garáži! Požadavky mám velice volné, mé budoucí auto mě musí jakýmkoli způsobem bavit. Buď může vystupovat z davu, nebo může být zážitek ho řídit. Preferenci mají auta s dírou ve střeše nebo bez střechy. Jací jsou kandidáti? Vezmeme to popořadě od největší hlouposti!

Eunos Roadster/Mazda MX-5

Jak jsem psal v lovu pravých JDM aut, odpovědí je přece vždycky Miata. A vzhledem k tomu, že očividně nejsem normální, připadá mi Eunos jako nejvíc nejlepší nápad. Je to Miata? Ano! Je to dostatečná blbost na to, abych po tom toužil? Rozhodně! Eunos bude mít rozhodně lepší výbavu než “běžná” MX-5. A ještě k tomu se dají slušné kousky sehnat třeba za 1500 liber, což je za pocit pravého JDM docela fajn (a taky levnější než nevraková MX-5 v ČR). Vyváží to řízení na špatné straně a pravděpodobně obtížné přihlašování? Nebude lepší koupit si evropskou verzi třeba z německa? Nad tím nejspíš budu muset ještě přemýšlet.

Ford Crown Victoria

I když jsem ve svých úvahách obvykle upouštěl od amerik, Crown Victoria je pořád stále vysoko na seznamu aut, co bych nutně potřeboval. Má jen jednu vadu. Skoro nejsou a když už, tak za částky, které jsou nepochybně mimo můj rozpočet. Jinak splňuje vše, co by člověk mohl chtít. Osmiválec? Ach ano. Ten pocit, že máš něco, co jinde nejspíš nepotkáš? Samozřejmě. A bude to tak trochu sleeper? V našich končinách nepochybně.

Peugeot 306 Cabrio

“Pežó” by bylo nejspíš svatbou z rozumu. 306 Cabrio je jediný zástupce kabrioletů “pro normálmí lidi” ze své doby, který postrádá ochranný oblouk a díky Pinninfarinovi vypadá velice k světu. A ještě k tomu jsou ceny na naprostém minimu. Krásnou ukázkou je tato 1.8. Asi nejlevnější a nespolehlivější cesta k tomu, užít si cestování s větrem ve vlasech.

Další kandidáti se obměňují každý den, podle toho, jaký kout inzerce prolézám. A vzhledem k tomu, že nákup plánuju na přelom podzimu a zimy, tak se ještě hodněkrát obmění. Takže kandidátem může být cokoli od Renaultu 5 přes žigulíka až po… nevímco. Myslíte si, že si mám koupit Eunos? Nebo máte vlastní představu o tom, co by mělo parkovat v Autíčkářově garáži? Nebo se chcete ujmout mého Lincolna? Určitě se s námi podělte v komentářích!

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Caddy
27. července 2015, 13:55
0

No, takze z toho vychazi, ze spravna odpoved je osmivalce v kabriu :))))

A proboha, oprav si tam tu prasarnu zase...ze je to "vice jak MX-5"...v Cechach se stale pouziva "vice nez"..i kdyz je cestina v tomto pripade fakt uz ohrozeny druh...

reagovat
František Čáslavský
27. července 2015, 14:41
0

tady jsme na Moravě... :)

Caddy
27. července 2015, 14:50
0

ani na Morave se nemluvi po slovensky :)))

František Čáslavský
27. července 2015, 14:52
0

A já myslel, že vy evropani už tu Asii od Pardubic dál nerozeznáváte :D

Caddy
27. července 2015, 18:59
0

ale rozeznavame :) A taky pises do celostatniho media, tak se podle toho chovej! :)))) Az to bude v Brneneskem vestniku, asi to projde bez povsimnuti :))))

František Čáslavský
27. července 2015, 19:29
0

Ale tam neprojde "Brnenenskem" :))))

ja
jagy
27. července 2015, 14:00
0

Urcite MX5...

A dovoz a prihlaseni RHD v zadnem pripade nevyjde levnejsi, nez koupit pekny LHD kousek.

reagovat
František Čáslavský
27. července 2015, 17:45
0

Slusny kousky se pohybuji uz od tisice liber, kdyz mas stesti. Pochybuju, ze by dovoz a prihlaseni mel stat vic jak 30...

ja
jagy
28. července 2015, 00:03
0

1000 liber = prakticky 40tis. kc. Dovoz cca 10-15tis. kc, prihlaseni pocitam okolo 15tis. kc jestli to vube pujde jako JDM model, ktery se tu nikdy neprodaval. Nehlede na to, ze z UK moc peknych aut neni. Jedine ze by to byl fresh import z Japonska, jinak v UK ty auta maji dost tezky zivot pri povaze anglanu a pri tom jejich pocasi.

Pekna Miata jde koupit za 60k u nas mas pokoj. Za posledni 3 tydny jsem koupil ja + kamarad. Ten napad Eunosu z UK je proste blbost, ale jestli to vidis jako reseni, tak do toho. :)

František Čáslavský
28. července 2015, 00:24
0

Očividně mi ty dobrý kupy unikají tak, že o nich ani nevím. Asi budu muset mermomocnit Vavrise, on se vyzná :)

pa
patricius
27. července 2015, 14:23
0

..ja navrhujem nejaké velké dvojdverové coupe zo strešným oknom :) napr. Cadillac Eldorado, Accord Coupe

reagovat
VoFi
27. července 2015, 14:36
0

Odpověď je vždy Miata, že? No a když chceš 8-mi válec..to by mohla být slušná bestie :) ovšem nejsem si jistý s papírovou rovinou..
Crown Vic je volba dobrá, jen škoda těch cen..Třeba by bylo větší štěstí u Chevy Caprice (vzhledem se ale Crown Vic nevyrovná). A nebo Chevy Impala..ale jak jsem psal, obávám se, že jejich ceny budou tak nějak vyrovnané.
Z téhle kategorie mě ještě napadá Cadillac Seville 1992 nebo Caddy STS 1994 (nic moc o nich sice nevím, ale zmínit se můžu :) )

Ohledně Eunosu..možnost by byla možnost koupit ho a pomocí dílů z nějaké nebohé osmičkoidní Miaty přestavět řízení na správnou stranu (to ale záleží, jestli máš někoho s kým se to dá zvládnout za slušné peníze).. Výsledná cena bude sice jako u zachovalé CZ Miaty, ale budeš mít pocit jedinečnosti :D navíc taky tu lepší výbavu a dost možná i zdravější kousek.

Poslední co mě ještě napadá je Chrysler LeBaron. I jako 6-ti válec má solidní zvuk. Jízdní projev by měl být slušný a co se servisu týče, prý je to docela laciné. Samozřejmě je to auto spíš na Cruising než na pálení gum..záleží, co se svým novým vyvoleným budeš dělat :)

Z toho co jsem napsal vsázím nejvíc na Miatu, zbytek jsou jen alternativy s více či méně ústupky..Každopádně přeju hodně štěstí s výběrem a šťastnou ruku při koupi :)

reagovat
M P
27. července 2015, 14:41
0

Pontiac Fiero! :D

reagovat
František Čáslavský
27. července 2015, 14:42
0

Toyota Merde!

ju
juráš
27. července 2015, 15:09
0

Ačkoliv nijak koncern nemusím, nedávno jsem viděl Passat B5 s W8 pod kapotou a to by byla slušná hračka ;-)

reagovat
JP
27. července 2015, 17:16
0

No, pro mě je to spíš trochu nesmyslná hračka, jednu dobu jsem po B5.5 W8 koukal a za stejný peníze se dá koupit něco s normální V8 (třeba 540i, nebo A6 4.2i), co půjde i normálně servisovat. Jako bonus to bude něco co bylo celkově plánovaný pro větší motor, ne ekonomickej sedan střední třídy navrženej pro 1.9 TDI.

ri
riprex
27. července 2015, 15:12
0

Chtělo by se mi říct, ať koupíš Miatu a nevymýšlíš blbosti... protože Miata opravdu je úžasná. Na řízení amerik musí mít člověk povahu, ale to asi nemusím říkat. Pro mě jsou skoro všechny ameriky naprosto hrozné a řidičsky bych si na tu rozevlátost a nepřesnost nezvykl. Nicméně zkusil bych třeba Fiat Barchetta... hlavně proto, že by mě zajímalo srovnání s Miatou :) Jasně... je to FWD. Ale když i pověstný JC řekl, že to je lepší auto než MX-5... tak na tom asi něco bude. Druhá zajímavá volba by byla RX-8. V redakci by neměl chybět Wankel ;) A repase kdyžtak v HK umíme... :D

reagovat
Adam Forman
27. července 2015, 15:35
0

Provozovat RX-8 k dennímu ježdění studenta je dost ambiciózní nápad :-) Barchetta je na čistou stopu skutečně lepší, než NB Miata, ale kdo by chtěl jezdit čistou stopou, že? Popravdě už jsem se před koupí Stratuse jel na Barču podívat, ale ten její předkus jsem fakt nedal.

bu
bucek
27. července 2015, 21:43
0

Kde v hradci děláte wankel?

ri
riprex
27. července 2015, 22:31
0

No... u nás v garáži :D

Ev
Evlo
27. července 2015, 15:17
0

Vsak Fernie v tom ma jasno a jeho dalsi auto bude mx-5.

reagovat
Aleš
27. července 2015, 15:20
0

To tak vem podvozek z Eunosu,motor z Corwn Vic a karoserii z Peugeotu. Né jenom si dělam prdel. Kup si Eunose.

reagovat
bobo23
27. července 2015, 22:28
0

Já hlasuji pro CRX. To auto mě opravdu bere. Navíc je teď jedna krásná i na prodej. A jinak Miata. :-)

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
27. července 2015, 22:42
0

A proc teda nenajit cabrio s V8? Corvette C4 bude drazsi, ale Camaro 3. gen. nebo obzvlast 4. gen. uz bude hodne dostupny a Mustang GT z 90. let nebo prelomu stoleti jakbysmet. Verze V6 i v tom cabriu uz budou kolem 100 tisic a parady s tim clovek udela taky dost, i kdyz s V6 nebude trhat asfalt.

reagovat
Nedy
28. července 2015, 14:47
0

Osobně bych si hodně dobře rozmyslel ten kabriolet na celoroční používání. Jako vlastník Barchetty mě dost otravovalo s ní jezdit jen na podzim. Se střechou nahoře je to nepohodlné a dost hlučné. Teď s MR2 uznávám, že by to možná šlo, ale ve chvíli, kdy člověk potřebuje jen přejet D1 z Brna do Prahy (nebo podobná cesta), tak je to opět dost hlučné a ne zrovna příjemné. No a já si myslím, že NA s tím komfortem na cesty se střechou bude dost podobně jako Bára. Nehledě na to, že naše slané silnice dokážou z takového auta udělat velmi rychle verzi Superleggera.

Trochu si proto říkám, jestli ty otázky na něž se odpovídá "MX5" nejsou kladeny v klimatických podmínkách Californie, nebo lépe GB (menší vedro, ale pořád dobrá "zima")... Volil bych proto pro celoroční provoz určitě něco, co má střechu.

Jinak ten Peugeot jsi neměl ukazovat. Mám z toho dost silné nutkání, kterému když podlehnu, tak má jinak velmi chápavá a hodná žena by mi asi minimálně prokopla jeden z plechů na Alfě, kterou si hodlám nechat, nebo tak něco strašlivého... :-)

reagovat
František Čáslavský
29. července 2015, 00:46
0

Vzhledem k tomu, že auto víceméně nepotřebuju, tak i provoz přes zimu bude minimální, nejen protože budu línej vystrčit nos z domu, pokud to nebude nutný, takže mi přijde, že bude potřeba jen dostatečně ošetřovat střechu.

Ma
Matt
28. července 2015, 16:02
0

Jako Ford Fanatik navrhuji crown victorii :-) Taky me stve ze jsou jen v Německu, a to jeste ty stare ze 70. let, nebo za velky prachy.

reagovat
A.J.Michal
29. července 2015, 06:24
0

Jednu dobu vím že se u nás prodával raptor za 99 tisíc Kč :)) ten kdo to koupil tak neprohloupil :)

Ma
Matt
29. července 2015, 07:58
0

Raptor za 99 kilokorun? Nemožné :-)....

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem