načítám data...

Autíčkář se ptá: Jak vylepšit Kafe&Káry?

Tentokrát se na vás obracíme s prosbou o radu. Pomozte nám posunout setkání automobilových nadšenců zase o krok dál

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Na úvod bychom rádi řekli, že z pravidelného fungování akce jsme skutečně nadšení. Ještě před rokem byly Kafe&Káry spíš takovým setkáním lidí, kteří se blíže či vzdálenějí znali, a byli jsme rádi, když se ukázalo pár návštěvníků ‚zvenčí‘. Dnes se každý měsíc těšíme na zajímavá auta, která jsme ještě neviděli, a nikdy nejsme zklamáni. Příjemný status quo by však neměl být důvodem k pospávání na vavřínech a my bychom rádi Autíčkářovu akci pozvedli na další level. Ideálně směrem, který by vyhovoval vám, našim čtěnářům a potenciálním (či pravidelným) hostům.

Jelikož Kafe&Káry se konají v Praze a v Brně, přičemž každé město má své specifické podmínky, budeme se ptát ‚Pražáků‘ a ‚Brňáků‘ zvlášť. Vyjádřit se pochopitelně můžete i všeobecně :), za jakýkoli podnět budeme vděční.

Kafe & Káry v Praze

Pražská klika má to štěstí, že může pořádat setkání v areálu Gastown. Sice to není tak docela Praha, Klecany však od hlavního města dělí jen Vltava a dostanete se tam za pár minut. Výhoda stálé (a soukromé) lokality tkví zejména v možnosti doplnit akci o všemožné doprovodné aktivity, jelikož prostoru je hafo a nemusíme se bát strážců pořádku, kterým by se snad naše srocování nemuselo líbit. V areálu je rovněž k dispozici bar s nabídkou jídla i pití. To je dohromady skvělý základ, na němž lze vystavět leccos zajímavého.
Přesto jsme se už setkali s několika připomínkami. Kupříkladu tou, že místo není dobře označené. Nebo že návštěvník po příjezdu tak trochu neví, co si počít, neboť netuší, kdo je pořadatel a kdo host, neví, kde má zaparkovat a co dál… Od počátku Kafe & Káry inzerujeme jako setkání neorganizované, přesto si uvědomujeme, že ne každému taková anarchie vyhovuje.

Otázka tedy zní: jak byste si představovali Kafe & Káry, abyste se jich každý měsíc účastnili s radostí? Měli bychom si Gastown lépe ‚obrandovat‘? Měli bychom zde postavit Autíčkářův stánek s návštěvní knihou, do níž byste se zvěčnili? Měli bychom přidat atrakce pro děti, které byste případně vozili s sebou? Líbily by se vám tématické soutěže? A jak byste se tvářili na prezentace potenciálních partnerů akce? Věříme, že vám v hlavách dřímá spousta nápadů, na které jsme ani nepomysleli. Neostýchejte se a povězte nám o nich v komentářích. 

Kafe & Káry v Brně

V Brně sice není vhodný areál jako v Praze, ale našli jsme si pěkné místo u starého fotbalového stadionu, kde máme svůj klid a pohodu. Bohužel se poslední měsíce potýkáme s rekonstrukcí kanalizace, která nás nutí jezdit příjezdem nepříliš vhodným pro snížená auta. A vzhledem k tomu, že jde o veřejný prostor, nemůžeme si tam dělat tak docela co chceme. Například stánek s kávou vyžaduje slušné množství papírování, proto celou dobu improvizujeme a kávu i něco malého k zakousnutí připravujeme z vlastních zdrojů a poskytujeme za dobrovolný příspěvek. Další občerstvení pak můžou poskytnout blízké motokáry, popřípadě nějaký obchod. Neorganizovanost je v našem případě větší než v Praze, ale nemám pocit, že by si i noví návštěvníci neuměli poradit.

V Praze mají alespoň představu, co by mohli zlepšit, ale co v Brně? Máme se pokusit o účast normálních ‘kafařů’ s pojízdným stánkem? Nebo máme pokračovat v punkovém pojetí a jen vylepšit označení místa s kávou? Nebo máte jiné představy o tom, jak by to mělo vypadat? Pak budeme jen rádi, když nám o tom povíte v komentářích!

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Vt
Vtec
05. srpna 2016, 07:49
1

Vím, že to nebude nic jednoduchého a nejspíš se na tom pracuje, ale chtělo by to dát do pucu parkovací plochy v Gastownu, případně je trochu rozšířit.
Když jsem se účastnil pár měsíců zpět, nebylo skoro kde zaparkovat, na parkovacích místech bylo bláto (viz druhá fotka), odkryté kanály, nějaký železa na zemi. Pokud mají přijet lidé s opravu zajímavýma autama, musí na to mít připravený prostor, aby se nemuseli o nic bát :). To by podle mě měl být základ KaK. Potom až řešit doprovodný program.

reagovat
Kryton2X4B-523P
05. srpna 2016, 12:54
0

Za tohle palec nahoru, když by se nějaká uklízecí akce konala tak bych se klidně zastavil na pomoc, mám to z Kralup kousek, jen časově jsem na tom většinou zle, ale to by se vidělo. Prostě zachovat ráz Gastownu, jen trochu zkulturnit podlahu ;-)

Lu
LucieCZ
05. srpna 2016, 08:29
-5

Byla jsem na Kafé a Káry dvakrát ve Zlíně. Ikdyž nejsem z Brna ani z Prahy, mohli by jste udělat různé soutěže, třeba Drag, soutěž o krásné auta (3 místa), udělat menší projížďku alespoň po ulicích, po dálnicích, mostech a různě kde by to jen šlo, pak najít nějaké místo na vyblbnutí řidičů :D Zkusit podniknout Drift (dle toho kdo by měl zájem, není povinnost.

reagovat
ko
komín
05. srpna 2016, 09:32
2

kdyz chces drag a soutez o nekrajseni auta jed si to vyskova na tuning a neprud s tim na slusnem a gentlemanskem setkani

kv
kvakosh zimni
05. srpna 2016, 09:39
0

@komín +1.
@LucieCZ - organizovals nekdy neco takovyho?

Sa
Safa
05. srpna 2016, 10:04
0

Soutěže typu srak nebo drift jsou kravina. Něco se stane a Autíčář má po prdeli. Naopak pravidelné vyhlašování soutěže Auto srazu, třeba formou lístečků od účastníků, by se mi líbilo... ????

Sa
Safa
05. srpna 2016, 10:32
0

Jé, sorry za ty divnoznaky. Psal jsem to z mobilu. srak = drag a ty čtyři otazníky jsou navíc... :o)

Vt
Vtec
05. srpna 2016, 10:32
0

Proti vyhlašování taky nic nenamítám, ba naopak. Kdyby byly trofeje podobné těm z Plechcupu, byla by to paráda :).

Eo
Eon
05. srpna 2016, 10:39
0

Byl jsem zatím jen jednou ve Zlíně, nebylo to špatné, ale ocenil bych, kdyby bylo lépe poznat, kdo je hlavní pořadatel. Nebylo by také špatné, kdyby se třeba lidé se zajímavými auty nebali o něm něco říct, nebo s pomocí organizátora, takto u at skoro nikdo nebyl a nebylo možné se víc dozvědět. :-) Jinak do Brna to není daleko, tak zkusím zavítat i tam. (Moje žena třeba oceňuje možnost WC :-D - to mne teď v rychlosti napadlo).

Ku
Kujon
05. srpna 2016, 12:40
0

Predstava spolecne projizdky po Brne je zcela nerealna, uz kdyz jedou tri auta za sebou tak se vymotat z Brna a neztratit se jeden druhemu je docela boj. Posledne sme jeli na projizdku v 8 autech a museli se potkat az v jinem meste bo kdo se ztratil spatne odbocil a to je pak spis opruz nez zabava, drag nebo drift v Brne na verejnem prostranstvi je taky docela zlej napad neni kde a pritahuje to nezadouci pozornost pohl. organu. To uz je lepsi se vyblbnout na motokarach ktere sou hned vedle, soutez o nejkrasnejsi auto nikdy nevyhraju takze bych to taky nezavadel :DD

Libas
05. srpna 2016, 17:40
0

Nějakou soutěž bych určitě zkusil, nemusí jít zrovna o nejkrásnější auto.... ale třeba o jiná nej... auta nejsou přeci jen o kráse ;-) No pak něco vymyslet i pro řidiče. Kávu by to chtělo dostupnou na místě. Když to má sraz v názvu :-)

František Čáslavský
05. srpna 2016, 22:08
0

Libas: Vždyť káva vždycky dostupná je...

Goldies
05. srpna 2016, 08:32
2

Co se Brna týče, mužu se na kafi domluvit se sousedem, jakožto obchodním ředitelem KofiKofi :-) kafe maji dobry a když už nic, tak jsou to pojizdne stánky :-D
Jinak ja sem ostuda a na K&K sem jeste nebyl, ale prazsky napad s tim, vymyslet neco pro nase male autickare neni blbej napad, preci jen me od ucasti trochu odrazuje to, ze nevim co s detima :-(

reagovat
František Čáslavský
05. srpna 2016, 22:10
0

Co se Kofi-Kofi týká, tak už jsem s nimi jednal, ale je třeba, aby bylo vyřízeno docela dost papírů. Před rokem to byla poměrně neúměrná zátěž.

Goldies
06. srpna 2016, 14:35
0

Dam ti cislo na souseda, muzes se s nim domluvit, dneska sem s nim o tom mluvil a pry se nejaka cesta vzdycky najde ;-)

František Čáslavský
06. srpna 2016, 16:01
0

Supr! Třeba to klapne :)

sm
smyko
05. srpna 2016, 09:02
1

.. no a co tak něco urobit v Ostrave :D .. viděl bych to tak na oblast dolních vítkovic v předvečer ...

reagovat
Sa
Safa
05. srpna 2016, 09:59
1

Co vím, tak Ostravsko je ohledně Kafe & Káry v řešení, hledá se vhodný flek. Ale podrobnější info by asi mohl mít spíš Mr. Vavris. Třeba se tu vyjádří, fakt netuším, zda se to někam pohnulo. Ale s Dolními Vítkovicemi je, co jsem tak slyšel, problém v tom, že se tam furt něco děje a blbě by se hledaly volné termíny...

BobAsh
05. srpna 2016, 14:24
0

Mr. Vavris už to nějakou dobu řeší, nicméně dosud mu čas zabíraly pracovní povinnosti a posrané plínky. Nyní už odložil pracovní povinnosti a věnuje se jen posraným plínkám, tak by to mohl dát :)

Nedy
05. srpna 2016, 10:29
0

Jsem účastník z Brna. Osobně mi to vcelku vyhovuje ve stavu jakém to je. Protože ve výsledku člověk tam jede proto, aby se potkal s podobnými lidmi a prostě si pokecal. A na to doprovodný program nepotřebuju.

Nicméně nějaký občerstvovací stánek by nemusel být špatný. Já bez něj umím žít, ale věřím, že by si využití našel. Tzn. není v Brně někdo, kdo má food truck a přijel by?

Jak jsem psal, doprovodný program nepotřebuju. Nicméně, někdo to psal už nade mnou. Soutěž pomocí lístečků o nej auto nezní úplně špatně...

reagovat
Přemda Honda
05. srpna 2016, 12:26
0

Já nemůžu hodnotit,nikdy jsem na této akci nebyl..
Sprinty a drifty,jak tu někdo navrhoval,bych taky radši ponechal na letištích při tuningových srazech apod.,přece jen už to je dělání bordelu,spousta lidí by se toho mohla chytit,navíc kdyby náhodou něco....
Ale takové symbolické vyhlášení nejzajímavějšího auta by nebylo špatné..ovšem nesmělo by to být o tom,že vyhraje automaticky nejdražší a nejvýkonnější auto,muselo by být prostě pro diváky nejzajímavější :-) Jak to ale udělat?

reagovat
kv
kvakosh letni
05. srpna 2016, 12:49
0

Hondari voli na Hondayi " Miss Honday" a je to celkem jednoduchy - u vstupu dostanes v igelitovy folii A4ku s velkym cislem kterou pokud das za okno, muzes bejt volenej, zaroven dostanes hlasovaci listek, abys mohl volit. Hotovo. To by asi nebylo az tak slozity zorganizovat, je otazka jestli o to skupina lidi, co jezdi na KK, stoji. Nikdy jsem tam zatim (bohuzel) nebyl, nicmene z popisu tak nejak tusim, ze je to tak nejak mimo výseč ( o driftech, spanilkach a podobnejch capinách nemluvě.....

Sa
Safa
05. srpna 2016, 12:52
4

Třeba lístečky od účastníků do klobouku na jednotlivých KaK. Z nich vzejde měsíční vítěz. V Gastownu za to dostane kus prasete z udírny, v Brně a jinde něco jiného. Na konci roku hodit vítěze jednotlivých měsíčních klání na web (pro Prahu, Brno, Zlín a další místa, kam se KaK dostanou) a jeho prostřednictvím hlasovat o "Kafe & Káry Car of the Year. A hlavní vítěz dostane putovní trofej (nějakou spešl, kluci z Gastownu mají super nápady), vytetovaný podpis od Bobashe na prdel a víkendové svezení s Ferniem za volantem a jeho tříválcovou Miatou k tomu... :o)))

kv
kvakosh letni
05. srpna 2016, 12:56
0

hm, tak to zni zajimave :)

BigBang
05. srpna 2016, 16:54
0

Jednoduchý, jak píše kvakosh či Safa - při příjezdu každej vyfásne A4, kde bue na jedný půlce velký číslo, který si dá za okno pokud se chce zúčastnit a druhá půlka bude hlasovací lístek. Na srazu VW clubu to je možnost napsat 5 aut. Na K&K jsem nikdy nebyl, ale pro zjednodušení by stačilo, aby bylo napsaáno jedno číslo. Přeci jen, pokud by bylo na lístku napsáno víc aut, trvá mnohem déle hlasy spočítat a to je činnost, kterou asi nikdo nechce absolvovat. Samozřejmě je to taky trochu něco jinýho než sraz na celej víkend, kde se hlasuje „celej den“ a na sčítání hlasů jsou třeba 2-3 hodinky k večeru...

JP
05. srpna 2016, 13:17
2

Přijde mi, že není moc co vylepšovat.

Hlavně proboha ne drifty, pálení gum a podobný hovadiny, na to jsou jiný akce přitahující jinou sortu lidí a kouzlo K&K je pro mě právě v tom, že tam takoví skoro nejsou.

reagovat
PepaSFI
05. srpna 2016, 20:10
0

pokud jde o Brnisko, tam se asi moc nepovede vymyslet nějakou novinku. Na nějaké řidičské dovádění tam nejsou podmínky a radovánky tuningářů jako dělání šmouh po dlažbě, měření kraválu a hodnocení jestli mají auta nalepený všecko co ostatní a kolik mají televizí v místech kde by to jeden nepovažoval za možný, to se asi neujme. Vzhledem ke spektru vozidel si ani nějaké hodnocení nej auta nedovedu představit. Co je lepší, Trabant 601 první série v předrenovačním stavu, poněkud vícebarevný a trošku nesoudržný Fiat 127, nový Jaguar nebo Tesla?
Stánek s kávou by byl fajn ale i ta Františkova se dá pít, občas i zákuseček se vyskytne a hlavně, je tam úžasná pohoda. To místo má atmosféru.

reagovat
Lu
Lukáš
06. srpna 2016, 00:23
0

Tak, viděl bych to max. na sexy myčku a bodypainting... jinak cajk.. :-) Takže příště bez bab...

reagovat
Lu
Lukáš
06. srpna 2016, 00:24
0

resp.... s babama, které se budou chtít účastnit té sexy myčky... pardon...to jsem nedomyslel... samo.. :-)

ri
riprex
06. srpna 2016, 09:48
0

Já bych začal vylepšováním Pardubických k&k. Například by se mohly začít konat ;)

reagovat
Irwinek
06. srpna 2016, 16:26
0

Nevím, jak pro vás, ale pro mne by bylo nejlepším vylepšením, kdybych už se na něj někam konečně dostal :-D
Větší souhru pitomostí, které mi brání v účasti si snad jeden ani nevymyslí :-(

reagovat
Da
Dad
06. srpna 2016, 17:45
0

Ja bych v gastownu uvital vic kresilek a stolecku. Na to kafe.

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
07. srpna 2016, 11:52
1

Mne by asi bohate stacilo, kdyby se Gastown poradne uklidil a z cest zmizelo blato, protoze za spatnyho pocasi se tam moc chodit neda.
A pak udelat treba nejaky venkovni posezeni pro lidi. Ta pseudorestauracka je sice fajn, ale ja jakozko nekurak moc neocenim, ze je tam zahulino tak, ze neni videt na druhej konec stolu, u kteryho sedim.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem