načítám data...

Nejhorší automobilový dárek

04. listopadu 2019, 19:20 12 komentářů Máří

Říká se "darovanému koni na zuby nehleď". V některých případech se emoce těžko drží na uzdě. Ještě horší situace nastává, když se dárek vztahuje k něčemu, co si nadmíru hýčkáme nebo je naší zálibou. Třeba když se to týká naší plechové vášně - automobilů.

zobrazit celou galeriiMarek Metelka: Nejhorší automobilový dárek

Na chvíli odbočím od bojů mezi tábory zastánců automobilových značek, od rozplývání se nad komunikativním řízením aut z dob minulých a od hledání automobilových ideálů. Náhoda mě přivedla na bulvární téma, které většinu z nás nejspíš spojuje. Blíží se Vánoce a s nimi automobilové dárky.

Přítelkyně mi před chvílí zaslala screenshot z nejmenované webové platformy, kterou používají některé z našich něžných poloviček k diskuzím a prodeji oblečení. Jedná se o příšpěvek na téma “co nejhoršího jste dostali za dárek”.

U každého koníčku a tím pádem i u nás autíčkářů se v případě výběru dárků naši nejbližší těžko trefují do chutí a názorů, které jsme si utvořili léty diskuzí, čtením článků a získáváním vlastních zkušeností. Bohužel zrovna auta a automobilová doprava jsou oblast, při které si hodně nezainteresovaných lidí říká, že přece není tak těžké koupit něco praktického, něco co potěší a udělá radost. Jenže jak vím, je to často naopak.


Nemusí se přitom jednat o nic drahého, specializovaného nebo technického.  Z vlastní zkušenosti vím, že ani taková vůně do auta, kterou mi maminka vehementně shání každý rok, na kterou pak nacvičeně přes zuby cením “děkuji Ježíšku”, není úplně povedeným darem, protože většina náhodně koupených vůní mi zatím zamastila čelní okno nebo sežrala část palubky.

Ale víte co, stejně jsem rád, že si vzpomene. Může to dopadnout i hůř, viz ty dvě ojeté zimní pneumatiky.


Zkuste využít Vašich zkušeností s nevhodnými autíčkářskými dárky a napiště pro zajímavost, pro naše milující blízké a nebo pro pobavení ostatním čtenářům jaký dárek může konkrétní automobilový fanda obdržet, ale velmi pravděpodobně ihned skončí v šuplíku nebo na půdě.

No a aby nevzniklo další čistě negativní téma plné hejtování, napište klidně i nejlepší automobilový dárek, co jste kdy dostali :)

Pevné nervy o Vánocích, nejen za volantem, autíčkaři.

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Kuře
05. listopadu 2019, 00:20
0

Tak já loni k vánocům dostal sadu nějakých čínských aftermarket parkovacích senzorů a takový ten potah na sedačku s topnými tělesy co vám žhaví kulky až do úplné impotence... ještě klika že sem krátce po novém roce koupil Mondeo, které oba tyto prvky výbavy už má:)
-
Komentář upraven 5. 11. 2019, 00:21:03

reagovat
BubaaCZek
05. listopadu 2019, 10:55
0

No ja jsem zazival mozna tak druhou nebo treti zimu me ridicske kariery a neskutecne si uzival snehu na zadokolce. Na vanoce jsem pak dostal zimni gumy a bylo dost po srande.

reagovat
Jakub Pospíšil
05. listopadu 2019, 11:29
0

Já jsem několik let dostával od našich k vánocům vždycky dálniční známku. To byl ale naopak super dárek - za let studentských bylo 1500 docela dost peněz a sám bych si ji asi nekoupil. Vyloženě špatný autodárek jsem asi nikdy nedostal, jen jednou jsem si sám koupil takové ty "polštářky" na pásy s logem Sparco a nejen, že vypadaly divně, ale navíc pravidelně zasekly pás v navíječi a celkově na nic nebylo nic moc dobrého.

reagovat
ganmiki
05. listopadu 2019, 11:46
0

Dostal jsem před pár lety od švagra k něčemu RZ s mým používaným nick name, popravdě mi to nevisí ani v garáži.

reagovat
E.T.
05. listopadu 2019, 11:48
0

Já jsem dostal takový ten silikonový držák na mobil, podobný tomu na fotce. Jako drželo to věci, ale když jsem po pár týdnech uklízel v autě, tak jsem zjistil, že mi to vyžralo flek do palubovky mojeho několikaměsíčního Levorga... :-( Dárek za pár korun, škoda za pár tisíc... :-/

reagovat
vojtacz
05. listopadu 2019, 14:31
0

Já teď dostal od babičky takovej ten rozmrazovač zámků. Akorát na autě zámky v podstatě nemám :) (když nepočítám ten nouzovej, pokud by se vybila baterka v klíčku)

reagovat
Pólin
06. listopadu 2019, 06:31
0

Nejlepší autodárek, který jsem kdy dostal je Lego Aston Martin. A to mě prosím bude brzo 30 roků:D Manželka mě má fakt přečteného. Mám rád Bonda, Aston Martin i Lego... Nejhorší dárek byla taková ta stínící pytlovina na čelní sklo, kde je na jedné straně nalisovaný alobal... v létě svým denním autem téměř nejezdím a uznejte, že v kabriu by to bylo k ničemu...

reagovat
Breakthru
06. listopadu 2019, 22:40
4

Kdo mě zná a chce mi zkazit den, dá mi dárek do auta nebo do dílny...

reagovat
Máří
07. listopadu 2019, 13:54
0

Říkal sem si, že v tom nemůžu být sám :) Okolí nějak nechápe, že není jedno jaký bity, jaký klíče, jakej momenťák, jakou brusku, a že za těch 500 to není to stejný jako 2500. Mají se držet ponožek a trenek, bylo by po problémech :D

Beny
07. listopadu 2019, 15:19
1

Trochu odbočím, ale nejhorší je, jak se na člověku podepisuje věk. Jako dítě trenýrky a ponožky nesnášel, teď na ně čeká.

Breakthru
07. listopadu 2019, 20:30
2

Já si o ponožky, trenky a sprchače sám říkám :) ne, vercajk si kupují sám . Nenávidím nakupování , ale v obchodě s nářadím su jak čtyřicítka v parfumerii...a dostat třeba deku na sklo, tak jdu do vývrtky. Tři z mejch pěti Fordu máj vyhřívaný okna ....

PepaSFI
07. listopadu 2019, 17:19
1

žebych dostal nějakou obzvlášť velkou pitomost, to zas ne ale pár věcí bylo, co řekněme, moc nevyužiju. Kdysi jsem dostal leštičku, žádný profi stroj, takovou tu kvrdlačku co ušetří trochu práce s leštěnkou. Ale zas tak často neleštěnkuju, ale jo, občas jsem to použil. Taky jsem dostal sadu keramických nanotentononců na ošetření kdečeho od té firmy co se jmenuje tak jako Pičuták. Vpodstatě mě to přinutilo udělat kupu práce která by mě jaksi ani nenapadla, například auto pořádně umejt, vypiglovat skla a pak se pachtit s těma šmíruňkama. Né že by se to pak nelesklo, jako dobrý, voda z toho odtékala, špína se nedržela ale tý práce s tím, no znova to dělat nebudu. Jestli na tom rok byla keramická vrstva netuším, elektronový mikroskop fakt nemám. Kdysi jsem si koupil na tržnici od užvaněnýho chlapa leštěnku asi za 150 i s kupou hadrů a když jsem s tím namatlal starší hezky vybledlý auto, taky to zářilo a na kapotu se nedalo nic položit páč to hned sjelo. Když to opláchnu na ruční myčce i s tím voskovým oplachem, vypadá to asi tak stejně.
Nedávno jsem k narozeninám dostal do autozásuvky čudlík s voltmetrem, teploměrem a USB. Voltmetr a USB v autě mám a teploměr nepotřebuju, poznám kdy je mi zima nebo horko i bez displeje. Ale využití najde, dám to na malotraktor, má vrtošivé dobíjení, aspoň budu vědět že mi to nezůstane někde v lese s mrtvou baterkou.


Ach jo zas vánoce. Já prostě neumím kupovat dárky. Věci potřebný a vhodný jsou problém vybrat a hovadiny kupovat jen proto aby něco, to se mi příčí.

reagovat