načítám data...

Americký snílek: zapadlé poklady české inzerce

Co musí mít pořádná amerika? A co bych si z aktuální nabídky zámořských vozidel vybral já? Zasnil jsem se nad amerikami z tuzemské inzerce.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Když se člověku zasteskne po Americe, nemusí to být jen stesk po pláních, kde se prohánějí Indiáni. Ani stesk po mrakodrapech a spoustě ozbrojených a mnohdy hodně hloupých lidí. Někdy vám prostě chybí to auto. Auto, které má gargantuovské rozměry, ale příručka tvrdí, že je to compact. Chybí vám měkké semišové sedačky. A bublání osmiválce. Zrovna nedávno jsem takový moment měl, tak jsem se podíval, co bych v našich končinách mohl sehnat, kdyby můj výpis z účtu nebyl červený.

Buick Century

Když člověk potřebuje něco menšího, co se vejde do parkovacího domu, pak má u amerik na výběr ze široké nabídky mid-size sedanů. Pokud ovšem nežije v ČR. Na druhou stranu, máme tady takovou věc, která by určitě potěšila milovníka pravého a ušlechtilého dřeva. Stačí se dívat z dostatečné vzdálenosti. Zblízka už folie nijak vábně nevypadá, ale není to nic, co by nespravilo několik různobarevných sprejů. Jinak je malý Buick amerika, jak má být. Karoserie je položena na rámu, točí se tomu zadní kolečka a má to… Aha, osmiválec to vlastně nemá. Ale to nevadí. V inzerátu o tom není zmínka, ale znáčky a vyboulení na kapotě nasvědčují tomu, že šestiválec v motorovém prostoru bude mít společnost. Takovou tu šnečí, víte co myslím, že jo? O zábavu je tedy postaráno. Tak šup, neváhejte a kupujte, ať mám o jedno cukání dělat hlouposti míň. 

https://auto.bazos.cz/inzerat/82214989/Buick-Century.php

Ford Thunderbird

Jak to bylo s tou pravou amerikou? Osmiválec, pohon zadku a rám? Hm, tak to zase nic. Co naplat, člověk někdy ze svých nároků musí slevit. A zrovna tohle pěkné coupé by mě určitě na chvilku zabavilo. Nebo přinejmenším moji peněženku při odstraňování koroze. Ale povznesme se nad takové přízemnosti. Raději si představte, jak vám ho odtáhnou a na záchytném parkovišti se dozvíte, že to je Kadylak. Nebo raději něco příjemnějšího. Třeba pěknou projížďku krajinou plnou zvlněných silnic, ve kterých vám bude fajn, protože podvozek Thunderbirdu není jako z žebřiňáku, ale má nezávislé zavěšení na všech čtyřech kolech. Představte si, že máte tak trochu ošklivé auto, které vám ale jinak bude dělat jen radost. Už si ho chcete koupit? Já asi jo. 

https://www.autofrc.cz/inzerat/ford-thunderbird--1992/1551/?sort=1&gotoAction=vypis&rP=0

Ford Crown Victoria

Rám? Ano. Osmiválec? Jistě. Pálí to zadní kola? Že vaháš. Že je Crown Victoria jedním z aut, které bych bezpodmínečně a nutně potřeboval, je známý fakt. Tohle auto je ještě k tomu Police Interceptor, což sice znamená, že má vážně, ale vážně hodně ošklivý interiér (který tady naštěstí není pogumovaný jako u hlídkových aut), ale taky to znamená zesílený a tužší podvozek a samosvorný diferenciál. Zbyvá už jen nahradit všechny výfukové tlumící elementy trubkou a máme tady auto pro Františka. Výsledek si ani nemusíte moc představovat, máme tu přece američany se stejně blbými nápady: 

https://www.autofrc.cz/inzerat/ford-crown-victoria-police-interceptor-2009/1499/?sort=1&gotoAction=vypis

Cadillac CTS

Pokud už vám není jen lehce přes dvacet, ale jste ‘seriózní’ dospělý člověk, který pracuje v IT, už jste někdy určitě pomysleli na Cadillac CTS. Vaše šance dojít si pro jeden kousek do Mountfieldu už jsou dávno pryč, tak proč si nekoupit trochu lepší a novější model? Já vím, že to má pohon všech čtyř. Že je to šestiválec a CTS-V by bylo lepší. Ale CTS-V jsem v naší inzerci nepotkal. A z nějakého zvláštního důvodu se mi tohle auto líbí. Takže třeba jednou, až se stanu dospělým a seriózním člověkem, zakoupím sobě něco takového. Ale to ještě není ani na dohled, takže šance pořídit si usedlý a trochu excentrický sedan je vaše.

https://www.autofrc.cz/inzerat/cadillac-cts-3-6-awd-eu-verze-2008/1621/?sort=1&gotoAction=vypis&z-0=6&rP=0

Datsun Cherry

Někdy si brouzdáte po inzerci, hledáte auta, která by se vám hodila do článku a přemýšlíte o tom, jestli vás to vůbec ještě baví. Ale pak najdete TO. Tahle malá červená krabice nesplňuje ani jedno z kritérií, přesto bych ji chtěl. Má totiž charisma. Prostě chcete být dacan v Datsunu ujíždějící krajinou pryč od toho všeho. 

https://www.autofrc.cz/inzerat/nissan-cherry-datsun-cherry-1-2-120a-n10rq-1981/1328/?sort=1&gotoAction=vypis&rP=0

 

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Csaba
17. prosince 2017, 15:34
0

Ten Century vypadá správně ojetý, opoužívaný, skoro zanedbaný, říká se tomu jak působí i nějak odborně, tuším...
Jo, už to mám, patina je ten přesný výraz! :)
Interiér a sedačky (sedačky, NE sedadla) vypadají božsky, tam bych si tuze rád pohověl, panečku... :)
Čistě z provozního hlediska tam to LPG moc rád nevidím a je otázkou zda to auto zvládne dlouhodobější "běžný" provoz, včetně cesty po D1 na nějaký sraz vyšší rychlostí...
Být za polovinu, stál by za hřích :-)

Ten stříbrný Thunderbird nevypadá zle ale "nutná práce na karoserii a brzdách" znamená nemalé náklady v neodhadnutelné výši a jakýkoli zájem končí po zjištění že to auto nabízí nějaký "inteligent" v Česku, přičemž auto fyzicky stojí v Belgii...
WTF?!? Je toto normální? To auto stojí bůh ví kde v zahraničí, je velkou otázkou zda jej prodávající vůbec vlastní a on ho prodává tady v Česku?!? Nechápu, nerozumím, neakceptuji... :)

Viktorka je super, ale jsme už v úplně jiné cenové hladině, to stejné platí pro CTS které se mi líbí dizajnem exteriéru i interiéru, tedy, až na ty kolotočářsky cingrlátkové "chromované" B sloupky, to je prostě hrůza a děs...

Třešnička na závěr je pro mě nejhezčí :) ale jak to tak čtu, tak člověk aby utratil minimálně násobek kupní ceny aby to vypadalo k světu a bylo to plně provozovatelné a to je už asi výzva jen pro opravdového fandu značky, nebo spíše modelu.

Každopádně díky že si někdo dal práci najít inzeráty na něco jiného než fašistovágeny a jiné podobné zrůdy:)

reagovat
briza
17. prosince 2017, 17:42
1

Patina vole :)

Ha
Hanyz
17. prosince 2017, 18:01
4

Nevím teda, zda je vhodné tvrdit o amících, že jsou mnozí hloupí, když pozoruji výsledek letošních parlamentních voleb v ČR...jako já chápu, že je to určitá zažitá představa, že Američané jsou hloupí, Skoti lakomí a Rusové jsou naši slovanští bratři, co to s námi myslí dobře, ale trochu jsem doufal, že je na tom redakce myšlenkově trochu lépe, než divák TV Nova (zase to klišé sakra;-)), když jinak píše tak čtivé recenze.
Moje tipy na ameriky, kdybych náhodou měl čas a technické schopnosti to udržovat v provozu:
https://www.bazaramerik.cz/inzerat/cadillac-eldorado--1993/1633/?sort=1&gotoAction=vypis&rok_od=1930&rok_do=2006&rP=0
- ovšem divné je, že nejsou žádné pořádné fotky zevnitř...
https://www.bazaramerik.cz/inzerat/chevrolet-camaro-z28-manual-350hp-1979/1612/?sort=1&gotoAction=vypis&rok_od=1930&rok_do=2006&rP=0
- pěkná kastle, vnitřek už je horší....

reagovat
Irwinek
17. prosince 2017, 19:10
1

No jo, šestnáctiválec za tyhle peníze? To je zadarmo :-D

Ha
Hanyz
17. prosince 2017, 19:18
0

To víš, správný reklamní text dělá divy.:-)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
17. prosince 2017, 18:41
0

No jo Franto, parkovani musis vyresit tak jako ja. Proste si postavit garaze pro plnohodnotny auta (rozumej: pro sestimetrovy krávy) a ne detsky odrazedla. :-)
Hanyz ma pravdu. Klise typu hloupi Americani je trochu mimo. Ale nastesti jsme tu my, chytri Cesi. A proto jsme takovou svetovou velmoci, ze? ;-)
No nic. Radsi k tem autum.
Neresit rozpocet, tak bych si i v ty nasi inzerci taky vybral a zase takovej problem by to kupodivu nebyl, jak jsem tak koukal.
Treba tady Cutlass Honzy Hvezdy. Na jezdeni pro rohliky perfektni. :-)
https://www.rajveteranu.cz/19496-oldsmobile-cutlass-455v8-5speed-brutalni

Mym bajnym jednorozcem je Viper. Bral bych jakoukoliv generaci a tady jsem dokonce jednoho taky nasel. Navic za uplne smesny penize, vzhledem k tomu, za kolik se prodavaji normalne.
https://www.rajveteranu.cz/19676-chrysler-viper-benesov

Roli moderni hracky by mohla zastoupit tahle 660-ti konova Vette od Hennesseyho.
https://www.sportovnivozy.cz/92953-chevrolet-corvette-z06-hennessey-hpe-85

Nebo tenhle Viper. Nejak se ted nemuzu rozhodnout. :-D
https://www.sportovnivozy.cz/56489-dodge-viper-84l-v10-gts-eu-nav

Na normalni jezdeni bych mohl mit treba tohle GMC.
https://www.tipcars.com/ds/impexta3000/gmc-yukon/terenni/benzin/gmc-yukon-6-2-v8-denali-3834109.html

Ale nic nezkazim ani jeho jednovajecnym dvojcetem Escaladem.
https://www.tipcars.com/ds/impexta3000/cadillac-escalade/suv/benzin/cadillac-escalade-6-2-platinum-3834291.html

Tresnickou na dortu by mohla byt tahle Corvette s big blockem pod kapotou a s manualem.
https://www.rajveteranu.cz/20216-chevrolet-corvette-man-big-block-v-cr

A tak bych asi mohl pokracovat do nekonecna. Jen ted nejak nevim, kde vzit a nekrast. Ale to uz je jinej problem. :-)

reagovat
Ha
Hanyz
17. prosince 2017, 19:17
0

Tak za mě vede ten Oldsmobile.

saage
17. prosince 2017, 19:51
0

Ten bilej Viper!!! Škoda tak málo fotek.. Nebo je tam nejaka zrada?

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
17. prosince 2017, 20:35
0

Tezko rict. Ta cena je podezrele nizka, takze tam by to chtelo rozhodne dukladnou prohlidku. Uz jen proto, ze ceny dilu jsou naprosto astronomicky.

Za
Zazaa
17. prosince 2017, 23:00
0

Tak uz to ze pise vse original a prilozena fotka si trochu odporuje ...

saage
17. prosince 2017, 23:57
0

Hele kluci.. Trochu sem si toho Vipera proklepl. Podle googlu je majitel velkej nadšenec do aut.. Tak by to nemuselo bejt uplne marný. Teda pokud samozrejme chcete Vipera.? :-)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
18. prosince 2017, 06:51
1

Krome prestrikanych kol do cerny a striklych vyfuku tam nic neoriginalniho nevidim.

Za
Zazaa
19. prosince 2017, 18:33
0

tak prestrikane je cele auto .. bile nebyly
a kola tam nepatri

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
19. prosince 2017, 19:21
0

Barva i kola jsou z modelu 1996. Furt zadnej problem nevidim.

saage
19. prosince 2017, 20:19
0

Ten chlap co to prodává vypada dost verohodne. Ma i Jaguáry E type, par Ferrari atd. Nemyslím si ze by prodával nějakej bastl. Kupte to nekdo! :-)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
19. prosince 2017, 20:49
0

No ja mam minimalne do doby, nez dostavim barak, s autama utrum. :-)

liška
17. prosince 2017, 19:28
1

Ten Crown Victoria už se tam válí strašně dlouho, párkrát jsem ho i zahlídl tady u nás na vysočině na živo a nevypadá věru zle. Ale říkám si, není ta cena za v podstatě americkou vochcáfku nějaká šíleně přestřelená? Tuším ten inzerát začínal na 249t. No a k tý hlouposti američanů, kterou se tu někteří snaží zlehčovat. Po tom co jsem tam strávil tři pracovní léta a potkal nesčetně lidí, tak si myslím, že je tam hodně velký procento ne úplně bystrejch lidí. Měl jsem tam většinou dojem, že je to banda takovejch dost omezenejch oveček.

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
17. prosince 2017, 20:38
0

Ja mam ten samej dojem i pri brouzdani po mistnich luzich a hajich.

beastar
17. prosince 2017, 21:53
0

Otázka je který národ by jste označili za chytrý? Mám pocit že v každém národě je x blbů. V těch velkých zemích je to procentuálně více nicméně těch opravdu chytrých je taky logicky víc, než třeba u nás:) Stejně je to i ve sportu.. Průměrný ami uzvedne tak burger ve white castle, ale naopak v každém sportu mají tisíce nad průměrem. Jinak když tam pojedeš z Evropy první dojem bude.... To jsou debilové. Jenže ona obecně ta anglosaská kultura je kapánek jiná. V některých detailech se to promítá i do těch aut to složení jejich populace.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
18. prosince 2017, 06:53
0

Presne tak. Ono to bude v kazdym narodu asi vicemene uplne stejny. Jo a jentak mimochodem k ty obezite. Podle statistik mame procentuelne vic obeznich deti, nez USA, takze i tady ty klise selhavaji.

František Čáslavský
18. prosince 2017, 13:14
-1

Tam, kde je víc lidí, bude i víc lidské hlouposti. Ad obezita, jeden můj kamarád je američan a ten tvrdí opak, ale zároveň i umí dobře vysvětlit, proč to tak je.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
18. prosince 2017, 13:31
0

Jak to myslíš? Že je tady víc obézních lidí, než tam?

beastar
18. prosince 2017, 16:34
0

K te obezitě. Statisticky je to špatný pro nás u dětí:) Jinak tam je opravdu hodně extrémně tlustých to u nás nevidíš. Obecně v Eu neuvidíš afričana co má 160 kg a nebo paní v busu co se ani tam skoro nevejde. On je rozdíl totiž lehká lékařská nadváha /u nás/ a bejt tlustej jako to prase. Jak říkají Rusaci u nas balšoje a to platí i pro amíky:)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
18. prosince 2017, 17:39
0

Tak to samozrejme chapu. Ale ona je otazka, co je mensi zlo. Jestli nejaky mensi procento totalne tlustych prasat nebo nadvahou trpici celej narod.
Nicmene tohle neni server o stravovani, ale o autech, tak bych se primarne venoval jim.

beastar
20. prosince 2017, 20:34
0

Statisticky vzato tady stejně bude víc lidí rozumět tomu žrádlu, než těm autům ,)

Hynek
18. prosince 2017, 13:33
0

S Crown Victorií jsem najezdil pár tisíc km a výkonově je to tak jak svižnější 1.6 v evropském autě. Na nějaký velký zlobení to nebude...

reagovat
Caddy
18. prosince 2017, 17:13
0

jezdim bezne se sesterskym TownCarem a je pro provoz naprosto dostacujici a prijemny. A burnout to zvladne taky :) S 1.6 se to urcite srovnavat neda, mam v okoli taky jednu, a to je tak do mesta...

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
18. prosince 2017, 19:46
0

Hynek: Hmm, tak tu tvoji jednasestku zkus taky strcit do petiapulmetrovyho auta. Uvidime, jakej to pak bude trhac asfaltu. ;-)

Caddy
18. prosince 2017, 17:12
0

lepsi, nez ten T-bird, by bylo ais toto, uz na to koukam par tydnu a presvedcuji se, ze nemam delat zadne kraviny :)
https://auto.bazos.cz/inzerat/81886960/Ford-Mercury-38-LPG.php

A ted me zaujala tato novinka v inzerci, interier je trochu jety, ale ta cenovka to vice nez ospravedlnuje...a jeslti to jinak vypada tak, jak se jevi z fotek...boze...
https://auto.bazos.cz/inzerat/83370178/Cadillac-Seville-1974.php

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
18. prosince 2017, 19:49
0

Kraviny nedelej. Ten tvuj Town Car nema chybu. ;-)

beastar
18. prosince 2017, 20:25
0

To Mercury v tom plynu to bych snad asi přežil i ten debilní plyn:)

Caddy
19. prosince 2017, 23:33
0

Knightrider: jo, kez by nemel :)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
20. prosince 2017, 08:05
0

Caddy: Ale je to neuveritelna stylovka. Mne se libi mozna vic, nez ta novejsi generace.

Caddy
20. prosince 2017, 19:28
0

Tak o tom zadna. Typove je ten muj nejhezci model TC ze vsech :)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
20. prosince 2017, 19:39
0

Tak to souhlasim. :-)

Irwinek
23. prosince 2017, 18:04
0

Taky jeden Buick https://www.rajveteranu.cz/17292-buick-electra , práce by snad nebylo moc

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Aveo LPG Nová bomba  1kč/km 2008
Chevrolet Aveo LPG Nová bomba 1kč/km

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR 2011
Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR

2011 rok výroby
300 koní výkon
4 600 ccm objem

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem