načítám data...

Ženeva 2016: Ty největší pecky podle Autíčkáře (průběžně aktualizováno)

01. března 2016, 15:45 15 komentářů Vojta Dobeš

V Ženevě se představuje spousta věcí. My pro vás vybíráme ty, které by vás měly zajímat...

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Autosalon ve švýcarské Ženevě patří k největším událostem automobilového světa. Snad každá automobilka, která chce něco znamenat, tam chce zazářit a představuje to nejlepší, co má pod pokličkou. Novinek je tolik, že vstřebat všechny snad ani není v lidských silách. Proto píšeme jen o těch, o kterých si myslíme, že by vás měly opravdu zajímat. A aby vám nic neuteklo, shromáždili jsme je všechny na jedno místo…

Aston Martin DB11: Nový designový jazyk přichází

Po více než dekádě, kdy všechny Astony vypadaly víceméně stejně (na existenci Cygnetu raději zapomeneme) přichází přelom v jejich designovém jazyku. Líbí se vám?

Ford Fiesta ST200: Stále skvělá, ale ještě rychlejší?

Ostrá verze poslední Fiesty je s námi už nějaký ten pátek a pravděpodobně se brzy dočká nástupce. Ford nás proto chce na současnou generaci nalákat výkonovou injekcí.

Alfa Romeo Giulia: Konečně i “v základu”

Když nám Alfa Romeo minulý rok představila svůj nový velký sedan, zvolila k tomu jeho nejostřejší verzi Quadrifoglio Verde alias “čtyřlístek zelený”. V Ženevě se ale představí i varianta bez jetele a my máme fotky. Snad se jí i někdy dočkáme na trhu

Porsche 911 R: Limitka pro puristy

Petrolheadi si stále stěžují, že si nemohou koupit auto s manuální převodovkou a atmosférickým motorem. Porsche je tedy vyslyšelo. Škoda, že si za absenci turba a automatu nespíš pořádně připlatíte…

Fiat 124 Spider Abarth: Pomalý, drahý, úžasný

Chcete Miatu s turbem, která sice není o moc rychlejší než ta normální, ale vypadá a zní jako starý závoďák? Jste ochotni za ni dobře zaplatit? Abarth má řešení!

Chevrolet Corvette Grand Sport: Bestie na okruhy i do obchoďáku

U Chevroletu nemusí vyrábět speciální edice s manuálem a atmosférou – tato kombinace je u nich stále standardem. Tak alespoň vyrobili rychlejší verzi s manuálem a atmosférou…

Morgan EV3: Futuretro s mosazí, karbonem a elektromotorem

Chcete auto futuristické, nebo raději retro? Chcete si připadat jako v budoucnosti, nebo jako v předminulém století? Morgan vám nabídne všechno dohromady!

Lamborghini Centenario: Velkolepá oslava

Nejnovější hypersport od Lamborghini vypadá opět šíleně. A je připomínkou “otce zakladatele” Feruccia Lamborghiniho. Otázkou zůstává – nemohli ho uctít něčím méně ošklivým?

To ale ještě určitě není všechno. Další vaší pozornosti hodné novinky ze Ženevy najdete na tomto místě hned, jak je dokážeme zpracovat!

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Skipper
01. března 2016, 16:47
1

Zatím spíše rozpaky. Jak u Astonu, tak hlavně u Giulie. Aston mi svým stylem začíná připomínat Corvette. Prosté super, ale Astony byly o něčem jiném a jo, vím, že občas se dizajn musí někam posunout, ale toto podle mně není správná cesta. Chybí tomu čistota a lehkost.

A Giulia? Srdcem mě vždy táhlo k Alfám. dokonce často uvažuji o koupě 166tky nebo 156tky. Ale tohle je teda sklamání. Mám dojem, že nékdo viděl na vrakáči E60 a zkoušel, jak by třeba pŕední světla vypadali, kdyby se nasadily na nějaké auto naopak. A pak ten přední nárazník - proč proboha???? Doufal jsem, že základní verze dostane něco normálního, bohužel se nestalo. No a interiér? Působí to až moc lacině. Snad to aspoň bude úžasně jezdit.

reagovat
PepaSFI
01. března 2016, 17:35
0

maličká výhrada ke vzhledu článku: Dvě úplně stejné fotky za sebou fakt vypadají divně.

reagovat
BobAsh
01. března 2016, 17:45
0

good point, jdu opravit

St
Stefan
01. března 2016, 18:33
1

Ke té Alfě Romeo Giulia. Docela jsem se těšil na běžné verze,jak budou vypadat a hlavně na interiér ,jelikož pracuji ve závodě kde lakujeme díly na Alfu Romeo Giulia. Pořád jsem jsi říkal "Doprdele mi máme toho nalakované tři prdele a představení nikde." Inu,Giulia je docela hezké auto,uvidíme jak bude spolehlivá.. "

reagovat
Jo
Josef
01. března 2016, 18:59
0

Aston je krásný, Abarth 124 je přitažlivý, mám z obou velkou radost. Zaujalo mě i již dříve zmíněné Maserati Levante, které není o nic ošklivější, než by SUV takové značky mělo být. A navíc potvrzuje, že jde Maserati po letech zase nahoru. Jakkoliv nepatřím k jeho skalním příznivcům, těší mě, že už vděk své modelové ofenzivě nehraje druhé housle. A výroční Lamborghini? Nemyslím si, že vypadá zase tolik zle, jak všichni tvrdí. Šířka bude naživo dech beroucí, proporce jsou dobré. Vadí mi pouze ta přemíra svislých žeber v předním nárazníku a kombinace karbonu se žlutým lakováním, která je prostě mimo.

reagovat
bi
bitner
01. března 2016, 20:42
0

Me se Lambo Stealth libi. Aktivni policejni radary budou v prdeli...

reagovat
Aleš
02. března 2016, 14:22
0

Mě se to Lamborghini strašně líbí. Podle mě je boží. Pak je povedená ta Corvette,Morgan je strašně cool.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem