načítám data...

Co všechno se může stát, když prodáváte ne jedno, ale hned několik aut....

14. března 2019, 08:05 24 komentářů PlusOne

...ozve se vám stejný zájemce, jako třeba mě.

zobrazit celou galeriiPavel P......: Co všechno se může stát, když prodáváte ne jedno, ale hned několik aut....

Ne, nerozhodl jsem se zbavit ani jednoho ze svých “členů rodiny”, ale jak čtenář mého blogu ví, v té troše volného času, co mi zbývá, jsem se mimo jiné rozhodl bavit renovacemi pidiaut anglické produkce. Auta nakupuju z 99% na eBay, většinou z Anglie, většinou po sadách, a většinou za krvavé poštovné. V ČR jsou tyhle modely k sehnání také, ale lidi většinou nevědí, co by si za ně řekli. Potěšilo mě nicméně, že trh s tímhle zbožím i u nás funguje, a tak jsem si řekl, že než cíleně likvidovat (s pomocí dětí) auta, která mám víckrát, případně je kuchat na náhradní díly, třeba by ještě někomu posloužila. Vytipoval jsem osm kousků, které mi k ničemu nejsou, a na dva velké inzertní servery jsem vyvěsil inzerát, že prodám auta na ND a k renovaci, popsal jsem vady a nedostatky, a v rámci možností je detailně nafotil. Inzerát dole v galerii. Cena byla “Dohodou”, jsme dospělí, a pokud je bude někdo chtít, domluvíme se, přesná představa o reálné ceně mi stejně chybí.

Netrvalo dlouho, přišla mi odpověď. 

Vzhledem k ochraně osobních údajů zakrývám jména i mailové adresy, ale nebudete mít problém rozpoznat, kdo je kdo….nicméně, zatím to začíná dobře. Pán má zájem, a chtěl by i jiné modely, pokud mám. Mám, ale pro vlastní potřebu, a tak pána musím zklamat.

Pán toto (zřejmě) reflektuje, a ptá se na cenu.

Nemám absolutně představu, co bych měl chtít, orientuju se spíš v anglických cenách, a tak dělám rychlý průzkum, s tím, že se zájemcem cenu upravíme, což mu i navrhuji. 

Cena za hrané autíčko nepřesahuje 75,-, což mi přijde vzhledem ke stavu přiměřené, mimo Ferrari, které je přece jen více žádané, a tomu odpovídá i cena. Přichází odpověď, která mě, mírně řečeno, žhaví do běla.

Dozvídám se, že s nimi bude práce a barvy že stojí peníze. Není mi jasné, proč to má být argument, v návalu vzteku píšu mail, že pokud to pán vidí takto, tak to se s ním ani dohodnout nechci, a že argumentu s cenou barev nerozumím, byť vím, že nejsou zadarmo…a že za poštovné je rozhodně nenechám. Pak trochu vychládám, a navrhuju ještě alternativu, dle mého názoru přijatelnou. Srazil jsem cenu o nějaké dvě stovky, když budu počítat poštu, tedy o cca 30%. To už by mělo být zajímavé…přece jen, modely nemají poškozená skla, ani nejsou deformované, což bývá u takhle hraných autíček poměrně častý problém.

Auta se s trochou štěstí dají sehnat za pár korun, to je pravda, ale ne u nás…pokud má člověk štěstí, na aukci je vydraží za hubičku, ale musí mít kliku na prodejce, který neví, co prodává. Odpověď, kterou dostávám, mě ale doslova posazuje na zadní část těla. Čtu si ji naštěstí až ráno, číst si to večer, asi bych nespal moc klidně…

Nechci ze sebe dělat odborníka na internetové ceny, na to jsem “v oboru” moc krátkou dobu, a i to výše přiznávám, nějakou představu ale člověk má. S tím, že nevím, jak dlouho trvá model restaurovat, ale pán střelil kozla. Zajímavá věta se schovává na pátém řádku – na modelech se nedá vydělat, je to spíš na zábavu, než na výdělek. Aha, tak tady je zakopaný pes….levně nakoupit, draho prodat, to je oč tu běží. Sympatické je, že mě pán nechce urazit nabídkou, ale za celou tu dobu, co diskutujeme, mi vlastně žádnou nabídku neudělal. Neříkám, že bychom se dohodli, ale bylo by zajímavé vědět, kolik je ochotný dát.

Takže je na čase s s pánem rozloučit…

Tím to (prozatím) končí, nepochybuju, že se dočkám ještě odpovědi, nicméně zkušenost dobrá – ukazuje se, že je jedno, jak velké auto člověk prodává, pokud narazí na blbkupce, který má zájem jen srazit cenu co nejníže bez ohledu na stav, může to být pěkná otrava….

Přeju všem hezký den a pevné nervy při jednání s lidmi, ať už se jedná o cokoliv…

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Pochtli
14. března 2019, 09:08
0

Jak píšeš, je asi jedno, jestli se prodává auto opravdové nebo autíčko na hraní. Při prodeji našeho auta měl jeden pán též připomínku o "nadsazené ceně" a já si jen pro sebe říkal: "pro tebe, překupníku vyčůranej, to je drahé určitě".. Bohužel mi přijde, že dnes překupuje půlka republiky.

reagovat
Rakso
14. března 2019, 09:30
0

Bohužel, na internetu se vyskytuje mnoho podobných individuí. Přes net jsem jednu dobu trochu obchodoval a ve chvíli kdy člověku přijde taková reakce na inzerát (caps lock, chyby) je potřeba si rozmyslet, jestli se do toho vůbec pouštět. Z 99% procent je to ztráta času.

reagovat
Pólin
14. března 2019, 10:42
0

Za svůj život už jsem prodával několik aut a na Bazoši nepočítaně všech možných drobností a musím říct, že se mi to spojuje tak, že čím větší krám (blbost za pár šušňů) člověk prodává, tím větší individua se na ty inzeráty ozývají. Je to "out of toppic", ale na zánovní dětskou plastovou skluzavku za 200CZK (nová cca 800CZK) se mi ozvala ženská a naporoučela si asi 40 doplňujících fotek a pak teda, že ji vezme, pokud jí to 20km dovezu :D. Lidi jsou fakt někdy naprosto mimo... ale třeba na motorku se mi ozval manželský pár, se kterým jsme od té doby přátele a sem a tam se scházíme...

reagovat
PlusOne
14. března 2019, 11:34
0

Motorku jsem koupil přes bazar, dostal jsem číslo na předchozího majitele, a jsem s ním dodnes v kontaktu - nijak pravidelném, občas si napíšeme, ale je to milý.... zhodnotíme opravy a úpravy, chlubíme se navzájem najetými kilometry, semtam nějaká ta fotečka...ideál.

Nevím, jestli je to mnou, ale doteď jsem měl kliku právě spíš na lidi, co byli v pohodě, nemám chuť ani sílu se hádat po Netu s lidma, kteří mají vlastní představu o tom, jak by měl obchod probíhat, nikdy jsem si ani po telefonu neřekl o slevu, spíš jsem se zajímal, jestli je cena pevná, ale určitě by mě při koupi čehokoliv nenapadlo argumentovat tím, že s tím, abych to dostal do takového stavu, jak chci, budu muset strávit nějaký čas a něco investovat (nebavíme se nutně o penězích), když už je to v ceně víceméně zohledněno...kdekdo čeká za cenu Trabanta zánovní Mercedes, ideálně ještě v záruce, a s možností ho vrátit za plnou cenu třeba i po půl roce užívání...

Pólin
14. března 2019, 13:41
0

Já právě taky ty dražší věci vždycky prodal i koupil v klidu, ale jak už jsem psal: čím levnější věc, tím větší idiot se Ti na ni přihlásí... moje osobní zkušenost...

PlusOne
14. března 2019, 15:20
0

Tak tři-čtyři roky zpět mi opakovaně volal kluk za svou přítelkyni (se kterou na pozadí hovoru komunikoval = "chceš to, nebo ne?" "kdy?" "Pán říká, že...") na dětský kolotoč nad postýlku, asi za čtyři stovky (poloviční cena proti novému, kupovaný jako nový), a pořád jestli ho ještě mám, jestli bych jim nepočkal po mateřské atd. ...vydržel jsem to asi dva měsíce, kdy mi volal jednou za týden, až jsem se naštval, a poslal jsem ho slušně do zadele. Telefonní číslo jsem si zablokoval, a už jsem o něm od té doby (pochopitelně) neslyšel. Ale to se mi stalo jen jednou...semtam prodávám nějakou drobnost, nic pravidelně, a vždycky jsem se hrozil toho, až napíše někdo takový, jako je výše - a když k tomu konečně došlo, musel jsem se podělit :-)

GanGreen
14. března 2019, 12:22
5

začlo mi cukat v oku, jen co jsem to po tom negramotovi zkoušel přečíst... Opravdu obdivuju tvoje nervy, že jsi s ním vydržel normálně komunikovat :D

reagovat
Pochtli
14. března 2019, 13:02
5

Já se divím, že s tím negramotem vůbec komunikoval..

beastar
14. března 2019, 12:59
0

Jedním slovem magor. Takové občas potkáš. To je ten typ co už chce po telefonu slevu, protože je na tom vše špatně. A nakonec ať to stojí cokoliv je to pro něj hodně. Musim říct, že párkrát sem s podobným č×*ákem jednal i osobně a vždy to dopadlo ostrou hádkou. Capslokář a píše vyloženě "mrtky".

Jediný co by ho trochu omlouvalo vzhledem k typu zboží. Může to být kluk 14, 15 let např....

reagovat
krab
14. března 2019, 13:53
0

Taky už se mi něco podobnýho stalo, jen jsem konverzaci ukončil poněkud dřív. Máš svatou trpělivost :)

Když jsem loni musel prodat oranžovou GT86, taky jsem si vyslechl leccos. Ne, ale až takhle, to bych ty lidi urazil. Ale pár rozumbradů a dokonce jeden asi patnáctiletej kluk si se mnou čile dopisovalo. Ale to bylo spíš legrační než jako z ukázky nahoře. Zkrátka vážných zájemců se vždycky najde hafo...

Ale přiznám se, že i sám už jsem bazarově snílkoval několikrát trochu a pak nakonec stejně nekoupil a šel pro něco jinýho... taky nejsem úplně rozhodnej a jeden můj kamarád, to je taky to stejný v bleděrůžovým

reagovat
saage
17. března 2019, 11:44
0

Kterej kamarad? :-D

Vavris Vavrisovic
14. března 2019, 14:39
1

Já se ti teda divím, že máš potřebu rozvíjet debatu s d-genem, po třetí odpovědi by šel do ignoru :-)

reagovat
PlusOne
14. března 2019, 15:21
1

Beru to jako psychologickou sondu...jsem zvědavý, jestli ještě odpoví...

In
Inocenc Pozzi
14. března 2019, 14:49
0

Klobouk dolů za tvoje klidné reakce, ten "zájemce" je totální dement. Já si užil cca 3 roky zpátky neodbytného zájemce o jedno moje auto, malej problém byl ale v tom, že jsem ho neprodával... Vydržel to 2 měsíce !!! , až jsem to musel důrazně stopnout...

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
14. března 2019, 14:59
1

Ono popravdě, taky si zbytečně přiléval do ohně. Po první zprávě bylo jasné, že pán rozumu moc nepobral, takže dál bych asi komunikaci ani nerozvíjel.

reagovat
PlusOne
14. března 2019, 15:23
0

To, že neumí napsat ani Dobrý den, je celkem běžné....nadzvedla mě až ta odpověď s tím, že je to kupa šrotu. To, že je nepotřebuju, že je mám navíc, přece neznamená, že je dám zadarmo, no ni?

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
14. března 2019, 20:02
0

To nepopírám. Ale víš, jak se to říká. Čím víc se s hovnem sereš, tím víc se maže.

PlusOne
14. března 2019, 15:17
0

Použil jsem jeho mail k hledání na Bazoši, a našel jsem.... a ta rodina je celá postižená podobně....všichni mají rozbitej CapsLock :-) Jednou je to ženská, jindy chlap, telefonní čísla rozdělená podle pohlaví, takže možná maminka a tatínek...nebo to tam za ně všechno solí synátor, netuším :-) Ale pobavilo mě to...

reagovat
Perníček
14. března 2019, 21:25
0

Jak už bylo řečeno, čím levnější věci tím větší dohady... Získat co nejvíc jenom za pár korun, to ať jdou do Kaufu nakupovat věci od K-classic, možná budou šťastní. Dával jsem nabídku na čelní sklo úplně for free a hnedka první zájemce, jestli bych mu to neodvezl někam 30km do prdele... Jasně, nechcete vzít ještě po cestě kafe a rohlíky? Stejně tak když jsem prodával blbý poklice, kde jsem si teda sám na sebe ušil bič s tím, že po dohodě mohu dovézt do jistého města. Myslel jsem to tak, že až tam budu mít cestu. Člověk neskutečně otravnej, kdy teda tam pojedu a když jsem jel, tak neměl pokaždé čas a pak zase začal tlačit, že jsem říkal, že bych mu to tam dovezl...
Nejlépe to dělá můj otec a měl bych asi taky, ten řekne "Chcete? Nechete, jestli né tak nashle." pokud zájemce dokud přijede na místo a začne vymýšlet hovadiny a následně chtěl nějakou znatelnou slevu, tak mu řekne: "Já to prodávám za tolik, říkal jsem, že maximálně slevím jenom o tohle, jinak jste nemusel jezdit, pokud to neakceptujete, tak nashledanou." a je mu i vcelku fuk, jestli to prodá nebo ne.

reagovat
Bavoraczech
15. března 2019, 07:08
0

Nejhorší je, když se s takovým člověkem nakonec dohodneš a dokonce za cenu pro tebe sotva přijatelnou (už je to 12. takový b*bec a přestává tě to bavit). On to chce poslat hned druhý den a na dobírku. A pak si ten balík ani nevyzvedne a tobě se zboží vrátí. To bysis to šel normálně hodit :D

reagovat
briza
15. března 2019, 11:29
0

Capslock a chybějící gramatika, ten by pravděpodobně nejradši platil odznáčkama espédé. Já si takhle jednou dopisoval s jedním fízlem z Brna, který na Aukru vydražil mnou prodáváný telefon s nefunkčním reprákem a když ho dostal, začal mi reklamovat to, že mu nefunguje reprák :D To byla velká bžunda.

reagovat
GanGreen
15. března 2019, 14:21
0

děláš si kozy :D :D

PlusOne
15. března 2019, 14:29
1

Bříza tak maximálně ovce ;-)

PlusOne
16. března 2019, 10:51
4

A je vymalováno, včera večer mi přišel mail od jného zájemce, chtěl z osmi kousků tři, ukázalo se, že bydlí asi deset kilometrů ode mě, tak si dnes ráno přijel, a vzal si to všechno. Na ceně jsme se domluvili, doufám k oboustranné spokojenosti. Navíc mám kontakt na člověka, co má stejné hobby, jako já, a to je k nezaplacení ;-)

reagovat