načítám data...

Autíčkář se ptá: Bude vám chybět Volkswagen Brouk?

Všechno nasvědčuje tomu, že Volkswagen Beetle půjde opět do důchodu. Jenže toho nového nám bude docela líto.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Kauzou dieselgate zmítaný Volkswagen bude potřebovat peníze. Bude potřebovat hodně peněz, a proto bude potřebovat auta, která se výborně prodávají. No, a protože jsou SUV a crossovery stále v kurzu, bude potřebovat hodně aut na chůdách. Bohužel to znamená, že některé modely půjdou úplně stranou. Prvním z nich by měl být Beetle.

Žádná škoda, řeknete si, vždyť Beetle rozhodně není tím autem, které by mělo pravověrného autíčkáře jakkoliv zajímat. Obvyklý hejt ovšem platí pouze pro New Beetle vyráběný od roku 1997. Srandovní auto ve tvaru bobule je dobré leda tak pro barbíny nebo pro jedince, kteří jsou si svou mužností natolik jisti, že klidně sednou do vozu s řasami nalepenými na světlech. 

Jenže když v roce 2011 přišla nová generace, všem posměváčkům rázem sklaplo. Nový Beetle je totiž nejen vcelku pohledným a stylovým autem, ale navíc velmi obstojně jezdí, a zaměříme-li se třeba na ostrou verzi GSR, tak bychom našli i nějaké ty koule. Ať už chceme nebo ne, nový brouk je prostě docela fajn auto.

Zpráva o odchodu Beetla, který by měl nastat prý v roce 2018, tak ve výsledku zamrzela víc, než jsme mysleli. Odchází totiž nejen pokračovatel legendy, která stála u vzniku Volkswagenu, ale i vcelku zajímavé a hezké auto. Navíc víme, že odchází proto, aby uvolnilo místo hatchbackům na steroidech a nařvaným pixlám, tvářícím se jako off-roady.

Máte to s odchodem brouka podobně, nebo ho už od dob New Beetla vedete jako model pro holky a jste rádi, že se vám klidí z očí? Když už jsme u toho, nebylo by fajn koupit jedno GSR jako investici do budoucna?

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

CerVus
15. dubna 2016, 16:53
0

Tohodle modelu bude opravdu škoda. Ze všech derivátu golfu je tenhle rozhodně nejpovedenější. I když poslední leon je také fešák.
Škoda jen, že mu nedali ten motor dozadu.

reagovat
JayK91
15. dubna 2016, 17:06
0

No new beetle byl vizualní shit ale ten co se vyráběl od 2011 vypadá skvěl - vídám pravidlně dva bílé kousky s retro poklicemi (každý má kupodivu jiné) a stěma to vypadá úplně bombasticky ... velká škoda ... už jen pro to, že je to jediný opravdu hezký a z nudné šedi vybočující vw :(

reagovat
PeterLuk
15. dubna 2016, 20:37
0

Je mi to veľmi ľúto, po trápnom barbie aute prišlo podarené auto zaujímavo kombinujúce retro dizajn s modernou... Keď prišiel na trh, vážne som sa z neho tešil a nevadil by mi v garáži. Ale popravde sa neúspechu až tak nečudujem... Poprvé, nový Beetle prišiel tuším krátko pred novým Golfom. Nový Golf mal množštvo nových vychytávok, nové motory, paltformu. Beetle ale dostal techniku zo starého. To auto vyzeralo pekne a malo pekný interiér, ale ináč to bol len prekarosovaný starý Golf, ktorý nebol ničím špeciálny, Ceny nebola najhoršia, ale... To auto nebolo ničím výnimočné... Priemerné (podľa mňa) možnosti konfigurovateľnosti, málo špeciálnych ediícií (alebo som teda až na pár primárne pre US trh nič žiadne nezachytil), po čase ho prestali propagovať a stiahli ho z konfigurátora.To auto okrem dizajnu nič neponúklo. Pritom si to priam žiadalo urobiť elektromobil s motorm vzadu. Urobiť nejakú fakt ostrú verziu. Urobiť množstvo limitiek. Pri starom New Beetli predbehli s verziou Dune dobu, keby ho ponúkl idnes, príapdne keby z neho urobili malý crossover, mohol by byť celkom úspešný! To auto je určené primárne pre americký trh, ale podľa diskusí na Facebooku mám pocit, že nato majú mnohí Američania podobní názor...

reagovat
martin_100
15. dubna 2016, 22:09
0

A verze RSI byla málo ostrá?
3,2l VR6 221 kobyl 4x4 6q sportovní sesle Recaro 18 palcový kola OZ fešnej bodykit .....

Jo bylo jich je 250 ale existovali a to je hlavní ;-)

PeterLuk
15. dubna 2016, 22:23
0

Jojo, ale myslím tým toho nového a sôr niečo dostupnejšie :D

martin_100
15. dubna 2016, 22:03
0

Mě bude chybět učitě... mám rád všechny brouk... od předsériových preclíků až po dnesní produkci ....
Chybět mi bude z několika důvodů -
- chtěl bych k busíkovi starýho brouk
- na dailyrajtování by se mi líbil new beetle i se svym pokémonskym výrazem
- jednou bych si rád koupil současnýho beetla páč se mi hodně líbí

Jenže když skončí tak všeechny modely od války po současnost rázem zdraží přesně dle hesla "nebudou" a já budu mít zas prd....

reagovat
Irwinek
15. dubna 2016, 22:38
0

New betle by mi nechyběl, ale nový betle už zase jo :-D je to pár linek, ketrými se liší, ale posunul se v mých očích jinam a líbí se mi :-D

reagovat
Honza Hamster Křeček
16. dubna 2016, 20:15
0

Hnusnej byl ten Hitlerův, ten novej se snažil vypadat podobně (= taky šeredně) a podle všeho to mělo bejt čím dál tím horší. Velká škoda, že je ta věc pryč....

P.S. Pokud se někomu líbí VW Brouk, nezoufejte, firma Porsche ho vyrábí pořád..

reagovat
Aleš
17. dubna 2016, 06:44
0

Jenomže u Porsche jim na brouka asi někdo omylem šlápl jinak si nedovedu vysvětlit proč je tak placatej.
PS. Vidíte néjaký rozdíl? Já ne.

Honza Hamster Křeček
18. dubna 2016, 08:16
0

Rozdíl v barvě? A ten poslední má jiný kola....

Aleš
18. dubna 2016, 09:11
0

Jo vyhrál jsi hru najdi 2 rozdíly.

ha
habanero
18. dubna 2016, 00:48
0

Ale jo, zase bude na cestách trochu smutněji, protože odchází auto, které se od jiných liší.
Na druhou stranu bych si to snad nikdy nekoupil, takže je mi úplně fuk, že končí..

reagovat
bl
bloody
18. dubna 2016, 09:58
0

Jo, bude. Ne proto, že bych si ho chtěl koupit, ale proto, že bez něj bude VW už totálně nudná značka pro nudné lidi. Bez třídveřových verzí je to prostě nuda.

reagovat
Pe
Peťas
18. dubna 2016, 11:50
0

Chybet mi nebude protoze vim, ze az se to prezene zacnou ho znovu vyrabet za nekolik let. Urcite ho zacnou vyrabet k nejakemu hezky kulatemu vyroci. Takze ukonceni vyroby je jen skvely marketingovy tah. Mozna bude treba jen na elektrinu, ale rozhodne se zase bude nekdy vyrabet.

reagovat
Ma
Marek
18. dubna 2016, 12:36
0

Pozor tohle bude h8! Ne fakt mi chybět nebude. To že se mi nelíbí je věc vkusu a vím že auta co se líbí mě se nelíbí většině. Mimo to je hrozně nepraktickej, základní cena přemrštěná. Opravdu se mi jeden brouk líbil. Ten co měl Tanner Foust na rallycross a i tady podváděli. Takže co vám zbyde? Auto s pochmurnou historií, nepěkným designem (alespoň pro mě), přemrštěnou cenou, cílící na Barbínky, praktické asi jako konzerva bez otvíráku a když chcete hrát na sportovní stránku, tak při zmínce o Global Rallycross se jdete styďet do kouta. Není jediný důvod proč bych pro něj truchlil. Nechte na něj zapomenout a pak to můžete zkusit znovu a lépe.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR 2011
Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR

2011 rok výroby
300 koní výkon
4 600 ccm objem

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem