načítám data...

Koncernové překvapení

04. října 2019, 17:54 10 komentářů Jun1or

Koupě prvního auta je okamžik o který se chtě,nechtě musím podělit. Pokud Vás zajímají detaily račte číst dále.

Tak je to tu. Po několika letech pasivního čtení Autíčkáře přišel čas abych se zařadil po bok automobilových nadšenců a přispěl se svojí troškou do mlýna. A nyní bez okolků k onomu posvátnému okamžiku.

Pokud si jako pozorní čtenáři pamatujete dotaz na nejlepší první auto, tak vězte, že pocházel právě ode mně.(pro připomenutí  https://www.autickar.cz/clanek/ptejte-se-jake-prvni-auto/) Do mého tehdejšího výběru se řadili takové vozy, u kterých mě inzerce vyvedla z omylu, že jsou to dostupná auta.A tak začalo hledání mezi příbuznými  a kamarády.A to v kraji kde má Škodovka postavení téměř božského povozu (bydlet na dohled Kvasinské automobilce má své pro i proti, ale o tom příště :) ) byl docela problém. Ze všech stran se valily hromady Felicii(zrezlých i relativně zachovalých),Fabii,Octavii a podobných přibližovadel. Po několika nevydařených výletech za auty se stala neočekávatelná věc. Známý a dvorní mechanik v jedné osobě mne informoval , že prý našel ideální auto  pro začínanícího řidiče. Pln očekávání jsem byl lehce zklamán odpovědí která zněla- čtyřkový Golf. Skepticky jsem kývl na prohlídku, ať už je ta nuda za mnou.  Tak moc jsem se v životě ještě nikdy nemýlil.

Vůz, který jsem zamýtl hned na počátku pro nudnost a velké počty mi naprosto učaroval.Lehké řízení, řazení zapadající do sebe a naprosto královská výbava.Dokonce s hlinikovou lištou na prazích.A tak je jako první automobil v mém životě právě tato studená,šedivá myška,kterou potkávate zajisté i Vy v hojných počtech.Jenže i přes jistou tuctovost mě moc baví a za těch pár stovek kilometrů se již stihlo vytvořit citové pouto k bezpohlavní,nezáživné krabičce. Nejspíše právě proto že je úplně první.

Tolik k tomuto vyprávění. Vybírat auto bez předsudků je těžké, ale taková příjemá překvapení jako toto jsou úžasným zpestřením jinak obyčejného života. A jak si povede na Autíčkařově trackdayi si povíme zhruba za měsíc…

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Bagett'o'mobile
04. října 2019, 18:23
0

Asi si na tvém případě, kdy jsi zprvu přemýšlel nad mkIV golfem jako nudným autem, dokážu představit, proč se všichni diví mému odporu k P3008. Každopádně pěkné počtení a s ohledem na moji lásku ke Golfům doufám, že brzo přijde další stať :)

reagovat
BubaaCZek
04. října 2019, 20:21
0

To je fajn prvni povoz. Lepsi bezpecna seda mys, nez neco starsiho.
Benzin ci nafta?
Nejlepsi zazitek?

reagovat
Ju
Jun1or
04. října 2019, 22:08
0

Benzínová jedna-šestka. Za tu chvilku vlastnictví nejlepší asi noční projíždka po opuštěné místní okresce. Lehký déšť , modrý podsvícení, prostě čistá radost :D

Kuře
04. října 2019, 23:47
0

Vidíš, a já zrovna okresky v noci jezdím nerad:) V noci mám rád cruising po městě, okresku si dám radši nad ránem za rozbřesku:)

Ta jedna šestka je skvělej motor, já jí řídil teda jen v octávce, ale to je prašť jako uhoď. Do těhleh aut podle mě ideál.

Skipper
05. října 2019, 01:22
0

To auto vydrží asi vše. Kolega léta jezdí Golfem Mk IV, 1,8 turbo a předpokládám, že to auto bude mít asi pořád.
Co se týče radosti z jízdou v noci nebo nad ránem, tak z toho mé spolehlivě vyléčily dva střety se srnou. Nad ránem, lehký déšť a bum. Od té doby v jistých úsecích jezdím 30...

reagovat
Ny
Nyte
05. října 2019, 11:40
1

U mě se proti srnám spolehlivě osvědčuje kombinace připojištění proti střetu se zvěří a pochroumaného nárazníku. Nějak to dokážou vycítit nebo co.

Skipper
05. října 2019, 12:32
0

Já je sejmul 2x tím stejnym autem. Naštěstí nebylo ještě opravené.

beastar
05. října 2019, 10:13
1

Čtyřkový Golfy mám rád. To auto vůbec nezestárlo. V kombinaci pěkná výbava, kola a hezká barva je to furt důstojný auto. Jízdní vlastnosti neutrální, řazení přesný a dlouhý kvalty. Všechno od 1.6 nahoru s tim vcelku jede. Pro nováčky za volantem dobrý. A jako zase taková nuda už to taky není. IV gen nám pomalu vymírá.

Okresky v noci jezdim pravidelně s o dvě generace novější Cuprou a stále mě to baví.

reagovat
Jimi
05. října 2019, 14:07
0

Taky jsem začínal s Golfem. 3.gen GTI, co je z pohledu dneška obyčejný hatchback. 115koní z atmo 2-litru s tunou prázdného auta celkem slušně hýbalo. Jednoduché, nezákeřné, levné. Cíl byla v té době 3-ka Bavor se 6-hrnkem. Alternativa byla Corrado VR6. Na první auto, co jsem si koupil, to bohatě stačilo. Zadokolka nakonec vyhrála.

reagovat
Bavoraczech
09. října 2019, 07:26
0

Moje první auto byla konkurenční Astra G... někdy před 10 lety. Tehdy poměrně pěkné autíčko. Byl jsem z něj nadšený, protože oproti tomu, s čím jsem se do té doby setkával to byl luxus. To auto mělo i svůj specifický smrad v interiéru z pěkných měkčených plastů. Nadal jsem na něj dopustit. A pak přišlo úplnou náhodou a omylem druhé auto nejmenované a určitou skupinou motoristů nenáviděné značky a to byla úplně jiná káva. Od té doby jsem italofilem. Tak uvidíš jak ti to s Golfem vydrží a jestli budeš pokračovat koncernem nebo ti učaruje něco jiného.

reagovat