načítám data...

Téma Auto na cestu kolem světa

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Chosé 18. března 2018, 21:04
Vojta Nekvapil: Proto navrhuji Hiace. Defakto Hilux dodávka.
Woyta 13. ledna 2018, 19:15
Hilux maji vsude. Jen to je Pickup, takze by to chtelo nejakou nastavbu.
GanGreen 11. ledna 2018, 01:01
Ja bych vzal miatu, tuhle tady byla k videni na videu jedna s kompresorem a velkejma kolama, vypadalo to ze teren zvlada, kufr to ma pomalu jak vochcafka fkombiku a spani? Jeden na kapote a druhej pod autem, naprosto v klidecku... A kdyby ti to bylo malo, tak muzes bejt frajer a vzit na cestu kolem sveta jeste vozejk, tazny zarizeni by se na miatu snad taky sehnalo ne?
Chosé 10. ledna 2018, 23:04
Toyota Hiace - 4x4 van, houby spotřeba, hodně místa na spaní, pohodlné. :)

Tento příspěvek byl 10.01.2018 v 23:06 upravován.
Nedy 10. ledna 2018, 15:43
No být Tebou, tak nehledám tu, ale na forech, fcb a jiných platformách určených primárně na cestování. Svět se dá objet v ledasčem (třeba Trabantem, jak víme), ale jako nejinteligentnější řešení co do spolehlivosti, i když nudné, mi přišlo, když jedni Češi jej objeli v Octavii kombi II 1,6 lehce upravené atmo. Nevím, co přesně tam bylo, ale mám za to, že počítali s horší kvalitou paliva. A pokud mě pamět neklame, tak problém neměli.
Na SUV a spol bych úplně kašlal. Je vidět, že se to dá v poho zvládnout osobákem. Jen nějaký věci, jako kryt podvozku apod. Pokud to ale chceš dělat s nízkým rozpočtem, tak bych si na Tvým místě zvážil, jestli nechceš dodávku a trochu si ji předělat na spaní. Protože asi menší část nocí strávíš spaním v hotelu apod. I když to jde třeba řešit aspoň stanem na střechu.
Osobně jsem v tomto oboru spíše teoretik, byť nadšenec, ale přijde mi, že mít ready auto na objetí světa za 100 je trochu málo.
Alexsx 10. ledna 2018, 10:21
Díky za tipy a názory už chvíli projíždím všechny možný auta Toyota Land Cruiser, Honda CRV, Opel Frontera, Jeep Grand Cherokee, Suzuki Vitara, Hyundai Terracan
a ze žádnýho auta jsem tak nějak neměl ten správnej pocit (pročtené recenze o nich), jo to je to správný auto, jediný který mi přišlo, že to bude bezporuchovej držák byl ten Jimny ale ten je opravdu malej. O Nivě jsem ze začátku hodně vážne uvažoval ale po přečtení fór a zkušeností s ní jsem toto auto zamítl kvůlu velké poruchovosti (praská skříň diferenciálu a převodovky, tečou brzdy a všude samá vůle takže se to nezadře ale omele) a spotřebě.
Náš finanční rozpočet je 600tis. za to jsem plánoval celou cestu + auto (myslel jsem tak do 100tis max.). Věcí s sebou budeme brát minimálně přece jenom jedem za teplem :) Nakonec to vypadá, že vemu tu Hondu a kam dojede tam dojede, když bůch dá tak do Singapuru a tam ji necháme, jen by ji bylo asi dobré trochu zvednout (aspoň 5cm) jestli to jde.
Ty kontejnery to je hrozná pálka a cena mé Hondy co jsem koukal je asi 30tis:D takže, převoz přes oceán je nesmysl. Až dorazíme(letecky) do Jižní Ameriky tak se tam koupí něco co pojede. Do výpravy ještě dlouhá doba (půl roku), takže se to může ještě změnit ale zatím mi to přijde jako nejrozumnější varianta.
JLK 10. ledna 2018, 09:45
Goldies: Servisovatelnost je dulezita, proto bych vybiral nejaky globalni model co jezdi po celem svete. Sice to neni moc punk, ale o to vetsi jistota.
Rozpocet neni uveden, tak jsem nejak vychazel z toho ze zvazuje cestu Accordem 2001, takze stavba true expedicniho specialu asi nepripada v uvahu.
JLK 10. ledna 2018, 09:37
-

Tento příspěvek byl 10.01.2018 v 09:38 upravován.
JLK 10. ledna 2018, 09:37
-

Tento příspěvek byl 10.01.2018 v 09:37 upravován.
JLK 10. ledna 2018, 09:37
-
(nejak mi zblaznil prohlizec a nechal jsem vic komentu nez jsem planoval)

Tento příspěvek byl 10.01.2018 v 09:38 upravován.
JLK 10. ledna 2018, 09:37
Jeste tu necham toto https://www.cestujeme.si/automobil/ na ukazku v cem se taky da projet kus sveta =D
MiB 10. ledna 2018, 08:28
Ahoj, inspirací můžou být například: http://eaglesnacestach.cz/category/vanlife/

Osobákem bych na cestu asi nevyrazil, už vůbec ne, když budete 2. Stačí jen pomyslet na spaní v autě, kde budete mít uskladněnou fůru věcí...
Goldies 09. ledna 2018, 22:28
JLK: Ta dostupnost dílů je celkem zásadní! A ještě bych hodně uvažoval nad rozpočtem, který se dle mého skromného odhadu bude pohybovat kolem 200.000,- bez kontejneru. Pak je otazka, jestli pojede auto i zpatky do CR :-D
JLK 09. ledna 2018, 17:46
Alexsx: Sice s takovou cestou nemam zkusenost, ale Jimny mi na to prijde docela maly, nejspis budes muset v aute prespavat hodne casto a zaroven tahnout s sebou hromadu haraburdi pro vsechny situace.
Zaroven Accord je celkem nizky + jen fwd. I presto ze to neni primo offroadovy "vylet" tak s 4x4 urcite bude vetsi jistota - ono staci nezpevnena cesta nekde v kopcich a par dni non-stop destiku a bude se to hodit. Na druhou stranu primo offroad bych k tomu nekupoval, prece kdyz nebudes cilene vyhledavat cesty mimo asfalt tak drtivou vetsinu toho pojedes po vice ci mene zkulturnenych silnicich kde zbytecne "true" offroad bude spise na obtiz.
Osobne bych hledal nejake schopnejsi SUV, ktere se prodavalo v co nejvice castech sveta. Ciste vizualne (nemam s tim najeto hodne) me napadla Honda CR-V prvni ci druhe generace nebo Suzuki Grand Vitara z podobneho obdobi. Prodavalo se to v Evrope, Jizni a Severni Americe, Australii a hodne v Asii, takze vsude mas slusnou pravdepodobnost ze si s tim mistni servisy poradi kdyby neco.
To jenom muj laicky nazor, urcite se tu najdou povolanejsi s vice zkusenostmi.
Alexsx 09. ledna 2018, 16:26
Zdravím,
přemýšlýme s přítelkyní o cestě kolem světa, kdy jindy když né teď, že jo :). Popis cesty: vzít to na východ Turecko, Indie, Thajsko, Austrálie pak asi kontejnerem přepravit(auto) do Jižní Ameriky a projet to až do Severní (nebudu rozepisovat který přesně státy pojedem). Moje otázka zní má cenu kupovat na tuto výpravu nějaké terénní auto např. SUZUKI Jimny (zase nekomfort na silnicích na velké dálky) nebo je to přehnaná obava z nesjízdných silnic v rozvojových zemích. Jinak vlastním Hondu Accord r.v. 2001, 2.3 benzín + LPG ale bojím se abych pak s tou předokolkou furt někde nevisel, přece jenom bych to nechtěl jet jen hlavníma tahama ale podívat se i někde do méně obydlených oblastí. Jinak Honda spolehlivý auto s kterým nemám potíže a i komfortněji by se v něm dalo spát. Co myslíte mám vyrazit Hondou nebo kupovat Jimnyho?

Díky za názory, popř. doporučte auto, které vidíte jako ideál ale zase abych ho tam v nouzi mohl nechat a finančně by to tolik nebolelo.

Tento příspěvek byl 09.01.2018 v 16:29 upravován.