načítám data...

Splněný dětský sen část 3.

06. září 2018, 20:37 19 komentářů Stal123

A je to tu !! Opravdu!!

zobrazit celou galeriiPetr Dolejš: Splněný dětský sen část 3.

Nebudu vás napínat a z obrázku je to jasné. Koupil jsem to jak někdo napsal (nemyslím to zle) Ford Probe, co vypadalo lehce unaveně :)

 

Ale zpět nebo spíše kupředu k testovací jízdě.

Nastartováno máme. Světla jsme procvičili lépe než na Spartakiádě, otáčky se drží. Znalecky obcházím auto a koukám, zda z výfuku nejde namodralý, bílý nebo černý kouř. Sice nevím co značí jakej problém, ale vím, že to je špatně :)   Mimochodem koupil jsem za svůj život 6 aut resp. vybral, protože 2 byla pro sestru a vždy jsem měl to štěstí, že ač absolutní neznalec tak auta držela mnoho a mnoho let čistě jen provozní náklady a nikdy nic vážného. Snad tomu tak bude i u Probeho.

No takže vyrážíme. Autobazarista řídí, já se vezu. Pohled na tu relativně dlouhou kapotu (Knightrider nesměj se ! :) ) a vyklopená světla je fenomenální. Přesně to co jsem chtěl vždycky zažít. Jede to dopředu, už jedeme na dvojku. Odbočka k semaforu. Rozjezd lehce do kopce…ono to fakt za těch 25tisíc jede i zatáčí a i to zastavilo. Neskutečné. Pořád mě to i po měsíci a půl fascinuje :D  No ale už mě štve, že neřídím. Domáhám se volantu, ale prý za chvilku. Tak aspoň sleduju a poslouchám a hledám zvuk, co by se mi nelíbil. Ale nic…problém je, že už 12 let jsem nejel v autě starší než 3-4 roky takže nemám s čím porovnávat a tak spoustu věcí přisuzuju tomu, že je to prostě staré auto na hony vzdálené technikou i pojetím od těch dnešních. No ale po přehnání se přes dva železniční přejezdy a kostky konečně zastavujeme a já můžu řídit. 

Přichází extáze a já už vím, že tomu autu odpustím vše. Koneckonců krom splněného snu ve formě Ford Probe si splním i to další a to je dávat dohromady auto v ne zrovna top stavu a pomoc mu zpátky na výsluní. Takže je jasno. Ještě zkouším brzdit a pustit volant zda to někam nepotáhne do strany nebo se neozve něco ošklivého, ale celkově to vypadá v pohodě. Takže brzdíme u bazaru a já pánovi říkám, že ho beru. Ono koneckonců 25 tisíc už člověk vyhodil za daleko větší blbosti :)  Ale to už se blíží resp. už dávno byla překročena pauza na oběd a naopak za 10 minut začíná pravidelný meeting vedení a já to mám do práce i přes porušení běžné rychlosti ve městě minut 15 :) Rychle teda ještě předávám údaje z občanky. Zbytek dořešíme po sms a následující den.

Na meeting jsem dorazil o 10 minut později, ale omluva, že jsem se zdržel na jiném prošla bez problémů :) 

A proč jsem Ford Probe koupil? Dost lidí si asi bude ťukat na čelo a já to chápu, ale…..

  1. Ford Probe je prostě pro mě TOP. Relativně velké kupé na pohodové ježdění s vyklapovacíma světlama.
  2. Emoce
  3. Vždy jsem chtěl dát dohromady auto ze špatného stavu do top stavu
  4. Cena – Ostatní auta byla v lepším stavu, ale já chci na autě např. top lak. To nemělo ani jedno a i kdyby mělo tak těžko to bude přesně ta barva co chci. Takhle za “ušetřených 15-25 tisíc” bude s nějakým doplatkem lak nový a přesně takový jaký chci.
  5. Překvapivě i racionální myšlení. Největší problémy, co se dle mě jako laika nejhůře řeší je elektrika a motor. A tady oboje fungovalo bezchybně i po x měsících stání a 24 letech. 
  6. Pro mě velmi podstatná věc a tou je originální stav. Krom laku vše původní a bez úprav. Ač jsem dřív “tunil” tak dnes už oceňuji naopak původní stav.

Tak to tu máte a můžete v klidu spát. 

V příštím díle se podíváme na to, jak jsem auto odvážel což bylo lehce dobrodružné a pokusím se přiblížit více o tom, co je to za auto a ji v jakém tedy je stavu a jaké jsou plány.

Hezký večer :) 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

MartinCoupe
06. září 2018, 21:21
0

Probe bylo a je i pro mě pořád ještě sen taky. Třeba se do něj taky pustím. Jediný mínus vidím to, že to je předonáhon

reagovat
St
Stal123
06. září 2018, 21:28
0

Já nikdy auto s nahonem na zadek nemel tak nedokazu posoudit. Ale budu s tim jezdit stejne max po okrskach od jara do podzimu napohodu plusminus predpisovou rychlosti takze tam je to asi jedno :)

MartinCoupe
06. září 2018, 21:29
0

Tak jedno to není, ale každopádně gratulace a užívej parádní auto!

St
Stal123
06. září 2018, 21:31
0

Diky :)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
06. září 2018, 21:27
0

No paráda, tak gratuluju. Je to pěkný auto. Mně se taky vždycky líbilo. Ráno recenze na Mazdu RX-7, teď Probe... Asi budeme muset založit "klub pošuků s mrkačkama". :-D

reagovat
St
Stal123
06. září 2018, 21:30
0

Zalozne. Jinak strasne me vzdy potesi kdyz se na to usmivaji deti. Nedavno jedno cekalo s mamou na prechodu a ja "zamrkal svetlama" a dite vyvaleny oci a pusu od ucha k uchu :) Moje deti nechtej uz do RSsa ani vlezt a porad chtej vsude tim modrym mrkacim :)))

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
06. září 2018, 22:14
0

No tak to se vubec nedivim. Mam to podobne. Navic na C4 se ty svetla úplně protočí. :-)

St
Stal123
07. září 2018, 08:46
0

Paráda :) :)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
07. září 2018, 09:52
0

A teď jsem zvědavý na další blog, kde pořádně popíšeš ten svůj závoďák. Jen doufám, že má pod kapotou V6, manuál a je v kůži. ;-)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
07. září 2018, 09:53
0

A nezapomeň přidat pořádný fotky. ;-)

St
Stal123
07. září 2018, 09:54
0

Rovnou napíšu, že kůži nemám rád. V zimě studený v létě rozpálený :D A motor mi byl ukradenej. Já chtěl Probe ne motor :)

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
07. září 2018, 09:56
0

Rozumím, dvoulitr a v hadru. No co, hlavně, že jezdí a dělá radost. ;-)

St
Stal123
07. září 2018, 09:58
0

Tak tak. Sice by V6 měla určitě pěknej zvuk, ale sehnat v dobrým stavu je těžký. Většina je KO

Jakub Pospíšil
06. září 2018, 22:11
0

Je to von! Tak se o něj hezky postarej. Není to tak dávno, co jsem tam na něj koukal a říkal si, že mít ještě jednu garáž, tak ho snad zachráním a doufal jsem, že ho nekoupí nějakej nemajetnej frajírek, co ho zničí a zahodí. Gratuluju a koukej se s ním někdy ukázat na kafi a kárách :)
-
Komentář upraven 6. 9. 2018, 22:11:39

reagovat
St
Stal123
07. září 2018, 08:48
0

Tak jsem ho koupil já a dostane tu nejlepší péči. Což bude v dalším díle blogu co se vše plánuje. Na Kafe a káry jsem chtěl jet teď v neděli jak to bylo, ale byli jsme s malým v Letňanech na té tuning výstavě (mimochodem pro mne velké zklamání) a malej už pak chtěl jet rovnou domů. Tak příště akorát to asi bude s RS a ne s Probe. Ale uvidíme.

beastar
06. září 2018, 22:51
0

Já to říkal. Pamatuju dobu kdy to bylo auto za pěkně mastnou sumičku. A vždycky na to lidi čuměli jak zjara. Prostě Fordí sonda.

Na pohodový ježdění super. Je to předokolka ale to je jedno když s tim budeš jezdit chill. Trochu blog jak když Kafka kupoval to Porsche. Tyhle seriály mají úspěch. Páč na místě autora byl nejednou kdokoliv z nás.

Tak good luck. Zdravim z karibiku z vily z bazénem a jdu si koupit nový ventilek na Zondu. Dík!;)

reagovat
Bavoraczech
07. září 2018, 13:45
0

3) Vždy jsem chtěl dát dohromady auto ze špatného stavu do top stavu
To dělám teď a přijde mi to jako newerending story. A upřímně mě to už i dost štve. Stojí to dost času a obvykle když mi kamarád mechanik zavolá, že zrovna dneska odvezl tu Fabii na STK a jen denska odpoledne na mě má čas :D

reagovat
PachezZ
07. září 2018, 15:35
0

Taky na ně furt pokukuju... ostatně měl sem jich 5 že :D

reagovat
ra
ravac
13. září 2018, 10:47
0

Na tomto webu si asi moc lidí na čelo ťukat nebude :-)) Nikdo se totiž ani nezeptal,jakej to má kufr :-))Tvoje důvody vůbec nezní hloupě.Mě by nejvíc zajímala koroze.Je potom o nervy na každém šroubu,který už ani nedáš zpět trávit desítky minut práce. Hold nesmíš ženě říkat,ze desky vyměníš za 40minut a pojedeme...Touto dobou budeš nejspíš dolovat zvedák z prahu a budeš jí posílat tam,kam jet nechtěla.

reagovat