načítám data...

Můj hejt na všechny

31. srpna 2016, 09:41 17 komentářů whitenight

Dlouho jsem hledal místo, kde bych ukojil svoje grafomanské tendence a zdá se, že jsem ho skutečně našel.

Štěpán   : Můj hejt na všechny

Už rok jsem držitelem řidičského oprávnění kategorie A1. Což je samozřejmě skvělá věc, protože mě to opravňuje k řízení třeba tříkolek (k tomu mě ale neopravňuje moje gymnaziální vzdělání). Já osobně se nechávám rozmazlovat nejčastějším zástupcem této kategorie, motorkou. Ta moje pochází z dílen nejúspěšnější značky v MotoGP, firmy, která motorizovala Asii a která vyrábí roboty s IQ šesti tisíců učitelů tělocviku.

Tenhle pekelný stroj trápím svým nepřesným řazením a častým vytáčením už rok a přestože má obsah jen osminy litru a výkon šest sedmin slepice, neměnil bych. O tom ale tenhle výstřik není. Dneska chci psát o lidech, které potkávám každý den a kteří mě nutí drtit mé krásné zuby odstínu E1E500 na prach.

  1. Já sám   

Často rozčiluju už sám sebe. Proč? Neumim pořádně řadit, brzdit, jsem příšerně nešikovnej. Ve chvílích, kdy mi nejde zařadit jednička, z jedničky na dvojku omylem zařadím neutrál, nebo mi to mou chybou v zatáčce ve městě ujede, bych se radši zastřelil. Taky jsem srab, a proto musím čas od času vytrpět pár kilometrů za autobusem, co se šine krajinou pomaleji než kontinenty. 

  1. Němečtí turisté

Protože jsem zažil autoškolu vážně dost nedávno, vůbec mi nevadí, že někdo j ede po městě třicítkou a brzdí u každé křižovatky, to tak prostě je, musí se to naučit. Ve mně vyvolává nehynoucí zlobu, když mě okolnosti donutí jet za německým turistou 35 v hodině. Já chápu, že je v cizí zemi a že nechce odbočit špatně, nicméně na spoustě míst to prostě nejde, zvlášť ne při průjezdu náměstím, kde jediná cesta je ta skrz náměstí. Vždycky je to postarší německý pár okolo šedesátky ve starším hatchbacku, vždycky. A jediný důvod, proč se populace německých šedesátníků dramaticky nesnižuje je ten, že si nemůžu pořídit brokovnici.

  1. Omezenci

Někteří lidé za volantem prostě nemyslí. Proto mívám na silnicích občas strach. Někdy v květnu jsem jel do školy, hezky po hlavní a najížděl na most, pánovi ve felicii se něchtělo čekat, tak mi tam prostě vjel a mohl se posrat vyloučit obsah střev anusem, když jsem na něj zatroubil, protože chybělo pár metrů a moh jsem hodit šipku do Labe. Být to v SSSR Rusku, zastřelil bych ho motykou a jeho auto zapálil.

  1. Prasata 

Většina motorkářů je v pohodě, při průjezdu na sebe mávneme, dodržují dopravní předpisy a snaží se udělat všechno pro to, aby se po jízdě vrátili domů v co nejnižším počtu kusů. Jenže je tu i pár dalších lidí, taková obdoba kšiltovkářů v nejlepším autě, co kdy bylo, je a bude, golfu IV. Oni jsou ale o něco horší, protože golf bude pořád jenom golf, ale oni mají pod zadkem něco, co je rychlejší než průjem po bagetě na pumpě. Navíc jsou ty motorky užší než zlatá rezerva Moldávie, takže okolo vás můžou proletět neskutečně blízko. Onehdy jsem si jel po městě, rychlost asi 55, nízký otáčky (protože zachraňuju bobry, grónské cyklisty a svou peněženku) a čekal na výjezd z města. Mimochodem jsem trochu kompulzivní a pořád kontroluju zpětný zrcátko, nic jsem v něm neviděl. A najednou se ozval zvuk, jako když se rozestupovalo Rudé moře, a okolo mě proletěly tři supersporty, no bylo to nečekané jako španělská inkvizice. Byli tak blízko, že jsem je mohl olíznout. To vážně nebyl příjemný zážitek a jezdit po městě 160 je obvzlášť na motorce hodně špatný nápad.

Chuck Yeager napsal, že se bojí, kdy nedostatek zkušeností nebo štěstí zapříčiní to, že se rozmázne o zem. Já mám strach z toho samého, ale jediná možnost, jak se s tím vypořádat, je snažit se najet co nejvíc kilometrů mezi těmito úkazy a z každého setkání si něco odnést. Snad mě to nezabije. I když při ječení “Jeď, jeď, jeď!” asi jednou dostanu infarkt.

To je konec mého premiérového a taky možná posledního příspěvku tady, protože počítám, že všichni dva, co si ho přečtou, ho zavrhnou do hlubin pekelných, kam nejspíš patří. Takže hodně štěstí na cestách. 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Eon
31. srpna 2016, 13:20
0

Super, pobavilo. :-) Až je to smutné, jak si člověk musí pořád dávat pozor.

reagovat
Sklenk@
31. srpna 2016, 18:09
0

Všechen druhý, co si to přečetl, se hlásí :-D.... A taky se mu to líbilo :-D

whitenight
31. srpna 2016, 18:50
0

tak dík kluci :)

whitenight
31. srpna 2016, 18:50
0

sakra, chybí čárka, no to je jedno

JayK91
01. září 2016, 00:56
0

pobavil jsem se ... super článek :D :D ;-)

reagovat
whitenight
04. září 2016, 09:08
0

Tak tohle už si přečetlo 200 lidí, to je o 201 víc než jsem čekal, takže díky všem.

reagovat
Vavris Vavrisovic
04. září 2016, 11:17
0

200 lidi je zhruba tolik, kolik cetlo clanky v rane ultrapunkove verzi autickare v letech 2010 a 2011. Takze dobry start 8-)

Irwinek
04. září 2016, 10:39
0

Tak úsměv v nedělním ránu :-D

reagovat
Ma
Malis
05. září 2016, 20:39
2

:DDD
Úplně mi to připomělo můj nedávnej zážitek, německý důchodci v jedničkovým Pólu. To snad ani není možný aby to auto jelo a oni s tím jedou do Čech na vejlet. Fakt jsem nevěřil tomu co jsem viděl. Je to takovej paradox oproti těm novejm meďourům a porsche...

reagovat
Fl
Fly
10. září 2016, 11:04
0

velmi pěkně napsané .. pobavilo a zároveň je to prostě tak .. lidi jsou dneska kreténi ..

reagovat
martin_100
14. října 2016, 14:45
0

Pěkně sepsaný.... tři roky sedlam motorky ... nepočítam do toho ty leta hned po 15. roku života kdy sem pár let musel fichtlařit a babetit než sem dostal noty na auto.
Je fakt že si na mašině občas připadam jako lovná zvěř. Lidi jsou bezohledný a taky nešikovný. Prostě buď ti tam vjedou páč tě maj na salámu a nebo tam vjedou páč si myslí že ten jejich supespot HTP má zrychlení padajícího šutru do studny a tak tě přece nemůžou nijak omezit....

reagovat
whitenight
14. října 2016, 17:51
0

Někdy to je fakt banda idiotů, nedávno do mě jeden nacouval. Člověk musí prostě pořád dávat pozor.

martin_100
19. října 2016, 11:34
0

Jo kamarádovi jeden vosel v superbu nacouval do motorky když sme na vyjížďce stavěli na kus žvance... byl sem blíž tak sem na něj naběh a pán zkoušel dělat ramena.... když došel i kamarád tak zkrotnul jak beránek a omluvama nešetřil. Hrdina v černym superbu s černýma voknama....

krab
19. května 2017, 14:15
0

Whitenight, to je klasik !
Je to tak. Každej tě chce zabít a každej řidič okolo je debil. Jsme republika plná debilů :) A v cizině jsou na tom ještě daleko hůř .... ( jak říká Lukáš Pavlásek :

) , teď jsem nějak vyhrabal poslední dobou pár starších skečů z na stojáka...

A člověk když vyrazí na motorce platí to dvojnásob! Tak hlavně ať to všichni v klidu a v pohodě přežijem.

reagovat
Franz Kafka
19. května 2017, 14:24
0

Ano. Tak přesně na tohle video si vzpomenu docela často. Když třeba jeden automechanik haní práci druhého slovy, který debil vám pane ty rozvody dělal. Nebo například když jeden člověk telefonuje za volantem a nadává na jiné hlavně, že telefonuje debil. Potom ti Němci jsou hrozní debilové si představ 120 euro za pásy. Potom také je debil každý, kdo vlastně něco dělá. Protože nejlepší je být doma za pecí, volit Zemana, obdivovat Babiše, jezdit bez pásů a žrát vepřové;)

PB
PB-free
19. května 2017, 15:15
0

Jo jo s timhle souhlasim. Uz dlouho jsem se rozhodoval jakou si koupim motorku a kdyz jsem se bavil s nekolika Zivyma a skusenyma motorkarema, tak jsem se rozhodl pro kolobezku..... :) Kazdy znich mi vyprav3el kolik mel nehod a jake ma sramy na tele a to ani jednu z tech nehod nezpusobili oni :D

Takze chapu a mezi motorkare se jen tak nezaradim, ne dokud u nas bude hromada ridicu aut, kteri motorkare ignoruji a delaji jim naschvaly.

reagovat
Sklenk@
19. května 2017, 15:27
0

Tak oživím dotazem tenhle vytažený starší blog... Čím byste jezdili po Praze a kolem komína, když se nechcete stydět za skůtr, resp nemáte z nej ten dobrej pocit? Limit 70k, ideálně méně. A2= do 35kw....: rad bych utratil míň, bude to první motorka. Ale pod 40 jsou jen olítaný GS500 :-( ...

reagovat