načítám data...

Krabův blog je s námi už rok: A já se cítím jako Hrdý Budžes

01. července 2017, 21:31 12 komentářů krab

Hrdý buď, žes vytrval, Krabe! Nevím, jak se to stalo. Snad ne kvůli tomu, že psát blogy o všem nebo o ničem je dnes v módě. Spíš je to kvůli tomu, že vlastním utržené sluchátko jako Mach a Šebestová.

zobrazit celou galeriiPetr "Krab" Jeřábek: Krabův blog je s námi už rok: A já se cítím jako Hrdý Budžes

Dnes ráno jsem se zadíval na statistiku mého blogu a místo plánovaného populárního sekání trávy na zahradě jsem si uvařil ještě druhé kafe a píšu tyto řádky. Bude to totiž dvaapadesátý blog. A víte, co to znamená? Že už vám tu píšu blogy celý rok. Každý týden jeden, týden, co týden.

Tak jsem se zamyslel a říkal jsem si: „Člověče, Krabe, k výročí by to chtělo vymyslet něco pořádného, ne plánovaný srovnávací test dvou rychlých Němčourů z Bavorska, který jsem ještě stále nenapsal”. Vzal jsem tedy to utržené sluchátko a zavolal. „ Haló, haló, prosím pěkně, byla by tam k testu jedna Ferrari F40tka?“ S kamiónem náhradních pneumatik a celým dnem volného okruhu, třeba na ostrově Anglesey? A ze sluchátka se ozvalo: „No, ano, může být.“ A já celý den čekal a čekal a ono furt nic. Po čase jsem usoudil, že moje kouzelné utržené sluchátko musí být nějaký „fake“. A tak se holt snažím zvednout ze židle kdykoli to jen jde a jít těm zážitkům čelem vstříc.

Víte, proč jsem si na Macha a Šebestovou, utržené sluchátko a psa Jonatána vzpomněl? Protože, mě někdy vážně připadá, že co si přeji se doopravdy stane. A proto se s vámi chci podělit o tom, co mi rok s vámi přinesl a dozvědět se mnoho dalšího o tom, jak to vidíte vy a jaké přání do Krabova utrženého sluchátka vyslovíte. Za těch padesát dva blogů a jeden rok se stalo mnoho věcí. Moje vlastní peněženka se výrazně ztenčila, protože jsem pořídil dva automobily. Často si říkám, že by se to nestalo, nebýt té blogové mánie. Jenže ono bylo skvělé, že se to stalo. A nejen to, vyzkoušel jsem si dalších minimálně dvacet aut, které jsem si mohl vypůjčit k utvoření jízdních dojmů. A jedno z nich, Porsche 911 Carrera2 jsem už vlastně majiteli zpátky nevrátil. A je pravda, že často si vyloženě o svezení a půjčení řeknu a žadoním. Na druhou stranu, kdo se nesnaží a jen brečí, nemá nic. Mě nesmírně potěšila ochota všech, kteří mi doposud zapůjčili auto, ať už svoje, či aktuálně určené k prodeji, k pronájmu a podobně. Za ten rok jsem řídil zajímavá auta a na některá témata si výrazně poupravil původní názor. Ačkoliv auta jsou akčními hrdiny v mém blogu, auta jsou v mojí hlavě, často i vyobrazené na mém tričku, či si je jen tak kreslím do poznámkového bločku při nudném jednání v korporátní mítinkovce, nejsou tím hlavním důvodem, proč píšu blog.

 Tím důvodem jste vy, čtenáři. Je to klišé, je to možná hodně opsaná větička, ale je to tak. Musí to tak být. Není zábavy s auty, bez lidí. Bez jejich majitelů, kamarádů a bez akce. Auta nejsou uměním, i když to tak někdy vypadá. Auta jsou nástrojem komunikace a zdrojem radosti pro nás, řidiče. A když spolu nekomunikujeme a nesdílíme zkušenosti, zábavu a zážitky, je to celé šílenství do aut k ničemu. Letos mě potěšilo spoustu věcí a jedna obzvlášť. Před časem jsem k článku o jinak zdánlivě nudné a ne-petrolheadské, jak se říká, Toyotě Yaris Hybrid dostal následující komentář. „Pobavil jsi článkem celé jedno oddělení ve FN Brno. :-D Elektrické ZZZZ a benzínové VRRRR. :-D“ A víte, to je přesně ten důvod, proč mě dává smysl pro vás o autech psát. Pokud vás to baví a zasmějete se u toho, dostanete dobrou náladu, protože si vzpomenete, že stejné auto náhodou máte, nebo jste měli, nebo vás v něm někdo vezl, dává psaní smysl.

Já vím, mohl bych zkusit tolik oblíbený a populární vlog, či stát se youtuberem. Anebo bych se mohl zkusit nechat zaměstnat na Primu TV jako jejich další expert na testování nového vozu Hyundai, auta, které ujede všem. Myslím, že u mě toto snad nehrozí. Vůbec ale opravdovou prací, opravdických novinářů nepohrdám. Je to práce a já přesně vím, proč dělají, co dělají a jaký účel to má. Pro mě je psaní pro vás koníček, nově nalezený, zato však intenzivní, a i když mám některé ambiciózní plány s Krabovým blogem pro další rok, stále to vidím tak, že aktivity zůstanou na bázi koníčku a zábavy.  

Budu pro vás dál chtít psát o zážitcích, o nevšedních lidech, kteří něco znamenají, o úžasných akcích, na které se snad společně podíváme a dál v hlavních rolích budou figurovat auta. Blog si můžete dál přečíst tady na Autíčkáři, a kdo máte a používáte obličejoknihu, vytvořil jsem stránky i zde.

V prvním roce Krabova blogu jsem si zajezdil s Mini Cooperem, Méganem RS , Jaguárem XK8, Audi A5 Quattro, asi ve třech zajímavých BMW, ve Volkswagenu Beetle, Mercedesu AMG. Připomněl jsem si jízdu v TVR, půjčil a bohužel vrátil Porsche Boxster, Mustanga, Toyotu MR2. Hlavní roli blogu si zahrála moje „Sally Porsche 911 Carrera2, „Berta“ BMW Z3 Coupe, Fordka Cortina, MG VA, které jako okřídlený Fénix vstala z popela, A hlavně „Seb“ naše MGB GT které jsem si koupil dokonce podruhé a již ho vážně nikomu teď neprodám. Prostor jsem věnoval i hrdému veteránu Fordu Fairmontu, s kterým jsem projel údolím smrti a Nevadskou pouští, dovolenkovému Suzuki Jimny s plátěnou střechu, či připomenul výlet na italskou riviéru v našem starém SUV GMC Jimmy. A v neposlední řadě jsem vám vylíčil v duchu seriálu Initial-D příběh mojí šedé Toyoty Corolly GT „hačiroku“ a prozradil jakým idiotem jsem byl, že jsem byl líný dát se do její renovace.

Ale to hlavní, proč píšu tento konkrétní blog, lehce o ničem, je moje zvídavost po zpětné vazbě. Každá větší firma přeci dělá pravidelně „Voice of the workforce“, hlas pracujícího lidu. Ač to v češtině zní děsně odborářsky a komunisticky, je to důležitá věc.  Budu moc rád, když mi napíšete váš názor o tom, co byste ode mne v blogu rádi viděli od léta dál a v následujícím roce. A já jen vezmu utržené sluchátko a do něj zavolám: „haló, haló…“

Pohodové letní prázdniny přeje Krab!

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Irwinek
02. července 2017, 17:48
0

Myslím, že jsi ještě na jedno auto zapomněl :-( po prázdninách Tě čeká reparát, a myslím, že tentokrát to bude zajímavější :-D
Piš dál, jak píšeš, a nejlíp tak, aby to bylo k nedělní snídani :-D

reagovat
M P
02. července 2017, 18:32
0

Nedělní snídaně? To je tak ve 3 odpoledne ne?:)

krab
02. července 2017, 19:09
0

Irwinku, dík a máš naprostou pravdu. Reparát si dát musím a hlavně se těším na setkání s tvou partou a objevování tvého hobby. Bude nakažlivé, slečna Krabová bude muset mít se mnou další trpělivost, ale jdu do toho, tentokrát pořádně :-D

Myslím, že nedávno se tu velmi chytil podařený a čtivý článek o PC hrách a simulátorech, tvoje hobby bude tutově pro nás všechny hodně zajímavé.

M P
02. července 2017, 18:36
1

Já musím panu Krabovi vyseknout poklonu a, mohu-li si dovolit, jménem redakce mu poděkovat. Odvedená práce je super, blogy se čtou výborně, a co vím i mimo blogy, krab je pravý petrolhead (v dobrém smyslu toho slova), a to až nakažlivou měrou. Jen tak dál!

A otázka na závěr: ta fotka Triumpha v přetáčivém smyku je skutečná? Neni to fake? Protože jestli je to skutečný záznam, jak se s nim jezdí, tak klobouk dolů, starý anglán žije jak se patří:)

reagovat
krab
02. července 2017, 19:13
0

Matěji, myslím že se za nedlouho potkáme, přivezu švestičky z naší zahrádky :-D Ne, dík, jsem přesvědčený, že nápad blogů se Autíčkáři povedl znamenitě, já se do osidel psaní chytil opravdu hodně a doufám, že těch uplynulých 52 blogů byl jen předkrm z toho, co půjde servírovat v dalším období.

Jinak, ano, Triumph GT6 "likes to oversteer" :-D Současný majitel už na to taky přišel... Fake to není, to jsem jezdil jednu zatáčku už před lety pro focení , tu fotku tehdy pořídil Ondra Kroutil, ne já , on je pan fotograf.

M P
02. července 2017, 20:13
0

A tak to jo, starý anglán si zaslouží trochu toho cvičení pro udržení kondice :) Ondrovu práci znám, šikovný chlapík.

Tak do dalšího roku krabova blogu přeju hodně zdaru a samá pěkná auta :)

liška
03. července 2017, 14:35
0

Tak hodně štěstí do dalších let psaní a spoustu super článků o netradičních autech krabe!

reagovat
krab
03. července 2017, 20:50
0

Krab Lišce moc děkuje :) Netradiční auta a lidé okolo nich, to je určitě těžko vyčerpatelná studnice zážitků. Tak snad se bude dařit.

Irwinek
05. července 2017, 21:23
0

Tak tady máš to chybějící netradiční auto po pár úpravách :-D

krab
05. července 2017, 23:20
0

No, to je fešák :) Já zelené stroje mám rád :)

tentokrát to zkusím a najdu ten čas, kontakt na tvého kamaráda z RC klubu ještě mám , tak mu zavolám. Snadno se tomu koníčku jistojistě pak propadne....

jc
21. července 2017, 16:22
0

Diky za vsechny ty blogy, vyber zajimavych aut i text samotny. Precetl jsem snad vsechno s pocitem pobaveni i pouceni. Myslim ze nikdo nepochybuje o tom, kdo tady blogum kraluje :-)

reagovat
krab
26. července 2017, 10:56
0

jc, díky za zprávu a pochvalu. To mě moc těší. Nejde o to blogům kralovat, ale samotnýho mě hodně překvapilo a začalo bavit ta možnost tu psát takto, bez nějakýho limitování se o autech.

Testy nových aut jsou momentálně parketou redakce Autíčkáře, spolupráci jakousi navazujeme, takže třeba i něco z novější produkce bude v Krabově blogu. I když mě upřímně hodně baví právě ta ojetá zajímavá auta... A určitě jakmile zas někam pojedeme, bude nějaký ten report z akce nebo zážitku.