načítám data...

Téma Zapsání originálního spoileru do TP

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Evlo 18. dubna 2019, 17:04
Jak pise cutom a i kdyby to melo homologaci, tak to jinak do TP nezapisou.

Dalsi vec je, ze tohle neni nic co by muselo v tp byt nebo muselo homologaci mit, ale jak spravne pise tazatel jde mu o stk a fyzli, kteri tohle nevi.

Tento příspěvek byl 18.04.2019 v 17:09 upravován.
custom1 17. dubna 2019, 12:29
Junior: Dozadu do poznámek.
Junior 17. dubna 2019, 09:40
Kam se do TP píše, že má auto křídlo?
custom1 17. dubna 2019, 07:41
Regular John: Podle mě nemá americká dokumentace žádnou váhu už proto, že v USA mají jiné normy a stejně by to musel řešit přes zkušebnu.
Buď bych to řešil přes Dekru nebo bych se na to vykašlal a tvrdil, že je to origo z výroby... :)
Regular John 10. dubna 2019, 22:38
TRD díly se snad ani do Evropy nedistribuovaly ne? Předpokládám, že Japonsky asi neumíš, tak bych zkusil napsat do nějaké americké pobočky, ale nevím, jestli pro české úřady má nějakou váhu dokumentace v jiném jazyce?

Na STK by to řešit nemuseli (já jsem prošel se zástavbou kompresoru bez dokumentace) a pro případ, že by tě odchytila hlídka policie bych si sehnal aspoň nějaký ten katalog nebo návod, ze kterého bude jasné, že to křídlo se fakt někdy prodávalo a že je to orig. díl. Pokud to nebude nějaký prudič, tak tvou situaci pochopí a nebude to dál řešit.
Woyta 06. dubna 2019, 03:48
1) Pokud je to tovarni dil, tak je na nem urcite nekde jeho oznaceni a kod. A jako tovarni dil bylo otestovano a homologovano. Pokud se prodaval kit v nektere zemi EU, tak mas vyhrano.
2) Kridlo nema ostre hrany. Je tedy legalni.
3) Zapisem bych se neobtezoval. Maximalne bych vozil stranku z katalogu nahradnich dilu jako dukaz, ze jde o seriovy dil.

Tento příspěvek byl 06.04.2019 v 03:52 upravován.
crackhonos 29. března 2019, 18:17
Zdravím,

vlastním 7g Celicu a sehnal jsi na auto originál TRD křídlo: https://i.ebayimg.com/images/g/McUAAOSwEK9T2qWa/s-l300.jpg

Vzhledem k tomu, že to bude magnet na policii / STK tak bych si ho chtěl pro klid duše zapsat do TP.

Psal jsem tedy do zastoupení Toyoty v ČR, jejich odpověd:

"Vzhledem k tomu, že vozidla Toyota Celica typ T23 nebyla pro český trh vybavena Vámi uvedeným styling kitem a výrobce vozidel nemá dostupné žádné homologace pro uvedené díly, nemůže zástupce výrobce vystavit potvrzení pro registrační úřad."

Tohle chápu, ale zároveň mi to přijde dementní, že si vlastně na auto nemůžu dát originální díly z továrny (mám celý originální TRD bodykit, ne jen křídlo).

Křídlo si chci nechat zapsat za každou cenu, napadá někoho ještě něco jiného než Dekra ?
Pokud jen Dekra tak chápu, že to nebude nejlevnější a výsledek nejistý (nemám k tomu žádné certifikáty, návody na montáž, takže jim asi bude jedno že se jedná o originál) - má někdo v tomhle ohledu s Dekrou zkušenosti ?

Ještě mě napadá zkusit napsat na zastoupení toyoty mimo ČR a nechat si vystavit dokumenty u nich, ty pak nechat přeložit a pak už by neměl být problém ?


Díky za všechny rady a nazory