načítám data...

Lambo pod stromečkem? U mě letos zase ne, ale co u vás?

Tak a je po všem. Týdny příprav, stresu, shonu a včera byly Vánoce. Nebo snad ne?

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Ale jo, byly Vánoce, ale nemyslím si, že by tím nějak končil ten stres a shon. Pokud jste měli štěstí a opravdu si užili Štědrý den v klidu (jako cukroví na stole, pohádky v televizi a nohy nahoře), dnes vám jistě nastává doba cestovatelská jako všem ostatním. Když 24. prosince celá republika sedí doma, 25. se dá národ do pohybu. A kam? Přece za příbuznými, rodinou a kamarády.

Normálně bych na konci prosince varoval před možností vybité baterie, když stojí auto venku na mrazu, a ještě minulý týden by mi dal za pravdu. Ale jako každý rok je na Štědrý den zas kolem deseti stupňů nad nulou a krásné sluníčko. Nadšenci driftování na sněhu budou nadávat, ale když se koukneme na statistiky, zjistíme, že sníh na tento den byl naposledy v roce 2007. Takže to přejdeme jen tichým povzdechem a počkáme si na lednové sněžení.

Ale zpět k Vánocům. I v naší malé zemi, která se řadí k těm s největším poměrem ateistů na světě, jsou Vánoce hlavními svátky v roce. Nejsem schopný odhadnout, kolik z nás si ještě při zdobení stromečku vzpomene na narození mimča někde v dalekém Betlémě před dvěma tisíci lety a nějaké drobné k tomu. Přijde mi, že většina lidí spíš dnes ocení, že bude mít pár dní volna. Doba je zkrátka taková a styl života se mění. Je to dobře nebo špatně? Je to vývoj a záleží na úhlu pohledu.

Vánoce jsou ale také časem, ve kterém můžeme potěšit to naše motoristické srdce. Před přibližně 14 dny vám Marek připravil deset návrhů na vánoční dárky pro nadšené motoristy. Pomohl vám tento seznam? Včera jsme zas odhalili svá přání my, redaktoři. Jak jsme zjistili, přání jsou většinou nemalá a Ježíšek to tak nemá vůbec lehké.

Ale teď dáme prostor vám, našim milým čtenářům. Co vaše vánoční dárky? Poukaz na zrušení nejvyšší povolené rychlosti na dálnicích jsme asi letos pod stromečkem zase nenašli. Stejně tak benzín s cenou pod dvacet korun (nejlíp samozřejmě stooktan). Ale co něco reálného? Trefil se vám Ježíšek dárkem s autotématikou do vkusu? Nebo jste něco zajímavého nadělili někomu vy? Pochlubte se v diskusi.

Já se rovnou přiznám, že ani letos jsem si tu sadu na elektrické otevírání kufru Volva V60, které tuto možnost od výrobce nikdy nedostalo, zase nenadělil. Přibližně 11 tisíc korun mi prostě za tuto funkci přijde jako nesmyslná cena, ale pokaždé, když s kufrem manželka zase třískne, se ta doba pořízení přibližuje… Naopak mě potěšil třeba model mého (v této chvíli) oblíbeného auta od Lego Technics. Je z toho poznat, že mě doma poslouchají, i když o těch autech melu celý den. Takže díky, Ježíšku.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

vojtacz
26. prosince 2022, 10:51
3

Já jsem konečně dostal G500, který jsem si tak dlouho přál. Sice je jenom v měřítku 1:10, ale jezdí, svítí a má naprosto super spotřebu. Akorát teda budu muset pořídit nějaké lepší obutí, ale co už. Chtěl jsem Mercedes, tak mám Mercedes :)

reagovat
Stanley
26. prosince 2022, 11:01
2

Žádný stres a shon, Vánoce jsou pro nás svátkem klidu, takže kroutíme už desátý den volna, dárky pořízené, zabalené a schované už dávno před vánočním vyšilováním. Zbývá už je dělat to, co chceme, ne to, co musíme.

Lambo zase nebylo, takže coby náplast jsem si pořídil knížku o sportovním řízení z US 60. let, tak mám takové pěkné počteníčko.

reagovat
martin_100
26. prosince 2022, 21:59
0

Mnooo my na štedrej den ráno ještě sníh měli. To volno letos nastěstí vyšlo že jsem nemusel do práce na štědrejden ale až na Štepana takže i ta pohoda u pohadek byla. Po letech..... No ale moristické srdce pod stromkem zaplesalo. Pěkná gola sada, sada bitů a třeba modýlek mý soucasný káry co mi nechal děda -fabia junior :-)

reagovat
martin_100
26. prosince 2022, 22:00
3

Jo tady je ten sníh fakt nekecam ráno tam byl !

Irwinek
27. prosince 2022, 11:43
5

Tak letos Ježura po dlouhé době příjemně překvapil a tak jsem pod větví krom sušených česnekových červů a podobných vylomenin našel lahůdku v podobě díla Martina Kupce - Mototechna. Tisícikusový náklad zajišťuje jistou exkluzivitu a zpracování je výborné. U jednotlivých plakátů jsou i autorovi popisky - třeba že carevnu měl i pan Werich a že při vyplňování tiskopisů pro Mototechnu uvedl do kolonky důvod nákupu : " Protože na to mám a chci jezdit ", což mu prošlo a on si koupil postupně dvě, nebo chybu v prospektu na škodu 110, kde se uvádí, že vozidlo má bubnové brzdy ve předu a kotouče vzadu.

reagovat
Mechanik
27. prosince 2022, 12:14
0

Tak to gratuluji, krásná knížka.
Ty silentbloky by ve Zverinku neuměli??

Mi
Michal Lenc
28. prosince 2022, 21:33
0

Já shodou okolností letos pod stromečkem dárek s motoristickou tematikou našel. Zadní destičky na můj rodinný dostavník.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Aveo LPG Nová bomba  1kč/km 2008
Chevrolet Aveo LPG Nová bomba 1kč/km

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR 2011
Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR

2011 rok výroby
300 koní výkon
4 600 ccm objem

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem