načítám data...

Report KaK v Brně volume 36: Červnové tropy s ale.

Tentokrát nám kafe i zbylo. Malý náhled do našeho tradičního nedělního, mimokostelního setkání.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Tak jsem se tu zase sešli, abychom zavzpomínali na další proběhlé KaK. Počasí nám vyšlo skutečně krásně, možná až příliš. Bylo slunečno, nebe bez mráčku, teplo … vlastně spíš vedro a pořádný. Navíc byl nás oblíbený plácek bohužel poněkud zaplněn i „nevinnými“ auty, takže jsem měl docela obavy, jestli se tam vlezeme. Naštěstí se nám povedlo se nějak vmáčknout okolo.

Vzhledem k teplu mě napadlo vzít s sebou pro změnu i několik nealko ciderů, které v tomhle počasí jistě přijdou vhod. Ukázalo se, že pár z vás to vidělo stejně a vypadali jste blaženě. Díky kombinací těchto věcí nám tentokrát dokonce kafé zbylo. Jasně, asi na něj nebyla tentokrát tolik chuť, ale v kontextu toho, jak se po něm posledně jenom zaprášilo nás to stejně překvapilo.foto: Marie, lehce.jety.ferrariSměsice aut byla již tradičně velmi pestrá. Nicméně o nový přírůstek do garáže Jaromíra Soukupa jsem byl opět ochuzen, jelikož Jarda měl zrovna na test Peugeot 308, takže dorazil v něm. Trochu ho podezírám, že mi ho nechce ukázat. Nejspíš si myslí, že je to pro mě škoda a nedokážu to patřičně ocenit. Je sice pravda, že nejsem ten největší fanoušek francouzských aut, občas si do jejich majitelů rád kopnu, když už leží na zemi, například u výměny světel… No nic, nezbývá než trpělivě vyčkávat a postupně Jardu nahlodávat, aby s tím teda na ty KaK také někdy přijel. (Tak musím vás trochu napínat ne? Přece můj “nový” poklad neprozradím před napsáním článku – pozn.Jarda)

Tak se jdeme podívat na to, co nám sem zavítalo tentokrát. V prvé řadě je to nedávna hvězda našeho magazínu – Toyota Century. U níž se můžou účastnící přesvědčit na vlastní oči, ti drzejší i na dotek, co to vlastně znamená ten japonský luxus, a že kožená sedadla nejsou to konečné řešení pohodlí. Mou pozornost pak poutá nesourodá skupinka, jež zahnízdila v pravém rohu parkoviště. Jako první tu máme věc doslova nevídanou. Ford Mustang Bullit a teď se podržte – s 2JZ! No jo, já vím, kde jsou dveře. Ven trefím sám.foto: David StřítežskýHned vedle se nachází další japonská ikona luxusu, totiž Lexus GS v takové zvláštní oranžovo-růžové barvě, která se mi vlastně až tak nelíbí, ale přesto je podmanivá takovým zvláštním způsobem. Pod velkými koly ji doplňují zebrované brzdiče. To mě pobavilo. „Lososová“ slyším někde z davu. Aha, tak proto, takže teď mám ještě hlad, fakt dík.foto: David StřítežskýS Lexusem z druhé strany pak sousedí kanárkově žlutý Fiat 127, na kterém se mi už na první pohled něco nezdá. Má takovou podivnou siluetu. To proto, že mu někdo snížil střechu, jenže pak zjistil, že už se dovnitř nevleze, tak se jal střechu vyříznout a udělat ji stahovací. S trochu nadsázky by se to dalo říct, že to „zhotrodil“, v dobrém smyslu slova, tak nějak po evropsku. Sice v tom není eLeSo, ty se nám tu trochu shání trochu hůře než za velkou louží, ale jinak dobře odvedené práce, a přitom pořád punk. Například radiobezmapa je pod palubkou zavěšená jen na páru zipties. Žeru to. Sakra, tady jsem se měl informovat a vyjednávat test, proč mě to vždycky napadne až později? foto: David StřítežskýNo, a teď přijde to ale. Připadám si trochu hloupě, že se s tímhle musím opakovat. (A co teprve já, když chlapa tak v mém věku, možná i o něco staršího, musím vychovávat jako malého kluka? – pozn.Jarda) Nějak nám tam vlčíte. Chtěl bych poprosit hlavního aktéra z následující foto, aby se příště choval víc jako člověk a míň jako řidič BMW (a to říkám jako řidič BMW). Roztočit donuty na úzkém prostoru, prostě není dobrý nápad. A to ani za hecování kamarádů. Jasně, žijeme ve svobodné zemi, kdokoliv má právo na to se na parkovišti nechat srazit kýmkoliv-čímkoliv. To je nám úplně jedno, lidí je na světě ještě dost, ale tu testovací 308 nám půjčili bez bavoráku zaparkovanýho v kufru a jsem si jistej, že ji tak máme i vrátit. (Myslím si, že akce nezúčastnivší se majitel naproti zaparkovaného Rangera Milwaukee by asi taky nebyl zrovna nadšený – pozn.Jarda) Jestli má někdo problém se čtením mezi řádky, tak jsem se velice snažil nenazvat zmíněného čurákem, jako to udělali mnozí přítomní. Dělejte to proto jinde nebo alespoň jindy! Děkuji.
foto: Marie, lehce.jety.ferrari Na další KaK chceme vyzkoušet takovou menší obměnu. Jelikož to bude už výroční sedmatřicáté volume, a 37 je prvočíslo. Dáme si je v hlavním městě … Moravského krasu – v Blansku. Takže to z Brna budete mít s výletem. Někdo kratším, někdo delším. Máte to za odměnu nebo za trest, vyložte si to, jak chcete. Detaily jako přesné datum a místo přineseme zavčas v pozvánce. Teď to zmiňuji jen preventivně, že to bude jinak, ať nejedete po paměti tam co vždy a pak se nedivíte kam všichni zmizeli.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Chase
19. června 2022, 23:00
7

Byť jsem byl tentorát jen na okamžik (a i tak mě ten výlet stál sadu nových Dunlopů - díky chybějící dlažko na příjezdu :D), tak jsem oné kratochvíli s bramborem byl přítomen... řeknu na plnou hudu, daný retard by měl dostat přes tlamu aby se trochu probudil. Přesně tehle model bezmozků dřív nebo později způsobí na podobné akci průser a někoho tam zramuje...

reagovat
bkralik
20. června 2022, 13:49
0

Já si vždycky říkám, jak hrozně rád bych tomu člověku zaseknul do kapoty/čelního skla krumpáč. Bohužel ale ssebou obvykle na podobných akcích krumpáč nenosím a navíc jsem moc velkej srab, ale představa to je stejně moc pěkná.
To mě tak napadá, nechcete si na příští akci přinést krumpáč?

Opelfahrt
20. června 2022, 14:08
1

To chce ale provést umělecky, aby to se to zaseklo přesně do ventildeklu mezi třetí a čtvrtej válec. U případné V8 by to byla už ekvilibristika, kam a jak...

Trinom
20. června 2022, 15:20
0

Králíku, jen bych se pak bál, že se dotyčnej nasere a pak tam ve vzteku omlátí zadkem svojeho auta všechno, co stojí v nejbližším okolí. To by chtělo EMP gun.

PepaSFI
20. června 2022, 19:19
3

těmhle jevům se souhrnně říká Syndrom malýho ptáka. Patří tam i akcelerační masturbace, takové to předvádění jak to zrychluje z 3kmh na 7,25, ideálně na placu kde je plno lidí, prdlavý výfuky, reprosoustavy co dělají zvuky jak když se vymejvá míchačka na beton a mnoho dalších zábavných věcí.

bkralik
21. června 2022, 08:56
0

Trinom: To já samozřejmě vím. Hlavně ještě daleko pravděpodobnější, než že by pak omlacoval něco zadkem auta, je to, že prostě vystoupí a jednu mi natáhne. A protože já svaly nemám a prát se neumím, tak zůstávám u snění :)

František Čáslavský
21. června 2022, 12:50
6

Nejsmutnější je, že debil z toho má na facebooku ještě prdel místo toho aby držel hubu a krok. Co s takovejma pičusama? Nevim, střílet se to nesmí, ale nepřijde mi to jako úplně blbej nápad...



Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem

Ford Mustang GT 2012
Ford Mustang GT

2012 rok výroby
417 koní výkon
5 000 ccm objem