načítám data...

Driving Day + PlechCup 2015: UŽ TUTO NEDĚLI!

20. března 2015, 00:06 12 komentářů Vojta Dobeš Trackday

Už se to blíží! První letošní Driving Day spolu s prvním kolem PlechCupu 2015 se koná již od tuto neděli! A stejně jako minule ho i tentokrát pořádáme ve spolupráci s Driving Academy. UPDATE: Odvoz aut z Prahy!

Zobrazit galerii

Přihlášky se nám množí, a to jak na volné ježdění, tak i do PlechCupu. Tradiční ceny už jsou připravené a okamžik startu se blíží. I pokud jste se ještě neregistrovali, máte stále možnost jednoduše přijet a přihlásit se až na místě!

NOVINKA: Máte speciál na PlechCup, který není možné legálně provozovat na silnici? Jste z Prahy? V neděli do Sosnové vypravujeme redakční odtahový speciál a ještě máme volná místa. Na ceny a čas odjezdu se informujte na redakčním mejlu redakce@autickar.cz!

Za poslední roky se stalo už víceméně tradicí, že se s vámi Autíčkář každý rok setkává na některém z českých okruhů, abychom si společně zajezdili, podívali se, čím jezdí ostatní a utužili společenské vztahy. A v posledních dvou sezónách jsme k tomu přidávali také první pokusné krůčky s naším šampionátem levných vozů, zvaným PlechCup. Zdá se, že se semínko uchytilo, protože se množí zvěsti o týmech i jednotlivých závodnících, kteří shánějí a připravují levné stroje. Viz například debaty na našem novém diskusním fóru.

A ani letos to nebude jinak. Tedy, vlastně bude. Bude to totiž mnohem lepší! Jak naznačuje fakt, že první trackday pořádáme již na konci března (v neděli 22. března na Autodromu Sosnová), máme tentokrát o něco odvážnější plány než dříve. V duchu všeobecného rozvoje Autíčkáře bude totiž trackdayů víc než jeden. A doufáme také, že víc než dva a dokonce víc než tři. Jak to ale bude přesně vypadat, to se uvidí v průběhu nejbližších dní a týdnů, jakmile budou termíny zařízeny, dáme vám okamžitě vědět.

Jisté je zatím jedno. Předposlední březnovou neděli se uvidíme v Sosnové, za podobných podmínek jako v minulém roce. A pokud byste se nemohli dočkat, můžete o týden dříve vyrazit na akci Driving Academy do Mostu, kam se pojedeme podívat i my. Teď už ale k praktickým záležitostem:

UPDATE: Od kolegů z Driving Academy přišla čerstvá informace, že bude možné využívat i šotolinovou část okruhu.

TRACKDAY

Kdy a kde
Na Autodromu Sosnová, v neděli 22. 3. 2015 od 9:00 do 18:00.
 
Za k​olik?

Ceny budou jako vždy lidové. Tentokrát ale budeme jezdit déle a také na větším a nákladnějším okruhu, takže muselo dojít k určitému nárůstu. Ceník tedy bude vypadat následovně:

1 490 Kč / vůz / den – registrace a platba předem
1 790 Kč / vůz / den – na místě
1 190 Kč / vůz / den – klubová nabídka pro min. 5 vozů (domluva přes mail nebo telefon) UPDATE: Opraven počet vozů na správný
190 Kč / 10min – pokud nechcete celý den a koupit si jen jednu projížďku
390 Kč / vůz / Timeattack (minimálně 10 přihlášených vozů)

Co za to dostanete?

Tak především samozřejmě zhruba 8 hodin volných jízd na okruhu. Ale čeká na vás i spousta dalších zajímavostí. Pojede se pochopitelně další kolo PlechCupu (tedy závodů určených pro vozy v hodnotě do 15 000,- Kč). Ve spolupráci s Driving Academy jsme pro vás také připravili možnost vypilovat svoje řidičské dovednosti pod dohledem instruktorů, kteří budou po celý den ZDARMA k dispozici.

Pro driftery, kteří neradi pálí gumy, tu bude také kropící vůz, a pokud vás už vaše auto nebaví a budete si chtít půjčit něco ostřejšího, pánové z Driving Academy pro vás budou mít připraven výběr z několika bestií. A když už jsme u toho půjčování, můžete si také zapůjčit LapTimer QStarz.

Líbí se mi to, kde to mám podepsat?

Registrace běží zde. Vyplňte formulář, platební údaje dostanete do mailu. Nezapomeňte, prosím, vyplnit údaj o počtu spolujezdců v autě – nemá vliv na cenu a v jednom voze se může střídat více řidičů, ale je na něm závislý nákup proviantu pro stánek s občerstvením ;)

PLECHCUP 2015

Někteří už to znají z minulého roku, mnohem víc z vás ale bude úplnými nováčky. Takže tady je stručné uvedení do toho, jak si u nás nejlevněji zazávodit:

Co to je?

Začněme tím, co to není. PlechCup není destruction derby, demolition derby ani "závody plecháčů" tak jak je znáte z vesnických okruhů, tedy s cílem nebo minimálně vedlejším efektem v podobě devastace automobilu. Cenový limit 15 000,- Kč je zde kvůli tomu, aby závodění zůstalo pomalé a ve hře se tak udrželi i jednotlivci či týmy s velmi omezeným rozpočtem. Není tu kvůli tomu, že by auta měla být "postradatelná" a počítalo se s jejich zničením. Vzhledem k tomu, že takto levná auta patrně nikdo nebude vybavovat výbavou jako je ochranný rám nebo skořepinové sedačky, jezdí se PlechCup coby časovka – každý jezdec zajede tři měřená kola, počítá se to nejlepší z nich. 

Teď ale k tomu, co to je a čím by to mělo být. Hlavním účelem PlechCupu, kromě toho, že je to spousta zábavy, je přiblížit "opravdové závodění" i těm, kteří nedisponují rozpočtem závodního týmu. I se skromným rozpočtem si zajezdíte, zazávodíte a jestli vyhrajete nebo ne, to záleží jen na vaší šikovnosti za volantem i při shánění a přípravě vozu, ne na naditosti vaší peněženky. 

Doplnění: Cena za měřená kola je stejná pro PlechCup i TimeAttack, tedy 390,- Kč.

Pravidla

Detaily ještě budou upřesněny, takže zatím to základní:

  • Limitem pro cenu auta je 15 000,- Kč, včetně nezbytných oprav (tím eliminujeme situace, kdy by někdo koupil holou karoserii BMW E36 a v rámci "oprav" do ní vecpal techniku z M3, nebo něco podobného). Naopak peníze, získané odprodejem přebytečných věcí, se odečítají.
  • Auto musí být technicky způsobilé závodit. Platná STK není nutná ani dostačující, nicméně trochu pomůže. Obecně nám ale na tom, jakými doklady (příp. i značkami) auto disponuje, příliš nezáleží. Jde o to, aby auto nebylo ohrožením pro svého řidiče i okolí.
  • O důvěryhodnosti udané ceny i o technické způsobilosti rozhoduje komise určená pořadatelem. Pokud si něčím nejste jistí, kontaktujte nás předem, rádi s vámi probereme, co je možné a co už ne.
  • Do ceny vozu se nepočítají bezpečnostní prvky (sportovní sedačky apod.) a pneumatiky. Pneumatiky musí být homologované, slicky a semislicky jsou zakázané.

V případě jakýchkoliv dotazů a nejasností se ptejte na redakce@autickar.cz nebo na +420 778 00 26 50 (Vojta Dobeš, šéfredaktor).

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

mi
mirek
23. února 2015, 18:50
0

Ta WHEEL WHORES nálepka působí na tom obitém rezavém zasprejovaném autě s nezajímavými koly dost blbě :) To ta můžeš rovnou nalepit TUNING, SPARCO nebo BREMBO :D

reagovat
BobAsh
23. února 2015, 18:55
0

To auto Woyta kupoval tuším dopoledne v den trackdaye a rovnou s ním jel na CzechRing, takže to tam je asi od předchozího majitele. A já jsem měl "Modrého skrčka" jen půjčeného. Nicméně musím říct, že skrček je boží.

Woyta
23. února 2015, 20:11
0

Radeji nemluvit o tom jak moc je to auto polepene ted. A jake nalepky jeste chystam :D
Beru to jako parodii na Tunery.
Auto se kupovalo v prave poledne a od majitele rovnou na okruh, vyhazet interier a trapit ho co to jen slo.
A nejezdi marne.

Yx
Yxo
23. února 2015, 19:59
0

Taký dotaz technického rázu - ak dobre čučím do kalendára tak 22. 3. 2015 je nedeľa, v článku píšeš o sobote. V ktorý deň to teda naozaj bude? :)

reagovat
BobAsh
23. února 2015, 20:24
0

Ta neděle tam zůstala v části, kterou jsem překopíroval ze starého článku. Je to pochopitelně neděle (v případě pochybností vždycky věřte datumu, ten pokaždý odněkud kopíruju, takže se neseknu :)).

Omlouvám se za zmatky.

Ap
Apache
23. února 2015, 20:55
0

Existuje nějakej plánek/fotka té rozšířené verze okruhu? Nebo to přesně kopíruje tu šotolinovou stopu co je vidět na těch starších?

reagovat
sw
swein
23. února 2015, 21:12
0

Bude otevřená i šotolina?

reagovat
Ev
Evlo
26. února 2015, 11:26
0

yay sosna, bude se jezdit delsi, kratsi, nebo obe?

reagovat
Ap
Apache
05. března 2015, 23:01
0

Musim říct, že jsem nějak nepobral co se vlastně platí za co, tak se radši zeptám, snad tady ty komentáře ještě někdo čte :-).

Ta cena 390/PlechCup je pokud chce člověk přijet opravdu jen na PlechCup nebo i k té ceně za celý den mám zaplatit ještě PlechCup? A chce více lidí jet měřené časy v rámci PlechCupu jedním autem, tak je to cena za osobu a je nutné aby každý zvlášť vyplnil registraci? Díky :-).

reagovat
BobAsh
05. března 2015, 23:27
0

Ha, chyba! Cena za PlechCup bude nezávislá na trackdayi, ale bude samozřejmě nižší než za TimeAttack. Pořešíme s Driving Academy a ozveme se!

Ap
Apache
08. března 2015, 21:09
0

Já vím, že jsem absolutní hlupák, že to pořád nechápu, ale jak to teda je prosímtě? Ve formuláři je pořád PlechCup za 390, tady není vůbec. Každopádně pokud chceme dva závodit v PlechCupu v jednom autě, tak musíme oba vyplnit formulář "nezávisle", ano? A skutečnost, že bychom chtěli zkusit i předem neznáme množství desetiminutovek oznamovat nemusíme, to se řeší až na místě?

BobAsh
09. března 2015, 00:19
0

U PlechCupu není rozdíl mezi tím, jestli se budete registrovat předem nebo ne, takže formulář není nutný vyplňovat, i když budeme rádi, když ho vyplníte aspoň jeden (ať máme odhad). Počet desetiminutovek je jedno.

V týdnu vydáme další upřesňující článek.



Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem