načítám data...

Autíčkář na lovu: Plechcup speciál

Jste připraveni na letošní sezónu PlechCupu? Pokud ještě stále nemáte vyřešen závodní speciál, máme pro vás pár tipů.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Tento týden jsme zveřejnili termíny letošních PlechCupů. Myslím si tedy, že je ideální čas zabrousit do temných zákoutí české inzerce a porozhlédnout se po nějakém závodním speciálu chudého motoristy, co říkáte? Ačkoli se cenový limit 15 tisíc korun může zdát velmi nízký, není problém za tyto peníze sehnat opravdu zajímavé vozy. Pokud ještě stále nevlastníte PlechCupový speciál, třeba vám následující řádky pomohou ve výběru. Tento týden se podíváme na zoubek rodinným závodním kompaktům. 

Mazda 323F (BG) 

Vyklápěcí světla, klínovitý profil karoserie, schopný podvozek a potentní motor. To nezní vůbec špatně, viďte? Tahle konkrétní Mazda opustila japonské břehy léta páně 1992. Na cestu ji konstruktéři přibalili, jak už to u hirošimských automobilů bývá, chabou antikorozní ochranu, takže pokud nejste vyloženě na zrzky, doporučuju nekoukat téhle princezně pod sukni lemy. Dál už vás čekají radostnější zprávy. Zatmavená okna pomůžou před spalujícím žárem horkého letního dne, rádio s USB zabaví na dlouhé cestě do Písku. Díky tažnému zařízení si můžete zapřáhnout vozík s náhradními díly či další sadou pneumatik. Předpokládám však, že tohle pro vás v kontextu závodního speciálu asi nebude to nejdůležitější. Dobrá, pod kapotou najdete benzinovou 1.8,  bohužel však nedokáži identifikovat, jestli se jedná o silnější DOHC variantu se 128 koníky, nebo slabší SOHC, která nabídne 103 plnokrevníků. I kdyby to nakonec byla slabší varianta, pořád tu máme zajímavý poměr výkon/váha, vzhledem k nízké hmotnosti oscilující okolo jedné tuny. Úsměv na rtech vám zajisté vykouzlí schopný podvozek, tady žádná nuda nehrozí. A co vás ta sranda bude stát? Vcelku rozumných 12 tisíc korun. Už vyrážíte do Hodonína? 

Alfa Romeo 145 

Cuore sportivo. Může být na závody něco vhodnějšího než Alfa Romeo? Tohle auto má soutěžení a adrenalin vepsané v genetickém kódu. I když je fakt, že v historii AR bychom našli vhodnější závodní stroje, než jakým je třídvéřový hatchback stojící na platformě Fiatu Tipo, rozhodně nemohu stočtyřicetpětce upřít jistou dávku přitažlivosti. Možná za to může zajímavý design. Přední část jasně dokazuje příslušnost k milánské automobilce, zadní část zase boduje ‚neviditelným‘ C-sloupkem. Mimochodem, víte, že na designu AR145 se podílel i jistý americký designér, jehož jméno se nesmí vyslovit v okolí Mnichova? No nic, přejděme radši ke konkrétní Alfě. Ve slušné společnosti muž zásadně netipuje věk dámy, tudíž vám nepovím, kolik je téhle šarmantní Italce let. Pod koly jí však uběhlo 218 tisíc kilometrů asfaltu (aspoň dle budíků). Přední kolečka roztáčí klasická Twin Spark 1.4. Jestli je to dobře, nebo špatně, to už nechám na vás. Společnost na cestách vám bude dělat 103 poníků, což je poměrně úctyhodné číslo na takovou malorážku. Dle majitele netrpí daná 145 žádnými většími problémy, snad až na ten rozbitý přední ret, nic co by nespravilo pár stehů. Nebo svářečka na plasty. Už jste někdy vlastnili Alfu? Ne? Nejvyšší čas to napravit, za 15 papírů to není vůbec špatná nabídka. Jen před PlechCupem vyhoďte ten zesilovač, akorát zbytečně zvyšuje hmotnost a tím snižuje vaši šanci na úspěch. 

Toyota Corolla 

Světově nejprodávanější auto není sice vzorem závodního speciálu, my jsme však úspěšně dokázali, že Kolora umí fungovat i na dráze. A teď je řada na vás. Tohle děvče z maturitního ročníku by mohlo nadělat ještě spoustu parády. Benzinová 1.4 s ďábelskými 86 koníky neoslní přehnanou silou, ale vyniká odolností. Věřím tomu, že přežije celodenní prohánění na okruhu a ještě vás pak odveze v pořádku domů. A to se počítá. Třídvéřová karoserie sice už nese známky jistého stádia rozkladu, ale  letošní sezónu PlechCupu ještě vydrží. Důležité bude zkontrolovat si, v jakém stavu je podvozek. Jinak vás nemá u Kolory co zaskočit. Jasně, není to zrovna královna maturitního plesu a pravděpodobně od ní nebudete čekat žhavé zážitky. Je to však holka do nepohody, na kterou se můžete spolehnout za každé situace. Což může být ten správný klíč k úspěchu.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

piwel
12. března 2016, 09:11
0

http://auto.bazos.cz/inzerat/58411992/Honda-concerto.php - 1.6 DOHC z CRX, po menších úpravách interiéru (všecko ven) by to mohlo nadělat slušnou paseku :) dokonce uvažuju že bych se se svým Concertem taky zúčastnil jednoho závodu :)

reagovat
Ap
Apache
12. března 2016, 10:54
0

Pokud by to chtěl někdo zkusit s reprezentováním barev milána v Plechcupu trochu vážněji -> http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=83&t=20176

reagovat
Ronin
12. března 2016, 22:18
1

Pre Slovákov a odvážlicov čechov ktorý sa vydajú na slovensko som našiel doslova kulomet medzi autami.Aspoň jeho typové označenie tak znie.

http://peugeot-405.autobazar.eu/mi-16-id8416099.html

reagovat
Ja
James
12. března 2016, 23:05
0

Jak u těchto záležitostí řešíte eko, pokud není zaplaceno? Pouze na kupní smlouvu bez převodu?

Co nějaké semtam se objevující zadokolky na plechcup, z čeho vybírat? Sierra, Omega?

reagovat
Wanix
13. března 2016, 00:38
0

ta 323F je na 95% ta slabší verze

reagovat
Yatka
13. března 2016, 16:02
0

Tak na tu 323 už jsem hnedky volala! Jeden zájemce mě předběhl, tak uvidíme, jestli ji vezme. jestli ne, asi ji beru.

reagovat
bitner
13. března 2016, 19:32
0

A co objet vrakace? Pry ted nevi, co s autama z poloprevodu, ktere si nikdo neprihlasil. Tam by se mohlo najit leccos zajimaveho. Na plechcupu auto nemusi mit papiry, ne?

reagovat
Ka
Karel
14. března 2016, 08:30
0

ale tahej takovou plečku na vleku

Mi
Michal
14. března 2016, 11:29
0

Prodávám Peugeot 306XSi 120k, technická do 6/2016, mechanicky funguje ok. Potřeba udělat pár detailů. Můj email: mbidlo@email.cz

reagovat
VoFi
14. března 2016, 12:40
0

Možná jsem měl jen smůlu, ale do pár vrakovišť jsem psal a všude zamítavé stanovisko,dokonce nejsou ochotni prodat ani alu kola :/ Možná by osobní návštěva byla ale něco jiného..

Nejvíc mě pobavilo,když jsem psal delší slušný email,zda-li v současné době je možné odkoupit od jejich firmy celé auto nebo kola a jako odpověď mi přišlo "nemám" :D

reagovat
bi
bitner
14. března 2016, 13:53
0

Tezko rict, ona je to docela sverazna sorta lidi :-)
Nejlepsi je oblict si spinave monterky, poprasit hlavu cementem a zajet tam. Tchan takhle prochazi na STK s autem, ktere by nechteli ani na tom vrakaci :-D No a na tom vrakaci mu prodaji za symbolickou cenu cokoliv, co by jineho stalo tisice.

An
Andre
14. března 2016, 23:19
0

Jj, s majitelema vrakáčů se asi musí umět jednat. Což já vůbec neumím. :D

Asi bych se na to vykašlal a hledal Plechcup speciály v inzerci.

Yatka
15. března 2016, 08:48
0

Já neměla na vrakáči problém sehnat, co potřebuju, ale je pravda, že po pár prvních pokusech jsem se vykašlala na to tam volat a rovnou jsem jela osobně - co bylo po telefonu 'NEMÁME!!!', to při osobní návštěvě leželo do pěti minut na stole a jednou mi dali drobné plastíky na Volvo i zdarma...

VoFi
15. března 2016, 10:49
0

Ok,tak až bude auto hotové, zkusím se tam stavit..

Jinak Yatka, jak dopadla ta 323? :)

Yatka
15. března 2016, 10:57
0

Mno, nakonec jsem to odpískala, protože kluk, co ji prodává, byl už v telefonu podle hlasu takovej ten typ mladýho cápka, co auta nešetří (fakt nic proti, můžu se mýlit), má ji prej rok a nevěděl, kdy naposledy byly měněný náplně a rozvody... Takže jako jo, auto za tu cenu super a samozřejmě za ty peníze nepočítám, že bude po velkým servise, ale aspoň povědomí o tom, jak starej olej tam je, bych čekala. Kdyby šlo o téměř jakýkoliv jiný auto, asi bych pro to jela a vůbec nepřemýšlela, ale týhle krásky by mě bylo líto, kdyby byla vydechlá a zas bych do ní navrážela všechno, co teď potřebuju nalít do MX6...takže hledím dále vstříc krásným bazarovým zítřkům.

VoFi
15. března 2016, 11:52
0

Aha.. To chápu :) Mně je teď úplně zle když vidím kolik peněz jde do Rovera a to jde jen o udržení při životě. Na druhou stranu, když odečtu opravu po nehodě a nové brzdy,tak to možná tak strašné není. Stejně, vědět to dopředu tak se koupí něco jiného. Právě 323 mrkačka byla jeden z kandidátů,ale v tu dobu žádná slušná nebyla, bohužel..

Yatka
15. března 2016, 12:03
0

No právě, mrkačka :) Ale ne, musela jsem se pořádně plácnout přes prsty, zatnout zuby a jít se podívat ven na MX6, co čeká na nový sklo, aby mě přešly roupy :D

reagovat
sw
swein
15. března 2016, 12:08
0

Už má JDM blatníky...



Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem