načítám data...

Land Rover chystá malý levný model. Bude to tříválcová předokolka.

05. listopadu 2020, 09:11 7 komentářů Jakub Pospíšil Novinky

Zatím vystupuje pod výmluvným názvem "Baby Defender", do prodeje půjde v roce 2022 a cenově se prý vejde do třičtvrtě milionu.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Ano, je to tak. Už i slovutný Land Rover naskočil na módní vlnu městských crossoverů, které sice vypadají terénně, ale mají hnanou jen přední nápravu. Pokud vám před léty přišel Freelander jako svatokrádež, pravděpodobně si už chystáte vidle a louče a míříte do ulic. Jenže jak už to tak bývá, nic není černobílé a když odhlédneme od lpění na tradicích, dává takovéhle auto v portfoliu značky docela dobrý smysl.

Land Rovery už totiž pěkně dlouho neslouží jen jako vojenská auta a parťáci na náročných expedicích. Stalo se z nich postupem času docela luxusní zboží. Zcela evidentní je to u Range Roveru, to je kapitola sama pro sebe, ale i nové Discovery rozhodně neudělá ostudu na zámkově dlážděné ulici před hranatou vilkou ve Slivenci. No a podobný osud velmi pravděpodobně čeká i nový Defender, který, ač je v terénu poměrně schopný, bude pravděpodobně trávit většinu času spíše na asfaltkách.

Jenže oba výše jmenovaní jsou přeci jen docela velká auta. Pro rodinu s třemi dětmi a psem je to ideální, ale co když potřebujete druhé auto na krátké cesty po okolí ve dvou lidech a chcete zůstat věrní značce? Máte smůlu, nebo musíte zabrousit mezi ojetiny a hledat právě onen první Freelander. Jenže to už je fakt starý krám. 

foto: Dejan Hristov

Tudíž nepochybuji, že “Baby Defender” si svoje publikum najde a stane se z něj oblíbená ozdoba městských bulvárů. Navíc se chystá snad i plug-in hybridní verze, případně elektromobil, takže vůz uspokojí i ekologicky smýšlející (nebo spíš ty, kteří chtějí parkovat v centru bez omezení). A to ani nemluvím o tom, jak tenhle prcek zahýbe flotilovými emisemi. 

A koncovým uživatelům udělá jistě radost cena, která by měla startovat na 25.000 librách, takže kolem 750 tisíc korun. Za tu cenu snad spotřebitel odpustí vozu tři půllitrové válce i fakt, že vůz stojí na platformě OMEGA, která pochází od indické Taty. 

Obrázky u článku jsou ilustrace designéra Dejana Hristova, nepochází od Land Roveru a výsledný produkt bude pravděpodobně vypadat jinak. Ale bez obrázků by to tu bylo moc chudé a nehezké.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

sheogh
05. listopadu 2020, 11:28
1

Mestsky crossover na baterky a/nebo s trivalcem a na indicke platforme... to musim mit (teda musel bych, kdybych vlastnil nejaky panoptikum zrudnosti :-D )

Jeste by mohl mit karoserii ze soji, aby byl uplne trendy :-):-)

reagovat
eLzyx
05. listopadu 2020, 15:20
3

myslím, že je to přijatelná daň za to, že může existovat 3.0L šestiválec, nebo dokonce 5.0L V8 ve větších modelech. Imho o nic jiného než o flotilové emise nejde.

reagovat
Pochtli
05. listopadu 2020, 15:52
0

"Levný" tříválec jen s předním pohonem za třičtvrtě miliónu - dobrej fór a stejný úlet jako Duster předokolka (za polovinu).

reagovat
eLzyx
05. listopadu 2020, 19:49
3

tu samou konfiguraci za stejné prachy prodává i Volvo. A prodávají se víc, jak ty "full size" modely. Evidentně to svůj trh má.

Fa
Fandatik
05. listopadu 2020, 16:07
1

Pokud jde o menšího sourozence Disca a Defka do města, tak co Evoque? Nevím jestli se stále dělá jako 3dv., sice se moc chechtáků neušetří, ale co už.

Takže městský crossover (velikostně jako Jimny) za ¥25k bude v ČR za výrazně více než s/prostý přepočet. V případě nějaké elektrifikované verze a 4x4? Nečekal bych cenu pod mega. Good Luck Tata

reagovat
Sa
Sato
05. listopadu 2020, 18:37
0

V rychlosti som ten nadpis precital ako "Trikolova predokolka" :-D

reagovat
ratan groch
05. listopadu 2020, 19:21
0

Nechcem byt zly prorok, ale ako teple rozky sa to predavat nebude.
Toto asi bude druhe auto do rodiny. A to zacnu kupujuci mudrovat, ze to nie je 4x4 a co ked v Bratislave nasnezi a to je pre zenu a bezpecnost je na prvom mieste atd.
Nebude to vyzerat ako na fotke, nazivo to zrazu bude naozaj male.
Obcan si za to kupi Octaviu.
Nezavidim nikomu, kto chce priniest novy model auta na trh. Vela ludom sa to mozno bude pacit, ale predavat sa to bude len o trochu lepsie ako evoque cabrio.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem

Ford F150 XLT Singlecab Longbed 1994
Ford F150 XLT Singlecab Longbed

1994 rok výroby
200 koní výkon
5 002 ccm objem

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem