načítám data...

Splněný dětský sen část 5.

25. září 2018, 12:11 22 komentářů Stal123

Plány

zobrazit celou galeriiPetr Dolejš: Splněný dětský sen část 5.

Minule jsme se dostali k tomu jaký je reálný stav mého Probe a co na něm bylo již uděláno. Já si to dovolím níže připomenout a aktualizovat o opravy z minulého týdne.

Výměna komplet brzdových kotoučů a destiček + očištění atd. brzdičů/čelistí  

Nové pneu Falken ZIEX ZE914 ECORUN | 205/55 R15 88 V | Letní
Motor se vypláchl jednou dávkou nového oleje + filtr a pak se dal olej zase nový. Musím říct, že chod motoru, který byl v pohodě to ještě výrazně zklidnilo.
Výměna a doplnění všech provozní kapalin.
Výměna plynových vzpěr víka kufru

Aktuálně proběhla výměna níže uvedeného:

Komplet tlumiče, pružiny, uložení
Až na poslední díl komplet výfuk
Těsnění pod víkem motoru
Kontrola rozvodů – jsou ok.

 

Probík tedy dostává tu nejlepší péči a postupně se dostává do výborné formy. Každá výměna je následně znát a následně se auto odměňuje čím dál lepší jízdou. I když aktuálně po výměně tlumičů se na autě něco změnilo a byť to jede lépe atd tak se někde v interiéru začalo ozývat “drnčení”, které mě dokáže dohnat k šílenství ( nemám autorádio abych to přehlučel :) ) Ono přeci jen vibrace v autě bez tlumičů jsou prostě jiné než, kdyz tam ty tlumiče po delsi době konecne jsou. Bohužel v tomto případě ta velká dávka vibrací způsobená jízdou bez tlumicu byla akusticky příjemnějsí než aktuální jedna :)

Mimochodem tady bych se zastavil. Musím říct, že ač rádio samozřejmě plánuji tak spíše jako výplň díry po něm než na poslouchání. Ono prostě vypnout a poslouchat jen motor a šum auta a neřešit hudbu, reklamy, telefonování má svoje neskutečné kouzlo, kterému víc a víc přicházím na chuť. Nebýt tedy toho otravného drnčení!! 

No nic to jsme odbočili. Co mě potěšilo, že bouře Fabiene nebo jak jí nazvali tento víkend nedostala do auta nikde žádnou vodu. Toho jsem se upřímně vzhledem k bezrámovým dveřím a střešnímu šíbru bál, ale prověřeno to bylo za víkend dokonale a nikde nic.

Tak a jaké jsou tedy plány dál. Nebudu zastírat…jsou velké…. :)  Co se týče mechaniky a elektriky vozu tak tam už krom výměny ramen (ještě uvidíme) neplánuji letos nic. Ale velké věci by měli přijít přes zimu. Auto bude odvezeno k jednomu guru Fordů Probe do Ostravy. Zde je v plánu nechat auto odstrojit a kompletně zbavit rzi takže vyvařit, obrousit, navařit, vykitovat atd atd a samozřejmě nový lak. 

Co se týče interiéru tak vyměnit prodřenou sedačku (možná všechny) a doplnit pár chybějících nebo poškozených drobností v interiéru. Nicméně do budoucna, ale opravdu do budoucna bych chtěl zkusit do auta sehnat béžový interiér včetně kožených sedaček v této barvě. Nedávno bylo na Probe foru jedno k mání, ale pravostranné. Ale to je spíše taková hudba budoucnosti. 

Co je aktuálnější je volba barvy laku. Aktuálně jak jsem již psal v předešlých dílech je na autě sice zajímavý, ale neoriginální a hlavně velmi špatně provedený modrotyrkysový lak. Vzhledem k nutnosti odstranění rzi atd. bude nutno auto tak jako tak lakovat a zde nastává dilema. Původně bylo auto stříbrné (viz foto) a tak se nabízí tento odstín a popravdě nebýt toho, že jsem viděl ten další odstín tak nebylo o čem. Problém je, že jsem ho viděl a fakt díky “Knightrider” za to, že máš ve svém blogu tu béžově zlatou na Pontiacu Firebird. Protože ta mě nadchla a tak jsem dal vyhledat do gůglu “Ford Probe Gold” a zjistil jsem, že v 97 roce se na Probe dostala i tato barva (viz foto). no a ta mě uchvátila na tolik, že teď o ní uvažují více než o té stříbrné, ale mám obrovské dilema. Přeci jen lak na auto (doufám) budu dávat jen jednou a tak nevím. Samozřejmě do laku by šla částečně i ta původní kola při renovaci. Spolu s tím béžovým interiérem by to mohlo dělat velmi luxusní dojem :)  Každopádně budu velmi rád za vaše názory v komentářích. 

Takže takhle pokračují moje radosti s Probe a já jen doufám, že v březnu přístího roku se dočkám svého snu v tom stavu, jak si ho představuji :)

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Mazy_CZ
25. září 2018, 13:01
1

Pěkné, ať se daří. Je to Ford, takže za mě barva modrá. A nebo červená :) Ale nakonec záleží na tobě, co se ti líbí. Mě na dnešní době štve, že kromě stříbrné a tmavěčerné barvě si nic ani moc nekoupíš. A já mám rád auto v barvě, že na obřím parkovišti hned vidíš, které je tvoje :)
Každopádně držím palce, ať se renovace povede a lak se bude lesknout.
M mojem autě taky něco skřípně, když se auto zhoupne na nerovnosti. Takový chromovaný plastík kolem interiérového světla bych si tipnul, vzadu, ale příčinu jsem nenašel, a děsně mě to otravuje. A když neskřípe tohle, tak začně pískat větrák a to je pak na kladivo :D Takže naprosto soucítím. To je nejhorší, když auto jen stojí delší dobu, a něco se na něm vysere :D

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 14:22
3

Něco ti tam skřípne? Tě asi svezu ve svým autě. Po sto metrech jízdy budeš chtít utéct a rozmlátit si hlavu o silnici. :-D

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 14:21
1

Rádo se stalo. Však to znáš. Když můžu, tak pomůžu. :-D
No vidíš. A mně se nejvíc líbila ta světle modrá metalíza. Ten béžovej interiér by k ní krásně kontrastoval. Ale ta zlatá je taky pěkná. Rozhodně lepší, než originál stříbrná a navíc to nebude vypadat blbě, když motorovej prostor zůstane stříbrnej. Teda pokud to nehodláš před lakem rozebrat úplně do šroubku, jako jsme to udělali my s Mustangem. :-)

reagovat
St
Stal123
25. září 2018, 15:04
0

No to je jedna z věcí co ještě právě sám nevím. Uvidíme jaký bude cenový rozdíl mezi "rozebrat" a rozebrat úplně do šroubku. Zas chtěl bych to mít udělané když už tak pořádně, ale bude záležet aby to nebylo třeba 3x tak drahý. No a druhá věc je, že motor a vše kolem, elektrika atd teď funguje parádně a bojím se, že když se to odstrojí tak po sestrojení budou problémy. U takhle starejch aut je risk do toho nějak moc sahat. Takže to je taky argument pro to to udělat ve formě "rozebrat".

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. září 2018, 15:38
0

Když ten motor jen vyndáš a nebudeš se v něm šťourat, tak se víceméně není čeho bát. Otázka je, jestli by i to pošťourání nepotřeboval. :-)
Na Mustangu nás ten lak stál 110 tisíc. Auto se do lakovny odvezlo kompletně odstrojené, bez jediného šroubku, bez oken, prostě jen holá kastle. Vykitování, přebroušení, lak... Je to pálka. Není to jak udělat zvenku celolak na Fabii, aby to jen nějak vypadalo. To zvládneš za třicet tisíc.

Nimrod
25. září 2018, 19:39
2

já jsem blbej, ale já bych nechal originál, pokud si může každý podle originálního přinýtovanýho či vyraženýho stítku přečíst, jakou to mělo původně barvu. pak to auto v mých očich tak nějak ztrácí na hodnotě, když to není "jako z fabriky". navíc ti to ušetří spoustu peněz právě díky tomu, že nebudeš muset kompletně odstrojovat auto. lakýra je drahej, odstrojení drahý či alespoň časově a prostorově náročný

reagovat
St
Stal123
25. září 2018, 22:18
0

Tak já to rozebirat chci kvůli rzi, aby se to "vychytalo" komplet všude. Abych to pak za pár let nepodstupoval znova. Takže tím nic moc neušetřim. Navic to, ze by motorový prostor byl stříbrný bych přežil a prodavat to pristich 30 let nebudu pokud nebudu muset :) Ale jinak souhlas. Hlavní argument pro stříbrnou je, ze to bude jak z továrny :) no ještě mám nejaky cas na rozmyslenou. Zlata se mi libi vic. Stribrna bude původní. A teď babo raď :)

Kuře
25. září 2018, 22:35
0

Baba nejsem, ale dej tam zlatou, stříbrnejch aut je až až:)

Nimrod
26. září 2018, 05:25
1

Stal123: tak při nejhorším na vyvaření vyhodíš motor, nápravy, sedačky, interierovej koberec a rezervu. to má do holýho skeletu hooooodně daleko. navíc je problém ten, že u některých aut se interiér nevyndavá, protože jestli teď posloucháš pazvuky, tak poté by ses taky mohl zastřelit. a nechat některé části stříbrné a dát do "zlata" mi přijde jak prasečina

MikeEM
26. září 2018, 08:22
0

Tak jsem dneska narazil na tvůj blok a přečetl komplet všechny díly. Takže gratuluji ke koupi a přeji, aby ti Probe dělal jen radost.

Co se barvy týče, musím se přiklonit k názoru Nimroda. Stříbrná bude opravdu asi lepší volba, než aby se v některých místech mlátila se zlatou.

reagovat
St
Stal123
27. září 2018, 22:36
0

Dekuju a dik i za to, zes to zvladl všechno precist :)))

fishbonne
27. září 2018, 07:53
0

Zdarec, kámo jsem rád, že taky nejsem sám a ve svých 33 letech a po 2 dětech jsem si taky splnil děcký sen. Měl jsem v merku jedničkové probe, ale dvojkové je nakonec opravdu lepší. Jestli povezeš svoje probečko do Ostravy k Thullovi na lak, tak se určitě stav. Minulý týden jsem si od něj koupil 4 válec rv 1993 a tak se rád podělím o cenné informace (například včera jsem zjistil, že se musí nechat přetěsnit víko ventilů, že mi tam protéká olej) - taky jsi řešil. Měj se P

reagovat
St
Stal123
27. září 2018, 08:48
0

No a jak se jezdí? A taky se tak pritrouble usmíváš, když to řídíš nebo k němu jdeš? Já se přistihuju velmi často :D

fishbonne
27. září 2018, 12:54
0

Furt :-D
čekal jsem větší žihadlo, ale pořád si říkám, že je to tak max na 5 roků a pak jdu do 6hrnku

St
Stal123
27. září 2018, 14:12
0

Já to měnit nebudu. Už tímhle jsem si to splnil. Ano určitě V6 brumlá krásně, ale Probe mám a to je to o co mi šlo :) Ale je možný, že časem přikoupím :D Rozhodně totiž neprodám :D

St
Stal123
27. září 2018, 22:38
0

Btw jak se tvářila zena, kdyz si s tim napadem prisel a jak dlouho v tobe to prani resp potreba byla? :)

fishbonne
30. října 2018, 08:50
0

Žena se tvářila, jako že jí to nevadí a ať má chlapec radost a děcka jsou naprosto nadšené. Sen to byl cca od 10 roků. Po sieře a škorpikovi chtěl taťka na důchod vždycky probečko a pořád říkal, že v tom potom spolu budeme jezdit. Pak se bohužel ztratil, ale sen v podobě krásného kupéčka ve mě zůstal

Skipper
27. září 2018, 14:00
0

Moc se mi líbí Tvůj přístup, sám bych asi postupoval stejně :) Tvé dilema s barvou naprosto chápu. Mně se nejvíce líbí ta zlatá, na druhou stranu jiný odstín motorového prostoru by mně štval.

reagovat
St
Stal123
27. září 2018, 14:13
0

Já kapotu nezvedám :D Ne prostě je to těžká volba no. Rozum volí stříbrnou, ale srdce zlatou :D

Skipper
27. září 2018, 14:18
0

Jojo, měl bych to stejně. S rou zlatou by krásně ladil béžový interiér... Abys nedopadl jako jé a nekupoval další Probe :D

St
Stal123
27. září 2018, 14:24
0

Z financniho hlediska kupovat dalsi Probe oproti Jaguarum je porad jeste v pohode :) :) :) Jinak XKR resp. spíš XK8 je další můj sen, ale už takový ten nereálný :)

PachezZ
27. září 2018, 17:08
0

Tmavě modrou jako sem měl na borůvce a je to :)

reagovat