načítám data...

Téma Elektronický momentový klíč s úhloměrem - pomoc při výběru

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Trinom 23. června 2020, 16:11
Beny: Právě, že je, u nás se řada TechAngle vůbec nenabízí.bkralik: Mívají tam MEMS gyroskop. A koukám, že stránky českého zastoupení Snap-onu jsou nějaké jiné, než když jsem tam byl naposledy. Jako obvykle nemají nikde ceník, všechno na dotaz, šmejdi.
Beny 15. června 2020, 09:30
Jo a samozřejmě je tam problém a tím je cena. Je cca dvojnásobná + DPH.
Beny 15. června 2020, 09:24
Zrovna Snap-on má oficiální český zastoupení, vážně je problém koupit přes ně konkrétní verzi? Nebo alternativa: https://www.bmsireland.com/product/tw100/#
bkralik 15. června 2020, 08:05
Tomáš Trýska: No to jsem celkem zvědav co najdeš, taky jsem měl podobné ambice, ale neměl jsem na to hledání nervy a skončil jsem u obyč mechanického momenťáku Tona (a přídavného úhloměru).
Docela by mě zajímalo, jak mají to měření úhlu udělané - jestli tam mají gyro/akcelerometr, kterým ten úhel měří?
Trinom 14. června 2020, 13:54
Zdravíčko,
vzhledem k tomu, že se poslední dobou poměrně často rejpu v motorech, převodovkách a dalších pakárnách, tak se poohlížím po kvalitním momenťáku. Když se člověk koukne na YT, tak všichni amíci používají momenťáky Snap-on, které umí vše, co potřebuji, ale nejdou tady sehnat. Tady se prodávají jen jejich odlehčené verze, které půlku věcí neumí (a zpravidla nemají úhloměr). Být to nějaký ND, tak neřeším a nechám si to poslat ze Států, ale tady mám určité obavy, že řešit případnou reklamaci by byl boj s větrnými mlýny, proto bych rád takový momenťák koupil raději u nás.

Požadavky jsou následující:
- rozsah alespoň 10 - 80 Nm (tolerance max 2%)
- zakončení buď ráčnovou hlavicí 3/8" nebo úchytem pro výměnnou hlavici (lepší varianta)
- úhloměr (podmínka nutná)
- cena - bylo by fajn se vejít do 15k
- ideálně český obchod

Koukal jsem se po Betách, Stahlwille, Teng Tools,... vždy se to něčím vyoutovalo. Buď to nemělo úhloměr, nebo ho to mělo, ale jen pro variantu s 1/2" hlavicí a tak. 1/2" velikost je pro mě bohužel nepřijatelná z důvodu rozměrů hlavice. Redukci mám, ale ne všude se vejde (častý případ u převodovek).

Díky.