načítám data...

Limitovaná edice Rolls Royce Wraith Kryptos je jeden velký rébus

09. července 2020, 21:56 12 komentářů Jakub Pospíšil Novinky

Když nevíte, co s načatým odpolednem, můžete třeba vyrazit na v dnešní době velmi oblíbenou únikovou hru. Když nevíte, co s načatým odpolednem a jste nechutně bohatý multimilionář, můžete si nechat únikovou hru dovézt domů. V balení od Rollse.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Padesátka vozů Rolls Royce Wraith Kryptos z pera designérky Katrin Lehmannové vypadá na první pohled jako šedozeleně zbarvená auta s modrozelenými doplňky. Pokud je ale podrobíte bližšímu zkoumání, zjistíte, že se na karoserii i v interiéru skrývá mnoho na první pohled nesmyslných znaků a obrazců. Nejsou to ale jen nějaké samoúčelné ozdoby, jde o zašifrované zprávy. 

Co přesně je v těchto Rollsech ukryto za poselství ví zatím jen Lehmannová a ředitel automobilky Torsten Müller-Ötvös. Ale brzy se k nim budou moci přidat i majitelé těchto unikátních aut. Spolu s vozem totiž získají i speciální mobilní aplikaci, ve které naleznou indicie k vyluštění šifer poschovávaných po celém autě. A když se jim některou z nich podaří vyluštit, mohou pomocí mobilu rovnou odeslat odpověď do automobilky a tak zjistit, zda luštili správně. 

foto: Rolls Royce

Přesný počet šifer není znám, budou jich ale desítky. Jedna z nich se například ukrývá přímo v sočce Spirit of Ecstasy, další v sobě skrývá dekorace stropu, která v tomto speciálním voze nahradila klasickou hvězdnou oblohu, nebo třeba na první pohled nenápadný obrazec na hlavových opěrkách. 

Jednotlivé šifry ve voze spolu vzájemně souvisí a po úspěšném prolomení prý přinesou řešiteli velmi zajímavou a užitečnou informaci. Podle Ötvose ale není vůbec jisté, zda je někdo někdy vyluští. Jsou prý nesmírně komplexní. Dost možná jsme tak svědky vzniku nezodpovězené záhady automobilového světa. 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Ca
Cartman
09. července 2020, 23:17
-2

Rolls Royce Matrix edition

reagovat
PB
10. července 2020, 04:14
0

Krása. Ale pochybuju, že to někdo bude doopravdy luštit:)

reagovat
beastar
11. července 2020, 13:22
1

Proc? Naopak ja myslim, ze urcite bude. Clovek co si tohle koupi uz nejaky RR davno neresi bude mit pravdepodobne dalsich 15 aut, lod a vrtulnik. Takze tohle je zajimava zvlastnost... a 50 ks. Ne vsichni bohaci jsou pitomci bez spetky zvedavosti;)

PB
12. července 2020, 04:26
0

Tak krom dedicu rodinnych statku si myslim ze naprosta vetsina bohacu je chytrejch.... ci minimalne zarputilejch:) ale mas pravdu, ze to asi nespadlo z cisteho nebe a RR si prosondoval, co lidi chteji. A neobvykla specialita to kazdopadne je. Spis jsem myslel, ze to lidi koupi jako raritu do sbirky a zahrabou nekam do garaze.

Ja
Jacob13
10. července 2020, 09:35
1

Nové služební auto Roberta Langdona? :)

reagovat
ratan groch
11. července 2020, 11:18
0

Nema ho nahodou niekto z Vas? Ze by ma nejake popoludnie mohol vozit a ja by som na zadnom sedadle pozeral blahosklonne na obcanov ako sa hrnu z prace domov alebo s rodinou do obchodaku.
Ak nemate tento model, tak moze byt aj starsi, ale mal by mat aspon funkcne zaclonky zadny okien (preferujem elektricke).
Kedze nemam casu na rozdavanie, tak prijmem ponuky iba prvych troch z Vas,

Vas Ratan

reagovat
ratan groch
11. července 2020, 11:24
0

Len pre istotu: Ak ma chcete odviezt na Mazde MX5 s rucne zatahovatelnou strechou, tak to ani neskusajte.

s pozdravom
dulce et decorum est pro Ratan servio

beastar
11. července 2020, 13:24
0
ratan groch
11. července 2020, 20:40
0

Dostal si ma beastar :)
Toto je uz vyssia liga. Ludi s takymto autom uz nemam ulozenych v telefone, ze im mozem hocikedy zavolat. Este tak pred hotelom by som mohol prevziat kluce a ist ho odparkovat dolu do garaze. V skutocnosti by som v nom totiz nevyzeral ako blahosklonny majitel, ale iba ako sedlak v meste co sa nedopatrenim dostal do nespravneho auta.

Minuly mesiac som bol s kamaratom len tak pozriet v Mercedese a do hodiny kupil novy GLS 580. Dostal zlavu 3 percenta, ale aj tak to bolo za 147.000 eur. Snazil som sa vypytat tablet-telku co sa dava na opierku sofera a spolujazdca, ale boli neoblomni a ze viac pre nas s cenou nemozu urobit nic. Stala cez 2000eur. Inak hlasove ovladanie stoji stale za hovno. Na druhy den sme si ho tam hodil, aby si ho mohol odviezt a to uz nas chceli fotit pred budovou ako spokojnych zakaznikov, ktori si preberaju auto. To sa mi uz zdalo trosku neslusne. Aj na takej drobnosti mozes vidiet, ze to je stale este auto pre obcanov. Ze je to iba druha liga.

Tak ci onak, to je vsak stale iba polovica ceny Wraitha. To uz je iba pre ludi, ktori pracuju s naozajstnymi peniazmi.

Navyse, keby som ta stretol, tak by padol mytus o tvojej neexistencii.

beastar
11. července 2020, 20:50
0

To je pravda. To uz je skutecne pro par vyvolenych. Navic toto nahore je jeste specialni edice. Obecne takovy lidi taky neznam osobne. A prestoze je gls velmi luxusni s RR nesrovnatelne. Prece jen Mercedes je trosku jiny zamerenim i historii. Navic jde to koupit i levneji v nejake obyc nafte treba. Videl sem nejaky cisla komu a za kolik se to prodalo v CR a ve Svycarsku za rok 19 ... kompletne cely rolls. A ono kdyz te v Prg uzivi 5 prodanych aut za 12 mesicu asi mame jasno.

Mas pravdu ty by si podupal moje universuma mytus. Kdyby si dojel. Navic jak by to vypadalo jezdit po Praze v pujcenym Wraithu. To delaji prave jen senochrupky z Ruskeho venkova, co jim batuska nadelil majetky:)

Paul
12. července 2020, 00:00
0

Proto raději mít starý bez šifry ale vlastní pak si určitě v něm nebudeš připadat nepatřičně :D

beastar
12. července 2020, 13:22
0

Paul: Já bych si to nepořídil tak ani tak. Řadí se to pro mě někam do kategorie... sem Kanye West, nebo Rupert Murdoch, případně prodávám holky, koks a betonuju lidi ve velkým. Hraju fotbal a nudim se. A tak podobně. To jsou lidi mezi který nepatřím. Navíc teď sem jeden černý s spz RF potkal v Praze (3dv) a prostě to v provozu poutá moc pozornost a působí jak pěst na oko. MYslím že umím utratit líp 4,5 milionu:D (za ojetinu)



Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Aveo LPG Nová bomba  1kč/km 2008
Chevrolet Aveo LPG Nová bomba 1kč/km

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR 2011
Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR

2011 rok výroby
300 koní výkon
4 600 ccm objem

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem