načítám data...

Autíčkář na lovu: Okruhové náčiní

Přesně za týden se s vámi uvidíme ve Vysokém Mýtě. Pokud ještě stále sháníte vhodné auto na poslední letošní trackday, máme pro vás pár tipů.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Ode dneška přesně za týden vás čeká trackday ve Vysokém Mýtě. Poslední okruhové jízdy v letošní sezóně. Pojďme se tedy ještě jednou podívat, jaká auta vhodná pro trackday se nacházejí v české inzerci. Výběr je dnes opravdu pestrý. Co jsme pro vás objevili? 

Peugeot 106 S16 

Začněme od cenově nejdostupnějšího kousku. Nejlevnější ovšem neznamená automaticky nejhorší. Naopak, tenhle malý Peugeot dokáže zahanbit i mnohem silnější a věhlasnější soupeře. Tím spíš na malém okruhu, jakým je právě Vysoké Mýto. Muší váha okolo 950 kilogramů slibuje skvělé zážitky za volantem. Agilita téhle splašené nákupní tašky je naprosto příkladná. Je až neuvěřitelné, s jakou chutí dokáže měnit směr jízdy. Když se k tomu připočítá i potentní motor, je o zábavu postaráno. Atmosférická jednašestka ukrývá ve svých útrobách necelých 120 koní. Přijde vám to málo na pořádnou akci? Jste na velkém omylu. Díky jednoduchosti a přímočarosti působí stošestka velmi rychlým dojmem. Své by o tom mohl vyprávět i Vavris, který chvíli provozoval koncernového sourozence v podobě Citroenu Saxo VTS. Co vás čeká v objeveném inzerátu? Snížený podvozek, přímé sání a jiný výfuk. Jo, tohle by mohlo na okruhu fungovat, co říkáte? 

Honda Civic Type-R 

Posouváme se do vyšší cenové ligy, ale ještě stále zůstáváme u pohonu předních kol. Honda Civic sedmé generace v ostré variantě Type-R. Tohle auto klame tělem. Zpovzdálí vypadá jako klidný rodinný vůz. Zvláštně zvýšená stavba karoserie a lehce vystrašený kukuč o sportovních schopnostech nic nenaznačují. Stačí však pohled dovnitř a okamžitě poznáte, s kým máte tu čest. Když vklouznete do skvěle tvarovaných sportovních sedaček a nastartujete atmosférický dvoulitr, rychle zapudíte myšlenky na rodinný výlet. Tohle není nic pro slabé povahy. Dvoulitr má kulatých 200 koní a to nejlepší ze sebe vydává daleko za hranicí možností běžných aut. Přesně tak, jak se sluší a patří na motor, který hrdě nese jméno Honda. Je ostrý, miluje otáčky a většinu řidičů nikdy neomrzí. Ale co když patříte do zlomku lidí, kterým je takový výkon málo? Inzerovaný kousek názorně ukazuje, kam až lze zajít. Seznam provedených úprav by vydal na samostatný článek, je toho opravdu požehnaně. Všechno je uzpůsobeno maximální funkčnosti a co nejlepšímu času na okruhu. Pokud je vaším cílem být jedním z nejrychlejší účastníků trackdayů, pak je tohle správná volba. Moc rychlejších aut u nás nepotkáte. 

Opel Speedster 

I zázraky se občas dějí. Najít Opel Speedster v české inzerci takovým malým zázrakem určitě je. Tenhle Lotus Elise s bleskem ve znaku je opravdu vzácný úkaz a byla by škoda nechat ho uniknout, když už se náhodou objevil. Co vás čeká v případě malého roadsteru (nebo je to targa, já si nikdy nebyl jistý, co to vlastně je )? Atmosférická dva dvojka přímo za vašimi zády, váha pod devět set kilogramů, žádné zbytečnosti jako klimatizace či armáda elektronických zabijáků zábavy. Jen vaše ruce a maličký volant, který vypadá, jak kdyby ho inženýři Opelu ukradli z motokáry. Z tohohle auta budete napumpovaní adrenalinem, i když pojedete jen do krámu pro rohlíky. Konkrétní inzerát ukazuje bílý Speedster se spoustou změn. Přestože nejsem obecně zastáncem velkých úprav, tohle vypadá vcelku vkusně. Snad jen to křídlo bych si odpustil. Doufám, že jízdních vlastností se změny nedotkly, a pokud ano, tak snad pouze v dobrém. Tohle auto z vás může udělat krále trackdayů. Takže hurá pro něj, hrozně rádi bychom se s vámi svezli v Mýtě. 

KTM X-Bow 

KTM X-Bow vzniklo za jediným účelem. Být rychlé. Co rychlé, vůbec nejrychlejší. Tomuto cíli se podřídilo naprosto všechno. Váha je pod osm set kilogramů. Přeplňovaný dvoulitr Audi ze sebe ždíme 340 koňských sil. Stovku zdolá za 3,5 vteřiny. Pokud to myslíte se závoděním vážně, tohle je auto přesně pro vás. V tomto případě se ani nemusíte omezovat na malé české okruhy, KTM stavělo svůj X-Bow pro velký svět závodních okruhů. My jsme našli jeden konkrétní kus z roku 2008. Má najeto 17 tisíc kilometrů a vypadá, že po celý svůj život dostával kvalitní péči. Pokud je vaším oblíbeným komiksovým hrdinou Batman, pak vás jistě potěší, že tenhle X-Bow je celý černý. V téhle barevné kombinaci totiž vypadá jako správný Batmobil. Pokud je pro vás nejdůležitějším měřítkem co nejlepší čas na okruhu, pak neváhejte a upalujte pro KTM. 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

CerVus
02. října 2016, 11:00
1

A nebyla by lepší volba než ten Opel pravý orginál: https://www.sauto.cz/osobni/detail/lotus/elise/16773634?goFrom=list

reagovat
pa
patricius
02. října 2016, 11:37
0

..nemá náhodou ten "pravý originál" predné svetlá z Audi?

Goldies
02. října 2016, 11:45
0

Eliska na prodej? Parada! Asi lepsi varianta jako Opel, i když ani jednim se nejel (jen autem shodne vahy i koncepce).. Ale Eliska by byla sen!

M P
02. října 2016, 12:28
0

patricius: za ty prachy, co bys ještě nechtěl:)

CerVus
02. října 2016, 12:43
0

Jo, někdo na se na chudákovi také podepsal. Tam je otázkou jestli to auto chtěl jen vzhledově zmršit nebo dostalo ránu na předek a tohle bylo levnější.

krab
02. října 2016, 13:27
0

Bazarový snílek mě často nutí abych se pořádně podíval když je volná chvíle co se za uplynulý týden objevilo v inzercích :) , zaplaťbůh že mám ubytování jen pro 2 auta ..... a plný stav.

Můj výběr tento týden : (jen pro tak pro legraci..)
1. kategorie do kila ( ta nejnebezpečnější ...)
MGTF 100kw verze bez VVT, ta slabší, zato si myslim že bude náhodou pěkná : https://www.sauto.cz/osobni/detail/mg/tf/17007254?goFrom=list
Peugeot 106 Rallye : to se jen tak nevidí a je v origo stavu :
http://www.sportovnivozy.cz/82313-peugeot-106-rallye-s2-16-8v
2. kategorie do tří kil ( taky relativně nebezpečná pro případný šílený nápad to jít koupit..)
MR2 2.generace. Dost neoblíbená a s údajně horšími jízdními vlastnostmi než 1. generace ( byla těžší..), nicméně dneska se pěkný kousek jen tak nevidí. A je to mrkačka a není to MX5... tenhle kousek je tedy drahý, ale pokud ve skvělém stavu.. : http://www.sportovnivozy.cz/82361-toyota-mr2-rev-3-sw20-frydek-mistek#zalozkaFoto
3. Kategorie od 3kil výš, ale současně nekoukám čistě po dreamcars ale něčem co si smrtelník koupit nakonec i může aniž by zanedlouho u domu / bytu zaklepal soudní exekutor...
BMW 630iA : stříbrné "Banglovo" coupé s malým nájezdem a snad i historií. V obligátní stříbrné.. není to osmiválec a není to sporťák, ale na pohodlné ježdění je to docela dost lákavá volba.. no.. do Krabovi garáže by se hodilo, co budu vyprávět... ještě že se tam už nevejde : http://www.sportovnivozy.cz/82126-bmw-6-30-630i-at
No a přeci nesmí chybět Porsche: Takže základní Cayman předchozí generace : 2.7 , ale se zajímavou výbavou, resp. prvky které bych chtěl a v moc hezké červené. Paradoxem je, že tento kontrétní kus se nabízel již před pár měsíci a dost jsem uvažoval jestli ho koupit. Když už jsem byl nalomený majitele kontaktovat, inzerát zmizel. Mezitím jsem se zamiloval do stare Z3 Coupe, která byla pochopitelně i podstatně levnější, nicméně Cayman této generace je auto co mi stále nasazuje brouka do hlavy. Zajímavé, proč se neprodal. Že by tak malý okruh zájemců v ČR? ...
https://www.sauto.cz/osobni/detail/porsche/cayman/16999030?goFrom=list

reagovat
wlko
02. října 2016, 22:16
0

http://subaruspareshop.webgarden.cz/6/auta-na-prodej z GB sa neťahajú iba pekáče do 15 000czk. A toto je na pidi okruhoch ako je Vysoké mýto šampión :D

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem