načítám data...

Autíčkář na lovu: Ani tatík nemusí být nudný!

Máte již tři potomky a čtvrtý je na cestě? Svážíte děti z širokého okolí,či zkrátka musíte občas přepravit počet lidí větší než malý? S velkoprostorovými vozy nemusí být nuda. Stačí jen dobře vybírat.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Zlí jazykové tvrdí, že pořízení MPV je projevem toho, že jste splnili svou rozmnožovací povinnost a nyní už jen čekáte na smrt. My ale (přestože s tím nemáme osobní zkušenosti) věříme, že i jako otec či matka od rodiny můžete žít zajímavě, nebýt nudní a nejezdit nezajímavými auty. Podívali jsme se tedy do vod bazarů a inzercí, abychom našli alespoň trochu zajímavá auta, která dokáží pojmout i rodinu, která se nespokojila se dvěma dětmi. Tady jsou naše úlovky:

Chrysler Town&Country

Velké Chryslery zaujmou pohodou na palubě a na americké poměry slušně zpracovaným interiérem. Dynamika je spíše dostačující, než ohromující a automatická převodovka neřadí ve srovnání s moderními jednotkami tak přesvědčivě. Co potencionálního majitele jistě získá, je bohatá výbava a jistá výjimečnost mezi všemy Zafirami a Sharany, kterých jsou naše silnice plné. LPG sice znesnadní rodinný výlet do obchodního centra (pokud má garáže v podzemí), ale rodinnému rozpočtu velmi prospěje a námi vyhlédnutý kousek jej nepostrádá.

-Adam-

Ford S-Max 2.5T

Většina Fordů z minulého desetiletí vynikala skvěle odladěnými podvozky a řízením, díky kterému bylo i naftové Mondeo v kombíku autem, které vám stálo za to za noční výlet po okreskách – jen tak pro zábavu. A S-Max nebyl výjimkou. Dodnes je jedním z mála MPV, za jejichž volantem můžete zažít něco jako zábavu. Asi ho nebudete brát na víkendovou projížďku do kopců, ale je v zatáčkách dost dobrý na to, aby se cesta od babičky, kam jste odklidili své ratolesti, mohla stát místo nudné povinnosti příjemným zpestředním dne. Rozumný otec od rodiny samozřejmě sáhne po motoru TDCI, pokud ale najezdíte málo a bojíte se problémů s common-railem, nebo jednoduše chcete auto, které pořádně jede, je tu jako možnost i dvouapůllitrový pětiválec původem od Volva. Tedy stejný motor jako ve Focusu ST. Což nás přivádí na myšlenku – jestlipak někdo vyrábí laděné výfuky na S-Max? Ty by totiž třeba z  tohoto kousku mohly udělat docela zajímavé vozítko… 

-BobAsh-

Dodge Durango 5.2 Magnum

Jestliže jste vždy obdivovali hrubou sílu a agresivní postoj amerických SUV, můžete si svůj kus země za velkou louží dopřát s osmiválcem Magnum. Sebevědomý postoj doplněný o aroganci vůči všem ekologickým doporučením vykouzlí úsměv na tváři každému hrdému buranovi. V tomto případě byl vůz pečlivě vyvařen a připraven pro dalšího řidiče, který o bicyklu slyšel jen ve zprávách. Pro úplný efekt doporučujeme doplnit vlajkou unie a sbírkou rockabilly music.

-Adam-

Mercedes-Benz E320

Za stejné peníze jako neotesané Durango lze pořídit i mnohem sofistikovanější, mladší a elegantnější dopravní prostředek. Zadní pár sedaček je sice spíše nouzový, zato dopřeje cestujícím nevšední výhled proti směru jízdy. Německá nadřazenost a suverenita vozu vlastní je ideální na vyložení dětí v gymnáziu a rychlý přesun na důležitý meeting po rakouských dálnicích.

-Adam-

Mercedes-Benz R 63 AMG

Zdá se vám předchozí řada E nedostatečně reprezentativní? Považujete za minimální přípustný výkon alespoň 500 koní? Pak máme řešení i pro Vás. R 63 AMG je ztělesněním krásného nesmyslu. Jen stěží lze najít opulentnější způsob dopravy celé rodiny na druhý konec Evropy. Jen nebýt typické spolehlivosti a provozních nákladů atakujících předlohu v podobě bizjetu. Jakýkoliv Mercedes z tohoto období nebývá z finančních důvodů příliš dobrý nápad. Když přidáte písmenka R a k tomu i AMG, získáte nejdražší zahradní ornament v celé vilové čtvrti.

-Adam-

Máte nějaký jiný nápad na auto, které má alespoň 7 sedaček a přitom není úplně nudné? Objevili jste takové na prodej? Prodáváte ho dokonce sami? Šup s ním do komentářů!

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Pi
Picklenose
14. dubna 2015, 16:46
0

Napadl mě Jeep Commander s 5.7 HEMI, kdyby tatínka bavili cesty do přírody a 7 sedaček má taky

reagovat
Adam Forman
16. dubna 2015, 07:30
0

Tak už z principu nic s nápisem HEMI nemůže být špatné. Navíc Commander je subjektivně vzato designově povedený. Škoda těch cen, kvalitou ani spolehlivostí bych si totiž jistý moc nebyl...

VoFi
14. dubna 2015, 18:00
0

Pokud chcete netypické auto, tak mě napadá Chrysler PT Cruiser. Vlastně jeden vlastní můj otec (rok výroby 2002, motor 2.2 CRD) Navzdory svojí pověsti jede slušně, navíc po seřízení jednotky (netroufám si tomu říkat chiptunig, ačkoli něco takového na faktuře tuším bylo) se dá označit za relativně svižné. Prostoru je uvnitř poměrně dost, jen zavazadlový prostor mi přijde poměrně malý vzhledem k tomu, jak nafoukle zvenku PT vypadá (to ale neznamená, že je malý, jen jsem čekal víc). Interiér je příjemně zpracovaný a palubní deska se krásně hodí ke zbytku auta.

reagovat
Ch
Chizz
14. dubna 2015, 18:34
0

Espace s motorem 3.5 (stejny jako v 350Z) s uzasnym zvukem.

reagovat
Ch
Chizz
14. dubna 2015, 23:01
0

tady je výmluvné video

Ch
Chizz
14. dubna 2015, 23:01
0

;feature=youtu.be&t=33s

ji
jiri23
14. dubna 2015, 18:41
0

Prihodim auto které jsem sam 2 roky vlastnil, uchylna Multipla. Chtěl jsem tehdy něco na cestování, kolo, festivalové prespavani a podobně, přitom dostupné a abych se nemusel bát každé zatáčky. Multikara je pěkně rozkrocena, tak se s ni da i docela dobře zatáčet, interiér je svoji konfiguraci parádní a me i vyhovovala designem. Bylo to pro me vlastně užitkové auto, tak jsem to bral s nadhledem. No a nakonec i Mr. Clarkson z ni byl nadsenej, pro me lepší volba než berlinga a spol. kterých je v mém okolí až až

reagovat
Bufik
14. dubna 2015, 23:20
0

Co takhle renault avantime, to je taky celkem unikát :)

reagovat
Daniel Borský
14. dubna 2015, 23:30
0

To Durango je skvely, jedno jezdi u nas po okoli a ma to neskutecnej zvuk. A jako tip bych mel Volvo XC90 V8. Strojovna od Yamahy dokaze udelat i z jinak nudnyho Volva pomerne zajimave priblizovadlo.

reagovat
kubas
15. dubna 2015, 13:52
0

hezkyyy, zrovna v pátek si jedu pro Alhambru VR6 :)

reagovat
KS
KS
15. dubna 2015, 15:00
0

Na Volví 2,5T zní nejlépe výfuk Evolve.
Na poměry třídy je zajímavý Fiat Freemont, hlavně V6 AWD.

reagovat
BobAsh
15. dubna 2015, 17:48
0

Nad Freemontem s Pentastarem jsem taky uvažoval, že ho zařadím. Zvlášť až budou levný, tak to bude zajímavá věc - 280hp v minivanu je fajn :)



Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem