načítám data...

Tak Vás tady vítáme...

16. dubna 2018, 19:43 5 komentářů Michal88

...haťapaťa, už v tom zase lítáme... Úryvek jedné sprostonárodní jako úvod k reportu ze srazu.

zobrazit celou galeriiMichal 88: Tak Vás tady vítáme...

Dne 14.4.2018 jsme svolali s přítelkyní takový malý Citroën XM sraz. Setkání probíhalo v okolí Příbrami.

 

Pro začátek, sraz jsme začali plánovat asi dva měsíce dopředu, hlavně po tom, co jsme dotáhli Bludného Holanďana (nakonec se tahle přezdívka chytila lépe, než Modrovous :) ). 

Foto: Louis

Jelikož FB je různými srazy a jinými událostmi celkem zahlcen, vydali jsme se trochu jinou cestou jak sezvat lidi. Na fejsbůky a jiné sociální sítě se vykašlali a místo toho pozvali všechny lidi hezky postaru, přes mail a telefon. Na Facebooku jsme ani událost nevytvářeli, protože tento typ pozvánek je dosti nepředvídatelný. Lidi si odkliknou "zúčastním se", člověk se na kvantum připraví a buď pak vůbec nepřijedou nebo se jich nahrne miliarda navíc, aniž by dali předem vědět a aby se na to pořadatelé řádně připravili. Obeslali jsme takhle kolem 30 lidí, na které jsme postupem času získali s přítelkyní telefon či mail a poslali jim to. Ze zkušenosti víme, že přijede obvykle tak třetina pozvaných. Kupodivu to pár lidí přeposlalo dál a přijeli i lidé, které jsme moc rádi poznali. Celkem mile jsme byli překvapeni. Sraz jsme plánovali jen na jeden den, s tím, že místo nějakých soutěží a jiných blbostí jsme se inspirovali u kamaráda, který pořádá na podzim Citroën GS/A srazy a udělali si takový výlet za zajímavostmi po okolí.

Ale zpět k akci. Celkem nás překvapilo, že na konec nás bylo 15 aut celkem, z toho 11 XMek (včetně Bludného Holanďana). Ta čtyři jiná auta byla C6, CX, Xsara a C4 B7 (pořadatelská – tedy přítelkyně Rozárka), protože své XM měli v opravě nebo renovaci. Z jedenácti XM byl jeden Break. A přijeli lidé z celé republiky. Krom z Prahy, Veselí nad Lužnicí či Písku přijeli lidé i např. od Kutné Hory, Bíliny i Ostravy či Přerova.

 

Sešli jsme se mezi 8:00 a 10:00 v Solenicích pod Orlickou přehradou. Je tam krásný výhled na to celkem majestátní dílo, na kterém pracoval i můj děd, když byl u Vodních Staveb. Každý při příjezdu dostal samolepku, pohled a vlastnoručně dělanou XMáckou klíčenku.

Odtud jsme pak vyrazili směr památník Vojna u Příbrami. Tam jsme strávili asi hodinku prohlídkou temné minulosti naší země jak z dob 2. světové války, tak z dob socialismu. Celkem mrazivé, číst českou parafrázi arbeit mach frei, neboli prací ke svobodě. Cesta tam proběhla v pohodě, měli jsme v plánu to vzít oklikou, abychom netvořili zácpu na hlavní silnici I/4, ale bohužel, okolní cesty byly v tak dezolátním stavu, že tenhle plán nevyšel a rozhodli jsme se to risknout a po I/4 jeli. Naštěstí provoz v sobotním dopoledni nebyl nějak silný, tak nevznikl problém a i kolona se udržela bez blokování provozu, ke kterému máme určité výhrady.

Od památníku Vojna jsme se pak přesunuli do nedalekého motorestu u Milína na oběd. Zařizovali jsme tam akorát rezervaci a celkem všechny překvapilo, s jakou samozřejmostí a rychlostí se nás všech ujali. Výběr jídel byl super, obsluha velmi vstřícná a byli velmi rychlí.

Po obědě pak byla naplánována spanilá jízda do Rožmitálu pod Třemšínem a odtud pak do obce Bohutín nedaleko Příbrami, kde jsme měli domluvenou prohlídku bývalého důlního díla Řimbaba. Krom venkovních expozic jsme dostali i blembáky (alias pracovní přilby), světlušky a zalezli do díry. Celkem zajímavé, že se tam během 9 let, co se o to občanské sdružení stará, vytvořila krápníková výzdoba.

 

Tam jsme se pak všichni rozloučili a sraz se oficiálně ukončil. Pevně věříme, že se všem účastníkům líbil a přemýšlíme, že kolem tohoto termínu bychom jej pořádali i příští rok s tím, že když najdeme jiná zajímavá, ale ne tak turisticky profláklá místa v okolí (jako zámek Orlík a jiné), tak i ve stejné lokalitě. To je ale ještě daleko, uvidíme, co a jak najdeme. :) S největší pravděpodobností ale i koncept pozvánek bude stejný, fejsbůky jsou sice dobré na některé věci, ale na události a srazy, jak jsme zjistili, dobrý moc není.

 

Edit: Ještě decentně upraven příšerný sloh.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Perníček
16. dubna 2018, 20:54
3

Velký palec hore a poklona, že sis dal s tím takovou práci a nakonec se evidetně vše zadařilo podle plánu. Sám vím, že tohle není žádná sranda a při organizaci, než to vše začne, stačí jeden blbec a je vše v háji. Takže hodně zdaru, ať jsou i další ročníky i s postupně větším počtem účastníků. Víc takových lidí. :-)

reagovat
beastar
16. dubna 2018, 21:43
1

Míšo super práce. Smekám pomyslnej klobouk. Sám vím jaká je s touhle činností pro pořadatele skvělá zábava. Nikdy se nelze zavděčit všem, tak je že skvělý že se vám to takhle povedlo. Přeju ať je další ročník zase větší a lepší a máte z toho všichni radost.
-
Komentář upraven 16. 4. 2018, 21:44:05

reagovat
Breakthru
16. dubna 2018, 22:16
1

pořád takovýhle akce je dost často nevděčný, ale když se to povede, tak je to super.Krajina super, počasí fajn a 15 pojízdnejch Citroenů, takže asi vše na jedničku....

reagovat
Michal88
17. dubna 2018, 12:42
0

Chlapci, děkujeme za podporu. :)

Právě po zkušenostech ze srazu před dvěma lety, kdy jsme lidem zařizovali i ubytování a soutěže a po pokecání si s tím kamarádem, jehož srazy jsme si vzali za vzor, jsme si řekli, že tomu necháme volný průběh, resp. nebudeme dělat žádné mostrakce, žádné ubytování atd. a nechat lidi, aby si ten krásný den udělali hlavně sami mezi sebou. A hlavně, aby to nebylo finančně náročné jak pro nás, tak hlavně pro účastníky. Ubytování si každý může pak zařídit dle svých možností, ty méně profláklé atrakce obvykle stojí i méně (teď bylo nejvyšší vstupné 50 Kč/osoba) a nemusí se celý sraz skládat na trofeje vítězům. Těch pár samolepek a trochu filamentu do 3D tiskárny pak zasponzorujeme, hlavně, že se lidi sejdou a jsou v pohodě. Je pravda, že z pořádání srazů nemáme ani druhotný výdělek (nemám komerční autodílnu a ani nechci - tak nemám motivaci sbírat lidi jen na to, aby pak ke mě jezdili). To, že sem tam opravím levý informační displej (1 - 2 měsíčně, někdy ani to ne) a dotyčného pozvu na sraz, to se tak snad ani nedá brát. :) Spíš ty displeje opravuji, abych se s novými lidmi seznámil a že jsme potkali zatím hlavně suprové lidi.

Takový typ akce má výhodu, že není moc na co remcat a ti, kdo remcají kvůli tomu, že nemají zařízené ubytování a zábavu a je to krátký jen na jeden den atd., tak ti obvykle ani nepřijedou.

reagovat
ToMyx
19. dubna 2018, 12:16
0

Pěkně shrnuto. Je to přesně tak. V případě pořádání akce dobré i zlé "odnese" v lepším případě organizátor. V horším případě i někteří účatníci. Hlavně, že se povedlo. A s organizací ne přes fb plnně souhlasím. Dnes, pokud je něco lehce/ anonymně zrušitelné, bere se to krásně na lehkou váhu a to by pak organizátor musel mít křišťálovou kouli, aby to trefil.
Nejtěžší je, aby se člověk na organizaci vůbec našel, není to sranda. Tak fajn, že se sraz zdařil!