načítám data...

Splněný dětský sen část 6.

10. října 2018, 10:01 18 komentářů Stal123

Jede se do Ostravy

zobrazit celou galeriiPetr Dolejš: Splněný dětský sen část 6.

Tak a je to tu. Nastal říjen, teploty jdou dolů, vlhka přibývá, je čas odvézt Probe na renovaci. 

Už dávno padlo rozhodnutí, že Probe pojede k jednomu z největších fanoušku těchto aut Thullovi do Ostravy. 

Jenže Ostrava je z mého bydliště vzdálena 415 km. Po okrskách je to dle map 6,5h…po dálnici 4 hodiny, ale D1 s uzavírkama atd. takže klidně taky šest. Navíc s autem jsem zatím za den nikdy neujel víc jak 80 km a v kuse max 50 a nejelo v kuse více než hodinu a už vůbec ne v nějaké namáhavější rychlosti. Maximálka zatím 110Km/h :) Takže jsem měl dost obavy o tom kam a zda a jak vůbec dojedu. K tomu všemu bez spolujezdce a bez rádia :)  Nicméně vzhledem k tomu co vše jsem již vyměnil jsem doufal, že bude vše v pořádku. 

Nakonec jsem se rozhodl zakoupit 10 denní dálniční známku a risknout D1 se zpáteční cestou vlakem. 

Den předtím jsem doplnil nádrž po okraj v očekávaní drastické spotřeby při jízdě po dálnici, dofoukl kola a pohledem auto zkontroloval :) 

Ráno odvezl děti do školky pak zpátky domu vyhodit dětské sedačky, vzít si lahev s vodou a můžeme vyrazit. Zároveň jsem si naplánoval abych ušetřil čas a nemusel nic řešit, že tento den si dám očistný celodenní půst a budu pít jen čistou vodu. 

Tak a jedeme…na R7 zkouším překročit bájnou 110km/h, ale ve 120 zase raději nohu z plynu sundavám. A je to tady..první zácpa hned po 10ti kilometrech od domu..klasika…..takže popojižděčka až do Prahy….na okruhu samozřejmě hned za Zličínem další parkoviště až ke sjezdu na Barandov..to nám to krásně začíná. Hodina “jízdy” pryč a já jsem na okruhu. Začínám se bát abych stihl odjezd vlaku z Ostravy v 17:25. Pak se to naštěstí rozjede. Nicméně čůrací pauza. Tak a jedeme dál…auto jede…ukazatele jsou bez hnutí takže pokud fungují tak je vše ok a já si to užívám a piju a piju. Hlad teda nepřepiješ. Takže čůrací pauza. A jedeme dál. Zamyslím se, ztěžkne mi noha…a ejhle…je tam 150Km/h a auto jede nejtišeji a nejlépe co kdy jelo. Panikařím a ubírám…no pak mi to nedá a zas přidám a chvilku při předjíždění jedu 160km/h a jsem překvapen jak pěkně to jede. Nic nedrnčí, motor si hezky vrní. No ale už takhle to staré auto budí pozornost svým stavem tak není potřeba provokovat ještě rychlostí takže nakonec jedu lehounce přes povolený limit a fakt si to užívám. Do doby než přichází další zácpa a pak čurací pauza….fakt to nebyl dobrej nápad hodně pít a nejíst. A jedeme dál…přichází úsek s dalším dopravním omezením. Naštěstí. Protože po té roletě co tam byla i v té 80ti kilometrové rychlosti vše na autě vibrovalo tak, že jsem ani nemohl nechat hlavu opřenou o opěrku hlavy jaké rány jsem do ní dostával. Tam jet rychleji tak mi upadne palubka do klína a auto se rozpůlí. No ale přežilo to a jede se dál….čtvrteční doprava na D1 úplně v pohodě a já k mému překvapení po 4h od startu z domova přijíždím do Ostravy. Pobavený jízdou a výkonem auta, které to zvládlo naprosto s přehledem. Odpočatý jak z moderního auta….tímto bych Probe pasoval do kategorie GT, protože opravdu takhle v pohodě spolykat kilometry v tom stavu co aktuálně je to klobouk dolů. A asi největší překvapení byla spotřeba, která vyšla na 7,1 l na 100km.  

Auto předáno mistru Thullovi a jeho dvornímu lakýrníkovi (tímto oba zdravím, kdyby náhodou četli) a domluveno co a jak. Mimochodem ten člověk má tyhle auta fakt rád a pan lakýrník svou prací žije. A to už se dnes zas tak často nevidí. 

Tak ještě za kamarádem na kafe a šup na nádraží. Jsem tam o 2h dříve. Musím pochválit České dráhy, že možnost stornovat přes internet jízdenku jde velmi snadno a dokonce bez storno poplatku. Takhle “hi-tech” věc jsem od nich nečekal. Kupuji lístek na vlak co jede o hodinu dřív než ten původní. Teď zas kritika ČD. Nástupiště…na jedné koleji Leo Express – přijede včas…na druhé koleji můj vlak ČD. 5 minut zpoždění – zatím. Chvála ČD. – místo v první třídě – samostatná kožená sedačka, zásuvka, wifi, voda zdarma a případně noviny. Vagon tichý, že člověk ani neví, že jede. Po mnoha a mnoha letech co jsem vlakem nejel velmi příjemné překvapení. Kritika ČD.  Leo Express přijel do Prahy na čas. Můj vlak 15 minut zpoždění. Díky tomu mi ujel autobus do mého města a další jede za hodinu…no a co uděláte, když stojíte na zastávce v osm večer a máte hodinu čekat a je tam mekáč….no vlezete do něj….sníte 2 největší hamburgery, gorgonzolové kuličky a jablečnou taštičku a celodenní půst je totálně v prdeli (pardon za to slovo). A za vše můžou ČD!!!! :)   Následně je mi samozřejmě v autobuse z toho jídla strašně špatně a srdce mi buší, že přemýšlím požádat vedle sedící paní o zavolání záchranky. 

Po desáté večer totálně vyčerpán konečně dorážím domů. Ale jsem spokojený. Krásný výlet, skvělá projížďka. Pocit, že to auto zas přeci jen nebyl takový kus šrotu a očekávání toho jaké bude po renovaci. Už se nemůžu dočkat :)

P.S. Toto je poslední fotka auta v modré barvě :) A jakou barvu tam dám. To se dozvíte příště :)

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

ToMyx
10. října 2018, 11:46
0

Paráda a je to tady! Probe ti stihlo ještě dokázat, žes koupil dobře. Jen tak dál. Na barvu jsem opravdu zvědavý. Nedávno jsem zahlédl kombinaci barvy až po úroveň oken a zbytek nahoru včetně střechy v černé. Viděl jsem to zatím na třech autech modrá/ černá, červená/ černá a žlutá/ černá. Ale je pravda, že to byly všechno spíše upravené kousky.

Tvůj výlet připomíná mou cestu na valachy v roce 2015. To jsem se rozhodl, že Primeru nechám trochu upravit. Ráno ve 4h výjezd z Kladna, kolem 8h dojezd do RpR, celý den koukat jak se auto mění a večer ve 21:00 výjezd z RpR. Takže ještě pojistku po tmě vyměnit a posunout výjezd na 22h. I se spaním asi 45 minut na odpočívadle jsem přijel zpět před 3 h ráno s autem plým náhradních dílů a kol :-)

reagovat
St
Stal123
10. října 2018, 12:44
0

Jsi z Kladna? :)))

ToMyx
10. října 2018, 13:57
0

Jasně :)) Můžeme dát sraz až budeme mít ty své káry zase doma...

St
Stal123
10. října 2018, 14:21
0

Já jsem ze Slanýho, ale na Kladně jsem bydlel 24 let. Teď už 12 ve Slaným. Sakra to to letí to je strašný :)

ToMyx
10. října 2018, 15:45
0

Hold nemládneme, ale krásní jsme a o to jde :-D

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
11. října 2018, 12:09
1

Velebnosti a jdu blejt. :-D

Mazy_CZ
10. října 2018, 12:26
0

Bomba. Taky se těším na výsledek. To s tou vodou dost dobře znám. Ona je sviňa. Jednou se mi stalo, že jsem vykonal potřebu, vracel jsem se do auta a už jsem věděl, že se mi zase začíná chtít :D To pak vypadá, že tělo funguje pouze jako průtokový ohřívač.
Jsem zvědavý na barvu. Máš termín, kdy by to mělo být hotové, nebo to tam budeš mít přes zimu?

reagovat
St
Stal123
10. října 2018, 12:47
0

Zatím se uvidí až to rozeberou a zjistí kolik je s tím práce. Buď se to musí stihnout dejme tomu do půlky listopadu, abych to pak nevezl na sněhu a soli a nebo pak až do března. Dají mi vědět. Mě je to v podstatě jedno :)

PlusOne
11. října 2018, 11:27
0

Už když jsi minule psal, že to vezeš do Ostravy, napadl mě Thullo. A ejhle, podezření se potvrdilo :-)
Ohledně barvy doufám, že to bude nějaká originální, když už chceš nechávat i kola atd., jinou barvou bys to zbytečně znehodnotil. Jinak držím palec, aby vše dopadlo, a těším se na pokračování. Sny se mají plnit ;-)

reagovat
St
Stal123
11. října 2018, 12:39
0

Určitě to bude z palety barev, která se na Probe dávala. Tímhle směrem chci jít od začátku :) Jinak podezření jsi měl správné no. Ono taky proč "riskovat" někde jinde, když to člověk může odvézt někomu prověřenýmu se vztahem k tomuhle modelu. No a když jsem mluvil s panem lakýrníkem u Thulla v servisu a viděl, jak je ten člověk pro tu práci nadšenej tak mám dobrý pocit :)

beastar
11. října 2018, 12:23
0

Takový cestování znám. Fakt pruda. Četl sem to už včera a napadlo mě... Barva na tohle černá něco jako cosmo schwarz od Bmw se zlatým prachem uvnitř. Jinak sem rád že už se najdou lidi, co investují i do levnějších aut a chtějí je dát do kupy. Věděl sem před těma cca 10 lety, že se vyplatí jednoho dne prodávat tyhle věci... Ty si toho důkazem.

reagovat
St
Stal123
11. října 2018, 12:37
0

JJ...tak člověk nezachraňuje jen auto, ale i svůj dětský sen a za těch relativně pár korun ten pocit štěstí stojí. To je za mě daleko lepší investice než ta co vydělá "jen" další peníze :)

beastar
11. října 2018, 13:19
0

Jasně. Takový auto je srdcovka. Možná lepší jak investice. Čekat na zhodnocení. Taky to nemám rád.

St
Stal123
11. října 2018, 13:23
0

Investice se dělají proto, aby si pak člověk mohl plnit tyto drobné sny a ty rozumné investice devalvovat těmito :D

beastar
11. října 2018, 13:45
0

Nejrozumnější investice je koupit co máš rád a ne to co ti jiný řekli že by si rád mít měl. Takže Probe je prostě v pořádku. Pamatuju asi rok 97... Měl to soused...táta měl trojku e36. Dvě nejvíc drahý ufo, auta v ulici. Kontrastovali s fáčem, trabim a sousedovic sirkou:)) Kde ty časy jsou.

St
Stal123
11. října 2018, 15:14
1

Přesně tak. Člověk se nesmí nechat v těhle věcech ovlivnit. Chtěl jsi trabanta..kup si trabanta a nekoukej co na to druzí :)

beastar
11. října 2018, 15:26
0

Paradoxně soused toho trabanta měl fakt rád a mají ho dodnes po potřebné renovaci. Jen teda jako daily má oktávku :D

PachezZ
12. října 2018, 08:15
0

Nechceš jednodílný tapecy? překáží mi ve sklepě :D

reagovat