načítám data...

Auto roku 2017 - jasná věc?

03. listopadu 2016, 09:14 6 komentářů KS

Uznávám, že pro leckoho, mimochodem i pro mě, nese anketa Auto roku pachuť komedie, frašky a nebo i černého humoru. Ať v tom vidí kdo chce co chce, já jsem měl letos výjimečně hned jasno, jaké auto by mělo vyhrát. Asi všichni tušíme, že se nabízí začít přímo od počátku abecedy. Vybral jsem následující pětici aut.

Ihned a bez váhání jsem zaškrtl Giulii. I když v některých ohledech se v mých očích jedná o sestup oproti 159, stále se dle mého jedná o mistrovský kousek kluků z Apeninského poloostrova. Věci, které se mi moc nelíbí jsou např. absence kombi, ale jakou slušná náhrada snad bude fungovat model Stelvio. Dále 159 nabízela i pětiválcový diesel, zde se s nejvyšší pravděpodobností V6 nedočkáme, místo toho je nabízena vznětová dva-jednička (ano, opravdu je to 2,1 litr, nemůžu za to, že Italové neumí zaokrouhlovat) na sto variant. Nemám důvod nevěřit, že QV je skvělá, nicméně prodá se jich velmi málo. Z běžných motorizací mne oslovuje benzinový 2,0T a to hlavně ve své základní verzi s pohonem pouze zadní nápravy. Co se mi líbí, lze shrnout jednoduše: design vně i uvnitř + schopnosti podvozku + RWD = no nekup to!

Jestliže předchozí auto útočilo na emoce, v tomto případě by vše mělo znehybnět a stát se kusem ledu. Ano, mířím na sever a nevolím nic jiného než V90. I když se nemůžu zbavit přesvědčení, že V90, a vlastně všechna současná Volva jsou omaštěné nic, umí zapůsobit jako velmi málo ostatních aut. Můžete mít jakýkoliv motor, ale vždy s objemem 1969 ccm. Taktéž neutečete používání “tabletu” v kabině, což určitě nepodporuje bezpečnost provozu, zkrátka mi to k Volvu nepasuje. Ale aura V90 mě polapila a nic s tím neudělám.

Následně jsem podpořil malého Bavora. M2 vidím jako jedno z posledních opravdu dobrých, zajímavých a zábavných BMW, víc to asi nemá smysl rozebírat.

Zůstal jsem v Německu a zabrousil Piechům. Panamera, zdá se, bude skutečně po předchozí beta verzi tím autem, jakým měla být už v první generaci. Nabízí se se třemi motory, a já absolutně nevím, který bych si vybral. Musel bych je nejprve projet. Nicméně vzhledem k tomu, že bych asi chtěl osmiválec, zn. levně, skončil bych u TDI, no fuj. 

A v Reichu už zůstanu. Nedokážu si to racionálně vysvětlit, ale mé sympatie si získalo SUV -Q2. Jaký to rozdíl oproti Q3. Ideální vozík do města a okolí pro zajištěné panímámy, ale ani chlapi se v Q2 nemají za co stydět. Motorová nabídka je racionálně sestavená, škoda, že není hydrodynamická převodovka pro 1,0TSI, to by byla městská volba číslo jedna. Pro normální provoz bych vzal 1,4TSI. Kdo neváhá víc zainvestovat a chce nadstandardní porci výkonu, 190 koňské TDI je jasná věc, benzíny se v této výkonové třídě prodávají minimálně. 

Už jste hlasovali? A pokud ano, která auta to u vás vyhrála?

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

whitenight
03. listopadu 2016, 20:20
0

Marně jsem pátral po E-klasse, škoda, takhle dostaly hlas jiný auta.
Panamera (protože mi přijde jako jedno z nejzajímavějších aut na trhu), Miata (protože je podle všeho skvělá), pak M2 (protože mi přijde správně oldschool a zároveň použitelná), F-Pace (protože Jaguar konečně začíná dělat auta pro lidi, co jsou zároveň zajímavý) a nakonec Mini Countryman (protože je to Mini)

reagovat
RCNP
03. listopadu 2016, 22:46
0

S tou alfou bych to neviděl tak černě. Kombík bude a Veloce, ač byla prezentovaná jako čtyřkolka, tak bude k mání i jako zadohrab. A nedávno jsem viděl poprvé naživo obyčejnou Giulii, ani nevím s jakým motorem, a byla to krása. Fotky jí nedělají dobrou službu. Kdybych dneska kupoval sedan, tak budu asi hodně dlouho mudrovat mezi Alfou a Jagem.

reagovat
BobAsh
04. listopadu 2016, 01:06
1

A byla ta Giulie červená? Já jsem nejdřív viděl šedivou a modrou - ty vypadaly úžasně. A potom jsem tam našel červenou.

Kdokoliv, kdo si objedná to auto v jiný než červený barvě, je nebezpečnej šílenec, nemá duši a měli by ho upálit. Mít ten milion, co to stojí, už jí mám objednanou. Ani bych se s ní nešel projet.

RCNP
04. listopadu 2016, 13:48
0

Tmavě modrá, černej interiér, automat. Krásná. Jako správnej cvok jsem okolo ní korzoval a čuměl dovnitř jako nějakej zloděj. Ale nejsem si jistý, jestli na mě nehrajou nějakou hru, jelikož jsem ji viděl cestou do práce v Dejvicích a pak znova před domem na východě Prahy. Možná nějaká nová strategie.

Ale asi to funguje, jelikož jsem ji doma hned omrkul v konfigurátoru. A ta červená ji fakt sluší nejvíc. Dokonce bych bral tu tmavší, černý kola, hnědej interiér, manuál. A zrušil bych ty tmavě a světle stříbrný nebarvy. Asi bych dopadl stejně a koupil si ji jenom proto, že se mi prostě libí a pak se culil pokaždý když bych ji našel na parkovišti mezi šedivýma němcema a korejcema.

beastar
04. listopadu 2016, 21:39
0

Q2 protože to auto bude prodejní hit i když zase tak skvěle nevypadá asi jako vše s poslední Audi dekády, M2 mít volný prostor a dost peněz abych nemusel řešit vražda leas tak neváhám, Optima dokazuje že konečně i Korejec umí udělat luxus aniž by nutně kopíroval MB, SX4 protože to je a bude vždycky skvělá varianta k prifouklym SUV dneška, Spider za po dlouhé době originální auto od výrobce který auta umí akorát trochu v éře Fiatu Schnilo zaspal. Anketa je fraška jako každý rok ale proč si nezmačknout když je to dnes tak snadné.

reagovat
Adam
11. listopadu 2016, 20:40
0

Já bych do alfy asi nešel, a to z důvodu nevypínatelný stabilizace a podle mě šílený ztrátě na hodnotě...

reagovat