načítám data...

Téma hasičák v autě

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Radim Nemec 25. ledna 2020, 20:04
Kazdy ci musi urcit sam, jestli a kolik bude investovat do nepovinne (az na polsko) bezpecnostni vybavy. Jak rikas - neco je lepsi nez nic, ja jsem chtel poradit co je pravdepodobne nejlepsi, co si clovek muze poridit.
Mimochodem kdyz uz se v tom budeme rypat - Halon jako takovy je zakazany, ted se kupuji nahrazky, ktere funguji podobne, vetsinou je to Novec 1230.
S timhle v patach bych uvedl paralelu s prvni pomoci - z vlastni zkusenosti si dovolim rict, ze to, co je opravdu dulezite, je cvicit a automatizovat spravne postupy at uz haseni, nebo prvni pomoci. Takze asi nejlepsi rada ktere jsem ted schopen - jednou rocne si zajdete na nejaky kurs, ktery vas na takove situace pripravi. Pro ilustraci fotky z takoveho cviceni. Temata - zachrana posadky po nehode a pozar. Lezici jsou prazdne vsechny (po cviceni asi peti skupin). Treba konkretne u prasku je "potreba" nacvicit spravne ulozeni a co s nim kdyz treba dlouho lezel (coz samozrejme nesmi). Nebo opravitelne selhani (pricpany ventil, etc). Ale treba to vidim moc apokalypticky. Me to cviceni pomaha.

Tento příspěvek byl 25.01.2020 v 20:11 upravován.
Radim Nemec 21. ledna 2020, 09:59
Zdar, mel jsem to stesti, ze existovala originalni montaz pod sedadlo spolujezdce viz treba:

...a potom bud original hasicak repasovat, nebo nahradit nejakym ktery tam bude sedet.
Hodne jsme s kamarady diskutovali jaky hasicak a nakonec jsem nasel par produktu od Lifeline rada Zero - nejsem si jisty jestli jsou cenove mimo, ale pouzivaji se v motorsportu a je to plyn ktery (aspon pokud vim) uz nasledky pozaru nezhorsi (zkouseli jste hasit praskem a pak to uklidit?). Vicemene je to nastupce halonoveho plynu, neco podobneho se pouziva i na haseni elektroniky.

Tento příspěvek byl 21.01.2020 v 10:00 upravován.