načítám data...

Vyladěný policejní Mustang se vydá šířit osvětu

29. listopadu 2016, 10:02 8 komentářů Dominik Valášek Novinky

Když se řekne, že německá policie dostala vyladěný Ford Mustang GT, pravděpodobně si představíte katastrofické scény z Kobry 11.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Jenže světe div se, vyladěný Mustang německé policie není o honění překupníků kradených aut, vrahů a vyděračů. Tato úprava, kterou si policie nechala provést na zakázku od firmy Wolf Racing, má totiž šířit osvětu mezi lidmi, kteří si chtějí upravovat svoje auta.

Celá iniciativa nese název „Tune It! Safe!“ a v jejím rámci chce německá policie nabádat, aby se příznivci tuningu vyhýbali mizerným a nekvalitním úpravám, které v první řadě zcela zneškodní dobré vlastnosti funkčního auto. Všechny úpravy provedené na Mustangu jsou nejen funkční a bezpečné, ale také zcela legální. Musíme říci, že s takovým programem vcelku souhlasíme. Místo toho, aby policie omezovala a zakazovala tuning, půjde raději příkladem. Jediná drobná ironie tkví v tom, že na rozdíl od policie, nemá drtivá většina tunerů neomezený rozpočet. A asi ani nového Mustanga.

Každopádně k autu samotnému – poník z Ameriky dostal od německého tunera vcelku decentní bodykit, zahrnující nárazníky, prahové nástavce, zadní difuzor a relativně rozumné přítlačné křídlo. Auto potom stojí na dvacetipalcových kolech, obutých do pneumatik Hankook, pod kterými se skrývá nastavitelný podvozek. Díky použití sportovního výfukového systému a troše elektronických kouzel, bylo možné navýšit výkon pětilitrového osmiválce z původních 421 na 455 koní.

Během nadcházejícího roku bude upravený Mustang s majáky vidět na nejrůznějších výstavách, veletrzích a větších tuningových akcích, kde bude šířit povědomí o tom, jak má legální a profesionální tuning vypadat. Jen pro připomenutí, není to první auto německé policie, zaměřené podobným způsobem. Již dříve obráželi policisté srazy třeba v upraveném BMW, Audi nebo Mercedesu.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

RCNP
29. listopadu 2016, 10:52
1

Tohle mi přijde hrozně fajn, jak už z popsaných důvodů v článku, tak to i možná v nějakých vášnivých tunerech trochu zvlaží pohled na policii. Škoda, že u nás je v těch schválených úpravách takový bordel. Jelikož po těch všech represivních opatřeních by tohle byl vstřícný krok.

reagovat
Un
Unnamed
29. listopadu 2016, 11:20
0

Hlavne to ma nemecka policia teocha popletene .. Tune it ! Safe! ... to je sice pekne, ale na zaciatku je mensi problem. To ze si kupim bodykit od upravcu ktor tych bodykitov vyroby napr 100 000, uz to nieje tuning.. Tuning ma byt o odliseni.. Chapem ze uz tym mustangom samotnym sa clovek odlisi :D a s inym bodykitov tuplom :D ale vsetci majitelia mustangov su teda obmedzeny len par upravcami.. Viem ze to tak samozrejme nieje lebo je to mustang.. Ale zoberme si auto ktore ke v pocetnej nevyhode ... Taky fiat coupe napriklad ... Tam snad ani sviecky nemozem vymenit bez certifikatu (sranda) a zvysit autu vykon o 25 alebo 30 koni ? U auta ktore ma 420 koni a urobit z toho priklad pre vsetkych ? Keby to auto mohlo hovorit ... Poslalo by celu nemecku policiu do prec :D cele mi to pride take smiesne vzhladom na to ake upravy sa v nemecku robia... Ked maju taky rozpocet, aky bezny "nemec" teda nema .. Nech ukazu skutocne moznosti .. Aspon 800 konovu bestiu co trha zemske dosky s gripom takovym ze ked najede do zatacky tak pootoci s celou planetou .. A ne bezny bodykit vyfuk a chip :D ... Tak ma napada .. Mat tak skyline .. Dam si chip co mi urobi 30 alebo 150k ??? :D dufam ze chapete moj priklad ..
P.s.: dam ziadost do nemecka na policajta :D

reagovat
JLK
29. listopadu 2016, 12:14
3

Cilem evidentne bylo neco jineho nez vyuziti 'neomezeneho' rozpoctu pro stavbu nevytunenejsiho Mustangu.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
29. listopadu 2016, 13:16
0

Žádost k německý Policii dát můžeš, ale bude ti to prd platný. tohle auto je jen reklamní show car, kterej se na silnici nikdy neobjeví.

Da
David C
30. listopadu 2016, 12:05
0

Spíš než ukázka rozpočtu je to pro dnešní tuzingaře. Pokud se budou vymlouvat na peníze, tak zrovna tohle je prostě pro lidi s trochou peněz na vyhození/utracení celých výplat a živoření na minimech. V dnešní době to jsou prostě ikonicky lidi +- 20 let, koupí si ojetého golfa/bwm. Hodí větší kola (většinou je nemají ani zapsané), sníží podvozek a dělají, jak je to strašně super. Přitom to jen postupně zničí celý podvozek auta. Vymlouvat se na peníze je prostě kravina.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
30. listopadu 2016, 12:12
0

Ono pořád platí: "Když nemáš na oves, nekupuj si koně". Pro tuzing nebo auta ve stavu šrotu já absolutně nemám pochopení ani soucit.

Polar Bear
07. prosince 2016, 05:08
0

Žádost k německé policii? Žabaři. Doporučoval bych spíše tu v Dubai jejich vozový park je totálně kulervoucí :D

PeterLuk
30. listopadu 2016, 20:04
0

Tak toto je skutočne zaujímavý počin... Palec hore!

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem

Ford Mustang GT 2012
Ford Mustang GT

2012 rok výroby
417 koní výkon
5 000 ccm objem