načítám data...

Peugeot míří za oceán. Na trh v USA chce vstoupit v roce 2023.

Po třiceti letech se francouzská značka vrací na území spojených států. Má šanci na úspěch?

zobrazit celou galeriiFoto:   Honza Hamster Křeček

Zprávy o tom, že se automobily se lvem ve znaku chystají dobývat americký trh se poprvé objevily vloni na podzim v souvislosti se spojením koncernů FCA a PSA. Nyní už má celý strategický plán mnohem konkrétnější obrysy. Za oceán se chystá kompletní portfolio osobních vozů značky (tedy vše až na Boxera), prodávat a servisovat se budou v dealerské síti FCA. Tím automobilce odpadnou astronomické náklady na vybudování sítě servisů a showroomů.

Peugeoty se ve spojených státech v minulosti už prodávaly. Dost možná si vzpomenete na detektiva Colomba, který se po ulicích Los Angeles proháněl ve značně omšelém a orezlém Peugeotu 403 kabriolet. 

Foto: IMCDB.com

Bohužel reputace francouzských vozů nebyla za oceánem příliš dobrá. Platily za sice vzhledově podařená a pohodlná, ale nespolehlivá a provozně drahá auta. Prodeje nikdy nebyly zvlášť vysoké a v roce 1990 se automobilka z amerického trhu definitivně stáhla s ročním prodejem méně než pěti tisíc automobilů.. Posledním oficiálně prodávaným modelem tu byl podařený Peugeot 405.

Foto: thetruthaboutcars.com
Peugeot 405 v US specifikaci. Povšimněte si poziček v nárazníku. 

Jenže doba pokročila a rozdíly mezi americkým a evropským trhem se pomalu stírají. Peugeoty jsou navíc v poslední době designově velmi povedené a za oceánem by se tak mohlo jednat o jakousi dostupnou exotiku. A v neposlední řadě stoupá i zájem o vozy s hybridním pohonem, které značka taktéž nabízí. 

I tak je ale expanze do USA poměrně odvážný krok a tak držíme Peugeotu palce. První vozy by se měly v tamějších dealerstvích objevit v první polovině roku 2023.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Sa
Sato
24. dubna 2020, 21:40
1

V 508ke je stále max 1.6 benzín však? Ehm, no... Redneck si kúp americké auto. Auto fanúšik si kúpi mustan/camaro/charger ak má viac penazí a/alebo chce luxus tak niečo s nemeckej prémie. Ludia čo im to je jedno si kúpia spolahlivé japonské značky. Ako asi pár kúskov predajú ale nevidím tam moc priestor na trhu. Aj ked predáva sa tam aj volvo...

reagovat
Autíčkový Jelen
25. dubna 2020, 09:21
0

Mají dvě možnosti, buď prostě dokáží zaujmout jako trochu exotičtější varianta mainstreamu, nebo zapadnou vzhledem ke spojitosti s FCA na pozici Chryslera...vlastně celkově FCA nemá co ztratit, zástupce v těchto segmentech nemá vůbec, Peugeot by mohl pomoct s rozšířením portfolia tady. A vzhledem k odpadnutí nutnosti vybudovat dealerskou síť to není ani takový velký risk.

JS
JST
03. května 2020, 17:47
1

Nemusi budovat dealerskou sit, ale do marketing budou muset investovat spoustu penez. A pak co? Prodaji 20 tisic aut za rok a budou radi.

PeterLuk
25. dubna 2020, 02:08
0

No veľmi im držím palce, aby sa nespáli a aby im to vyšlo... ale neverím tomu. Malé autá, malé motory.... no som zvedavý, či budú mať Američanov čím zaujať.

reagovat
custom1
04. května 2020, 08:22
1

Malá auta, malé motory... Hmm, podívej se na současnou nabídku motorů srovnatelných aut. Vždyť i aktuální Malibu má v nabídce tříválec a přitom je to pětimetrové auto.
Ale nevím, jestli bude mít Peugeot v USA nějaký větší úspěch. Někdo si to tam určitě koupí, ale velká čísla to nebudou. V Jižní Americe jim to jde lépe...



Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem