načítám data...

Na letišti Gatwick za vás zaparkuje robot

Už v srpnu začne ostrý provoz autonomních parkovacích robotů na londýnském letišti. V příštím roce se technologie rozšíří i do Francie a Německa.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Parkování je pro spoustu řidičů noční můra. Auta se neustále zvětšují a parkovací místa jsou jim nepříjemně těsná. A i když se vám podaří bezchybně vmanévrovat vůz do parkovacího místa, není zdaleka vyhráno. Snad každému z nás se stalo, že se vrátil k zaparkovanému autu a na boku se skvěla promáčklina od neohleduplného řidiče parkujícího vedle.

Těmto nepříjemnostem ale bude, alespoň v parkovací zóně B na londýnském letišti Gatwick, od letošního srpna konec. Do pilotního provozu se tam chystají autonomní parkovací roboti nazvaní STAN. Po tom, co vystoupíte z vozu si celé auto přizvednou a jednoduše zavezou na parkovací místo. To vše rychle, efektivně a hlavně s maximální přesností. Nejen, že tím učiní přítrž nepříjemným parkovacím ťukancům, zároveň se díky tomu zvýší kapacita parkoviště o 30% a zrychlí parkovací proces. Roboti si na sebe tak reálně “vydělají”.

Pokud se systém osvědčí, do konce roku by měli roboti obsluhovat i parkovací zóny C a D, smlouvu s firmou Stanley Robotics podepsaly už i letiště v Lyonu, Paříži a Düseldorfu. A já doufám, že časem se STAN ukáže i v Česku. Ačkoli je mi v poslední době tolik skloňované autonomní řízení trochu proti srsti, parkovacího robota bych bral všema deseti. Snad by konečně učiní přítrž důlkům od dveří v karoserii.

Zdroj:https://stanley-robotics.com/

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

beastar
28. ledna 2019, 17:47
0

Jo? A je to zdarma? Navíc teda je to robot. Oči má domodra a pánsky barvy. Viděl bych to jako genderově nevyváženou službu. A v Praze by to přímo na letišti nefungovalo na tom předraženym placku u haly by parkoval jen magor.

reagovat
Jakub Pospíšil
28. ledna 2019, 18:04
0

Člověk se snaží bejt trochu furturisticky pozitivní, no a pak přijde Beastar... :D
Beastar, crushing your dreams since 2016.

beastar
28. ledna 2019, 19:12
0

Jako já to zcela chápu. Pokud chceme být moderní a trochu future zaměření. Je nutné mít to správně trendy. Tzn. mimo jiné genderově vyvážené, ekologické, správně obnovitelné a v neposlední řadě etnicky rovnoprávné.

A to sakra černej robot s modrejma očima není! Navíc je to celý z plastu. A na výroby jednoho padne 1000 litrů ropy. Plus není plně obnovitelný. A na letištích typu Praha bude k ničemu. V tom bordelu by nezaparkoval správně ani číslo 5 seklej Chuckem. Plus za ty ceny na letišti přímo by parkoval jen Soros. A o tom každej ví, že lita z trojky, nebo vip a ty maj vlastní parkplatz. Je to lepší jak živej pikolik? Neni. Teda nechce to dýžko tj plus.

Kuře
28. ledna 2019, 19:49
0

Nene Bíste, díru na to dýško určitě mít bude...

beastar
28. ledna 2019, 21:20
0

A kdyby globálně ne. Tak v Praze na to přidělají košíček na zámek s dírou v kleci s dalším zámkem kam to budeš moct hodit. Po tom co tě stroj vyzve ve třech jazycích, že dýško není účtováno v ceně parkingu (10%) sooo plz gimme some coinz.

Rien
04. února 2019, 15:23
0

S vyvojem parkovani v praze na letisti se tam za chvili bude dat dostat maximalne tak na koni



Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem